Kolaterální škody

Autor
Štítky

Krátká předmluva:

Myslím, že jsme s Masterem udělali maximum pro to, aby se Koroňáček bral vážně a přitom reálně. Víc už se udělat nedá -  teď už by to bylo za cenu, kterou bych nechtěl zaplatit. Všechno další se už stane, ať něco udělám nebo neudělám. Ti, co se nakazí dnes a budou potřebovat doktora, jsou zřejmě ti poslední, kdo ještě dostanou v nemocnici jakous takous péči. 

Prosím všechny diskutující, kterým jsem v minulých dnech pil krev svou umíněností a kterým jsem sliboval, že si je za jejich názory podám, aby mi odpustili. Nelituju toho, co jsem řekl  a znovu opakuji, že ten virus bude průser jaký nikdo nepamatuje.  Ale... jde mi o virus, o nemocnice, o minimalizaci mrtvých. Šlo mi o to, aby se virus bral vážně a udělal jsem maximum, co jsem uměl. Porušil jsem všechny své blogerské  zásady, porušil jsem všechna svá pravidla a doufám, že alespoň někdo se díky mě distancoval od nákazy včas a neskončí v nemocnici.  

Za čtrnáct dní bude mít každý normální člověk pro moji vehemenci plné pochopení, ba naopak bude mě kárat, že jsem nebyl vehementnější. Za čtrnáct dní se zhmotní to všechno, proč jsem v posledních dnech porušil mojí zásadu nezapojovat se příliš do diskusí. Na konci října budou všichni rozumnět, proč jsem se teď tak angažoval a nezůstával stranou, proč jsem prosil, hrozil, nadával a byl sprostý. 

Dál už ale nemá smysl plakat nad rozlitým mlíkem. Nebudu na nikoho vytahovat měsíc staré výroky. Nebudu nikomu otloukat o hlavu jeho postoj a jeho názory. O korekci se odteď bude starat realita sama. Ať už to dopadne jakkoliv. Přestanu mluvit o krvi na rukách, protože už to nikomu neprospěje. Odpustím si vítězný pokřik že jsem vám to říkal. Co se má stát, to se stane. Prosím všechny, které jsem urazil, aby mi odpustili a zůstali na Kydech. Vyhrocená doba přinesla vyhrocenou debatu, ale další prodloužení této mé hysterie už ničemu neprospěje.  

Dnes chci vyjít vstříc hlasům, které volají po nakukování do temných koutů. Které upozorňují, že v celé této koronavirové krizi se děje spousta špinavostí. Které nás upozorňují, že zde neprobíhá boj dobra se zlem, boj hodného a semknutého národa pod nejlepším možným vůdcem vzešlým z demokratických voleb proti zlému zákeřnému viru. Děje se při tom i spousta hnusáren. 

Mají pravdu.

Hned na začátku celé koronakrize brzo zjara jsem napsal, že ta breberka přišla jako na zavolanou. Že nevím, jestli ji někdo vypustil uměle, jestli to je či není nějaké spiknutí čehokoliv proti čemukoliv, ale že se Covid ohromně hodí vlastně všem. Vlastně je to podobné jako těsně před první světovou. Všichni svorně očekávají, že jim Koroňáček poslouží v jejich plánech a že jim vyřeší nahromaděné problémy, které se už dlouho kupí a nikam to nevede. 

První vlaštovky jsme viděli u naší vaší EU - koroňáček jim tam jasně ukázal, že je třeba více zelených a migračních vizí. Že je třeba ještě více dusit hospodářství a zničit další z těch nemnohých technických oborů, které ještě umíme. 

U nás Koroňáček bez problémů zařídil, že si Babiš mohl půjčit 500 miliard a nikdo ani nepípnul. A teď si půjčí tisíc miliard a opět to bude zcela bez řečí. Ano, takový balík peněz značně změní rozložení sil ve společnosti ve prospěch těch, kteří s těmito penězi budou disponovat. Volby nevolby. 

