Kolaterální škody

Autor
Štítky

Krátká předmluva:

Myslím, že jsme s Masterem udělali maximum pro to, aby se Koroňáček bral vážně a přitom reálně. Víc už se udělat nedá -  teď už by to bylo za cenu, kterou bych nechtěl zaplatit. Všechno další se už stane, ať něco udělám nebo neudělám. Ti, co se nakazí dnes a budou potřebovat doktora, jsou zřejmě ti poslední, kdo ještě dostanou v nemocnici jakous takous péči. 

Prosím všechny diskutující, kterým jsem v minulých dnech pil krev svou umíněností a kterým jsem sliboval, že si je za jejich názory podám, aby mi odpustili. Nelituju toho, co jsem řekl  a znovu opakuji, že ten virus bude průser jaký nikdo nepamatuje.  Ale... jde mi o virus, o nemocnice, o minimalizaci mrtvých. Šlo mi o to, aby se virus bral vážně a udělal jsem maximum, co jsem uměl. Porušil jsem všechny své blogerské  zásady, porušil jsem všechna svá pravidla a doufám, že alespoň někdo se díky mě distancoval od nákazy včas a neskončí v nemocnici.  

Za čtrnáct dní bude mít každý normální člověk pro moji vehemenci plné pochopení, ba naopak bude mě kárat, že jsem nebyl vehementnější. Za čtrnáct dní se zhmotní to všechno, proč jsem v posledních dnech porušil mojí zásadu nezapojovat se příliš do diskusí. Na konci října budou všichni rozumnět, proč jsem se teď tak angažoval a nezůstával stranou, proč jsem prosil, hrozil, nadával a byl sprostý. 

Dál už ale nemá smysl plakat nad rozlitým mlíkem. Nebudu na nikoho vytahovat měsíc staré výroky. Nebudu nikomu otloukat o hlavu jeho postoj a jeho názory. O korekci se odteď bude starat realita sama. Ať už to dopadne jakkoliv. Přestanu mluvit o krvi na rukách, protože už to nikomu neprospěje. Odpustím si vítězný pokřik že jsem vám to říkal. Co se má stát, to se stane. Prosím všechny, které jsem urazil, aby mi odpustili a zůstali na Kydech. Vyhrocená doba přinesla vyhrocenou debatu, ale další prodloužení této mé hysterie už ničemu neprospěje.  

Dnes chci vyjít vstříc hlasům, které volají po nakukování do temných koutů. Které upozorňují, že v celé této koronavirové krizi se děje spousta špinavostí. Které nás upozorňují, že zde neprobíhá boj dobra se zlem, boj hodného a semknutého národa pod nejlepším možným vůdcem vzešlým z demokratických voleb proti zlému zákeřnému viru. Děje se při tom i spousta hnusáren. 

Mají pravdu.

Hned na začátku celé koronakrize brzo zjara jsem napsal, že ta breberka přišla jako na zavolanou. Že nevím, jestli ji někdo vypustil uměle, jestli to je či není nějaké spiknutí čehokoliv proti čemukoliv, ale že se Covid ohromně hodí vlastně všem. Vlastně je to podobné jako těsně před první světovou. Všichni svorně očekávají, že jim Koroňáček poslouží v jejich plánech a že jim vyřeší nahromaděné problémy, které se už dlouho kupí a nikam to nevede. 

První vlaštovky jsme viděli u naší vaší EU - koroňáček jim tam jasně ukázal, že je třeba více zelených a migračních vizí. Že je třeba ještě více dusit hospodářství a zničit další z těch nemnohých technických oborů, které ještě umíme. 

U nás Koroňáček bez problémů zařídil, že si Babiš mohl půjčit 500 miliard a nikdo ani nepípnul. A teď si půjčí tisíc miliard a opět to bude zcela bez řečí. Ano, takový balík peněz značně změní rozložení sil ve společnosti ve prospěch těch, kteří s těmito penězi budou disponovat. Volby nevolby. 

