Kolaterální škody

Autor
Štítky

Krátká předmluva:

Myslím, že jsme s Masterem udělali maximum pro to, aby se Koroňáček bral vážně a přitom reálně. Víc už se udělat nedá -  teď už by to bylo za cenu, kterou bych nechtěl zaplatit. Všechno další se už stane, ať něco udělám nebo neudělám. Ti, co se nakazí dnes a budou potřebovat doktora, jsou zřejmě ti poslední, kdo ještě dostanou v nemocnici jakous takous péči. 

Prosím všechny diskutující, kterým jsem v minulých dnech pil krev svou umíněností a kterým jsem sliboval, že si je za jejich názory podám, aby mi odpustili. Nelituju toho, co jsem řekl  a znovu opakuji, že ten virus bude průser jaký nikdo nepamatuje.  Ale... jde mi o virus, o nemocnice, o minimalizaci mrtvých. Šlo mi o to, aby se virus bral vážně a udělal jsem maximum, co jsem uměl. Porušil jsem všechny své blogerské  zásady, porušil jsem všechna svá pravidla a doufám, že alespoň někdo se díky mě distancoval od nákazy včas a neskončí v nemocnici.  

Za čtrnáct dní bude mít každý normální člověk pro moji vehemenci plné pochopení, ba naopak bude mě kárat, že jsem nebyl vehementnější. Za čtrnáct dní se zhmotní to všechno, proč jsem v posledních dnech porušil mojí zásadu nezapojovat se příliš do diskusí. Na konci října budou všichni rozumnět, proč jsem se teď tak angažoval a nezůstával stranou, proč jsem prosil, hrozil, nadával a byl sprostý. 

Dál už ale nemá smysl plakat nad rozlitým mlíkem. Nebudu na nikoho vytahovat měsíc staré výroky. Nebudu nikomu otloukat o hlavu jeho postoj a jeho názory. O korekci se odteď bude starat realita sama. Ať už to dopadne jakkoliv. Přestanu mluvit o krvi na rukách, protože už to nikomu neprospěje. Odpustím si vítězný pokřik že jsem vám to říkal. Co se má stát, to se stane. Prosím všechny, které jsem urazil, aby mi odpustili a zůstali na Kydech. Vyhrocená doba přinesla vyhrocenou debatu, ale další prodloužení této mé hysterie už ničemu neprospěje.  

Dnes chci vyjít vstříc hlasům, které volají po nakukování do temných koutů. Které upozorňují, že v celé této koronavirové krizi se děje spousta špinavostí. Které nás upozorňují, že zde neprobíhá boj dobra se zlem, boj hodného a semknutého národa pod nejlepším možným vůdcem vzešlým z demokratických voleb proti zlému zákeřnému viru. Děje se při tom i spousta hnusáren. 

Mají pravdu.

Hned na začátku celé koronakrize brzo zjara jsem napsal, že ta breberka přišla jako na zavolanou. Že nevím, jestli ji někdo vypustil uměle, jestli to je či není nějaké spiknutí čehokoliv proti čemukoliv, ale že se Covid ohromně hodí vlastně všem. Vlastně je to podobné jako těsně před první světovou. Všichni svorně očekávají, že jim Koroňáček poslouží v jejich plánech a že jim vyřeší nahromaděné problémy, které se už dlouho kupí a nikam to nevede. 

První vlaštovky jsme viděli u naší vaší EU - koroňáček jim tam jasně ukázal, že je třeba více zelených a migračních vizí. Že je třeba ještě více dusit hospodářství a zničit další z těch nemnohých technických oborů, které ještě umíme. 

U nás Koroňáček bez problémů zařídil, že si Babiš mohl půjčit 500 miliard a nikdo ani nepípnul. A teď si půjčí tisíc miliard a opět to bude zcela bez řečí. Ano, takový balík peněz značně změní rozložení sil ve společnosti ve prospěch těch, kteří s těmito penězi budou disponovat. Volby nevolby. 