Stejně tak můžeme vidět i první kolaterální škody, které provázejí každou válku a dokazují nám, že válka se od středověku nezměnila ani o píď. Stále je to jeden velký hořící bordel. Malý hospodský musí zavřít, ale velké obchodní centrum nemusí vlastně nic. Stačí ke vchodu pověsit dezinfekci a balík jednorázových rukavic.  Malý hospodský nemůže udělat žádná opatření, která by stačila. I kdyby rozdělil stoly, dal na ně plexisklo, i kdyby dezinfikoval, používal nějakou speciální UV lampu, nic mu to není platné -  je prostě pod rozlišovací schopnost. Neexistuje žádná asociace ani svaz, který by dokázal to, co zvládne kterýkoliv obchodní řetězec. Prostě si svoje zájmy ohlídají a vydupou si je - a ani deset Babišů jim v tom nezabrání. Na prostý lid bude vždycky přísnost ale za pány si zláme nohu někdo druhý. Pozor.. já vím že musíme chodit do obchodů, že jaksi musíme jíst a že leckde to ani jinak nejde. Ale přesto... pokud je zapotřebí omezit sociální kontakty, udělá se to na hřbetě těch, kteří se nemohou bránit a ti velcí si jen vypnou wifinu. Takhle to prostě je. Náklady vždycky ponesou ti malí.

Ale to ještě nic není. Tohle by se totiž dalo vydržet. A dokonce se těm malým nabízí alespoň omezená pomoc. 

Z první další škody zřejmě bude mít leckdo radost. Konečně se zbavíme toho nenáviděného oligarchy v čele. Bude mu vystaven účet za to co nezvládl, ale měl zvládnout. Za to, že ekonomiku zavřel a za to že ji nezavřel. Za to, že přitvrzoval opatření i za to, že je přitvrzoval málo. Za to, že nekomunikoval, pak komunikoval, ale špatně - ale hlavně - ať udělal cokoliv, byl to dostatečný morální důvod nedodržovat opatření. Jako by se opatření měla dodržovat kvůli Babišovi a ne kvůli koronaviru. 

Nicméně budeme mít ještě zajímavější škody. Za chvíli budeme lifrovat první pacienty do Německa. Ono jich ani nemusí být moc, ale každý tento pacient bude politicky zaplacen. Představte si, až Babiš padne a místo něj nastoupí... třeba Okamura, jak jede za Merkelovou a vysvětluje jí, že migranty nechceme. A ona odpoví něco ve smyslu - ale Herr Okamura, když vám teklo do bot a umírali vaši lidé, tak jste si strašně přáli, abychom byli solidární že? 

Pokud dojde na naše pacienty v Německu, vezměte jed na to, že dojde na přijetí migrantů u nás. Tohle bude politické minimum, které bude muset Andrej slíbit a ze smlouvy s ďáblem vystoupit nelze.  Ani dvacet Pekarových se Schwarzenbergem by nedokázalo to, co dokázala trocha nedisciplinovanosti a boje proti špatnému nepříteli. 

U d-Fense vyšel článek přímo majitele blogu s názvem Nefunguješ plukovníku, Autor se tam tetelil blahem, že plukovník nikomu nic nevysvětlil a tudíž nemá důvěru. To samé si můžete přečíst v každém druhém článku na Pravém prostoru. Prostě jde o chřipečku, zavřít ekonomiku je zločin, situace je stejná jako kdykoliv předtím. Výzvy, aby plukovník přestal strašit lidi a pak nepokrytá radost nad tím, že Babiš blábolí a nezvládá. Kde se v lidech bere taková yntelygence, že jsou schopni mít radost z toho, jak se Babiš řítí do průseru a nechápat, že se tam řítíme spolu s ním. Babiš s migranty problémy mít nebude. Jeho barák má vysoký plot, kamery a hlídací agenturu. Celou tuto škodu poneseme my dole.  

