Má příliš co ztratit

Autor
Štítky

Hrozně rád bych se mýlil. Hrozně rád bych Manece přiznal, že Trump je statečný muž, který dnes (nebo dvacátého ledna) zcela změní běh dějin a ukáže se nejen jako americký kovboj, ale skutečný hrdina milionů. Byť to nebude nic zákonného.  Svým způsobem bych si to přál, protože by to mohlo zahájit skutečnou změnu naší západní civilizace. Mohlo by to znamenat návrat k tomu, co náš svět udělalo velikým. 

Ale nevěřím tomu. 

Naopak si myslím, že Trump je bohužel pro nás všechny jen další v pořadí a nic na tom nemění, že  jeho šou je přesně v americkém stylu. Myslím si to od jeho posledního projevu ve kterém američany vyzval, aby protestovali. Ale nepostavil se do jejich čela. Ze své prezidentské moci nepřiznal nikomu z případných  demonstrantů mimořádné pravomoci z důvodu ohrožené demokracie nebo ukradených voleb. Netroufá si. 

Zřejmě za ním ani nestojí žádné významné silové struktury.  Když si to tak vezmu, je na tom podobně jako je byl Babiš.  Má podporu těch dole, ale váhá se o ně opřít. Váhá pustit se do boje se samozvanou elitou. Netroufá si. Síla dolních devadesáti procent se mu zdá málo. Náš Andrejko předvádí to samé. Podporu zespoda měl, ale dělal všechno pro to, aby ho podpořil i někdo jiný. Někdo silný a mocný. Lidové vrstvy zřejmě v jeho očích neskýtají bezpečnou převahu. Když vidím, jak jsou lidové vrstvy rozhádané, vlastně se té nechuti ani nedivím.  

Ze stejného důvodu Trump čeká. Jistě, pokud by spontánně vzniklo nějaké "americké jaro", které by mělo převahu, rád by se jím nechal vynést. Ale netroufá si být tím, kdo to spustí. 

Upřímně... je to vlastně docela pochopitelné. Stejně jako náš Andrejko, oba mají o ztratit. Spoustu peněz, bodyguardové bezpečí, krásné vily, dobré jídlo, libovolné auto, jakékoliv myslitelné přání.  Oba mají děti a širší rodiny, které by ohrozili.  Oni jsou ti poslední, kteří mohou ztratit jen okovy. Naopak, pokud přijmou pravidla hry, nic se jim nestane. Dožijí v luxusu za vysokou zdí chráněnou kamerami. Opačná perspektiva znamená nejistou existenci, obrovské náklady a pokud se vůbec dostaví kýžený výsledek, bude to za velmi dlouhou dobu. 

I když americkému i českému miliardáři přiznávám jisté možnosti, stejně tak musím říci, že nevěřím v jejich altruistickou angažovanost, protože naopak nečinnost jim přinese prachy. Oni nejsou nějací odmítnutí šlechtičtí šynkové, na které nezbyly rodové peníze. Oni si je zajistili sami a mají co ztratit. 

Proto budeme i nadále svědky velmi opatrných pokusů nějak zvrátit nezvratitelné, ale vždy v rámci zákona. Tak, aby se žádným "odbojným senátorům" ve skutečnosti nemohlo nic stát. I u nás uvidíme totéž. Podporu veřejnosti, která stydne a stydne, protože Veľký Bocián se k ničemu nemá a nemíní doopravdy dělat revoluci. Ano, chtěl by se vrátit do "starých dobrých časů", ale ne za cenu statků a už vůbec ne hrdel. 

Připouštím, že tohle všechno může být i kvalitní kamufláž, která čeká na nejlepší okamžik a má smysl pro efekt. Ale osobně tomu nevěřím. Nebo je tady ještě někdo, kdo si dovede představit jiný výsledek než ten, který byl vyhlášen? Výsledek, který uznal už i Putin a ten ví o americkém zákulisí víc, než přiznává. 

Abych to shrnul... snažil jsem se naznačit, že Trump sice měl potenciál, ale nikdy ho nenaplní, protože mu chybí odvaha riskovat všechno. Chtěl by dobu, kdy byl svět ještě v pořádku, ale ten dnešní mu poskytuje dost peněz, aby mu nakonec byla košile bližší než kabát. K tomu se ve skutečnosti bojí opřít se o veřejnost, protože zřejmě oprávněně tuší, že její přízeň je vrtkavá a neskýtá žádnou jistotu úspěšného odboje. 

