O koronaviru pro Clairvauxe

Autor
Štítky

Na svůj včerejší článek jsem dostal celou řadu reakcí po mailu. Od těch pochvalných se kterými se nebudu chlubit (i když bych rád), až po ty nenávistné, že jsem se konečně odhalil a chci zničit tuhle zemi ve prospěch Babišovy totality. Těmi se chlubit nebudu, ale už brzy se jim budu posmívat. 

Z nesouhlasných reakcí bych ale rád vypíchl jednu od našeho čtenáře i komentátora Clairvauxe. 

Pan Clairvaux umí nesouhlasit bez nenávisti a jeho text by mohl sloužit jako vzor pro věcnou a slušnou diskusi při odlišných názorech. Na takový text se mi dobře odpovídalo a poslal jsem mu ho mailem, ale pak jsem zjistil, že stačí připsat pár dalších vět a bude z toho celý článek. Pak už si dáme od koronaviru chvíli pokoj. Mám tu dost textů, které jsem slíbil vydat a musíme znovu prokydat válku v Arménii i další témata. 

Teď ale dávám slovo Clairvauxovi:  

Dobrý den Vidláku,

když v mnoha věcech s Vámi  "souzním" v náhledu na koronavirus se však diametrálně rozcházíme. Rozumějte, vůbec nemám problém nosit roušku při kontaktu s lidmi ve veřejných budovách či nechodit do restaurací po 22 hodině (to je asi opravdu to nejmenší) .... jen mám oproti situaci na jaře prostě problém akceptovat "podzimní mainstreamový náhled", obzvlášť když existuje mnoho indicií z odborných kruhů, že "všechno je pravděpodobně jinak".

V mediích je dáván největší prostor " akademikům" typu Flégr, který s Covidem přišel do styku pouze na stránkách knih nebo pneumolog Koblížek ke kterému se dostane řádově pouze promile těch nejtěžších paicentů. Naopak víc prostoru  nedostanou odborníci např. MUDr. Balík nebo Peková, kterým od začátku roku prošli rukama desetitiíce paceintů s Covidem.

V současné době se zpřísňují opatření na základě prezentované statistiky. Bohužel nebo spíš bohudík naše hygiena hovoří trošku jinak:

https://www.khsbrno.cz/admin/upload/aktuality/220_438_aktuality.pdf

Můj názor je ovlivněn i ekonomickým dopadem, kdy můj zaměstnavatel do března fungoval exceletně. V současné době je nás tam nyní již jen cca 20% původního počtu zaměstnanců.

Přál bych vám ten "požitek" posílat šikovné  a pracovité kolegyně (matky samoživitelky) ubrečené na pracák a defacto celé rodiny do existenční nejistoty jen proto, že si někdo vymyslel v rámci předběžné opatrnosti nesourodá likvidační pravidla, mnohdy  na základě toho jak hlasití byli zástupci konkrétních profesních sdružení ( takže do obchodních center, divadel nebo na fotbal ANO, ale jiné počtem srovnatelné aktivity NE). Takže chápu, že  máte strach o své blízké ( na celé Jižní Moravě umřel v minulém týdnu jediný člověk ve věku 77 let o kterém nevíme vůbec nic ...jaké byly jeho komplikace apod.) , ale na ruhou stranu nikdo nebere v potaz tíživou ekomomickou situaci tisíců rodin do které se administrativním rozhodnutím a ne vlastní vinnou dostali.

Podpora od státu je v  těchto případech iluzorní. Při kompletně "zablokovaném" předmětu podnikání dostáváte cca 40% na mzdy jako půjčku, kterou musíte do 3 let splatit. např.ve Francii naši spolupracující kolegové z oboru dostávají 90% platu a jsou od března doma.

Tož to jen tak pro upřesnění jiného pohledu na věc.