Druhá škoda se bude jmenovat sekera tísíc miliard. Kdepak si je půjčíme? Ano, u těch globálních elit, u pejzatých bankéřů a loutkovodičů. U různých anonymních miliardářů a podobně.  Už měsíc nás vláda vyzývá k dodržování opatření, omezení kontaktů, už měsíc máme nosit roušky. Když nepomohl Vojtěch, nastoupil Prymula. Když nepomohlo domlouvání, nastoupily nařízení. Teď se začnou nařízení vymáhat, ale škoda už se stala. Díky nočním tahům, díky neomezení kontaktů, díky pitkám přes půlnoc a přes zákazy nám kiksne zdravotnictví, stejně se nakonec ekonomika zavře úplně, protože lidi se poserou strachy nejpozději po kolapsu nemocnic. Nedodržovala se drobná nařízení, všichni chtěli po vládě vysvětlování a protože jim babišova komunikace přišla nedostatečná a samozřejmě by byla nedostatečná i kdyby oligarcha mluvil jazyky andělskými,  tak to pro značnou část národa bylo dostatečné právo nic nedodržovat. Prostě místo proti covidu bojovali proti Babišovi. A zatímco se zabývali bojem s oligarchou a covid používali jako spojence a argument, breberka se vymknula kontrole. Nic nepomáhala varování epidemiologů. Jen strašili lidi.  

Velcí bojovníci za samostatnou republiku a bojovníci proti globálním loutkovodičům dokázali svými výzvami k neposlušnosti zařídit, že se na příštích dvacet let zadlužíme právě u těch, proti kterým máme bojovat. Kterýpak Okamura, Bartoš, Rakušan nebo někdo jiný se tomu dokáže postavit? Ani Babiš se tomu nebude moci postavit. Dluhy zotročují. Kohopak si asi zvolíme, aby tento průšvih řešil? 

Věru je těžké zůstat v této zemi s lidem a nepřiklonit se ke globálním elitám proti svému národu. Zrovna ve chvíli, kdy celkem jede ekonomika a zvládli jsme bez katastrofy jarní vlnu, tak se nedisciplinovaností obyvatelstva a výzvami bojovníků proti Babišovi podařilo na něj udělat pěknou past ze které nemohl vyjít dobře. Dovedete si představit ten řev opozice, kdyby Babiš v létě nachystal nouzové nemocnice, koupil lůžka, zavedl roušky a další omezení a ono by se nic nestalo a žádná vlna nebyla? Ten stejný Vlk, který dneska zatracuje oligarchu za nezvládnutí přípravy by ho v zatratil za utracené miliardy.  Konečně Babiš ukázal nekompetentnost, konečně ukázal svojí neschopnost vládnout této zemi. Sice jsme tomu museli hodně pomoci nedodržováním opatření, ale konečně se podařilo. Akorát to bylo vítězství Pyrhovo protože nás připoutá na finanční obojek naprosto spolehlivě. Chápu, že Pekarová se tetelí blahem, ale nechápu, proč z toho mají radost na Pravém prostoru.  

Vůbec bych se nedivil, kdyby Babiš udělal v Bruseli pokání, poklonil se před Merkelovou a Macronem, přijal všechny ponižující podmínky včetně migrantů a rozhodl se, že mu národ může vlézt na hrb, protože nebyl schopen ani tak minimální disciplíny, jako držet sociální distanc a nosit roušky jen na doporučení. Nebyl toho schopen ani na doporučení, ani na příkaz. Národ prostě ze značné části nepochopil, že to nedělá kvůli Babišovi, ale kvůli epidemii. A když národ ústy blogerů stejně Babiše viní z podlejzání globalistům a zaváděním diktatury. .. tak by jim mohl podlejzat doopravdy a doopravdy být jejich prodlouženou rukou. Bude mít šťastný život, klid a spoustu peněz. 

Tak dlouho byla epidemie globální spiknutí, tak dlouho bylo jasné, že přece elity postupují koordinovaně proti národům a chtějí ovčany dostat na řetěz strachu orwellovským způsobem. Ale proč bylo nutné proti tomu bojovat nedodržováním sociálního distancu, to mi hlava nebere.  Bojovníci proti diktatuře  elit a Babišově zvůli zapomněli,  že elity si nehrají.  Bojovníkům proti Babišově tyranii nedošlo, že to není jen obyčejné spiknutí a mediální humbuk.  Protivník má připravené eso - přetížené nemocnice se skutečnými mrtvými a skutečným  virem. Orwellovské elity neriskovaly a nespoléhaly jen na divadýlko - zkrátka jsou se svými nástroji na ovládání mas o něco dál než stateční bojovníci, co si mysleli, že jde jen o kouřovou clonu. Bude to takový průser, že se brzy každý rád nechá očkovat i kdyby v jehle bylo deset čipů. 