Myslel bych si, že náš Andrej dokonce skýtá trochu větší šanci než Trump. Protože pokud prohraje, bude vyšetřován, souzen a nejspíš i odsouzen. Může o všechno přijít a tak nakonec může být jeho ochota riskovat větší. Ale pokud riskovat bude, stane se tak v nouzi nejvyšší, kdy už může být pozdě. Jak vidno, podpora veřejnosti je zřejmě až ta poslední nejzoufalejší možnost, kam se uchýlit. Ovšem ve světle mého pondělního článku je i toto pochopitelné. Rozhádaná veřejnost, to nejsou sevřené masy prodchnuté jedním duchem a jedním cílem. Postavit se do jejich čela neskýtá žádnou jistotu. Zrada je skoro stoprocentní. 

Proto bude instalován Biden. Bude kolem toho hodně řečí či křiku, ale žádné opravdové činy.  Žádné riziko, žádné převzetí odpovědnosti za budoucnost.

Ale rád bych se mýlil. 

Mimochodem... dovedu si docela dobře představit, že milí republikánští senátoři v Georgii neuspějí... pro jistotu ani jeden. Když se dá sčítat pro Bidena, půjde to jistě i pro demokratické senátory. A na druhou stranu... pokud vyhrají republikánští senátoři, je to důkaz že i předchozí prezidentská volba byla v pořádku? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (81 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Snaží se nebýt tím, kdo odstartuje nepokoje, nebo lépe, vzpouru. Zřejmě nechce být, v případě neúspěchu souzen. Nevěří asi ani armádě. Není divu, když jej podělí jeho vlastní lidé. Četl jsem o masivním zastrašování soudců a senátorů, třeba tady:
https://ac24.cz/-/znamy-americky-pravnik-dnes-zverejnil-sokujici-inform…
ale i na amerických webech, takže není divu, že se politici a soudci bojí. Trump postupuje proto dle zákona, ale snaží se vyvolat svými twittry zlobu mezi příznivci, zvednout je k akci. Chce aby nepokoje vznikly živelně. Jestli se tak stane a zda se pak Trump postaví do čela, to je teď otázka.
Přiznám se, že jsem mu celou dobu držel palce, čekal jsem, že když nezastaví, tak alespoň oddálí, likvidaci naší civilizace. Domníval jsem se, že ví kdo je jeho soupeř, že ví, že to bude špinavý boj všemi prostředky. Proto jsem věřil, že má nějakou taktiku, varianty. Nemůže být přeci takový hlupák, který nechá demokraty v klidu po 4 roky připravovat tento podvod.
Dneska budou vyhlášeny oficiální výsledky zpochybněných voleb. Uvidíme, co nastane. Optimista už moc nejsem, ale naděje umírá poslední.

Průměrný počet slepic: 4.1 (31 hlas)

...ne podělí, ale podjeli, tedy zradili...

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Něco se v USA děje před Kapitolem. Jak je to silné a co z toho bude, se uvidí.
https://m.theepochtimes.com/house-senate-recessed-due-to-lockdown-amid-…

Demokrati budou mít v Senátu většinu. Zvítězili oba jejich kandidáti. Mluví se o tom, že v Georgii pro kandidáta demokratů bylo spočítáno navíc 5000 hlasů...

Pozor! Česko už má vyvinutou vakcínu! K překvapení všech ale Blatný její testování 20.listopadu stopnul!

Česká republika vyvinula vakcínu.
20 listopadu bylo její testování stopnuto.
Je zajímavé, že dovezeme tu nejdražší vakcínu a vůbec neuvažujeme o levném, prvním a tudíž nejvíce odzkoušeném, Sputniku... Jsme v EU a musíme poslouchat příkazy zvenčí. Vydělat musí západní, hlavně německé, firmy!!

https://tn.nova.cz/clanek/petras-ockovani-muze-celou-koronavirovou-situ…

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ceska-vakcina-koronavirus-v-cesku-…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

proběhla na Ukraruině, kde ovšem byly poněkud jiné startovací podmínky. Kam až to vedlo, měli jsme možnost sledovat takřka v přímém přenosu. Plebs byl vmanipulován do pozice kanonenfutru, ostatně jako pokaždé.

K těm startovacím podmínkám - Trump nemá plebs rozdělen podle místa bydliště - třeba východ proti západu, což je problém v momentě, kdy je potřeba rozjet logistické operace.
Jako zásadní problém při jakémkoli "lidovém" projevu odporu proti elitám vidím eliminaci Národních gard.

Co Trump udělat mohl a neudělal.
Protlačit, resp. prosadit zapojení složek NG do voleb dvou senátorů ve státě Georgia s poukazem na falšování prezidentských voleb. prostě na bordel ve volbách by dohlížely ozbrojené složky. Pokud by se sčítaly hlasy přes noc, všichni ven, vypnout kompy, v sedm ráno nástup do práce.
Žádné noční čachry v prázdných sálech. Kdo přijde blíž, než na padesát metrů bude sejmut na první dobrou.

