Být a vládnout

Autor

Abych dokázal, že jsem skutečný Kojzar, xenofob, ruský propagandista, vedoucí představitel Fake news a rozvraceč demokracie, ktrý se už nemůže dočkat nové totality ve které budu šéfredaktorem nového Rudého práva, rozeberu včerejší elfí příspěvek od Scalloppa. Nejprve jsem chtěl napsat jen krátký komentář, ale pak se mi rozrostl na celý článek. 

Scallopp včera napsal, že jen Kojzar může napsat, že v Idlíbu vládnou Bílé přilby. S tím musím zcela a úplně souhlasit. To by mohl napsat opravdu jedině Kojzar. Smůla ovšem je, že já napsal, že tam Bílé přilby jsou. Nikoliv že by tam vládly.  Napsal jsem, že je tam neuvěřitelně hustá síť nemocnic a škol, když mají Rusové po takové době pořád ještě co bombardovat. 

Ale hlavně jsem se pozastavoval nad tím, že v tom Idlíbu podle našich veřejnoprávních a pravdomluvných médií je ta demokratická opozice proti Asadovi, kterou je třeba ochraňovat alespoň pomocí sankcí proti Asadovi. V praxi jsou tam Bílé přilby spolu s hrdlořezy z Islámského státu, donedávna tam byli i s nebožtíkem Bagdádím. Demokratická opozice je tam dohromady s Al Kájdou a dalšími skupinami, které popravy civilistů umisťovaly na youtube a než je vynalézavě umučili, se zdviženým prstem sdělili světu, že je popravují ve jménu Alláha, práva Šaríja a dalších chilliastických vizí. 

Smůla pro Scalloppa a ostatní elfy je, že tohle si každý může najít. A v dnešní době není problém k tomu najít anglický překlad arabského provolávání a ten je možné snadno přeložit do češtiny. Člověk sice musí přetrpět hodně hnusné záběry prostřelených hlav, upižlaných krků, upálených jordánských pilotů, utopených pešmergů, roztrhaných civilistů a popravených žen za prostituci z bídy, ale udělá si dost přesný obrázek o tom, jací lidumilové se v tom Idlíbu nacházejí. 

Bohužel pro většinu redaktorů ČT a Novinek jsem ještě stále nepřestal samostatně myslet a tak se prostě divím, jak v tom Idlíbu mezi těmi vrahouny fungují nějaké demokratiké Bílé přilby? Jak je možné, že jejich demokratické a prozápadní principy, které tak obdivují v mainstreamu a stále nám ho předhazují, jak je možné, že tuto jejich prozápadnost ti hrdlořezové už dávno nezprovodili za světa? Jak je možné, že syrští demokraté, kteří nemají nic proti spolupráci s USA a Evropou, kteří nekamenují ženy, nevraždí homosexuály, nechtějí žít podla práva Šaríja a nevraždí svoje dcery kvůli rodinné cti, naopak chtějí demokracii, svobodné volby a tím pádem pro ně Korán a Hadísy nejsou tou jedinou nezpochybnitelnou a nepřekročitelnou cestou životem, jak je možné, že ještě žijí? 

Kolem nich jsou totiž silně ozbrojení a sentimentem netrpící frajeři, kteří trestají každý projev sympatií k Západu smrtí. Každý pokus o demokracii utopí v krvi,  a  každý den vydávali svá videa o tom, že homosexualita, prostituce, západní oblékání, západní myšlení, ba i jen záblesk demokracie se trestá kulkou.  Všude, kde přišla v uplynulých letech o moc Asadova diktátorská, ale sekulární vláda, tam všude se moci chopili právě tito hrdlořezové. 

