O týden později...

Autor

Vrátil jsem se z lesů a musím konstatovat, že svět se pořád točí zhruba stejně rychle, politici jsou stále stejně blbí, kapitalismus stále stejně obírá chudé, vyšetřování v Bejrůtu se nikam nepohnulo, Lukašenko je v Bělorusku stále šéfem, ta jeho konkurentka Tichanovská je stále v cizině a má stále blbější komentáře.  Koronavirus trhá rekordy, ale nikoho to nezajímá, protože nemocnice se nijak nezahlcují a tak příběh, který byl na jaře tragédie, pokračuje jako fraška. Vládní Ken byl opět řádně ztrapněn a opět mu to nevadí, protože dělá přesně to, k čemu si ho Andrej najal. 

Vlastně nejzajímavější je to s tím Navalným, který byl údajně otráven, což dělá Putin pokaždé, když někdo od nás ze Západu potřebuje upozornit na ruské nebezpečí. Vždycky je nejdřív dlouho klid a pak, ausgerechnet v době krize nebo před volbami má asi Putin špatnou náladu a vydává rozkazy k popravám. V mezičase nechává všechny opozičníky řádně načerpat síly a vůbec mu nevadí, že by je nejsnáze mohl nechat pozabíjet právě v době, kdy se nic neděje a nikoho to nezajímá. 

Všímáte si, že všichni ti Vaškové co chodí s našimi pány na led, tak už jsou dobří jen k tomu, aby je někdo natočil při ošklivém trýznivém umírání a sestříhal z toho pěkné video na fejsbůku? Jako kdyby to byl úděl všech těch vůdců demokratické opozice všude ve světě. Nejprve pěkné fotky, jak se objímají s Obamou, Bidenem, Mc Cainem, Pompeem (i Trumpem) a vzápětí pěkný obrázek z rakve. 

Nepochybuji o tom, že v berlínské nemocnici, kam Navalného dovezla dlouhá kolona po zuby ozbrojeného wehrmachtu, což vzhledem k situaci byla možná polovina té bojeschopné části německé armády, že tam dojče doktoren zjistí, že Navalného skutečně otrávil Putin osobně a najdou rezidua dávných jedů, jak byl otráven už mnohokrát. 

A pak buď umře a nebo zmizí. Podobně jako uzdravený agent Skřípal, který je vlastně obrazně řečeno také mrtvý, protože zlatá klec je pořád klec. 

Svým způsobem je na tom Lukašenko dost podobně jako ten Navalný i Skřípal... Podával si ruce s americkými státníky a jsou z toho moc hezké fotky. Hoši se tam na sebe usmívají jako dávní kamarádi a v dnešní době je to jako poukázka na rakev. Lukašenko i Navalný prostě neuspěli a to se na Kapitolu neodpouští.  Navalný volby ani nevyhrál, ani nedokázal dostat do ulic dost lidí a tak teď udělá pro USA poslední službu. Je to levnější, než mu platit fešáckou vilu někde na Floridě. 

Lukašenko se také neodtrhl od Ruska, protože kromě diktátorských manýr si zachoval i zdravý rozum a to se samozřejmě nikomu nehodí. Navíc mu jeho dvorská kamarila neřekla, že lidi ho mají také plné zuby. A do třetice ještě nasral i Putina a teď nemá, kde by se schoval. To Janukovyč (kdo si ješě dneska pamatuje, že vůbec existoval?) neudělal a mohl utéct do Ruska a žije přísloví, že živý pes je lepší než mrtvý lev. . Kam uteče Lukašenko, to mi jaksi není jasné. 

A Putin mlčí. Když Putin mlčí, je to horší než kdyby začala válka, protože ten chlap mizerná má zpravidla nějaké trumfy v rukávě a dokonce, hajzl jeden, umí i plánovat, takže někde se už vytáhla patřičná akta s názvem Belarus, rozkazy byly doručeny a teď se čeká, až báťuška Gosudar vší Rusi vše odstartuje. 

K Bělorusku poslední poznámka... 

Putin si může dovolit kvůli Bělorusku další sankce. Může si dovolit i nějakou menší válku. Může si dovolit zhoršit životní úroveň ruského obyvatelstva. Může si dovolit prodat hodně zlata, může si dovolit prázdné regály v obchodech. 

Ale nemůže si dovolit Bělorusko ztratit. Stejně jako nemohl ztratit Krym. V případě Ukrajiny to byla jakás takás remíza. Když z Ukrů nemohl mít přátele, tak se postaral, aby tam byla spálená země. V případě Běloruska to má horší. Nemůže si dovolit přijít o srdce deseti milionů bělorusů, kteří mluví rusky. Nemůže dovolit, aby mu skoro všechny produktovody vedly přes rozvrácené státy. Nemůže si dovolit základnu NATO tak blízko. Nemůže si dovolit prohru tak blízko od hranic.  Prohra by mu zlomila vaz mnohem spolehlivěji než nezaměstnanost v Rusku. 

Putin něco udělá a bude to vypadat jinak než si všichni představují. Žádné ruské tanky v Minsku. Žádní usměvaví zelení mužíčci. Bude to něco, co nikdo nečeká. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (103 hlasů)

Komentáře

komedianti. Cirkus pro lidi, jak jsou skvělí, chtějí chudáčka nevinnýho zachránit....

