Uděláme to sami

Autor
Štítky

Tak nám náš premiér oznámil, že tváří v tvář rostoucím případům nakažení koronavirem, bychom se mohli trasovat sami. Že bychom na webu vyplnili jakýsi dotazník a tím pomohli hygienikům, kteří nestíhají. Kromě toho se zase pěkně zarouškujeme a budeme předstírat dál, že to máme pod kontrolou. 

Musím s pýchou podotknout, že Kydy o něčem podobném už referovaly dávno. Že hygienici nestíhají, protože chodí do práce od šesti do dvou a o víkendech nedělají. Že za poslední půlrok nikoho nenabrali, že nevznikla žádná chytrá karanténa, ani nevzniklo nějaké trasovací centrum, ba ani nebyli najati obyčejní telefonisté, kteří jinak prodávají úvěry. Hygienické stanice vypadají stejně jako prvního ledna dva tisíce dvacet. 

Hygienička Rážová nám také vysvětlila, že to trasování není jen tak, musejí na to být lidé, kteří mají podepsanou mlčenlivost a umějí zacházet s osobními údaji... Tak určitě. Tváří v tvář blížící se pohromě rozhodně potřebujeme především tu mlčenlivost a úctu k osobním údajům. 

Jinými slovy... myslím, že bychom hygieniky mohli škrtnout ze systému úplně a nemusíme ani dělat žádné webové formuláře. Bohatě by stačilo, kdyby se kolem koronaviru nedělaly tajnosti. Nakažení by si obvolali svoje známé sami a obvoďáci by jim napsali žádanku na test... Třeba to  Babišovi ještě nikdo neřekl.  

Takže přátelé... je to stejné jako zjara. Roušky jsme si našili sami a až mnohem později se objevil nějaký kontraband z Číny. Telefony máme, kontakty máme uložené, tož jestli tento článek čtete někdo z úřadu vlády... co kdybyste řekli Babišovi, aby prostě jen přestali dělat tajnosti s tím, kdo je nakažený? My si to odtrasujeme sami. Sami zavoláme všem, že se necítíme dobře. Sami si zavoláme i doktora. I tu karanténu si naordinujeme klidně sami. Sami si zjistíme, jak na tom jsme, stačí když se dozvíme, kdo je nakažený. 

Už jsme si na koroňáka zvykli, už nikdo nebude nikoho obviňovat z nezodpovědnosti, stejně jsme byli nezodpovědní všichni. Co kdyby hygienici šli pěkně domů a přestali se do toho montovat? Na vesnicích celé trasování obstará obecní tetkagraf řízený starostou a obvoďákem a ve městech jsou všichni mladí, krásní a chytří a koronaviru se nebojí, protože je to jen Prymulovo spiknutí. 

Pokud ty počty nakažených takhle pěkně porostou, za chvíli budou všichni na testech pozitivní, tolik jich bude. Trasování bude zbytečné, protože možných kontaktů bude neurekom. Takže co takhle prostě přiznat včas porážku a nechat to na improvizujícím českém člověku? Nikdo stejně už neočekává, že by ho Andrej ochránil, takže co takhle udělat z nouze ctnost? 

Mimochodem... jestli to takhle poroste dál, tak ke krajským volbám skoro nikdo nepřijde... To už bude tolik nakažených, že se lidi budou zase bát vylézt z bytu. Nejspíš už také bude v televizi dost reportáží o těžkých případech, možná bude i dost mrtvol. A pokud mají pravdu ti alarmisté, budeme mít příští rok úplně jiné státní zřízení. 

Pokud mají pravdu chřipečkáři, za pár týdnů zjistíme, že celé to hemžení bylo k ničemu a Andrej alespoň bude moci tvrdit, že to rozpoznal jako první a proto od všeho dal ruce pryč... a vyhraje díky tomu volby a bude spokojený a bude se moci v televizi ještě dlouho naparovat. 