Za takové opatření by Trampíka do basy cpali velmi ztuha. Otázkou ovšem zůstává, jestli tam Bidet neměl naházeno ještě více, než při "běžném" podvádění.

Průměrný počet slepic: 4.1 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to takové srandovní, jak se nejde poučit z minulosti.
K včerejšímu článku jsem uvedl, že pokud se má něco změnit, je třeba jedné základní a druhé podpůrné události.

První je, že se najde skupina s nějakou novou, případně jinou myšlenkou než měla doposud vládnoucí skupina.
Druhá, že se přidají masy jež nakonec vše odserou.

Snad to byla Trampova (staro)nová myšlenka skoncovat s dosavadními praktikami velkých peněz. No nenašel příznivce, tudíž ani nemá dav s někým, kde jej sešikuje. Velké peníze se ubránily a Tramp odejde s ponížením. Nakonec na něm dost pracoval.
Babiš je to samé, nemá v hnutí tahouny co by alespoň navenek vyjadřovali nějakou změnu (myšlenku) ke které by se přidal dav. Ze začátku byl nový a dával mnoho naděje. Nakonec se ukázal stejný jak ostatní politici, lavírovat mezi osobním prospěchem a nějakou tou prospěšností pro nás, dav.
Taky promarněná příležitost.

ALE!!!! jak tramp, tak Babiš byly naděje a v současnosti se skřípějícími zuby, Pánbů zaplať za ně!!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Jen to neumím tak průzračně popsat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Jakou naději představoval Babiš? Moje první serioznější setkání s jeho dílem bylo, když si koupil půlku poslanců na to, aby mu odhlasovali vyšší procenta biosložek do paliva, než vyžadovala EU. Provedli to den před rozpuštěním sněmovny v nouzovém režimu, který za tím účelem vyhlásili.
Tohle byl vstup oligarchy a pijavice do politiky. Založil ANO a rozšířil Agrofert o legislativní a exekutivní divizi.
Jakou naději pro vás představoval Babiš v té době? Pro mě hrozbu Ukrajinizace, což naplnil.

Průměrný počet slepic: 3 (22 hlasů)

pět kur.
Nicméně si nedovolím nepodotknout, že tzv. ukrajinizace probíhá na celém světě bez výjimky. Liší se snad možná v rychlosti likvidace jednotlivých států.
A naprosto drze si dovolím přihodit poznámku, že ukrajinizace začala probíhat daleko dříve v Ojropě.
Rok 1952, Pařížská smlouva, vznik mafiánské skupiny s názvem Evropské společenství uhlí a oceli.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A9_spole%C4%8Denstv%C3%AD_uhl%…

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Já jsem myslel ukrajinizaci ve smyslu oligarchizace politiky. Do té doby u nás byly rozdělené funkce politické a ekonomické. Bakalové rabovali a Vašíci seděli na hradě. Kdežto na Ukrajině postupně ovládli politiku oligarchové napřímo, bez prostředníků. Dnes nám náš oligarcha vládne napřímo, protože už ho otravovalo furt dokola nakupovat hlasy a balancovat. Šel do toho ... teď jen, jestli je spíš jako Janukovyč, nebo Porošenko.

Než se dostal Babiš do parlamentu, potkal jsem spoustu lidí, které uchvacovalo, že budeme mít v čele země úspěšného bysnysmena. Jen holt nechtěli za nic na světě vědět, co za tím stojí a jaký je jeho reálný bysnys. A ti co hopsají na náměstích proti němu, zase nechtějí vědět, kdo je organizuje a jaké má metody a cíle. Začíná mě ten kretenismus unavovat a přijde mi, že na konci komunismu bylo kreténů tak nějak míň. Nebo aspoň spolu víc mluvili a stálo jim za to se pohádat.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

naředění domácího obyvatelstva ukrajinským.
Na ja, někteří ale říkají : ono jsou jak my (na rozdíl od např. muslimů).
Uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

No, takže veřejné prohlašování facebooku, googlu, majitelů CNN atd. že vložili peníze proti zvolení Trumpa a navíc, k tomu používají prostředky co vlastní není oligarchizace, pouze u nás Babiš... :D
A ten Biden, co to platil v Ukrajině, to není oligarchizace USA, ale pouze a jenom ukrajiny :D

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pro mě souboj Trump - Biden nestojí jako boj dobra proti zlu. Stejně jako můj negativní postoj k Babišovi neznamená, že bych měl snad nedej přírodo mít pozitivní postoj ke kolaborantům z TOP09, Pirátům, nebo Sorosarančatům.
Mám prostě na věci svůj názor, většinou negativní k většině účastníků. A na druhé straně tu a tam i pozitivní k těm, které považuju za nepřátele - např. u Schwarzenberga jsem oceňoval jeho postoj k Sýrii .. ne že by nemohl být lepší, ale na to, co bylo možné pozorovat v zemích pod kuratelou USA, to bylo v podstatě hodno poklepání na rameno.

