Výhodný rozvod

Autor
Štítky

Musel jsem nečekaně odjet. To víte, když jste šest týdnů na home office a firma se vás na nic neptá, tak po vás potom firma chce protislužbu a nesmíte se na nic ptát. Tož plním firemní protislužbu a celý víkend nechávám ženu i haranty napospas květnovému počasí doma. Já sedím v jednom z těch nemnoha letadel a dělám rychlého kurýra. 

Pro tuto příležitos si už dlouho šetřím dva články od Čmouda. Teď na ně přišel čas. 

 

Targusi

Vy jste kdysi zapochyboval, že by se u nás dalo jít za facku do báně.

Stalo se to asi takhle.

 Jedna vdaná děvka se chtěla zbavit manžela, měli italské manželství, tak ho vyprovokovala a dostala facku. Ve skutečnosti se občas fackovali navzájem. Jenže tentokrát děvka zavolala policajty, že jako domácí násilí. Policajti ho sbalili a odvezli, protože špatnej je vždy chlap.
 Ji odvezli taky, na protokol. Ona pak ovšem ještě řekla, že ji znásilnil. Nevím jestli se tý píče vůbec nějakej doktor podíval na píču, dělal nějakej rapport, stěry a výtěry, jestli policie doktora nechtěla rušit, jestli fakt znásilnění někdy není poznat (znalci a dotčené mohou poreferovat), ale prostě to vzali jako fakt a chlápek skončil ve vazbě a převezli ho do normální vazební věznice (takže to evidentně nebyl Afgánec).

 Právníci (množné číslo, protože je vyměňovali) se nijak nenamáhali. Jeden i věděl, o co jde, a bez zájmu to komentoval, že ona chce výhodnej rozvod. Určitě to neviděl poprvé. Dál ho to taky moc nezajímalo.
 Takže zadržený si zákony pak radši studoval sám. Argumentoval, vysvětloval, dovolával se soudnosti. Samozřejmě marně. Vše na dlouhá lokte, všichni natvrdlí, komisní, odtažití, vše bez zájmu, úřední šiml jak vyšitej.

 Seděl tam něco okolo roku. Dlouho to vůbec nemohl pochopit. Myslel, že to je nějaký nedorozumění s tou děvkou a že ji to vysvětlí, když s ní bude moct mluvit (byl jak "pravda, ta naivka důvěřivá"), vymejšlel, co by jak vzkázal dětem. Snažil se se nezbláznit na samotce (momentálně s coronovou karanténou každej tuší, co to vlastně je za záhul).

 Když mu zbytek původní rodiny, co při něm stál, začal říkat, jak je ta děvka vysmátá, že na něj sere, má novýho nabíječe, k dětem je ani nepustí, ty ho stejně už nechtěj vidět, s tím, co jim nakecala, tak jim to ani věřit nechtěl a myslel si, že mu lžou.
 Až když tu děvku po dlouhých měsících viděl u soudu a viděl na vlastní oči, jak se najednou chová, tak přestal konečně věřit, že je to nedorozumění a došlo mu, že to dělá schválně a že je to prostě jen zlá děvka.

 U soudu nakonec díky jeho neustálému upozorňování na všechny rozpory v její verzi zjistili, že bohužel teda doopravdy k žádnýmu znásilnění nedošlo a tak ho za to odsoudit nemůžou, protože by se jim to stejně vrátilo.
 Samozřejmě se nechytli za nos, že teda udělali chybu, omluvěj se, zaplatěj odškodný a tu děvku odsouděj za zneužití justice, napálej pokutu a platit škody, seberou jí děti, a daj je otci, kterej je, ve vší evidenci, normálnější než ta pošahaná, nadržená, bezohledná magorka. - Najednou ten svatej zájem dítěte pro soud nic neznamená, nic neznamená, ani morálka (ve jménu které to vše vlastně začalo, že se jako bude bojovat proti domácímu násilí), spravedlnost (i zdejší právníci nám neustále předváděj, jak je jim ten koncept k smíchu) atd - jen lenost, hloupost, lemplovství, připosranost, úředničina, nadutost a bezohlednost.  

 Aby se nemuselo platit odškodný, tak to její lhaní jakoby přehlídli, děvku nechali plavat a jeho odsoudili za domácí násilí na ten čas, co si už odseděl. Zakázali mu samozřejmě se k ní i jen přiblížit. Děti neuvidí. Byt jí připadl při rozvodu, vše ostatní taky. Zakňourá, dostane. Je přeci "matka".
 On s flastrem, se zápisem v restříku trestů, samozřejmě bez práce, bez vlastní rodiny, bez bydlení, pro spoustu lidí za nefrekventovaného vyvrhele a jeho původní rodina vysátá a vyšťavená.

 Můžeme se tady dohadovat, že byl přeci obviněn ze znásilnění a proto byl v báni po dobu vyšetřování, jenže ne.
 To by byl rozsudek o tom, že žádný znásilnění nebylo, on by to mohl každýmu ukázat a zavřít mu hubu. Ona by dostala flastr za zneužití justice, do lochu by šla ona, vypadla by z bytu, přišla by o děti a ten její kriminálník by šel do báně za spoluvinu. Pak by si mohli psát z báně do báně milostný psaníčka.