Stejně tak můžeme vidět i první kolaterální škody, které provázejí každou válku a dokazují nám, že válka se od středověku nezměnila ani o píď. Stále je to jeden velký hořící bordel. Malý hospodský musí zavřít, ale velké obchodní centrum nemusí vlastně nic. Stačí ke vchodu pověsit dezinfekci a balík jednorázových rukavic.  Malý hospodský nemůže udělat žádná opatření, která by stačila. I kdyby rozdělil stoly, dal na ně plexisklo, i kdyby dezinfikoval, používal nějakou speciální UV lampu, nic mu to není platné -  je prostě pod rozlišovací schopnost. Neexistuje žádná asociace ani svaz, který by dokázal to, co zvládne kterýkoliv obchodní řetězec. Prostě si svoje zájmy ohlídají a vydupou si je - a ani deset Babišů jim v tom nezabrání. Na prostý lid bude vždycky přísnost ale za pány si zláme nohu někdo druhý. Pozor.. já vím že musíme chodit do obchodů, že jaksi musíme jíst a že leckde to ani jinak nejde. Ale přesto... pokud je zapotřebí omezit sociální kontakty, udělá se to na hřbetě těch, kteří se nemohou bránit a ti velcí si jen vypnou wifinu. Takhle to prostě je. Náklady vždycky ponesou ti malí.

Ale to ještě nic není. Tohle by se totiž dalo vydržet. A dokonce se těm malým nabízí alespoň omezená pomoc. 

Z první další škody zřejmě bude mít leckdo radost. Konečně se zbavíme toho nenáviděného oligarchy v čele. Bude mu vystaven účet za to co nezvládl, ale měl zvládnout. Za to, že ekonomiku zavřel a za to že ji nezavřel. Za to, že přitvrzoval opatření i za to, že je přitvrzoval málo. Za to, že nekomunikoval, pak komunikoval, ale špatně - ale hlavně - ať udělal cokoliv, byl to dostatečný morální důvod nedodržovat opatření. Jako by se opatření měla dodržovat kvůli Babišovi a ne kvůli koronaviru. 

Nicméně budeme mít ještě zajímavější škody. Za chvíli budeme lifrovat první pacienty do Německa. Ono jich ani nemusí být moc, ale každý tento pacient bude politicky zaplacen. Představte si, až Babiš padne a místo něj nastoupí... třeba Okamura, jak jede za Merkelovou a vysvětluje jí, že migranty nechceme. A ona odpoví něco ve smyslu - ale Herr Okamura, když vám teklo do bot a umírali vaši lidé, tak jste si strašně přáli, abychom byli solidární že? 

Pokud dojde na naše pacienty v Německu, vezměte jed na to, že dojde na přijetí migrantů u nás. Tohle bude politické minimum, které bude muset Andrej slíbit a ze smlouvy s ďáblem vystoupit nelze.  Ani dvacet Pekarových se Schwarzenbergem by nedokázalo to, co dokázala trocha nedisciplinovanosti a boje proti špatnému nepříteli. 

U d-Fense vyšel článek přímo majitele blogu s názvem Nefunguješ plukovníku, Autor se tam tetelil blahem, že plukovník nikomu nic nevysvětlil a tudíž nemá důvěru. To samé si můžete přečíst v každém druhém článku na Pravém prostoru. Prostě jde o chřipečku, zavřít ekonomiku je zločin, situace je stejná jako kdykoliv předtím. Výzvy, aby plukovník přestal strašit lidi a pak nepokrytá radost nad tím, že Babiš blábolí a nezvládá. Kde se v lidech bere taková yntelygence, že jsou schopni mít radost z toho, jak se Babiš řítí do průseru a nechápat, že se tam řítíme spolu s ním. Babiš s migranty problémy mít nebude. Jeho barák má vysoký plot, kamery a hlídací agenturu. Celou tuto škodu poneseme my dole.  

