Zachovat tvář

Autor
Štítky

Když americká vojska v roce 2003 vpadly do Iráku, (protože tam Shaddám měl zbraně hromadného ničení - alespoň jak tvrdila CIA) tak si to samozřejmě odbojovali sami. Ale potřebovali mít nějaké krytí, aby to nevypadlo tak zoufale invazně a velmocensky. Proto si pořídili "koalici ochotných", kteří do toho šli s nimi. Nebylo důležité, zda USácký spojenec zvládne něco vybojovat, ale aby vedle té americké vlajky visely ještě nějaké další.

Ke koalici ochotných se tehdy přidala i naše zemička, protože s USA na věčné časy a nikdy jinak. Nicméně EU i Německo tehdy měli názor poněkud jiný. My veřejnost jsme samozřejmě dostali obvyklou dávku keců o mravnosti, solidaritě vůči spojenci, odsudky vůči krvavém diktátorovi a vizí o růžové irácké budoucnosti, ale naše diplomacie s tím měla slušnou kupu práce.

Jak to zaonačit, aby se přijetím příliš nenaštvali Němci a nebo odmítnutím se příliš nenaštvali USáci? Nakonec to vyřešil Hynek Kmoníček, který českou účast diplomaticky formuloval takto:

Česká republika je nejméně ochotným členem koalice ochotných.

S tím se všichni v podstatě spokojili. USák měl svojí vlajku a česky stejně nikdo neumí a Němec věděl, že my budeme první, komu to nebude recht,  kdyby to šlo do háje.

Diplomat je člověk, který vás pošle do prdele takovým způsobem, že se na ten výlet vlastně těšíte. 

Proč to všechno píšu...

Zachování tváře je základní požadavek každého konfliktu. Pokud někoho někam tlačíte a něco po něm chcete (zpravidla něco, co nechce on), tak nestačí to na něj jen vybalit případně to vymáhat. Musíte mu dát takové východisko, aby se nemusel cítit poražen. Musí mít možnost si zachovat tvář. A čím více budete tlačit, tím více bude protivník zahnán do kouta. A čím více někoho utlačujete, tím je odolnější a zoufalejší, až nakonec z toho zoufalství může i vyhrát. Když v lese potkáte bachyni s mladými selaty, vždycky uteče. Protože má kam. Zažeňte ji do kouta a postaví se vám s takovou vervou, že vám ani kvéry k ničemu nebudou. 

Možná je to střídáním generací, ale v posledních letech mám pocit, že právě tento princip našim mladým moderním a dynamickým jinochům nikdo nevysvětlil. Svým způsobem má mládí právo na jednoduché vidění světa a dostatek energie k jeho proměně. Občas to zafunguje. Ale rozhodně to nezafunguje, když protivník nemá východisko. 

Minář dělá svoje demonstrace, chce premiérovu demisi -  požaduje po svém způsobu spravedlnost, ale nedává protivníkovi žádnou možnost ústupu. Pokud mu Andrej ustoupí, ztratí tvář a bude to jeho konec. Ano, přesně tohle Minář chce, ale nevidí, že to Andrej ze své pozice nemůže udělat. Protože prostě nechce skončit chudý a v base. A protože nemá žádnou reálnou možnost ustoupit, tak o ničem podobném ani nepřemýšlí. 

Stejně tak postupuje Kolář s Koněvovou sochou. Tlačí na pilu a pokud se s tím Rusko smíří, tak ztratí tvář. Ano, tohle Kolář chce, ale už z principu tohle Putin nikdy nemůže udělat. Hřib se úplně stejně přidává s koncem války a Novotný si z tlaku na okolí udělal svůj politický model. Ale všichni dohromady nenabízejí rusákovi žádné východisko. Jen totální porážku. Přesně tohle, ale Putin nikdy neudělá ani o tom neuvažuje, ale o to víc uvažuje o tom, jak se pomstít. 