 To, co udělal on, byla facka a za to byl taky odsouzen. To odsouzení mu bere všechny možnosti obrany. Každej může vytáhnout ten úřední papír, říct mu tady to je napsaný a je to úřední rozhodnutí. I u soudů to tak je. Soudci si hrajou na to, že úředním papíře nemůže bejt nikdy lež. Když se nějakej chudák začne bránit, že to bylo ve skutečnosti jinak, soudce začte číst z papíru.
 Takže, když to je v rozsudku, tak to beru, že oficiálně byl ve vězení za facku.

 Že se tý facce říkalo v rozsudku domácí násilí, aby to líp vypadalo, to už je jen slovíčkaření (Evokuje to totiž různě staré modřiny hrající všemi barvami, napuchlé oči i rty a ustrašené uhýbání, pokud kdokoliv v místnosti zvedne hlas či ruku. Ne namachrovanou pindu, co trochu zakňourá, jak na prvním školním představení.) Tou dobou už všichni věděli, že šlo jen o facku.
 Samozřejmě, tou dobou si dotyčný už rád nechal nasrat na hlavu, jen když ho už pustěj. - Všichni věděli, že tam nic jinýho nebylo a je to jen další soudní sračka, co náš systém jen umí. 

 Samozřejmě, za tu dobu, co tam seděl, se rozpomněl na nějaké její divné poznámky, takže mu došlo, že to ta děvka plánovala dlouho dopředu.
 Z toho, že ten její novej nabíječ byl skutečnej kriminálník, bylo jasný, odkud ta děvka měla celej ten nápad.  

 Můžeme dělat, že to je jen jeho vina, a hodit to na něj sloganem: "jakej šel, takovou potkal" (my lepší si přeci umíme vybrat) - ale 50% všech manželství se rozvádí. - Není to divné? 50 % chlapů je vadnejch a vybere si vadnou ženskou, kterejch je jako náhodou taky 50% (a kolik je disfunkčních z těch, co se nerozvedou, že.)
 Kolik manželství se rozvádělo v roce 1900? Kdepak se všichni ti porouchaní najednou vzali?
 Za těch 120 let se lidi moc nezměnili. Tak rychle se lidi neměnej. Co se změnilo jsou zákony.

 Bohužel, nemám žádný odkaz na to, jak ta děvka vypadala, ale jen pro představu... Grace Kelly, ta americká herečka, co se kdysi vdala za Prince z Monaka. Ta taky měla dlouhá léta bokem aférku s francouzským kriminálníkem. Občas si s ním jezdila zadovádět pro to živočišný vzrůšo souložení se zločincem. Dámy z lepší společnosti si občas potřebujou prolézt kanálem, aby se cítily dost naživu. Taky kriminálníka obětavě navštěvovala ve vězení a když se zabila při bouračce, tak podle všeho zrovna jela od něj a řízení svěřila své nezletilé dceři, Princezně Stefanii, jako úplatek, že to na ni neřekne tátovi. Taková holčičí komplicita.
 Kdyby byla reálná možnost pumpnout Prince z Monaka o všechno a nahradit ho nabíječem z kriminálu, tak na ni nevsadim ani falešnej pětník.

 Grace Kelly, krásná jako obrázek. - Než jste se to dozvěděli, poznal jí někdo na ksichtě, že je na kriminálníky? Jak? Rád se nechám poučit.

 Jo a vzpomněl jsem si na to znova, protože na Nové Republice byl sáhodlouhej článek, kde rozebírali podobnej případ. Může se tam každej podívat. Bylo to 27 ledna. Tady je odkaz.

http://www.novarepublika.cz/2020/01/odvlecena-jedenactileta-alexie-anebo.html

 Můžete meditovat, jak moc je tenhle druh rozvodu vlastně rozšířený.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (31 hlas)

Komentáře

že mě také nebaví hledat napodruhé v diskusi příspěvky, které jsem ještě nečetl. Jestli by to šlo, aby se nějak zviditelnily, tak to by bylo super. Ale zase na druhé straně, v jednoduchosti a nezávislosti je krása :)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Problém majetků je, že vydrží déle než láska.
Gdo by se dával s opačným pohlavím dohromady z nenávisti, že. Ale gdyž de čistě o majetky a prachy to už je jiná. To se muší prošpekulovat a s někým dohodnout co za co. A dycky je to něco za něco, igdyby se kolem teho tancovalo, přetvařovalo a usmívalo se to denně od ucha k uchu. Nejhorší sou obchodníci, mocnáři a hegemóni.

Zaslechl sem, že igdyž sou lidi doma a hrajou náhubkovou hru žádná katastrofa zatím nevznikla. Nemůžou se vdávat a asi ani rozvádět. To není dobrý pro režim. Ale pré se to brzy rozjede. Možná se čeká na to jak se hegemoni dohodnou o majetku, kerej leží nejen v jevropě na ulici. Pré po Jaltě dvě se to dovíme, ale pochybuji, že u teho bude nějakej soudce. A mělo by být zajímavý i to, o co se budou dohadovat a na jak dlouho to bude jako platit. Prozatím se hegemóni tváří, že sou silní a vydrží všechno, ale gdo ví co všechno je ve skutečnosti tím majetkem.

