Zavřeno

Autor
Štítky

Tak to tu máme. Restaurace zavírají definitivně, bary taky. Zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti. Školy zavírají, děcka zase doma s výjimkou dětí zdravotnických pracovníků. 

Podle mě první skutečné opatření. Tak dlouho seděli všichni v hospodě bez roušky a hospodští to schvalovali a trochu jim nedošlo, že v případě dalšího nárůstu oni budou první na které to dopadne. Už je to tu. Teprve teď dojde k omezení sociálních kontaktů a teprve teď má koroňák skutečně ztíženou cestu k šíření. 

Do čtrnácti dnů by to mělo být vidět i na číslech nakažených. 

A nemocnice se mezitím naplní celkem nadoraz,  ale měly by to ještě zcela na hraně zvládnout.

Jako rodič moc nevěřím, že se druhého listopadu děcka vrátí do škol. Spíš bych si myslel, že zůstanou doma zhruba do vánoc. 

Hospodským zase zbydou jen vládní žebračenky... a oči pro pláč. Ale... co jiného se mělo udělat? Mělo se prostě všechno odvolat a dělat, že se nic neděje? Mělo se tomu prostě nechat volný průběh? 

Za čtrnáct dní uvidíme takové demo, jak by ten volný průběh vypadal v nemocnicích. 

Tak dlouho se bojovalo proti mírným opatřením, tak dlouho se ignorovala, tak dlouho byla veřejnost přesvědčována, že je všechno v pořádku, až teď všichni zkrachují.  

Štěpán Kotrba dostal na fejsbůku ban za to, že řekl, jak to teď bude. Že herci doherkovali a hospodští dotočili. A dodal, že v době, kdy o houby šlo, tak nechtěli spolupracovat a tak teď na to doplatí. A jako vždycky, nejvíc na to doplatí ti, kteří za nic nemůžou. 

Dobře, stalo se.

Teď by se strašně hodila uměřená debata o tom, co bude pak. O tom, jak by měla vláda škody kompenzovat, komu ano, komu ne. Jaké odvětví zachránit, jaká nechat padnout. Hodila by se uměřená debata o tom, co s nezaměstnanými, kurcarbajty, pomocnými programy. 

Hodila by se debata, jaké okovy by stát měl ekonomice sundat, aby se mohla rozjet. Jak snížit byrokracii a urychlit zakládání firem.  

Já ji načnu... já bych viděl jako smysluplné to, co tu bylo zjara - nechte různé švadlenky, řemeslníčky a další prostě nabízet své zboží na fejsbůku a nechtějte po nich milion papírů. Nebo zřiďte státní portál malých nabídek. Takové aukro. Švadlenka přes něj bude prodávat roušky a stát si strhne pár korun na daních. Kovář přes něj prodá nějaké svícny, mladá kočena bude nabíze adventní věnce, mamina v domácnosti bude nabízet domácí marmeládu z nadbytku meruněk ze zahrádky. Nechte nezaměstnané, ať přes něj nabízejí sebe na posekání zahrádky. Stanovte si nějaký maximální limit, ale nechte lidi dělat. 

Klidně nechte každého nakupujícho podepsat virtuální lejstro, že nakupuje na vlastní riziko - bude to asi stejné jako nakupovat na Alibabě.  

A pokud se tu nedokážeme alespoň trochu shodnout na Kydech, neshodneme se ani ve státě a ze všeho zase bude jen bramboračka. Máme na to tak měsíc až dva. Pak bude zapotřebí vyhrnout rukávy a pustit se do práce. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)

Komentáře

kamagra en hipertension arterial <a href="https://vskamagran.com ">who manufactures kamagra st</a> kamagra accion terapeutica

Zatím bez slepic

Bentyl 20mg In Internet <a href="https://vprednisonn.com/">does prednisone make you gain weight</a> prednisone for covid

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nejak ceske politicke zumpe v tomhle neverim

A predstava, ze do 2.11. spadne reprodukcni cislo na onech 0.8 je maximalne naivni (bohuzel)

jo 22:40, dva hlsy po jedne slepici ;-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Dokouknul jsem teda tu tiskovku, no, to se dalo čekat a já proti tomu nemám ani písmenko. Ale neodpustím si ohodnocení té první, nejprvnější rekce ČT09 - skončila tiskovka, proběhl tam ten džingl (nebo jak tomu ti intervjůci říkají), pak střih na AB, že se zavírají první stupně a další střih do třídy na nějakou učitelku, která se kácela nazad z toho, že ti chudáčci prvňáčci přišli před měsícem do školy a teď mají mít pauzu, útok na emoce. No za mě - podpásovka jako sviňa.
A abych pokračoval - teď se redaktor skoro udělal nad tím, jak velkému ZAO vysvětluje, že vláda nemá žádné scénáře, jako mají v šuplíku v Pentagonu k Severní Koreji. No kdybych to nezapíjel, tak bych musel blejt, velebnosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

