Vilémčok

Autor
Štítky

Agenta Skřípala neotrávil novičok, ale Vilém Čok. 

A děkuji Manece za tento skvělý obrat, který použila v jedné naší diskusi. 

V podstatě Vilém Čok je asi tak stejně relevantní jako ten novičok. Skřípal i dcera jsou nejspíš už dávno po smrti, popel je rozprášen a někde na úřadech budou pár let probíhat lejstra o utajené identitě kdo ví kde. Zbytek je jedna velká praštěná fikce. Nervový jed vymakanější a dokonalejší než sarin, který ale Skřípala nezabil. Jeho největší koncentrace byla na vchodových dveřích, ale ten, kdo ho tam dal se asi obešel bez chemického vybavení a protichemického obleku, protože to nikomu nebylo divné. Použilo se ho množství, které by zabilo půl města, ale nikomu dalšímu se nic nestalo. Zvířata v domě umřela hlady a žízní. Skřípalova dcera prostřednictvím britské policie vzkázala své sestřence v Rusku, ať jí už nevolá. 

To mohu rovnou tvrdit, že jde pouze o překlep a Skřípala otrávil nejnebezpečnější ruský agent Vilém Čok, tento James Bond východu. Vilém Čok se dlouhodobě maskoval jako dekadentní umělec v České republice a měl díky EU měl volný přístup do Británie. Akci bylo nutné urychlit, protože po Brexitu by mohl být superšpión na hranicích odhalen. Vilém Čok se  nerušeně přiblížil ke Skřipalovi a vybafnul na něj v nečekané chvíli, kdy on i jeho dcera právě jedli rohlík,který drobili labutím. Oběma zaskočilo v krku a začali se dusit. Vražda se mohla podařit nebýt příliš horlivého policajta, který bývalého agenta zachránil. 

Je to samozřejmě totální nesmysl. Ale vzhledem ke známým faktům není o nic méně uvěřitelnější než verze s novičokem. Dokonce ani naše politické elity nemají lepší informace než my, prostý lid. Přesto došlo na velká gesta s vypovídáním diplomatů, zvažováním žaloby na prezidenta kvůli velezradě, zatímco i vrabci na střeše si cvrlikali o tom, jaká hovadina to vlastně je. 

Jenže ona to není hovadina. Agent Skřípal je jen další dlaždice na cestě dějinami a jemu podobné případy se objevují zcela pravidelně. Objevují se v době, kdy má král či impérium na kahánku. Jedná se o prachsprostý test věrnosti. 

Už Bible zmiňuje velkého krále Nabukadnezara, velekrále Babylonu, který nechal postavit ty obrovské hradby, zigurat Etemenanki, zavlažovací kanály a ještě stačil zotročit půlku předního východu. Pak náhle sestoupili z hor Médové a Peršané.  A král nechává ze svého pokladu ulít zlatou sochu, přivede před ní své vazaly a ti se musejí na znamení před sochou poklonit. Je to hovadina, není to nějaký Urský bůh, není to Ištar ani Marduk. Je to nový král-bůh a babylonský despota ví, že mu teče do bot a tak potřebuje upokojit svojí paranoiu. Udělá pořádné divadýlko a sleduje, jak lidé padají na tvář. Jen tu tam někdo na tu šaškárnu nehodlá přistoupit. Ovšem král může být spokojen, prakticky všichni osvědčili věrnost. Ovšem za pár let médské vojsko připochodovalo a ti, kteří padali na tvář před Babylónským vládcem najednou bez problémů otevřeli brány města, aby dovnitř triumfálně vjeli Dáreiovci. Nabukadnezar měl smůlu. Věrnost mu jeho test nezajistil. 

Přemysl Otakar II také vystoupil před bitvou na Moravském poli před své rytíře a žádal je, aby ho probodli hned, aby kvůli šeptané zradě nemuselo druhý den zemřít velké množství mužů. Také to bylo zbytečné gesto a zbytečný test. Nikdo nevystoupil krále probodnout, nezaznělo ani slovo kritiky na královu tvrdost a politické chyby. Ovšem druhý den Milota z Dědic (a mnozí další) zradili a král padl. Možná vjížděl Přemysl do bitvy spokojen, že má věrné vojsko.... 