Tento článek je jen začátek. Začátek dlouhé řady dalších škod, které nás spolehlivě a velmi pevně připoutají k Dojčes Rajch. Škod které zařídí, že se Babiš raději vlísá k Merkelové a aby to politicky přežil, udělá cokoliv uvidí Uršule Van der Leyen na očích. Škod, které nás připoutají ke globálním banksterům a ani deset Okamurů a dvacet D-Fensů a padesát Pravých prostorů s tím nic neudělá, protože ekonomika se stejně zastaví, jen na mnohem déle a poškodí to nejen hospody, ale úplně všechno. 

Na začátku bylo dobrovolné dodržování omezení.  Na konci jsou výzvy plukovníkovi, že nepřesvědčil a ať kouká táhnout. Místo aby se bojovalo proti covidu, bojovalo se proti Babišovi. Zřejmě se to podařilo. Babiš půjde od válu. A místo něho nastoupí bilionový dluh, přijetí migrace a další a další maléry, které si ještě ani nedovedeme představit. Je úplně jedno, který politik pak tu definitivní kapitulaci podepíše. 

Pro mě to byla jedna z nejcennějších lekcí o našem národě. O tom, jak málo stačí.  O tom, jak zbytečné byly investice do neziskovek a milionů chvilek. Nebyl zapotřebí žádný majdan, žádný ostřelovač, nebylo nutné dělat žádný puč. Nebylo nutné nám vnucovat vládu z vůle USA, Brusele nebo Německa. Zvládli jsme si to podělat zcela a úplně sami. Podceňováním chřipečky. Nalezením viníka se na tom vůbec nic nezmění. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (119 hlasů)

Komentáře

Všichni zdravotníci, i ženy, podléhali branné povinnosti. Vím to velmi dobře, protože se to týkalo i mé mámy. Dnes by to šlo vyřešit naprosto stejně - prostě se povolají zdravotníci ze soukromých zařízení. Kromě toho si můžeme půjčit zdravotníky na Kubě, kde jsou zdravotníci na velmi vysoké odborné úrovni a rádi nám je půjčí.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

jsou určeny k tomu, aby vám telefonicky nebo písemně vysvětlily, že pro vás nikdy a nic neudělají, pokud byste byl tak velký debil, že byste se domáhal jejich činnosti.
Veškeré jejich činnosti byly propachtovány soukromým firmám, kterým se za jejich certifikované pseudoslužby musí dobře a nejlépe předem platit.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Bylo tu CO a armáda - včetně personálu. Před převratem už byl problém s běžným personálem - nedostatek sester který do po převratu zvětšoval, navíc spousta absolventů SZŠ nešla do praxe, po cca roce 1995 už klesal i zájem o studium a po roce 2000 úroveň absolventů.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Byly ty sestry tak královsky placené.
Nevděk.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zato dneska - z nich jsou úúplné milionářky, hlavně v soukromých zařízeních.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

kolotoč na čtyři šichty, o víkendu pro změnu dvanáctky a bez přesčasů s nějakou odměnou to byla dvojka čistá ruka. S jednou takovou jsem se chvíli postelově kamarádil, takže mám celkem přehled.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Byly tu ještě PS a LM.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Už není. Voda ji vzala.
A přitom by bývalo stačilo nevykašlat se po plyšáku na včasné kontroly a olejování (zjednodušuji) příslušných šoupat protipovodňových vrat a zábran v metru.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Neprovádět údržbu papírově od PC (počítače).