Mé zpátečnické a xenofobní vidlácké myšleníé je možné narušit velmi snadno - stačí mi v Sýrii ukázat jediné město, jedinou vesnici, jedinou provincii, kde Asad přišel o moc a místo něj tam nastala západní demokracie. Ovšem to půjde těžko, něco takového není ani v Kosovu. A jestli je na výběr mezi sekulárním Asadem a chiliastickým teroristickým islámem, tak beru Asada všemi deseti. Takže milí Elfové, šupky dupky na Al Jazeeru a dohoďte mi nějakého umírněného syrského islámského učence, který má za sebou dost stoupenců a byl by vhodným kandidátem na tu demokratizovanou zemi. Já se mrknu, jestli nemá na youtube nějaké ty popravy civilistů a pak s radostí a pokorně změním názor. Do té doby jsem si vybral Asada jako nejméně špatné řešení. 

V mém omezeném a zemitém vidláckém mozečku se totiž zrodila myšlenka, že ty Bílé přilby mají s těmi hrdlořezy společného víc než je zdrávo. Že něco jiného říkají na kamery pro BBC či CNN a něco jiného dělají doopravdy, protože skuteční vládci Idlíbu nestrpí nic jiného než pravověrný a extrémní islám. A to se vůbec nevylučuje s tím, že v Idlíbu není centrální vláda, jen sféry vlivu různých teroristických warlordů. 

Není to tak dávno, co se u nás v médiích propíral Nohavica, jak spolupracoval s STB. Což v praxi znamenalo, že ho pozvali do kanceláře a on tam povídal, co chtěli slyšet. Jak nikoho neslyšel, nic neviděl, s nikým nemluvil. Alespoň se dodnes nenašel nikdo, kdo by byl Nohavicovým udáváním poškozen, nebo zabásnut.  Nohavica dal najevo svou třídní uvědomělost, zanadával na zlého Kryla, na kterého nemohli, protože byl v Německu, zanadával na další emigranty, to STBáci rádi slyšeli, ale nic s tím nemohli udělat a Nohavica se pak dál mohl živit jako písničkář. 

Tohle naší pravdě a lásce bohatě stačí na Nohavicovo dehonestování, ostentativní odstup a vláčení bahnem. Samozřejmě k Bílým přilbám jsou mnohem tolerantnější. 

Takový demokratický bílý přilbař také musí chodit na kobereček k různým Bagdádím a vysvětlovat jim, že jsou ve skutečnosti pravověrní, mají islám v srdci a těší se až povraždí všechny nevěřící. Ale teď se ta bílá přilba hodí jako PR a díky tomu jim Velký satan posílá přes Turecko peníze. Kdyby totiž kterýkoliv přilbař jen naznačil, že je skutečný demokrat, už by mu někde na náměstí pižlali hlavu.  Samozřejmě Bílý přilbař se svou spoluprací s al Kajdou a Islámským státem (narozdíl od Nohavici) nijak nedehonestuje a je možné v jeho jménu dělat sankce a nazývat Asada vrahem a doopravdy věřit, že je to bytostný demokrat. A pak se posléze hrozně divit...  

Vidlácky tvrdím, že nemůžete žít vedle kupky hnoje aniž byste se každý den alespoň trochu nezasvinili. A demokratická Bílá přilba, která může existovat tam, kde nemohou Lékaři bez hranic nebo Červený půlměsíc, to je mi vidlácky poněkud podezřelé. Jsou u mě na stejné úrovni jako ukrajinský vlastenecký prapor Azov, jehož velitele hrdlořeza vyznamenávali v Ojroparlamentu a který dneska posílá svého prezidenta Zelenského do řiti a odmítá mu poslušnost, protože plnění minských dohod je podle něj zrada Ukrajiny. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Není moc jednoduché dělat dlouhodobou propagandu. Vymyslí se geniální nápad, třeba ty Bílé přilby. Dobře se to prodává, lid a jejich vůdci to chtějí slyšet. Čas ale pracuje a jak víme, většina politiků není příliš schopná, jen všeho schopná (to je taková slovní hříčka) a tak nedokáží domyslet své činy v delším horizontu. Vždyť stačilo při nějakém náletu Bílé přilby rituálně zahubit, bombami nebo ještě lépe chlorem. Mohli by dostat pomník, třeba i u nás, podstavce by se našly i v Praze. Něco by se shodilo. Jenže to nikoho nenapadlo, zodpovědní dostali nové úkoly a ty staré nechali plavat.
Virtuální svět je dnes již na úrovni toho reálného. Ovšem reální mrtví a zmrzačení na tom nejsou jako ti virtuální.
Ve světě přituhuje, změna hegemona je pro dnešního člověka zcela nová zkušenost, neumí se v tom orientovat. Proto budeme zažívat stále více a více různých podivností a anomálií. Stačí se podívat na akci Bagdádí. Informace se rozcházejí, možná je mrtev, možná není. Jeho tělo nebude k mání, tak jako k mání není tělo Bin Ládina.
Jen na konec odbočím, kdo ví jak se vede Skřípalovi? Žije/nežije? A když žije, proč nesmí mluvit ani s jediným jedinkým novinářem.
A jsme zase u kořene, u výměny jednoho hegemona za několik. U toho jak to mění a změní svět.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo je to jen neomarxisticka propaganda, ktera se dobre prodava? Videl jste nekoho mrtveho v Syrii?

