Lipovská podruhé - s větším respektem, ale zato hůř

Autor

Motto:

Když čtenář autora špatně pochopí, může za to autor, nikoliv čtenář. Takže si sypu popel na hlavu, že jsem to včera napsal blbě - k nepochopení a i když jsem chtěl psát o mladém víně, posunu to a napíši včerejší článek ještě jednou. Jen jinak.  A pustím ho hned: 

 

Můj předešlý článek neměl být o tom, jaký vzhled či šarm má Lipovská.  Měl být o tom, že proti České televizi stojí mladá holka, která za sebou nemá velké prachy, nemá za sebou bohatého manžela, nemá za sebou pověst hvězdy, nemá za sebou žádnou aféru, kdy jí někdo vyfotil polonahou u vody, nedělá modlu ze svého  vzhledu, záda jí nekryje nikdo mocný ani vlivný a je drobné postavy.  Přesto je České televizi nebezpečná....

Výše uvedené vlastnosti jsou v dnešním světě spíše hendikep. Do boje s obrovským molochem se pustil někdo, kdo by teoreticky neměl mít šanci. A pokud šanci má, pak jen díky jiným vlastnostem, které u dnešní mladé generace bývají spíše na okraji zájmu. Lipovská se nám neobléká jako modelka, nemá na ruce Rolexky, její oblečení je ze sekáče,  ale ze jejími brýlovými obroučkami se ukrývá nabroušený mozek, který umí hrát šachy, má strategické myšlení, zřejmě i velmi dobrou paměť a navíc má vzdělání v účetních číslíčkách. 

Proto se kolem ní dělají takové ofuky. Oni tam v ČT dobře vědí, že jestli se takhle holka dostane k informacím, bude zle. Ona se na lejstra nejen podívá, ona je i pochopí... 

Řekl jsem o ní, že na mě působí jako jeptiška/stará panna, že je podle mě studený čumák, moc si ji nedovedu představit, jak se od srdce a upřímně směje.  Za tuto spekulaci o jejím osobním životě jsem se omluvil rovnou ve včerejším článku  - nepopisoval jsem, jaká Lipovská je, ale jak na mě působí. A rozhodně jsem to nemyslel pejorativně. Já jsem také veřící a my normálně uznáváme, že existují muži i ženy, kteří se rozhodnou svůj život zasvětit něčemu jinému než rodině. A co víc - pokud se mezi námi takoví lidé najdou, zpravidla nepláčou, že zůstali na ocet. Prostě si to sami zvolili.  A kdo nemá rodinu, nemusí devět desetin svého života věnovat jí. Nepotřebuje velký dům, nepotřebuje vydělat dětem na školy, nepotřebuje jim prošlapávat cestičku. Jeho životní náklady jsou minimální a má spoustu volného času. Navíc Lipovská tímto volným časem neplýtvá na hvězdné manýry, drahé oblečení, ani na plnění istagramu svými provokativními fotkami. 

Myslel jsem to tak, že ta holka po večerech neobráží diskotéky, nemusí si s nějakým přítelem/manželem sáhodlouze vyříkávat další vztahovou hádku, nevstává v noci k malému dítěti, nebudí se starostmi, aby se robátku dobře dařilo. Místo toho si může večer sednout s lejstry a porovnávat jednotlivé účty. Zcela věcně, metodicky, vědecky. Nemá žádné povinnosti vůči nikomu, má čas. Ona se obejde bez tanečního parketu, bez blyštivých drinků, obejde se bez flirtování. Nepotřebuje to.  Místo toho se může ponořit do práce, protože je zvyklá makat. Poněkud tuctový vzhled, absence rodiny a odolnost proti svodům světa, které jsem popisoval včera, nejsou urážkou. Jsou sumářem výhod, které Lipovská má. V tom tkví její nebezpečnost pro Českou televizi.

Mně vidlácky naprosto vyhovuje, že tam z ní mají vítr. Mají k tomu dobrý důvod. V Radě tentokrát nesedí namachrovaná frajárka s dlouhými nehty Není to žádná sebestředná tuctová Kateřina Kočí nebo ambiciózní Pekarová Adamová.  Není to žádná Nagyová, kterou je možné si omotat kolem prstu drahou kabelkou. Není možné ji uplatit drahou dovolenou, protože ona nežije ze selfíček z Malediv. Není možné jí vyhrožovat přes rodinu, protože žádnou nemá. Nemá smysl jí nabízet velkou vilu, protože nic takového nepotřebuje. A.... není možné útočit na její vzhled, protože pro ní nikdy nebyl podstatný.  