Clairvaux

A nyní moje rozšířená odpověď:

Já Vám Clairvauxi vlastně rozumím. Nežijeme ve světě ve kterém je možné vypíchnout jen jednu věc, tu postavit na piedestal a ostatními se nezabývat. Nemůžeme vzít lidské životy nebo zdraví a říci, že ať zhyne svět, jen když budeme zdraví. Já sám často argumentuji tím, že nemůžeme na první místo postavit přírodu, když se musíme najíst. Nemůžeme zakázat postřiky, protože bez chemického zemědělství bychom zřejmě měli hlad. I teď prostě nemůžeme zničit ve jménu boje s Covidem úplně všechno. 

Jak jsem již mnohokrát psal - nesouhlasím ani s Flégrem, ale ani se Šmuclerem. Koronavirus je horší chřipka s výrazně vyšší nakažlivostí, schopná přetížit zdravotnictví. Tečka. Koronavirus není neškodná chřipečka, ale také to není dýmějový mor. Ovšem první obětí koronavirové epidemie byla věcná a slušná debata. Jako by existoval jen Šmucler nebo Flégr, jako by si člověk vlastně ani nesměl myslet nic mezi tím. A tak se navzájem jen překřikují dvě strany a v tom hluku si nikdo nevšiml, že vůbec ani nezačala debata o tom, jaká opatření mají smysl, jaká smysl nemají a jsme kilometry vzdáleni od jakékoliv debaty ohledně ekonomických následků nějakých opatření.  

Šmucer vidí ekonomickou zkázu i v tom, že se od září nařídily roušky a že se zkrátila otvírací doba v barech. A pořvává, jak je to pro ekonomiku smrtící. Flégr by zase zavřel úplně všechno, protože to prý stejně nastane, lidi budou tak jako tak všichni doma, nic nebude tak jako tak fungovat. Jestli je tohle racionální debata, tak jsem se opravdu narodil o sto let později než jsem měl. 

Stačilo, abych před měsícem napsal, že roušky nebudou mít na šíření epidemie vliv. A skutečně to nevypadá, že by po měsíci nošení roušek virus zeslábl. Ale přesto to stačilo na dost komentářů, že jsem chřipečkář. Pak jsem napsal, že virus se bude šířit a dostaneme se na 5000 případů denně a nemocnice to nejspíše ustojí, ale jen taktak - a hned jsem byl alarmista, který nechápe, že virus je jen propaganda. 

A tak tu máme každý den titulky totálně debilních novinářů, kteří jsou schopní jeden den tvrdit, jak je všechno za námi, protože počet případů klesl a druhý den zase apokalypticky horlit, že je zle, protože to stouplo. Nadhled v tom není ani trochu. Přidejte Českou televizi, která neopomene sdělit, že za všechno může Babiš, přidejme si další řvoucí skupinky "demokratů", kteří se bojí tu o svobodu, tu o svojí uměleckou živnost do které jim stát nesmí kecat. Přidejte si podnikatele v byznysu, kde se to hemží lidmi, přidejte si jejich propojení s politiky. Svým způsobem nikomu nevadí, že se dělají opatření, ale hlavně aby se to nedotklo jich. Jak podotkl Targus - když v Ostravě likvidovali těžký průmysl, mělo to mnohem horší dopad na životní úroveň lidí v kraji, ale nikoho to nezajímalo, protože Praha prosperovala. 

Nakonec jedinou uměřenost představuje ten nenáviděný Prymula. Omezuje to, co ekonomicky málo bolí. A ještě se to vůbec nedodržuje. Ve Vidlákově v deset zamknou vchod do hospody, ale svítí se tam ještě po půlnoci a ven se chodí služebním vchodem. Děti ve školách mají mít roušky, ale učitelé sami jim povolují si je sundat, protože to sami také nemohou vydržet. Opatření se dodržují jen ve Škodovce a jiných velkých firmách závislých na lidské práci. A jsou tam mnohem přísnější než Prymula. 

Kritizuje se, že vládní opatření jsou chaotická, ale asi žiju na jiné planetě. Já nevidím chaos, já vidím tanec mezi vejci a mezi zájmy. Vidím tanec mezi křiklouny. Ať se udělá cokoliv, vždycky budou křičet a dostanou prostor v televizi. Opatření se nedělají podle toho, co má smysl, ale podle toho, co se dá mezi ministry a jejich loutkovodiči prosadit. Spousta opatření se nedělá kvůli viru, ale proto, aby hranice zůstaly otevřené alespoň pro průjezd zboží.  Spousta opatření se dělá jen proto, aby to vypadalo, že se něco dělá, protože skutečně účinná opatření budou stát bilion korun. 