Stejně tak můžeme vidět i první kolaterální škody, které provázejí každou válku a dokazují nám, že válka se od středověku nezměnila ani o píď. Stále je to jeden velký hořící bordel. Malý hospodský musí zavřít, ale velké obchodní centrum nemusí vlastně nic. Stačí ke vchodu pověsit dezinfekci a balík jednorázových rukavic.  Malý hospodský nemůže udělat žádná opatření, která by stačila. I kdyby rozdělil stoly, dal na ně plexisklo, i kdyby dezinfikoval, používal nějakou speciální UV lampu, nic mu to není platné -  je prostě pod rozlišovací schopnost. Neexistuje žádná asociace ani svaz, který by dokázal to, co zvládne kterýkoliv obchodní řetězec. Prostě si svoje zájmy ohlídají a vydupou si je - a ani deset Babišů jim v tom nezabrání. Na prostý lid bude vždycky přísnost ale za pány si zláme nohu někdo druhý. Pozor.. já vím že musíme chodit do obchodů, že jaksi musíme jíst a že leckde to ani jinak nejde. Ale přesto... pokud je zapotřebí omezit sociální kontakty, udělá se to na hřbetě těch, kteří se nemohou bránit a ti velcí si jen vypnou wifinu. Takhle to prostě je. Náklady vždycky ponesou ti malí.

Ale to ještě nic není. Tohle by se totiž dalo vydržet. A dokonce se těm malým nabízí alespoň omezená pomoc. 

Z první další škody zřejmě bude mít leckdo radost. Konečně se zbavíme toho nenáviděného oligarchy v čele. Bude mu vystaven účet za to co nezvládl, ale měl zvládnout. Za to, že ekonomiku zavřel a za to že ji nezavřel. Za to, že přitvrzoval opatření i za to, že je přitvrzoval málo. Za to, že nekomunikoval, pak komunikoval, ale špatně - ale hlavně - ať udělal cokoliv, byl to dostatečný morální důvod nedodržovat opatření. Jako by se opatření měla dodržovat kvůli Babišovi a ne kvůli koronaviru. 

Nicméně budeme mít ještě zajímavější škody. Za chvíli budeme lifrovat první pacienty do Německa. Ono jich ani nemusí být moc, ale každý tento pacient bude politicky zaplacen. Představte si, až Babiš padne a místo něj nastoupí... třeba Okamura, jak jede za Merkelovou a vysvětluje jí, že migranty nechceme. A ona odpoví něco ve smyslu - ale Herr Okamura, když vám teklo do bot a umírali vaši lidé, tak jste si strašně přáli, abychom byli solidární že? 

Pokud dojde na naše pacienty v Německu, vezměte jed na to, že dojde na přijetí migrantů u nás. Tohle bude politické minimum, které bude muset Andrej slíbit a ze smlouvy s ďáblem vystoupit nelze.  Ani dvacet Pekarových se Schwarzenbergem by nedokázalo to, co dokázala trocha nedisciplinovanosti a boje proti špatnému nepříteli. 

U d-Fense vyšel článek přímo majitele blogu s názvem Nefunguješ plukovníku, Autor se tam tetelil blahem, že plukovník nikomu nic nevysvětlil a tudíž nemá důvěru. To samé si můžete přečíst v každém druhém článku na Pravém prostoru. Prostě jde o chřipečku, zavřít ekonomiku je zločin, situace je stejná jako kdykoliv předtím. Výzvy, aby plukovník přestal strašit lidi a pak nepokrytá radost nad tím, že Babiš blábolí a nezvládá. Kde se v lidech bere taková yntelygence, že jsou schopni mít radost z toho, jak se Babiš řítí do průseru a nechápat, že se tam řítíme spolu s ním. Babiš s migranty problémy mít nebude. Jeho barák má vysoký plot, kamery a hlídací agenturu. Celou tuto škodu poneseme my dole.  

Druhá škoda se bude jmenovat sekera tísíc miliard. Kdepak si je půjčíme? Ano, u těch globálních elit, u pejzatých bankéřů a loutkovodičů. U různých anonymních miliardářů a podobně.  Už měsíc nás vláda vyzývá k dodržování opatření, omezení kontaktů, už měsíc máme nosit roušky. Když nepomohl Vojtěch, nastoupil Prymula. Když nepomohlo domlouvání, nastoupily nařízení. Teď se začnou nařízení vymáhat, ale škoda už se stala. Díky nočním tahům, díky neomezení kontaktů, díky pitkám přes půlnoc a přes zákazy nám kiksne zdravotnictví, stejně se nakonec ekonomika zavře úplně, protože lidi se poserou strachy nejpozději po kolapsu nemocnic. Nedodržovala se drobná nařízení, všichni chtěli po vládě vysvětlování a protože jim babišova komunikace přišla nedostatečná a samozřejmě by byla nedostatečná i kdyby oligarcha mluvil jazyky andělskými,  tak to pro značnou část národa bylo dostatečné právo nic nedodržovat. Prostě místo proti covidu bojovali proti Babišovi. A zatímco se zabývali bojem s oligarchou a covid používali jako spojence a argument, breberka se vymknula kontrole. Nic nepomáhala varování epidemiologů. Jen strašili lidi.  

