Der Schacht Darkov

Autor
Štítky


V dnešním článku bych se chtěl ještě na chvíli vrátit k jedné vlastnosti Koroňáčku, která mě velmi zaujala. Souvisí to tak trochu s šířením epidemie okolo zaměstnanců dolu Darkov. Jistě jste si toho všichni všimli; v pondělí po dlouhé době přerostl denní počet potvrzených nákaz Koroňákem opět stovku a podle dat to vypadá, jako by se opět vydal směrem k růstu. Nicméně přední čeští epidemiologové nás uklidňují, že se jedná o jeden rozsáhlý a ojedinělý případ, jedná se o jedno ohnisko nákazy, na jejímž potlačení už se pracuje a jistě se vše za pár dní vrátí k normálu.

Zní to vlastně logicky. V dole je velmi specifické prostředí, lidí se tam střídá hodně, to by přeci bylo, aby toho breberka nevyužila a pořádně přes to nerozšířila své pole působnosti. Až do úterka jsem sám tomuto výkladu věřil. Pak ale přišly úterní data z Německa. No podívejte se na to sami:

https://koronacek.vidlakovykydy.cz/cz/graphs?countries=cz,de&reference=cz

Zejména na grafu rychlosti šíření epidemie to jde vidět úplně krásně: V Německu to poskočilo úplně stejně jako u nás. Sice s jednodenním zpožděním, ale skok je v zásadě úplně stejně velký. Zatímco u nás to v neděli kleslo na pouhých 20 nakažených, v pondělí to vystřelilo nahoru. V Německu to kleslo v pondělí, aby to vystřelilo v úterý. Relativní pokles i vzestup jsou přitom v obou zemích stejně velké! Že by i v Německu měli svůj, přesně dvacetkrát větší, Darkov? A shodou okolností, úplnou náhodou, zrovna i tam někdo zavlekl epidemii ve stejný čas někdy zhruba v půlce minulého týdne? Mimochodem, ten jednodenní posun českého a německého poskoku jde dost dobře vysvětlit i pouhou metodikou počítání a potvrzování počtu nakažených. Z dat to skoro vypadá, že zatímco Němci si prostě hned na začátku stanovili metodiku, podle které celou dobu jedou (přitom kdo ví, zda jejich metodika nebyla v šuplíku připravená už pěknou řádku let zpětně a Němci jenom teď ten šuplík s nápisem "Metodické pokyny pro případ globální pandemie" otevřeli - inu, Němci už jsou takoví), zatímco česká metodika vykazuje parametry typicky českého přístupu - ad hoc dolaďování parametrů, aby to fungovalo co možná nejlépe. Může tedy být, že zatímco česká metodika už v zásadě zvládá vykazovat potvrzené nakažené v podstatě okamžitě (což po celou dobu epidemie nebývalo, to je záležitost až cca posledního měsíce), Němci z nějakého důvodu zůstávají u metodiky, která vykazuje jednodenní zpoždění čísel.

Inu, poperte se s touto informací každý po svém. Já ale za sebe vím, že před tím, než přistoupím na oficiální vyjádření, která nám přední čeští epidemiologové prezentují, vždy situaci u nás nejprve porovnám se situací v Německu. Ukazuje se, že osud Koroňáku v obou zemích je opravdu více svázán, než by nám bylo libo a než by se líbilo českým epidemiologům.

Mimochodem, také si všimněte na podílovém grafu, že cca posledních 10 dní se situace v Německu oproti ČR relativně zlepšuje. Co tam ti čerchmanti germánští dělají jinak, že jim to začalo jít lépe než nám? A to přesto, že rozvolňujeme jak my, tak oni? Možná ale může být příčinou pouze efekt, který nazývám efektem malých čísel. Ten jde nejlépe vidět, když se podíváte na ČR rozloženou podle krajů.