Biden, co to organizoval na Ukrajině, to není vůbec známka oligarchizace, to byla prostě barevná revoluce, organizovaná USA, EU a Sorosem za účelem destabilizace Ukrajiny a její využití proti Rusku. Biden společně s kumpány si na tom nakradl .... v principu analogické tomu, co se dělo po plyšáku u nás, jen tam jsou větší objemy, země byla už v podstatě bez kontroly a u nás to tehdy jaksi drželi v rukách lidi kolem Klause. U nás tehdy nebyli oligarchové, ti vznikli až po plyšáku.
To jen pro připomínku toho, že mohlo být u nás líp, ale taky hůř. Ale možná se ještě dočkáme, až to chytí do ruky Piráti a spol...
Tady bych taky mohl dodat, že sice pro mě je Babiš gauner, oligarcha a velká svině, ale že si taky dovedu představit, že by mohlo být hůř, kdyby to vzali do ruky demokolaboranti (Lidovci, KDU, TOP, STAN a hlavně Piráti).

Přeberte si to jak chcete, klidně to dál upřesním.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Jako, že to zaplatil, aby zvítězoil "jeho kůn" a jeho syn se stal bohatým díky ukrajině, není oligarchizace? Jasně, využili jako bič proti rusku, ALE zároveň koupili politika a napakoval se syn vícepresidenta, jaksi to vaše "hlavně bič na rusko" omlouvá, že to není oligarchizace,m to myslíte fakt vážně? Jako, že zkoupím poslance pro svůj zisk v ČR, ale zároveň např. zavřu všechny vrahy+zloděje, tak dobrýnm činem ze mě nebude oligarcha co koupil poslance, ale dobrák?

Co si vlastně pod pojmem oligarchizace představujete když než zisk díky politickému postu?

A to v USA, kdy majitelé novin/televizí/sociálních platforem využijí svoje podniky a peníze, aby se zvolil ten koho chcou oni, když toto není oligarchizace, tak co?

Já jsem netvrdil, že Trump je vítězstvím dobra nad zlem ;) Je to výběr mezi "okrate a sbičuje" vs "okrade", no jsem pohodlný, volím, raděj pouze okradení ;)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jenom dodám vaše "dokazování, že trump není dobro", jaksi to je názor, ale nedokazuje to oligarchizaci či neoligarchizaci, je to spíše diskusním faul, co nedokazuje v tématu vůbec nic, ale hraje pouze na city...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Oceňuji váš politický rozhled, vaše charakteristika naší společnosti (do USA nechci zabrušovat) je bezvadná.Ne, nebudu vás vyzývat aby jste napsal recept, to by byla často užívaná podpásovcovka.
Jen vás, a další, vyzvu k zamyšlení - když víme že nějaké iniciativy, demonstrace, petice, výzvy namají smysl - koho tedy volit? Mám snad ještě rozum, nedělám si iluze, ale co alespoň zkusit volit nějakého vašemu, mému, srdci blízkého outsidera? Nic horšího než že budou volby probíhat stále podle jednoho receptu, vlády stále stejné jako od 89, se nemůže stát. Ono se sice nestane ani nic lepšího, ale proč si neudělat radost tím že jsem se stal konečně svobodným člověkem alespoň na jeden volební den? Jako Popelčini holoubci "zrnko k zrnku".

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Vidím to stejně .. neměl jsem koho volit, tak jsem to poslední asi 3 volby řešil tak, že jsem se nechal napsat na kandidátku a volil sám sebe. Mám čisté svědomí :-) .. ale jasně, věděl jsem, že tím nic neřeším. Celou tu dobu jsem se snažil v diskusích přesvědčovat lidi, že jestli chtějí jít volit, mají volit ty, kteří jsou jim blízcí hodnotově a ne ty, o kterých jim tlustoprd v ČT řekne, že se dostanou do parlamentu. Protože o tom, kdo se tam dostane rozhodují oni svým hlasem a ne tlustoprd svým řečněním. Jenže teorie "propadlého hlasu" (ve své rozšířené verzi pak přímo hlasu pro komunisty) je v ČR zakořeněná tak, že s tím asi nepůjde hnout dalších mnoho let.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

A co dalšího mi podsunež co si "rpý myslím" a následně mi pak vysvětlíš, co jsem za hlupáčka, že si myslím co jsi mi podsunul :D