Já v tom všem nevidím chaos, bordel a zlou vůli. Já v tom vidím uměřenost přesně na hraně toho, co tahle společnost se svými Šmuclery, Flégry, Vidláky, Fialy a Babiši snese. A že to vypadá chaoticky? Ano, to je tak vždycky, když se někdo snaží naštvat co nejméně lidí a vyvážit co nejvíce vlivů.

Nerad hraju na coby kdyby, ale měli jsme celé léto na to, abychom se společensky shodli nad opatřeními, která mají smysl. Zakázáno od Šmuclera a nakonec i od Flégra. Koronavirus musí být chřipečka a spiknutí,  nebo to musí být katastrofa. Vlastně by mě zajímalo, kdo z kolegů blogerů drží podobný postoj jako já s Masterem... Napadá mě Vlk. Ale jinak asi nikdo. Ostatní se bojí o svobodu, kterou už dvacet let nemáme. 

A ekonomika? Švédský model nám ukazuje, že stejně půjde do háje, ať vláda něco zakáže nebo nezakáže. Protože až budou nemocnice plné, až umře první zpěvák, první herec a první principál divadla na Jezerce, až umře první populární moderátor, hlasatel či komentátor, až budou v televizních novinách záběry z nemocnic jako přes kopírák z Bergama, tak lidi stejně nikam chodit nebudou a nebudou utrácet. I kdyby deset Šmuclerů vyzývalo, ať se nebojí. Pak budeme mít nejen rozvrácenou ekonomiku, ale i mrtvé rodiče. A pokud by mělo na něco podobného dojít (a už to vůbec není nepředstavitelné), tak chci mít rozvrácenou ekonomiku, ale tátu naživu. Ještě bych chtěl, aby mě chvíli oblažoval svými moudry. 

Na jaře koronavirus neporazily roušky (ani teď to moc platné není - už je nosíme víc jak měsíc a počty nakažených lámou rekordy). Koronavirus porazily prázdné hospody, prázdné stadiony a prázdné silnice. Koronavirus porazili lidi zalezlí doma, kteří se koroňáčka dostatečně báli. Ano, ten strach zařídily vládní opatření. 

Teď už je to jiné - zvykli jsme si a pořád se nebojíme dost. Ulice jsou plné, auta jezdí všude jako kdysi, hospody jsou plné a roušky se nosí v podstatě jen v obchodech. Prymula si může vyhlašovat co chce - ostatně první opatření, které asi bude mít epidemiologický smysl, jsou ty zavřené střední školy. Ale děcka se nahrnou do hytlermarketů, takže to bude asi také jedno. 

Ne, nezachráníme všechny. Hodně lidí umře, i když budou mít péči. Ovšem brzy může přijít situace, kdy budou umírat i ti, kteří by mohli žít dál a umřou proto, že nebudou mít péči. Protože se nedočkají ventilátoru. Nedočkají se lůžka v nemocnici. Já být doktorem, nedovedu si představit vlastně stejnou situaci jako na bojišti, kdy se bude selektovat, kdo má ještě šanci a kdo ji už nemá. Dá se vůbec lékařsky a lidsky řešit dilema, zda odpojit od ventilátoru osmdesátiletého (nebo sedmdesátiletého, nebo šedesátiletého) člověka, který je na tom špatně ve prospěch třicetiletého, který je na tom také špatně? 

Virus přišel, ekonomika šla, jde a půjde do kytek. Nejen kvůli situaci u nás, ale i kvůli situaci jinde. Šla do kytek už před koroňáčkem a bude to pokračovat. Ano, bude hodně lidí bez práce. 

