Vlastně se jim to podařilo

Autor

Tož se nám zase otevřely knihovny. Šel jsem s dětmi vrátit knížky co měly napůjčované a nabrali jsme domů další zásobu čtiva. Koneckonců školy moc nemají, tak ať si alespoň rozšíří obzory. V knihovně jsme byli jedni z prvních. Skoro všechny knihy byly v regálech, nic nebylo rozpůjčované. Aniž bych to měl v plánu, skončil jsem u regálu s válečnou literaturou. 

Vidlákovská knihovna má sice už počítačový informační systém, ale v knihách jsou ještě založené ty kartičky, kam se zaznamenává půjčení knihy.  Docela jsem si to užil... 

Ztracená vítězství od Mansteina  - půjčené v podstatě pořád. Knihy o Třetí říši, hitlerových vojscích, zbraních SS, německých tajných zbraních, Guaderianovy Vzpomínky generála,  Erich Hartmann - německé letecké eso, všechny tyto knihy jdou z ruky do ruky. Po vrácení do knihovny se zdrží maximálně týden a už je zase někdo doma louská. 

Pattonův deník - Poslední půjčení před pěti roky a pak já. Montgomeryho Pamětí polního maršála - naposled půjčeno před deseti roky. Miloš Hubáček - Generál Patton, první díl - půjčeno naposled před dvěma roky. 

Maršál Koněv - válečné události roku 1945 - naposled půjčeno v roce 1995. Jednotka Normandie - Němen (o francouzské jednotce bojující na východní frontě) - nikdy nepůjčeno. 

I ve Vidlákově se potvrdil dávný trend, který jsem zaznamenal na serverech věnujících se vojenství. Každý článek o Němcích má zhruba dvojnásobnou čtenost, než článek o jakékoliv jiné armádě. I sami autoři dost často píší  tom, že jejich čtenáři znají poměrně do detailu německé reálie, ale ty spojenecké, nebo nedej bože sovětské, ty nezná skoro nikdo.  

Svým způsobem to bude platit i o nás... svým způsobem známe víc německých generálů i vojáků než našich vlastních. Možná známe pár našich západních letců, ale kdo dokáže ještě vyjmenovvat alespoň pár jmen ze Svobodovy armády. Známe názvy leckterého uskupení SS. Ale kdo si dokáže zařadit Pattonovy jednotky? 

Kdybych se zeptal na něco ohledně německé šesté armády, tak by leckdo vychrlil jméno generála Pauluse a přidal by Stalingrad. Ale kdybych se zeptal na 1. běloruský front, jen ti starší by mluvili o Žukovovi. A kdybych se zeptal obráceně, jakému uskupení velel Rokosovský, bez wikipédie by to skoro nikdo nedal. 

Za debily Hřiba a Koláře si můžeme tak nějak sami. Nějak jsme dětem nepředali všechna ta jména a základní orientaci. Jen u těch němců to bylo bez problémů, to všichni vědí, to za nás už někdo udělal. Zdá se, že tyDojče neziskovken fungují. Knihy o Mansteinovi, Modelovi, Guaderianovi, Paulusovi, Whitmannovi, Hartmannovi a dalších mají dotisky a dobře se prodávají a knihy o komkoliv jiném jsou propadák. 

Hřib nám teď už vlastně vysvětluje jen tu poslední fázi. Jak chrabrý němec Rudolf Toussaint (poctivý člověk a dobrý vlastnenec) podepisuje čestnou kapitulaci, protože je veden touhou po míru a ohledy na civilisty. To samé jsou najednou vlastně všichni ti němečtí generálové. Čestně podepisují kapitulace, čestně bojují a čestně prohrávají. Vlastně jen Hitler a pár lidí z jeho suity, to byli ti náckové, jinak celý wehrmacht byl vlastně plný vlastnecky smýšlejících poctivých němců. 

