Pro vás, co ještě věříte

Autor

Předevšírem nás v jednom z komentářů informoval Admirál o Společnosti pro obranu svobody projevu. Vyjádřil přání, abych této aktivitě a tomuto tématu věnoval celý článek, což chci dneska udělat. A začnu krátkým shrnutím situace: 

Vězte tedy, že u nás eistuje Společenost pro obranu svobody projevu a jedním z členu "správní rady" je i Marian Kechlibar. Kechlibarův blog je vám čtenářů, jistě známý. Marian Kechlibar píše jen občas, ale jeho články jsou faktograficky dobře podložené a jeho analýzy fundované. Předběžně je pozvaný ke mně na zabijačku, ale letos to bohužel nešlo. Po Admirálově první informaci jsem se podíval na stránky této společnosti a když jsem tam objevil Kechlibarovo jméno, měl jsem v to hned větší důvěru a tak jsem se začetl.  

Abyste se také mohli začíst, zde odkaz:   https://www.sosp.cz/

Společnost jednak provozuje petici proti cenzuře na internetu a jejich cílem je dát dohromady tak sto tisíc podpisů a předpokládají, že díky tomu budou moci vnést toto téma do poslanecké sněmovny a udělat z toho předvolebné téma. Zároveň sbírají případy cenzury na internetu, chtějí je anlyzovat a udělat z toho fundované případy, abychom jako veřejnost věděli, o čem se mluví a měli pro to konkrétní případy. 

Mezi podpisy té jejich petice je i naše zděšená a zhnusená Milka - Miroslava Němcová a celá řada další politiků, kteří dobře vědí odkud vítr přináší peníze a moc. Zároveň jsou tam podepsaní takřka všichni, kdo něco znamenají na alternativní scéně, až se člověk diví, kde se vzala taková obdivuhodná názorová jednota. 

Ovšem názorová jednota petentů  zřejmě vezme brzy svůj konec, protože naše Společnost pro obranu svobody projevu už teď "strká rypák" kám nemá. Považte, oni si dovolili kontaktovat maďarskou Komisí pro digitální svobody a obracejí zrak k polskému zákonu návrhu zákona proti digitální cenzuře. Zároveň si dovolují mít připomínky k práci Jourové, která je v cenzorních zásazích velmi aktivní a chystá se je prosadit celoevropsky. 

Milka bude mít brzy další důvod být patřičně zděšená a zhusená. 

Když jsem si to včera četl, přemýšlel jsem, co se mi na celé věci vlastně nelíbí. Svým způsobem je přece všechno v pořádku Známé osobnosti a leckteré z nich patří do alternativní a národovecké scény podporují svobodu na internetu a bojují proti síle velkých datových gigantů, kteří si mažou co chtějí a potlačují názory, které se jim nelíbí a samozřejmě jsou navázáni na vlády, velkou byrokracii a tak dále. Kechlibar je pro mě etalon skutečného žurnalisty ze starých časů a kdybych na to měl, okamžitě bych mu koupil nějaké celostátní noviny a udělal bych z něj šéfredaktora. 

Přemýšlel jsem docela dlouho a došlo mi to až pozdě večer... já už vlastně nevěřím v úspěch takové akce. Já nemám nic proti celému tomu záměru, nemám nic proti způsobu, který si zvolili. Jen mi to mozek vyhodnocuje jako házení hrachu na zeď. A dvojnásobně proto, až se ukáže, že nám dávají za vzor takové eklhaft země jako je Maďarsko s Orbánem a Polsko, které si dovoluje tvrdit, že potraty jsou špatné a lobuje za tradiční párovou rodinu muže  a ženy. Maďarsko je nám přece Českou televizí předkládáno jako takové menší Rusko, které směřuje mílovými kroky pryč z demokracie a Polsko je na tom podobně, akorát tam nemají Orbána, ale předělali si k obrazu svému ústavní soud. 

Když jsem si to všechno četl, začínám mít pocit, jako by byl zase rok 1968. Také se jakoby všechno uvolnilo, najednou lidi mluvili o tom, co se jim stalo v předchozích letech, vypadalo to jako nová svoboda... a pak přijely tanky a my zůstali na špatné straně hranice. Koukali jsme přes kopečky, ale nemohli jsme tam. A jako bych to viděl... zase zůstaneme na špatné straně hranice. Zase budeme koukat přes kopečky, že jinde mohou na internetu nadávat, mohou zveřejňovat své problémy a upozorňovat na nespravedlnosti mocných a my budeme hned vedle, ale nebudeme na tom mít podíl. Jen to uvidíme z dálky. 