Esli tedy zasednou se svými kalkulacemi ke stolu a začnou licitovat, budou muset rozhodnout o někerých zájmech, keré buď budou podporovat nebo to hodí pod stůl. A jedna z věcí může být buď znovuoživení Jalty jedna v původním formátu, možný je všechno, nebo se změní obsah dohody a tím se připustí k jednání další hegemon za čínsky pojmenovanou zdí, kerého si vychovali z nám prozatím né příliš jasných důvodů.

Obyčejní blboni příliš nepřemýšlejí proč se bouraj monarchie nebo se lepí spolkové země a vymejšlej federace. Může ho napadnout že to třeba víc hodí nebo že dostane na dluh více "práce". Ale u hegemonů, co o práci a lásce jen mluví, to chodí jinak. Ti se dávaj dohromady jen kvůli zisku. I ta kráva co se nechala vyliskat určitě nebyla od začátku taková mrcha, páč na to nemá buňky. Ale uměl bych si představit tvory, keří bez mnoha fasciklovaných výpočtů neudělaj krok a třeba ani nepozdraví. Dou tvrdě po zisku podle plánu. Někeří plánují tak dlouho dopředu aby se měli dobře, skvěle nebo výtečně jejich praprapraprapotomci a někeří blboni plánují třeba jen do výplaty. Ale nechcu jim křivdit, gdyby měli ty žetony tak by taky plánovali déle.

No ale co tak může být u Jalty tak zajímavýho k sežrání. A tak sem si vzpomněl na Trojmoří. Časově by to odpovídalo. Jevropa je rozvrtaná dost, jen se to eště projeví a tendence úprků z eu už sou slyšet. Ostatně žádnej slepenec nevznikl zespodu, rodově. Tak by se to nigdy nedalo dohromady z jednoduchýho důvodu. Lidi prostě tyto potřeby nemaj a eště sou líní napsat aji vlastní potřeby, tak proč by koukali za plot jaké má potřeby soused, sousedka. Tak jedině gdyž je napadne si vrznout.

Ale v těchto případech se to dělá jinak. Počítají se zájmy, laufy, žetony a bankocetle a vyjednává se, kolik komu z nového činži připadne vašich podílů. Takže igdyby se hned nedohodli nebo to posunuli, musí jednou padnout rozhodnutí ano nebo ne. A co za co se vymění. Ale můžete se dál bavit o číčovinách, hisTórie se už píše a nigdo vás k temu nepotřebuje. Ostatně nejde o nic osobního, jako dycky. Hegemóni si vystačí sami a potřebují k temu jen miliardu otroků. No ale co budou dělat s miliardou číňanů nevím, asi sou to kecy. Potřebují nás fšechny, páč nás fšechny mají rádi a všechno dělají jen pro naše dobro.

https://www.youtube.com/watch?v=vwrOUE5-JUw

https://www.youtube.com/watch?v=x0q2dXjV8t8

https://youtu.be/M_xcllmHGy0?t=1555

https://www.youtube.com/watch?v=myqWhty3rv8

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Tuhle o "Trojmoří" psal nějaký "Vít Klíma" (na 90% pseudonym), že už mají skoro splněno.
Jedou přesně podle fárplánu, co později vyšel v Pitěru v r. 1905 v té zfalšované brožurce (jak praví hisTórie). A blboně to buď netrkne, nebo se bojí o tom mluvit. Bo ti, které to trklo a nebáli se mluvit, jsou zavření nebo zakázaní/umlčení.
Což je další věc, která blboňům nedochází. Že umlčet a zlikvidovat člověka/skupinu minimálě existenčně, je dnes mnohem snazší než kdykoli předtím. A že k tomu hegemon nepotřebuje ani soudy, tisk a případně nájemné vrahy. Stačí zmáčknout tlačítko a profil zmizí; a bez profilu neexistujete, protože závisláčtí blboni už nedokáží komunikovat jinak než na "sociálních" sítích.
Hegemon to má strašně snadné, bo mu to blboňové žerou po vagonech a ještě si říkají o další a další přídavky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hegemonům běhají v hlavě jiné zájmy než blboňům a proto to lidi nemůžou furt pochopit a snaží se je volit igdyž je to vlastně komedie. Hegemon rozděluje a panuje a snažit se do teho vklínit výsledky voleb sou vlhké sny blboňstva. Československo vzniklo za účelem rozdělení Rak-UH a hodilo se jim to na nějakých sedumdesát let, igdyž to chtěli přeformátovat už po dvaceti letech. A trojmoří se dodnes nehodilo, páč eu fungovala, pro hegemona všechno. Jenže v zemích unie lidem svítá, igdyž je to k nevíře, takže Trojmoří může bejt dobrá náhrada gdyž se do všech věcí má zamíchat Čína. A gdyž se melou blbiny, tak to nikomu nevadí, to je demogratický, ale gdyž se vynáší předčasně, může to někerým místním silám šlapat po kuřích vokách. Unie už na dalších deset dvacet let jistá není a co s tím zgenderovaným blázincem budou hegemoni dělat bude záležet na tem jak se dohodnou.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Zeman odletěl na summit Trojmoří podpořit kanál Dunaj-Odra
Datum: 6. června 2019

Podpořit vybudování kanálu mezi Dunajem a Odrou dnes odletěl do Slovinska prezident Miloš Zeman. V Lublani se zúčastní summitu takzvaného Trojmoří, přítomen bude také na podnikatelském fóru. Projekt Trojmoří sdružuje státy, které leží mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem...