Trochu nám v tom dělají problémy ty Lidice, ale i na tom se už pracuje. První pokusy o nový výklad, že si za to ti mítní mohli sami, ten už se uskutečnil, ale bohužel ještě žijí někteří kteří Lidice zažili. Za pár let už budou úspěšnějí. 

Ale jinak jako by nic dalšího nebylo. O osvobození koncentráků a vypálených vesnicích bohužel píší jen ti generálové, které nikdo nečte.  Jako kdyby tam v SSSR nebyly desetitisíce Lidic. Tam je jenom Katyň. Kdo naposled mluvil o Babíj Jaru? Nebo o Oděse? Kaunaském nebo Vilniuském ghetu? 

Přitom ti stejní, kteří pak dostali vysoké posty v Západním německu, ti posílali svoje vojáky vraždit a v celém wehrmachtu s tím prakticky nikdo neměl problém. Ale to nám úplně zmizelo spolu s knihami o Koněvovi a Sevastopolu. Manstein samozřejmě nikdy nepsal o tom, jak ve jménu nacismu vraždil. On samozřejmě čestně bojoval pln vojenské cti. 

Všimněte si, že Hřib neřekl ani slovo o obráncích rozhlasu, které jednotky SS postřílely u nejbližší zdi, protože to tak měly naučené z přecchozích čtyř let pobytu v Rusku. Ani slovo o tom, co rozkazoval Toussaint ještě o den dříve. Ani slovo o jiných zvěrstvech, ani slovo o bojích, které trvaly ještě další dny o fanaticích, kteří nekapitulovali a kteří ještě o den dříve byli součástí té armády, která údajně kapitulovala. Jako kdyby se tihle vrahouni probudili až po kapitulaci a den před tím byli mírumilovní beránci. 

Samozřejmě že se vraždilo o sto šest a i v poslední den války neměl nikdo ve wehrmachtu žádný problém postřílet libovolné množství civilistů a jediné co jim bránilo bylo vědomí, že další den budou v zajetí a mohli by je za to taky zastřelit. Dokud postupovali ruskými pláněmi, neměli žádné skrupule. I ten Toussaint byl hajzl první kategorie, který měl štěstí že u nás dostal jen doživotí. U jeho soudu vystoupilo dost svědků, kteří celkem přesně popsali, co tenhle zmetek rozkazoval ještě den před kapitulací. 

A jak vypadají ta jediná pravdomluvná média... Wehrmacht podepsal kapitulaci a ani slovo o vraždění.  Ale že přijeli Rusové a kradli hodinky a chlastali, to jo. Samozřejmě ani slovo o tom, že když byl takový ruský vojáček u něčeho podobného chycen, okamžitě byl zatřelen a nikdo se s ním nepáral. 

Když si člověk přečte třeba u toho Koněva, co všecho na svém postupu směr Berlín viděl, tak jsem překvapený, jak to Stalin dokázal, že svoje generály udržel na uzdě, že z Německa neudělali to samé co oni v Lidicích - že je prostě nevystříleli do doby kamenné. A to Stalin přišel o syna. A naprosto chápu Pattona, že zastavil vyšetřování svých vojáků, co po osvobození Buchenwaldu postříleli bez soudu všechny dozorce které pochytali.  

Není to samozřejmě Hřibova zásluha, ale v podstatě se to soudruhům Němcům podařilo. Ještě neuběhlo ani století a všichni jejich hrdlořezové jsou najednou čestní vojáci, kteří sice bojovali za špatného vůdce, ale vždycky férově a poctivě. 

Já s tím udělám jedinou věc... dám svým dětem do ruky i ty ostatní knihy. Aby si kromě Guaderiana  přečetly také něco o Žukovovi a Omaru Bradleym. Aby věděly, že jsme neměli jen letce v Británii a pěšáky u Tobruku. Ale že jsme měli i Svobodu u Buzuluku, že byla i nějaká dukelská operace a že samoosvobozená Praha byla ve stejné chvíli i vražděná Praha a ten stejný Toussaint, který kapitulaci podepsal, ještě o den dřív podepisoval úplně jiné rozkazy. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (251 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Už jsem nechtěl psát a nebudu. Ale dnes pětislepice. Excelentní.