Dovolím si podotknout, že hodně lidí bez práce, to je narozdíl od epidemie něco, co známe. Něco, s čím se bojuje už 150 let. Někdy úspěšně, někdy neúspěšně. Neúspěšně tehdy, když opět nedojde na rozumnou debatu a existuje jen kapitalistická dravost a zákon džungle a nebo komunistická diktatura. Neúspěšnou tehdy, když zase nebude existovat nic mezi. 

Máme teď pár měsíců čas na celospolečnskou shodu, jak proti té nezaměstnanosti bojovat. Babiš si klidně může pujčit ještě tisíc miliard. S tím se dá už něco udělat. Už jednou se pozastavily exekuce. Vysoké nájmy v centrech měst spadly dolů. Nikdo nám neodvezl na Kajmanské ostrovy tisíce volných bytů. Ještě pořád máme nějaké továrny, ještě pořád máme elektrárny. Jo, jestli jsme jen nesvobodné ovce, kterým tu nic nepatří, tak je jedno, jestli nám to vezme virus nebo německý majitel. Ale přijdeme o to každopádně. 

V reálu to ovšem dopadne jako obvykle. Budeme se tu dlouhé měsíce dohadovat, jestli mají opatření smysl, až jednoho dne zjistíme, že do Německa už nepouštějí ani naše pendlery. Pak zjistíme, že Babiš sice má tisíc miliard, ale ať s nimi udělá cokoliv, zase to někomu nebude recht a v televizi budou mít tyhle hlasy dost prostoru na to, aby ani Babiš nemohl nic dělat. A tak bude chaoticky dělat něco, všechno a zároveň nic. 

Ukončím svůj text trochu depresivně... Stačí se podívat na Pravý prostor, který moje články přebírá. Tam už v diskusi spekulují, proč to na Pravý prostor píšu, proč se jim s něčím takovým vnucuju a samozřejmě nikoho ještě nenapadlo, že je to proto, že Pravý prostor moje články přebírá jak se jim to hodí.  Ale samozřejmě už vědí, že jsem placený agent, dokonce jsem žid, protože jsem jim neřekl plné jméno a nedal fotku. Přečtou si článek a ani nekliknou na odkaz pod ním, aby se podívali, odkud se Vidlák na Pravém prostoru vyloupl. Ale už vědí, že jsem zaplacenej Babišem, že mám v hlavě piliny s hnojem, že jsem svědek Covidův. 

Proto to dopadne jako vždycky. Nebude žádná shoda, jen větší rozhádanost... a ti co se nakazí příští týden a budou mít průběh vyžadující hospitalizaci, už mají slušnou šanci, že se alespoň chvíli budou bez povšimnutí dusit někde na nemocniční chodbě. Ale asi je to nutné...Jak řekl tuším Kadlas -  bez Pearl Harboru by americká veřejnost byla proti válce.  

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (105 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

V Německu se konečně našel lék na CORONA VIRUS. Němečtí lékaři neuposlechli zdravotní zákon WHO, který požaduje, neprovádět pitvy při úmrtích na koronavirus a zjistili, že smrt NEDĚLÁ VIRUS, ale BAKTERIE,. Vede ke krevním sraženinám a ke smrti pacienta. Německo poráží takzvanou Covid-19, což není nic jiného než "široká intravaskulární koagulace" (trombóza). A způsob jak ji léčit, znamená léčit ji antibiotiky, protizánětlivými léky a antikoagulaci.
PRVNÍ - ASPIRIN. Tuto senzační zprávu pro celý svět přinesli němečtí lékaři pitvou mrtvých těl produkovaných Covid-19. Němečtí patologové navíc říkají, že mechanické větrání a jednotky intenzivní péče nikdy nebylo třeba. V Německu začala změna protokolu KDO identifikoval a odstranil mezinárodní globální epidemii Lék už byl znám, ale WHO o tom Číňany neinformoval, je to jen obchod!!!
Zdroj: Německo, Ministerstvo zdravotnictví.

Průměrný počet slepic: 2.5 (27 hlasů)

Zvlastne je, ze uz pri prvej karantene som sa niekde docitala, ze az chytnem koronu, mam paralen vyhodit, a kuryrovat sa postaru acylpyrinom ... som den potom co zavreli skoly vyslala manzela nakupit zasoby O:)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Samozřejmě, že ho máte vyhodit, protože má vliv na počet ACE2 receptorů, a usnadňuje koronaviru cestu do těla.