Je to drobná mladá žena. Ba ani jsem nezaznamenal nějaký břitký jazyk. Vyjadřovala se vždycky spíše v klidu a uměřeně. Působí bezbranně. Ale její mozek pracuje přesně a rychle.  Má potenciál v České televizi udělat pořádný fičák. Duka s Graubnerem si nemohli vybrat lépe. Tolik o respektu z ní. 

A teď z druhé strany - té horší: 

Lipovská je svým přístupem tak trochu Klaus v sukních. Její politicko ekonomické názory jsou stejné jako u bývalého ředitele zeměkoule. Stát nemá zajišťovat nic, protože to neumí. Stát nemá na nic dohlížet, soukromý sektor je nade vše, důchody, zdravotnictví, vše řešit komerčně. Malé daně, žádné sociální dávky, každý je svého štěstí strujcem. Chudý = neschopný a flákač.  Žádné odbory, žádné zastání, vše řeší trh. Jakožto standartní lopata nejsem nijak nadšen z ekonomické perspektivy, že mám makat co nejvíc za co nejmíň, mohu být snadno a rychle propuštěn, ideálně bez odstupného a nemám mít žádné možnosti odvolání. 

O Klausovi a jeho vlivu na polistopadové uspořádání si nemyslím nic dobrého. Svým způsobem to tu bylo jako za První republiky. Zahraniční dravci se houfovali okolo Havla a ti domácí se houfovali okolo Klause. Vyhráli ti domácí, ale i ti zahraniční si hodně urvali.   Pokud je Lipovská členem klausovského klubu, může pro mě za mě klidně dělat průvan v České televizi. Ale na ministerstvu financí bych jí nechtěl.  Tam bych její vlastnosti hodnotil zcela obráceně. Tam by na mě kombinace její výkonnosti, faktické neuplatitelnosti a klausovských názorů působila docela děsivě. 

Nechtěl bych, aby se ve škodolibé radosti, jak to teď Česká televize schytává, zapomnělo, že existuje i nezanedbatelná pravděpodobnost, že Lipovské uměřenost, tuctové oblečení i tuctový účes jsou jen mimikry. Že to je naopak ranařka, schopná intrikánka, vnitřně tvrdá a namotivovaná podobně jako páter Koniáš. Včera to tu už zaznělo. Účelem jejího působení nemusí být rozmotání klubka zmijí v České televizi. Že vůbec nejde o to, aby Česká televize sloužila všem občanům. Smyslem celého jejího počínání může být, aby Česká televize kromě Kalouska začala sloužit i Dukovi a Graubnerovi.  Nejde o to, aby se informace o rozkrádačkách dostaly ven, ale aby byly použity jako páka ve prospěch biskupské konference.  

Církvím totiž docházejí peníze víme? Dáme si o tom brzy celý článek, ale teď jen krátce - celé ty restituce byly církvím k ničemu. Lesy sežral kůrovec. Miliardy se projídají. Spousta projektů nevychází. Peníze jim vystačí tak do roku 2030. Pak budou muset přiznat, že krachují. Mají tedy nejvyšší čas, aby národu vysvětlili (nejlépe pomocí Václava Moravce), že my všichni církvím dlužíme ještě mnohem víc. Že by bylo po vzoru jiných zemí správné, zbožné a potřebné, abychom nějakou formou nalili do církví další miliardy.  

Úplně si představuju další privatizaci škoství, zdravotnictví a péče o seniory směrem k církvím. Všechna zařízení do jejich rukou, protože to znamená pravidelný státní příjem a výsledkem bude klausovský svět - stát sám nic nedělá, jen platí - a až na to nebude mít, budete mít každý možnost zaplatit si péči zcela komerčně za americké ceny. K tomu znovu státní platy pro duchovní. 

S Kellnerem a Novou se Duka asi nedomluví. Kellner je poněkud jiná liga. Byť má také blízko ke Klausovi. Ale získat páku na ČT, to by bylo terno. Nepřeceňoval bych proto dnešní radu ČT ani Lipovskou v ní. Celá hra nemusí být vůbec v náš prospěch. Naopak. Můžeme zjistit, jako už mnohokrát, že jsme zase byli za hejly, kteří naletěli. 

Za pár let můžeme být svědky toho, jak se na Lipovskou snášejí mnohem horší odsudky, než ty které jsme si včera přečetli u Targuse a navíc nebudou myšleny v nadsázce.  A nejhorší slova pro ni budou mít ti, co jí dnes podporují. Zhrzená láska už bývá taková.