Chlape, co se bavit o tom co jsem napsal a ne o tom co jsi si vymyslel a podsunul, je to fakt tak těžký nebo už debatu vedeš ve stylu "musím si kopnout, protože mě to udělá radost"? Jeslti to druhé, napiš, ja ti budu odpovídat a ty si budeš moci kopat, až blahem usněš ;) :d

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

No takhle - Ukrajina nebyla organizovaná Bidenem od začátku. To byla dlouhodobá práce Sorose, CIA a mnoha dalších. Nulland to pěkně shrnula v svém slavném telefonátu o 5 miliardách dolarů. Cílem bylo ovládnout Ukrajinu a použít proti Rusku (konstatuju). Prostě aby se Rusové pobili navzájem za svoje peníze a organizátoři z USA mohli vyrabovat zbytek pro sebe jako vedlejší zisk.
Biden se k tomu dostal ve fázi, když už běžel převrat a bylo potřeba poslat někoho ze středního mocenského pole, Biden se takovými kšefty zaobíral rád, jeho syn pro místní satrapy organizoval slyšení u pana senátora. Když Biden přijel, sedl si automaticky do čela a Porošenka normálně komandoval ... ale to jsou známé obrázky, stejně jako vychloubání Bidena, jak během hodiny přinutil Porocha vyhodit prokurátora, který odmítl krýt mladého Bidena při rozkrádání.

K oligarchizaci - po rozpadu SSSR k ní docházelo tam, kde bylo na čem zbohatnout a absenotvala stará nomenklatura. Např. v Bělorusku se moci chopil nám známý Baťka, který tak oligarchizaci předešel, zachoval v hrubých rysech sovětský model, který pak pomalu reformoval. Jižní státy buď přešly na klanové uspořádání, někdy zároveň jako pokračování sovětské nomenklatury (Nazarbajev) nebo se objevila nová elita (Alijev).
Rusko za ožralého Jelcina šlo cestou oligarchizace, kdy prakticky všechno, co šlo prodat do šrotu (i Buran a většina špičkového průmyslu) nebo zdroje, se dostalo do rukou privatizátorů a ti byli buď bílými koňmi zahraničních firem, nebo místní oligarchové. Stejné to bylo na Ukrajině. V Rusku Chodorkovský, na Ukrajině Kolomojský. Nebudu je vyjmenovávat. V Rusku se dostal v roce 2000 k moci Putin, který oligarchizaci zastavil a přinutil je dělit se se státem o zisky. Ten proces trvá dodnes, bojují mezi sebou rodiny Jelcinovské éry, Putinovci, tzv. silovici a Putin to nějak tak usměrňuje a udržuje v tom chátrání ... na Ukrajině mezitím proběhly dvě barevné revoluce, při každé se země propadla do ještě většího srabu a oligarchové si ji rozdělili na části. Porošenko byl mimochodem 3. největším oligarchou a pracoval v Janukovyčově aparátu.
Co USA? Tam analogické procesy proběhly přece mnohem dříve, kdy se formovala federální vláda. Tam to není tak personální, máme tam kluky, od FEDu, kluky od zbraní atd. atd... ti rozhodují. Já to tam klasickým oligarchátem nenazývám, minimálně ne tím, co je na Ukrajině. Oligarchát je pro mě to, když dominantní vlastník klíčových odvětví/území (které většinou získal privatizací nebo kriminálně) se ujme osobně taky politické správy země nebo území. Např. zmíněný Kolomojský byl gubernátorem Dněpropetrovska. Achmetov ovládal a zase ovládá Donbas, Porošenko byl dokonce presidentem a dost si v té době pomohl.
Trump v tomto srovnání není žádný oligarcha, to je hochštapler, který je jednou miliardář, jindy bankrotář, ale vlastní imperium není schopen založit ani spravovat. To je taky důvod, proč s ním zatočili. On se dokáže někam vesrat a lidi šokovat, vydrbat se situací ve svůj krátkodobý prospěch (a třeba v USA i ve prospěch země jako vedlejší efekt), ale není schopen myslet na tah dopředu. Takže zatímco ho zaměstnávali soudy o ruském vlivu a velezrádě, nachystali si ty cinknuté volby.. on to napůl věděl, ale neudělal nic ani aby to překazil, ani aby to hned zatepla zdokumentoval. Podle mě ho vykopnou, možná jen hraje pokr o to, kolik mu nechají majetku a jaké záruky dostane. (mimochodem, Putin ochránil Jelcina včetně celé jeho tzv. rodiny ).

