Vrchol ve tvaru hýždí

Autor
Štítky

I když se to nehodí k dnešnímu nadpisu, první myšlenka dnešního článku nechť patří Tereze Spencerové, která nás navždy opustila. Dodala mému psaní nespočet námětů i postřehů, uměla jít na dřeň a rozuměla Blízkému východu, který je pro nás všechny španělskou vesnicí. Pro můj rozhled po světě byla nepostradatelná a její ztráty želím už teď. Pochybuju, že ji někdo dokáže nahradit, tím spíš v době která nás nejspíš čeká. Vidlák stojí v pozoru u zapíchnutých vidlí a drží minutu ticha. 

......................................

A teď k dnešnímu článku: 

Můj bratr Master mě ohledně Koroňáku upozornil na jednu zajímavou věcičku, kterou před ním ještě nikdo neokecával. Tož jsme jednou světově první a máme sólokapra se kterým ještě nikdo nepřišel. Po včerejším odkazu na skvělý článek na Oslu je tento textík spíš hloupost, ale snad se vám bude líbit alespoň na odlehčení. 

Když se podíváte na grafy denních přírůstků koroňácky nakažených v kontinentální Evropě, dojdete k zajímavému zjištění.  Jako by si koroňák naráz v celé ojrópě řekl, že má dost a takřka všude se podepsal stejným logem. 28. března + - jeden den prakticky na celém našem kontinentu došlo k poklesu denních případů. Následoval pak další nárůst, který trval dva až tři dny a od té doby následuje prakticky všude pokles.  

Graf denní přírůstků tak vytvořil charakteristickou vlnovku ve tvaru zadnice. Takhle mi bratr nařídil, že to mám napsat. Stalo se to skoro všude. Máme to my, Slováci, Němci, Italové, Španělé, Rakušáci, Mají to Norové, Holanďani, Belgičani, Rumuni, Srbové, Chorvati. Nemají to Švédové, ale oni dost divně testují. Nemají to Britové,  nemají to v USA a nemají to Poláci.  

Všude to sedí plus mínus jeden den, což v podstatě může být jen posun mezi odebraným výtěrem a výsledkem. Jako kdyby se statistici v celé EU dohodli, že už to stačilo, koroňák už populaci dost vystrašil a je zapotřebí jít s čísly dolů. Jako kdyby zasáhl jiný faktor, který ale platil prakticky všude s několika výjimkami. 

Co se stalo týden či čtrnáct dní před osmadvacátým? Jako kdyby si lidi dali dovolenou, pak ještě jednou šli všichni nakoupit, leckdo se nakazil a od té doby jsou všichni ukáznění a tak to klesá. Nezáleží na tom, jak moc to danou zemi zasáhlo. Nezáleží ani na počtu případů, přehlcenosti nebo naopak malém napadení. Jak to řekl před pár dny Občan v jednom komentáři? Jako by se aktivovalo kurvítko?

Jaký faktor jsme přehlédli? Co prostupuje napříč Evropou? Jsou to mediální obrázky plných márnic, které zapůsobily naráz všude kromě Britů, Švédů a Poláků, kteří víc věří svým vládám a málo se obávají smrti? Že bychom byli tak inegrovaní a koukali na ty stejné zprávy a proto to jaksi došlo všem evropanům ve stejnou dobu? 

 Nebo se udělalo hezky, přišlo sluníčko, lidi vyrazili ven, nadýchali se čistého vzduchu a zlepšila se jim imunita? Britové mají pořád hnusně, Poláci na Baltu také a proto to u nich neplatí? 

Nebo si ta čísla cucají z prstu od začátku, jeden opisuje od druhého a nejdůležitější pro zveřejnění počtu nakažených je večerní telefonát mezi mocipány, jak to vyšlo jinde  a podle toho to posílají do médií? 

Nebo si z nás Koroňák prostě dělá prdel? 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (55 hlasů)

Komentáře

https://www.pokec24.cz/politika/pandemie-skoncila-zapomente/

..."Venku hezky, nemocnice prazdne a hospody tež. Že su nemocnice prazdne, to je dobre.
Že su prazdne hospody, školy, to už začina byt podezřele.

Určitě dostavate statystycka data. A jestli je umite čist, tak určitě vysvětlite, jak je možne, že ve statystyce mrtvych lidi je letos situace lepši jak loňsku, nebo předloňsku sezonu. No ja, ale celosvětova pandemija bez mrtvych, tu je jakasik chyba ve scenařu, ni?

Može mi kdosik z tych chytrych synku od Zemana, keři umi aji žrat přes roušku, vysvětlit, jak je možne, že aji v nejohroženějši skupině přes 65 roku je letos lepši situace než v jinych chřipkovych obdobich?

Može mi kdosik z tych vladnich agentu od Prymuly přes Al Hamačka až po Babiša vysvětlit, čemu su zavřene školy, když to na děcka evidentně nema žaden vliv?

Takže jako pandemija skončila a vy fčil nevite, jak to ukončit? Anebo žadna vubec nebyla?"...