Vypadá to jako změť úplně náhodných křivek, které spolu nemají vůbec nic společného. Když ty křivky ale posčítáte, dostanete, světe div se, křivku, která odpovídá skoro dokonale přesně (až na násobek) křivce Německé (to není překlep, skutečně myslím německou a ne českou křivku). Přirozeně bych přitom v takovém případě očekával, že křivka každého kraje by měla být takovou malou křivkou celé ČR, křivkou ČR vynásobenou poměrem počtu obyvatel, které v daném kraji bydlí. Tak tomu ale prostě není. Prostě vypadá to, že statistický zákon velkých čísel se začíná projevovat až tehdy, máte-li aspoň cca 100 až 200 nakažených denně. Nelze tedy vyloučit, že ČR už svým počtem nákaz začíná být vlastně pouhým krajem - prostorem, kde je nákaz tak málo, že už z nich nelze stanovovat rozumné statistické agregáty. Možná i právě proto už se v poslední době ta podobnost s Německem mírně rozchází. Oni přeci jenom pořád mají těch potvrzených nakažených 20 krát víc, zákon velkých čísel tedy na ně stále ještě platí. U nás už jsme ale v situaci, kdy poskok na křivce už může být způsoben jediným ohniskem kdesi na Darkovu. Pořád platí, že když se Koroňáku zachce, umí se rozšířit pěkně rychle. Pak ale delší dobu vyčkává, než se mu naskytne další příležitost přeskočit někam jinam. Komunitní přenos mu jde stále na výbornou. Jenom ten inter-komunitní mu ale z nějakého důvodu jde stále hůře a hůře.

Závěry ať si z toho každý vyvodí sám. Já z toho dovozuji, že pro situaci v ČR je mnohem důležitější to, co se děje v Německu, než to, co povídají čeští epidemiologové. Také dovozuji, že čím je méně případů, tím více tam bude hrát roli náhoda a tím více se bude výsledná křivka lišit od její pravděpodobnostní distribuce. A také dovozuji, že síla Koroňáku pořád ještě nepominula a bude-li chtít, může nám to ještě pěkně nandat. Spíše na podzim než v létě, ale jistotu v tom rozhodně nemám.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tohle jsem čekal,že s tím přijde Brusel,různé vyhlášky,nařízení,úplně znemožní malochovy,kolik asi zkrachuje i menších zemědělců,soustředit výrobu do velkého celku.ale ani to nepomůže.Nastupuje dovoz prodej USA potravin zboží,přes korporace USA,které si potřebné potraviny nakoupí kdekoliv,hlavně lacino a draze prodat.Pomohlo by okamžité vystoupení z EU,jenže,tomu není nakloněna ani jedna větší strana,snad jen SPD.
Jak pořád tvrdím,koronavirus je zbraň nadnárodních korporací a i statistiky jdou zfalšovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nás zachrání

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Vtipné bude, až nadnárodní korporace začnou nakupovat potraviny v ČR a s patřičným ziskem je prodávat taky v ČR. Zemědělci i spotřebitelé z toho moc mít nebudou, a zisky si odveze nadnárodní firma do daňového ráje. Až ji zasáhne sucho nebo koronavirus, přijde skuhrat ke státu o pomoc. A na závěr všeho si koncerny z USA prosadí v EU používání chemických látek a jejich koncentrací obvyklých v USA. Pak veškeré směrnice EK vezmou za své, ale cíl splní a zlikvidují evropské zemědělce.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle komentů je to vtip.

Aspoň zatím.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ale Londýnu se říkalo Londonistán už před dvaceti lety.

Před pár měsíci se vzpomínalo vystoupení jakéhosi poslance. Bylo to nějakejch padesát nebo ještě víc let, co popisoval, jak to má jakási stará paní s jejími novými, černoškými sousedy, že na ni útočí i malé děti, vysírají ji, odstěhovat se nemůže, protože dům ztratil kvůli novým sousedům cenu. bylo to srdceryvné.

Tehdy to byl skandál, debatovalo se o tom, řvalo se o rasismu - a za ta léta se nic nezměnilo.

Bohužel, momentálně nejsem schopen najít jeho jméno.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle komentů je to vtip.