V USA bych to dřív nazval vládou klanů, dnes pro to nemám jméno, protože ty mocenské skupiny se jednak sjednotily proti vetřelci Trumpovi (on se vetřel i Republikánům, kteří tak porušili pravidla Moštárny .. proto taky mezi nimi neměl moc podporu a někteří dodnes dumají, jestli budou ponecháni na pokoji, když ho hodí přes palubu, nebo jestli poletí s ním) a taky se na to nabalila neomarxistická sebranka. Původně to měla být asi dobrá metoda na vytváření nátlaku, ale zdá se mi, že oni už pocítili vlastní moc a že ji začali používat. Takové BLM - cosi jako Lidové Milice Demokratů rabují centrum Portlandu i v době, kdy je o presidentovi mediálně rozhodnuto. Mně to připomíná spíš Vitězný Únor nebo klidnější formu VŘSR.

Trump vs Biden je soupeření vetřelce s figurkou establišmentu. Cynicky vzato, těžko odhadovat, co pro NÁS je lepší, jestli střelec Trump, co chce návrat ke kapitalismu v USA s nebezpečím občanské války rozpoutané neomarxisty, nebo neomarxisti v čele s Kamalou, kteří budou tlačit svoje perverze takovým fofrem, že to vyvolá v USA organizovaný odpor ... a jsme u toho, co vlastně chtějí ti, co rozhodují. A mně se zdá., že už rozhodli. Nikdo se nezbavuje dolaru, nikdo neprodává akcie ... klany se dohodly a bude to asi Biden a já očekávám, že součástí bude i nějaká normalizace BLM atd ... nicméně démona vytvořili, barevnou revoluci odpálili a lidi vytočili natolik, že USA budou velmi nestabilní.

Ale zpět k Babišovi.

Já jsem se původně ptal, jakou naději pro vás Babiš představoval. Tak jakou a proč?

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Na mě jste odpověděl příspěvkem: Napsal uživatel gogo (neověřeno) dne St, 06. 01. 2021, 14:08

Celý jsem ho pročetl a jaksi, proč v něm nevidím tu otázku, kteoru kladete na konci vaší druhé odpovědi na mě, tedy: Já jsem se původně ptal, jakou naději pro vás Babiš představoval. Tak jakou a proč?

Chyba v metrixu, že tvrdíte opakovaně, že jsem neodpověděl, ale vy se neptal? Nebo klasika, dlouhý příspěvěk a na konci odklon k něčemu jinému, že se chytím :D To fakt ne, to si zkoušejte na jiné co nečtou co druhý píše, beru to jako trapný pokus podpásovky ;)

Takže podle příspěvku, když podnikatelé kupují politiky a mediama manipulují v USA je to válka klanů, ale v ČR z nějakého důvodu to samé je oligarchizace?
Nechápu, proč když dva dělají totéž není to totéž, nějaký reacionální důvod kromě tvrzení "je to tak, protože to říkám"? Fakt vysvětlůovat, že porušil pravidla moštárny majitele googlu, to fakt není vysvětlení...
To samý kecal i Babiš, že "politici už dělají tak špatně že musí zasáhnout", přesně ty samí kecy mají demonstranti, politici demokratů viz kemala, takže toto vysvětlení nestojí na vodě, to se potopilo už jenom jak bylo vysloveno.

Takže máte vysvětlení nějaké co něříká "když to udělali v USA je to klany/porušení pravidel moštáry apod." a to samé v rusku/čr/ukrajině "je oligarchozace"?
Nebo jenom, máte odpovědi "když to dělají na západě, je to zelenější"?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Máte dojsm, že neměřím stejným metrem?

Ten dotaz jsem položil v prvním příspěvku, který odstartoval tohle vlákno, ve kterém vysvětluju nedorozumení..zajímalo by mě ale hlavně, proč někdo považoval Babiše za naději. Nebylo to míněno na vás osobně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Zatím ne.
Ale je to taky proto, že to není potřeba. Ten radar nakonec odpískali sami, takže převrat nebyl potřeba, nakonec tehdejší vláda by to protlačila. Z akcí US aparátu u nás si takhle narychlo vybavuju jen dvě:
1. Šapirovo komandování Zemana a červené karty proti němu
2. Sejmutí Nečase
a třetí akcička byla možná ne výlučně americká - to jak nás tehdy Havel s Tošovským připravili o většinu zlata výměnou za dolary a dluhopisy.