Uvědomují si tihle všichni, že svým tlakem jen zodolňují své soupeře a pokud budou tlačit příliš, nejspíš se dočkají nějaké skutečné formy boje? Protože své požadavky nastavují tak nekompromisně a robustně, že z toho není žádná cesta ven. Jistě, Rusko má i jiné priorty než tři lokální politiky, ale podívejte... stačila pohádka o agentovi s ricinem a už je to vidět. Pro Putina je z jeho hlediska lepší nechat tyhle tři zabít i za cenu mezinárodního skandálu, než být od nich poražen. Ricinový agent je jen pohádka, ale mohla by se zhmotnit v nějaké opravdové tajné operaci. 

Uvědomují si tihle tři (a s nimi o mozí další) proti čemu vlastně jdou? Myslím, že naši tři pražáci už o tom pomalu přemýšlejí. Třeba jim to dojde a prostě se s Rusy domluví na nějakém kompromisu, který budou moci obě strany prezentovat jako výhru. Je to od nich docela furiantské postavit se před medvědí doupě a házet kameny dovnitř, aniž by měli jakoukoliv možnost se doopravdy bránit, kdyby medvěda naštvali. 

A co Minář? Uvědomuje si, proti jaké síle a jakým možnostem stojí? Je si jistý, že nebude převálcován? Může si být jistý, že jeho stoupenci za ním budou skutečně stát, kdyby si teď pro něj došel nějaký Šlachta a strčil ho do vyšetřovací vazby, protože se našel soudce, který podepsal vazbu... Pár míčů na kontě to jejich hnutí má, to by bylo, aby se nenašly nesrovnalosti v účetnictví. Z toho už je jen krůček k obvinění z defraudace či něčeho podobného. 

Jistě, nakonec se nic nenajde, ale po dvou letech ve vazbě je to vlastně už jedno. Nečas se také znovu nestal premiérem. 

Babiš má také poněkud jiné priority než jednoho zrzka v hnědé košili, ale pokud se bude cítit přitlačen ke zdi, kdo ví, co by mohl zkusit. 

Takže milí kavárníci... zkuste ve vašem boji nabídnout protivníkovi nějaké použitelné východisko... třeba dosáhnete víc. Jenže... to byste zase ztratili tvář vy. Chudák Drahoš musel být proti Zemanovi úplně ve všem a za každou cenu, protože kdyby řekl jedinou větu podle starého ještěra, ztratil by své kavárnické voliče. A po Drahošovi to musejí dělat stejně všichni ti, kteří chtějí nějaký hlas z Prahy. Proto neuspějí. Nenabízejí žádné východisko, jen jinou formu vyhlazení. Neměli by se divit, že se protivník brání a bude to dělat stále vehementněji. Nemá kam ustoupit. Každý ústupek bude vykládán jako slabost. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (96 hlasů)

Komentáře

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak si vygooglujte nějakou stránku s argumentačními fauly a o logickém rozboru a pak si to porovnejte s 11150ovým textem.

Je to tak jednoduché.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

CO KONKRÉTNĚ???????

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak se, Čmoude, předveďte! 11150 šel s kůží na trh. Vy zatím ne.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Agent 11150 jde na trh tak leda s teplou vodou. Po přečtení několika jeho vstupů jsem došel k poznatku, že tento autor je jak shnilá cibule: čpí; a když loupeš, aby ses dobral podstaty, zbude ti prázdno.

Nejhodnotnější, co s jeho vstupy lze provést, je - přeskakovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

S čím KONKRÉTNĚ, co napsal on, nesouhlasíte???

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

je argumentačně velmi dobrý.