Já bych souhlasil s tím, že první obětí koronaviru je pravda.

Tomu pánovi s mědí bych připomněl, že věci jsou složitější. Měď člověk a organismy potřebují, ale při jejím předávkování dochází k otravě a smrti. Například mnoho jaterních cirhóz je způsobeno mědí.

K celé kardiovaskulární regulaci, o které se mektá už několikátou diskusi - virus se šíří, mimo jiné, přes receptor ovlivňující tlak krve. A tyto věci ovlivňuje.

Stejně tak kardiovaskulární systém nefunguje tak blbě a jednoduše, jak bylo v minulých diskusích tvrzeno.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

....zda acylpyrin či aspirin :
https://www.lekarna.cz/clanek/rozdil-mezi-aspirinem-a-acylpyrinem/
Vrbová kůra, také to zajímavý čistě přírodní léčivý prostředek.

A s pivem ?!?
Heuréka - otevřete všecky hospody už zrána a zavřete je až zas ráno, až bude bílý den !!
Podmínkou je pivo nejen řádně prochmelené ...ale také provrbovatělé. Jen takovéto hospody mohou vzkvétat.
Na šmigrust neřezat , pak nesplétat a nenařezat...ale ohlodávat a žvýkat. Pozor na pád do vody, bylo by trapné se utopit a zůstat při tom nenakažený (á).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Boj-o-Senat-Tesim-se-na-mi…

Ještě před čtyřma rokama údajně říkala, jak se těší na černýho hada mezi stehny a najednou se k tomu ve volbách nechce znát.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

do kolonek obětí covidu, protože "mrtvý měl plné plíce vody, jasný příznak covidu".

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Od jara mi vrtá v hlavě, co je to za debilní nápad - zákaz pitev. Jinými slovy, je zakázáno něco se o nemoci dovědět.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zpráva došla mailem.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

MUDrlande Wenco, asi máte nepřesné informace, nebo lžete.
Odkaz by nebyl?
Od jara mi vrtá v hlavě, co je to za debilní nápad - zákaz pitev. Jinými slovy, je zakázáno
• Odpovědět
Napsal uživatel MUDrland Wenca (neověřeno) dne Čt, 08. 10. 2020, 19:06
In reply to Odkaz by nebyl? by Vlastimil (neověřeno)
Trvalý odkaz
Vlastimle, odkaz nemám.
Zpráva došla mailem.
……..
Napsal uživatel MUDrland Wenca (neověřeno) dne Čt, 08. 10. 2020, 00:08
Trvalý odkaz
Zpráva k mému článku O vlivu mědi... 2.
V Německu se konečně našel lék na CORONA VIRUS. Němečtí lékaři neuposlechli zdravotní zákon WHO, který požaduje, neprovádět pitvy při úmrtích na koronavirus a zjistili, že smrt NEDĚLÁ VIRUS, ale BAKTERIE,. Vede ke krevním sraženinám a ke smrti pacienta. Německo poráží takzvanou Covid-19, což není nic jiného než "široká intravaskulární koagulace" (trombóza). A způsob jak ji léčit, znamená léčit ji antibiotiky, protizánětlivými léky a antikoagulaci.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/co-ukazaly-pitvy-obeti-korona…
https://stars24.cz/zpravy/z-domova/18594-zahadne-umrti-zdravotni-sestry…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

,

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

každonoční blokaci při vložení příspěvku, a ta mrcha se zobrazila na první dobrou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Klausovi kdysi stačilo, aby kandidovala jeho tenisová raketa, a vyhrála by volby, tady zas páně Targusovi získává pětislepice pouhá čárka.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

přepouštěcí funkci, nýbrž i funkci regulační a škrticí.
Prostě pokrok je pokrok a dnešní čtyřcesťáky už toho umějí o něco více. Např. regulovat tlak v jednotlivých okruzích namísto redukčních ventilů, anebo eliminovat přívod stlačeného vzduchu zpátečkou do kompresoru.
Po novému se tomu nadává APM jednotka. A je to připřažené na řídící jednotku - jak jinak - v případě byť jen mírné nedokonalosti, která není naprogramována, pak dělá s autem 3,14-čoviny.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

nakreslit já, protože nikdo ze vzduchařů, potažmo značkových servisáků to dobrovolně nedá. Poskytli by totiž kutací právo ve zlatém dole.