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

Taky pět slepic. Za včerejšek.

Vidlák na to kápl. Kavárna nenechá nikoho ustoupit. Vítězství musí pro druhou stranu být likvidační.
Vy jste na to taky kápl. Konflikty na mezistátní úrovni nejsou tak jednoduché, jako mezi sousedy. A Minářovi ani politikům ani ostatním, nejde o dobro. Jsou námezdná armáda a slouží tomu, kdo víc zaplatí. O dobro jde jen pár zmanipulovaným naivům.

Málokdo to pochopil. Řeči proti vám byly na emoční bázi, ne na rozumové. Bez jediného argumentu. Málokdo pochopil i to, že každý má právo na vlastní názor. Pokud neuráží jiné, např. jako jistý Řeporyjec. Že vlastní názor jiné neohrožuje. Jo, je to těžké pochopit.
Ale pár diskutujících to přece pochopilo. Těm klobouk dolů.
Své jste včera vyargumentoval, na rozdíl od křiklounů.

Vaše dnešní reakce je o něčem jiném. Dáváte ostatním najevo, že přes kritiku toho, co se moc nepovedlo, jste s většinou nás na jedné lodi. Nenapsal byste to, kdybyste nechtěl psát ;)
A vy máte navíc potenciál. Takže jen pište dál!

A pozorovatel zde, díky vašemu zčeření klidné vody v zatuchlé tůni, může srovnávat některé reakce diskutérů třeba s reakcemi různých lidskoprávníků, politiků, novinářů, neziskovkářů, náboženských fanatiků nebo šašků. I to má svou cenu...

Průměrný počet slepic: 3.7 (43 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, asi jsem už příliš okoralý. Na rovinu se přiznám, že mi občas tím "Neodcházejte, prosím, pište dál!" přijdeme dětinští. Jednou nás podrbou za ouškem a hned zaklepeme zadní packou o podlahu... Podrbou podruhé a možná dojde i na oblíznutí ruky...
Ale jak říkám, asi jsem už příliš velkej cynik. Neberte to ve zlém.

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

se vám na mé komunikaci nelíbí?
Zkuste trošku argumentovat a použít hlavu.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

hovno. Jedničkář nevyargumentoval vůbec nic. To, co tu vyváděl, byl jeden osobní útok za druhým.
Jestli nerozpoznáte osobní útok od předloženého faktu, případně navíc vypodloženého nějakým zdrojem, radši tu už nic nepište.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Prohlédl jsem si včerejší diskusi, ale žádný osobní útok z pera 11150 tam není. Jen suché argumenty k diskusi.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

dešifrace textu, jedničkář návodně vykládá, co Vidlák udělal - napsal - myslel - blablabla.
Takto se analýza textu opravdu nedělá.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

na Vás neziskovky jistě nepůsobí. Přečetl jste víc literatury o německých nebo ruských generálech?

Průměrný počet slepic: 1.8 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

hovna o pitomcích, naprosto nepoužitelných v mírovém životě?
Literaturu o generálech jsem nepřečetl opravdu žádnou.
Na rozdíl od literatury faktu o válkách. A ani tam to není nijak závratné číslo oproti jiným literárním žánrům.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Málokdo pochopil i to, že každý má právo na vlastní názor. Pokud neuráží jiné, např. jako jistý Řeporyjec.

Takže se stačí urážet a je z nás vládce světa, že?

Řeporyjec je extrém, tak to vypadá rozumně. Jenže pak sem napochoduje Abdul a toho uráží všechno od evoluční teori po utírání zadku špatnou rukou, samozřejmě jakékoliv pochyby o prorokovi a to, že vy si dáte šunku a abyste ho neurazili, tak se musíte stát jeho otrokem a žít podle jeho rozhodnutí.