Vidlácky mám proto dojem, že z tohoto průseru se může vykecat jedině tím, že do toho teď hodí vidle. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (80 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

a už 4 jednoslepice

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nic neobvyklého, elfí robot přiděluje jednoslepice s úderem půlnoci. A taky jej mají nastavený na vybrané diskutující. Jak sem něco napíší, už mají jednu slepici. Kdyby byla živá nebo aspoň mražená.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky jsem si všiml. Mám hrozně málo slepic.

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

... klasické elfí strategie pro kalení diskusní vody. Zatímco články a vybraní diskutující jsou terčem té vaší trollí jednotky pod vedením tělocvikáře bez praxe Kartouse, tak vy, rk, a pár dalších elfů/trollů dostáváte nízká ohodnocení spontánně od místní komunity. Takže mezi vaším hodnocením a útoky trollí farmy elfů neexistuje žádná korelace. A ani se nepokoušejte dělat, že ano, nikdo vám to tu nežere.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

To jenom holt Babiš nemůže udělat všechno, co mu radí epidemiologové. Protože za 21 dní budou volby a řvoucí menšina spolu s protivládními médii, což jsou téměř všechna, by z něj udělaly lůzra. Tak to nějak do těch voleb doklepeme a potom vláda udělá (začne přeci chřipková epidemie) co měla udělat před třemi týdny, nejdřív udělala, ale potom couvla. Jen co se ozvala řvoucí menšina. Ale jinak, naše pozice na 90. místě mezi 200 státy světa v počtu nakažených a zemřelých na 1 milion obyvatel zůstane stejná, takže hodně dobrá.
Je fakt, že call centra dnes používá kdejaký byznysmen a na KV-19 by stačilo jedno na Moravě a jedno pro Čechy, každé se 400 maníky. Kólisti by pracovali podle příruček obsahujících algoritmy odpovědí a co by náhodou nezvládli, 20%, přepnuli by na vyškolenější. Ty tety z hygien vypadají jako z minulého století, možná jen ta Rážová je trochu modernější.
To větší průšvih bude dodržování karantén. Vystrčil by měl asi v Parlamentě udělat seminář, co všechno snáší obyčejný Čankajškovec, aby se předešlo na Tchajwanu breberce. Čínobijci by se asi divili.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čankajškovci HLAVNĚ skoro netestují.
Na necelých 24 mio obyvatel DOSUD provedli POUHÝCH 88 000 testů.

Vláda ZATÍM dělá PREVENTIVNÍ opatření - povinný hadr na hubě, povinná desinfekce rukou, kde to jen trochu jde, povinná desinfekce hromadně sdílených prostor.
ZATÍM nic neuzavírá a omezuje minimálně. Právě kvůli neustále řvoucím (a pracky k eráru natahujícím) minoritám.
Ve vyspělejší Asii se s nezodpovědnými minoritami nemažou; prostě je někam zavřou a nechají skuhrat. V nevyspělé Asii tomu nechali volný průběh a mají problém. Evropa se rozhodla chovat jako NEvyspělé asijské země, bo ekonomika; a má také problém. Postupné uzavírání hranic a ekonomik je otázkou několika týdnů. Jak budou nabíhat podzimní plískanice a s nimi virózy, "rýmičky" a "chřipečky", které možná budou a - doufám - možná nebudou reagovat v promořené populaci, bude nejspíš uzávěr přibývat.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Já jen doufám, že školy zůstanou otevřené alespoň do listopadu. Děti totiž za půlroční karantény docela slušně zvlčily, pozapomínaly, co již uměly, a budou potřebovat ještě 14 dní na aklimatizaci ve škole (hlavně základky). Až v říjnu už budou schopny běžné výuky a známkování; do té doby se dohání jarní a letní karanténa. V listopadu a první půlce prosince je šance, že bude možné provádět intenzivní výuku. A pak se děj vůle přírody.

Jo, a projevují se první dopady "koronakomíku pro nejhlasiteji řvoucí menšiny" - došly prachy na asistenty pedagogů a budou se prudce snižovat jejich počty. Přitom to byli právě oni, kdo za karantény zachraňoval výuku a opakování, protože dálkově doučovali slabší žáky, chodili do domácností bez internetu a opakovali s dětmi, díky čemuž se učitelé mohli soustředit na přípravu dálkové výuky (tvorba materiálů pro ni fakt není zábava).

