Antitrump

Autor

Dnešní článek začnu něčím, co tu leckdo nebude chtít slyšet - Trump je vyřízený. Skončil a žádná cesta zpět pro něj už nevede. Bez ohledu na sliby, proklamace i finanční možnosti. Když jsem včera viděl všechny důležité republikány, jak seděli na inauguraci a byl tam i Mike Pence a předseda republikánů v kongresu a k Bidenovi se moc pěkně měli, tak se prostě Trump dopracoval do svého berlínského bunkru a vyrovnává se s nekonečným proudem zrádců, kteří ho houfně opouštějí. Je sám. A sám nic neudělá. Za chvíli už ani nebude slyšet. USA čekají nové problémy a Trump už v nich nebude mít žádný podíl. A to poslední, co si každý bude pamatovat, je jeho podněcování (ať už domělé nebo skutečné) svých fanoušků, které vedlo k "útoku" na Kapitol. A ještě horší je, že jeho voliči si budou jako poslední pamatovat, to, že je hodil přes palubu. Zachránil si svůj vlastní kejhák, odsoudil násilí v Kapitolu a ještě mu to k ničemu nebylo. Trump skončil. 

Ovšem... skončil Trump osobně. Rozhodně neskončil "trumpismus".  America first je stále aktuální heslo.  Neskončilo vědomí o nutnosti vrátit pracovní místa domů, neskončilo vědomí, že největším soupeřem/nepřítelem/říší zla je Čína. Neskončil strach z migrace, neskončil strach z toho, že bílý muž přestává v USA hrát první housle. 

A naopak roste vědomí, že USA se rok od roku více a více podobají Jihoafrické republice, kde je stále víc nebezpečno v ulicích, všichni berou drogy, vzdělání i doktor jsou mimo možnosti podstatné části obyvatelstva a vůbec všechno se propadá do pekla. Pomalu... Řím také nevyplenili za den. 

Když jsem včera poslouchal Bidenův projev a díval se poočku na celou inauguraci, v podstatě ihned mi v hlavě zakořenil Antitrump a už jsem to z hlavy nedostal. Všechno bylo zaaranžováno tak, aby to bylo 180° obráceně od předchozí éry. Projevy, požehnání, černá básnířka, lady Gaga, zpívající folkař a prezidentký projev, který byl tak kouzelně sluníčkářský, že jsem dostal cukrovku. 

Projev byl jedna fráze za druhou, musel jsem si najít na jůtubu projev Trumpa před čtyřmi roky. Pusťte si to také, ihned ucítíte ten rozdíl. Trump věděl co chce. Nevěděl, že ledacos nedostane, nevěděl s čím se bude muset prát, ale na tom začátku prvního dne, kdy se stal prezidentem, věděl přesně co bude dělat. Nevěděl, že mu do toho budou všichni házet vidle, nevěděl ještě, kdo je jeho přítel a kdo nepřítel. Ale věděl, co chce. 

Biden naopak neví nic. Ale ani nemusí. Má před sebou velké výzvy  koronavirus, krizi, rozdělené američany a samozřejmě řešením je, že všichni zapomenou na svoje problémy, podají si ruce a budou šťastní. Samozřejmě bude prezidentem všech, i těch co ho nevolili, bude muset zacelit mnohé rány, překonat spoustu problémů, zkrátka a dobře, přechozí čtyři roky byly jakési temno, které je nutno zamést někam do kouta a tvářit se, že to neexistuje. 

Trump sice skončil, ale jeho duch bude v Oválné pracovně stále přítomen jako Erínye. Bude se tam vznášet a politika nové americké administrativy je zcela jasná - dělat všechno obráceně, než to dělal Trump. Tedy tam, kde to půjde. Ono to leckde také nepůjde, protože Trump to nedělal z osobní libůstky, ale prostě proto, že jinak to nešlo. Ale kdykoliv bude možné se od Trumpa oprostit, tak se budou všichni snažit seč to půjde, aby hlavně vypadali jinak než Donald. 

