Fetuláh II

Autor
Štítky

Myslím že svým čtenářům nemusím objasňovat, kdo je Fetuláh Gulen. Takže jen krátce shrnu. Původně to byl velký kamarád dnešního tureckého suiltána Erdogana, ale nakonec se s ním rozešel. Byly za tím údajně nějaké rozpory, ale v praxi šlo o to, že Erdogan už se chtěl osamostatnit od USA a Fetuláhovi přišlo naopak rozumné s USA kamarádit na věčné časy. Fetuláh nakonec za pomoci CIA (hlavně za jejich prachy) založil jakousi panmuslimskou organizaci, která po vzoru sfot power amerických bratrů vzdělávala ve školách studenty, rozuměj vytipovávala a najímala lidi na dnešní běžnou práci neziskovek - profesionální revolucionáře. 

Když pak armáda zkusila na Erdogana onen nepovedený puč, protože někdo nedocenil tureckou veřejnost, která prostě vylezla do ulic i proti tankům a slavná velká turecká armáda se v jejich mase beznadějně utopila. (Jestlipak by někdo vyšel do ulic proti tankům, kdyby podobný požadavek vznesl Zeman, Klaus, Drahoš, Kubera, Havel, Steinmeier, Merkelová, Macron a další a další...?) Tak když ta turecká armáda zkusila onen puč, Erdogan z jeho organizace obvinil bývalého kamaráda Fetuláha a vydal na něj zatykač. 

Fetuláh samozřejmě sedí v USA a je mu tam (prozatím) dobře. Ale... Trumpův právník Rudy Džúlijány se teď nechal slyšet, že by bylo dobré tohodle chlapa vyhostit = předat Erdoganovi. 

Už jsem před časem na toto téma psal. Erdogan o Fetuláha rozhodně stojí a má pro něj jistě připravenou kvalitní doživotní celu s případným infarktem u soudu. Myslel jsem si, že se ho Erdogan domůže za normalizaci vztahů se Saúdy - to bylo čerstvě po velvyslaneckém masakru motorovou pilou, kdy saúdové rozpižlali nepohodlného novináře a turci měli kvalitní nahrávky.

Zdá se, že zájem o Fetuláha trvá a je dost možné, že čas už nazrál. 

Jednak Trump se rozhodl pro Turecko a proti Kurdům (první chyba impéria - to se nikdy nepřiklání na žádnou stranu svých vazalů, ale sleduje vyšší a větší cíle). Kurdové byli obětováni a všechny dohody o příměří nejsou nic jiného než že Turecko má pravdu a svoji demilitarizovanou zónu prostě dostane a Kurdové nedostanou nic a budou rádi, když to přežijí. Zdá se, že atomovky v Incirkliku jsou cennější než bigoši v syrské poušti. 

Když už Trump udělal tohle, mohl by Erdoganovi ještě něco přidat. V zájmu všeho a všech bude rozumné, aby se turci zase ze Sýrie stáhli - až si pohraničí vezme Asad - a dalo by se to zaplatit právě kolegou Fetuláhem. Koneckonců Trump Erdogana potřebuje... nemůže proti USA poštvat úplně všechny.

Doufám, že se všem Kolářům pomaloučku stahuje řiť. Jen ať se podívají, jak končí američí kamarádi. A Kolář je zrovna člověk, který dělá přesně to co Fetuláh - přes neziskovky k nám tahá americké zájmy. Jednoho dne si může Babiš říct, že když už od Donalda koupil ty vrtulníky, že by chtěl malý bonus... jednoho nepatrného Koláře. Ono  se na něj pak vždycky něco najde. Naše justice je v tom neuvěřitelně pružná. 