Velcí bojovníci za samostatnou republiku a bojovníci proti globálním loutkovodičům dokázali svými výzvami k neposlušnosti zařídit, že se na příštích dvacet let zadlužíme právě u těch, proti kterým máme bojovat. Kterýpak Okamura, Bartoš, Rakušan nebo někdo jiný se tomu dokáže postavit? Ani Babiš se tomu nebude moci postavit. Dluhy zotročují. Kohopak si asi zvolíme, aby tento průšvih řešil? 

Věru je těžké zůstat v této zemi s lidem a nepřiklonit se ke globálním elitám proti svému národu. Zrovna ve chvíli, kdy celkem jede ekonomika a zvládli jsme bez katastrofy jarní vlnu, tak se nedisciplinovaností obyvatelstva a výzvami bojovníků proti Babišovi podařilo na něj udělat pěknou past ze které nemohl vyjít dobře. Dovedete si představit ten řev opozice, kdyby Babiš v létě nachystal nouzové nemocnice, koupil lůžka, zavedl roušky a další omezení a ono by se nic nestalo a žádná vlna nebyla? Ten stejný Vlk, který dneska zatracuje oligarchu za nezvládnutí přípravy by ho v zatratil za utracené miliardy.  Konečně Babiš ukázal nekompetentnost, konečně ukázal svojí neschopnost vládnout této zemi. Sice jsme tomu museli hodně pomoci nedodržováním opatření, ale konečně se podařilo. Akorát to bylo vítězství Pyrhovo protože nás připoutá na finanční obojek naprosto spolehlivě. Chápu, že Pekarová se tetelí blahem, ale nechápu, proč z toho mají radost na Pravém prostoru.  

Vůbec bych se nedivil, kdyby Babiš udělal v Bruseli pokání, poklonil se před Merkelovou a Macronem, přijal všechny ponižující podmínky včetně migrantů a rozhodl se, že mu národ může vlézt na hrb, protože nebyl schopen ani tak minimální disciplíny, jako držet sociální distanc a nosit roušky jen na doporučení. Nebyl toho schopen ani na doporučení, ani na příkaz. Národ prostě ze značné části nepochopil, že to nedělá kvůli Babišovi, ale kvůli epidemii. A když národ ústy blogerů stejně Babiše viní z podlejzání globalistům a zaváděním diktatury. .. tak by jim mohl podlejzat doopravdy a doopravdy být jejich prodlouženou rukou. Bude mít šťastný život, klid a spoustu peněz. 

Tak dlouho byla epidemie globální spiknutí, tak dlouho bylo jasné, že přece elity postupují koordinovaně proti národům a chtějí ovčany dostat na řetěz strachu orwellovským způsobem. Ale proč bylo nutné proti tomu bojovat nedodržováním sociálního distancu, to mi hlava nebere.  Bojovníci proti diktatuře  elit a Babišově zvůli zapomněli,  že elity si nehrají.  Bojovníkům proti Babišově tyranii nedošlo, že to není jen obyčejné spiknutí a mediální humbuk.  Protivník má připravené eso - přetížené nemocnice se skutečnými mrtvými a skutečným  virem. Orwellovské elity neriskovaly a nespoléhaly jen na divadýlko - zkrátka jsou se svými nástroji na ovládání mas o něco dál než stateční bojovníci, co si mysleli, že jde jen o kouřovou clonu. Bude to takový průser, že se brzy každý rád nechá očkovat i kdyby v jehle bylo deset čipů. 

Tento článek je jen začátek. Začátek dlouhé řady dalších škod, které nás spolehlivě a velmi pevně připoutají k Dojčes Rajch. Škod které zařídí, že se Babiš raději vlísá k Merkelové a aby to politicky přežil, udělá cokoliv uvidí Uršule Van der Leyen na očích. Škod, které nás připoutají ke globálním banksterům a ani deset Okamurů a dvacet D-Fensů a padesát Pravých prostorů s tím nic neudělá, protože ekonomika se stejně zastaví, jen na mnohem déle a poškodí to nejen hospody, ale úplně všechno. 