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

"se učitelé mohli soustředit na přípravu dálkové výuky"

Co to proboha melete, jaká příprava, jaká dálková výuka. Zkusil jste doma učit prvňáka?
Myslíte si, že když rodičům pošlete mejlem rozsah učiva co se má prvňák naučit, protože prvňák touto dobou neumí ještě ani číst, tak se to ten prvňák naučí, nebo bude na rodičích, aby si po šichtě v práci dali ještě školskou šichtu.
Dálková výuka prvního stupně je ve své podstatě přenesení výuky na rodiče. Co by ti, jinak již královsky placení, učitelé vlastně dělali. Jedna liberální prasárna za druhou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

Zkusil jsem si učit prvňáka a třeťáka. K tomu jsem měl tu výhodu, že jsem mohl pracovat z domu, takže dopoledne moje práce (bez vyrušování od kolegů, přeskakování mezi více projekty a vlastního řízení času jsem za 5 hodin mnohdy udělal osimihodinovou práci), pak příprava obědu a po něm tři hodiny školy. A mít od učitelů připravené podklady, nebo alespoň osnovu učiva a požadavky kterým se mají vyrovnat, bylo by to snadnější. Po škole pak práce kolem domu a na zahradě. Upřímně: byl to nejproduktivnější a nejzábavnější čtvrtrok co pamatuji. A ještě plno času s dětma, skutečná představa, jak jim ta škola jde a v čem jsou slabší a v čem lepší. Pro mě osobně k nezaplacení, ale chápu, že všude to takhle nešlo.

Co se učení týče myslím si, že právě první stupeň se doma dá učit dobře. Na odbornější předměty druhého stupně už bych si bez přípravy sám netroufnul. Co v tomto věku očekávám od školy je hlavně socializace a zvykání si na nějaký řád/režim a obecně na "učení se" (a přeneseně na chození do fabriky, protože od první třídy to dětem začíná: ráno vstát a jít někam .. tam pobýt půl dne, zkousnout, že je to třeba nebaví ... a pak jít teprve domů ...)

Co bych od učitelů očekával (od našich, jinde to třeba tak mají - naše paní učitelky nejsou moc pokrokové), je zaslání vzdělávacího plánu nebo osnovy, podle které bychom si mohli s dětmi rozvrhnout co a kdy se budeme učit, namísto zasílání seznamu cvičení a příkladů, které máme ten který den spočítat/vyplnit.

Přesto si nemyslím, že jsou učitelé královsky placeni, nebo že by to pro ně nebylo náročné. I oni mají doma mnohdy dítě, se kterým jsou doma.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Hlas_z_Vysočiny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobře tedy, zvládl jste to. Je další otázka zdali i delší čas, třeba s tím prvňáčkem celý první stupeň. Já to s tím prvňákem taky nějak zvládl, leč co potom s těmi učiteli. To by rodiče mohli na začátku roku dostat seznam učiva, podklady a na konci roku nějaké přezkoušení, ale kde ve škole? Škola již nebude, bude jen nějaký počítač s programem.
A co učení se učit a co ta nějaká socializace?
Za jedno sto let automobilizmu se nevymyslelo nějaké lepší auto a dost pochybuji, že se stane nějaký zlom a auta se nějak v dohledné 100 leté době změní.
Školství se dovivinulo do současné podoby za nějakých 300 roků a je ve své podstatě jak na začátku. Stane se nějaká liberální změna k lepšímu se školstvím a její výukou? Bude se rodit nějaký nový zářný člověk. Zatím se to jen sere a zase jen liberálně sere. Inkluze........
Sám jsem byl nedobrovolně ve svém studentském životě podroben několika školským experimentům. Vždy se to nějak posralo a vrátilo se to do starých kolejí. Že by nová doba, nové liberální koleje?