Římští císaři, čím více byli paranoidní, tím více testovali svoje věrné. Nechali zvolit do senátu koně, vyžadovali, aby pro císařskou věrnost poddaní obětovali své syny a dcery, ale stejně to k ničemu nebylo. Ti stejní, kteří přihlíželi ubičování svých dětí, ti pak tak jako tak císaře opustili. 

Ostatně co jiného je naše působení v Afghanistánu? Naši kluci tam jsou zbytečně, dělají zbytečnou práci, jsou obklopeni nepřáteli a nikam to nevede. To vám řekne mimo kameru každý veterán tamodtud. Jen politiruci, důstojníci a kaplani osvědčují věrnost téhle hovadině. Protože mají pocit,že z toho ještě něco kápne. Nebo mají prostě strach z despotova hněvu. 

Britové zkratka a dobře zjistili, že jsou v loji. Nemají průmysl, armáda je nefunkční, obrátili se zády k EU, pustili se do sociálních experimentů, které jim zajistily čtvrti plné nepřátelsky smýšlejících lidí. Přitom ještě pamatují dobu, kdy byli pány světových moří, byli továrnou světa, největším zasobovatelem i věřitelem. Byli impérium a teď se drolí i to poslední, co mají. Jejich politici jsou na tom stejně jako Trump v USA - musejí nějak vysvětlit národu, že jdou zu grunde a lepší to nebude. Podobně jsou na tom v Bruseli. Moloch kterému se nedá věřit. NATO je na tom ještě hůř. Zbrojení je k ničemu, druhá největší armáda v NATO se dala k Rusku se vším co k tomu patří (tohle je největší Putinovo vítězství, připravil nepřítele o sílu sta divizí za jedno obstarožní bombardovací letadlo). Viditelní šéfové v NATO jako Stoltenberg a Petr Pavel se ztrapňují dnes a denně, lidi jim to žerou asi jako Brežněvovi jeho kecy o míru. 

Je třeba osvědčit věrnost... Skřípal se náramně hodí. Ukažte milí vazalové a poddaní, že jste nám věrní. Ukažte věrnost na tom, že schválíte tuto absurditu, stejně jako vaši předci podepisovali anticharty, povinně kondolovali u hrobu Gottwalda a plakali nad smrtí Stalina. Možná to naše vládce uspokojí. Komunisty to také uspokojilo a měli pocit, že imérium je zachované. To současné je zachovalé asi tak stejně. 

Ale ono to stejně půjde do háje. Když to přišlo posledně, i ti největší antichartisté rychle překabátili... Myslím, že tohle bylo pro Štěpána či Jakeše to nejhorší. Že se bouří ti, co se bouřili vždycky, tomu rozuměli. Že se disidenti ozývají na Svobodné Evropě, s tím dovedli žít a bojovat, ale že se proti nim postaví ti, kteří podepsali ten jejich pamflet věrnosti, kteří měli stranické legitimace a při všech schůzích osvědčovali věrnost, to je muselo dorazit víc než demonstrující studenti. 

Věrnost Britům a Evropě v tomto ohledu nic neznamená. Ti nejhorlivější vykonavatelé Evropských hodnot a britského impéria brzy překabátí. Brzy otevřou brány Babylonu nové moci tam venku.  A ta moc tam venku to ví. Ví dobře, že povinné padání na kolena před zlatou sochou je jen gesto. Je to gesto zbabělosti, licoměrnosti, gesto úpadku. Ví dobře, že zůstane jen u toho gesta. 

Dokonce už přesně sleduje, kdo se těm dnešním despotům postavil. Sleduje, kdo se odmítl téhle šaškárny zúčastnit.  Pak tyhle statečné včas a rychle odstraní. Žádní odvážní jdoucí proti proudu. Jakub Janda nevadí, ten se včas zorientuje. Ale Zeman vadit bude (ten má jen štěstí, že už tu moc dlouho nebude). 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Pane Gerd.
Jasné jak facka,jen mě napadlo,muslimové a Ruská zima,brr.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co teprve na africké muslimy! Jak to dopadne, nám může ukázat historický průběh bitvy u Chocimi 11. listopadu 1673. Sice to bylo na Dněstru, ale byla mrazivá noc a turečtí vojáci nebyli připraveni snášet útrapy zimy. Poláci útočili i za mrazivé noci a tak nutili Turky stát připraveny do bitvy, která však neproběhla, na mrazu. Druhý den po celonočním působení mrazu už Turkům nepomohla ani víra v Alláha a drtivě prohráli.