Na začátku bylo dobrovolné dodržování omezení.  Na konci jsou výzvy plukovníkovi, že nepřesvědčil a ať kouká táhnout. Místo aby se bojovalo proti covidu, bojovalo se proti Babišovi. Zřejmě se to podařilo. Babiš půjde od válu. A místo něho nastoupí bilionový dluh, přijetí migrace a další a další maléry, které si ještě ani nedovedeme představit. Je úplně jedno, který politik pak tu definitivní kapitulaci podepíše. 

Pro mě to byla jedna z nejcennějších lekcí o našem národě. O tom, jak málo stačí.  O tom, jak zbytečné byly investice do neziskovek a milionů chvilek. Nebyl zapotřebí žádný majdan, žádný ostřelovač, nebylo nutné dělat žádný puč. Nebylo nutné nám vnucovat vládu z vůle USA, Brusele nebo Německa. Zvládli jsme si to podělat zcela a úplně sami. Podceňováním chřipečky. Nalezením viníka se na tom vůbec nic nezmění. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (119 hlasů)

Komentáře

stačí ty kecy přeskočit

Zatím bez slepic

je to píčus, ale tentokrát napsal pravdu.

Zatím bez slepic

Je jasné, že nemohl diskutovat s každým odpůrcem, ale jako premiér, který vede vládu by měl mít nějaký cíl a koncepci. Ten jednotný c by měli mít i všichni ve vládě. S křiklouny a podrazy se v politice musí počítat. Na obranu musí být stanovena vládní taktika a ten, kdo to bude řídit. Představte si Alice jak by to bylo jednoduché kdyby alespoň vláda táhla za jeden provaz? Umíte si Alice představit nějakou firmu, kde si odbyt dělá něco jiného než výroba a vývoj vyvíjí nepotřebné výrobky?
Už jsem to tu psal, v Německu se o koroňáku a o opatřeních ve vládě moc nediskutuje, proto tam třeba nehrozí nedostatek personálu a kapacit.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Vláda táhla za jeden provaz. To jen mediáci pitvali každý prd a snažili se z toho vytlouct neshody. Jak chcete mít koncepci na něco, o čem nevíte, jak to vypadá, nikdo neví, jak se to bude chovat, atd. ? Měl jste jim dát křišťálovou kouli, určitě by to dopadlo jinak.
A Němci? Nebyli na tom v první vlně mnohem hůř? Kde je chvála na tehdejší Babišův postup, kdy všichni kolem nás si s tím nevěděli rady? I tu pitomou eRoušku teď všichni od nás přebírají. A navíc jsem přesvědčena, že ve většině států druhá vlna teprve začíná. Špica je ještě čeká, zdaleka není konec. Místo na hodnocení bude, až to všechno skončí, pokud vůbec někdy....
Jedině, že by se přišli poradit k vám - my vás nemít, nikdo nám neřekne, co všechno se mělo. Je na to spousta rčení ve smyslu - po bitvě každý generál, či když pucflek ví, jak se mají čistit boty, chce radit generálům. No nic ve zlém. Nemá to smysl, navíc všechno už tu řekli jiní.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Standardní postup znali už ve středověku. Problém není v počátku, ale v tom mezidobí od června do půlky září. Přečtěte si ještě jednou co jsem k tomu psal a to nejen dneska. A nebo se na to vykašlete, my dva to skutečně neovlivníme a ani nezachráníme. Budeme nosit roušku a bát se toho co ještě přijde nebo co vymyslí.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Generálem být rozhodně nechci, rozhodně nechci tvrdit, že jsem to tehdy říkal. Je fakt,že s odstupem času se minulé kroky hodnotí jinak. I mně se líbilo v létě u vody, nebo na zahrádce na pivu bez roušky a mezi kamarády

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Vidlák píše, že se to "podařilo", AB půjde od válu. Já za sebe musím říct, že jsem rozčarován přístupem pro mě přijatelných alternativ, abych ho nemusel volit. Mám na mysli Trikoloru a SPD. Vůbec nemluvím o nepřijatelných alternativách, demagoblogu bez bližšího rozlišení. V minulých volbách jsem volil rozumem, a můj favorit v PS není. Aktuálně to vypadá, že za rok budu volit pocitem a přes všechny výhrady budu doufat, že pan Vidlák nemá pravdu s tím chozením od válu. AB není bez viny, ale kdo je? KDO??? Ještě bych AB neodepisoval.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

nevyhraje, protože by byl nějak dobrej.
On vyhraje jako už několikrát proto, že bude nejmenší zlo.