Slovinský summit je čtvrtým setkáním členských zemí. Loni v Bukurešti Trojmoří přijalo seznam téměř stovky prioritních projektů, na které by se měl spolek zaměřit. Česká republika s Polskem mezi ně navrhla stavbu kanálu Dunaj-Odra-Labe, který Zeman dlouhodobě podporuje. Podle Pražského hradu česká delegace, ve které je i ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO), projekt představí na podnikatelském fóru.

https://www.elogistika.info/zeman-odletel-na-summit-trojmori-podporit-k…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skupina PKP CARGO se stala významným hráčem v oblasti intermodální dopravy v regionu Trojmoří, kde využívá svůj dopravní potenciál a konjunkturu v tomto tržním sektoru. Situace skupiny PKP CARGO je také příznivá v kontextu přebírání úlohy logistického operátora. Perspektivy pro rozvoj nákladní železniční dopravy v oblasti Trojmoří byly diskutovány na Ekonomickém fóru v polské Krynici.

Trojmoří představuje region s 200 miliony obyvatel, který zahrnuje státy s vysokým ekonomickým růstem, což poukazuje také na jeho dopravní a logistický potenciál...

https://www.systemylogistiky.cz/2019/09/06/region-trojmori-jako-smer-ex…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

No tak jsem si to rozklikl, samé "vlhké sny o velkopolské Rzeci pospolite" a realita "mimo mísu".

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Myslím že o Polské vlhké sny ani tak nejde. Například dnešní velkoněmecká říše není oficiálně řízena z Bonu ani Berlína. Lidi nadávaj na Brusel a ten je řízenej zas odněkud.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

myslím, že tady je podán opravdu jen mužský pohled na věc -/kratičce k tuším Vlastimilovi - znám při svém požehnaném věku mnoho mužů, co se ženili a rozváděli případně nerozváděli kvůli majetku, nejsou tak nezištní/ - ženy mají také svoje představy o manželství - jeden extrém moje spolužačka, co používá metodu cukru a biče a její další metoda - mužského zaměstnat, chválit, když splní úkoly a práci neustále přidávat, aby neměl čas na hlouposti - druhý extrém jsem například já, kdy jsem se rozhodla, že je třeba něco nutně udělat, pak jsem zjistila, kdy to bude manžela nejméně rušit a práci jsem udělala /chválit jsem se musela sama/, je tady dost velký problém alkoholu, který zhoršuje všechno a vede taky často k násilí - pravda je, že jsou některé ženy velmi vychytralé a zlé a lstivé - všechno záleží na tom, jak si člověk uměl vybrat /což je těžké, protože jak sami dobře víte, láska zaslepuje a pak je vystřízlivění hrozné. Já sama jsem měla několikrát sepsanou žádost o rozvod v šuplíku, ale vždycky mne zastavily myšlenky na děti, protože by mi mohly jednou vyčíst, že jsem je připravila o tátu. /U mne nakonec skončilo vše smrtí mého muže, takže k nějakému rozvodovému běsnění nedošlo/. Opravdu, z jednoho - byť opravdu krutého případu nevyvozujte nehezké soudy o nás jako manželkách. A k tomu dřívějšku - jedna moje známá dáma /už generace přede mnou / s oblibou říkala - žena má zástěru pro to, aby zakryla domácí problémy aby se nedostávaly na veřejnost - ona opravdu vždy navenek elegantně přecházela všechny prohřešky jejího muže - byla to především záliba v krásných dámách. Tímto neříkám, že bych ten postoj schvalovala nebo se ho já držela, ale byl to postoj starších generací.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak hlavně že vás nechytli... :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo umí, tak umí. To chce důkladnou přípravu:)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Záleží na inteligenci tvojí a toho druhého. Já dohlídl do dálky 13 let. A to považuju za slušný výkon. Po této době se opravdu šťastné manželství během 4 let postupně měnilo na dvouleté peklo. Na konci této etapy jsem vzal horáka, lyže a pár kousku oblečení a, abych zahránil sebe, děti a nakonec i manželku, vypadl z baráku. Pak následovaly tři roky soudních jednání - rozvodových a alimentačních. Během dalších 6 let došlo k uklidnění emocí a vztahy se dostaly na sice opatrnou, ale přesto pozitivní úroveň. Od svatby letos uplyne 38 let.
Zkušenosti:
- nejhorší protivník je chytrý sociopat
- u někoho může být nenávist k partnerovi silnější než mateřský pud
- pocit bezmocnosti a absolutního bezpráví může člověku poskytnout pouze účast na soudním jednání
- neexistuje tak nízký příjem, aby se z něj nedalo něco ušetřit
- mnohem důležitější než je absolutní úroveň života (peníze, bydlení, problémy,...), je její tendence.
- chlap, který nemá v hlavě ani v rukou nasráno, odejde klidně i s holou prdelí a začne od nuly = začne znovu žít a neztrácí drahocenný čas života hrabáním se bahně minulosti bojem o příbory nebo v mém případě i o barák.
- když máte s někým děti, jste s ním do smrti spojeni a pro děti, jakkoli staré, jsou vzájemně se nenávidějící rodiče trvale traumatizují
- zůstanou jen ti skuteční přátelé
- nechtěl jsem, aby se stalo, co se stalo, ale je to zkušenost a mám pocit, že jsem to zvládnul

