To už nesmíme být ani dezinfo?

Autor
Štítky

JakuP skutečně seděl u mě doma, skutečně jsem mu naléval, když psal svůj článek, skutečně jsem ho pak překopíroval na Kydy a k půlnoci pustil. Předtím i potom jsme si dlouze povídali a pokračovali v tom i po celou sobotou, kdy jsme pálili letošní várku meruňek, aby bylo co pít na zabijačkách. Povídali bychom si i v neděli, ale nedostatek spánku a přemíra alkoholu... zkrátka už jsme skoro čtyřicátníci a tělo už prostě nevydrží. 

Vždycky jsem si říkal, že přesně takové chci mít Kydy. My dva totiž spolu v politice prakticky nikdy nesouzníme, stejně tak se diamerálně odlišujeme v přístupu ke svým životům, dokonce si tu a tam i něco vyčítáme (což jste mohli v JakuPově sobotním článku vyčíst), ale v přátelství nám to nijak nebrání. Nebrání nám to ve společné práci, nebrání nám to v definici společných cílů, nebrání nám to v pohostinnosti. 

Přál bych si přesně to samé pro celé Kydy. A hodlám postupovat přesně tak, jak jsem to dělal s JakuPem. Budu vás všechny hostit na svém virtuálním dvorku, nebudu vám předepisovat, co si máte myslet, budu vám ochoten naslouchat, navrhovat řešení a nebudu se zlobit, když ho nepřijmete. Budu vás zvát na zabijačky nejen virtuálně a budu doufat, že si nakonec navzájem budeme schopni i "umýt hlavu" aniž by to mělo vliv na naše přátelství. 

Ale teď už k mé odpovědi JakuPovi: 

Víš JakuPe, nevěděl jsem, že pokud píšu na web, tak už se nesmím ani mýlit.  Že musím nejprve zvážit všechny možnosti, důkladně si pročíst své zdroje a pokud do někoho tepu, musím si být sakra jistý, aby mi to nikdo nemohl rozbourat. Vlastně ano, přesně toto by měli dělat profesionální novináři, co za to berou plat a mají na to čas. Od těch by se skutečně asi dalo očekávat, že si vše ověří, řádně přečtou, dobře zhodnotí a pak napíší svůj komentář. 

Ale sakra, kdyby to takhle dělali, tak bych si nemusel plácat hubu s blogem a mohl si v klidu sledovat ČT1 s jejím objektivním, vyváženým zpravodajstvím prostým jakékoliv dezinformace. Místo toho se člověk musí plížit křivolakými cestičkami dnešních mocenských propletenců, nakukovat do temných koutů a snažit se v přemíře bahna najít tu a tam záblesk zlata. Tak malý, že člověka ani neuživí, ani si tím nepřivydělá. Zbývá mu jen ta občasná radost, když se zadaří. A vědomí, že to není moc často. Že málo času, málo vybavení a málo peněz sice znamená nepatrné náklady, ale také nepatrné výnosy. 

A ano, někdy se zaleskne, ale pak se ukáže, že to žádné zlato nebylo. 

Nikdy jsem se netajil, že žádné objetivní informace neposkytuji a pokud je u mě na Kydech někdo hledá, tak mu přeji hodně štěstí. Na Kydech se každý den (pokud to jde) nahodí téma a pak nad ním plyne hovor. Nic víc. Někdo přidá informace, někdo přidá odkazy, někdo upozorní na chyby nebo mýlky.  A každý má právo se vyjádřit v komentářích, nebo může napsat článek. 

Ale jestli je i toto dezinformační, tak je dezinformační úplně všechno. Nikdo nedohlédne do všech konců, nikdo už dneska nemá šanci zahrnout do svých úvah všechny infromace  a skoro všude už platí staré biblické heslo, že nevědomost hříchu nečiní. Prostě toho hodně nevíme, hodně toho nebereme v potaz a ještě k tomu býváme i normálně naštvaní, frustrovaní, blbě naladění, to všechno má vliv na výsledek. 