 

 

  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

celá kafeterie. Babiš ji tají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pořád budu tvrdit,že si ten puč Erdogan zorganizoval sám.
To co se děje teď,podle těch rozporuplných reakcí USA politiků,že se jedná o určitou dohodu Trumpa s Erdoganem.
Erdogan jen využil situace,oslabené Sýrie,rozbombardované bytové výstavby,že se Sýřané museli usadit někde jinde a toho využívá Erdogan také.Možná přijde doba,že se bezpečnostné pásmo bude tvořit na Turecké straně.
Jak víme,nikdy takové trestné výpravy,nepřinesly klid.mír.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo o nem vedel, delal jakoby nic a pripravil se na nej

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možné je i to, že si Erdogan připravil puč sám, ale připadá mi to jako moc složitý postup, jak se zbavit oponentů, když mám vládu v rukou.
Nezapomínejme, že jde v krátké době o druhý puč, který se USA nepovedl.
Ve Venezuele už byl dokonce vyhlášen nový prezident, ale vládne pořád Maduro.

USA by měly svoje výzvědné a zpravodajské služby vyčistit také, takové maléry se nestávaly a příprava výměny režimů byla dokonalá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale je fatalne byt ich priatelom :D ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Žádný dav nezastaví tankovou rotu. Prostě žádný.
Pokud si Vidlák i ostatní kydači myslí, že Targus je pitomec, připomenu jen zaklínadlo Tchien-an-men. Na Trubce se toho nechá najít dost. To jen pro ilustraci.
Prostě v Turecku chyběl maník, který by na pravém místě a v pravém čase vydal rozkaz: "Motory natočit!"
V té době postačil jediný průjezd tankem po hlavním bulváru rychlostí jen mírně přesahující rychlost sprintu průměrného demonstranta. To aby byl psychologický účinek podpořen dlouhotrvajícím během o život. O vlastní život.
A bylo by vymalováno.
A kdo si furt myslí, že Targus je pitomec, tomu ještě připomenu páteční "Barsu". Při vyvrcholení demonstrací rozháněli policajti dav obyčejnými dodávkami, tedy neupravenými čtyřkolovými vozidly o celkové hmotnosti do 3,5 t, na jejichž řízení je nutné vlastnit pouze obyčejný řidičák skupiny "B". Tanků nebylo potřeba.
Sim sala bim - a bylo po bordelu. Přitom zastavit dodávku je podstatně jednodušší, než zastavit tank, postačí jedna plechovka s barvou na čelní sklo.
Třeba.
Anebo lavička hozená před rozjeté auto.
Třeba.
Ale ono nic.
Vůbec nic...
Jedno sto a osmdesát kusů dostane stejný flastr, jako soudruzi kata-politici organizovavší referendum, a bude po ftákách.

A teď mi vyprávějte pohádku o tom, jak Turci přeprali tanky... A pak tu o Budulínkovi, tu já nejradši...

Zatím bez slepic

Pokud bych měl jít někam někoho zastavovat, určitě bych nešel s prázdnýma rukama, anebo s kusem hadru představujícím vlajku, anebo transparent. To teda ani náhodou.

Zatím bez slepic

Targus - ono to bylo ve stadiu psychologicke valky.

Vis Rusky putch. Vis 1968.

Zatím bez slepic

se dřív posere. Přesně, neboli genau, jak říkáme my latiníci ze Slezska.
Nikdo z tzv. vzbouřenců prostě vůbec nepočítal s tím, že by mohlo jít z tlustých do tenkých.

Zatím bez slepic

Targusi, co to blábolíte? Copak vy jste neviděl ty fotky jak stateční pražáci zastavili v roce 1968 tanky holýma rukama? Pár jich dokonce i zapálili. A to na těch tancích seděli po zuby ozbrojení vojáci. Jde to a ne že ne.

Zatím bez slepic

ne moje maličkost.
Kolikrát použili přibyvší vojáci zbraň?
Kolikrát nějaký tank ÚMYSLNĚ najel do skupiny lidí, nebo do jiného dopravního prostředku?
Vy ani vzdáleně netušíte, jaká jatka může způsobit jediná dávka vypálená ze samopalu nebo kulometu, nemluvě o jediném výstřelu trhavotříštivým granátem do sroceného davu.
Deset nábojů těžce zraní nějakých dvanáct až patnáct lidí, další tisícovka bude vyřazena z činnosti davovou panikou. Ti ostatní je prostě ušlapou.
Jinak kdybyste se chtěl aspoň trochu snažit, na netu jsou dostupná data o tom, s jakými rozkazy sem cizí vojáci vstupovali.