PS: a jak to vypadá, když to někdo absolutně nezvládne?
Kolega z minulé práce v pondělí po dvou týdnech dovolené zavolal, že přijde později, že musí něco vyřídit. To první nesplnil, to druhé jo. Do práce už nikdy nepřišel, protože ubodal tchýni, pobodal manželku a sebe pověsil.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

ja som jej nechal zlato vymenou za striedavku a po cirkuse a jemnom naznaceni ze skoncim v bani ked sa budem cukat som jej nechal i zvysok :D :D :D

Ked si clovek spomenie aky som bol pred tymi x rokmi strasny kokot a myslel si ze sa mi toto nikdy stat nemoze :D :D :D :D
Booooze, to jsem byl mlad a sprost :D :D :D

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

opravdu humus.
Stane se...
Ty vypsané zkušenosti potvrzuji pěti kurami, a to jsem naštěstí doposud poprvé ženatý.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Znám případ, kdy manželství bylo uzavřeno spíš z pragmatismu na obou stranách, postupujícího věku a "tlaku okolí" (první půlka sedmdesátých let) než z lásky. V době nejtěžší krize, kdy domácí napětí už dosahovalo vrcholu (držela je u sebe jen láska ke společným dětem), zasáhla vyšší moc (Nový majitel domu chtěl uvolnit byt, aby tam mohl naskládat vietnamce. Ona už nechtěla dál válčit ještě na tomto poli, a tak odešla pryč, zatímco manžel na poslední chvíli z odchodu cukl a válčil s majitelem ještě po tři roky) umožnila jim žít pár let odděleně. Což razantně změnilo jejich vztah do podoby jakéhosi smířeného soužití dvou starých kamarádů, co je k soubě poutají děti a přeci jen i kdysi dávno vyřčený, byť pouze občanský, slib.

Právě ten neoficiální "rozvod od stolu a lože" o kterém psal Občan výše, jim manželství zachránil. Prostě jim, podobně jako Targusovi barák, umožnil si od sebe odpočinout. A potom láska k dětem (aby je nevystavovali situaci "vyber si" - a vlastně si ani nechtěli navzájem dítě brát) a vědomí jednoho i druhého, že je problém ve vzájemné nekompatibilitě, ne ve zlém úmyslu. Samozřejmě, že kdyby v danou chvíli on nebo ona zahořeli k někomu jinému, asi by to bylo složitější.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

my se za 35 let spolu nerozvedli a nesezdali a funguje to, na majetcích nelpím, salám na to.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Zvlášť když jsou děti; vypadá to divně, když má třeba každé jiné příjmení. A barák nebo alespoň byt v OV, kousek pozemku...

Jsme sezdáni 36 let.
A bylo pro mne šokem, kdy mladší dítko v 9. třídě přišlo s tím, že je ve třídě jediné, jehož rodiče nejsou rozvedeni.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