My taky pro ně nepředstavujeme žádný klíčový zájem a zlato už získlali.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nový velký vůdce probudí nové naděje. Když ho vůle lidu vyzvedne až na trůn, tak zjistí, že už sice může ale nemusí. Takže už se tolik nesnaží. Je zajímavé, že když jde z tlustýho do tenkýho, tak si každý národ neomylně vybere železný koště, aby ten Augiášův chlív vymetlo. Zmíněný kýžený nástroj už čeká připraven v pozadí a netrpělivě přešlapuje. Takže Napoleon, Hitler, Mussolini, Stalin, Trump a náš milovaný Babiš. Železný koště většinou splnilo, co od něj hlas lidu žádal. A pak dál už si řezničilo po svém. Přece .... komunismus je sověty a elektrifikace a víc ani ťuk drazí mužici ... víc jsem vám nesliboval. Jo, kdeže loňský sněhy jsou. Svět je zkaženej a ani to železný koště už tak precizně nezametá.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Bere v úvahu racio i emoce, zlo i dobro, neuzavírá problém protože nevnucuje tip jak dopanou ti dva, jen naznačuje. Tak to má být. Nevíme nic, nezmůžeme nic, jen můžeme tipovat.
Ale jak dopadne Biden je vysloveno, mezi řádky taky jak Babiš.
Já si taky tipnu, zkuste totéž.
Biden skončí po inauguraci jako předseda vlády Topolánek, Babiš skončí po dalších volbách jako skončil předseda vlády Paroubek. Kdo sleduje naši politickou scénu pozorně ví jak to myslím.

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

Že by bideta někde vyfotili s tamtím v pohotovostním režimu, to se mi nezdá a na nějaké faktické poznámky směrem k tamtěm má příliš dlouhý autocenzurní výcvik pětipísmenkového výboru.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Biden obnažená demence. Poté výměna, z bláta do louže.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák v článku naznačil, že Babiš je tlačen někam, kam nechce, kde se mu nelíbí.
Nemám přesnou představu, co má na mysli, nicméně co se týká Koroňáku, dva pro mne zcela zásadní postřehy.

1/ existence účinných léčiv proti této viróze, o kterých se "nesmí" mluvit a které v podstatě nejsou dostupné (rozhodně ne v míře potřebné)
2/ vyjádření jistého starého pána, virologa ve výslužbě (věk 90 let) ve včerejším večerním programu ČT-24, jehož jméno jsem pro neustálé Jahodino repetění nezachytil, že proti kovidu by úplně postačilo třikrát denně (ráno, po příchodu z práce a před spaním) vykloktat, resp. dezinfikovat nosohltan.

A proti tomu zadlužovací fičák, jaký jsme ještě neměli tu čest zažít (kam se hrabe Kalousek). A "nutnost" čerpat eurodotace na "proudžekty" které osobně nazývám "zelená ekohovna", kterážto mnohdy poškozují životní prostředí více, než nynější stav, protože jinak bychom se stali v rámci EU konkurence neschopnými.
Vcelku nechápu, jak můžou soudruzi politici s Babišem v čele odsouhlasovat a spolupodepisovat tyto sebevražedné programy namísto toho, aby poslali celou Radu EU do prdele a začali řešit věci pro plebs podstatné. Asi je to tím, že nejsem politik a že bych se na žádnou kandidátní listinu nikdy nedostal.

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

k tak mohutnému kognitivnímu deficitu, ale příčinu vám rád prozradím:

Jsou to kurvy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Teď, ve 02:34, jste měl vybudil k hlasitému smíchu. Až se Labuť odvedle zeptala co blbnu.
A to jsem, ač těžko uvěřit, zcela střízliv.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

….. a jdu si na to dát panáka slivovice :-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jdu na něj taky

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ne, že bych záviděl, ale umí se tak někdo narodit, prolívat si ve dvě ráno rypák dezinfekcí.
Jste ožralá prasata!
Tak! A máte to!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

To je ušlechtilé a hlavně čistotné plemeno. Budím se občas v noci a mám dezinfekci po ruce neb jsem přestěhoval postel hned vedle ledničky :)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

kloktat
( pak lze polknout )

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

doplním, než si mne začnete vychutnávat: obecně si poradím, ale zajímalo by mne, jestli ten pán doporučil konkrétní kloktadlo.
Dík.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

neříkal.
Nicméně je k dostání v lékárnách zcela běžně obyč voda osolená mořskými solemi. Praktický doktor vám kdysi dávno na kloktání předepsal kloktadlo, což je opět sbírka nějakých solí. Možná, že se to dá koupit i dnes, to teda nevím, nemohu sloužit.

No a my - chorobně šetřiví dvounožci - ukradneme Staré Jahodě ze špajzu sůl kuchyňskou v objemu jedné kávové lžičky a rozmícháme ji v půl druhém decilitru vody z vodovodu. samozřejmě, když Jahoda zrovna nehlídá, jináč to u nás nejde, páč to je "moc drahé".
Pak už jen protřepat, nemíchat a můžete si užívat.
Já užívám k vykloktání jen jeden jediný lok této sola-lokovy limonády, určo to není potřeba vykloktat všecko naráz. Když to uděláte třikrát denně, není co řešit.
No a jelikož jsem požitkář, dám si z kávového podšálku i šňupeček do obou nosních dírek. Nicméně přiznávám, že to je jen pro silnější jedince a musí se s tím začínat, když si člověk myslí, že je zdravý. Při rýmě rozjede slaná voda v nosu neskutečný fičák.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