Já mohu udělat jediné (a také to dělám) - Netajím se tím. Netajím se tím odkud jsem, za jakých podmínek píšu a proč vlastně. Nikoho nenutím, aby mi věřil, nikomu nepředepisuju co si má myslet.  Každý mi může článkem vyvrátit jakékoliv moje tvrzení. 

Pokud tohle znamená být dezinformační web, tak se k tomu hrdě hlásím. 

 

PS. A samozřejmě máš možnost tohle všechno libovolně zkritizovat, protože tvoje články mají úvod stať i závěr. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlákovo meruňky, tak bych kritizoval a plival na Vidláka taky.
Jeden můj děda velmi rád recitoval jednu kratičkou větu s hlubokým povzdechnutím:
"Těžký život námořníka bez rumu..."
Proč námořníka, to nevím. On byl havíř, posléze zámečník na povrchu, ve finále spravoval tzv. kukačku (kuka - vůz) v Technických provozovnách, nebo jak se ten srandapodnik za socíku jmenoval. a chlastal jak carský oficír. Měl školu z Wehrmachtu.

Zatím bez slepic

ťažký život námorníka na súši :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky jsem to slyšel ve tvaru: "Těžký život kanadského dřevorubce!" (Vlevo skála, vpravo propast, vpředu grizzly, vzadu grizzly). :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chci li zvědět prosté sdělení novot, je dobré si je zjistit napřímo.
Chci li zvědět i něco navíc o novotě, vyhledám článek, kde je jako přidaná hodnota nějaká forma názoru
A zde se dostávám na tenký led, pokud je k novotě přidán nějaký názor, už je to logicky pokřivení onoho původního. prostého dělení.
No až jsme v kategorii dezinformace.
Za mě, já chci onu přidanou hodnotu k původnímu prostému sdělení, protože jsem člověk společenský. Nežiji ve vzduchoprázdnu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud něco nevidím na vlatní oči, mám pochybnosti. A rčení praví “ nevěřil vlastním očím”, bo jsou takové situace. Nemůžu všechno ověřovat, tak věřím svému pocitu a to mi stačí. Nemůžu o věci přemýšlet, bo to mám jasné ihned. Přemýšlet můžu jedině matematicky, nad technickým problémem - pak věřím výsledku výpočtu. Ale o společenských věcech se přemýšlet nedá - že bych si řekl: od pěti do šesti budu přemýšlet? A co předtím a potom? Nic? Já mám věci jasné v mžiku. A naopak - v mžiku je mi jasné, že jsem se mýlil. Ono opravdu existuje zákon akce a reakce, nejenom ve statice. U dějů nebo dynamických stavů existuje zpětná vazba, která neustále probíhá. Přitom informací pro její korigování může být nekonečně mnoho a já si vyberu jenom tu jednu. Proč? Protože jsem přesvědčen o její správnost. Jenom já. Nikdo zvenčí mi jeho informaci nemůže do hlavy mechanicky nebo televizí natlouct.

Zatím bez slepic

Ta hraje ve zpětné vazbě prvořadou roli. Pokud je paměť v prdeli, je celý život k hovnu.

Zatím bez slepic

Ne tak úplně, každý člověk má kromě jiného způsobu uvažování i jinou paměť. Pokud máte paměť výbornou a budete přesně vědět, jak se nějaká událost stala, nebudete se stačit divit, jak rozdílný náhled na ni mají lidé, kteří se té události účastnili, a jak moc se ta situace liší od skutečnosti. Asi nejlépe to ztvárnil film V houští od Akira Kurosawy (původní předlohu napsal jako povídku Rášomón Rjúnosuke Akutagawa, Kurosawa z ní použil jen část.)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tím se také zabývá Le Bon v "Psychologii davu", rozdílná interpretace účastníků jednoho děje.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