Společnost pro obranu svobody projevu budu sledovat. Vlastně ani není moc důležité jestli uspějí, ale svůj podpis k petici připojím. Podpisů určitě posbírají dostatek a určitě celé téma cenzury na intenretu uchopí fundovaně. Ale mnohem důležitější bude sledovat, co udělají ti druzí. Co udělají ti, kteří chtějí mít moc nad ineternetem, až to přestane být pod jejich rozlišovací schopnost. Jakou špínu na ně nakydají, jak jim budou komplikovat život a jak moc informace o nich utnou. 

Abych ale neskončil tak beznadějně... Všímáte si, jak jsme se za posldních pět let posunuli? Od ukrajinského Majdanu se Česká televize a její důvěryhodnost propadla o tolik, že se na veřejnost začínají dostávat témata, která by se měla podle všch měřítek spíš řešit v Rusku nebo v Číně. A místo toho je z toho téma v našem prostoru. Tady za bývalou železnou oponou, kde si ještě pořád pamatujeme, že nám budou všichni lhát kdykoliv to pro ně bude výhodné. 

Ta nedůvěra je tak bytostná, že se z ní už stal zvyk. Já si například myslím, že u koronaviru média v podstatě změnila taktiku a pro změnu nám říkali v podstatě  pravdu. Nemocnice jsou skutečně zahlcené, virus skutečně zabíjí, kapacity zdravotnictví jsou skutečně na hraně.... ale říkají to lžimédia, která už tolikrát lhala, že vzbudili nedůvěru i pravdou. Pravda podle mě nevítězí, ta prostě zbude až se všechno ostatní ukáže jako lež. 

Drolí se to drolí.... a o to víc bychom měli začít myslet na to, že jednou přijedou zase nějaké pomyslné tanky, aby si impérium zachránilo co nejvíc ze svých pozic. Měli bychom se snažit, abychom tentokrát neskončili na špatné straně ostnatého drátu. Abychom neskončili za plotem, který sami postavíme, aby nás chránil před Maďarskem a Polskem, abychom s Německem na věčné časy nežili něco podobného, co jsme už tu bylo. Se všemi proprietami v podobě výjezdních doležek a prohledávání aut. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (84 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

1) Čo si predstavujete pod takým slovom cenzura? Kdyz jste mazal moje prispevky, byla to pripad cenzury na internetu, ktery bude pan Kechlibar dale sledovat?

2) "Od ukrajinského Majdanu se Česká televize a její důvěryhodnost propadla o tolik ..." Muzete sva slova dolozit? Nebo proste jen alternativne lzete jako za starych dobrych case Rudeho prava a Goebbelsovych kydu?

3) Jak se za dobu existene Vaseho antipravdiveho blogu zmenila Vase svoboda lhat, nadavat na vse zapadni, obdivovat kazdou kundu prasidenta a mazat neprijemne prispevky?

Průměrný počet slepic: 1.5 (52 hlasů)

- jednou jsem k nemu zkusil neco napsat do diskuze a byl jsem v tu ranu smazan. Je tedy pan Bavor cenzor, ktery mas vraci do normalizace? Mam ho nahlasit?

:-)

Průměrný počet slepic: 1.6 (37 hlasů)

... že křiváci se vždy pokoušejí zneužít všeho, co původně mělo sloužit jako nástroj na obranu proti nim. Proto mě už ani nepřekvapí články, v nichž se dozvím, že se nějaký kretének v drahém autě pokoušel najet při předjíždění do chráněné kolony jedoucí s majáky, což nakonec skončilo tím, že z jednoho z dohlížejících vozů vyhlédl policista z auta s namířeným samopalem. Vtip je v tom, že se zákrok řešil u soudu, protože si kretének nejspíš stěžoval. On sice porušil zákon, a to ne v jednom bodě, a když už protistrana zasáhla v mezích svých pravomocí, tak on se cítil dotčený. Upřímně, zákon by měl v tomhle případě postupovat úplně jinak, sebrat auto a sešrotovat na náklady majitele a udělit zákaz řízení do konce života. A kdyby pyskoval, tak přidat ještě pár let v chládku. To samé s vámi. Vy nediskutujete, vy jen zaplevelujete prostor kdekoli, kam přijdete. Pokud se prostě neumíte chovat, tak se nedivte. A to píšu hodně slušně. Buďte rád, že je zde jedno z málo míst, kde vám pořád dává někdo prostor tapetovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Zakladem dnešních bojovníků proti cenzuře je cenzura čehokoliv kritického vůči jejich lhaní.