Klasický čtyřcesťák starého typu se dá sehnat za trojku bez daně.
APM jednotka v originále je za pětadvacet, a to nikoli "na prdel, aby Ládik nesmrděl", ale tisíců. Plus práce.
Podrobek z Ojczyzny je za polovic, ale je potřeba přehodit řídicí jednotku a v případě jejího zkurvení je nutné na ni nahrát potřebný program za osmu, až desítku. Plus práce.
Proto jsem na dvou autech implantoval klasiku plus ojebávací bazmeky na elektroniku.
Soudruzi z výroby se následně začali bránit tím, že na APM jednotku začali dávat abnormální závity i průměry vzduchových hadic - např. Volvo a Renault 12,6 mm namísto rovných 12 mm. To aby lidi měli pakárnu, kdyby si třeba chtěli spravit něco na cestě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

ale plevelilo se o odporech proudění v soustavách pro topení nebo rozvod krve po těle, s malým statickým přetlakem vůči okolí. Já měl na mysli 4cesťák např. od ESBE, typ VRG 141 nebo něco podobného... necháme toho.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

nic proti ničemu. Já jsem pouze reagoval na tvou poznámku o nutnosti vícezdrojového tlakování soustavy. Neboli že se tebou definovaná podmínka dá obechcat. Bylo to míněno čistě jako technická poznámka, nic více.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Targusi,
že by zase nějaká nová fyzikální dimenze? Asi tomu nebudete věřit, ale čtyřcestný ventil neumí nic z toho co píšete!!!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

podobného, jako jste vy, tak skutečně neumí vůbec nic, v tom jsem s vámi zajedno.
Odploutvit, napojit na mozek nebo příslušně nakrmený komp, a je to.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak už tu bylo včera řečeno, Antonín Panenka nikdy v životě nesportoval a nestaral se o svoje zdraví. Proto nyní s pouhou covidovou chřipečkou leží na JIPce a dusí se na přísrojích.
Kdyby nebyl protekční pacient a kdyby se mu to stalo za čtrnáct dní, až budou zcela zaplněné dýchače, bylo by mu lépe. Zesnul by už tiše pod opiáty.
Kdyby se mu to ale stalo až o letošních Vánocích, bylo by to horší. Možná dojdou zásoby opiátů,, nemociční lůžka i dosud nenakažené sestry (ty nakažené sestry a lékaři na JIP se také nestarají o své zdraví a mají nedostatek pohybu). Ležel by doma,poslouchal z rádia Vánoce, vánoce přicházejí, šťastné a veselé a prosil své blízké, aby ho uškrtili,ať už to má za sebou...

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Na začátku září nastoupil k exhibici v Havířově, minulý víkend hrál s parťáky v Kaplicích. Všude sršel dobrou náladou. Teď leží ve vážném stavu v nemocnici.
------------------

Když umře nějakej chudák z domova důchodců, kam bezohlední příbuzní jinejch důchodců zavlečou koroňáka, tak ho může jen politovat.