či vychytralá, si muže umí osedlat. Atˇse stará.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Chápu, že pod vlivem hormonů se vezmou dva lidé, co mají tak rozdílné řebříčky hodnot, tak rozdílné podmínky pro pocit spokojenosti, že nemohou spolu vést život, ve kterém by byli jakš-takš spokojeni oba.
Už méně chápu, že někdo v dnešní době, kdy se lidé obvykle berou po delší známosti a viděli reakce toho druhého na různé situace, nepoznají jeho charakter. Spíš si myslím, že lidé zavírají oči před zjištěním, že potenciální partner se zachoval hnusně vůči někomu dalšímu a nedochází jim, že když je někdo schopen chovat se hnusně, při změněné situaci se zachová hnusně i vůči nim.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Mnoho žen se domnívá/doufá, že to "šáfnou". Že HO změní/přesvědčí, aby se změnil.
Muži také, ale mnohem dřív do vztahu hodí vidle a věnují se něčemu jinému nebo úplně rezignují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zapomnělo se na to starší rčení,nehledej ženu při tanci,ale při práci.
Co v současnosti se děje,všechno na diskotékách a pod dávkou extáze.
Mám to ověřené i dalších rodinách,když žena nepomáhá,třeba na stavbě domu,na úpravách bydlení,neví co to obnáší a také si toho neváží,ale jen u rozvodu.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě zas kolega kdysi řekl něco ve smyslu (už si to po skoro třiceti letech přesně nepamatuju) : "Nevybírej si podle krásy, ale vyber si matku budoucích svých dětí".
Letos spolu budeme 27 let a předpokládám, že už to spolu nějak doklepem ... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jednoho jsem zažil. Mého bývalého šéfa.
Ten zvládnul asi sedumkráte se oženit.
Zažil jsem jeho poslední ( co já vím) rozvod.
Šel na drobnou operaci páteře a byla z toho polízanice.
Ale rozchodil to. A jel do lázní Karlova Studánka.
Tam se to nějak pokazilo, tak mu dali měsíc navíc. Psal domů aby žena poslala penízky, A ona nic neposlala.
Tak tam měl denně na jedno kafe a dvě cigarety. Postarala se o něj nějaká slovenka.
Tak se vrátil z lázní, sebral si Garde, přenosnou telku, do tašky pár fuseklí a trenek a bivakoval v kanclu.
A zahájil přesun do Blavy.
Majetek vyřešil promtně, byt, chalupu, dvě garáže nechal své bývalé. Jemu zůstala ta taška s trenclema, telka a Garde.
Tak jsem se ho ptal, cože je tak velkorysej.
Odpověď zněla.
Na tenhle majetek musí si baba sehnat údržbáře, starej se na to vysere a mladej bude požadovat každej večer plnění.
A to pro tu čůzu je ten správnej trest!
Jinak každé své bývalce zanechal buď barák, nebo chalupu, majetek neřešil.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tady se chyba stala dávno před tím, než článek začíná. Měl bys tomu, Čmoude, dopsat začátek. Co předcházelo tomu, že "vdaná děvka se chtěla zbavit manžela". "Vzali se" jako vysvětlení neberu :)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Velký kormidelník je mezi živými, ve 13:00 se kouknu na jejich TV, snad ukážou, že zhubnul o 30dkg:
https://kcnawatch.org/korea-central-tv-livestream/

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

1. rozhodoval pouze VZHLED a povaha, vztah k politice byl veskrze pasivní a absolutně nedůležitý, nyní je to vyhrocenější a barevnější: politika, gender, klima, migrace, koronavirus ... - to všechno může lehce vztah rozbourat
2. všichni byli zaměstnáni - nehrozilo, že si vezmete potenciálního flákače, zoufalého "podnikatele" nebo jen nešťastníka
3. bydlelo se v trvalých nájmech (vlastnictví baráku již situaci trochu komplikovalo) - nikdo neměl nadvládu nad druhým s tím, že byt za 3 miliony je jeho a ten druhý může kdykoli vyletět (nebavím se o obtížně vymahatelných právech)
4. otec byl povinen platit výživné, pokud to neudělal, šel do basy, kde makal, aby zaplatil vězeňskou stravu a byt, alimenty a zbytek se mu ukládal, nyní - to nebudu raději ani komentovat
5. půjčky se poskytovali pouze po prověření platební schopnosti a ne bez souhlasu manžela. Nepamatuju se, že by do bytu jednoho z manželů vběhlo exekutorkomado a zabavilo věci jako splátku dluhu toho druhého
6. samoživitelka to neměla ani tehdy jednoduché, ale i z platu prodavačky + přídavky + alimenty byla schopna rodinu utáhnout a nemusela za cenu dalšího dítěte shánět živitele ... a pak dalšího
7. nebyly mobily a sociální sítě, které umožňují tak snadno si zpestřit každodenní nudu malým neškodným dobrodružstvím, které ale většinou vymkne z pod kontroly a všechno končí katastrofou
8. holky v 19 (mimo vš) a kluci po vojně byli dospělí, začínali mít děti (tedy většina) a snažili se co nejdříve osamostatnit. Teď puberta trvá do 35, pokusy o dítě začínají těsně před 40 a čeká se, až rodiče zemřou, aby se "mladí" mohli ve zděděném bytě osamostatnit
...
Prostě to tehdy bylo jednodušší, ale nebyla to naše zásluha. Kdybychom byli v situaci dnešních mladých, budeme se provděpodobně chovat obdobně - jako kokoti. Až na vyjímky je to buď "kudy chodím, tudy trousím (spermie a dluhy)" nebo "jsem single".