Druhá škoda se bude jmenovat sekera tísíc miliard. Kdepak si je půjčíme? Ano, u těch globálních elit, u pejzatých bankéřů a loutkovodičů. U různých anonymních miliardářů a podobně.  Už měsíc nás vláda vyzývá k dodržování opatření, omezení kontaktů, už měsíc máme nosit roušky. Když nepomohl Vojtěch, nastoupil Prymula. Když nepomohlo domlouvání, nastoupily nařízení. Teď se začnou nařízení vymáhat, ale škoda už se stala. Díky nočním tahům, díky neomezení kontaktů, díky pitkám přes půlnoc a přes zákazy nám kiksne zdravotnictví, stejně se nakonec ekonomika zavře úplně, protože lidi se poserou strachy nejpozději po kolapsu nemocnic. Nedodržovala se drobná nařízení, všichni chtěli po vládě vysvětlování a protože jim babišova komunikace přišla nedostatečná a samozřejmě by byla nedostatečná i kdyby oligarcha mluvil jazyky andělskými,  tak to pro značnou část národa bylo dostatečné právo nic nedodržovat. Prostě místo proti covidu bojovali proti Babišovi. A zatímco se zabývali bojem s oligarchou a covid používali jako spojence a argument, breberka se vymknula kontrole. Nic nepomáhala varování epidemiologů. Jen strašili lidi.  

Velcí bojovníci za samostatnou republiku a bojovníci proti globálním loutkovodičům dokázali svými výzvami k neposlušnosti zařídit, že se na příštích dvacet let zadlužíme právě u těch, proti kterým máme bojovat. Kterýpak Okamura, Bartoš, Rakušan nebo někdo jiný se tomu dokáže postavit? Ani Babiš se tomu nebude moci postavit. Dluhy zotročují. Kohopak si asi zvolíme, aby tento průšvih řešil? 

Věru je těžké zůstat v této zemi s lidem a nepřiklonit se ke globálním elitám proti svému národu. Zrovna ve chvíli, kdy celkem jede ekonomika a zvládli jsme bez katastrofy jarní vlnu, tak se nedisciplinovaností obyvatelstva a výzvami bojovníků proti Babišovi podařilo na něj udělat pěknou past ze které nemohl vyjít dobře. Dovedete si představit ten řev opozice, kdyby Babiš v létě nachystal nouzové nemocnice, koupil lůžka, zavedl roušky a další omezení a ono by se nic nestalo a žádná vlna nebyla? Ten stejný Vlk, který dneska zatracuje oligarchu za nezvládnutí přípravy by ho v zatratil za utracené miliardy.  Konečně Babiš ukázal nekompetentnost, konečně ukázal svojí neschopnost vládnout této zemi. Sice jsme tomu museli hodně pomoci nedodržováním opatření, ale konečně se podařilo. Akorát to bylo vítězství Pyrhovo protože nás připoutá na finanční obojek naprosto spolehlivě. Chápu, že Pekarová se tetelí blahem, ale nechápu, proč z toho mají radost na Pravém prostoru.  

Vůbec bych se nedivil, kdyby Babiš udělal v Bruseli pokání, poklonil se před Merkelovou a Macronem, přijal všechny ponižující podmínky včetně migrantů a rozhodl se, že mu národ může vlézt na hrb, protože nebyl schopen ani tak minimální disciplíny, jako držet sociální distanc a nosit roušky jen na doporučení. Nebyl toho schopen ani na doporučení, ani na příkaz. Národ prostě ze značné části nepochopil, že to nedělá kvůli Babišovi, ale kvůli epidemii. A když národ ústy blogerů stejně Babiše viní z podlejzání globalistům a zaváděním diktatury. .. tak by jim mohl podlejzat doopravdy a doopravdy být jejich prodlouženou rukou. Bude mít šťastný život, klid a spoustu peněz. 