bo se mi z toho napudrovanýho blba Řezníčka, co byl v Jůmeryce, a z následujícího tria čerstvě zvolených plaček regulérně zvedl kufr. Od ČT09 to byla prasárna na kvadrát a dám si sakra záležet, abych na ni hodně dlouho nepřepnul ani omylem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

vypnul jsem ho.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

Jinak jsem tu byl dnes za sprosťáka

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano Vidlák má pravdu. Nechť je všem umožněno činit, dle vlastního uvážení. V mikroekonomice to rozhodně pomůže. A když se bude dařit, mikro se překlopí na makro a celkově by mohlo být líp. Ovšem to je teorie. Ve skutečnosti se to bohužel asi bez velkých společenských otřesů nemůže podařit. Viz např. přechody společenských systémů ve starém Egyptě. Příklad naprosto archeologický, ale přesně pasuje na naší současnost.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

spíš bych odhazoval sníh, kterého budou 3p. A na hřbitov bych nešel 2.11., to tam bude dav.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Přišla mladá paní somrovat sociální dávku na bydlení, páč se chystá porodit a regulérní manžel vydělá v balírně netového šopu akorát tak sobě na chlast a cigára.
Soudružka úřednice chtěla vidět nájemní smlouvu, anebo doklad o vlastnictví bytu.
Mladá paní jí sdělila, že bydlí v bytě své matky, který je družstevní (mladá a blbá kravka, neprofackovaná životem). Kdyby držela hubu a přinesla nájemní smlouvu, byl by klídek.
Jen co zaslechla souška úřednice, že byt je družstevní, vyrazila na zteč a prohlásila, že mladá paní potřebuje certifikát z bytového družstva.
Mladá paní vytáhla občanku a strčila to staré, hnusné a blbé krávě úřednici až pod rypák (vlastně kráva rypák nemá - co má kráva?).
Kráva - pardon - souška úřednice pravila, že ji nějaká pitomá občanka s trvalým pobytem nezajímá a že chce certifikát.
Mladá paní byla bezradná, vytáhla patlafón, chytře zapatlala a zavolala svému fotrovi - Targusovi.
Targus pravil - kurva fix, ja tu 3,14-ču zabiju, nažhavil svůj důchodcovský tydlifón a zavolal své sestřenici, která dělá podržtašku na bytovém družstvě.
Sestřenice - podržtaška pravila Targusovi, ať si naleje rovnou achtlik fajneho kvitu, bo za certifikát si družstvo účtuje dva a půl litru českých peněz a pokud jeho dcera nebo zeťák nejsou kofoly - pardon - opálení spoluobčané, dostanou stejně hovno a ne dávku na bydlení. To pry jako uplně ganc fakt.
Mladá paní přišla s brekem za fotrem, že nedostane dávku, se kterou počítala. Targus si nalil další achtlik a pravil - kurva, tu se něda žiť. Vyser se na tu 3,14-ču a těš se, že buděš podruhe mamu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

že existuje strejda google, kde si najde zákon o státní sociální podpoře, v němž má skutečně polopaticky sepsáno, co je příspěvek na bydlení a jak se k němu dopracovat.
Ubezpečuji Vás, že ho bere kdekdo a hnědočeši jsou v menšině.

Pokud dcerka bydlí u matky v družstevním bytě, má matka vedle lejstra o členství také nájemní smlouvu. Bo byt patří družstvu.
Takže dcerce může vystavit podnájemní smlouvu - se souhlasem družstva.
Nebo mohou sdílet společnou domácnost, ale pak jsou společně posuzovanými osobami a u žádosti se přihlíží k příjmům matky i dcerky.

No, a pak nechť vyplní žádost správně a vyrazí na další návštěvu ÚP.

Je půlnoc a já jdu za pár hodin do háku, kde budeme řešit, co a jak s robátky na dištancu.
Až odpoledne dorazím, můžem to probrat podrobně.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Nedávno jsem toto řešil pro bratra, závěr byl, že na podnájemní smlouvu příspěvek čerpat nelze, pouze na nájemní.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Sám jsem pronajímal "svůj" družstevní byt, a to jak na Nájemní smlouvu se souhlasem družstva, tak na Podnájemní. A "čerpali" na to ze sociálky. Jen je výhodnější si být převést do osobního vlastnictví, což jsem udělal a mám klid.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

a rozmar té paní na úřadu. Pokud je takový předpis, paní se ho musí držet a nesmí ho vykládat po svém. V opačném případě bude stát s vaší dcerou na stejné straně přepážky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Skot a ostatní přežvýkavci mají mulec.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Savage (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo hubu, jak dobře víme z písničky "a to tele hubou mele".