I když mi její dnešní boj v Radě ČT celkem vyhovuje, nejsem ani trochu přesvědčen, že to dělá i kvůli mně. Ona může úplně klidně bojovat ne za nápravu, ale za výměnu panstva, která lopatám stejně nic nepřinese. Duka s Graubnerem si totiž nemohli vybrat lépe. Jestli si tady někdo myslí, že Lipovské láska ke katolické církvi (která je možná tak velká, že se pro Krista vzdala rodiny)  bude překonána vědomím občanské povinnosti vůči nám, tak ho nejspíš čeká podobně ošklivé překvapení, jako byla Klausova amnestie.  Pokud se mýlím, velice rád se Lipovské omluvím. 

 

A na závěr pro naše čtenářky: 

Milé dámy, pokud jsem dnes nebo někdy v minulosti napsal nějaký dvojsmysl, jehož jeden smysl by se dal vykládat urážlivě, pejorativně a vůbec provokativně vůči Vám, rozhodně jsem měl na mysli ten druhý význam. Nechtěl jsem a nechci  se Vás dotknout . Někdy si neuvědomím, že pero je ostřejší než meč a může způsobit kolaterální škodu. Kdybych na to zrovna včera více myslel, napsal bych to jiným způsobem.

Ale! napsal bych to samé. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (69 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

jsem vám to říkal.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Soukup (neověřeno)

Trvalý odkaz

taky.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Teflon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já tedy neříkal. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

taky nic neříkal.

Páč včera jsem to jen zběžně přeletěl. A líbilo se mi to. Na přečtení diskuze nebyl čas.

Dneska se mi to líbí ještě víc!
Mohu mít k oné dívce jakékoliv výhrady, nesouhlasím s jejím ekonomickým a sociálním viděním světa (které je, mimochodem, na hony vzdáleno od křesťanství!!, což může být důležité, viz. dále), ale tam kde je, jí to sedí. Ano, mají z ní strach. A velký, proto tak vyvádějí.
Klobouk Vidlákovi dolů. Přesně tak to vidím i já.
Ale bez toho závěru.

Lipovská může být agentka Duky a Graubnera. Ten, kdo ji do rady nominoval, tak učinil především pro její ekonomické kvality. Schopnosti rozumět číslům. I když je jasné, že náboženské souznění zde musí být a koneckonců, Lipovská ani navrhovatel, se tím od začátku netají.
Jenže zrovna Lipovská mi v této roli nesedí. Jednak vždy striktně oddělovala ekonomii od víry (pokud ne, nemohla by v oboru souznít s Klausem a zastávat názory, jaké zastává. /Ledaže by byla nějak napojena na mezinárodní kapitalistické špičky katolického kléru a jezdila někam na školení, tj. vymývárnu. Což není zdokumentováno. Naopak, je z plebejského prostředí města, "kde se všichni znají". Za druhé, kvality agenta musí být prověřeny. Jenže kde a jak? Její život byl, z pohledu zvenčí, normální až nudný. Cíle dosahovala v akademické kariéře pílí, ne konspirací./)
Nemohu teď nevzpomenout na Drahoše. Ve svém oboru jednička, v politikaření potřeboval loutkovodiče a ještě jim zkonil, co mohl. Lipovská je obdobný typ. Vědecky suchá (bez urážky), nepůsobí jako typ člověka, obratného vyjednavače a manipulátora. Co splétá sítě, ranaří za zády, konspiruje, intrikuje, vodí ostatní na špagátku. Což politik z povolání být musí a musí umět. A, jak bylo také uvedeno v článku, je vědecky suchá, nepoužívá ženské zbraně, rozhodně není nějaká femme fatale, Matta Harri, která si pouhým pohledem omotá kolem prstu další členy rady, televizáky a politiky. Konspirativně vyjedná za zády ostatních z rady a angažované veřejnosti, prvotřídní podraz, aniž by si toho kdokoli všiml. Jsou političky, které, dle vyjádření nejmenovaného klasika, "spaly s každým" anebo svých cílů dosahovaly všelijak. Naposled taková větší ryba byla Nagyová. Lipovská je totálně jinde. K takové konspiraci nemá ani komunikativní, ani jiné, schopnosti.
Taky může být agentka Václava Klause a jeho suity. Může. Důkazy nejsou. Tam ani tam.

Ještě jedno mi tam nesedí. Jak známo, pražská kavárna byla v 90 tych letech napojena na katolickou církev. A ta byla propagována i v TV a tisku. Kecalo se o "mravnosti" a tak. Za socíku měli společného nepřítele Jenže to se postupem času změnilo. Ze začátku zřejmě proto, že bývalí disidenti a dnešní politici, začali být napojeni na nově vzniklý domácí a pronikající zahraniční, kapitál. Konkurující katolické církvi.
S tím, jak se prosazoval, náboženské cítění pražské kavárny úměrně chladlo. I z toho Kaldy je dnes neznaboh. V restitucích nešlo o církev, ale o peníze. Kmotři se šíbli a zase nastal konkurenční boj bez přívlastků. (Prezidentu ČT zcenzurovala z novoročního projevu zmínku o Bakalovi. Předběhli jsme USA o hezkých pár roků. Ale v USA zase zcenzurovaly TV prezidentovi projev celý...)