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

Dědeček v Mrazíku : "kdybys nebyl hlupákem nebyl bys teď medvědem".
Roušky a karanténa způsobily, že se také řádně nerozjela chřipková epidemie, s její mortalitou u seniorů. Předtím ve školkách a nižších třídách škol byla spousta dětí nemocných.
Konečně jsi poodkryl masku, fialko či blboni.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by Pek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jednou, asi v Izraelu, stávkovali dochtoři a ve statistikách jim vyšlo, že se snížila úmrtnost o 80%. Ofšem i to mohla být mediální lež. Obecně platí, že gdo je od dochtorů dál, žije šťastněji a zdravěji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Já tomu věřím, když neordinují, tak máš nulové vstupy do statistik, není kde vzít data, že někdo umřel ;)

Zatím bez slepic

To je ofšem taky možný. Vracíme se tím ale ke statistikám obecně.
Statistiky pak přesahují do dějin a to je potom mazec, že?

A pak že gdo nezná statistiky z dějin musí si statistiky znovu prožít.

A proto piště blboni svoje potřeby a vražte je komukoliv do ruky, kerej bude říkat, že vás má rád a bude přísahat na re-publikum, že bude sloužit podle svýho svědomí dokud mu budete královsky platit falešnými směnkami, za keré si oni zkoupí u nás celej váš majlant. A dají vám k temu prémii, právo mluvit. Heh

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Jo a blboni co jim rostou v hlavách fialky mi můžou víte co.., protože pravda vítězí. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

kamagra mal de altura <a href="https://vskamagran.com ">kgr 100 kamagra</a> comprar kamagra en espana

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

po česku prdel.
Já ne.
Já vidím na grafech vidím sinusový průběh křivky se třemi, čtyřmi vrcholy.
(Ovšem zde je nutné abych zodpovědně prohlásil, že je nutno se bavit o stejném grafu. Tedy já beru graf denních přírůstků)
Podle mě jsou tato vysvětlení pro zmíněnou nelinearitu, přesto pravidelnost, asi tato:
První je v nárůstu počtu odběrových míst a jejich geografického rozmístění. A s tím související, jak říkal kamarád rybář, "vybrání revíru".
Další vysvětlení je v cyklu brebery. Ten časově tak nějak koreluje s minimy a maximy grafu. Protože se testuje až se projeví příznaky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

máš jednodušší vysvětlení, prostě se čas od času dostane do místa, kde někdo kašle na pravidla jak by se měl chovat a tam je explosivní rozšíření, které se objeví a lidi začnou dodržovat pravidla.
Když vidím jak docela dost novinářů, ale i "odborníků na epidemii" (jako jsou zubaři, psychiatri) rikaji, ze lidi vlastne nemusi "dodrzovat nic", že to je přehnané a totalitní, tak čekám další skok v místě kde jsou "milionkáři/sluníčkáři" co přestanou mít "strach" a zase bude nové ohnisko.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem bez nálady. Umřela nám paní novinářka a já smutním. Po Petránkovi zbylo prázdno a pocit zmaru, po Terezce mě už ani káva nebude nikdy tak chutnat jako s ní. Moc vzpomínám a ať je jí zem lehká.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám stejné pocity jako Vidlák a Hnidopich, byla moje neojoblíbenější, opravdová, statečná, znalá, uměla se elegantně sarkasticky vyjádřit, bude mi moc chybět. Krásně napsali p. Polanský -PL, ing. Pavel -LN a náš milý Vidlák

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

a představuji si, že teď někde sedí u kávičky s Petránkem a Kramerem a komentují cvrkot.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Terezu Spencerovou jsem poznala až tady na dvorku z vašich odkazů na její články, které jsem postupně začala číst.
My tady sice ranní kávičku mít nebudeme, ale z toho mála, co o ní zatím vím, je jisté, že jakmile jí svatý Petr odemkl nebeskou bránu, mají ranní kávičku v nebi už dnes.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud docházejí testy, testují se především těžší případy. Když přijdou, tak se to dotestuje. O víkendu ti co mohou, nechávají níávštěvu lékaře na všední den. Pokud budeme sledovat poměr provedých testů a pozitivních, je to dost jasně vidět.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

spojit s kontrolou kalendáře, resp. rozložením víkendových dnů, případných svátků, blablabla.
Taky bych lehce prozkoumal, zda se v dobách poklesu náhodou nezasekly dodávky testovacích sad, ... třeba...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Zaseknuté dodávky sad třeba v Německu, kam Petříček volá pro rozkazy prakticky každý den?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Testy jsou základním údajem, od kterého se odvozuje vše ostatní. Proto statistiky nakažených bez porovnání s počtem testovaných nemají valný smysl. Stejně tak nejsou relevantní počty zemřelých, protože nepředstavují úmrtí na kovid19, ale s kovidem19. Jediná relevantní statistika je srovnání úmrtí na respirační choroby letos a v předchozích letech. Testování není s čím srovnat.

Na Worldometers nedávno přidali do tabulky počítadlo testů:
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

v Gorolistánu "ani v řiť, ani v oko" je pod minulým článkem. Dopsal jsem to už po půlnoci., tak tam je dnešní datum.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)