Průměrný počet slepic: 1.4 (30 hlasů)

potkal by se tam s váma.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

Nepovídej...!

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

že dialektika funguje.
I ten Škebloid se neustále vyvíjí.
Je z něj ještě o hodně velkej kus větší Kokot než jsme jej znávali na Baktuálně

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Fakt trpíte utkvělým pocitem, že proti vám, jakožto planoucí pochodní pravdy (a lásky), někdo bojuje? Sorry jako, ale fakt ne 😂 U vás je to spíš, jak když člověk šlápne do něčeho, do čeho neměl, a pak se to zoufale snaží otřít někde o trávu, ale ono to úplně nejde a zápach se line dál.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Vidláka včetně, není povinen vám odpovídat. Tady to není veřejnoprávní ČT nebo státní úřad aby byla ta povinnost dána zákonem. Tady je to Vidlákův dvorek, což vám bylo naznačeno x-krát a přesto stále nechápete nebo chápat nechcete. Nemluvě o tom, že vy ze svých blábolů nedokládáte vůbec nic. A proto jděte konečně tam kam vás posílá kolega výše.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

J

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Podobná hnida, jako je hnida scallop, je pěstovaná na Nové republice. Taky zapleveluje diskuse a hnusí se ostatním debatérům. Ale asi pokud by byli zabanovaní na věčné časy a nikdy jinak, tak bychom si mohli navzájem klepat po rameni. Jací jsme borcí. Nemyslím si, že ostatní debatéři zde, na Nové republice, u Bavora, Janiky by byli názorově uniformní. Ale na rozdíl od těch hnid se chovají přiměřeně slušně a neprovokují. Proto také na zmíněné weby chodím rád. Hnidy, chuji a kokoti se nemohou napravit. Vždy zůstanou tím, čím jsou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Vyššího principu mravního jste to napsal naprosto výstižně :-)

Zatím bez slepic

"Spouštíme sběr případů cenzury sociálních sítí" Víte vůbec, co jsou sociální sítě? Tady se vůbec nejedná o mazání blbostí, které někdo vycintá někde v diskusi pod nějakým článkem v domnění, že se dopustil názoru. To není cenzura, ale obyčejný úklid. Cenzurou na sociálních sítích se myslí, když vás Twitter zabanuje navěky, protože napíšete "Tommy Robinson".

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdyby opustil tento antipravdivy blog :-D

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

neudělá, protože tím by ve svých očích poškodil sebe sama jako antilživého bojovníka

Zatím bez slepic

No, protože ty 100x napíšeš opisem (i když sito neuvědomuješ) "jsem kokot", tak fakt to sdtačí napsat 1x, že tipak smažou těch 99 tvojich textu "jsem kokot", že to všem stačí když to o sobě napíšeš 1x, tak to není cenzura, ale pouze mazání zvojených informací ;)

Sice chápu, že máš pocit, že když to napíšeš 100x budeš o to větší kokot, ale fakt si většina lidí myslí, že jsi dosáhl vrcholu kokotství, takže to nemusíš psát 100x ;)

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by paulusek (neověřeno)

Trvalý odkaz

piští, že je mazání (mělo být)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

určité slovo, ne za psaní blbostí. Toto mi napsal fejsbúk, když jsem zkoušel jejich reakci.

You can't go live na 30 dní
Tohle je reakce na to, že jste už dřív zveřejnili něco, co porušovalo naše zásady komunity.
Tento příspěvek porušuje naše zásady týkající se nebezpečných jednotlivců a organizací, a proto ho nikdo jiný nevidí.
5. srpen 2019 •
Sdíleno s: Vaši přátelé

Že Tommy Robinson je king

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

která Vám nabízí prostor k sebeprezentaci za podmínek, které oni sami určují.

Pořád opakují znova: co je podle Vás cenzura? Jsou-li cenzurou pravidla Facebooku, tak proč cenzurou není mazání příspěvků u Bavora nebo Vidláka?