Radši se nechám urážet Řeporyjcem.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Jenže Řeporyjec je Chazar, kterýžto Góji opovrhuje stejně jako ten Abdul.
Řešení je tedy jen jedno: Abdula nepustit přes hranice a Řeporyjce naopak za ně vypráskat bičem. Ovšem za ty západní, aby si ho tam hned Abdul podal. On totiž chazary nenávidí více než jen nás "nevěřící".
Jedinou výjimku udělat u jeho soukmenovce - gaunera Bakaly. Toho je nutno odchytit ve Švýcarsku, tajně převézt přes hranice a na Ostravsku předhodit horníkům.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

No, uvidíme jak dál...

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Napsat tak pěkný článek je velice obtížné. Jan Neruda, proslulý svými feuilletony, by se za něj určitě nestyděl!

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Napsat tak pěkný článek je velice obtížné. Jan Neruda, proslulý svými feuilletony, by se za něj určitě nestyděl!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podívejme se na celý problém hezky od počátku dějin. Pochopitelně těch JEDINĚ správných, tedy od 17. 11. 1989.
Demontáž školství. Totální osekání výuky dějepisu, potažmo zeměpisu.
Neziskovky učící děti, jak jedině správně oblékat noční košili - pardon - pyžamo , jak se jedině správně válet po tébichu, pochopitelně jedině pětkrát denně.
Net zaplavený články o tom, že dějiny Ojropy započaly dne 9. 5. 1945.

Pak se lidi diví, že zmetka Houbu žádný ze tři normálně se tvářících lidí není schopen poslat do prdele, když začne kuňkat, že Rudá armáda bombardovala konvoj civilistů v hlubokém míru - 9. 5. 1945.

Můžeme si za to sami...

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

Rudá armáda chtěla bombardovat německý konvoj u Mladé Boleslavi.
A výsledek.
Nálet na Mladou Boleslav v bodech

Útočník: sovětské letectvo
Datum: 9.5.1945
Čas: kolem 10. hodiny dopolední
Důvod: neplnění kapitulačních podmínek
Úkol: zabránit nepříteli v ústupu
Počet letadel: 4 vlny po 5 až 9 strojích Pe-2
Svrženo pum: 30 tun (odhad)
Oběti na životech: 500, z toho 150 místních obyvatel

Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/nalet-na-mladou-boleslav-9-5-194…

Průměrný počet slepic: 2.1 (23 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bombardovali válečného nepřítele. Aby předešli vlastním ztrátám
Kolaterální škody byly nezamýšlené.

US bombardování Plzně nebylo určeno nepříteli. Měl být zničen průmysl. To by mělo smysl na začátku nebo během války. V posledních dnech války to nemělo na průběh války žádný vliv. A protože Usáci bombardovali civilní sektor, bylo v Plzni tolik obětí a strůjci bombingu s tím museli počítat. Třeba komplet školní třída i s paní učitelkou.

Pro Prahu to platí zrovna tak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo bombardoval továrny pracující pro wermacht, ten chtěl zničit český národ!

Průměrný počet slepic: 1.3 (23 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslední týdny války nemělo bombardování průmyslových čtvrtí měst na nic vliv.
Bombardování živě síly nepřítele ano.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud je něco ve válce zavrženíhodné, pak je to zabíjení osvobozovaných a ničení jejich měst. Snad s bohulibým záměrem zamezit vlastním ztrátám? Nejvíc nepochopitelné se mi jeví, jak dnes mnozí plzeňáci adorují US army. Že by to bylo za ty čokolády, které přivezli?

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Počkat, měli by v Caen děkovat US letectvu za rozbombardování?

Napište.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Plzeňáci amíkům děkují a jak rádi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Rusofil (neověřeno)

Trvalý odkaz

to lidé dle archivů chápali, že je válka a nikdo to Rudé Armádě nevyčítal. Na rozdíl od Plzně nebo Prahy bombardovali bojujícího nepřítele a civilní ztráty byly nezamýšlené.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podobných akcí proběhlo více, akorát nemají takovou publicitu.
Na i-děsu si dohledejte, kolik civilistů povraždili po magickém datu 8. 5. 1945 soudruzi z Wehrmachtu a SS.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Dnes máš noční službu?