Zatím bez slepic

Targusi, kurva, neberte mi iluze. Takže my jsme nebyli hrdinní a stateční? To oni byli... Nějak nenacházím to správné slovo. No jaký vlastně byli?! Co mi to Targusi děláte?!

Zatím bez slepic

Targusi, ale tanky nemohou úmyslně najet do davu, protože tank nemá žádnou mysl! Do davu by najíždět tankista - a to fakt ten tankista musí mít v hlavě srovnáno, zda do davu najet chce. On když je to nějaký vojcl co dostal od papá plukovníka rozkaz projíždět se po bulváru, dobře si promyslí, zda místo kočičích hlav brousit hlavy spoluobčanů. A ani ten papá plukovník zjevně nechtěl riskovat, že bude mít na náměstí krvavou kaši a příbuzní té kaše si pro něj jednoduše dojdou... Tohle byla hra na nervy, v níž pučisté prohráli, protože chtěli méně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestlipak by někdo vyšel do ulic proti tankům, kdyby podobný požadavek vznesl Zeman, Klaus, Drahoš, Kubera, Havel, Steinmeier, Merkelová, Macron

Zeman Klaus jo. - I kdyz bych ty tanky asi sotva nasel.

Drahos - to bych sel tankistum delat pesi podporu

Kubera - ma svou armadu v Teplicich

Havel - Toho bych hnal kropenskou zpatky do pekla

Steinmeier, Merkelová, Macron - Kdyz by se pred tim dali na islam, tak by meli plne ulice - mozna prazdne tanky, ale ulice plne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trump s Kurdy udělal obrovskou chybu. Ne snad, že by se musel na někoho ohlížet, ale do budoucna. Těžko najde ještě takové blbce, kteří budou ochotně dělat, co si USA přejí, jako Kurdové. Udělali všechno, co po nich USA požadovaly, a stejně byli obětováni ve prospěch jiných cílů. Podle mého udělal Trump obrovskou chybu, a nikdo jej do ní nenutil. Měl možnost si vybrat mezi hanbou a konfrontací s Erdoganem, vybral si hanbu a bude mít konfrontaci. Erdogan bude chtít více a dalším požadavkem klidně může být vydání Fetullaha Gülena.
A teď si vezměme, že v nějaké neznámé zemi dvě strany dojdou k závěru, že by se měly porvat o moc. Do toho přijedou poradci USA a začnou vykládat, co vše má vybraná strana udělat. Co udělá předák takové strany? Pravděpodobně má internet a ví o osudu Kurdů. Pokud bude chytrý, nebude spoléhat jen na USA, a neudělá úplně vše, co po něm USA budou chtít.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vzpoura-Z-armady-USA-zni-…
V případě Turecka ostudně selhala CIA. Když už chtěla udělat puč proti Erdoganovi, měli předtím, v průběhu puče nebo ihned po něm odvézt jaderné bomby z Incirliku. Teď tam jsou a USA neví, jak je dostat pryč. Erdogan je už považuje skoro za svůj majetek. Zatím ty bomby nepřevezme oficiálně, tak hloupý není. Stačí mu, že jsou v Turecku a bude bránit jejich odvozu. Bude-li je někdy potřebovat, prostě si je vezme. A kvůli tomu si koupil S-400 v Rusku, a kvůli tomu se neváhal rozkmotřit s USA a vykašlat na jejich stíhačky. Erdogan si totiž s S-400 koupil i ty jaderné bomby, o kterých se USA domnívá, že je ještě mají. Nemají nic, bohužel je Erdogan chytřejší než Donald Trump a Hillary Clintonová dohromady. Na EU stačí vytáhnout ekonomické imigranty momentálně přebývající v Turecku. Jestli si někdo myslí, že se všichni přesunou do té syrské zóny okupované Erdoganem, tak je trouba. Erdogan má proti EU zbraň a nenechá si ji vyrazit z rukou.
Co si vezme Erdogan příště? Turci si už brousí zuby na celý Kurdistán, tedy i tu část v Iráku a Íránu, celý Kypr, řecké ostrovy na dohled turecké pevniny, kousek pevninského Řecka a bulharské pohraničí. https://strategickemysleni.info/2019/10/16/
Jednou bude nutné Erdogana zastavit. Kdy? A máme k tomu vůbec právo, když mlčíme k demonstracím v Katalánsku? Komu přiznáme právo na sebeurčení? Kosovským Albáncům, kteří mají státy dva a za další generaci se sloučí do Velké Albánie? Krymským Rusům ne? Kurdům ne? Kataláncům ne?
Ta dvojí morálka USA a EU je mimořádně odporná. Ztrácíme jakoukoliv důvěryhodnost v očích dalších partnerů. Západ už není opěvovanou baštou demokracie a lidských práv, vyměnili jsme je za krátkodobé zájmy. Jen si toho různé Fridrichové a Halíci ještě nevšimli, protože za všechno může Putin. To vážně nechápou, jak obrovskou propagandu ve prospěch Putina páchají tím, že jej cpou i tam, kde opravdu těžko mohl něco udělat? Putinovi tím dávají nadměrnou gloriolu neskutečné síly a schopností, která je pro mnohé přitažlivá, a tak dosáhli opačného efektu. Někteří přátelé USA se jim tolik chtějí zavděčit, až jim naopak uškodí.
Co bychom měli dělat my v případě Erdogana? Mnoho možností nemáme, můžeme jej jen slovně odsoudit. Nebo držet ústa, protože se nás na názor nikdo neptá a ptát ani nebude.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