PS: tento veskrze subjektivní příspěvek byl vytvořen dle situace v prostorové bublině, ve které se pohybuju. Věřím, že všude jinde je to jiné a mnohem lepší.
PPS: nejdříve mi připadalo dost nefér, že chlapi si u ženských prosazují, že následovník trůnu či jejich princezna bude mít příjmení po nich. Mně by se to jako matce vůbec nelíbilo, že bych musela při první návštěvě kdekoli předkládat občanku a rodný list dítěte. A vůbec by mě to štvalo, že se mimi jmenuje jinak než já. "Chceš, aby se dítě jmenovalo jako ty, tak si mně vezmeš a budeme všichni stejní." Jenže to by stejně nic neřešilo, protože by následovalo další manželství a nový taťka, nové mimi a já nové jméno a původní pacholíček by byl stejně out. Navíc jsem si uvědomil že aktuálně nastavený systém je užitečný i z genetického hlediska. Uvedu příklad: maminka se jmenuje Vaginová a má syny Luláska a Pindíka a dceru Vulvovou. Děti se samozřejmě znají a ví, že jsou poloviční sourozenci. Lulásek studuje vysokou školu cca 250 km od bydliště. Jde tak jednou na diskošku a líbí se mu tam holka. Časem zjistí, že se jeho děvče jmenuje taky Lulásková. "Hele, neměří tvůj fotřík tak 195 cm?" "Jo." "A nemá na nose fialovou bradavici?" "Jo." "Ty vole, ty seš moje ségra!!!" Pokud jsou normální a pokud už neotěhotněli, nedojde díky shodným příjmením ke křížení s možnými degenerativními následky.
Omlouvám se za ta jména, ale snažil jsem se minimalizovat nějakou podobnost se skutečnými lidmi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

půjčky se poskytovaly

a už to raději nebudu kontrolovat!!!!

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta komplikace se jmenuje společné jmění manželů. Když se nevezmou, mají každý majetek svůj vlastní a rozchod je pak jednodušší.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

přiznám se, že přílet dlašího černého ptáka na hnojiště jsem přijal se žárlivou nelibostí.
Ale začínáte se mi líbit čím dál víc.
Slibuji, že se budu dělat i nadále více překlepů než vy, abyste nepropadal zbytečným sebevýčitkám a komplexům.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pozor!!! Budu Vás kontrolovat!
I když předpokládám, že vítr používáte pouze jako leteckou pomůcku ne k tomu, abyste do něj mluvil!

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myju ve vaně spodní části motorkového rámu. Mastné bahno, nejřív na rámu, pak na vaně i kachličkách, ruce vysušené od čističe. Tahle práce mě nebaví, ale cítím větší podrážděnost, než by měla odpovídat neoblíbené činnosti. To už zase podvědomí prudí - něco není správně. A je to stále silnější. A už asi vím a proto jsem tady.
Moje reakce na pochvalu od AF byla příliš strohá a neodpovídající skutečnosti.
Takže doplňuju: velmi vážený ptáku z asfaltu, patříte od začátku mého vyskytu na dvorku mezi mé oblíbence a Vašeho uznání si vážím.
PS: moje předchozí reakce byla asi pod vlivem mojí snahy o vtipnost. I moje děti říkají, že jsem trapný a že se mým pokusům o humor směju jen já a ony. Naštěstí jsou po mně, takže se takhle bavíme navzájem - za hlubokého nepochopení případných přihlížejících.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

pokusům o humor se už nesměji ani já sám...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Za socíku se bydlelo v nájmech, ale bylo to podobné dnešnímu soukromému vlastnictví bytu. Aby mohl člověk bydlet v nájmu, musel mu být nájemní byt úředně přidělen, dostal na to tzv. "dekret na byt" a ten se potom dědil - resp. přecházel automaticky na ty, kteří bydleli ve společné domácnosti po stanovenou dobu se zemřelým původním nájemcem (v podstatě o následujícím uživateli bytu rozhodovala rada rodinného klanu, koho tam napíšou, a význam tohoto potvrzeného lejstra o spolužití ve společné domácnosti měl tehdy stejnou hodnotu, jako závěť v detektivkách o Poirotovi). I tehdy se čekalo, až staří zemřou, aby měli mladí kde bydlet a mnohdy se nedočkali, tak žili prostě tři generace v jednom malém bytě dohromady. Kdo na to už neměl nervy, mohl dostat byt, pokud šel dělat nějaké neatraktivní blbě placené zaměstnání někam do Kotěhůlek, ke kterému dostal možnost pronajmout si podnikový byt jako motivační bonus nebo kolaboroval s režimem například vstupem do lidových milicí. Sám znám ze svého okolí případ šikovného fajn chlápka, který aby měli s rodinou kde bydlet, do těch lidových milicí vstoupil a celou soc. éru žili v pohodě, ale po převratu ho to stálo rozvod, protože jeho manželka se za svého milicionáře pak styděla.
Jinak tehdy opravdu rozhodoval vzhled a charakter a myslím, že to bylo dobře. Duševně se člověk může za léta hodně změnit (a to i k lepšímu), ale vzhled a základní charakter se nemění. V tomto směru pohádky lžou, když si vezmete ropuchu, nezměníte ji polibkem na princeznu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Znal jsem jednoho člověka, říkejme mu Adolf na připomínku WWII, co měl velmi dobrého kamaráda, říkejme mu Josip. Josip měl manželku Janu. Měli majetek, byt a chatu, auto. Majetek byl sice psaný na Josipa, ale nějak jej společně zhodnotili, a tak měla Jana při rozvodu také jakýsi podíl na majetku. Děti dospělé. Stalo se počátkem 90. let. Jednou Josip přišel za Ádou a řekl mu: "Ádo, mám takový dojem, že si Jana našla nového nabíječe, a čekám, že by se se mnou mohla rozvést. Potřebuji na Tebe převést majetek, zaplatím veškeré převody." Tak udělali. Za půl roku Jana podala žádost o rozvod s Josipem. U soudu řešili, kam se poděl majetek. Josip na to odpověděl: "Když jsem se dozvěděl, že se mně Jana kurví, tak jsem dostal takový vztek, že jsem všechno prodal a prachy utratil s děvkama a v kasinu." Majetek žádný, rozvedeni obratem. Zatím bydleli ve společném bytě a půl roku po rozvodu Áda převedl zpátky majetek na Josipa. Kdyby Áda v té době zemřel, jeho dědicové by se sakra podivili, protože o dohodě s Josipem nikomu neřekl. Poté, kdy Josip dostal majetek zpátky, ještě chvíli počkal, a pak Janu vyhodil z bytu. Ta šla k nabíječi, a protože byla bez peněz, nového nabíječe to později přestalo bavit a Jana snad skončila u některého z dětí.