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Kdysi uměli číst všici prvňáci, až na výjimky. Vím to, pamatuji se, že jsem často sloužil za vzor, protože jsem četl plynule. Dneska slabikují dokonce i někteří osmiletí.

A pak se divíte, že ti spratkové využívají mama hotel ještě po 30 - tce. Nedivte se, máte to, co jste chtěli.
Hrozné je to, že i tito budou si chtít pořídit spratky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

by naprostý většině zavřelo rozeřvanou hubu.
NY- maják svobody a demokracie: putiky mají šlus ende
London- nejstarší demoška světy: v putice max 6 ks
Germánko - za porušení nařízení o nošení náhubků flastr 200 éček
A tak dále.
Bohužel ti uřvanci si neviděj ani na špičku vlastního frňáku

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

a věří, že jim se nic nestane.
Tajvanec vykládá ledacos, jak teď pokvete hospodářství s podporou Tajvanu, ale jaký režim tak musel dodržovat, když zachraňoval republiku a páteř, o tom ani slovo.
Ani slovo o tom, že na Tajvanu si z koronáće nedělají srandu, že kašlou na svobodu a poctivě dodržují nařízení vlády. Koronáć svobodu rád nemá. Řvouni drží hubu, poctivě dodržují tvrdá omezení, včetně nošení roušek.
Vyplácí se to všem, koronáć je na ostrově před totální likvidací.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

Jakože demoblok u nás reprezentuje svobodu a ne nastupující tyranii?

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Jediný cíl demobloku je hrabat pod sebe, jako dříve, před Babišem. Na režimu, který to umožní, už tak nesejde.
Úderný předvoj demobloku - Milion chvilek
- dost připomíná metody nacistických bojůvek, než se Hitler dostal k moci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdy snahou bylo zpracovat pro jejich věc co největší masy lidí (ale chtěli pouze masy sympatizantů., za členy zástupy lidí nechtěli, byli si moc dobře vědomi toho, že by si tak nasadili do svých hnízd kukaččí vejce). Bojůvky sloužily jako úderná pěst, tady bych viděl spíše coby analogii ElfElf - manny. Kdy ale zavraždí se jinak než tehdy, dle práva - právnicky a ekonomicky.
V zájmu vyšších cílů, samozřejmě - v rámci boje za lásku, pravdu, demokracii, přináležitost k Západu (kterému - britsko imperialnímu, k francouzsko bonapartisktickému, k americko policejnímu....či snad ke kosmopolitně lichvářskému ???) atd . apod.
Vhodného materiálu se mezi spratky najde mnoho, ani korumpovat je nemusíš, jejich vědomí a svědomí obrobili už tkzv. učitelé (učitelky prominou), na tom soustruhu zvaném " vzdělávací systém" (a systém to je znamenitý, i díky rodičům, kteří chtěli si pořídit změkčilé spratky....a jejichž tužbám bylo vyhověno).

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Nejstarší demoška světa není v Británii, ale ve Švýcarsku - 1294.

Když bereme v úvahu i ty zaniklé a obnovené, tak Řecko a Řím.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

...byla na Islandu, jeste pred Svycarskem, nekdy kolem 7. stoleti... a dodnes si ji snazi udrzet (a docela se jim to dari).

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Na Islandu založili Althing kolem roku 930. 7. století určitě ne, když se osídlení Islandu datuje k 870. A irští mniši, o kterých se spekuluje jako o prvních obyvatelích Islandu, určitě demokracii neměli.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

pohanské bohy shodili do Godafossu v roce 1000 a přijali křesťanství. Ale ty bohy mají mnozí pořád za oknem.
Eiríkr Þorvaldsson připlul do Grónska v r. 982 a demokrat to nebyl.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem se styděl za to, že svým poplatkem přispívám na její existenci.
To, jak se komentátoři chovali k Babišovi, a k Vojtěchovi, bylo hrozné.
Chápu, že se mstí Babišovi za to, že odmítl Moravce, ale Vojtěch se provinil jen tím, že je ministrem.
Výměna lidí ve zpravodajství je nutná, pokud chce ČT přežít !
.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)