Aspoň zatím.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jmenujte největší pákistánské město na světě. Odpověď je Londýn.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Z předvčerejšího článku:

"V prvním plánu se svět serve o peníze, což se už děje. To, o čem má smysl se bavit, je ale ten spodní proud ve veřejném mínění, který je imunní vůči propagandě, protože je založen na osobní životní zkušenosti, nezprostředkovaných informacích z první ruky, na naší intuici, na sociálním instinktu. Jde o to, jak ten proud bude silný, zda podemele základy chatrného systému, který drží pohromadě pouze setrvačností procesů, ze kterých není užitek, anebo jsou rovnou toxické. Řeknu to ještě jinak: Čeká nás konflikt s těmi, kdo budou chtít vrátit svět „do normálu“, do stavu před pandemií. Nebude jednoduché jim v tom zabránit. Mají v tom „normálu“ spoustu peněz, o které nechtějí přijít. S ohroženým „normálem“ jsou spojeny jejich kariéry a ambice. Půjdou i přes mrtvoly. Nebudou se štítit ničeho. Budou, jak mi nedávno napsal Jan Schneider, „nelítostní“.

V.S.-S.: Také myslím, že tlak na „návrat k normálu“ bude velký. Je mi jasné, že jsme fakticky na začátku, věci budou teprve krystalizovat. Klademe si zatím první otázky. Takže se s vědomím tohoto omezení ptám, jak ten spodní proud „zdravého“ veřejného mínění politicky mobilizovat?

I.H.: Tušil jsem, že se zeptáte. Toto skutečně vypadá na okamžik, kdy si člověk má odpovědět na otázku, zda zůstat pozorovatelem a glosátorem dění, anebo do děje vstoupit, přiložit budovatelsky ruku k dílu, společensky či politicky se angažovat. Už jsem to jednou řešil, když se Václav Havel po listopadu 1989 sugestivně ptal „kdo, když ne my a kdy, když ne teď“. Rozhlédl jsem se tenkrát kolem sebe, a řekl si „já tedy ne a nikdy“. Viděl jsem to, co je k vidění i dnes. Angažované kariéristy, namyšlené elitáře, cyniky, sobce, vyžírky, zákeřné křiváky, arogantní hovada. S tímto se den za dnem potýkat? Tímto se brodit?

Myslím, že naším úkolem není mobilizovat lid. Spíše máme sebe navzájem (a samozřejmě i duše spřízněné v hledání pravdy, v hledání důstojnějšího lidského údělu), posilovat ve víře, že ke všemu, co nás deptá, rmoutí a tíží existuje pozitivní alternativa. Jsme správně tam, kde máme být. Vážnost chvíle na tom nic nemění. Tím, že zůstaneme věrni sobě, budeme přínosem pro druhé. My jsme tím spodním proudem.

V.S.-S.: Zmínil jste strach jako lokální emoci. Na zatím nejhorší krizi kapitalistického hospodářství ve 30. letech 20. století byl v USA odpovědí Nový úděl a pak globálněji keynesiánství, obé stálo na obraně myšlenek jako svoboda od chtění a svoboda od strachu. Dneska vzýváme spíš svobodu bez společnosti, kde je strach všeho druhu přítomný a dokonce pěstovaný, teď se k němu přidal ještě virus. Eduardo Galeano před časem napsal, že žijeme ve světě, který upřednostňuje bezpečnost před spravedlností. Nezvýší tahle zkušenost ještě víc poptávku právě po „bezpečnosti“?

I.H.: Ano, určitě zvýší. Uvidíme ale, co budeme vnímat jako nebezpečí. Nynější strach o život nás od některých bývalých strachů osvobozuje. Nynější poučná zkušenost, že se neubráníme individuálně, ale ani globálně, posílila náš vztah k místnímu společenství, k našemu státu. Vlastně se jako společnost současně otevíráme, vystupujeme z individuálních ulit, a rovněž uzavíráme – v hranicích, kde jsme schopni spontánně a efektivně na hrozbu zareagovat. Jde o kolektivní pud sebezáchovy. Bezpečí není protikladem spravedlnosti. Nestojíme před volbou „demokracie, nebo život“. Spíše se zde vynořila šance křísit demokracii coby vládu lidu, odpovědnost jedince za stav komunity, jejíž je členem. Oprostit se od formální institucionalizované demokracie, která degenerovala na klacek, kterým se ohánějí elitáři, když jim občan nezobe z ruky.