Dnes i proto, že ze Západu k nám přišlo a prosazuje se něco, co je zváno neomarxismus. Ať už jeho šiřiteli byli nejdříve Zelení a po jejich pádu Piráti nebo neziskové fondy Sorosovy Open Society. Jejich ideologie je na míle vzdálena od katolické církve. A křesťanství obecně. Kapitalisté vidí ve Vatikánu a jeho pobočkách, ekonomického konkurenta. Neomarxisté v křesťanství a v církvi katolické tuplem, protože má nejpropracovanější vnitřní strukturu, ideového nepřítele. Nesmiřitelného. Který brání migraci, propaguje nějaký řád a brání se z jejich pohledu "progresivním" novotám, jako LGBT, Istambulské "smlouvě", adopci dětí gayi, jinému chápání rodiny, neregulované migraci a výměně obyvatelstva atd. Ostatně, už jednou tu téměř přesně tohle, bylo... Proto jsou Duka nebo třeba dr. Piťha (bývalý ministr školství) kavárnou zavrženi a na výsluní kavárny se hřejí zjevy jako lžiprofesor Halík nebo třeba, vlastními slovy "katolická buzna", Putna. Ve slavné ČT pak mají z konzervativních ( tj. stále ještě relativně "normálních" katolíků) osypky. Působí na ně jako česnek na strašidla. Proto si tam dnes ani neškrtnou. Představa, jak se právě s nima ČT domlouvá na nějakém komplotu, se svým ideovým nepřítelem...
A co na to pravdoláskaři?? Putna, Halík, Bartoš a další a další, ti jedině správní a lepší strážci bruselských byrokratických EU "hodnot", hodnot institutů a fondů?
Vše lidé, odlišující se svými, jedině správnými a mravními, nadčasově ušlechtilými idejemi, od většinového obyčejného zabedněného plebsu, nechápajícího genialitu druhořadých slouhů EU a televizáků, samých lepšolidí, přinášejících za tv poplatky jednostrannou (masáž či oblbovárnu) osvětu? Za poplatky od všech plátců agendu, výhodnou pro max 10% z nich? Dovolili by "kolaboraci" svých lidí ve své ČT a svým ideovým, nesmiřitelným nepřátelům! vstup tamtéž ?? (Možná by řval i Řeporyjec. O modrou Milku strach nemám. Ta by byla zděšena až poté, co by se připojila k vítězné frakci.)

Jestliže se podaří v ČT prosadit, aby místo jednostranné propagandy zaznívaly názory celého politického spektra, to stačí. Už jen tohle pomůže Dukovi a Graubnerovi. Je důležité, že nejen jim...

Tož tak.
Katolickou církev bych nepodceňoval. V historii ukázala, že " dokáže". (Ostatně, některé prvky v její organizaci jsou převzaty z islámu, kterému se následně dokázala ubránit - bylo by to na samostatný článek). Důvěřuj, ale prověřuj. Takže pro jistotu průběžně sledovat. S vědomím, že jestli něco Lipovská není, je to zcela jistě Matta Harri.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jak tedy Ježíš Kristus ekonomicky a sociálně viděl svět? Myslím, že spíš dával návod na nějakou vnitřní spásu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Přečti bibli, tam to všechno je. Nebo choď na hodiny k místnímu faráři. Pak si to nebudeš plést s buddhismem.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vážení přátelé, kde jste ty informace o Dr. Lipovské vzali, když jste z nich udělali Vaše tady prezentované závěry? Byl bych rád, pokud byste poskytli nějaké zdroje. Nemyslím na V. K. sen. a Katolickou církev, ale na tuto dámu. Já mám k dispozici pouze tyto zdroje: https://is.muni.cz/auth/osoba/lipovska#publikace - a tam jsem nic podobného, jak Vy zde uvádíte, nenašel. V. K. seniora nemusím, dokonce nesnáším, jako osobnost s celou jeho filozofií. K církvi sv. katolické mám hluboké výhrady. V tom jsme asi zajedno. Ale nálepkovat slečnu Lipovskou tak, jak předvádíte, je asi minimálně zavádějící.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Dr. Hana Lipovská je zaměřením národohospodářka, na rozdíl od V. K. sen., který je ve své podstatě penězoměnec. Celý její odborný profil je zde https://is.muni.cz/auth/osoba/lipovska

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

In reply to by JanDrda (neověřeno)

Trvalý odkaz

s čím konkrétně nesouhlasíte?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Za tenhle článek,bych Vám dal celou drůbežárnu.
Ještě tam chtělo připsat,kdo byl pro privatizaci ČT,ať je jasno.
O těch dalších privatizacích se uvažuje v tom Klausově klubu,ale hlavně ČEZ a právě k vůli napjatému státnímu dluhu a rozpočtu.
Takže vážení kydači,bijme na poplach.