vynucenou chybu, protože nikdo jiný jim nebyl schopen, anebo ochoten pomoci v boji o vlastní přežití.
A kdyby šlo znovu do tuhého, opět si Američany vyberou, o tom žádná.
Proč by si je znovu vybrali? Protože se na ně pro změnu vyserou všicni ostatní.
Jinak k hodnocení Trumpovy zpátečky asi tolik.

TRUMP UDĚLAL VYNUCENOU CHYBU!!!

Turecký soudruh prezident mu prostě a jednoduše řekl, že na něj sere a že si bude kopat na vlastním písečku. Tudíž jestli si Amíci ještě někdy chtějí alespoň MYSLET(!!!), že mají v Turecku A-bomby, musejí vypadnout z území, kde má Turecko své vlastní zájmy. Tedy lokalitu, kde je voda, plyn, ropa a potenciální spojenec tureckého vnitřního nepřítele, což syrští Kurdové bezpochyby splňují.

Zatím bez slepic

Chybu udělala CIA, když nenechala jaderné bomby odvézt z Turecka ještě před zápasem Güllena s Erdoganem. Asi si věřili, že vyhrají. Nevyhráli a teď má Erdogan jaderné zbraně. Zatím ještě dovoluje USA předstírat, že ty zbraně jsou jejich.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

" Co bychom měli dělat my v případě Erdogana? "

neudelame nic, nemame zbrane, nemame munici, nemame pesaky, nemame ani zadne bunkry

nikdo se nas nelekne, nemame zadny hlas ktery by byl slyest

nejde pres nas zadne strategicke potrubi, reka, nemame zadny klicovy prumysl, nejsme sobestacni ani v cibuli, bramborach, jablkach

budeme mlcet a tise knourat aby nas nikdo netriskl po drzce a lisat se k nekomu velkemu

Havel a Klaus z nas udelali otloukanky a otroky v kolonii.

Zatím bez slepic

Dostaneme šanci na změnu v okamžiku, až se bude hroutit EU. Otázka není, zda, ale kdy, a jednou k tomu dojde.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,
sdílím Váš optimismus!
Otázka není kdy, ale jednou k tomu dojde!

Dříve nebo později se po rozpadu EU staneme spolkovou zemí Německa se zvláštním statusem.
Němci budou nuceni někam těch pár miliónů problematických připrchlíků, protože se ti dosavadní neproblematičtí začnou v Německu bouřit proti těm problematickým a začne to vypadat jako občanská válka.
No a k nám přisunutí budoucí zemští Češi v naší bývalé Kotlince Německo zachrání.
Jenom nedokážu odhadnout, jestli se českým úředním jazykem stane pastúnština, turečtina nebo arabština.
Snad by mohli vedle ní povolit alespoň tu němčinu, aby se ti češi vzájemně domluvili.