PS Myslite, ze v Gliwicich v roce 1939 zautocili nemci nebo polaci? A je skripal nazivu nebo ho MI5 sama zavrazdila? Umel byste neco z techto "pravd" dolozit? Nezapomente, ze historii pisou vitezove - a ti se s pravdou preci nemazou. Ja nepotkal Bagdadiho ani jsem nebyl v roce 1939 v Gliwicich a mainstream preci jenom lze ... takze nevim, nevim, kde je skripal a co se stalo v gliwicich.

PPS Vas nebetycny nihilismus je indikator krize nejen spolecnosti, ale i narodni podstaty. A nejsem si jist, jak dlouho cesky narod prezije bez hodnot a bez jakekoliv pravdy. Jako jeho hrobar uz se hlasite - treba za to i Vy dostanete pomnik. Virtualni.

PPPS Vazne verite tomu, ze americane byli na Mesici? Fakt??

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://buyplaquenicv.com/ ">withdrawal symptoms of plaquenil</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak říká můj oblíbený Jan Schneider, stačí sledovat stopu peněz. Zakladatel Mayday Rescue Foundation jakožto zakladatele a hlavního zdroje pro Bílé přilby James Le Mesurier, bývalý důstojník britské armády /působil v Kosovu, Bosně, Iráku, Libanonu/, pak penzionován a pak jako soukromý vojenský kontraktor - to už je zajímavé CV a jistě napovídá o nezištné povaze této "humanitární instituce", hlavními přispěvateli fondu pak USAID - kde začne působit, tam to páchne čertovinou /z Ruska vyhoštěni/, dáleCSSF britské vlády /United Kingdom Conflict, Stability and Security Fund a vlády dalších zemí, kterým leží demokracie a lidská práva v Sýrii a dalších zemích těžce na srdci - Holandsko, Dánsko, Německo - co víc k tomu dodat? Členové WH školeni a trénováni v Turecku! A ta profláknutá videa se špatnými režiséry a herci? Kdo chce myslet, musí mu být jasné, co za konstrukt jsou White Helmets a čemu slouží

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vyvolávat polemiku s pisatelem který o sobě tvrdí ,že je jednoduchý (viz 28.10 13.46)???????
Je to marný , je to marný .......