Tak dlouho byla epidemie globální spiknutí, tak dlouho bylo jasné, že přece elity postupují koordinovaně proti národům a chtějí ovčany dostat na řetěz strachu orwellovským způsobem. Ale proč bylo nutné proti tomu bojovat nedodržováním sociálního distancu, to mi hlava nebere.  Bojovníci proti diktatuře  elit a Babišově zvůli zapomněli,  že elity si nehrají.  Bojovníkům proti Babišově tyranii nedošlo, že to není jen obyčejné spiknutí a mediální humbuk.  Protivník má připravené eso - přetížené nemocnice se skutečnými mrtvými a skutečným  virem. Orwellovské elity neriskovaly a nespoléhaly jen na divadýlko - zkrátka jsou se svými nástroji na ovládání mas o něco dál než stateční bojovníci, co si mysleli, že jde jen o kouřovou clonu. Bude to takový průser, že se brzy každý rád nechá očkovat i kdyby v jehle bylo deset čipů. 

Tento článek je jen začátek. Začátek dlouhé řady dalších škod, které nás spolehlivě a velmi pevně připoutají k Dojčes Rajch. Škod které zařídí, že se Babiš raději vlísá k Merkelové a aby to politicky přežil, udělá cokoliv uvidí Uršule Van der Leyen na očích. Škod, které nás připoutají ke globálním banksterům a ani deset Okamurů a dvacet D-Fensů a padesát Pravých prostorů s tím nic neudělá, protože ekonomika se stejně zastaví, jen na mnohem déle a poškodí to nejen hospody, ale úplně všechno. 

Na začátku bylo dobrovolné dodržování omezení.  Na konci jsou výzvy plukovníkovi, že nepřesvědčil a ať kouká táhnout. Místo aby se bojovalo proti covidu, bojovalo se proti Babišovi. Zřejmě se to podařilo. Babiš půjde od válu. A místo něho nastoupí bilionový dluh, přijetí migrace a další a další maléry, které si ještě ani nedovedeme představit. Je úplně jedno, který politik pak tu definitivní kapitulaci podepíše. 

Pro mě to byla jedna z nejcennějších lekcí o našem národě. O tom, jak málo stačí.  O tom, jak zbytečné byly investice do neziskovek a milionů chvilek. Nebyl zapotřebí žádný majdan, žádný ostřelovač, nebylo nutné dělat žádný puč. Nebylo nutné nám vnucovat vládu z vůle USA, Brusele nebo Německa. Zvládli jsme si to podělat zcela a úplně sami. Podceňováním chřipečky. Nalezením viníka se na tom vůbec nic nezmění. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (119 hlasů)

Komentáře

držím palce - jsem na tom tak trochu podobně.
Dcera je zdravotnice, kolegyně lehají jedna za druhou.
Desinfikuje, chodí v respirátoru, koupila si domů ionizační čističky vzduchu a germicidní lampu.
Já jakžtakž lezu - kovida nejspíš ještě nemám.
Příznaky nejsou srandovní.
Dejte vědět, jak se situace vyvíjí.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Příznaky?

Nejdřív to vypadalo na pořádnou chřipku.

Bolely všechny kosti, i ty co snad v těle nejsou, únava, zahleněnost. V podstatě jsem si říkal, chřipka. vyležím to, vyčajuju, vymeduju, za 3-4dny bude po ftákách.

I když jsem se v noci zpotil, ráno mi bylo líp, stejně jsem se toho neřádu nezbavil. Stále unavený, spím tak 14hod denně, bez chuti k jídlu i k pití(!) To jsme 10 dní od dejme tomu začátku. Manželka je na tom podobně. Víc heká.

Zásobuje nás i mámu s bráchou naše dcera. I jinak se o nás stará. Je dobré mít dceru.

Teď mě trápí, že musím, až se trochu zlepší počasí, zaléčit včely proti varoáze. Snad to půjde, jinak to spadne taky na dceru a zeťáčka.