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za ty příplatky si ji bere 3x v týdnu ... no neber to !!

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

nepustil. Probíhaly v rámci PROJEKTOVÉ výuky na ZŠ a SŠ, pokud víte, co to znamená. S projektovými pančelkami jsem měl krátký pohovor, kde jsme si vyjasnili stanoviska, načež pančelky zajely do nory, neb nechtěly k soudu. Na rozdíl od mých dětí na zmíněných vzdělávacích ústavech působí dál.

Jestli vaše děti navštěvují v současné době gymnázia, pak mi dovolte vyjádřit upřímnou soustrast.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

Zodpovědného.

Víš, my jsme tohle měli za socialismu. Po 68 už to nikdo nebral vážně. My mohli jít jako děti na jakoukoliv nalejvárnu a stejně jsme to nebrali vážně. Stačila větička od rodičů, někdy jen úšklebek a bylo to jasné.

Vaše generace je mentálně v 50tých letech. Co vám pančelka/neziskovkář řekne tomu věříte. Jste připosránci podělaný vypadnout z tlupy a dělat si vlastní názor.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nepochopil jste, že předchozí příspěvek byl směřován na TO nikoliv na Targuse.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Těch fanatiků z gymnázií, co je všude vidět.

Kromě havloidů teď přidali i Gerta-pátky. - Teď - myšleno ještě před Covidem.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

... a Novotný vadí?

Hřib je debil, protože jen řekl fakta. Média můžou za všechno, i když v televizi běží dokumenty o německých zločinech skoro každý den. A že Toussaint skončil ve stejném vězení s Kutlvašrem zařídili právě bolševičtí parťáci Koněva.

Rus drží archivy pod deseti západy, ale vidlák by chtěl, aby o jeho generálech vycházely pořád nové knihy? Černou zem tady nikdo nezmínil, autor je na indexu, jen nenáviděný scallop má tuhle unikátní knihu hrůz a utrpení v živé paměti.

Svět bublinky v těchto dnech vyžaduje hodně žluči a plivanců. ČT může stokrát zopakovat Osvobození, ale pořád tady budete mlít o tom, jak ji kdosi ovládá, protože si dovolí pustit Hřiba, který mluví pravdu.

Můžete se posrat, ale nic to nezmění na tom, že ruské tanky už v Praze moc práce neměly. Ale Vaše nenávist vůči těm, kteří to řeknou nahlas je nefalšovaná. Asi také věříte tomu, že hřib má rodině gestapáka, že? Zrovna tady si Novotného plně zasloužíte. Užívejte si své vymyšlené křivdičky a neříkejte, že svět není takový, jak by ho Kreml chtěl být ... ten nářek zní za hranicí bublinky jen jako falešně odzpívaná častuška.

Průměrný počet slepic: 1.4 (41 hlas)

nezoufejte.
Ty roky, co nám vháněli do hlavy socialistické výklady válečných a poválečných události- jsou už snad pryč.
Občanská společnost se pomalu, zatím velmi pomalu, ale přece jen probouzí.
Kdo nechce vidět,nevidí. Kdo nechce slyšet, neslyší.
Jak to řekl Jan Hus? Pravda vítězí.
Ale bude to ještě sakra trvat.
Čas to vyřeší.

Průměrný počet slepic: 2.1 (34 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

ta banda blbců Pod ocasem a na Letné?

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

Heleďte se, S. King napsal takový horor, jmenuje se TO. Jak vás čtu, napadá mě - nejste s TÍM nějak příbuznej?

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže podle pana TO se občanská společnost vyznačuje především tím, že žere aktuální mediální propagandu i s navijákem. Parádní to věc taková občanská společnost. Nic lepšího si režim nemůže přát.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

N E K R M I T!