... ale naprosto v celé televizi, počínaje vedením a konče nejposlednějším redaktůrkem regionálního zpravodajství. Je to stát ve státě, v němž několik tisíc lidí žije za našich sedm miliard ročně a ještě mají tu drzost nás všechny mistrovat.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Babiš celou dobu nehne prstem

Asi mu stav vyhovuje

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Musíme myslet pozitivně, když budeme pozitivní.
Volby budou bez ochranných prostředků, protože budeme všichni pozitivní.
Pozitivně budeme přemýšlet u voleb.
Komu vadilo uzavření hranic, barů techtle mechtle, atd.?
Kdo kritizoval plošné omezování, a navrhoval ochranu rizikových skupin?
Kdo kritizuje rozdání roušek ohroženým skupinám?
Kdo kritizuje pozdní omezení?
Kdo pouze kritizuje?

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

má.
Já vypadám taky pořád stejně blbě - pardon - stejně chytře, mladě a krásně, jako prvního ledna 2020, tak co?
A Vidlák nám zde názorně ukazuje, jak je sám psychicky postižen!!!
Nu ano, postižen! Kde jste to viděli, aby soudružky hygieničky pracovaly? Zajímal se někdo z kritiků, jak KHS v rámci ČR vůbec fungují? Vždyť ony ze zákona NESMĚJÍ fungovat!!!
Chcete změřit hluk? Musíte se předem řádně objednat, čekací doba je asi ta tři týdny. Pak musíte sehnat rozhaněče mraků, protože nesmí pršet, nesmí sněžit, nesmí mlžit. K tomu si objednejte nějakého zdatného topiče, protože nesmí být zima, nesmí být teplo, nesmí nic. Pokud vám soudruzi ze zásilkové služby nepřivezou objednané počasí, máte smolíka. Zaplatíte výjezd naslouchací skupiny a můžete se postavit do fronty znovu.
A s takovým "prooutsourcovaným" ansámblem chcete bojovat proti chřipečce? Tak to jste totální idioti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

větry. Větry nejsou povoleny.
ŽÁDNÉ VĚTRY nejsou povoleny. Takže kromě objednání bezvětří žádné vepřo, knedlo, zelo, čerstvý chleba, a tak všelijak podobně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Targusi,
vypadat celý rok jako prvního ledna obvykle znamená nepřiměřenou spotřebu alkoholu celý rok a nejen na Silvestra.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

celoročně spotřebovávám přiměřeně?
:-)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ano, coroňák mi udělal "díru" do archívu alkoholu, pardon "desinfekčních prostředků vnitřních". Už by mohl "odejít" nestíhám "přípravu a servis". Hezký den ...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Možnosti spotřeby jsem odhadl podle zdejších zmínek o velikosti spíže a apetitu zbylé Targusovic rodiny. :-) Vyšlo mně z toho, že by bylo nutné mít velkosklad o ploše cca. 1000 m2, aby dostatečně pokryl spotřebu rodiny Targusů. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

se měří anemometrem a jejich zápalnost se ověřuje sirkou.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Chtěli jsme líbodémo? Mnozí z nás asi ano; možná převážná většina.
Jenže...
Líbodémo nerado veřejné služby. Buď je likviduje úplně, nebo je privatizuje (což se rovná jejich likvidaci), nebo je totálně podfinancovává a personálně masakruje.

Hygiena, zdravotnictví a socpéče JSOU veřejnou službou.
A protože líbodémo, jsou ty obory brutálně podfinancované a podpersonalisované. Hlavně hygiena a socslužby. Zatímco všemožným pendlerům, "umělcům", OSVČ a dalším chytrýskům (Ládik!!!u, NEčtěte to; Vás do toho nepočítám!!!!!) skutečně doslova sype z vrtulníku, důležité obory dál ořezává a podfinancovává.
PROTO není chytrá karanténa, PROTO nejsou callcentra, PROTO nefunguje trasování, PROTO nefungují hygieny o víkendu a v noci, PROTO nákaza řádí v různých domovech atd.
Demoblok furt řve, co dělá vláda blbě. Ale kdyby vláda nasypala do zdravotnictví, hygieny a socslužeb 50 miliard, byl by to ZASE demoblok, kdo by řval, že to je blbě.
Tahle rovnice nemá řešení :-(