Dnes, na oslavu toho, že jsem se lstí dostal k počítači, zkouším červené víno. Cabernet Saviňon v dobré kvalitě Dost bolo abstinence!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Hlavně nenachrchlat do úlu! Samozřejmě přeji Vám i paní uzdravení bez následků.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

uzdravte se!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Přeju brzké uzdravení.
My léčili včely dneska.
Když včely nezaléčíte, asi se nic nestane, dřív se také neléčili a přežili.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Admirále, taky přeju brzké uzdravení a pokud by to šlo, tak navíc bez následků Vám i rodině.
A přidám se k ostatním - kdyby jste měl tu možnost, psát sem, tak prosím pište.
I když tedy teď přemýšlím o tom, že nevím, jestli je vlastně lepší vědět nebo nevědět...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Pane Admirále, přeji Vám a Vaší rodině brzké uzdravení.
Bez Vás to tady není ono.
Jestli to půjde, pište.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Admirále držíme palce. Já i celá naše rodina. Pokud občas hodíte info, budeme rádi. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

držte se, Vy i Vaše rodina! A koukejte se uzdravit co nejdřív, Vaše loď čeká na svého admirála.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Aby všechno dobře dopadlo, aby se z toho vyhrabali bez ztráty květinky všichni Vaši blízcí a aby se Vám brzy vrátila chuť nejen na rum.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Všechno už bylo řečeno před mnou.
Držte se všichni.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Koukám na Giro di Italia.... na celé trase a všichni ... roušky, roušky, roušky...
co si o těch našich troubách myslet......
ví někdo

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/policie-praha-fanouskove.A201017_110…

Vedení města nemůže zákat demonstraci pražáků (údajně fotbalistů a hokejistů) proti kovidovi. To ten hřib nemá pravomoc ani zákat?

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

To by chtělo si na nějakou dobu půjčit do Prahy Lukašenka. Ten by dojel na demonstraci na traktoru, soupl by si na něj rozkročmo a dal do pohotovostní polohy svého kalašnikova...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Co takhle ubrat dotace?
Peněz je málo, doba zlá ....

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

a tak asi holt nepůjdu.
No škoda, mohl jsem potkat místní ninjy v plné zbroji, kterak se na účastníky s plnou vervou ošklivě dívají zpoza roušky.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Teď jste mne pobavil :-) Tak jsem si říkala, že máte nějaký "zkratkový" den a ono ne. Vy jste jen použil zkomoleninu z odkazovaného článku. A zároveň mi došlo, proč se té zkomoleniny dopustili - napsali by totiž lež. Zakázat demonstraci nemohou, ale nepovolit mohou. Každá demonstrace totiž musí být nahlášená a v nouzovém stavu by neměla přicházet v úvahu, protože jde o veřejné ohrožení. To by ovšem hřib musel chtít. Doufám, že zítra odpoledne bude v Praze lejt jak z konve:-)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dinosauři taky vymřeli a blboni taky vymřou. Nedalo a nedá se s tím nic dělat. Eště než se to stane nažvaněj spoustu zbytečnejch bláábolů a keců o ničem. Nemají čas na psaní svých potřeb a nechtěj jít za svými potřebami Klaněj se imbecilům, keří taky vymřou jako dinosauři.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

1) aby co nejvíc lidí zůstalo naživu
2) aby se konečně bratři holubi ve vaší vísce sjednotili a obohatili vaši hlavu co největším kopcem guána.
Tady už všichni slyšely obě Vaše životní moudra, nechte si to třetí a poslední pro sebe, neplýtvejte tolik!

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

Z článku Petra Holce: "...Je tu ale ještě jeden zásadní rozdíl: právě v Itálii na vlastní oči vidíte, jak česká občanská společnost kromě koronaviru pořád bojuje i s komunistickým dědictvím.
Právě za komunismu platilo, že své občanské hrdinství nejvíc projevíte tím, že prostě „kašlete na režim“ (případně i na práci a všechno další). A že to v nás bohužel zůstalo, jak ukazuje i covid...."

Něco přede mnou zatajili?
"Antirouškové" trucy a demonstrace probíhají celou - i západní - Evropou. Dnes jsem mluvila s lidma, kteří žijí v Anglii - problémy roušky-neroušky existují i tam.
Ti Angličani sledují situaci i v Asii (např. Indie, Pakistán a dál na východ) - a totéž.
V USA - jak přes kopírák.

Kdy byl v Anglii, Indii, Pakistánu..., USA atd. "komunismus"? Nebo že by to bylo od pana Holce jen takové "povinné" kopnutí a důvod nechuti k rouškám u části populace byl jiný?