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

Nekrmit !
V Praze působil také psychologický efekt. Ruské tanky v ulicích byly pro Němce jasnou zprávou - další boj nemá smysl ! To je důvod , proč to Němci konečně v Praze vzdali, proč byly ztráty ruských vojáků tak malé. Proč nikdo tato fakta nezmíní ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

Nikdo nezmiňuje, že sovětské tanky v ulicích Prahy a jinde byly signál pro Němce, že už jim zbývá jen kapitulace nebo smrt, protože se takový obraz nehodí do moderního výkladu dějin. Vždy v historii probíhal konflikt o malou kotlinku uprostřed Evropy, kdo ji bude ovládat. Teď si sem vlajku zatknuli eurosoudruzi z Bruselu a Deep State Washingtonu D.C. předtím si ji sem zatknuli sověti, předtím Áda Germán Hitler, předtím Frantíci se svou vojenskou misí, předtím Habsburkové, ... . Ta okupace kotlinky zvané ČR vlastně nikdy neskončila a jen se měnili páni. A momentálně vládnou ti ze západu, tak dští oheň a síru na ty z východu.
Jde jen o doklad, že tu ten někdo nový zrovna vládne. Nic víc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerd

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen technické problémy s baterií notebooku. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Technická - to můj "notak funguje i bez baterky" ovšem přes kabel ... no a pak si tu baterku koupím na netu, v obchodech ji už taky nemají.

Zatím bez slepic

ti, kteří nestihli před Rusákama zdrhnout do americké zóny, to pochopí každý průměrný šimpanz.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

fuj jaké to ošklivé slovíčko - to se dnes již používá jen od přátel z P&L. Jíní jej používat nesmějí. Vždyť houbič satanů nelhal, on jen něco zamlčel, pardon neuvedl všechny fakta. Ale to je přeci u této skupiny povolené a i žádoucí.
Nevhodné až odsouzení hodné je to až, když by to použila druhá strana, to jsou hned "lháři, komunisti, fašisti, antisemitisti, ... prostě úplně zavržení hodní "zmetci" co je nutné "vykrvit, rozvěsit po lucernách", prostě snimi demokraticky skoncovat ve jménu svatého Václava flašky ruzyně, lidově též označovaného Havel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

Chlape, mluvíš z cesty. Rusové mají archiv celé války na internetu. Můžeš se v dokumentech rochnit do umření. Že o tom nevíš, a od zloby nevidíš, neslyšíš je už tvůj problém. Proč se tak nerozčiluješ, že VB nezveřejnila dodneška archiv jednání s Hessem a prodloužila utajení dokumentů o dalších 50 let a takřka 100 letého Hesse raději umlčeli. Mainstream tady pořád řve o paktu Ribentrop - Molotov, ale rusové jej také zveřejnili, včetně tajných dodatků, ale zatím jsem neviděl odtajněny smlouvy včetně tajných dodatků (a u každé smlouvy tohoto typu je tajný dodatek) od VB, Francie, Polska, atd. To bychom si početli. Ale ono nic. Ticho po pěšině.

Tvůj opěvovaný Hřib a i Kolář a Novotný, to jsou takoví tajtrlíci, kteří by se měli skutečně bát a nejen naoko. Ale ne Rusa. Vsadím se, že Rus je tajně ochraňuje víc než naše banda našich "tajných", protože rusovi nejsou tito tajtrlíci jako mrtvoly k ničemu. Ale našemu západnímu spojenci by se to náramně hodilo, taková sakrální oběť. To by se Hřib mohl celkem brzy setkat na druhém břehu s Němcovem a spolu poklábosit, jak to tomu Putinovi nandali. Tak doufejme, že rusové je dobře ochraňují, protože jinak bych za ně nedal ani zlámanou grešli.
Tady na konci ti dávám odkaz na ruský archiv, aby ses mohl dovzdělat. https://pamyat-naroda.ru/ops/

Průměrný počet slepic: 5 (44 hlasů)