mám fotografickou, na jména a na prostor. Zavolá mi klient, kterému jsem něco dělal v baráku před 30 lety a já si ho vybavím ihned, stejně jako jeho barák a co jsem mu tam napáchal, jako by to bylo včera. Jaké měl auto, o čem jsme se bavili.. s tím nemám problém. Pokud mám k minulé události osobní vztah, je zapsaná do mozku a mám ji ihned k dispozici. Jiná věc je paměť na zprostředkovaně "vstřebané" děje - na události, vyprávěné někým jiným. Tam mi chybí zpětná vazba. Nastudované věci jsou ale zas něco jiného - když jsem je pochopil tehdy dávno, mám je u sebe a dopátrám se jich, i když teď už ne tak rychle, jako v mládí. Nejhorší je teď, po 60, učení. To bych se na to vy*ral. Do hlavy to leze pomalu a za tu dobu je pro mě výhodnější udělat něco jiného, užitečnějšího. Nějaké novoty stejně nebudu dlouho potřebovat... táta má 90 a jasnou hlavu a od 60 je v penzi, taky se už ničemu neučil a je v poho. A nejde mu nic nabulíkovat nějakým dezinformačním webem nebo televizí.

Zatím bez slepic

Pocity kazdeho informuji okamzite, to je pravda.

Zatím bez slepic

Pouze jednou v životě jsem se spletla v odhadu druhých. Např. manžela jsem si vzala po třech týdnech známosti a jsme spolu skoro čtyřicet let. Co od druhého můžu očekávat, zda mi lže nebo mluví pravdu, v tom se spoléhám na sebe a ne na důvěryhodné a seriózní zdroje, politology, odborníky a experty všeho druhu. A u mne tedy ten první dojem fakt funguje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Co nevydá ČT,ČR,je všechno dezinformace.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdyz si protireci to co rikala vcera a to co rika dnes, tak pravda je to posledni. Desinformace to bylo vcera, nebo v predchozi vete.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dezinformace je vše, co za dezinformaci prohlásí ČT, ČRo, Jakub Janda, elf scallop nebo někdo z party pravdy a lásky (PAL). Příslušnost k PAL se pozná podle toho, že se dotyčný člověk příslušející k PAL při jakékoliv vhodné příležitosti odvolává na Václava Havla.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě si dovolím přidat - na VH a lidská práva.

Zatím bez slepic

A já si dovolím přidat lidská práva ano, ale ta práva jen selektivně, lidově "vocaď pocaď", ta neplatí pro ty, co PAL označí hanlivě, ti mají "lidské" právo - řečeno s Holubovou - vychcípat............

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko, děkuji za doplnění:-)

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moc pěkné.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, budu oponovat. Dezinformace je to, co se mi nelíbí, ať už to napíše kdokoliv a stran čehokoli. - smějící se smajlík

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dezinformace je, kdyby někdo napsal Holubové, že má chcípnout nebo Novotnému, že jej mají pověsit. Když Holubová o skupině lidí napíše, že mají vychcípat, je to vyjádření názoru. Totéž Novotný. Aneb quot licet Iovi non licet bovi.
Stejné to bylo u volby prezidenta Zeman - Schwarzenberg. Zatímco Zemana označovali za hulváta, Schwarzenberg se jen roztomile přeřekl.

Názor vyjádřit samozřejmě můžete, pokud je v souladu s jednotnou linií vyhlášenou UV PAL. Jinak jde o rejdy temných sil!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tělo čtyřicátníka vydrží nejvíc.

Zatím bez slepic

Nepodceňujte to !
Ve do čtyřiceti vydrží leccos nejen tělo, ale především duše!
A važte si mého svědectví, Ládika sice heterosexuálně (!!!!!!) chlapsky miluju, ale jinak s ním většinou ze 70% nesouhlasím.

Je totiž mešuge naprosto odlišného druhu než já (a dokonce i než ten můj blbec Jáchym)

Dejte na mě!
Všichni!