Svým způsobem může být Trump spokojen. Zanechal za sebou sice krátkou, ale o to hlubší brázdu. Je tak trochu jako tragický řecký hrdina. Fyzicky umírá, ale mravně vítězí nad nepříznivým osudem a v dějinách má zřetelný otisk. Příští čtyři roky nebude Biden dělat nic jiného, než dokazovat, že není Trump. Bude to připomínat rok 1990 u nás, kdy důkaz toho, že nejsem komunista spočíval v tom, že ostentetivně budu dělat všechno naopak než oni. Dokonce i to, co dělali dobře. 

Vidlácky bych tedy poradil Putinovi a Sitting Pingovi (tak světový už jsem), aby při jednáních udeřili na tuto strunu. Stačí aby Bidenovi nějak naznačili, že je stejný jako Trump a Joe bude hned natěšený udělat to jinak. 

A nyní pár vidláckých poznámek: 

1. Zahraniční politika se příliš nezmění. Já osobně si nemyslím, že Trump nezačal válku ze své vrozené mírumilovnosti, ale jednoduše proto, že USA už na to nemají peníze. Pokud by se do nějaké války pustili, museli by to udělat podobně jako s Druhou světovou... a na to už nemá koule nikdo. Proto také Biden mluvil o tom, že USA půjdou v čele nikoliv příklady síly, ale silou příkladu. Jsou to samozřejmě jen další fráze, ale oni už musejí dělat z nouze ctnost, protože nemají ani peníze ani odhodlání na to, dělat fakt velkou válku. Bombardovat poušť, to tak ještě jo. Ale nic víc. 

2. Biden se bude čtyři roky snažit dokázat celému světu, že není Trump. Zároveň bude dělat všechno pro to, aby se na Trumpovu éru zapomnělo, nebo aby se stala jakýmsi dějinným omylem. Tohle mu zabere veškerý čas a veškeré síly. Protože v USA nezmizelo nic, co Trumpa vyneslo nahoru.  

3. Když jsem poslouchal Bidenův projev, bylo to jako poslouchat americkou verzi naší FlintenUschi.  Mluvil profesionální byrokrat. Člověk, který nikdy nedělal nic jiného. Spousta hesel, spousta frází, spousta řeší o ničem (ale znělo to fakt hezky). On toho moc neudělá. On zemi nepovede. Iniciativy se ujmou nižší patra. Z USA bude opat zaznívat mnohohlasá kakofonie ve které nebude platit nic a zároveň všechno. Ta bezradnost brzy vyleze na povrch.

4. Trump byl kovboj a svéráz, ale rozhodně hodlal třímat otěže a nehodlal se s nikým dělit o moc. Klidně potápěl dávné kamarády, pokud měl pocit, že mu lezou do zelí. Ale... neměl na své straně celou administrativu. Neměl na své straně deep state ani média. Svým způsobem, veškerá jeho moc spočívala v jeho komunikaci s voliči, protože nikdo jiný ho rád moc neměl. 

Biden naopak vypadá, že rozhodnutí budou dělat jiní a on je bude hlavně podepisovat. Ale zároveň je v situaci, kdy je všechno na jeho straně. Má celý kongres. Má na své straně deep state i hlavní média. Má všechno. Tím pádem jde všechno za ním. Má veškerou odpovědnost bez ohledu na to, kolik pré jeho myši budou mít. 

5. Místo Trumpa příjde větší řízek. Někdo ještě přímočařejší a tvrdší. Někdo, jehož heslem bude: Jsem jako Trump, ale já vás nezradím. Maneco prosím přeloš mi tohle heslo do angličtiny. Pustíme ho na sociální sítě. Toho se někdo chytne. V USA se traduje jeden murphyho zákon, který říká, že každý další americký prezident je horší než ten předchozí. Když se už dneska o Trumpovi říká, že byl ten nejhorší, má se Biden na co těšit. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (100 hlasů)