Vím, že tato doba přináší bezprecedentní hrozby. Přijde mi, že více než nebezpečného viru bychom se měli bát globálních genetiků, co ho vytvořili, a nejvíce těch, kteří na jeho šíření vydělají. Vnímám ale i některá pozitiva. Díky karanténě se například neshlukují na náměstích lidé postižení chorobnou „demokratickou“ nesnášenlivostí za účelem provolávání stupidních sloganů. Je úlevné, když se obtížní propagandisté a fanatičtí aktivisté všeho druhu (budiž mi odpuštěno, že na ně nebudu jednotlivě škodolibě ukazovat prstem) alespoň dočasně drží zpátky, neboť jejich agenda je neaktuální. Svět najednou vypadá klidnější, kulturnější, lepší. Za jakou cenu? Řekl bych, že za dobrou cenu. Za přiměřenou.

V.S.-S.: Hospodářské a sociální dopady koronaviru budou ale zřejmě značné, takže jsou tu ideální podmínky pro „kalamitní kapitalismus“ v kombinaci se strachem o život i živobytí. Může se v nějaké alternativní formě vrátit do hlavní role „šoková doktrína“?

I.H.: Ano, může nastat peklo na zemi. Nebylo by to poprvé. Jenomže my, kteří jsme za mlada četli existencialisty, si v takové chvíli nalistujeme, co napsal Albert Camus v novele Pád: „Teprve když jsem opovržený, štvaný, utlačovaný, mohu plně osvědčit co ve mně je, mohu mít radost z toho, že jsem, mohu být přirozený.“ Máme tady práci. Cokoli nastane, bude to pro nás téma k zamyšlení a hovoru. Uvidíme, čemu se společnost podvolí a čemu se vzepře. Podstatné je nerezignovat a neztratit nadhled a vnitřní integritu.

Závěrem ale musím přiznat, že jsem před nedávnem nadhled ztratil. Stalo se tak kvůli smrti Terezy Spencerové. Zcela mne ovládla zuřivost. V mysli mi defiloval dlouhý zástup novinových, rozhlasových a televizních žvanilů, u kterých mám za to, že kdyby zemřeli, byla by to sice tragédie, ale na rozdíl od Terezy Spencerové žádná škoda. Zlobit se na smrt, že se takto nehorázně spletla, nic neřeší. Stejně se ale zlobím, protože lidí, kteří mají současně kuráž, erudici i vkus není tolik, aby jich mohlo ubývat."

http://casopisargument.cz/2020/05/19/nebude-to-poprve-kdy-se-do-budoucn…

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud máte málo případů pak R bude lítat jako blázen - prostě je to tak (1 nakazí 2 už je nárůst o 100%), ale zároveň je pravděpodobnost nákazy velice malá - lidi se teď víc hlídaj, a i ve velkých chumlech není, kdo by vás nakazil a i kdyby velice brzo se to zachytí. Zajímavé je třeba Španělsko podle výkazů měli extrémně málo případů 24.4 a 18.5. Pokud uděláte sedmidenní klouzavý průměr pak tyto extrémy zmizí a zůstane jediný velký pokles 30.4. (prolnou se průměrovaný poklesy a týdenní variace - testů se o víkendech prostě dělá míň). Kolerace u přírodních procesů vznikají tak nějak samy od sebe - a pokud jste trochu šikovnej, dokážete korelovat křivky nakažených třeba s tržbou maloobchodů :-) (možná bude slabší než na fáze Měsíce - týdenní průběhy).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Uvidíme, čemu se společnost podvolí a čemu se vzepře. Podstatné je nerezignovat a neztratit nadhled a vnitřní intgritu". Jak se má společnost vzepřít? Kydáním?
"kdo, když ne my a kdy, když ne teď“. Rozhlédl jsem se tenkrát kolem sebe, a řekl si „já tedy ne a nikdy“ Viděl jsem to, co je k vidění i dnes. Angažované kariéristy, namyšlené elitáře, cyniky, sobce, vyžírky, zákeřné křiváky, arogantní hovada. S tímto se den za dnem potýkat? Tímto se brodit?"
Kdo se tedy vzepře a kdo bude usměrňovat ten spodní proud který podemele základy chatrného systému? Bez uvědomělého a energického předvoje ( tak nějak to říkal Lenin) není změna (revoluce) možná.
Kdo bude ten přdvoj když klasická dělnická třída neexistuje? Bude to Minář?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Minář? On je něco jako do Ruska dovezený Lenin v zapečetěném vagóně s natištěnými penězi. Mmj. Mináře není možné považovat za uvědomělý předvoj.