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

Občane, já nepsal článek o tom, že Babiš s Vojtěchem zase něco zvorali. Oni ve skutečnosti tančí mezi vejci, protože v naší zemičce je nadprůměrný počet řvoucích chytráků, kteří vědí, že žádná druhá vlna nepřijde, že je všechno zbytečné a až teď ta druhá vlna přijde, budou křičet, že Babiš měl konat. 

Na druhou stranu... ta chytrá karanténa bylo asi to jediné, co se reálně dalo dělat. A neudělalo se vůbec nic. A Andrej je jednou premiér, tak má odpovědnost, respektive bude k odpovědnosti volán všemi těmi komentátory, kteří řvali na všechny strany, jak jsou roušky nesvobodné, jak jim Babiš dává náhubky a podobně. 

Ale já to myslel opravdově... když to hygiena nestíhá a nezvládá, co takle přestat dělat tajnosti... normální lidi si to normálně obvolají sami a normálně se domluví. Ale pokud budou odrazováni blbým chováním hygieniků a doktorů, tak se na to vykašlou a koho obviní? Ano Babiše.  Já fakt věřím v improvizujícího českého člověka. Zvládneme to sami, jen s tím rozdílem, že soudruzi z ministerstva o tom nebudou mít žádné přehledy. 

Takže ať se hygienici zase vrátí k měření hluku za příznivých podmínek a skutečný problém ať raději nechají veřejnosti. Ta v posledním roce projevila nejvíc odpovědnosti, nejvíc schopností a kupodivu i nejvíc rozumu. 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Každá odpovědnost je jen taková, jaká je moc. Moc premiéra je omezená. ¨

Normální lidi si to obvolají sami, jenže kolik lidí je normálních? Byly normální ty pindy, co si za karantény jedna musela sundávat roušku a provokovat policajta a ta druhá to filmovala? Jsou normální aktivistky, co rouškám začnou říkat náhubky a už je chtěj rušit? Jsou normální lidi co "musej" jet na dovolenou, "musej" jít do klubu, "nemůžou" to vydržet bejt zavřenej doma, "potřebují" začít podnikat i kdyby měli všichni chcípnout.

O normálních věcech se nedomluvíme ani tady.

Jestli mi třeba Občan zcela vážně vysvětluje, jak bylo normální tyranizovat naši rodinu (a ostatní, jím arbitrárně určené kapitalisty), protože nějakým záhadným způsobem mohla za kapík a to, že zas jeho děda bydlel nějakou blíže neurčenou dobu v garáži, k tomu se nejspíš doopravdy považuje za hodného a slušného člověka, tak jde děs a hrůza z pomyšlení, co ho ještě napadne až jako přestane být slušný nebo že je čas být zlý, protože se přeci nemůže mýlit, když bojuje za nějaké dobro a vy se mu zdáte jako překážka.

Děs a hrůza z toho, kolik takových lidí ještě je a co od nich čekat.

I tady běžně pravidla okamžitě letí oknem, když se dotyčnému nehodí do krámu a že takových dotyčných je a ještě to považují, za své právo, za které budou bojovat.

Kolikrát se tady fakta neřeknou nebo popřou, protože by to jinak dotyčnému nehrálo do karet.

Druhá vlna se rozjela proto, že jakmile byla rozvolněna opatření (a zrušeny tresty) okamžitě se někteří začali chovat nezodpovědně a bezohledně, protože se už nemuselo a jedno, že všichni věděli, že tu virus je.

Že by to normální lidi zvládli, o tom žádná.

Že by toho magoři zneužili, s tím se bohužel musí počítat jako s jistotou.