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, já bych v tom nehledal nějaké konspirace.

Prostě někdo chce jeden metr pro všechny, považuje poctivost za normální, tak jako TGM.

Ti, kteří tepají nepravosti pouze některých, mají máslo na hlavě.

Možná je to poslední možnost, jak zjednat nápravu, a mít nestrannou televizi, viz BBC.

Raději přemýšlejme, jak ji podpořit proti státu ve státě, který dobrovolně do toho nehodí ručník.
Je tam jednou z mnoha, kteří ji mohou přehlasovat, a půjde…
Kdyby chtěla paní Lipovská dělat kariéru, tak vstoupí do strany, které stoupají preference.

COVID nám nastavil zrcadlo, ve kterém můžeme vidět, kdo je pro společnost potřebnější.
Zda celebrity, nebo zdravotníci, záchranáři, vědci, prodavači, řidiči, prostě ti kteří hlavou a rukama vytváří hodnoty?
Je to vhodná šance především pro mladé při výběru povolání.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

netvoří hodnoty. Záchranáři taky ne, ti je zachraňují. Hodnoty tvoří jiní. Ti kteří se podílejí na tvorbě výrobků a služeb, prodejných za světové ceny. Vše ostatní je zbytné. Řidič, který vozí papaláše, taky nic netvoří.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by *.* (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte celkem pravdu. Ale doplnil bych, že třeba ti záchranáři nebo řidiči papalášů následně dovytvářejí prostředí, ve kterém chtějí ti, kteří prodávají za světové ceny, žít.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

společenskou užitečnost, potřebnost zastávané profese a tvoření hodnot dnes kálí Bílý Tesák, aby taky nebyl furt jen sprostý.
Heslo dne - narýžovat, nakrást, ojebat druhé (už jsem zas sprostý, ale slušný ekvivalent není...), nejlépe pak stát, bo tam se dá skvěle kličkovat, anebo se přehlásit pod finančák, kde je pravděpodobnost kontroly jednou za sto dvacet let.
Na hodnoty už dnes nevěří nikdo a vykládají si o nich staří a úplně pitomí dědci a sklerotické báby.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Boj o Lipovskou.
Mně jde o to, abych nebyl za své peníze oblbován propagandou. V jakém zájmu, ať už jsou to zájmy USA, nebo zájmy katolické církve, je mi jedno. Pokaždé je to zneužití plátce, tedy také mě, pod hlavičkou nicneříkající "veřejnoprávnosti".

Měli bychom se víc snažit o to, abychom nebyli zneužíváni v jakémkoli zájmu ! A jako dobré řešení se mi jeví způsob, jakým je televize financována na Slovensku a asi i jinde. Tedy - placená z rozpočtu.
Politici by si pak ohlídali, aby se ČT chovala způsobně. Rozpočty jsou teď tak rozmařilé že, je nějakých 7 miliard, které teď ČT spolyká, neohrozí.

Rozkrádání peněz ze státního rozpočtu je trochu jiná kategorie, než rozkrádání povinné platby přímo z rukou občana.
Přinejmenším by taková změna stála za pokus !

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

"Politici by si pak ohlídali."

Máme ze Slovenska nějaké reference, jak jim to tam funguje?

Je jasné, že z titulu "nebudu kousat ruku, která mě krmí" bude taková ČT mírně provládní. Což ale nepovažuji za až takovou chybu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

podle vás je BBC nestranná?

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

je na tom dnes ještě daleko hůře než ČT. Její dny slávy jsou minulost. I taková Al Dzazira je lepší

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

- Lipovská není dívka.
Z biologického hlediska je ve třiceti sakra zralou ženou. Intelektuálně je zralou osobu i osobností už hodně dlouho.
Sociálně - tam si myslím, že není nic. Úplné prázdno. Žádné emoce, žádný soucit, žádné uvědomění si solidarity, žádná potřeba sounáležitosti, žádná empatie. Nic.

- Schválně jsem si vyhledal její fotky. Pokud se na některých usmívá, je to úsměv masky. Oči zůstávají zcela chladné, neustále analyzující a vyhodnocující.