Průměrný počet slepic: 1.1 (9 hlasů)

ale vznikl jako otevřená platforma. Jenom pak přišla kupina vřeštících paviánů a začala vřískat, že mnohé názory, které jsou tam publikované, neodpovídají paviáním názorům a je nutné tyto názory zakázat, ptotože pouze vřískání paviána je jediné správné. A pod vlivem vřískání paviánů, začaly i některé vlády činit fejsbůk odpovědným za to co tam kdo napíše. Tedy vlády si takto vyrovnávají účet s těmi, co s ní nesouhlasí, ale jejich nesouhlas není možné zaškatulkovat do mezí porušení zákonů dané země. Je to to samé jako by majitel hospody čepoval pivo podle libosti místních štamgastů a pak by přišel nějaký pavián a chtěl, aby se tam čepovalo pivo jenom podle paviánů a kdo bude protestovat, tak toho vyhodit z hospody. Když ho hospodský neposlechne, tak začne tlačit na samosprávu, aby mu hospodu zavřeli. Neskažená pivní společnost však takového paviána pošle mezi ostatní paviány, kde i mohou vřískat o tom, že jenom jejich pivo je jediné dobré a všechny ostatní piva jsou špatné a je nutné tvrdě zakročit proti jejich výrobcům a konzumentům.
PS. Až otevřou ZOO, tak se posad ke kleci s paviány a přemýšlej proč, takové lidi jako jsi ty scallope, radši nikdo nevidí. Když budeš mít štěstí, tak možná ani nebudou moc vřískat.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

No, kdyby Fejsbůk mazal jen blbiny typu Scallop, tak by nikdo neměl důvod psát petice. Každý by naprosto chápal, že sice existuje svoboda projevu, ale že má také nějaké hranice. 

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Jediné řešení je zcela ho ignorovat, protože jinak tu bude rozbíjet diskusi stále.
Ten, kdo se pokouší na něj nějak reagovat, natož argumentovat, se už chytil do scallopí pastí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

že nechápu proč svá "moudra" nepíšete na sociálních sítích vč. faceboku a mažete se s antipravdivým blogem. Teda leda že by Vás odtam vyhodili a tady je už poslední možnost sebeprazentace... jinak nevím...
Nebo je to možná proto že ještě občas na Vás někdo reaguje slepicí????
No mně slípky nevadí, i když raději je mám na paprice

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

než si osladíš kafe mataldehydem, prosím o sdělení, co to je "antipravdy" a v protikladu k ní "antilež".

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

J

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

In reply to by Eda Chřipečkář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aby to pochopil i chlorid draselný. Cenzura se týká tzv. nevhodných politických názorů a jejich svobodného vyjadřování. To, co tu předvádí škeble, nemá s vyjadřováním politických postojů nic společného. Jen je cosi jako Pomocná elfská stráž, nebo spíš jako rádoby policajt amatér. Takový ten týpek bez práce, co zhlédl v nejrůznějších seriálech o drsných poldech, stříhá se na ježka, máma, u které už skoro padesát let žije, mu spíchla policajtskou uniformu a on pak s plácačkou veledůležitě zastavuje auta někde za barákem a buzeruje řidiče.

Já si opravdu nevšiml, že by si lidé jednohlasně notovali. Občas jsem se tu třeba v minulosti pěkně chytl s Čmoudem, ale uznávám řadu jeho názorů. Zrovna ohledně korony je tu celá škála názorů a probíhá tu občas celkem boj. To stejné pokrytí spektra v duchu tradičního dělení na levici a pravici. I generačně je to tu celkem rozrůzněné, je tu minimálně každá generace od čtyřicátníků (a možná i třicátníků) nahoru.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

T

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Eda Chřipečkář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo přesně tak to mám Chlore. A že mám dneska dobrou náladu, tak Vám dokonce prozradím i jaká. Jakmile v textu napíšete kterýkoliv zdejší nick a k němu přidáte nějakou nadávku, v té chvíli mažu. Je úplně jedno co se snažíte říct, je úplně jedno, jestli máte pravdu nebo nemáte, je úplně jedno, jestli máte náladu dobrou nebo špatnou. Zde na Kydech se může diskutovat, může se argumentovat, může se zpochybňovat, dokonce se může nadávat neadresně. Ale jakmile začnete nadávat adresně, okamžitě mažu. 

A ano, u jiných diskutérů mám svojí hranici tolerance nastavenou podstatně níž. Jednoduše proto, že nadávkami šetří. Ale Vy jste se u mě dopracoval takové netolerance, že stačí jedna jediná a přepínám spamfiltr. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

J

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Vidláku, vydrž! Nechodím sem denně, jen když potřebuji spravit náladu pocuchanou "dnešní realitou".
Ale chodím sem rád. Vydrž!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

dobrej matroš...!