Navíc nejde jen o to, že vaše data někdo zneužije, ale i že vás pak bude moci někdo jen tak nařknout, že jste je zneužil vy a vyvracejte něco ječící hysterce nebo nasranému mlátiči zaštítěnému imaginární křivdou.

Průměrný počet slepic: 2.9 (22 hlasů)

...co takhle přestat dělat tajnosti když hygiena nestíhá? To nemůže projít, protože GDPR.
Neboli Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů). Omlouvám se, že cituji, vím, že víte. Ale když si pomyslím čeho všeho se dokázali chytit Babišovi protivníci v minulé vlně jen aby mu namydlili schody, už vůbec nedokážu domyslet co by se dělo kdyby na tohle vláda přistoupila. To by byly žně pro opozici, ale copak ta, ale právníci ti by si to teprve užili. Ještě jsme nezapomněli co se dělo v kauze krizový štáb a mimořádná opatření min. zdravotnictví. Už se houfovali. A to byl proti tomu jen čajíček.
Jsme tak sešněrovaní díky různým přiblblým nařízením z dílny EU, že už se ani sami bránit nemůžeme, ačkoliv věřím, že bychom to svedli.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

GDPR neplati pro obcany, ja sam muzu telefonovat komu chci (znamym) a mit jakekoliv jejich osobni udaje, data narozenin, vyroci i jejich deti atd.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

vám ani mně nic nebrání abychom to tak udělali, ale nemůžeme čekat oficiální posvěcení. I když...něco takového jsem od Babiše už také zaslechla. A sice, že lidi by si měli zmapovat své známé kontakty sami. Ovšem reakci na to co, že jako to má být, už jsem zaslechla rovněž.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Vy samozřejmě můžete dát svoje info, komu chcete. Dokonce se můžete kohokoliv zeptat na info o něm a on Vám je dá nebo taky ne. Ale již tyto nemůžete šířit dál (pokud nemáte od majitele informací písemný souhlas), protože GDPR. Pokud někomu sdělíte, kdy má Maruška narozeniny, tak Vám to nejspíš projde. Ale pokud budete šířit po známých, že Maruška má kovid, tak se obávám, že se To Marušce nebude líbit (zvlášť pokud nějaký dobrák si to s ní půjde vyříkat, co to dotáhla do vesnice). U soudu moc šancí mít nebude.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Mají úřednické zkoušky - znají zákony - musí dodržovat mlčenlivost.
Mají počítače a telefony.
Mají přístup do databází, registrů, umí s nimi pracovat.
Kolik lidí pracuje v samosprávě?
Kolik je obcí v CZ?
Kolik je ORP ?
Kolik je Krajů?
Kolik je ministerstev?
Pár stovek lidí se nenajde, nebo nechce najít?
Všechno je o (ne)schopnosti vedení.
Když se loď potápí, tak platí všichni k pumpám.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Dneska nemáte den, Občane.
Pamatuji na dobu po převratu, kdy naše zdravotnictví fungovalo za 20 miliard, dnes by mělo být podfinancované a asi 400 miliardami? Byl jste někdy v nemocnici?

Dovolím si drobnost, jel jsem si do FAKULTNÍ nemocnice pro manželku minulý týden a bylo mou milou povinností čekat asi dvě hodiny, než ji propustí. Ten chaos co tam vládl se nedá rozumově popsat.

Drobná výseč. V průběhu oněch dvou hodin se tam nějak vyskytl pacoš s positivním testem na covid. Nejprve nějaká můra vcelku dlouho telefonovala na všechny strany co jako dělat, potom ochranka vyklidila půl patra, po půl hodině čekání na dešti jsme se mohli vrátit. Ta sebranka nemá ani po 3/4 roce protokoly jak jednat při jistých zcela běžných situacích. Podotýkám, že to bylo na urgentním příjmu!!!!!