Zatím bez slepic

Matysovo vyjádření ke Grétě jsem někde četl jen ve stručném výtahu, kde zazněly ty výroky „Oni nerozpoznají, co je dobro a co je zlo.“ „Oni nechápou, co je spravedlnost.“ „Neprožívají smutek ani radost“ bez dalšího vysvětlení obsaženého v Info z 26. září 2019. Na základě toho mi přišlo, že skončil v čele dětské sekce České psychiatrické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně i v ministerské komisi pro reformu psychiatrie, jako spravedlivé. Po přečtení Davidova vysvětlení a jeho odkazů na Info to musím korigovat a souhlasím s Admirálem.

To je, co považuji na Kydech za přínosné. Komunita diskutujících bez vzájemného napadání autora příspěvku rozebere z různých hledisek a přinese odkazy na další zdroje, které nadhozený problém posoudí v různých souvislostech. Sám bych to nehledal, není na to čas. Takže, Vidláku díky za nadhazování témat k veřejnému rozcupování. Jedna globální megaslepice.

Zatím bez slepic

Na základě toho mi přišlo, že skončil v čele dětské sekce České psychiatrické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně i v ministerské komisi pro reformu psychiatrie, jako spravedlivé.

Proc? - Je to vecny popis poruchy. Greta je cakla na prvni pohled i pro laika. Proc by ho za to meli vyhazovat?

Zatím bez slepic

Jde o vyjádření o autistech a lidech s Aspergerovým syndromem, kteří se snaží s většími překážkami než ostatní uplatnit ve společnosti, a takové hodnocení je vůči nim necitlivé. Zejména jejich rodiče to takto vnímají. Ale znova, tak jsem hodnotil výroky vytržené z celkových souvislostí Matysova rozhovoru.

Zatím bez slepic

Necitlivé? V čem prosím? Řekl, ž eje to špatná vlastnost? NEbo jenom, pozor oni vnímají svět takto a proto si dejde pozor, když něco řeknou, oni k té informaci přistupují takto... To není necitlivost, ale scela normalní upozornění jak pracovat s informací a člověkem co ji řekl ;)
Je to stejné jako, když mi někdop bude něco říkat o el. rozvodech a někdo mi řekne, pozor, on sice vystudoval el. fakultu, ale nikdy v oboru aktivně nepracoval, tak přistupuj k tomu co řekl jinak, než k někomu, kdo 20 let maká přímo v el. projekci.
Je to necitlivé k tomu co vystudoval fakultu a nedělal v oboru nebo je to normální informacve, která mi říká, jak přistupovat k tomu co říká, když mi někdo zároven říká, vystudoval el. fakultu, ale nějak někdo tlačí na to, že je necitlivé dodat, ale 20let je mimo obor...

Zatím bez slepic

bývá ta nekorektní mrcha pravda.......O říkání svých názorů veřejně, bez NEO sebecenzury, nemluvě....(ironie, ale hořká)

Zatím bez slepic

S pravdou opatrně. Těžko se pozná a ve vědě vůbec neexistuje. Vzhledem k proměnlivosti autistických projevů a různé míře autistických vlastností u lidí s Aspergrem se dá s jistou konstatovat, že Matysovy výroky (nerozlišoval, oni = všichni) pravdivé nebyly. A vůbec bych se nedivil, kdyby Matys nějaké projevy Aspergra rovněž vykazoval.

Zatím bez slepic

S pravdou opatrně? A že výroky pravdivé nebyly?

No a četls Narcisi následný rozhovor v jiném médiu, který už BYL AUTORIZOVÁN, tedy že s jeho obsahem souhlasil Matys a kde vysvetloval co skutečně řekl onomu novináři v onom NEAUTORIZOVANÉm rozhovoru.

Ale sám si to napsal S PRAVDOU OPATRNĚ ;) :D

P.S. Omluva za velké písmena, ale chtěl jsem vypíchnout, určité slova.

Zatím bez slepic

prosím odkaz na ono médium. Dík!
(Jsem (dejme tomu něco jako) insider.)

Rozhovor, resp. jeho (neautorizovaná !) prezentace byl s vysokou pravěpodobností připravenou likvidační a zastrašovací (!) kampaní.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

Díky, přiznám se, že si nepamatuju kdy někde něco čtu, takže bych měl problémhledat, ale jak je vidět google by mi to našel, ale byla si rychlejší, díky ;)

Zatím bez slepic

To je fakt tak tezky poznat, ze je ta holka silena, kdyz to sama rika.