Halík mit uns!

Zatím bez slepic

O tu němčinu bych se nebál. Ta bude k vámi zmíněným úředním jazykům patřit zcela určitě. Vzhledem k očekávaným restitucím Sudetským Němcům.
Tu Svatováclavskou orlici nedostal ten Halík jen tak, pro nic za nic.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

zadnou sanci od nikoho nedostaneme, muzeme jen vyuzit zmatku a rychle zmenil stranu, coz se nam nikdy moc nepodarilo

vidite aspon matne nekoho kdo by dokazal sanci vyuzit ?

Zatím bez slepic

Masaryka, Štefánika ani Beneše už nemáme, ti společně se spoustou dalších ten nový stát zařídit dokázali. Dnešní politici dokážou leda něco na poslední chvíli ukrást a odletět.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...zatím sice jen vrazi, ale určitě se torozšíří, Číňani nás kopírují ve všem!
Měli jsme si tyeuroamerické hovnoty nechat patentovat, teď už je pozdě.

****

→ v Číně zatkli a odsoudili podnikatele, který si na konkurenta najal zabijáka… a ten si najal zabijáka místo sebe… a ten taky… a ten taky… až nakonec vznikl řetězec pěti vrahů… a na toho posledního už zbyly tak malé peníze, že kvůli nim vraždit nechtěl, a tak oslovil oběť, že by jako mohli popravu sehrát... všichni jsou v base... za modelový outsourcing…
(Z dnešní Kávičky T.S.)

Zatím bez slepic

Já bych těm posledním třem vrahům dal Nobelovu cenu ( bohužel jen třem, protože nobelovka se smí dělit mezi maximálně tři nositele).

Jenom nevím, jestli Nobelovu cenu míru
(za propagaci mírových euroatlantických standartů)
nebo za ekonomii...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier udělil českému katolickému knězi a teologovi Tomáši Halíkovi státní vyznamenání - Kříž za zásluhy 1. třídy Záslužného řádu Spolkové republiky Německo. Halík kříž obdržel za zásluhy o česko-německé smíření a angažovanost za spravedlivou občanskou společnost i dialog mezi národy a náboženstvími.

Gott mit uns!

Zatím bez slepic

Oni Němci dobře vědí, koho vyznamenat. Škoda jen, že místo toho vyznamenání s názvem na odstavec neudělují starou dobrou Svatováclavskou orlici. To by sedělo.

Zatím bez slepic

bude brzy muset utíkat jako Cesarini.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už i Spencerová je prý zmatená - a holubi aby to zachraňovali... :
****
→ začíná to být fakt matoucí… Trump jako by proměnil syrskou válku z „boje proti Daeši“ na „boj o ropu“ a rovnou v něm vyhlásil americké vítězství, když oznámil, že USA „zajistily ropu a vracejí své vojáky domů“… podivné bylo, že získal podporu i vlivného jestřába Lindseyho Grahama, jemuž se zalíbila vize, že by USA ovládly syrskou ropu a z jejího prodeje by se prý pak (samo)financovali Kurdové… jenže… ze všeho nejdřív se ukázalo, že se vojáci „domů“ nevracejí, ale jen přesouvají se do západního Iráku… a někteří ani tam, protože se vzápětí ukázalo i to, že na ovládnutí ropných polí na východě Sýrie bylo vyčleněno 200 vojáků s „duálním určením“… mají současně bojovat proti Daeši i kontrolovat syrskou ropu, což by pro ně mohla být fakt dost honička… a co víc, syrská vláda tvrdí, že během uplynulého týdne, kdy se opětovně domluvila s Kurdy, získala znovu kontrolu nad všemi ropnými a plynovými poli v provinciích Homs, Hamá a Rakká, přičemž i ve východosyrské Rakká už byly zahájeny práce na obnově válkou zničených těžebních a zpracovatelských zařízení… nemluvě o tom, že se Kurdové prodejem syrské ropy syrské vládě (samo)financovali beztak už dlouho, a že by se dál spoléhali na ochranu od 200 amerických vojáků není pravděpodobné… takže Američané odcházejí/neodcházejí, mají syrskou ropu/nemají syrskou ropu, dělá si Trump srandu/nedělá… a pokud si legraci dělá, tak z koho?... to už je skoro jako Brexit…
****
Když nám, zlobivý spojenče Erdogane, vrátíš alespoň část NAŠICH atomovek, prodáme ti levně SYRSKOU ropu a vodu a obilná pole na tamních pláních.
A přihodíme našeho outsorcovaného Fetuláha Gulena jako prémii.