Toto nemůže dobře dopadnout jak v našem dobře vykrmeném zdravotnictví, tak s ekonomikou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

rok starou z naší městské nemocnice. Zavedené ISO a procesy probíhaly jak měly. Personál příjemný a profesionálně jednající. Nemocnici místní banda ODS chtěla "asi zadarmo" zašantročit PENTě, tak proti sobě ODS poštvala celé 30ti tisícové město. Lidé za svojí nemocnicí stáli a bojovali o ni. Za posledních 30, 50 let hodnotím výrazný pokrok, jak v technologiích, tak systému (znám špičkové nemocnice ze sedmdesátek socíku).

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

...je jak rybník bez ryb. Lístek si koupíš, pěkně to tam u rybníku vyzerá, hezky se tam tráví čas, sedíš, lebedíš si a " chytáš" ryby , je to vzrušující, ty chvíle napětí - jestli se čihátko nebo splávek pohnou, jsi pln naděje.....
Příště tam jdeš zas. Se stejným výsledkem pak odcházíš.

Když ale máš známého, tak ten tě pustí na vedlejší rybník, tam to funguje jak má. Jistě, připlatíš si, ale tak už to prostě chodí. Bez peněz k rybníku s rybama nelez.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

pokud mohu posoudit ISO v době kdy jsem pracoval, byla to formalita a papírování.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Pane Občan.
Přesně.
Vzpomínám si,probíralo se to i na Akt.cz.jak se rušili nějaké zdravotní ústavy,laboratoře.přesně si nepamatuji.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

státu sypu já, ale brzo to skončí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

jsme se tak nějak spolutrefili při popisu fungování hygienické služby v ČR.

Kdo si myslí, že neumím česky, anebo že jsem se překlepl, sloveso spolutrefit jsem vymyslel fčilek.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Občane,
ČR dává na zdravotnictví 7,6% HDP, zatímco průměr Evropy je 7,1% HDP. https://socialnipolitika.eu/2020/02/cesko-dava-na-socialni-ochranu-mens… Peněz je ve zdravotnictví dostatek na to, že se hodně peněz z ČR odvede do zahraničí. Ovšem zdravotnictví má i vysoké ztráty uvnitř systému a taky nakupuje přístroje draze a málo vyjednává o ceně. Když oni lékaři chtějí ten nejlepší přístroj, aby zachraňovali životy, jenže jim je zlá vláda nekoupí, protože jim nedá peníze.
Ne, peněz je ve zdravotnictví dost. Podprůměrné jsou důchody, a důchodci všechno platí. Pak jsou ještě podprůměrné finance na základní školství. https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/comment/1914732 Ve všem ostatním je ČR v průměru výdajů, takže řev o další finance postrádá opodstatnění. Další finance se v systému objeví s růstem HDP, výroby a životní úrovně. Ono to totiž souvisí, nízká životní úroveň znamená i více nemocí a díky tomu více výdajů na zdravotnictví.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Tohle rozebíral Kubáč.

Přístroje se vybírají, aby vyhovovaly administrativně, aby rozhodující byly krytí a ne, co by doktoři nejraději měli a celkově to vyšlo nejlaciněji.

Nikomu se nechce do vězení, protože mu tam najdou formální chybičku. Když z výběrovýho řízení vypadne krám, tak doktoři budou mít krám, i kdyby se měl za půl roku vyhodit.

Odstraňovat tyhle blbiny, to měl asi AB na mysli, když říkal vést stát jako firmu. Jenže je toho nějak moc a ve firmě když na něco takového padne, tak to vyřeší a rozhodne klidně během dne, protože tam se nemusí starat o to, co opozice, koaliční partneři a řvouni z médií.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Výběrové řízení je o kritériích vyhodnocení a ta si nastavuje zadavatel řízení. Musí si napřed udělat průzkum trhu, poptat se doktorů, co by nejraději, jaké to má parametry a na kterých jim záleží, a teprve ty nějak ohodnotit do výběrového řízení. Včetně záruky, plánované životnosti, dostupnosti servisu a náhradních dílů. Když ovšem vybírá líný blbec, napíše do výběrka, že chce přístroj a jediným kritériem je cena. Pak se nedivme, že je ve zdravotnictví málo peněz. Za takového plýtvání jich nikdy nebude dost.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Větší cena= větší provize a tudíž i všimné...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)