Matys mluvil o casti spektra predvadenem pomatenou Gretou.

Pravda, ze ve vede neexistuje? Aha. Vy mate nejakou jinou gravitacni konstantu nebo rychlost svetla? Nebo jste vznikl z neceho jinyho nez spermie a vajicka? Jdete si povidat s Radkinem, at uz do blazince nebo do hospody, s nim si budete rozumet.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

V současnosti se za vědecké pokládají jen takové poznatky, které jsou falzifikovatelné. To znamená, dá se zopakovat proces jejich získání a případě dokázat, že je to aspoň trochu jinak. To, že poznatek nikdo nefalzifikoval, ještě není důkazem jeho pravdivosti. Může se to stát později. Poznatky, které se nedají falzifikovat (není to metodicky proveditelné) spadají do oblasti víry. Boj z pravdu je sice vznešený, ale život jde nakonec zpravidla jinudy.

Co se týká těch fyzikálních hodnot, platí jen v rámci přijatých modelů. A fyzici se usilovně snaží přicházet stále s novými a dogmata zpochybňovat. Teď zrovna vesmír omládl o 3 miliardy let (o pětinu předchozího údaje) na základě přehodnocení rychlosti rozpínání vesmíru.

Zatím bez slepic

Tak jo, když teda ta "pravda ve vědě vůbec neexistuje" ...
PROČ má svět a politici poslouchat vůbec pak tedy ty soudruhy VĚDCE, jak v OSN i jinde burcovala i Gretka a dělají to i jiní?!
A já tedy neříkám, že jste úplně mimo, už se to stalo, že vědci v některých disciplínách odvolávali předchozí pravdy a hlásají pravdy jiné a pak zas a zase...)
Jinak k diagnozám se já tedy vyjadřovat nebudu, alespoň se o to budu snažit...

Kdyby měl každý za výroky opouštět funkce...., asi by se muselo v dnešní pseoudokorektní době hromadně mlčet.
Já nehájím jeho výroky (neznám toho člověka), ale jeho PRÁVO na výroky a to bez následků.....

Na této nejen mediální štvanici na Matýse je možné jako "dobré" shledat jen to, že se dnes za názory a výroky a jejich neodvolání (pravdivé-nepravdivé) už neupaluje fyzicky a zatím ještě zase nezavírá ...a to je teda fakt pokrok!

Zatím bez slepic

Ale v tom se shodneme. Já si taky myslím, že měl v těch funkcích zůstat. Ale tu necitlivost tam stále vidím. Samozřejmě není snadné se přesně a adekvátně vyjádřit možná i v časovém presu na často sugestivní otázky novinářů. Následně se to snadno pitvá a rozmazává. Takže mu to vůbec nezazlívám.

Zatím bez slepic

Cituji:
Napsal uživatel MAJKA (neověřeno) dne Po, 07. 10. 2019, 16:52

Tvoje odpověd na kterou odpovídám:
Napsal uživatel Narcis (neověřeno) dne Po, 07. 10. 2019, 17:50

Ty zde ZNOVU KONSTATUJEŠ, že co napsal BYLO NECITLIVÉ, ALE byl jsi upozorněn, že to byl neautorizovaný text=tedy co si napsal nějaký novinář. Na což si dostal info od majky (byla rychlá), kde jsi to měl ve dvou článcích (já četl jenom jeden), že to co mu přisuzuješ vlastně nenapsal.

Můžeš vysvetlit, když se prokázalo, že to co jsi četl a konstatuješ na základě toho necitlivost není pravda, proč opakovaně zase píšeš, že s majkou souhlasíš, ale v tom článku byl necitlivej, když ten článek byl manipulován? V jakém presu? Jaká manipulace? Když si to psal měl si informaci, že to co jsi ted napsal není pravda...

Takže co mu chceš nezazlívat, že na základě textu co si vymyslel novinář ty mu bohorovně odpouštíš? Na základě čeho mu odpouštíš něco co udělal někdo jiný???