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem v nějakých (snad regionálních) zprávách na ČT zaslechl, že Královéhradecký kraj nabízí MZ k dispozici nově postavenou a plně vybavenou nemocnici v Náchodě, která je teďve zkušebním provozu. Avšak bez zdravotnického personálu.
Nějak to zapadlo a od té doby jsem jsem o tom neslyšel.
Co se týče personálu, napadlo mě... co kdyby místo skopčáků v tomto případě vypomohli Poláci? Náchod leží prakticky na polských hranicích a existují nějaké krizové plány vzájemné výpomoci v pohraničí. Vím, že dost polských sestřiček pendluje k nám už teď.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

zas by polské sestřičky chyběli těm,ke kterým pendlují

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ano, zpráva je pravdivá.
Nejde však o nemocnici novou, nýbrž o nemocnici oblastní.
Nenabízí výpomoc, nýbrž volá o pomoc.
Není ve zkušebním provozu, ale přetížená.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Tak v televizní reportáži ukazovali nové, moderní technikou vybavené sály, bez postelí a bez pacošů.
Oblastní asi bude.

Zatím bez slepic

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Siloš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsou od konce září ve zkušebním provozu, takže pouze se strojovým vybavením a jinak prázdné.
Tzn., že ještě nejsou zkolaudované a tudíž jsou momentáně nepoužitelné.
Klasické předvolební šturmování a teď lážo-plážo do ledna.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

v Náchodě byl koncem léta dostavěný nový pavilon u Dolní nemocnice, žádná nová jistě ne. Kousek od něj je venkovní odběrové Covid-centrum.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

v parlamentu a senátu je zašito 32 doktorů, kolik jich je na různejch zdravotních pojiťovnách se mi nepodařilo zjistit. Hmm, co takhle místo žvanění - mobilizovat......

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

tak max. 3 nebo 4 ZP
taky úspora

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

nepodělil.
Minulý týden jsem byl zdechlý, jak želva na poušti. Už tak moc, že to nebylo normální.
Volám obvoďákovi, že co jako.
Obvoďák se mě vyptával jak moc jsem zdechlý, bo já jsem zdechlý aji ze svojí nemocičky, od chřipky je ta kurva k nerozeznání, akorát že nic nenaměřím na teploměru a kořalka mi šmakuje furt stejně.
Tak že ať se schovám, bo jsem rizikový.
Prý mi přijde výzva na test, mám nastartovat auto a číhat.
První den nic,
Druhý den nic.
Třetí den nic.
Čtvrtý den nic.
Pátý den, že si mám přijet nechat vypíchnout špajchlou oko přes nos.
Tuš fajne, jedeme. Přivalim do stanu, jak na jakesyk žranicy.
Fajna sestřyčka přide, pravi - kua, cype, vystuř (vystuř je po našimu vystrč) frňak s te fusekle, co maš na pysku.
Jen jsem ho vystrčil, už zandávám zpátky oko. Kurva, to zabolelo, vyju tam jak šakal na savaně, slincu a bečim, jak stara kurva, když ju nikdo nechce.
Zastrč se oko a val dom, pravi sestřyčka, přide ti esemeska, anebo se za tři dni zavolej dochtorovi.
Čekam jeden den - nic.
Čekam druhy den - nic.
Čekam třeti den - nic.
Štfrty deň volam do dochtora, kua, oko vypichnute, kvit nešmakuje, co mam robit?
A sestřyčka mi řika - dochtor s tebe dostal infarkt, uš mě tu neotravuj, bo mě rušiš při piškforkach. Kolečk, křížek, kolečko křížek, kolečko křížek...
Tuš to je v řyti.Co fčilek?
Dochtora mi ottahli do špitala z vadnym srcem a ja sem na marotce bes papira, bo neskej se uš marodi bes papiruf.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

to je 5+2 a to jsem z jiného kraje

Zatím bez slepic

Hmm. Jiná zkušenost.