Ano, charakteristiku politických výpalníků jste vystihl přesně. I to, že to jsou žoldáci - tu na jedno, tu na víceré použití; podle prokázaných schopností.
Jenže...
Co s nimi?
Reálný život, vč. politiky, moc možností nenabízí.
- Bojovat proti nim argumenty a prokazatelnými pozitivními výsledky svého konání nemá smysl. Vždy uhnou, pozmění téma/otázku/reakci nebo Vaše argumenty prostě odignorují a jedou si dál pokyny z lepíků (viz. diskuse na netu, pod články a blogy, v parlamentu, při politických vystoupeních, v TV...)
- Můžete je zkusit ignorovat a doufat, že nesáhnou k násilí.
- Můžete je zkusit potopit legální cestou - neprůkazné účetnictví např.
- Můžete si založit vlastní komunikační platfromu a jejím prostřednictvím je rozebrat, usvědčit ze škůdcovství a přesvědčit lidi o jejich škodičství.
- V případě, že začnou škodit moc, pak proti nim MUSÍTE zasáhnout silou. A jste v hajzlu, protože okamžitě "vstanou noví bojovníci" a nadto proti Vám vyjednou tanky a těžké dělostřelectvo Vaší konkurence.

Nic moc možnosti, že...
Zničte mi tu úvahu svými argumenty a dalšími možnostmi, jak téhle sebrance sebrat vítr z plachet.
Ve středověku to bylo snadné - byli by prohlášeni za "zemské škůdce" (jimiž skutečně jsou) a kdokoli byl oprávněn je zajmout a dodat k soudu nebo rovnou zabít.
Jenže dnes je postih takového "zemského škůdce" mnohem obtížnější až nemožný.
Takže přivítám Vaše protiargumenty.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

přijmout onen "sporný a nedemokratický" zákon, který nedávno moskevští soudruzi sprostě opsali od washingtonských soudruhů, že ano...

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

dovolili hodně! Opisovat od Usákova. To potvrdí každý lidskoprávník! :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

financovaným ze zahraničí?
Fujfujfuj, ošklivý zákon! Ale jen ten ruský...

Zatím jsem nezkoumal, jestli má RF nějakou obdobu "Patriot Act" a jeho dodatků (doufám, že má).
Budu se muset pozajímat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

V Rusku těch neziskovek měli 500 000. Kdyby v každé pracoval jeden člověk, tak už to je půlmilionová ideologická armáda.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Myslím, že v tomto případě neměl Targus namysli zákon FARA, ale podobným mechanismem opsaný zákon o ochraně pomníků. Však si zkuste přestříkat Pattona na růžovo, uvidíme, jak bude PAL zdůvodňovat, že usáci mají nemlich stejný zákon a my vás okamžitě vydáme, ani nebudeme stavět cisterny letadlu do cesty.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Tak ten ruskej je samozřejmě fuj. Nejméně 5x.

Myslím, že chvilkisté by vydali, i kdyby USA ani o vydání nepožádaly.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

na mysli zákon na potírání organizací financovaných ze zahraničí.
Na pomníky seru, bo já mám svůj pomník naprosto jistý a nezbouratelný.

Lidská blbost je nebetyčná a věčná.

No uznejte, přátelé, kdo z vás to má...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

No, zmátlo mě to "nedávno". Ten zákon o zahraničních agentech je přeci jen už staršího data, tak sorry.

Zatím bez slepic

ano,máte pravdu,v tomto konkrétním případě ONO ÚPLNĚ POSTAČILO přijmout onen "sporný a nedemokratický" zákon,a s tímto konkrétním případem by šlo pohnout.Byl by to dobrý začátek a dobrý precedens.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Já nevím, ale přiznám se, že mně to celé přijde spíš jen jako sofistikovanější verze scllopových bublinek či sasinových potřeb. Vím, že vyjádření souhlasu je i argumentačně obtížnější než v opačném případě, ale o opaku mě přesvědčí až když se dočtu i "Jo, Vidláku, tentokrát na komru, posílám pětslepic a souhlasím." Ale obávám se, že to nepoznám, protože budu 11150 (kterýžto nick považuji stejně jen za sarkasmus vůči nám zde) přeskakovat stejně automaticky, jako u škebloně a sassina.
Osobně prostě necítím potřebu opájet se tím, jak jsem velkomyslný, demokratický a jak mě obohacuje něco, co má jen trochu hlavu a patu ale není to nutně z košíku mých představ. Zatím ten pocit obohacení z 11150 nemám.