Zatím bez slepic

Taky to tak vidím. Matys pouze okomentoval z medicinského hlediska skutečnosti, diagnózy, které Gréta, její rodiče o sobě sdělili.

Na tom nevidím nic necitlivého.

Mmj. - nekritizovatelnosti, to je přesně to, co chtěli Grétini tvůrci dosáhnout.

Zatím bez slepic

A možná také postavit do čela mladých jako vzor člověka trpícího sociální slepotou. To bude jednou "skvělá společnost"...

Zatím bez slepic

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Me zas prijde necitlive, za mam hrat divadylko, ze clovek s poruchou je normalni a fungovani poruchy ma bejt tajeny.

Sakra, kdyz mi nekdo popise, jak to funguje s inkontineci, penisovou pumpickou nebo vyvodem, tak je to vuci dotycnym stejne necitlive. - Kdyby to silene dite drzeli doma misto vystavovali v OSN, tak se o tom verejne nemluvi. Tam at si dotycni chodej stezovat.

Dost na tom, ze ta posahana fanaticka chce zakazovat letani letadlem, zdrazovat topeni atd. Jeste mame delat, ze je normalni.

My musime vydrzet vsechno, tak at taky vydrzej neco magori.

Zatím bez slepic

Pár poznámek k tématu jsem napsala včera u "Jindřišky". Zkráceně Matys zastává názor, že léčbu mají provádět odborníci, ne neziskovky.
V první odkazu je jeho rozhovor pro Zdravotnický denik v 2016 a v druhé reakce skupiny, co si chce péči o lidi s PAS (porucha autistického centra) zprivatizovat.
https://www.zdravotnickydenik.cz/2016/02/sef-pedopsychiatricke-asociace…
http://csaba.cz/stanovisko-cs-aba-k-vyjadrenim-mudr-jaroslava-matyse/

MZ v 2013 schválilo Strategii reformy psychiatrické péče. "Hlavním záměrem je přesun těžiště péče o osoby s duševním onemocněním do jejich přirozeného prostředí". Nejsou tedy hospitalizováni, podporu dostávají od Center duševního zdraví (CDZ). V loňském roce MZ už vybralo pět CDZ, jsou financována z programu Podpora CDZ z fondu EU na podporu zaměstnanosti. Mezi nimi je např. CDZ na P.6, společné pracoviště Psychatrie Bohnice a neziskovky Fokus Praha (to je jedna z asi 15 neziskovek ze skupiny Fokus), tam jsou např. lidé z Člvtísni.
Členem odborné skupiny pro reformu je i M. Šimáček (dříve začleňování Romů) a jeho žena Klára Laurenčíková Šimáčková (inkluze a vše koukem dětí), předsedkyně vládního Výboru pro práva dítěte. V reformě Šimáčková působí jako gestor Podpora nových služeb.
https://www.mzcr.cz/unie/Soubor.ashx?souborID=37680&typ=application/vnd…

V 2018 ÚS vydal přelomové rozhodnutí, že kraje musí zajistit sociální péči o osoby s PAS. Stížnost podávala právnička z neziskovky Forum pro lidská práva.
Je naprosto jedno, koho zvolíme do čela státu, parta okolo Šimáčků se o blaho českých dětí stará už asi patnáct let.
V Berouně kdysi prodal Bendl nemocnici asi za 20 milionů (budovy plus obrovské park). Je fakt, že řecký majitel se snaží, udělal z ní špičkové centrum, ale jen pro to, co vynáší. A tak pronajímá sály ortopedům, co tam dojíždí dělat kolena a kyčle svým pacientům (někdy lékář zvládne za den i 15 kousků). No a teď pan majitel v areálu nemocnice staví zhruba za miliardu Čentrum duševního zdraví s bazénem a kino sálem. Asi ví proč.