Piráti? Antifu ne.
ODS? To jako Fiala s Novotným, Vystrčilem a s Milkou?
Pekarová se Šmuclerem?
Lidovci? Existujou ještě? Nedovedu si vybavit žádnej ksicht.

Tak kdo?

Zase Babiš...

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale nechám si ho na pozdějc :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli babiš nevyhraje tak proto, že stejně jak čssd hodil volební sliby do koše 14 dní po ustanovení vlády. čssd slibovala v min. volbách dořešit církevní restituce a chovala se neutrálně v otázce ukrajiny oboje zahodili hned po volbách. babiš sliboval banky, neziskovky, exekuce, skutek utek. je pravda ,že se to ted bude pěkně vymlouvat na málo opatření, moc opatření , činnost,nečinnost. lidi možná ještě jednou zvolí nějakou těsnou remízu jenže bude potřeba přitvrdit i v ekonomice . zvyšování spotřebních daní,a nevím čím. to už pak nerozdejchá nikdo.opoblok nedostane procenta kvůli coroně ale kvůli ekonomice ta bude totálně v háji a na neziskovky, banky, exekutory se přece nešahá.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

1. Rozdělený národ? Země dvojího lidu jsme od husitských válek. Občas na hraně samotné existence jako "samostatná jednotka".

Ale hlavně
2. Vidlákova dnešní predikce vývoje mi poněkud koliduje s jeho axiomem, že Babiš si může dovolit skoro všechno, jen ne ztratit svých 30 % voličů. O ty ovšem (domnívám se) přijde s prvním kývnutím na imigranty. Teprve pak z toho tygra spadne a (nejspíš) bude sežrán.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak, Godote. Babiš stojí a padá jen a pouze na svých voličích. Ano, může si dovolit skoro všechno, vše mu bude jeho voliči postupně odpuštěno, až na jedno - s přijetím prvních migrantů, ať už protříděných z Německa nebo někde z jihu, dají od Babiše jeho voliči okamžitě ruce pryč a zůstane sám obklopen hladovými hyenami s krvavými rypáky.

Babiš a vláda zvládli 1. vlnu (vlničku by se dalo teď říct) ukázkově dobře. A to hlavně proto, že celý národ vzorně spolupracoval a byl disciplinovaný. Když se blížil konec školního roku a měly přijít letní prázdniny a dovolené, tak parametry stále zůstávaly nízké a pod kontrolou. Proč je to dnes tak nepochopitelné, že za této situace chtěl Babiš opatření povolit, aby si národ odpočal a zrelaxoval po náročném prvním půlroce?
Chybu udělal Babiš a jeho vláda až na konci prázdnin, kdy se se začátkem školního roku měla od prvního dne nekompromisně vrátit základní opatření jako povinné nošení roušek v uzavřených prostorech nebo pravidla pro shromažďování lidí.

Mimochodem, nevíte, jak je to v těch zemích, které zatím zvládly covid dobře, jako Čína, Vietnam, atd. s nošením roušek v základních školách, kde jsou menší děcka?

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za odkrytej frňák měly být už od 1/9 postihy, stejně jako za akce ála techtlemechtle a omezení hospod - když z piva sedí 8 kolíků a prskaj na sebe...
Ale čo bolo to bolo - zbatečný fňukat - spíš poslechnout starýho jezevce a taky tu partu co je v ní třeba i Drábová.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by měl vědět topolánek. Podle mě neuhne... to bych mu i mnohé odpustil (už toho ani moc není, většinu hříchů si odpracoval). Když neuhne, sjednotí všechny hlasy “božích bojovníků a zákona jeho”.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nastoupí váš favorit Okamura, co jako hlavní opatření navrhuje pitvat zemřelé na KV-19.
Gratuluji k volbě i radosti. Váš soused vlk to psal už vloni, až přijde krize, konečně Babiše zlikviduje. Výborně chlapcí zez Plzně!