Žena přišla k obvoďačce, ta vypsala el. žádanku na covid, ta si zavolala na 14500, dost to trvalo, než se dovolala, řekli jí kdy, ona tam jela (je to u nás před nemocnicí na parkovišti) a během 1/4 hodiny byla hotová.

Já si vystál v dešti asi 30minut frontu.

Hůř na to byla má máma se švagrovou. Vystáli s i frontu a pak se zjistilo, že jejich obvoďačka jim neodeslala žádanku, tak museli vystát ftontu znovu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

to čapí hnízdo, teď nikoho netrápí. Je to už pasé.
Ale co mě osobně na Andrejkovi vytáčí, že spoléhá na nějakou opičí vakcinu a při tom nemá plán B.
Který mu nabídla ta parta kolem Adámkový v podobě inaktivované vakciny.
Andrejko na to kálí jako Bílý tesák. ( Mám na mysli onen plán B, naši vakcinu)
Tímhle by se měli zaobírat naši Demodebilové!
( Na druhou stranu musím uznat, že podpořit tenhle plán B fakticky hází vidle do zatím perfektně rozjetého byznys plánu)

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

A na ruské nebo čínské vakciny nesmí Babiš ani pomyslet.
Mimo jiné i proto, že EU uvalila sankce na ten ruský ústav, co už jednu má v masové výrobě a na dalších maká.
Takže nakoupíme za šílené prachy kdoví co za sajrajty, ovšem od "spojenců" :-(

Jo, měl by podpořit tu českou. Zejména proto, že už je k dispozici funkční prototyp po první fázi testování.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Až bude nejhůř, nastoupí do našich polních nemocnic vojáci z Ruské armády, jsou již plně proočkovaní.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Musíme být solidární s našimi spojenci a jejich farmakolobby... až do posledního Čecha.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

každá vakcina chce dlouhodobé zkoušení aby neškodila. půlrok nestačí. Takže je to 50na 50. Ať udělá co udělá... buď bude dobrá, nebo nebude dobrá. Nebude-li, tak je to jeho vina, bude-li není to jeho zásluha. Nechtěla bych být v jeho kůži. Vzpomeňte , na tu americkou, jak brzo se ukázalo , že škodí úplně jinak a honem se stopla......

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Bez zkoušení žádná vakcina je risk a pěkně velikej.
Jenže!
Čím víc vakcin se zkouší, tak je větší pravděpodobnost, že nějaká projde.
( Kdo má maturitu z matiky může to i spočítat, já ji nemám, věnoval jsem se zaplať bůh elektronům a podobným ptákovinám)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě jeden postřeh.

Co máme hospodu/klub tak jeden z z hostů má breberu, Na to konto se zjistilo, že breberu mají 4 další návštěvníci, z nichž jeden to teda pravděpodobně nebude mít díky svým jiným problémům vůbec lehké.

Kdo brojí proti zavření hospod, je mioň.

To tvrdím já, hospod a veřejného života zastánce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Josef Tiso, Šano Mach, Vojtěch Tuka, Igor Maťovič

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

dnešních událostech v Bratislavě to začíná bejt jasnější - lidi proti prasatům.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

A že jsem tak smělej … Jak je to myšleno - kdo jsou vlastně ty prasata?
Ta slovenská vláda nebo ty holý lebky, co si vykoledovaly po vyvracení brány k úřadu vlády v "Blavě" sprchu?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

je nějaká ironie nebo co?
V Bratislavě se spojilo to "nejlepší" z darů jejich země - kotlebovci a fotbaloví ultras.
U nás opravdový nácky nemáme, tak je zastoupí potrati z anticovid neziskovky.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to se omlouvám, mám to náhled ze stejnýho úhlu jako Vy … jen jsem bohužel nepoznal na první pohled, jak to vlastně myslíte. ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Klekat? To jsou tak měkcí v kolenou?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Klecici-fotbaliste-dal-pr…
Taková hanba.
Jestliže je někdo blb nebo neví, má to skrýt, ne se s tím drát na světlo.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

je jednoduchý - ať jim fandí černoši...

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)