- Z rozhovorů s ní vyplývá, že život je pro ni plněním povinností a plnění povinností je pro ni náplní života. Žádné koníčky, žádní přátelé, žádné sociální vazby. Nepotřebuje společnost druhých lidí; nepotřebuje společnost vůbec. Societas/komunita je pro ni prázdným pojmem a co hůř - projevem slabosti a nedostatečnosti. Stejně jako je slabostí a nedokonalostí projevení citů vůči komukoli a čemukoli.

- Nemá přátele, protože je k ničemu nepotřebuje. Má pouze učitele, mentory, konzultanty, církevní autority. Možná nějaké kolegy.

Přesto si myslím, že není sociopat, protože nekoná s úmyslem někomu ublížit.
Nicméně doufám, že nevstoupí do politiky. Protože pak by výsledkem její práce bylo ublížení mnoha lidem; tak, jako když vstoupil do politiky kybersadista Drábek.

Průměrný počet slepic: 2.9 (22 hlasů)

"psychoanalytických" keců. Bavte se o tom co udělali, o výsledcích.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

Nebo víte o nějakých dalších výsledcích?

Průběh podobný jako v "boji o Trumpa".
Sice nevíte proč, ale budete se za něho rvát do posledního dechu :o))

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

buďte trpělivý. Jsou jen 2 možnosti: buď se nic nezmění, nebo se něco změní.
Radě ČT dejte tak půl roku, Trumpovi či Bidenovi 2 měsíce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Pane Milan V
Jednou jste psal o Harisonové a jejich rodičích,jako že jablko nepadlo daleko od stromu.
O Lipovské byla zmínka také,že její rodiče až ortodoxní katolici,tak dcera bude něco podobného,nekouká nalevo,ani napravo,jede si své.
K tomu jen poznámka,Vatikán je jen pobočka Satanovi synagogy. a v tom to je.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě výrazněji je ohodnocen generální ředitel České televize Petr Dvořák. Jeho standardní měsíční hrubá mzda dosahuje 242 tisíc korun. O jeho odměně za rok 2019 bude Rada ČT rozhodovat v červnu 2020.

Za rok 2018 mu ji přiznala v maximální možné výši 2,42 milionu korun. Nekrácenou odměnu v maximální možné míře Rada ČT Dvořákovi přiznávala i v předchozích letech.

na Hlídacím psu jsou již dávno platy a odměny všech ředitelů čtv.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, mě ten Dvořákův plat ani tak netrápí. Pokud řídí instituci s obratem 8 giga, je na řádnou odměnu nárok. Ovšem je naprosto nutné, aby naprosto transparentně skládal "má dáti - dal"
Každý jednatel sebemenší firmy. to každý rok dělá. Nechává si projet auditem účetnictví a případné nejasnosti si musí obhájit..

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

si myslím, že dobrá práce má být dobře ohodnocena. Mě trápí to, že bylo považováno za normální mu přiznávat plnou výši odměn, ačkoliv jeho práce je darebná. Nejsem asi jediný, kdo se na celý jeden segment vysílání ČT nedívá, protože se na to nedá koukat. Je to horší propagandistika, než za ředitele Pelikána nebo ředitele Zelenky.
Mě ovšam také trápí to, že odměňování ve veřejné sféře je hodně nevyrovnané. Ředitelé podobných institucí, avšak financovaných přímo ze státního rozpočtu mají platy na úrovni 20 % platu ředitele ČT. To je přeci neomluvitelné!

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

tím by se měl Vidlák řídit a měl by psát a spekulovat o skutcích a výsledcích (třeba práce rady ČT, či ČT),
ne o tom jak kdo vypadá či co o něm říkají či co on říká o sobě, či co možná udělá..
Jinak vidím, že postoj člověka je především dán rodinnou historií, pro mě například je naše První republika něco velmi positivního,
protože umožnila dědovi si založit velmi prosperující rukodělnou živnost (kterou mu bolševik sebral). Klaus akorád rozdával majetek, který mu nepatřil, to nemá s "pravicovostí" nic společného.
Cirkev přežije, i když jí "dojdou peníze", ty kostely a kláštery, to jsou naše kulturní památky, když nebude mít církev na údržbu,
tak to stát (když se nebude chovat jako barbar) zase musí zaplatit.

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta druhá jen spekulace, spekulace, takže stejně o ničem jako včera ten sexismus.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

z vaší definice vám vadí?
Já jen, že o sexismu furt všichni blbě žvaní, kdykoli se jim to hodí, ale nikoho nenapadne případnou nesprávnou věc pojmenovat českými výrazy.
Do díla!