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

ale dnes "tříjednička" argumentuje a její/jeho argumenty mají hlavu a patu.
Tak počkám, jestli zareaguje.

Sasina čtu; pečlivě. Bývá někdy nesrozumitelný, ale nepíše nesmysly. Ty jeho/naše potřeby jsou přesně to, co bychom měli alespoň v pudu sebezáchovy dokázat zformulovat. A začít fofrem testovat, kdo z politického spektra na ně zareaguje a jak.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Jaké mají hlavu a patu?

On argumentuje "vy neuznáváte hjodnocení 1 slepicu"

Ale reálně mi říkáme "hned po vidání dají 1x lepicu bez čtení"

Občane, prosím pro mě, jakou to má hlavu a patu, pro mě je to podsunutí lži druhé osobě a na té lži dokazování, že ta osoba je debil, prosím o vysvetlení jakou to má hlavu a patu, kromě trolení a lhaní?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

vyzobl jen ty slepice, tak pak je mi líto. Na ty fakt kašlu.
Pro mne je tam důležitější ta polemika o politických zlodácích atd. A v té "tříjednička" prostě skutečně argumentuje a jeho/její příspěvky mají hlavu a patu.

Zatím bez slepic

Tak však vám v tom nijak nebráním. Já prostě, když narazím na první "potřeby" či "blboňě", jedoduše končím. Jak psal Vidlák dříve - někdy je méně více, i kdyby někde v jádru byla velká myšlenka. Vlastně by té velké myšlence prospělo, kdyby nebyla někde v jádru.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Já to přelítnu, ale kdyby měl Sassin záblesky normální komunikace, tak by se dalo posoudit, jestli má či nemá cenu v tom chaosu hledat nějakej smysl.

Jestli to píše tak, že se to ani nedá určit, tak i když si to vyložím, že tam nějaké moudro je, tak je to jen a jen můj výklad a tak můžou rovnou bádat o světě kolem nás a vykládat si ho po svým.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

za hodnocení sasina +1, také ho čtu pečlivě. Prostě baví. V té hromadě vypatlanštiny nebo slangu nebo co to je, se ukrývají zrnka zlata. Často hluboko, ale jsou tam. Zatímco u spousty ostatních kydačů vidím jejich produkty jako obrovské načančané hory vaty (v horším případě sraček) o kterých se domnívají, že čím více tím lépe (zřejmě), sasin jde na dřeň a hlavně nabízí řešení nikoli jen slova.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

je hulvát jako Targus, arogantní jako Čmoud a má tendenci vrážet klín do průběžně pulírované myšlenkové jednoty našeho pracujícího, těžce kydajícího lidu.

U mně má jedno malé (bez)významné plus:
Není blbej!

Chybí mu, pravda, můj smířlivě pokorný cynismus.
Při vší skromnosti - kosmetickou impregnaci vlastního peří asfaltem holt neovládá každý!

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

poklesl.
Nejmíň o jeden levl, abych byl prudce současný.
Pronášíte moudra, která jsem JÁÁÁÁÁÁ pronesl už při prvním zjevení hen tohto oného. Prostě škebloň to tu nedával, tak pan řídící (nikoli učitel, alebrž důstojník) sem poslal větší ráži (kalibr).
To je přece normální, ne? Když furt otravujou s výplatou, musejí předložit odvedenou práci...

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Holube, když člověk potkává lidi s Vaším rozhledem, vzděláním a argumentačními kvalitami, tak s arogancí svádí urputné boje. Naštěstí je svět i mimo Kydy a tak se zase rychle vrací k svému skromnému já.

Anna2 tu nedávno psala, že na právech se prej bere v prváku logika, je to pravda? Bylo to i za vašich časů?