Komentáře

tak tohle je přinejmenším hodně zajímavé. Studie provedená Lékařskou fakultou Icahn na Mount Sinai ve spolupráci s Naval Medical Research Center se snažila otestovat lockdownsm spolu s testováním a izolací.Zúčastnilo se 1800 mariňáků a jednalo se o téměř úplnou izolaci jedné skupiny v porovnání s druhou, která to měla nastaveno jinak.
Přeloženo z translátoru je to naprosto srozumitelné.
https://www.aier.org/article/even-a-military-enforced-quarantine-cant-s…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

a druhá se "vrátí k normálu." Tou druhou bude skutečnost, že USA se opět stávají nedotknutelnou modlou a nemine den, aby v tom jeden každý volič nebyl pevně ujištěn. Veškeré dobro, mír, pokrok a vzory demokracie pocházejí z U.S.A. a kdo se opováží to náznakem zpochybnit, je ruský šváb nebo čínský netopýr.
A tou první věcí, která se změní, bude to, že za veškeré problémy, které nebude možné ani mediálně zazdít ani bagatelizovat, bude nést vinu Trump osobně. Už ne obecný bílý pracující ženatý Homer, ani nějaký středozápadní vidlák ale Trump osobně. Přiznat se (ne vyjádřit, ale přiznat! ) k jeho podpoře bude rovno pokusu založit v roce 1994 v ČR odbory v nestátní firmě.
Tento osud ostatně čeká po nesestavení vlády i Babiše, kdy si bakahláři po 30 letech svádění všeho na Komanče hluboce oddechnou, že až do svého důchodu mají zajištěný další hromosvod.
Těm se stopovým množstvím zbylé soudnosti už pomalu samotným začínalo být blbé, že by museli jisté zádrhele kuponové privatizace vysvětlovat neblahým dědictvím éry císaře pána (časová analogie).

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

dezinformační weby, z našich jedině a zaručeně objektivních a pravdivých médií se dozvíme leda prd.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

nám Prima pomáhej

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

KONČÍ OBDOBÍ VELKÉ A BOLESTIVÉ SCHIZOFRENIE.
Vždyť ty čtyři roky to bylo (omlouvám se všem věřícím za přirovnání),
jako by nebe řídil sám satan.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Se uvidí, esli bude amíkům nějak vadit, že na ně sere pes. A číňanům jak dojdou doláre, přestane transfer vědomostí, vyschne placenej odbyt, a co si s tím pak počnou, s miliardou nadržených zotročených neoliberálů. Ale dá se to říci i takhle. Blboni nejsou zas tak blbé, gdyž už bude jasný že de o gdo z koho, tak ty loutkovodiče najdou a opečou si je. Jenže při té eu-fórii zas zapomenou napsat a sečíst ty pojebané potřeby a .....

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Šašíni, máte recht. Bude Bilden leštit rezavý pás, jak dostane almuženky k postiženým, jak jim narýsuje perspektivu?

Čiňani už transfér vědomostí už moc nepotřebujou. Jsou dostatečně nastartovaný, aby si pomohli sami.

Odkopali se docela dobře, voda už se vaří.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

No ale já nejsu šašín, to si mě s někým pletete.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Ty nemáš představu, s kým se bavíš, imbecile Nulo. hotové

Průměrný počet slepic: 2.5 (26 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyser si voko.

Průměrný počet slepic: 3.3 (22 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale klucí, noták........

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já už mám svoje potřeby napsané. Co je krok 2?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

napsal Alef Nula (neověřeno) dne St, 20. 01. 2021, 22:38¨ NEBRAT OSOBNĚ!! - mířeno na veškerou "nižší" populaci. Ono otravovat vrchnost svými potřebami je drzost, je totiž stále zaneprázdněna svými potřebami. :)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

už máš zapsanou naši potřebu?
Máš už vysraný voko?

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ňákej vtipnej, po poledni. Že rodiče z tebe měli radost?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Jestli Vás to drobné, přátelské popíchnutí dráždí, tak sory.

Vás bych na šimpanziu rád viděl.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Přátelské zní jinak.

Průměrný počet slepic: 2.8 (15 hlasů)

Hluběí omluva.

Už se to nestane.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

To, že bych se Vámi na šimpanziu potkal, platí.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

V tom případě by mne zajímalo, jestli bude možné zůstat v anonymitě, to znamená s vizitkou beze jména.
Nick, případně i jméno by znal pouze jeden, pořádající člověk.
Ale nejspíš je to nesmysl, že ano,...

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Trochu odvahy, matko!