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lež má krátké nohy,ale toto lhaní a nejen kolem Sýrie trvá hodně dlouho a o to to bude těší napravit.
Scallopem bych nezaobíral,ať si plácá co chce,kdyby se změnil režim,tak bude plácat pro jinou mocnost.
To je horší,kolik podobných prodejných osob se nachází ve společnosti a chtějí rozhodovat o osudech společnosti.
Rada pro Vidláka,už je potřeba nastavit síto,aby podobní jako scallop propadli jako odpad na hnojiště dějin.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte pane zemědělče nelze se nezaobírat Scalopem, když podobní jsou všude kolem nás. Nechápu jejich myšlení, nerozumím tomu a přesto stále hledám co je skutečně vede k tomu, že myslí tak jak pak píší a mluví. Sami vidíme, že je to marné, nepochopíme to, právě Scalop je tím vzorkem. Je-li placený provokatér tedy troll nebo Elf, pak tomu rozumím a budu šťastný. Je-li to však opravdový trumpeta kterých je kolem nás a hlavně v Praze habaděj, pak by bylo pěkné jednou zjistit, že jsme mu vše vysvětlili a on prohlédl. Ale to se nestane, bohužel.Ale proč?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak sranda je v nečem jiném než napsal Vidlák a co si neuvědomují elfové jako Scaloop, političtí pracovníci jako oc dělají v ČT či BIS, že když se něco dělá, že se to musí dělat profesionálně ne jako diletanti. To, že na tuto práci najímají lidi, co vyšli "humanitní školy" a ještě nemají pracovní zkušenosti, tedy přesněji, to, že se člověk naučí, že ho v práci šéf chytá za slovo, protože problém=zákon padajícího hovna, že se člověk naučí, pamatovat co přesně řekl viz vidlák "vládnou vs jsou", že se člvoěk naučí nevěřit lidem, protože kolegové a šéfové fakt hooodně častou lžou, pomlouvají dlají podrazy.

A pak přijdou a začnou debatovat zde, kde toto všechno lidé už zažili, že ví, že když někdo koho neznají řekne, že soustruh je zelene, tak se musí podívat na fotku nebo zeptat někoho komu věří jeslti se náhodou nepřebarvil na modernejší modrou :D Je to trapný příklad, já vím ;)

Vidláku, píšeš o ověřování apod. (sorry jako) žvástech, žvástech protože to píšeš, jako hlavní příčinu, ale fdakt je to o tom? Není to spíše o tom, že si starej a tím myslím, životní zkušenosti, praxi, apod.??? Proč myslíte, že nikomu až tak nevadí "volné zdroje", ale tlačí se na to ba voilili 16 letí a nadává se na staré, že jsou blbý a m usí je studenti učiot tu pravdu? Proč se tlačí na školu, ale ne jako instituci, ale na množství učiva=zamezilo získat zkušenosti/znalosti, kdy se čím víc učíš zjistuješ, je víc jak jeden názor, tedy je potřeba ověřit proč...

Vidláku, jak souhlasím stím co píšeš, tak mýlíš se v důvodech proč, protože to co popisuješ jsou následky životních zkušeností, tedy z mého pohledu "učení, učení, učení" ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to nevidí. Nehodí se to PaL (podle vás). Ale proč to nevidí ani redaktoři MF a LN, a ani Soukup?

Zatím bez slepic

rk - redaktory veřejnoprávních médií si platíme. Mají tudíž povinnost nás informovat a pokud nám předkládají jen půl pohledu na věc, máme docela gebír tlačit na to, aby jsme dostávali pohled celý a v reálném čase. Bohužel, nemáme dostatečné zastání a i ten lotr Ježibabiš na nás kálí a neřeší i když by mohl.

U MF, LN a Soukupa se můžeme ptát, upozorňovat na to (zkuste to také) a informace k získání komplexnějšího pohledu si musíme dohledat jinde, pokud tedy nechceme být za blby.

Zatím bez slepic

Tak Soukup má těch pořadů tolik, že už by to nedal ;) Docela přemýšlím, zda si dělá sofistikovanou recesi, nebo hodlá fakt ty volby zkusit (List). Když vyprodukoval ten sitcom Premiér, hned jsem si vzpomněl na Zelenského...
Mafra má pak jiná témata či řešení, jako je například snaha dávat najevo, jak moc je na Babišovi nezávislá. A protože Idlíb Babiše zas tak netrápí, aby si kvůli němu kazil kšefty se západními bratry a protože má svých starostí dost s tlakem PaL, je asi lepší nekalit vodu zbytečně a vybraná témata nechat být či plynout s mainstreamem. Nakonec, proč by měl být Babiš automaticky proruský/proasadovský? To je jen taková milá zkratka Babiš->Zeman=Putin, Asad, staří, oškliví a nevzdělaní vesničané.
Literárkám stačilo sebrat dotaci a slušně a přátelsky se rozešly se Spencerovou, Prima se dodnes potýká se svou odvahou vyjít s disentní reportáží o "kravínech, v nichž syrští křesťané odmítali bydlet". A nedivím se, ta akce se syrskými křesťany byla nakonec vrcholem ztrapnění organizátorů, kdy je ztrapnili především sami Syřané.