Možná umí číst. To je všechno. Jo a ještě ty peníze.

Kde sebere podporu, když klasická dělnická třída neexistuje? Zvednou prapor Pražáci z kaváren?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Intelektuálně a znalostně je jako potrat Lenina.

Jako chlapeček, co ho hraje na školním představení, má namalovaný vousy a celý sál slyší šepot nápovědy.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Minář je ironie. A peníze se tenkrát ještě tak lehko netiskly.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To si děláte prču!
Lenin měl dokonalý analytický myšlení, ten náš zrzavec má v hlavě akorát nasráno.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

náhodou taky zrzavý?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

ale je to velice nepravděpodobné vzhledem k národnosti jeho otce ( čuvaš).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte v tom pořádný maglajz, vždyť se ptáte na to, co v textu je. Na Vaše otázky pan I.H. totiž odpovídá „Podstatné je nerezignovat a neztratit nadhled a vnitřní integritu“ . Takže vy se rk sice nemáte čím a jak vzepřít, protože nadhled a integrita jsou pro vás neznámé pojmy, ale zbytku národa stačí, když se vzepře u voleb a zvolí podle svého rozumu jako zvolili současného prezidenta i stranu premiéra. Vyřvávat hesla sestavená ze lží jak to dělají chlívkaři, je pod jejich úroveň.

A dále I.H. píše : „Je úlevné, když se obtížní propagandisté a fanatičtí aktivisté všeho druhu alespoň dočasně drží zpátky, neboť jejich agenda je neaktuální. Svět najednou vypadá klidnější, kulturnější, lepší…"
A v tom máte zase jasnou odpověď, že Minář to určitě nebude, protože většina lidí je chytřejší, kulturnější a lepší, než tahle vulgární skupinka křiklounů.

Vy pořád žijete v době „Leninových pěstí dělnické třídy“? Sto let za opicemi ! - vy si pletete nejen dělnickou třídu s prekariátem a střední třídou, ale evidentně nechápete, že kydání je jen odstraňování vašeho hnoje. A to se dělá max. pro zábavu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud se vzepře zbytek národa, tak se jistě obejde i beze mne. Není mi ale jasné, koho zbytek národa zvolí. Jestli to bude ANO tak bude vše v pořádku (podle Vás) a není tedy potřeba aktivovat žádné spodní proudy k demontáži shnilého systému.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemáte místenku, podíl na sezení v divadle, tak se nedíváte. Nemáte lístek na maso, podíl na mase, tak nežerete. Nemáte místenku na rodné hroudě, tak si můžete koupit půdu na měsíci.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, z čeho jste vydedukoval, že podle mne bude v pořádku, když bude vítězem ANO. To se hádáte jen s vaším výplodem. Jako obvykle pouze dokazujete, že písmenka možná číst umíte, ale chápat text je nad vaše síly, proto se dokola ptáte na to, co pan IH jasně definoval. Tady by Vám ten Lenin přišel k duhu – učit se, učit se, učit se!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

nás taky nemusí minout. Bylo by dobré začít shánět bojovou přilbu ČSLA, stojí zatím cca jen 500 vč. DPH. A pancéřování auta s průzorem na cestu.
https://naseveru.org/2020/05/20/kroupy-velikosti-melounu-mexiko/

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vzhledem k předpokládané desertifikaci Kotlinky očekávám spíše spíše melouny velikosti krup.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle je jiný kafe než Hoffman, který se v tom motal před 30 lety stejně, jako se v tom motá dnes.
http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-zak.php?itemid=36909
Doporučuji. Žák je perfektní, neideologický. Ne ze všemi vývody je možné souhlasit, ale analýza velmi dobrá.
Kopíruji upoutávku:

"Co z toho plyne pro postoj k Číně anebo Rusku?