Druhý případ, říkejme jim Petr a Blanka. Petr měl milenku, ale s Blankou to nějak táhli spolu kvůli dětem. Stalo se též v 90. letech. Blanka najednou přišla o práci. Petr okamžitě podal žádost o rozvod. Děti přidělili jemu, protože Blanka neměla žádnou práci zrovna v těch pár měsících. Protože měl děti, dostal i byt, protože zájem dítěte. Blanka sebrala pár kufrů a dostala se na ubytovnu. Další její osud nevím.

Hodně vztahů končí, když si jeden z těch dvou myslí, že si polepší s někým jiným. Ale především, pokud si jeden myslí, že na všechno má nárok a obětovat se musí vždy ten druhý.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

K tomu polepšení s někým jiným - když jsem byl mladý, měl jsem v práci jednoho o generaci staršího kolegu, od kterého jsem se hodně naučil. Nevím, co ho to popadlo, možná měl dojem, že se moc koukám cizím ženským jinam než do očí, tak mi jednou bezplatně poradil :
Druhé manželství je vítězství naděje nad zkušeností.
Tak se té zkušenosti držím už 30 let a neprohloupil jsem.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Také znám jednoho člověka, co se asi ve 27 letech rozvedl a podruhé oženil. S druhou ženou je dosud, a je už v důchodu. Ptal jsem se, zda si druhou ženitbou polepšil. Po chvíli zamyšlení prohlásil, že si člověk stejně nevybere.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na jedné vsi je chlapík, co postavil tři baráky třem ženám. Tak nakonec postavil jeden sobě a už se znova neoženil. Jiný příklad jsem zde už jednou popisoval. Chlapík - vykutálený "podnikatel" měl strach, že mu stát šáhne na majetek.A tak oddělili s manželkou majetek a on na ni převedl ten svůj, aby byl pro stát chudý co mu nikdo nemůže vzít nic. Načež se s ním manželka rozvedla a on odešel s igelitkou. Nebo takhle nějak se to tradovalo.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Já jich taky pár znám.
Nelepší byl páreček, dvě děti, on podnikatel, ona žena v domácnosti.
On selanky s lehkými děvami v penzionku na horské chatě, ona doma bene s údržbáři.
No, došla doba kdy se polistopadová scéna aspoň na oko začala čistit.
Tak na tu svoji břehuli přepsal majetek. Když jsem ho za dva roky potkal, tak mi brečel do ramene, že místo milionů mu zůstaly jen tepláky a tenisky.
Ovšem oné břehuli také moc nezůstalo, takže dětičky k prarodičům a sama milionářka se usídlila na ubytovně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vážení, nepřijde vám, že je škoda, že moderátoři v TV už nemusí mít roušku? Za mě mám pocit, že takovým dámám, jako jsou pí. Witovská, Tvarůžková, Písařovicová či pan Železný bych přidal ještě kulicha a černý brejle. Aspoň by ty jejich zlý ksichty nebyly vidět.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Jukan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jukan to bude zcela jistě Krása nesmírná.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

?????

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Pek (neověřeno)

Trvalý odkaz

" takovým dámám, jako jsou pí. Witovská, Tvarůžková, Písařovicová či pan Železný bych přidal ještě kulicha a černý brejle. Aspoň by ty jejich zlý ksichty nebyly vidět."

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

:-)))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Jukan (neověřeno)

Trvalý odkaz

starý, škaredý a hloupý.
Každé malé dítě velmi dobře ví, že vyjmenované dámy jsou naprosto nejkrásnější, když na svou hlavu umístí prázdný pytel od brambor.
Pána bych klidně preferoval v podobě, kdy by byl zbaven přebytečných výrůstků nad krkem. Nic moudrého z něj stejně nevypadává a dabovat jej může kdejaký moula.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Kubáč pravděpodobně toto úterý po letech skončil / byl skončen(?) s blogy...
Nemusí se hned cenzurovat, stačí prakticky znemožnit publikování

Poslední blog:

http://petr-kubac.blog.cz/2004/od-mafianskeho-kapitalismu-k-mafianskemu…

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Tam jsou to dlouhodobé technické problémy s celým blogem. Také to po 8 letech balím, blog.cz se celý sype...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)