Zatím bez slepic

Když jste dal odkaz na Matýse poprvé, trochu jsem si zagooglil. Matýs si myslel, že důvodem je toxická informace o genetickém původu postižení. Četl jsem reakci představenstva psychiatrů na stížnosti na něj. Kupodivu oni tuhle informaci potvrdili jako jednu z mála jistot stran příčin. A z jejich obecných formulací vlastně není vůbec zřejmé, co mu vlastně vytýkali. Na přes držku to bylo i bez Davida.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://a2larm.cz/2019/10/psychiatr-matys-greta-thunberg-a-jeden-neetic…

Prostě všichni jsme NEOkorektně "NORMÁLNÍ", jen na některé takovéto "normální" geneticky či jinak i PAS zatížené, je třeba brát ohledy a vyčlenit z rozpočtu pro ty o ně dokonale eticky pečující všechny korektní odborníky i "neziskovky" mnohem a mnohem více peněz. (I dotace z EU budou...)
A ti nekorektní "neetičtí", co do toho i jen pohledu normálnosti a pak ještě penězovodu "hážou TOXICKY vidle", ať se jdou pást .....
MUDr. David to říká taky nekorektně, tak uvidíme, co i na něj přijde...
On už vlastně kandidoval za "fuj" SPD, takže v "šuplíku" (tento nemá správné názory) už je.

Zatím bez slepic

Majko, četl jsem to už dřív a jen kroutil hlavou. Ještě - on ten Matys tu genetiku zmínil jako reakci na chování některých rodičů autistů v ordinaci. Proto i já při svém vysvětlování. Bylo to ve smyslu jaké děti takoví rodiče. Ale normálně jako konstatování. A Narcis se svým tvrzením myslím pravdu nemá.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, to že děti, které mají aspoň jednoho rodiče s Aspergrem mají vysokou pravděpodobnost toto postižení zdědit je běžně známé. Pochybuji, že by někdo za prozrazení takového poznatku Matyse zbavoval odborných funkcí. Rodiče takových dětí se ale snaží, aby jim umožnili co nejplnohodnotnější život a postižení kompenzovat. Logicky reagují na taková absolutní tvrzení citlivěji než ti, kdo se s daným problémem nesetkali a místo toho bojují třeba se závislostí na drogách, gamblerstvím nebo dokonce žijí šťastný život zcela bez problémů. Jedna věc je ale konstatovat, že formulace byla poněkud necitlivá, a druhá požadovat, aby špičkový odborník byl zbaven funkcí.

Zatím bez slepic

Matýs
Vypadá to aj na dohru v České lékařské komoře.Jsem zvědavá, kdo ho bude hájit.

Zatím bez slepic

Ano většina rodičů "se snaží, aby umožnili svým dětem co nejplnohodnotnější život a případná postižení kompenzovat."

Pokud ale dojde při té snaze rodiče na veřejné peníze,
je třeba vyvažovat a pokud by bylo pravdou, že MUDr. Matýs vadí nejen pro tu subjektivně vnímanou "necitlivost" formulací, ale zejména překáží v razantních a masívních "penězovodech" jen k určitému segmentu léčebných metod a pacientů, tak je třeba se ozvat.

Chápu, že tito rodiče bojují za své děti, to je naprosto normální a pochopitelné, ale ničit při tom profesní život lékaři není také nic extra citlivého a není to ani moc etické....

A navíc toto zase (selektivní penězovody) mohou vnímat "necitlivě" a úkorně ostatní rodiče i jinak "postižení" pacienti a obecně i daně platící občan, co si "žije ten šťastný život zcela bez problémů."(zatím)

Peníze, co dostane jedna skupina pacientů, jiná už prostě nedostane! (S EU či bez EU)

Já vím psát o penězích, když jde o nemocné (a vůbec děti) je taky hrozně necitlivé, ale tak to prostě JE!
Mám osobně lidsky soucit s každým nemocným, (dítětem zvláště) a za své děti při nemoci bych také bojovala jako lvice a nebrala ohledy asi moc na druhé.
Také proto mají ty emoce a snahy vyvažovat i takoví "necitliví" odborníci s chladnou hlavou.....

Zatím bez slepic