Člověk si pak v takovém prostředí, v němž je každý disentní postoj okamžitě napadán a dotyčné médium je roky vláčeno špínou, říká, že je vlastně pochopitelné, když ostatní média neřeší nějaké Bílé přilby... Ve světě, kde mají takovou váhu "Ústavy nezávislé žurnalistiky" sídlící v zahrádkářské kolonii a tvořené jedním člověkem ("přece ústav nezávislé žurnalistiky říká..." zní úplně jinak, než "Ondřej Neumann říká..."), či ať zůstaneme u tématu, SOHR sídlící v rodinném domku v Coventry ("SOHR říká..." zní jinak, než "Rami Abdulrahman říká...") má smysl jít do boje jen ve věcech, které smysl mají.
Zrovna Mafra si ale ve věci SOHR práci dala: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/profil-organizace-sohr.A151106_1…

Zatím bez slepic

pochybuju, že vám odpoví. Na Sýrii nenachytá žádné body. Sýrie je daleko a v podstatě se běžného života v ČR nijak nedotýká.
Co se týká MF a LN, tyhle plátky mají své majitele, kteří rozhodují o celkovém vyznění a zaměření, neboli o pozici na politickém spektru.
Takže brečet před jejich rohožkou.
Pokud máte problém s tím, co hlásá Vidlák o BP (WH), na netu najdete komentáře lidí, kteří rozumějí jak působení bojových plynů, tak první pomoci při zasažení takovými sračkami.
Rozhodně vás ale nevyléčí či nezachrání, když vás bude někdo polévat vodou (jak činily BP), to ani náhodou. Pokud si vzpomenete na hodiny branné výchovy, nic o polévání vodou nás soudruzi neučili. Dokonce ani na vojně. Tam sice existují sprchy na odmořovacích centrech, ale určitě se neužívá čistá voda.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každé správné hnojiště kromě zapichnutych vidlí musí být obletováno hejnem much. Tady na Vidlakově hnojišti těch much moc není, vlastně tu pořádně bzučí jen dvě. Zato bzučí velmi uvědoměle, politický korektně a samozřejmě jen s tím jedině správným náhledem na ten boží svět. Ač je mucha tvor protivný a otravný, má své místo na světě, a snad i nějaký praktický přínos. Tož je nechme bzučet, koneckonců nic moc jiného neumí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a už jsem se dozvěděl, že jsem asi nějak označil vidláka za xenofoba. Nebo možná neoznačil, ale nějak se to se scallopem spojit muselo, že? Železná pravidla alterativy holt nejde obechcat.

Zbytek později. Ale oceňuji zájem vidláka a jeho party o scallopa - zájem mnohem větši než o státní svátek, jeho oslavy a státních aktů včerejšího dne. Gottovo úmrtí zde odstartovala kopance do Havla, státná svátek zase motivuje k boji se scallopem.

Well done.

Zatím bez slepic

Je vícero možností
- nesnášíme Vás
- máme Vás rádi
- jste vtělenej vtip
- nenarodil se z matky takový tvor, jako vy, leč vyskytl se.
= totéž slýchám o sobě, že su čarodějnice, zmije jedovatá,...
-* tož opatrně, nechť se neposunete do těch mých kategorií.
Bylo by Vás škoda.

Zatím bez slepic

Ač krmení trola je trapné a musíám říci, ukazuje moju hloupost, ale nedá mě to.

Proč se snažíš odsunout debatu o svátku (zde upozornuju, dnes je 29. a není svátek...), ke Gottovi, havlovi, ALE proč nechceš komentovat co o tobě napsal Vidlák? Tedy, že jsi napsal, že on napsal, že někde vládnou bílé přilby? :D Chápeš na tomto příkladu, proč mi máme problém s tebou a hlavně ty s ostatníma conesedí v elfí farmě? Když se debatuje o voze a ty se snažíš o voze, budeš vždy trolla, pardon elfa...