Když umře frajírek za každou cenu, kterej nemůže zůstat doma i když venku řádí mor C-19, tak si pomyslím jen něco o ovcích bobříka blbosti/Darwinovy ceny, popřeju mu ať se uzdraví a dál mi to je jedno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

o Lovcích bobříka blbosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Za středu zatím v Česku přibylo 2622 potvrzených případů nemoci covid-19. Od vypuknutí epidemie to je zatím nejvyšší nárůst do večera. Je to také zhruba o tisícovku víc než v úterý, kdy hygienici za celý den zjistili rekordních 4457 pozitivních testů. Výrazně vzrostl také počet hospitalizovaných. Za jediný den přibylo v nemocnicích 176 pacientů. Ve vážném stavu je o 29 lidí více než v úterý.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

SVĚDECTVÍ Z PRVNÍ LINIE: POČÍTEJME, ŽE PÁR LIDÍ UMŘE. A NE JEN STARÝCH.
SABINA SLONKOVÁN
eovlivni.cz

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

anonymní jsem já.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

umřela?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Slonkovou ulovili pytláci kvůli klům.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

přečetl číslíčko 5 335
A z nudy jsem poslouchal Soukupa jak žvaní.
Šmucí špatně, vláda špatně, všichni chytráci špatně.
Jen jsem čekal sebereflexi, že aspoň přizná, že byla chyba, když naslouchal Šmucímu jak pánu falářovi.
A ono nic, on muzikant!

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni zemřeme.

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

V Rusku a Číně. Ale východní soudruzi kecaj, nemohou přece mít vakcínu bez vedlejších následků. Po té ruské má jeden 2 dny teplotu kolem 37 stupňů Celsia. Takže ji nemůžeme koupit, i kdyby, než se dočkáme vakcíny z USA, vychcípala půlka republiky. Za demokracii je potřeba bojovat!

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Snad už jen tolik. Zdá se, že i tady je dost lidí, kteří se domnívají, že čísla jsou příliš malá na to, aby mohl covid naše zdravotnictví přetížit.

Takže pár čísel:
24.9. denní nárůst 2907, hospitalizovaných 740, z toho těžkých případů 151
30.9. denní nárůst 2926, hospitalizovaných 1028, z toho těžkých případů 198
5.10. denní nárůst 3118, hospitalizovaných 1387, z toho těžkých případů 326
6.10. denní nárůst 4457, hospitalizovaných 1563, z toho těžkých případů 354
7.10. denní nárůst 5335

Situace v Jihlavě z 5.10., povšimněte si i kapacitních údajů
Anesteziolog Bohdan Trnka pracuje v jihlavské nemocnici na ARO. Do Jihlavy se vozí i covid pacienti z Pelhřimova, proto mají skoro plno. Volné kapacity na ventilacích tu zůstávají zatím více méně shodou náhod. Aktuálně totiž v Jihlavě nemají pacienty bez covidu, kteří by potřebovali specializovanou péči.
Trnka nyní zveřejnil na svém facebookovém profilu svědectví, co nyní lékaři z první linie především v regionech zažívají. Autenticitu pak potvrdil v rozhovoru s Neovlivní.cz.
“Report z první linie. Reaguji na komentáře kamarádů /civilistů... Vždyť je to jen chřipečka...Situace k 5.10. Nemocnice Jihlava... V normální dobu ventilujem na ARO max 5-6 lidí... Dnes v Jihlavě 10 “covidů” na dýchacích přístrojích ... jsou po 14-ti dnech neodpojitelni z ventilace s multiorhanovým selháním . K tomu jsou ventilovaní pacienti necovidoví. Staré a nemocné nenapojujeme...umírají v klidu na lůžku s opioidy. Rychlost, s jakou přibývají další pacienti s covid je cca 1 pacient na plicní ventilaci za 1,5 dne... Na Remdesivir dosáhne dle kritérií jen menší část ( schvaluje se centrálně v Brně – kritéria velmi přísná) Pracujeme na 300%....lékaři, sestry, zdravotníci, nezdravotníci, management nemocnice. Děkuji všem nasazeným v péči o všechny nemocné...Práce se stává noční můrou. Nebojte se té “chřipečky” , jen počítejme s tím, že pár lidí umře... a ne jen starých a nemocných!!!Ochranné pomůcky fungují a zatím jsou. Ventilujeme v izolaci na ARO, infekční JIP nově interní JIP. Provoz sálů je omezen na akutní výkony. Nebojte se, ještě pár ventilátorů zbývá.”