Zatím bez slepic

S Milotou s Dědic naprostý souhlas, zde se Vidlák mýlí a ostatně i současníci Miloty jej nikdy ze zrady neobvinili. Stejně tak se Vidlák mýlí i s Nabukadnesarem, ten zemřel pokojně a Babylón byl dobyt Kýrem Velikým až několik desetiletí po jeho smrti za krále Nabonida.
Nesouhlasím s vaší představou, že je tu nějaká snaha po 3.sv.válce. Snad se shodneme na tom, že americkou politiku ovládá z velké části vojenskoprůmyslový komplex. Ten nemá zájem na nějaké velké válce, pro něj byla ideálem studená válka, kdy se zbrojilo léta a desetiletí a přitom se vlastně nic nedělo. Oni chtějí opět léta a desetiletí mít stabilní příjmy, nějaká válka (která by vedla ke krátkodobému boomu a potom bez ohledu na výsledek opět k poklesu) je nezajímá. Troufám si tvrdit, že i ruskému vedení ta studená válka do jisté míry vyhovuje, protože každý národ se lépe ovládá, když lze strašit nepřítelem. Takže jsou vlastně obě strany spokojené a nejspokojenější je Čína.
Kromě toho, mám z vašich i dalších komentářů pocit, že se na tu dobu po americké hegemonii snad těšíte. Osobně si myslím, že jednou budeme ještě vzpomínat na ten dnešní krásný svět. Protože ten, kdo nastoupí po Americe, nebude Rusko, ale Čína (Rusko bude mít co dělat, aby před Čínou uhájilo Sibiř). A stačí se zeptat těch, co pracují třeba v Hyundai, jak to vypadá ve firmách řízených orientálci. Prostě, s Čínou to dle mého názoru už kvůli kulturním odlišnostem bude daleko komplikovanější…
A souhlasím, že strategie EU nebude a nebyla. Bohužel.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, za studene valky se vedly zastupne valky, takze se preci jen valcilo. Vietnam, Afganistan, Korea a tak trochu vsude.

Jo, samezrejme, ze se tesime na dobu po americke hegemonii. Vzdyd americani delaj co muzou, aby to tak bylo.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odhaduji, že další ekonomická krize sesadí USA z pozice supervelmoci, a žezlo převezme Čína. Asiaté jsou velmi krutí a absolutně necitelní k jednotlivcům. Tam vládne prospěch většího celku, klanu nebo národa, nad prospěchem jednotlivce. Ještě se budeme divit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zítra Vidlák jistě zvedne téma 8/9 květen 1945. Omlouvám se za předskok a za vyrušení z tématu Skřípalů (když nemáš artyčok, prdni tam novičok, stejně tě sežere mravičok), ale natolik mě nasrala jakási vyleštěná slečna "redaktorka" Seznamu jménem Tereza Nováková svým konstatováním, že Noční Vlci uctili památku ZESNULÝCH sovětských vojáků. Kurva, kam až tyhle šmejdy necháme zajít?
Vidláku, promiňte křtěnému českému bratru použité výrazy, když jako omluvu uvádí svůj avarský původ.

Zatím bez slepic

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mrkni semhle:
https://www.facebook.com/tereza.novakova.1804
Tereza Nováková
Redaktorka ve společnosti Seznam Zprávy
Žije v Praha
Chodil(a) do školy BiGy Brno

Tahle břehule ani nemusí psát svůj rok narození a je jasné, že se jedná o naprosté TELE, co s bídou hubou mele, aniž by chápalo takové podružnosti, jako jsou "mírně" odlišné významy slov PADNOUT a ZESNOUT.
Prostě klasický MLAMODYJ (mladý moderní dynamický jinoch) v sukni, jehož jediným hrdinským činem byla četba prvního dílu Harryho Potera. Dál už to nedala.

Zatím bez slepic

"Vzdělaná" a vypuštěná, vraždění neviňátek. Mladá, ještě má šanci se jednou stydět.