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Su všehoschopná :-))))))))))) Vidlák Vám to potvrdí, že neváhám proti sobě poštvat anonymně celou dědinu svými činy a následným přiznáním občanského jména :-))))))))

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Představili bychom se pouze křestními jmény a po nějaké době bychom provedli tipovací soutěž
KDO JE KDO.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Nevím co bych dělal na šimpanziu. Skákal. vřeštěl, mlátil nulu stehenní kostí?

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

Stehenní kost čuníka je krátká. Navrhuji kokosovou bitvu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Tedy pokud bych se zúčastnila a věděla, že tam budete i Vy, požádala bych pana domácího o možnost uspořádat současně výstavku svých obrazů, abyste měl i Vy náplň. Nebo - napište zde Vaše potřeby a bude jasno, co a jak zorganizovat. To by bylo, aby nebylo, při nejhorším seženeme včely a vypustíme je, a hned bude plno zdravých vakcín pro každého, ať je tedy fakt veselo.... :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

obrazů - dobrý nápad.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jaký žánr obrazů malujete? Deskové obrazy nebo malujete na kameny? Aby to byla důstojná náhrada těch kokosáků ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Být Vámi, vsadila bych na kokosáky, nebo alespoň šišky, či knoflíky. Pamatujete zajisté knoflíkovou válku :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

téměř mám dojem, že jsem v tom filmu hrál!
Knoflíky jsou malé, dávám přednost těm kokosákům. Plným, nesežraným. Jestli je máte pomalované k dispozici.

Dokážete naštvat celou dědinu? Začínáte mne imponovat! :-D

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Ulipispirus (neověřeno)

Trvalý odkaz

To abych rychle sehnala ten kokosový ořech a pomalovala ho :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Když už budete v tom, sežeňte kokosáky hned dva. Jeden pro Sasina, druhý pro Nulu. Aby byly síly vyrovnané. Vítěz bude muset za odměnu vypít nejméně čtvrtku špendlíkového. Tu zase seženu já! ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Bylo to jak žvejkat suchej knedlik.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

dost pragmatik.
Ale Bidena si poněkud idealizuje.
Koukl jsem se, kým se obklopuje, a je to jeden jestřáb vedle druhého. To moc nevypadá na kompromisy a pro Evropu z toho nekouká nic dobrého. Jediné pozitivum je, že to asi bude dost přímočará politika; i když bude hodně konfrontační (ještě než nastoupil do funkce, vymezil se jasně proti Číně a Íránu. Proti Rusku zatím ne, ale to je otázka pár dnů. Jen k EU zatím nic; ale ono se určitě něco najde).

Kdyby EU vládli lidé, kterým by na ní záleželo, chopili by se jedinečné šance odpoutat se konečně od USA a začít se porozhlížet po spojencích na eurasijském kontinentu. Jenže to se, bohužel, nestane.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

Asi se ještě budeme děsit, až se seznámíme se všemi, kterými se Bidet hodlá obklopit.

Včera v tom videu Dzuriš zmínil, že ministra zdravotnictví má dělat nějaký progresivní magor, který je muž a myslí si, že je žena (nebo naopak, už si to nepamatuju...).

Také jsem někde zahlédla, že do vysoké funkce na Zamini se má opět vrátit Viktorka Nulandová, která na Majdanu v roce 2013 rozdávala demonstrantům sušenky a pak se následně starala o svou přidělenou loutku YACe (Arsenij Jaceňuk), zařizovala barevné revoluce v zemích, které obklopují Rusko na jihu... eh.

A ještě jsem zahlédla, že Bidet hodlá vojensky futrovat Ukrajinu... tam má on i jeho synek hodně známých.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Viktorka Nulandová. Ta se taky povedla. Vhodné doplnění Hilary a Kemaly.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Proto podepsala EU smlouvu s čínou, že se nepokusila? Druhá věc, je, že nemá sílu to dokončit, ale tomu může slušně pomoct sankce na NordStream, který německo potřebuje docela hodně, potom co odstavilo jaderné, prakticky na tom závisí existenčně...