Zatím bez slepic

To nezachrání ani asfalt.
On ten Spencer je zmatený dost dlouho. Dykt ani neví, zda je chlap nebo chlapice.

Zatím bez slepic

Dagmare,
podle mého názoru má Spencer(ová) koule, i když je technicky vzato nemá...
Tím se liší např. od našich politiků, u kterých je tomu naopak.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprosto přesná odpověď, včetně oslovení :-))) Smajlík s palcem nahoru!

Zatím bez slepic

Srandičky, srandičky, ale ono to může být všechno mnohem složitější. Aby místní analytici měli co analyzovat předkládám toto:
http://www.novarepublika.cz/2019/10/trumpova-past-na-turky-zabrala.html
Co když fakticky jde celou dobu o plyn a ropu?

Zatím bez slepic

Když teď někdo potká v severovýchodní Sýrii 200 amerických vojáků, ničemu se divit nebude. Ale když pojede třeba 2 hodiny a za tu dobu potká 5x jednotku 200 vojáků, a pokaždé budou vypadat trochu jinak, tak se asi divit bude, ale všichni to popřou a budou tvrdit, že jde pořád jen o 200 vojáků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

S pomocí USA ?
Myslím si, že ve chvíli, kdy Rusové přijali Asádovu žádost o pomoc, byla naděje mizivá.
Puč v Turecku se nepovedl, a Erdogan do konfliktu se Sýrii neměl chuť. Proč ?
Sýrie není žádné ořezávátko. Zde jsou údaje o její síle - starší z Wikipedie, ale novější neznám a moc jiné nebudou :
Syrské ozbrojené síly roce 2004 sestávaly z pozemní armády, námořnictva, letectva a protiletecké obrany. Pozemní vojsko mělo celkem 200 000 mužů v aktivní službě a 280 000 v záloze. Námořnictvo disponovalo 7 600 muži ve službě a 4 000 v záloze, letectvo zaměstnávalo celkem 35 000 mužů a s dalšími 70 000 v záloze a protiletecká obrana měla k dispozici 54 200 aktivního personálu.[43] V Sýrii funguje branná povinnost, k odvodu jsou povoláváni všichni muži starší 18 let.[39]
Ve stejném období armáda vlastnila 4 200 tanků, 800 průzkumných vozidel, 2 100 bojových vozidel pěchoty, 1 600 dopravních vozidel, 1 630 kusů polního dělostřelectva, 430 kusů mobilního dělostřelectva a stovky dalšího armádního vybavení.[44] Námořnictvo operovalo s 2 fregatami, 12 raketovými čluny a dalšími 20 loděmi rozdílné specializace, doplněných ozbrojenými helikoptérami.
Letectvo mělo k dispozici 520 bojových letadel a 71 helikoptér.[45] Ozbrojené složky orientované na protivzdušnou obranu měly pod kontrolou 160 baterií pro rakety země–vzduch a 4 000 kusů protiletadlového dělostřelectva.[46]

Má někdo odvahu srovnávat s naší "armádou" ?

Pro Turky jsou to celkem jasné počty. Konflikt by znamenal těžké ztráty.
Takže Turecko, jako spojenec USA v konfliktu, je moc nejistá karta a jen s Kurdy se toho moc podniknout nedá. Trump usoudil, že by se jednalo jen o nekonečnou záškodnickou válku s vysokými náklady a s malou vyhlídkou na vítězství.
Účinnější a levnější je postup, který se dokonale povedl na Ukrajině. Chce to jen více času a zatím ničit Sýrii jinak - hospodářsky a ideologicky.