pro lepší "imitaci" mořské vody přidávám špetku černé soli (síra). Tady se nemuže nemusím bát, neb ji pro její smrad po zkaženách vejcích nikdy do jídla nepoužije.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak radí pode /nebo nad, nevím kam mne to zařadí/ mnou pánové, slaná voda výborná, ale taky obyčejné kloktadlo /JOX/ a na nos jestli máte proplachovací konvičku a slanou vodu, manipulace sice hrozná, protéká jednou nosní dírkou a vytéká druhou, to tak být sám zavřený v koupelně, ale účinky mohu potvrdit stoprocentně, i na pročištění, i na uklidnění sliznic. Tohle je fakt odzkoušený a pravdivý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Děkuji všem odpověděvším (krásné slovo, ne? Navíc gramaticky správné :-))
Asi doma vyzkoušíme, ale budeme mít špatné svědomí - když to bude fungovat, co si počnou chudáci Pficeři a jim podobní?!
JosefeS, děkuji za doporučení použít ke kloktání SAVO. Vyčůraně počkám na Vaši další zprávu, až to vyzkoušíte Vy. Sláva průkopníkům! :-)

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

moje Jahoda přišla na to, že jsem neuváženě investoval do flaštičky Joxu, tak mne zaživa stáhne z kůže.

Jinak Jox můžete skvěle nahradit levnějším Jodisolem.
Ale bacha na to, kdo je alergický na jód, mohl by si pěkně zavařit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

je nejlepší SAVO. To Vás dočista vyčistí.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Ad 1) Existence účinných léčiv? Třeba jsou, třeba ne. To nikdo neví, protože neproběhla žádná studie. A neproběhla proto, že ji žádná farma-firma nikdy dělat nebude. Protože když do ní vrazí stamiliony, tak můžou být jen dva výsledky. Buď nebudou zas tak účinné a pro firmu obrovská ztráta a akcionáři odvolají vedení. Nebo budou účinné, ale již jsou vyráběny jako generika všude na světě za pár korun a firma bude mít taktéž obrovské ztráty a akcionáři odvolají vedení.
já být ředitel jakékoliv farma-firmy zajišťující zisk svým akcionářům, tak do toho nikdy nepůjdu. proto to nikdo neudělal a neudělá.
A bez certifikace na konkrétní nemoc, nelze léky na tuto nemoc nasadit. Žádný doktor. Žádná nemocnice. Leda tak sobě nebo své rodině, mimo systém.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Ale jsou, ono se to dělá "fikaně", napřímo jak to chceš ty se to fakt nedělá.

Ber si, je cukrovka, u ní máš mimo patent inzulin co si pichneš. Nic se skoro neměnilo (hraniční hodnoty), ale najednou v amééérice vymysleli už pod patentem prášky místo inzulinu (nemusíš si pichat, ale lidi fakt nechcou když nemusí).

Co se nestalo, zasedlo WHO a řeklo, že hranicu pro těhotné snížíme z 5,6=hranice kdy nastává zvýšená na 5,1. To, že předtím ještěNeMamina byla v pohodě a měla 5,1-5,2 a doktor tleskal pacičkama, že je úplně v pohodě, najednou otěhodněla u doktorky řekli "panebože vy máte 5,2, vy máte cukrovku" :D

Co většina mamin, má hormony, k tomu strach o dítě, řeknou vám nap.ř přeroste, vývojové vady atd., takže mamina musím léčit, ALE nabídne se prášek=automaticky místo píchání, jako super a pak dodají, ale jeslti nechete, tak v pohodě budete si píííchat, ale fakt UŽ TO NEBOLÍ jako kdysi :D

Eto, dneska už to nefunguje tak primitivně jako kdysi ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Ad 2) Třikrát denně vykloktat nosohltan? Na škodu to nebude a sníží to i riziko nákazy. Stejně jako přestat chodit do práce a stýkat se ostatními. Začít sportovat a otužovat se, či jinak posilovat imunitu. Začít kouřit. Jako podpůrná strategie výborné, ale jako konečné řešení těžko.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

a otužuju se odjakživa, ale CHCI SE STÝKAT S OSTATNÍMI ! Pámbu/příroda mne netrestej, ale jestli na něco zahynu, tak na nedostatek užitečné práce pro jiné lidi (koronáč mi zlikvidoval živnost i práci na dohodu o PČ) a chybějící normální kontakt v práci, v hospodě, na koncertě apod.
Čmoudova doporučení hrabat se o samotě sama v sobě mám už plné zuby. Potřebuju lidi, ne izolaci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)