Teď začnou znovu konflikty co vypadali, že spí, bohužel už je svět dál, tak je otázkou jak to skončí, starej pes nové kousky nepředvede a je otázka, jak na ty kousky bude reagovat to nové co nezná toho psa:(

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

ze 30. 12. 2020?
Ta není ještě ani podepsaná. Zatím je pouze předjednaná a je dost pravděpodobné, že ji EU pod tlakem USA ani nedokončí. A USA ty páky na EU mají; minimálně v podobě vojenských základen.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Ano je otázka zda to dotáhnout do konce, ale už její existence ukazuje, že snaha je a nepravdu, že EU nechce/nepokouší se ;)

USA mají páky, ale je otázka jak velké a hlavně na co je použijí, co pro ně bude větší zisk, jestli to co píšeš ty nebo si řeknou, že potřebují něco jiného než si myslíš ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Admirále, musím dát za pravdu, jestli ten sarkasmus na konci měl znamenat, že závěry dělal přes růžové brýle, že něco jakoby čeká za to podlízání ;)

Když si to přečtu co napsal, tak se ptám, myslí to vážně? Jako ta věta "Americké velké společnosti se už smířily s tím, že se zvýší jejich zdanění.", by mě zajímalo, kdy se to stalo? Musk utekl z Kalifornie do Texasu "protože se smířil s tím Kemalo-bidetovým směrem vývoje"...

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

dnes večer plácáte úplný nesmysly. Co měl Trump asi tak dělat aby nezradil svoje voliče? Já jsem velmi rád že žádný dnešní politik nemá koule na to aby zahájil velkou revoluci nebo válku. Trump svým neustálým neuznáváním voleb a štengrováním lidí k odporu prohrál pro republikány volby do senátu v Georgii a tím umožnil Bidenovi hladké vládnutí, není tedy divu, že republikánské špičky na něho kašlou. Zajímavý je také váš názorový posun, před půl rokem jste nevěděl komu fandit, jestli B neboT. Protože mainstrea fandí Bidenovi, začal jste fandit Trumpovi. Jste stejný jako většina vidláků zde, co chce mainstream je špatně.Jsem zvedav kdy začnou vidláci být proti očkování tou západňáckou vakcínou.

Průměrný počet slepic: 2.2 (31 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Protože mainstrea fandí Bidenovi, začal jste fandit Trumpovi."

Rk - proboha, co je na tom nepochopitelného?

Přirozený vývoj.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem někde napsal, že jsem chtěl, aby Trump zahájil revoluci? Nebo jsem snad někde napsal že Trumpa miluju, že nemohu překousnout jeho nezvolení?  V době, kdy leckdo čekal od Trumpa nějaco geniálního jsem tvrdil, že z toho nic nebude. Stejně tak teď říkám, že z Trumpa už nic nebude.  A že nemá koule na revoluci, to je konstatování. A stejně tak konstatuji, že jestli bude dál probíhat to bohatnutí bohatých a chudnutí chudých, tak na revoluci dojde Trump- netrump. A s demokracií si nebude lámat hlavu. 

Všimněte si, že jsem v tomto článku ani jednou nepoužil slovo volební podvod. 

Možná byste se měl zamyslet, jestli mě prostě jen nepotřebujete jako univerzálního nepřítele, kterému naroubujete něco, co neřekl, a pak to vítězoslavně cupujete na kusy. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

Ono Vidláku se blbě čte "Trump zradil" jak píšeš, když zradili republikáni jeho. Ano je blbec, že čekal, že se to nestane, že žil v iluzi "vyhrál jsem za vás, tak půjdete za mnou", ale to neznamená, že zdradil, jenom, že špatně odhadl situaci a jednoduše to pos... Stalo se skoro to samé co Paroubkovi, oba dva svým způsobem sekáči, ale spolehli se na špatné lidi, kteří je zařízli...

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

To je zákonité, že lidi zrazují. Z Trumpa po nezvolení nic nekápne. Klaus byl tržní guru a jeho slovo bylo zákonem. Posledních pár měsíců jeho prezidentování se mu kavárna začala, beze strachu, vysmívat. Stranu zelených zradili, OF zradili. Okamuru zradili. Stejně tak jednou zradí Piráty, ANO.

Není zrada zákonitá, když nemůže nic kápnout?
A je to vůbec zrada?

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

je zrada běžný pracovní postup.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

zradit včas neznamená zradit, ale předvídat...

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)