Pustil jsem se na tenký led, ale nejsem sám. Když poslouchám a čtu básničky našich politických geografů. :)

Zatím bez slepic

Nojo, no...
Nejrychlejší by bylo rozšířit chov koní (ty v patlamentě nepočítám!)

Koně se polské armádě osvědčili proti tankům Wermachtu při slavné hrdinné porážce.
Pohled na hrdiny s tasenými šavličkami, jedoucími proti takům prý několik tankistů tak rozesmál, že se srazili se svými bojovými druhy a spadly jim pásy.
***
Výhodou přechodu české armády na jezdectvo by byl v tom, že koně se mohou pást sami a nepotřebují tudíž zásobování.
A výhodou jezdectva je v tom, že se mužstvo může průběžně živit padlými koňmi, kterých bude jistě dostatek.
(Koně a šavle pro českou armádu bych pochopitelně z politických důvodů nakoupil v USA. Nějak svou důvěru ve vedoucí sílu NATO osvědčit musíme!
Ledaže..bychom je nakoupili výměnou za čerstvé americké vrtulníky od demokratické Ukrajiny. Kus za kus...)

To česká armáda by mohla zkomplikovat invazi bojových vozidel pěchoty snad jen nákupem osvědčených ojetých Škodovek ...pokud ovšem Turci také jako my nakoupili Pandury.

Zatím bez slepic

vyšlechtit šestinohé koně, bo český voják má nad 100 kilo a normálního koně by zlomil.

Zatím bez slepic

pevně doufám, že podceňujete odolnost pivovarských valachů ze strategických zásob americké armády.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pivovárky jsou dnes v každé vesnické hospodě a žádní valaši pivo nevozí. Pivo se spotřebuje v místě výroby, bez potřeby dopravy. Pouze EUpivo se vozí, a to kamionem se zapřaženým Targusem za volantem.

Zatím bez slepic

příliš se nepletete. Božský Erdy potřebuje vítězství, nikoli válku. I proto žene před svými tanky syrskou "vzbouřeneckou" pěchotu - chachá...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vaše poznámka o šavlích pro českou armádu ve mě vyvolává nostalgické pocity v souvislosti s poslední zbrojní výrobou v plzeňské Škodovce. Byla to série šavlí pro Hradní stráž, někdy v 80.letech minulého století.
Typické bylo, že jejich Hradem objednané množství zvýšili ve výrobě na dvojnásobek, neb se předpokládalo, že půlka tak atraktivních předmětů se v podniku rozkrade.
Zda to tehdy naplňovalo skutkovou podstatu trestného činu nedovoleného ozbrojování se mi zjistit nepodařilo.

Zatím bez slepic

z doby okolo 1968 i 2000-2008 jako náhernou pohostinnou zemi (Stockholm, Kiruna, Uppsala). Je vidět že negativní změny mohou proběhnout velmi rychle, naopak positivní se prosazují velmi pomalu.

Zatím bez slepic

1993-7 ... Kebnekaise, Pitea (poprvé v moři), Haparanda, Storforsen .. Kungsleden ... to se mohl nechat ruksak pod kopcem a za den tam pořád byl.

Zatím bez slepic

ale vůkol něho pyrotechnická jednotka.

Zatím bez slepic

K odsouzení pachatele znásilnění došlo pouze v 5 případech ze 100 ohlášených případů znásilnění.

Zatím bez slepic

soudruha, který vyrábí fejk ňůs On tvrdí, že došlo k děsivým 120 pumovým útokům za půl roku, a přitom pravda je taková, že těch 120 útoků proběhl v krásných sedmi měsících!!!
Z čehož vyplývá že počet se procentuálně zvýšil mnohem méně, než tvrdí Ládikova poplašná zpráva a vše je tedy vlastně v oukeji.
S pionýrským pozdravem - Halík na Hrad!

Zatím bez slepic