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

U Pražského metra byl problém, že se tam rozkrádal materiál stejně, jako kdekoliv jinde. Takže tam, kde podle projektu měla být metrová betonová stěna, byla jen příčka z cihel na štorc.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

" Bojovníci proti diktatuře elit a Babišově zvůli zapomněli, že elity si nehrají"
Myslím, že jste spojil dvě nepřátelské skupiny. Kydy jsou plné bojovníků proti diktatůře elit a podporovatelů nebo dokonce tvůrců různých teorií jak nás elity chtějí ovládnout a přitom jsou "svědci Babišovy" (jak by napsal Vlk). Tvrdit že kdo je "chřipečkář" je zároveň proti Babišovy je nesmysl.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jsem také netvrdil... Nicméně boj proti Babišovi a boj proti dikatuře elit se protnul v nenošení roušek. Boj proti Babišovi se možná povede, ale boj proti elitám ne. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Nepošlu.
Ale na jobs(.)cz je plno pracovních nabídek.
I pro nekvalifikované.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Vlastní pacičky, a k tomu kouzelné zaklínadlo. Zní. "Labora, labora, labora!"

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pension pro seniory, Pension pro seniory, Pension pro seniory, Pension pro seniory, Pension pro seniory, .....

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Divadla teď budou krachovat. Odhadem jich zkrachuje tak polovina, protože po kvůli koronaviru přijde ještě ekonomická krize, a na vstupenky prostě nezbude.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkusím napsat kus, který by jim přitáhl náročného pražského diváka z řad zubařů, fotbalových chuligánů a pirků:
Zatím mám název: KDO NECHCÍPNE - NENÍ ČECH!

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

SERETE!!!!!!!!
Já se tady trapně snažím 24 hodin denně a sedm dní v týdnu vypotit nějaké moudro nebo srandu, vy si klidně přijdete ke kompu, kdy vás napadne, natlápete tam málem patou levé nohy nějaká hovna, a když si to člověk přečte, týden se nemůže zbavit vzteku a závisti, jak lehce a elegantně kráčíte od jednoho spisovatelského úspěchu k druhému!!!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

ale kdyby to náááhodou byla pravda - tak to máte za své odporně dobré povídky!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud by Žukov v listopadu a prosinci 1941 propadal pesimismu a panice jako Vy Vidláku, s veškerým respektem k tomu, co jste pomocí Kydů vykonal, byla by dnes v celé Evropě III. Říše. Napsal jsem tu mnohokrát, že hlavním ukazatelem úspěšnosti vlád po skončení pandemie bude počet zemřelých s, nebo na Kovid na 1 milion obyvatel. Já vím, ještě to 10 dní u nás bude stoupat, ale udělejme si malý mezisoučet ke včerejšímu dni podle worldmetru a přestaňme se sebebičovat. To před námi jsou v počtech mrtvých ty skvělé země se špičkovými univerzitami:

Belgie 890
Španělsko 722
Brazílie 719
USA 674
Malá Británie 639
Itálie 603
Švédsko 585
Francie 510
Nizozemsko 391
Rumunsko 299
Kanada 257
Švýcarsko 245
Izrael 233
Portugalsko 211
Rusko 163
Bulharsko 138
ČESKO 120
Německo 117
Dánsko 117
Rakousko 98
Polsko 91
Kuba 11
ČLR 3
Vietnam 0,4

Slézt z Řípu, rozhlédnout se po světě, poslouchat plukovníka na slovo a poslat do prdele lháře Šmuclera, Pirka, Svobodu i kriply jako Hrušínského! A hlavně protivládní média!

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Cesta na první místo je daleká a obtížná, ale ne nemožná!
ROUŠKY DOLŮ!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

že nakonec nedošlo na toto
https://legacy.blisty.cz/art/40877.html
29.5.2008
200 miliard v českém zdravotnictví: Kam dojdeme po modré...
pokračování textu o pozadí Julínkovy reformy zdravotnictví pod titulkem "Jak ovládnout 220 miliard Kč v českém zdravotnictví", "Reforma zdravotnictví - Řízená péče Kaiser Permanente přes Třinec do Čech"
Ty první odkazy jejichž je článek pokračováním jsou už bohužel nedostupné. Jsou mnohem výživnější.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Díky anno2. Dobrá připomínka .