Byl byste nám ochoten sepsat, co jste si z logiky všechno zapamatoval, co vás to naučilo, k čemu vám to v životě bylo a tak nějak svými slovy pojednat svá názory na logiku?

Můžete přihodit pojednání o argumentačních faulech v před-elfovském stylu. Jak už jsem podotkl jinde, já bych to napsal sám, ale zkoušku z toho nemám a správné české termíny neznám. Tak do toho.

(PS. Nebojte. Kant je na tom asi 20 x hůř než vy. Zatímco vy jste v podstatě v normě, on je schopen dosahovat až halíkovských kvalit.)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Z kterých diskuzních příspěvků (mimo svých) máte pocit obohacení a čím Vás obohatily? Třeba z Targusových ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

samozřejmost.
Kde byste beze mne byli a kam byste dospěli, kdybych vás průběžně všechny nezásoboval svými báječnými ideami, nápady a moudry.
Ku příkladu vy byste dodnes nevěděl, že existuje reverzní kladivo.
Tomu říkám obohacení, že ano. Vůbec nechápu, jak jste mohl bez tak důležité informace přežívat a nezemřít.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak když už se ptáte - třeba z vašich? Uvedu příklad - z mých vlastních příspěvků třeba být obohacen nemohu, neb píšu něco, co již mám. Tedy významná část vašeho předchozího postu, jíž jste se snažil vyjádřit mou nabubřelost, je prostě šum.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Kecáš, někda napsal Vidlák, že nejsou placeni, tedy napsal něco ve smyslu "nejsou to žoldáci"? Takže fakt arumentačně českotelevizák není na úrovni, to co dáváš, jako super argumnet, vlastně je pouze podsunutí toho co měl Vidlák říci a neřekl, takže jenom lež...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Proč prokazatelně lžeš?

Jediný kdo říká "vy neuznáváte hodnocení 1 slepice jako kvality článku", to jsi napsal ty a podsunul odstatním a dokazuješ že ostatní jsou blbci...
Nezlob se , ale toto lze hodnotir jenom, že jsi lhář a pro nás ostatní co to čteme, že jsi ještě debil, že věříš, že si nevčšimneme diskusn ího faulu na urpvní střední školy?

Ale díky, myslel, jsem že jsi chytřejší jak Scaloop, tímto diskusním trapným faulem, měním hodnocení, zase někdo mentálně na úropvni Scaloopa.

To se nenajde někdo z jinýnm názorem, kdo píše, jako by měl IQ alespon 100 a ne, že člověk má pocit, že IQ80 a to ještě člověk má pocit, že mu přidává :(

Takžeš českotelevizáku, co odpovědet na skutečnou věc co zda lidi kritizují a ne tu lež co podsouváš?

Otázak pro tebe:
Hned po vidání článku se dají 4x 1 slepice, na základě čeho platí tvoje, že je dostal oprávněně podle obsahu?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Prostě to začne nakonec nudit, jako koukání na ČT24 a jiné druhy chození v kruhu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jednoslepice, udělené po přečtení článku, jsou samozřejmě v pořádku. Pokud se nepletu, tak se zde projednávaly ony jednoslepice, které naběhnou do cca tří vteřin po uveřejnění článku, tj. dřív, než jakýkoli rychločtenář je schopen článek přečíst. Z nich zdejší čtenářstvo usoudilo, že zdejší trolové nebo elfové (vyberte si, kým ve vašich očích jsou) se snaží na zdejší dvorek házet pumy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zrzek v hnědé košili to dělá za peníze. Získal na studentský projekt donátora a přestal chodit do školy, protože to byla nabidka, která se neodmítá. Máme zapomenout na svůj původ, dějiny, někoho zase nenávidět. Aby naše zboží mohl někdo se ziskem přeprodávat na Východ. Abychom odebírali 2,5 x dražší kapalný plyn, než světové ceny. Nebo nedali dostavbu reaktorů nejvýhodnější nabídce.
Aby tu třeba byla útočná základna, abychom byli lehce manipulovatelní a hájili zájmy Big Bratra a ne své...
A kdo tomu brání, bude pod tlakem. Nic nového pod Sluncem. Proto pochybuju, že Zrzkovi jde o nějakou spravedlnost. Je to jeho džín, dělá to za prachy.