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

A tak už vím, co je sexismus: když se jedno pohlaví vyvyšuje nad druhé pohlaví (duševně, ne vzdáleností nad zemí), sexismus je oboupohlavní (feminismus je sexismus ženských nad chlapama, maskulinismus ... sakra, to je blbé slovo, zní mi jako masturbilismus ... to je naopak, když chlapi machrujou nad ženskými).

ALE NĚJAK TOMU ASI NEROZUMÍM, protože podle tvrzení nekterých diskutérů, pokud chlap o nějaké ženské řekne, že je nehezká nebo škaredá nebo hnusná nebo ... (výrazy se liší emočním zabarvením nebo taktem, ale význam je totožný), jedná se údajně o sexismus.
Mně připadá, že, aby to byl sexismus, musel by říct, že všechny ženské jsou nehezké nebo ....

Nebo to funguje tak, že když chlap řekne o chlapovi, že je hnusný, tak je to proto, že je ten chlap hnusný a když to řekne o ženské, tak je sexista? Není to spíš proto, že zuří, že ta ženská nepřijala jeho nabídku kvalitního sexu nebo je jen netaktní nebo obhroublý?

Jak napsal Targus a já ho trochu doplním - KAŽDÝ MODERNÍ CHLAP JE SEXISTA, I KDYŽ PŘESNĚ NEVÍME, CO TO JE, ALE JSME NA TO HRDI, PROTOŽE PŘEDPOKLÁDÁME, ŽE TO ZNAMENÁ, ŽE NÁM TO JEŠTĚ FUNGUJE!!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Kdyby se Lipovská ucházela o místo a uspěla ve volbě pro práci v nočním klubu bylo by jistě správné ji hodnotit takovým pohledem jak leckdo (naštěstí málokdo) zde.
Zde jde o navýsost společensky důležitou práci. A nebezpečnou. Na pohlaví a vzhledu nezávislou. Jak dopadl Paroubek když chtěl udělat pořádek ve státní správě a ve vlastní straně? Jak dopadla jakákoli volba Lenky Procházkové, Vitáskové, Bobošíkové, Kláry Samkové..? Tyhle ženy riskují mnoho. Zaslouží si obdiv.
Na druhou stranu : proč se nezasmát s chlapem a chlapovi kterému to ještě funguje? Nic proti Havranovi ani Targusovi, mohli by si myslet že jim závidím. A já závidím :-) .

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Kdyby se Lipovská ucházela o místo a uspěla ve volbě pro práci v nočním klubu bylo by jistě správné ji hodnotit takovým pohledem jak leckdo (naštěstí málokdo) zde.
Zde jde o navýsost společensky důležitou práci. A nebezpečnou. Na pohlaví a vzhledu nezávislou. Jak dopadl Paroubek když chtěl udělat pořádek ve státní správě a ve vlastní straně? Jak dopadla jakákoli volba Lenky Procházkové, Vitáskové, Bobošíkové, Kláry Samkové..? Tyhle ženy riskují mnoho. Zaslouží si obdiv.
Na druhou stranu : proč se nezasmát s chlapem a chlapovi kterému to ještě funguje? Nic proti Havranovi ani Targusovi, mohli by si myslet že jim závidím. A já závidím :-) .

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Já vážně chválu moc neumím, ale postavil jste se Vidláku k tomu zpříma (jsem zvědavá, kdy mne to přestane překvapovat), vysvětlující popis myšleného je naprosto jasný a myslím, že se ani k tomu nepochopení o moc víc napsat nedalo. Bravo!

Já jsem si uvědomila včera, jak snadno se člověk může fatálně splést jen proto, že je nepozorný. A to šlo jen o polévku, co někdy vznikne když jde o politiku a přidá se k tomu nepřesné vyjadřování či špatné porozumnění, to tu vidíme prakticky denně.
I já se kaju a dávám si předsevzetí, že bez pozorného přečtení si příspěvek odpustím. Otázka je, jestli tedy budu moci ještě někdy něco napsat, pořád totiž spěchám :-) 

S tou „druhou stranou“ (Klaus a Církve, atd.) klidně můžete mít pravdu, zatím ale H.L. dělá to, co dosud nikdo nedokázal. Počkáme si, ale kéž byste pravdu neměl!
I já jsem věřící, ale od doby pravičáckých restitucí nezapomínám na K.H.Borovského: „Pán Bůh nám dal pro chování deset svatých přikázání. Ale církev, naše máť, zkrátila je v jedno – plať!“ Taková církev byla, taková je a taková bude. Takže iluze o milosrdenství na místě určitě nejsou. Přeji Vám krásný zbytek dne i hezkou neděli, Vidláku

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

sami vidíte na tomto malém vidláckém, ale výstižném vzorku, že nějaká společná dohoda, představa, úmluva, vize, v české společnosti je nemyslitelná. Lipovská posloužila jako lakmusový papírek.