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pokud chce dcera Příspěvek na bydlení a Doplatek na bydlení, dále proplácet služby (vodné a stočné, elektřina, plyn, TUV, topení, úklid v domě, ...) musí mít nájemní smlouvu, třeba od své matky (toho kdo je vlastníkem družstevních práv, jen matka nebo SJM?). Doporučuji tak začít na 9K (neznám jak velký je byt a jaké nájemné je v místě obvyklé, na to jsou speciální aktualizované tabulky). Klidně i tři měsíce zpětně, vyplatí se to.
Majitel družstevních práv tohoto bytu, musí podat žádost a zaplatit poplatek družstvu se Souhlasem k pronájmu třetí konkrétní osobě (bohužel družstva to vesměs chtějí každý rok, max. co tři, aktualizovat a zaplatit).
A se Souhlasem družstva a Nájemní smlouvou ať zajde dcera znovu na úřad.
P.S.: Nebylo by výhodnější si byt převést do osobního vlastnictví? Ono i družstvo se může zadlužit a splácí to potom družstevníci až do výše ceny bytu. Taky ušetříte na poplatcích, času a nervech.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Já chápu, že si lid běžně plete dojmy s pojmy, ale:

Nájem a PODnájem nejsou prosím opravdu synonyma a mají různý režim, práva i povinnosti a důsledky…

A tady se hází (nejen Vy) pojmem nájem a přitom se píše v podstatě skutkově o PODnájmu!

Jestliže již někdo - družstevník právo užívání (nájem) konkrétního bytu od vlastníka (družstva) má, nemůže se dál řešit nájem, ale vždy už pouze PODnájem.

Takže pro TARGA:

U PODnájmu pak (i v družstevních bytech) bohužel nárok na "Příspěvek na bydlení" v platném znění zákona opravdu nyní není uveden. BOHUŽEL!!!!
(Právě proto, že nájem a podnájem není to samé!)

Důvodem proč to tak je, byla prý lidová tvořivost žadatelů a různé spekulativní navyšování pomocí "přepronájmů" pro maximální čerpání dávky –příspěvku na bydlení.
Lid vymyslí kde co, pouze na barvě pleti to závislé skutečně není...

A ačkoliv "papír snese všechno". úřednici stačí mrknout do Katastru a ví, že se jedná o bydlení družstevní a dcera, nedoloží-li na úřadu, že je družstevníkem, či nedoloží nájemní smlouvu přímo s družstvem na nějaký právně volný
byt (například přistavěný, vestavěný přímo družstvem...), nemůže již být nájemce bytu, kde již nájemce právně existuje(družstevník-matka), ale jen a pouze PODdnájemce...

A ani souhlas družstva s paskvilem - nepravdivým- z neznalosti na tom nic nezmění, úmyslně by to bylo dokonce na tepláky☺ Družstvo může dát souhlas jedině s PODnájem a to dceři na úřadu nepomůže!

P.S,
Jistě můžete uvažovat o přepisu družstevního podílu (s náklady a důsledky) přímo na dceru (ale pozor na její SJM...)
a ověřit si i daně a vhodnou formu (právní důvod) přepisu.
A nebo členská schůze se většinou rozhodně (dle zákona), jak píše Eta o převodu bytů do OV.

Pak může mít byt manželka.... v OV a vlastník je oprávněn dát byt do legálního už nájmu dceři.
A dcera pak donese ("vodu kohoutkovi") následně i právně správnou nájemní smlouvu na úřad....
To ale není na počkání a doporučuji si dobře promyslet i důsledky, včetně majetkových a daňových....

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

je už dnes. Jde o příležitostnou činnost, z níž příjem nepřesáhne cca 4000.- Kč/měs.
Pokud se ale stane pravidelnou činností, je to prostě živnost jako každá jiná a podléhá zákonným pravidlům.

Spíš bych viděl šanci jinde - umožnit nezaměstnaným PŘIvydělat si ty 4 litry, ANIŽ by přišli o podporu nebo o následné dávky.
Systém podpory v nezaměstnanosti i chudinských dávek je totiž v ČR nastaven tak, aby příjemcům znemožnil najít si jinou práci.
Náklady na výběrko (jedno za do eráru, nebo do privátu) jsou totiž dosela vysoké - v průměru 600.- Kč/výběrko. A ti lidé na to nemají; leda by bytostně toužili po nějaké agenturní nádeničině, kde leckdy nepožadují ani čistý výpis z TR.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Samozřejmě bez ohledu na úřad. Byrokracie a omezování holt vytlačují mnohé do šeda až černa.