Jak jsem řekl, respekt. Měli bychom se pokud možno vyhnout politice dvojích standardů a dodržovat svoje závazky. Jaký má smysl kárat Čínu za chování k Ujgurům, když beze slova přijímáme chování Spojených států v Iráku? Pražský primátor se rozhodl vypovědět smlouvu o spolupráci s Pekingem kvůli větě o politice jedné Číny. Možná by mu někdo měl vysvětlit, že když se v sedmdesátých letech Spojené státy rozhodly rozpojit Čínu a Sovětský svaz, došlo také ke změně zastoupení Číny v Radě bezpečnosti OSN. Místo Taiwanu tam nastoupila Čínská lidová republika s právem veta. Politika jedné Číny je součástí její politiky. Když se Československo rozpadlo a Česká republika se ucházela o své uznání ze strany Číny, musela s politikou jedné Číny souhlasit. Jakou asi primátor čekal reakci, když chtěl z dohody mezi městy vypustit větu, bez které by Česká republika nebyla Čínou uznaná?

Zdůrazňuji: Respekt a dodržování závazků není podlézání. Oscilace mezi servilitou a pubertálním klackovstvím žádnou rozumnou zahraniční politikou není.

Není v našem zájmu usilovat o udržení liberálního světového řádu, ke kterému mají blíže spíše Spojené státy než Čína, než připustit proměnu neliberálním směrem? Nebo naopak to, jak si dnes Spojené státy liberální světový řád představují, evropské státy a Evropskou unii ohrožuje?   

Jaký liberální řád máte na mysli? Ten, který začal po druhé světové válce a skončil nejpozději druhou intervencí v Iráku, spíš už akcí NATO na Balkáně? Nebo ten Světový liberální řád národních států, do kterého nemá problém se zařadit ani Polsko nebo Maďarsko? USA zdaleka nejsou tak citlivé na demokratické principy jako Evropská unie, stačí poslušnost. Koneckonců: jak dalece jsou liberální za prezidenta Trumpa samotné Spojené státy? Starý svět skončil. Nastává přechod do nového. Myslím, že jediným vodítkem na cestu je nepoužívat mobilizační techniky, vyhýbat se ideologickým pastem a pečovat o spravedlnost tím, že všem měříme pokud možno stejným metrem."

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Před dvěstě lety bylo v Číně pré stopadesát národů. Neřekli nám o tem, že pět tisíc let HisTórie Číny je blábol.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

have paid fundamental character to your post blog and I discovered takes care of lighting up stuff from your page which is strikingly essential.
http://www.dubaiescortmodel.com/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Good content. I like it. The author of this post defines all points correctl y.Thanks for posting
https://jaipurescortscoin.wordpress.com/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Great substance. I like it. The creator of this post characterizes all focus accurately. A debt of gratitude is in order for posting

https://mysexproblemsolution.blogspot.com/2021/08/women-fake-virginity…

https://bangaloreescortsprice.blogspot.com/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Decent blog.I like its substance quality just as the method of portrayal is additionally good. Thanks for sharing
http://www.bangalorehotescorts.co.in/
http://www.bangalore-escorts.in/
http://www.shalinibangaloreescorts.in/
http://www.callgirlsinbengaluru.com/
http://www.bangalorestarescort.com/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz
Trvalý odkaz

Proficiently composed story. It will be valuable to anyone who uses it, including me. Keep doing awesome, hold back to pursue more posts.

http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-indira…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-mg-roa…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-whitef…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-electr…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-ub-cit…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-rajaji…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-korama…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-cunnin…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-majest…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-domlur…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-richmo…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-hbr-la…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-cooke-…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-devana…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-nandi-…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-old-ai…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-jp-nag…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-jaya-n…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-malles…
http://www.bangloreescortservice.com/call-girls-escorts-services-yeshwa…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz
Trvalý odkaz
Trvalý odkaz
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Your site posts an exceptionally pleasant article. A debt of gratitude is in order for sharing this kind of post. I'm truly dazzled by your post. Much obliged to you
http://thebangalore.website2.me/
https://thebangaloreescorts.cabanova.com/
http://user-themaryamkhanna.flazio.com/
https://thebangaloreescorts.splashthat.com/
https://thebangaloreescorts.shutterfly.com/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I expected to say See the worth in your giving these nuances, you're working successfully with the site.I as of late seen your site and I am for the most part glancing through it consistently.
https://thebangaloreescorts.nethouse.ru/
https://thebangaloreescorts.jouwweb.nl/
http://thebangaloreescorts.jigsy.com/
https://thebangaloreescorts.siterubix.com/

Zatím bez slepic