Co se týče pražského tria, není v zájmu Ruska, aby zemřeli. Blbci se najdou všude, nejen v ČR a Rusko odpoví v pohodě jinak. Třeba ekonomicky. Bolet to pak bude nás všechny. Jejich smrt se dnes hodí jedině Big Bratrovi. Mainstream pojede na nenávistné vlně a díky jejich smrti může se podařit prosadit to, co je dnes ještě nemožné...

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

Není co dodat !

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

tentokrát musím dát za pravdu v mnoha věcech 11150 a použitým termínem "bílí koně" přesně vystihl roli těch rádoby politiků a aktivistů. Jistě je v jejich "činech" i moment vlastního sebeprosazení, ale jsou hlavně najati - vybráni, aby hráli svoji roli /nakonec se cítí jako opravdu důležité persony/ a až roli splní, budou odkopnuti/. V tomhle myslím Vidlák a mnozí další mylně přisuzují originalitu chování těmto osobám, ti prostě jednou podle řídících důstojníků. /Akorát ten odporný tlusťoch Novotný je originálně sprostý hulvát/. Chování Koláře lze ovšem chápat i ve vztahu k rodinné tradici - jeho předek - tuším děd byl spolupracovníkem gestapa v Českých Budějovicích - dokumentačně doloženo dokonce i ústr. - měla jsem to poslané, ale jako obvykle překotně smažu a pak nenaleznu. Jak ale může Žid Novotný adorovat spolubojovníky německých nacistů, tomu fakt nerozumím. No asi proto, že potlesk na scéně, kterého se mu dostává, je přece tak opojný - bavičství asi zdědil po tatínkovi /i když tam to byla jen nevinná šaškárna/.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Je dokázáno, že je to Kolářův dědek?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

porovnat ksichty.
https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/starosta-kolar-plagiat-spoluzaci…

A komu to stačit nebude, existují matriky, ve kterých se dá hledat.

Nicméně dědek - gestapák v životopise je dneska skoro totéž, jak za minulého režimu dělnický původ, takže bych z toho nic nevyvozoval.
Jak říkají bratia Slováci - aký šiel, takého potkal.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

ergo
aky siel takeho stretol ;)

Bratia lovaci sa zasadne nem potkavaju, maximalne sa potkynaju :D :D :D

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

bratia Slováci sa potkávajů od té doby, co mají doma babičku a deda namísto staré mamy a starého ocina.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nezakopnou, nýbrž ZAKOPÁVAJÍ!!!
Což je, jak račte uznat poněkud rozdílný výraz.
Prostě dědek mizerná nic neřekne, flákne sebou v úzké chodbě a ty abys ho furt překračoval, když jdeš z práce, nebo na pivo a borovičku. Ono to na Slovači vyjde nastejno..., jako ne že by chlastali místo práce, to bych si nedovolil, ale že ten dědek ne a ne odejít, když je studenej...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Potkol sa....o starú mamu a starého deda.... :-)
(= Klopýtl o dědečka a babičku)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

promastil brka na hlavě, to musí jeden uznat.
Až na jednu mluvnickou chybku v překladu.
Já bych dal čas přítomný vid nedokonavý - potkýňa sa.

Pokud to mám blbě, prosím bratry Slováky, aby mne neopravovali. Dělá mi dobře, když sám sobě připadám chytrý, mladý a krásný.

Zatím bez slepic

Já se jen ptám. Osobně bych věřil, že dědek Kolarojc byl fašoun. Ale rád bych to věděl jistě. Pokud to někdo dokázal, že je to opravdu on, budí jen rád.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)