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

petříček, bez součinnosti s vládou. To je iniciativa Aspenu, ne AB nebo ČR. To by se nemělo zapomínat - je nutné o tom denně psát. Ani vidlák si už nevzpomněl, a je to pár dní.
Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří. Vedle kolaterálních ztrát budou i kolaterální ZISKY. Vyšší disciplína a oddělení zrna od plev.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

...předjednal

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, docela mi vadí odstavec, ve kterém rozebíráš:

"...Malý hospodský musí zavřít, ale velké obchodní centrum nemusí vlastně nic. Stačí ke vchodu pověsit dezinfekci a balík jednorázových rukavic. Malý hospodský nemůže udělat žádná opatření, která by stačila. ..."

Podle mě je to nefér manipulace, protože teď byly zavřeny všechny hospody, ať malé nebo velké a zároveň byly ponechány otevřené prodejny potravin a jiného zboží, ať už malé obchody nebo velká obchodní centra.

No a ty proti sobě páruješ a porovnáváš malá jabka a velké hrušky, tedy malé hospody a velká obchodní centra. To je takový poněkud populistický okamurovský přístup, který mě u tebe překvapil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

Navíc, ty hospody jsou pro chod státu zcela zbytné, kdežto zavření obchodů a zejména supermarketů by běžný člověk nahrazoval obtížněji (někde v krizových scénářích je i tato možnost). Stát by musel rozvážet nějaké krabice s potravinami (a i dalšími věcmi) do jednotlivých bytů (nejspíš náhodný výběr), a to by byl docela narušen nejen můj uživatelský komfort.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

zcela zbytné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro chod státu. Já je docela postrádám. Ale já nejsem stát. Zatím.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Eta.
Všechno souvisí ze vším,hospodářství státu je jeden řetěz,jak povolí jeden článek,napne druhý a tak dále.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Po cvičení na bl-out v Praze byl nějakej rozhovor s někým v týmu - pamatuju si jedinou větičku: V případě krize nejsme schopni zásobovat jakékoli město nad 100 tisíc

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

civilní obrany, by si měli pamatovat, že to bylo ve všech materiálech týkajících se evakuace a krizového zásobování.
VŠECHNA sídla nad 100 000 kusů byla určena k ponechání osudu, protože jsou neevakuovatelná a nezásobovatelná.
Pro velkoměsta typu Praha, Brno , Ostrava bylo počítáno s evakuací lidí z předměstí, ale centra velkoměst byla předem započítána mezi škody a oběti. Žádný stát na světě nemá tolik vrtulníků a tolik náměstíček vhodných pro heliporty, aby s tím něco zmohl.

Ona jsou totiž velkoměsta i nebránitelná a VELICE snadno likvidovatelná. Stačí jim vypnout elektřinu a počkat pár dní. nejde voda, je tma, netopí se, nevaří, nejezdí metro, nejdou semafory, nejezdí výtahy, nejdou mobily, compy - nefunguje NIC. Následuje panika a totální anarchie, aniž by s tím armáda nebo policie cokoli svedly.
Případný nepřítel nepotřebuje ani jednu bombu či kulku. Stačí opravdu "jenom" vypnout elektřinu. A i elektrárny lze dnes vypnout na dálku; dokonce i v případě, že naprostá většina informačních okruhů jede výhradně na intranetu - Íránci o tom vědí své... Digitalizace a elektrifikace jsou sice v některých aspektech příjemní sluhové, ale jako páni jsou VELMI nebezpečné a snadno zranitelné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

No nevím, dříve byly kryty CO, masky, zásoby potravin, atd..
Dnes jsou v krytech bary, nejsou ani roušky, o ostatním, škoda slov.
Přitom BIS radí, informuje o nebezpečí z Východu.
Dnes nemáme ani cepy a vidle, kromě Pana Vidláka, a pár veteránů myslivců.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Nepůjde o uživatelský komfort, ale o 1/ přežít, nebo 2/ zemřít hlady.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

V poslední době si všímám jednoho paradoxu. Zatímco na netu jdou lidi často do ostrého konfliktu, tam venku jsou na sebe milejší a vlídnější, než bývalo dříve zvykem.

Já nemám žádnou radost z toho, že Babiš nezvládá. Pro mě je Babiš mezistupeň mezi Mordorem a lepším zítřkem.