Jasně, na vsi toho jde mnohem víc, než ve městě, ale prostě záleží na komunitě. Co vím klubovny fungovaly na jaře a fungovat budou dál, bez ohledu na jakákoliv nařízení jakéhokoliv typu.

A jistě, tam se dohodnou vzájemné výpomoci, za podmínek zcela stejných.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Existuje termín - sousedská výpomoc.
Ano, i takováto odměna podléhá zdanění. (Na straně druhé - skutečnost, že se takovéto příjmy nezdaní je finančák schopen zjistit asi jedině na udání.)
https://www.adar.cz/online-poradna/14343-odmena-ze-sousedske-vypomoci

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

dokud nějakýho kokota nenapadne zrušit hotovost. pak budeme totálně f pí... neumím si představit že budu dělat za chleba a klobásy

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hotovost nejde zrušit z principu - i kdyby tak ji něco nahradí, třeba dlužní úpisy na určité množství tekutých švestek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

není nápad nějakého kokota, ale dlouhodobý záměr, jak vidíte i kovid je k tomu využit /na základě sice pravdivého, ale tady účelově použitého tvrzení o infekčnosti hotových peněz/, dost úspěšně to tady začal provádět KalouskoDrábkovskej tým - všechny sociální dávky na účet a všem kartu, naštěstí to krachlo. Jakmile jedete vše přes účet, jste pod absolutní kontrolou a taky Vás můžou velmi lehce zničit. V Itálii dokonce chtějí zavádět určitě bonusy při platbách kartou.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Hrušínský čte Kalevalu
svěrák si čte Běsi
dali vale karnevalu,
snad se neoběsí.

Zpěv o ptáku bouřliváku
čte si šmucler roman,
pak bere do ruky Matku -
taky dobrý román.

Polrajch louská Oblomova
tomáš klus zas Tichý Don
jiní si čtou Šolochova,
vzdělají se, nabeton.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Krátký neurologický test

1. Najdi písmeno C...
Prosím nepoužívejte při hledání kurzor myši, JEN svoje oči.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

2. Když jste našli C tak nyní najděte číslo 6.

99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
69999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999

3. Najděte písmeno N. Je to trochu těžší

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Toto není žert. Pokud jste byli úspěšní ve všech třech testech, můžete klidně zrušit návštěvu neurologa, máte-li ji naplánovanou.
Váš mozek je ve vynikající kondici a jste na míle daleko od Alzheimera.

Gratulujeme!

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

A zítra se testuje znovu?

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

mám pokračovat? i když počítám, že pro stálé debatéry je to hračka.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

dělej si tento test aspoň 2x denně :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je dyškriminácija!
Když já i při čtení novin si musím vypomáhat prstíkem!

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

6 vykoukla hned a u N jsem podle využil rozdílné šířky...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

C a 6 vykoukli ihned, N po 3 minutách, a že je řádek kratší než ostatní jsem ji všiml až po přečtení Vašeho příspěvku ):

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

ras mi to něšlo ganc vubec.Ti praim, ani guvno.
Jak sem se dal dva razy po achtliku, bylo to na prvni šup.
To znači, že sem zdravy enom, jak sem ožraly.
Co fčil? Myslite, že mi na to něgdo da pysyj?
(Pysyj je po gorolsku důchod.)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejtěžší byl první, musel jsem se kouknout třikrát.
Pak už mozek věděl, že tam ten jiný znak je a šel jenom po tvarovém rozdílu.
Dobrej testík :o)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až když sem pořádně rozlepil oči.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Vrabčák (neověřeno)

Trvalý odkaz

pravděpodobně díky dobrému zraku. Koncem března jsem dostal nové čočky do obou očí a spravil se mi vynikajícím způsobem zrak, všechny brýle jsem odhodil v dál.
Nebojte se případné operace (i když já se u prvního oka bál jako prvnička), nebolí to vůbec, trvá asi 15 minut a vidíte dobře ihned. Jen je nutno pravidelně kapat do očí (tři druhy kapek) jakési lektvary, asi je to k zabránění infekce.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Zrak mám 1, stejně sluch.
Vnímání tak -500 (aspoň podle manželky)
Jenom mám po ránu pomalý start a když jedou v kanclu spořivky a čumín na dva monitory současně, tak potom zaostřit je docela makačka

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)