Jednu poznámku k výše uvedenému, že Remsdevir je jen někomu. ČR se k němu dostala jen proto, že ho vyvinul Čech. Už ho lékaři z terénu požadují dodat. Před pár dny Trump zakázal vývoz Remsdeviru z USA. Remsdevir je lék na ebolu, na covit funguje – ovšem jako experimentální lék.

A jen otázku, kde jsou profesoři Hořejší a Flégr se svými odhady až 8000 denního nárůstu a vším, o čem mluví jakkoli mimo? To by mne také docela zajímalo.
Prof Flégl tady - https://jaroslavflegr.blog.idnes.cz/

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hořejší je se svými odhady opravdu docela mimo. Nic totiž nenasvědčuje tomu, že by se měl denní přírůstek nakažených zastavit na PADESÁTI tisících. Pak ano - dojdou testy, přestanou se publikovat počty nakažených. Zprávy a fotografie z nemocnic a krematorií budou soudy ve zrychleném řízení odsuzovat jako šíření poplašné zprávy a odsouzení se budou dobrovolně hlásit na kopání hrobů, aby dostali příděl potravin.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Ah, moc prosím, odkaz, kde to tvrdí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Alex.
Projdete si včerejší debatu,tam to dával Laco G.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nenašel jsem nic takového. Odhadoval v září "optimisticky" 1 000-5000 mrtvých, "pesimisticky" 5000-10000 mrtvých. Skutečnost 670.
A odhadoval nárůst těžkých případů 10x ze základny 131, skutečnost 354, ani ne 2x.
Nárůst denního přírůstku Flégr zhruba za 14 dní, že může dosáhnout 8000. U Hořejšího mám nějak v paměti totéž stran toho denního nárůstu. Tady si teď jistý nejsem, ale zcela jistě vím, že na 50 000 jsem v žádném případě já nenarazil nikdy. Je možné, že to řekl, ale pak bych chtěl opravdu odkaz - pokud to bylo řečeno, v jakých souvislostech. Výše uvedené rozptyly mne nijak nezarážejí, těch 50 000 ano. Až si přečtu, uvěřím.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nebo to byla Asfaltový holube sranda? Na mně jste tady moc komplikovanej. -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Flégr v úterý u Soukupa setrvává na svých katastrofických vizích. Ostatní umírnění odborníci se ptají, proč vlastně testujeme....

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemáš premium? Chcípni, hňupe nevzdělaný. Říká novinář.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Aktuálně.cz je lepší. Tam Pazderka zatrhnul diskuse. Moc by mne zajímalo, jakou sodu by dostali Honzák a Hnízdil, pokud by tam diskuse byly. Při jejich aroganci nebo jejich sebevědomí, jak kdo chce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Bez urážky, ale Vidlák sem sám píše, že je placen Babišem. Sice za jinou činnost práce na silu než blogy přebírané Pravým prostorem, ale tvrzení, že Vidláka platí Babiš, je pravdivé.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale platí mě za technickou práci na sile. Ně za propagandu na Kydech či Pravém prostoru.

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

ověřovat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Vidlák se totiž naučil číst a psát ve škole, placené z mých daní (a tehdy ještě za dělnické peníze).
Kdyby neuměl číst a psát, nemohl by psát na Kydech.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

odvádím daně a ty jdou ve formě dotací do Agrofertu (třeba ve 2017 pobral AgrOfert 2,1 miliard ze státního rozpočtu a odvedl 0,739 miliard). Osoba (FO nebo PO), dlužící v řádech stamilionů, už není dlužník, ale partner k jednání - hlavně politický partner. Uměl podojit - má na to kvalitní know-how.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

Co kdyby Babiš absolutně vyhověl požadavkům demobloku a Agrofert prodal nejvyšší nabídce? Třeba nějakému čínskému fondu, protože ty rády kupují zemědělské velkopodniky ve světě, a dolarů mají dost. Nárokové dotace by inkasoval ve stejné výši a jako bonus by si potraviny dodával nejspíš do Číny. To by již bylo to pravé ořechové?

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

A sám si odpovím. Demobloku vlastně nejde o Babišův Agrofert. Chce jen odstranit Babiše a dostat se zase zpět ke korýtku, jak byl zvyklý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)