Zatím bez slepic

Oni přeci zastávají správný názor a v jeho obhajobě jsou schopni zcela nedemokraticky oponenty ubít, protože to přeci nejsou demokraté a tak si nic lepšího nezaslouží. Takže se opravdu nestydí. Američané na ně měli zkratku Young Urban Professional People, jinak yuppie. Hlavní znaky yuppies: narcismus, dravost, konzum, bezohlednost. To vše dotyčná splňuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is great blog. A gret read. I'll definitely be back. Look at my blog post : http://dewatogel.pw/ - http://liontoto.org/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

www.luxurywatchesforum.com - Replica Watches is a discussion & review forum for all fans of Replica Watches

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

We haven't visited the footwear course for some time and were blown https://www.buyyzys.org/lundmark-reflective-imitation-yeezy-v2.html away by the V.J. Patel building where Art and Design is housed. It's a vast, open, airy building with windows overlooking the river and surrounded by old red-brick and shiny new University buildings.https://www.buyyzys.com/review-new-yeezy-350-v2-cloud-white/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

The treat at the end of our visit was a walk https://www.buyyzys.me/cheap-yeezys-350-v2-replica-for-sale.html through the corridor of workshop where students can do 3-D printing, prototyping, spray painting, woodwork etc., a veritable craftsman's playground! We're just wondering when they're starting mature student courses, because I think we'd both sign up like a shot!https://bestyeezyshoes.wixsite.com/buypopsneaker/buypopsneaker/categori…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

This article is great. I like it very much. Thank you!
https://bloonstowerdefense5.io

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I like outdoor sports! Sports make me feel stronger, help me out of bad moods. When I go out and do some sports, I will carry my sports camera http://www.sport-cameras.com/action-camera to record fantastic moments. The 4k action cam made by Ausek company http://www.ausek.com is trendy products for different kinds of sports such as cycling, skiing. I would like to take a portable wireless Bluetooth headphone http://www.audio-ausek.com/products.html while doing the sport, enjoy the music along with sports.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

We’ve written hundreds of guides on fake vs real sneaker https://www.snke.me/fake-yeezy-boost-350-v2-lundmark/ comparisons _ this written piece is our most complete guide on how to legit check Yeezy Zebra.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Virgil Abloh's Off-White x Nike Air Jordan 1 Yellow <a href="https://www.snker.org/cheap-off-white-aj1-canary-yellow-fakes.html">Che… Off-White Jordan 1 Yellow</a> White Outlet ... This Off-White Air Jordan 1 features the signature deconstructed details like exposed ... Cheap Union x Air Jordan 1 Retro High OG NRG White/Varsity Red-Wolf Grey-Black.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

The Air Jordan 6 Retro 'World Cup Brazil' brings a https://www.snker.org/cheap-off-white-aj1-canary-yellow-fakes.html combination of black tumbled ... Brazil nods come in the form of green and yellow highlights, popping up on the ... Icy accents on the outsole are true to the model's origin, capping off this ... On March 8th · OFF-WHITE x Air Jordan 1 Unveils White Colorway In Early 2018 ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Děkuji doktoru Zuzu za pomoc při získávání mého manžela zpět a za to, že mě miluje a miluje mě a své děti. Jeho kouzelná práce je skutečně skutečná a já jsem se setkal. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám celá léta. Věřím, že někdo tam potřebuje jeho pomoc. Ať už prožíváte jakýkoli problém nebo potíže a myslíte si, že je ztracena veškerá naděje, doktor Zuzu vám může pomoci dostat se z té okolnosti, která vás obtěžuje. Kontaktujte doktora Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctorzuzutemple@gmail.com nebo WhatsApp ho přes +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Viber přes +2347013499818

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Human trafficking deviates from the constitutional guidelines of the government of USA, making it an undesirable behavior. https://essaybaron.com/article-writer

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nike retail boxes feature a label on one side detailing barcode, style name, size, color, country of manufacture and a style number. The style number is usually 9 digits long, the first 6 digits represent the style and the last 3 digits represent the colourway.
https://www.bestyeezy.com/fake-air-force-1-low-rose-gold-szie-7.html

Zatím bez slepic