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

"Odejdi! Svoboda!" demonstrovalo v Minsku sto tisíc lidí proti Lukašenkovi
ČTK
Aktualizováno před 4 hodinami

Průměrný počet slepic: 1.7 (27 hlasů)

In reply to by Уходи (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovol mi jednu otázku elfe - referente. Platí ti alespoň všechna ta pokroková media, jejichž články zde propaguješ, nějaký mrzký obolus za reklamu, nebo tak činíš z prostého entuziasmu coby tzv. užitečný idiot?

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

1 americký dolar rovná se
74,62 ruský rubl
1 euro rovná se
88,04 ruský rubl
24. 8. 6:38 U

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

slušnej poměr, kdysi byla 1 Kč 10 rublů, baťkové to stáhli. Je třeba je odstranit, a to velmi rychle, protože rubl a EURO prodělává, či málo vydělává. Tož hrrr na ně, hoši. Zfalšovaný volby, útěk opoziční děvenky do zahraničí, sankce, sanitky,.... cirkus jede.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Jo, jenže za posledních pár let se kurzy skoro nehly.

Rubl kolem 30 Kč za stovku rublů a dolar přibližně za 22 je pořád stejný.

Někde v 70-80 letech byl rubl asi za 10 korun. Jenže dolar tehdy stál asi těch 25. Tehdy byly ovšem platy tak 2 500, takže jestli koruna ztratila na hodnotě od oka 1:10, tak dolar skoro stejně.

Rusko má ovšem výmluvu v Jelcinovských devadesátkách. Jakou výmluvu mají v USA?

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Jo, jenže za posledních pár let se kurzy skoro nehly.

Rubl kolem 30 Kč za stovku rublů a dolar přibližně za 22 je pořád stejný.

Někde v 70-80 letech byl rubl asi za 10 korun. Jenže dolar tehdy stál asi těch 25. Tehdy byly ovšem platy tak 2 500, takže jestli koruna ztratila na hodnotě od oka 1:10, tak dolar skoro stejně.

Rusko má ovšem výmluvu v Jelcinovských devadesátkách. Jakou výmluvu mají v USA?

Zatím bez slepic

že 1 rubl byl za 11,-kčs

Zatím bez slepic

že 1 rubl byl za 11,-kčs

Zatím bez slepic

Tak je to v ojrech nebo v doláčích ?! Stále jste to nesdělil ... a jen jeden "vorel" za den/příspěvek či za co ??? Nebo snad sem přispíváš z širé RUSI ?! tak to si dej pozor na "kontráše", ať nezmizíš v nějakém tom gulagu. Tebe by určitě do Říše nevezli !!

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Máš opravdu přiléhavý nick elfe-referente!
Odejdi! ...a už se nevracej.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Dám ti jiný příklad:
1 € = 3.01 běloruský rubl
1 $ = 2,54 běloruský rubl

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

To snad je úplně jedno, protože to jsou poměry měn, ale vy nevíte ten základní poměr.

Pro přiblížení. Francouzské, belgické a švýcarské franky začínaly jako ekvivalent 5g 900/1000 stříbra, tedy úplně stejně. - Pokud byly směnitelné za stříbro/zlato, tak jejich hodnota byla stejná. Když pak byla volná směnitelnost zrušena, tak začala devalvace, podle který můžeme porovnávat devalvaci.

Jenže, Francie měla v roce 1960 nový frank, který měl hodnotu 100 těch předchozích. Protože spousta lidí myslela v těch starých a pletlo se to, tak se začalo říkat, že to stojí 1000 centimů, aby se řeklo 10 nových franků. Tak tam měli zamontovanou to původní číslo a současně jednoznačně určeno, o který frank se jedná.

Belgický frank, který se měnil 7 za jeden francouzský byl ve skutečnosti 14x silnější.

Podobně Poláci škrtali v devadesátkách u jejich zlotých 4 nuly a nul se škrtalo u německé marky ve 20 letech rovnou dvanáct.

Pokud neberete tohle v úvahu tak samotným momentálním kurzem berete v úvahu vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Уходи (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jeden expert na počítání, jméno mně vypadlo z hlavy, to odhadl na 250 000 kousků. Můj odhad je 350 000, nejsem žádný troškař. Fotky ukazovaly jen malou část demonstrace, byla zvolena velmi nevhodná místa, jeden by podle nich řekl, že tam bylo tak 50 000 demonstrantů. Ale jak tvrdím já, bylo jich 350 000.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže jestli dobře počítám, tak těch dalších 9 000 000 Bělorusů tam nebylo. Je to tak?

Na fotkách jsou vidět spíš lidi jak na happeningu než nějaký nasraný odboráři.

Když to porovnáme s Katalánskem, tak by EU měla podporovat Lukašenka a rozdávat azyly.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

křičí na tu náhradnici Tichanovské. Vsadil bych sto litrů proti deseti litrům, že nám to ČT neukáže.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by quetzal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mělo být níž

Zatím bez slepic

In reply to by Уходи (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Odejdi! Odejdi!" vyhnali demonstranti Marii Kolesnikovou. To je taková běloruská čaputová :-)

https://twitter.com/Russ_Warrior/status/1296877862776123394

Ty seš kus čůráka...

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)