Diví se někdo mé skepsi o dalším směřování Česka? Nejednotnost, rozhádanost, neprincipielnost jako převažující stav. Velmi vyhovující stav pro dosavadní třicetijednaleté držitele moci ať se jemnují jakkoli.

Ruku na srdce : kdo z vás by šel dát domácí zlato na posílení české měny, kdo z vás půjde na marš do Ruska až Stoltenberg zavelí, kdo z vás zná a má svého jediného politického favorita po celou dobu 31 let který nezklamal...?

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

- Zlato jsem nikdy neměl, ale kdybych měl, soukromé majetky skryté za "českou měnou" bych nikdy neposiloval.
- Až NATO zavelí, nebudu do Ruska mašírovat, ale poběžím s větrem o závod s bílým nátělníkem na lyžařské tyčce, i když budu vědět, že po pár metrech pravděpodobně skončím s kulkou v zádech.
- Nejen za 31 let, ale ani za celý svůj život jsem neměl žádného politického favorita a proto nejsem zklamán.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

na Pripolarnyj. Ale jen s báglem a foťákem.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Vámy.
Je tam krajina podobá Gorolistánu, nikde žádný Wasserpolok (Wp je občan,-ka polské národnosti přebývající většinu svého vymezeného času na českém břehu řeky Olše) a zemřel mi tam praděd v úplně pitomé a zcela zbytečné válce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Ani bych nemusel tak daleko (byl jsem od Uralu nějakých 500km).

Stačilo by mě jihovýchodní Rumunsko nebo Moldávie, Bukovina. Na 14 dní, pěkně ztratit civilizační zlozvyky...
Ale to už asi neklapne, 20kg na zádech už bych nedal, jsem bolavej...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

stár, škared a hloup. Anebo hlup?
Kdybyste si každý den po ránu dal pořádného štamprlíka, byl byste furt Jura.
Nabízím vám zapůjčení motorky, v létě pojedem spolu. Váma je právě tam, kam vás srdce táhne...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

K jednotě je možné se i modlit, ale je to fikce. Jednota všech neexistuje a nikdy neexistovala. Vždycky byla leda tak jednota některých proti jednotě (či nejednotě) jiných.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale uvážíme-li že v demokracii nejde o jednotu, ale o podstatnou většinu?
Stále (pro mě bohužel) existuje jenom jedna většina : většina, sice remcajících a nezajímajících se, podporující dosavadní vývoj a stav společnosti. Stačí se podívat na volební výsledky posledních třiceti let.
Nepodporující (současný stav) většina byla jen v roce 1948 a 1990. Teprve takto nastávají zlomové roky. Navíc samozřejmě musí být vhodná mezinárodní situace. Což teď jistě není. Proto realismus mnohými nazývaný skepsí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na množství nehleďme.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

1) Malá hrstička rodinného zlata beze stopy zmizela v r. 1968 spolu s ostatním zlatem a drahými kameny, sesbíranými "lidem" v rámci národní sbírky. Prý toho tenkrát bylo za čtvrt miliardy tehdejších Kčs.
2) Mně už Stoltenberg nezavelí. Ale pokud by bylo nejhůř, uměl bych s představit, že bych se mu pokusil alespoň nějak škodit.
3) S favority jsem definitivně skončil v r. 2000. Předtím jsem do r. 1998 žádné neměl; a po r. 2000 už nevěřím nikomu a ničemu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Úvaha o tom, že by Lipovská mohla být trojským koněm majícím zajistit mediální přízeň ČT pro naplnění určitých konkrétních cílů, mi připadá dost krkolomná.
Církve, zvláště katolická, mají i nyní v ČT podporu a prostor, i když katolická od té doby, co se monsignor Duka vydal jednoznačně a ostře proti proudu pravdyalásky, jinak zabarvený.
Mmj. monsignor Duka si u mne svým důrazným hájením konzervativních hodnot hóódně polepšil. A instalací Lipovské do RČT tuplem. Škopíčky špína a nenávisti od bakalomédií, které si mohl ve svém věku ušetřit, jsou důkazem toho, jsou pro mně důkazem jeho integrity s stanovisky a činy v době před 89., za které seděl.
Pokud by se katolíci vydali tímto a ne Halíkovým směrem, byl bych mnohem ochotnější na to kývnout k rozvázání měšce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

z vrtulníku vojákům, toho bere peklo.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Prominuto. Pokud Lipovská splní misi, feldkurátství nepadá na pekelnou váhu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)