Dnes mám radost a znovu přikládám odkaz na včerejšího Větvičku:
https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759032
Vidlák a Větvička víceméně ve shodě. Tady je svět ještě v pořádku.

Moje kamarádka má plán. Uspořádat si věci v této zemi a na zbytek života se přemístit do Jižní Ameriky. Není to špatný plán.

Replika na Vidláka: Nepochybuji o tom, že protivník má připravené eso v rukávu, přesněji řečeno několik es. S očkováním radši ještě počkám, až se projeví. Virus možná brzy zmizí sám, tak jako španělská chřipka. Možná se mu na světě zalíbí a bude ještě dlouho prudit tak jako HIV. No uvidíme.

V neděli na Staromáku:
https://hnution.cz/8-akce/30-demonstrace-18-10-praha
Jestli tam někdo ze zdejších kydačů bude, těším se předem na komentáře a střípky.

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

a je jí do 30, není to špatný nápad. Blíž by to měla do některé odlehlé části Ruska, byla by +- na stejném. Jinak vypadá pohled z pláže někde v Kostarice a jinak z bytu v Limě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

aby to klaplo. Ona to zvládne, protože je šikovná.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

Před cca 10 lety, když jsem měl vyděláno a peníze problémem nebyly, jsem plánoval něco podobného. Výběr exotiky byl veliký. A potom postupně vyškrtával jednu destinaci za druhou...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

v Jižní Americe nebyla. Všechny naše problémy jsou ve srovnání s těmi jejich úplně nicotné. Ostatně, je to vidět i na koronáči, ten v Latinské Americe řádí stále ještě mnohem více než unás.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

docela těžkém šoku, až se vylodí. Emeryka - zvláště ta Jižní - vypadá jako skvělé řešení z okna vytopeného (nikoli ovšem vodou) obýváku uprostřed Ojropy.
Po přistání lodě či letadla se to už začíná vybarvovat poněkud jinými odstíny.
Výjimkou bude možná Kuba, pokud je dotyčná zdráva a nepotřebuje léky, které se na Kubě nedají sehnat. Pokud nechce volit Ostrov Svobody, zbývá jí nějaký opuštěný důl, co nejvýše v Andách.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

pokud to tam už zná a má tam nějaké zázemí, případně má co nabídnout.
Jako surf instruktor nebo poskytovatel ubytování pro Evropany to tam bude teď docela těžké. Viděl jsem tam docela dost, a život je tam podstatně složitější, než si umíme představit z našeho zasmrádlého dvorku. Kompenzace,přídavky,zdravotnictví,penze,školy a ostatní pozůstatky paternialistického státu u nás. A jako problém jen gender a lgbt . Jako volba jen v případě celosvětového konfliktu pro svou odlehlost.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když člověk ví a zná a má co nabídnout...

V každém případě, jako destinace na druhou půlku života kousek stranou od civilizace, ale ne zas moc, nemyslím si, že je to mimo mísu. Ale já to tam neznám, nejsem až takový cestovatel.

Průměrný počet slepic: 1.2 (5 hlasů)

Jako že, tady si platit zdravotní pojištění a na stáří přesídlit do Jižní Ameriky, nejlépe na odlehlé místo? A to je jen jeden problémek.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Czech Village (dříve Jonesville Point Community) je česko-slovenským projektem sdružení vlastníků domů a bungalovů na ostrově Roatán na břehu Karibského moře.
https://www.roatan.cz/ostrov-roatan/ceska-vesnice

Zatím bez slepic

pozemků na Marsu...
Ale reklamu to má moc hezkou; takovou barnumskou.
A těch názvů - "Terra Chula, a.s." (Brno), "Georgetown", "Czech Village" (Bolatice), "Czech Village, s.r.o." (Praha)...
Jedno je však jisté - pánové Sasín a Černý přesně vědí, co chtějí.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Dnes je za peníze všechno. Léky se dají dovézt ze třetích zemí. Mimochodem by mě zajímalo, přes koho budou vyvážet německé firmy do Ruska? Zatím se sankce obcházely před Bělorusko, to už asi nebude tak snadné.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

3,000 lidí v nemocnici, 550 lidí v těžkém stavu a 1200 zemřelých, taktéž.
"Čo s takovým materiálem ?"

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

To musí opravdu bavit!