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Laco neberte to jako kritiku , nevíte jak se umístilo bělorusko?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Názorná tabulka udělá nejlepší osvětu. Ještě kdybychom tak uměli vyfiltrovat ty zemřelé, kteří jou ve statistice COVID nesprávně, to by bylo.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Bylo by třeba udělat (pro statistika vcelku jednoduchou) prognózu NÁRŮSTU počtu mrtvých v následujících dnech, týdnech a měsících.

Se započítáním násobného(!) vzrůstu SMRTNOSTI po nasycení nemocnic, schopných kvalifikovaně (to jest předevšám při obsazení specialisty a zkušenými sestrami). Nejde jen o postele, postel má každý doma. Horší je to s výpadky léků. které se dovážejí - a lze očekávat, že je - podobně jako na jaře roušky - říše zadrží ve svůj prospěch....s tím, že po odeznění vlny poctivě léky dodá.
Počet mrtvých bude logicky v následujících týdnech stoupat rychleji než počet nakažených - bylo by dobré (i když nikoliv uklidňující) zjistit průměrnou dobu mezi nakažením a úmrtím v případě maximální, minimální, nulové a paliativní péče (resp. skryté eutanázie).
Pravda - ta se může snižovat, v NY na čtyřicet minut po podání opiátů u hůře pojištěných pacientů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Tabulka míchá dohromady dlouhou dobu, kdy jsme byli světovým premiantem a ZATÍM krátkou dobu, kdy jsme celoplanetárním lůzrem a nárůst počtu případů je tisícinásobný. Pokud by se podařilo udržet denní počet umírajících v následujících měsících na "pouhých" nízkých stovkách, bylo by to (smutné) vítězství...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

tak do tří dnů nás nejspíše opět předběhnou např. Belgie, Nizozemí, Francie .......
do týdne až dvou např. Itálie, Germáni, Španělé, Švýcaři, UK .........

btw USA už má tři dny zase větší denní přírůstky než Indie

Jinak se podívejme na čísla Izraele po cca třídýdennním lockdownu přes zuřivou snahu tamějších chřipečkářů = orthodoxů

Vše nasvědčuje tomu, že na druhé vlně jede celý "vyspělý" svět.

Vlastimil určo má info o men-in-blekáčích, co jezdí po vládách a dávají příkazy, jaká čísla má kdo napsat do statistik, aby se udržel strach a panika a následná povolnost k čipování/očkování. Takže hygieny a nemocnice můžou v ČR hlásit co chtějí, Babiš s Prymulou to opraví podle not GP :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

ani náhodou.

Prý že:
tak do tří dnů nás nejspíše opět předběhnou např. Belgie, Nizozemí, Francie .......
do týdne až dvou např. Itálie, Germáni, Španělé, Švýcaři, UK

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

že ta predikce se týká nových případů, mrtví budou samozřejmě s dvou až třítýdenním odstupem

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jen poslouchám, co říká můj premiér. A když premiér říká, že statistiky zemřelých jsou zmanipulované a že po ministerstvech běhá s notičkama ten, jehož jméno nesmí být vysloveno, tak já mu prostě věřím. Na rozdíl od Prymule už je Babiš prověřenej a zocelenej voličem.

Čili ještě jednou - neházet do jednoho pytle Babiše s Prymulou.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Já bych frantíky nepodceńoval, Již předevčírem měli 31000 a jdou směle nahoru. Když vyjmu bývalé kolonie, tak je frantíků tak 60 mil. My jsme předevčírem měli okolo 8000. Takže fantík podle mě finišuje a brzy nás dostihne. zatím vede v uřezávání hlav a o tuto poctu doufám neusilujem

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

začátkem listopadu bude naše číslo dvojnásobné, pak se to snad dost zpomalí...
Už před nějakou dobou jsem Vám psal že brzy předhoníme Německo (už se teď stalo) a dostaneme se v tabulce výše.
Ale na některým velebené Švédsko ještě nemáme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Červený kříž u nás existuje. Rozdává Jánského plakety.
Další aktivity nelze dohledat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Mezi hlavní oblasti činnosti ČČK patří:

První pomoc – jednak jako osvětová a školící činnost, jednak jako poskytování první pomoci na akcích
Psychosociální pomoc
Dárcovství krve – koordinace dárcovství krve a oceňování bezpříspěvkových dárců krve
Humanitární jednotky – speciálně vycvičené a vybavené jednotky dobrovolníků pro poskytování první pomoci v případě katastrof a mimořádných událostí
Sociální činnost
Humanitární právo – šíření znalostí o Ženevských konvencích
Pátrací služba – pátrání po pohřešovaných osobách ve válečných oblastech a při mimořádných událostech
Ediční činnost – publikační a ediční činnost, převážně s tematikou první pomoci
Humanitární pomoc – pomoc při katastrofách a mimořádných událostech, stejně jako pomoc v sociálních oblastech
Rekondiční pobyty pro zdravotně postižené děti
Rekondiční pobyty pro seniory
Chráněná bydlení
. K 31.12.2019 měl ČČK celkem 15.081 členů a dobrovolníků. [

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Keci v kleci. Je to jako s dobráčky tedy dobrovolnými hasiči a jejich stříkačkami, které jsou většinou naprosto k hovnu, tedy krom závodů.
Stříkačky jsou upraveny na vyšší výkon a při plném zatížení do jedné minuty zkolabují, přesně tak většina jejich členů. Píši o tom co vidím, jsem totiž taky dobráček a mám sedm křížků a v životě jsem krom hospody , která je místo požární zbrojnice, požární zbrojnici nenavštívil. Možná jsou mnozí členové zapsáni také v řadách ČČK.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Janského

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Na trhu hromady krásné zeleniny a ovoce, spousta lidí s rouškami i bez, košíky plné vitamínů, nálada veskrze pozitivní. Jakoby žádný COVID nebyl.

Není nad lečo z domácích surovin přímo od pěstitelů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Je ovšem pravda, že některé včerejší příspěvky připománají použité lečo, které už někdo předtím sežvýkal a polkl.
Jestli se jednalo o domácí či dovozovou surovinu - to fakt těžko určit. Mlsat to nebudu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro porozumění. Chybí jim žuby.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nejsem pražskej holub, ti sežerou všechno, jen když je v tom trocha lógru.
Ale dík za snahu - klidně si to vsrkněte podruhé.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Tomuhle, kouká sláma z bot.
To bys žral, co, kdybych ti dal.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Pražský holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

a mimořádně povedené.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

°

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by ° (neověřeno)

Trvalý odkaz

°°°

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Granma, že na Kubě rozjeli program sledování dětských pacošů, od kojenců po puberťáky.
Balík cca 6 000 kousků. A dosavadní výsledky nejsou moc potěšující.
Problémy s plícemi a srdíčkem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Stovky policistů míří do Prahy. Dohlédnou na protest sportovních fanoušků

17. října 2020 11:27
Policie kvůli nedělnímu protestu, který plánují fotbaloví a hokejoví fanoušci zorganizovat na Staroměstském náměstí, povolává stovky zástupců ze svých řad z celé republiky. Na twitteru to uvedl policejní prezident Jan Švejdar. Organizátoři a účastníci demonstrace si podle něj neuvědomují, že akcí v době epidemie ohrozí vlastní zdraví a že mohou oslabit i policejní jednotky.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/policie-praha-fanouskove.A201017_110…

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

si podle něj neuvědomují, že akcí v době epidemie ohrozí vlastní zdraví a že mohou oslabit i policejní jednotky."

Pokud neuvědomují, tak ta není až takový průšvih.
Pokud uvědomují, tak přidáváme plyn.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Co mají říkat Italové - 134 % HDP
Francouzi - 99 %
Španělé - 98 %
Belgičané - 105 %
---
A coronavirus tam řádí také slušně. Zatím se nezdá, že by dávali přednost prosperitě na úkor zdraví obyvatel.
Takže nářky demobloku jsou falešné. Není volba mezi prosperitou a zdravím, ve hře je zdraví a s ním prosperita. EU země, které nám dávají za vzor, tentokrát neváhají. Když životní úroveň trochu klesne, pořád se k nim připrchlíci budou cpát.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)