Zatím bez slepic

takze jestli vas spravne chapu, tak oznaceni xenofob je jedine, se kterym za vsech tech Vidlakem, v prvni vete vyjmenovanych hodnoceni, mate problem ???

Zatím bez slepic

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vecer jsem reagoval na zbytek hnoje.

Zatím bez slepic

Nemá cenu reagovat. Nula od nuly pojde.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

scallop: "...zájem mnohem větši než o státní svátek, jeho oslavy a státních aktů včerejšího dne."

Nabízí se otázka, zda je co slavit, když má stát status pouhé kolonie. Aktů a i těch státních už lidi viděli dost.

tož tak (well done)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skutečnost, že na tento dvorek chodí pravidelně lhát, nadávat, odklánět nebo aspoň zasmrdět nejméně dva scallojzaři, zřetelně dokazuje, že dvorek je pod pravidelnou pečlivou kontrolou. A skutečnost, že tento dvorek jim stojí za pravidelnou pečlivou kontrolu, zase dokazuje, jak se takových dvorků bojí.
"Napřed vás ignorují, pak se vám smějí, pak s vámi bojují a pak nad nimi vyhrajete". (Prý M. Gándhí) K tomu doplnění, že někdy v průběhu třetí fáze dostanou strach. Ne takový ten co kdyby v té tmě přece jen byl nějaký ten bubák, ale takový ten s větší jistotou. Kdy na ně bubáci ze tmy už zřetelně mrkají svítícíma očima a oni od těch zezadu, za které do té ochotně tmy šli, z dálky slyší, že jim v Normandii taky nepomohli. Všechny ty finance na nezávislé a hlídací a ústavy a přísně demokratické a dokonce i veřejná podrbání za ouškem v samotné centrále ABC jsou najednou jaksi k ničemu. A oni, protože úplně pitomí (přes veškerou snahu tak vypadat) přece jenom nejsou, to vědí a tak kvičí, kopou, trollí, rutinně lžou, plivou na všechny strany a nevědí co se sebou tak moc, že hormonama zmítaná třináctka je proti nim ostrovem stability. Protože oni se už teď nefalšovaně BOJÍ.
A tak v tom poplašeném zmatku dělají školácké chyby. Kam zmizel mlíkař? A co všechny ty smazané profily na fb? Co Bratříček, co naštvané matky, co neustávající odkazování na jakýsi ministerský seznam závadných webů, který ve skutečnosti neexistuje? Co to plivání na Gotta ještě než vychladl, co to půlení účastníků rozloučení s ním a přiznání čísel blížících se skutečnosti až v poslední půlhodině? Móresy z dob informačního monopolu už sice nefungují, ale oni ve strachu nic jiného nedokážou.
Mějme pro ně prosím trochu pochopení, když poplašeně neví co by. Snaží se intenzivně bojovat a spíš už vědí než tuší, že to pro ně dobře nedopadne.
A až jednou budou kydy buď nedostupné nebo se záhadně odmlčí, bude to důkaz splnění vidlákova přání. Strach z místního dvorku dosáhne takové míry, že jim bude stát za akci - která se sice ukáže jako další školácká chyba, ale oni ve strachu opravdu nic jiného nevymyslí. (Jo, jasně, Putin (a Zeman a Babiš) přestane posílat rubly i vodku (a koblihy) :-)))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nepřítel mého nepřítele je můj přítel.
Proč islámský fundatelismus? Jednoduše proto, že sráží muslimské země zas a znova do postavení "benzínových pump".
Prostě boj vedený cizíma rukama.
Budou li mít muslimské země jedinou komoditu, velice dobře se s nimi obchoduje.
No a pokud se tomuto brání, je přece přirozené onoho nepřítele/přítele trošku pohojit, aby neuschnul na úbytě.

Zatím bez slepic