Průměrný počet slepic: 2.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

S článkem lze souhlasit s jednou výjimkou, a ta se týká dluhů. Celý svět je nasekal už v takové výši, že jsou nesplatitelné a jejich likvidaci zajistí inflace a po ní bude následovat měnová reforma jako ostatně každých 20-40 let. Teď ještě ne, všichni mají úplně jiné starosti, ale jakmile začne ČNB avizovat zvýšenou inflaci a opatření proti ní, nastane čas se zajistit proti velké inflaci. Tj. hotovost proměnit na něco hmatatelnějšího. Zatím máme čas, ale do toho finančního průšvihu spadne celý svět a přepíše všechny ty geopolitické mapy.
K Německu nás nikdo nepřipoutá, protože je šance, že se se zhroucením EU i velké státy rozpadnou na menší celky. Evropa regionů bude!

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdá se že byl odstartován celosvětový reset financí. Coronavid k tomu vytvořil skvělé podmínky, kdy se nikdo neptá a vlastně ani nevidí, co za lock downem ekonomiky se skutečně skrývá. Je nutné oddlužit celý svět včetně rizikových dluhopisů, které jsou od poslední krize v roce 2008 zaparkované u největších bank, protože obsluha dluhů již přesáhla únosné meze a začíná požírat čím dál větší část reálné ekonomiky. Takže čeká nás generální oddlužení , proto poučení si tak náhle půjčují naprosto nesmyslné částky a nikdo se ničemu nediví a již vůbec se neptá, jak se dluhy budou splácet. To je ta lepší část zprávy. Druhá část není vůbec pěkná. Je to jako v podvojném účetnictví. Když škrtnu na jedné straně , musím škrtnout i na druhé. Aktiva a pasiva se musí vždy rovnat. V našem případě, když škrtnu dluhy, musím na druhé straně zmenšit majetek a to se již bude týkat nás všech. Prostě většina zadlužených států musí zákonitě zchudnout. To se týká hlavně obyvatelstva. Modelový případ můžeme vidět v Řecku. Stejný proces čeká celý západní svět. Budou samozřejmě výjimky např. Švýcarsko, ale my to rozhodně nebudeme. Gerd má naprostou pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Perfektní,tohle všechno jsem čekal.
Skutečně jde o Babiše o jeho Agrofert a když se zvládla první vlna,natruc někoho,musela přijít druhá vlna.
Jak jsem už psal,při té návštěvě Pompea,asi se nějak nedomluvili,Pompeo popostrčil Vystrčila a Babiš může dopadnout,jak Topolánek,nebo Nečas.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Profíci z Ministerstva zdravotnictví.
Má stát sofistikovanější modely? Omyl

„Jakmile to dám na stůl, tak přijde někdo z Ministerstva zdravotnictví a řekne – s tímhle běžte do háje, to je mateřská školka, my máme mnohem sofistikovanější model, kterej nám ukazuje úplně jinej průběh, a vy jste úplně mimo,“ uklidňoval se.

V sobotu se Pavlu Řehákovi poprvé ukázaly varovné projekce v počítači, v pondělí 9. března ráno už seděl v zasedačce ministra vnitra, s ním i Jan Hamáček a šéfové hasičského sboru a policie. Když Pavel Řehák skončil svou prezentaci, v místnosti se rozhostilo ticho. Dlouhé ticho, které přerušilo jediné slovo: „Průser.“

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

tomu se totiž říká profesionální (profesní) slepota. Je to jednoduché, ba až přímo prosté – pokud se něčemu věnujeme až příliš dlouho, přestaneme vnímat skutečnou hodnotu dané věci. Ať už se jedná o její přínosy nebo klady, pokud s ní pracujeme příliš dlouho, my už je téměř nevidíme. Hlavně ale nevidíme úplně jednoduché věci.
Např. programátor by mohl vyprávět. Ví, že má v programu chybu, ale ať kouká jak kouká nevidí ji. Přijde kolega s čistou hlavou a objeví ji na první dobrou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

To nebyla chyba v programu, to byl průser.
,,Ještě ten den večer prezentoval Pavel Řehák svá čísla i na Ministerstvu zdravotnictví. Tady pochopil, že žádné jiné modely stát nemá. Že jeho na koleně dělaný excelový soubor byl v tu chvíli jediným odhadem možného vývoje krize."
Je to jasné?
Doufám, že ten, co přišel z Ministerstva, tam již není.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)