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Odpověď autora blogu:

1. Vy Scallope jste nikdy nechtěl diskutovat. Chtěl jste se posmívat a děláte to pořád. Téměř každý Váš příspěvek končí nějkaou invektivou o tom, jak jsme tu zabublinkovaní, jak jsme zaostalí hloupí a je vy jste to rozpoznal. Mažu vás ne za váš názor, ale za vaší pokřivenou povahu. Proto si tu Vlastimil může říkat co chce o tom, jak je koronavirus jen hoax a moje debaty s ním budou jiskřit, ale nikdy ho nesmažu, protože jemu nejde o to se nám posmívat a nejde mu o to Kydy rozvrátit. On je rád, že eistuje prostor, kde si bez registrace může říci co chce.  Vy svoje úmysly od počátku nijak nezastíráte a když sem přicházíte jako nepřítel, tak co se divíte.... Můj problém je v tom, že jsem příliš četl Nový zákon a dozvěděl jsem se tam, že v nebi je větší radost nad jedním napraveným hříšníkem než nad deseti spravedlivými. Proto jsem to ještě nevzdal. Ale nebojte, napínáte mou trpělivost a jednoho dne praskne. Nebo přestaňte s invektivami a dělejte to jako Vlastimil - dávejte odkazy, argumentujte, ale neposmívejte se. Člověk který otravuje studny, ten si nezaslouží žádného slitování. 

2. Nejlepším důkazem je můj blog, kterému neustále roste čtenost i diskutující. Blog, který od začátku mluví o tom, že se ve světě dějí věci o kterých nám pravdomluvná ČT nic neříká a tak o nich mluví blogeři. Kdyby Česká televize dělala svojí práci dobře, mohl jsem se v klidu rýpat v hlíně a každý večer koukat na zprávy. Ale vy samozřejmě můžete dál věřit tomu, že jsem tak neskutečně škovný lhář, že na to za čtyři roky nejenže přišel jen jeden Scallop, ale naopak se na moje lži nechaly chytit tisíce lidí. Jsem prostě dobrej. I když lžu, stále více lidí mě čte, stále více lidí na mě odkazuje a dostávám stále více povzbudivých a pochvalných mailů. Čtou mě i na úřadu vlády i na všech ministerstvech. Čtou mě napříč republikou, čtou mě běžní pracanti a dokonce mě čtou i leckteří zbohatlíci i skutečně bohatí lidé. Čtou mě dělníci i právníci. Čte mě město i venkov. O tom se Vám může jen zdát.  Vy jste jen takový Hérostratos, který doufá, že jeho jméno nebude zapomenuto a když už nemá originální myšlnenky, tak alespoň tak, že něco zapálí. 

3. Moje svoboda psát co chci a nadávat na co chci, se nezměnila vůbec. Stejně tak se nijak nezmenilo, že zde na blogu je všechno jen názor. Není to tak dávno, co jste mi přesně tohle vyčítal. A názor mohu mít jaký chci. Nikomu ho nevnucuju, nikomu ho netluču do hlavy, říkám, co si myslím a nechávám jiné říkat, co si zase myslí oni. Nechávám každého, ať ukáže svojí povahu, své motivace, své závěry. A že si k nám našli cestu především ti antisystémoví? To je zcela logické, ti systémoví mohou psát pochvalné maily do zpravodajství České televize. Což doporučuji i Vám - běžte a chvalte je za jejich skvělou a pravdomluvnou práci, podepisujte petice za jejich svobodu, dělejte lidský řetěz kolem Kavčích hor a hlavně - nikdy nedovolte, aby koncesionářské poplatky byly dobrovolné. protože v té chvíli by se zjistilo, kolik lidí opravdu považuje ČT za pravdomluvnou. Možná by se zjistilo, že ve Vás mají jediného předplatitele. 

Dovedete si Scallope třeba představit, že těch 120 korun poplatků by mohl koncesionář přesměrovat sám kam by chtěl? Kdyby jen třetina mých čtenářů přesměrovala tento poplatek na Kydy, hladce bych se tím mohl živit. Hladce bych mohl psát mnohem kvalitněji než píšu teď. Mohl bych víc zdrojovat, mohl bych víc hledat prameny... ale kdybychom my blogeři tuto možnost měli, z ČT by nezbyl kámen na kameni. Takže místo vašeho plýtvání časem zde na Kydech byste měl mazat do Práglu a dělat všechno proto, aby vaše skvělá české televize zůstala zachována. Jestli jí někdo sáhne na povinné poplatky, je ze dne na den vyřízená. Tady vedete dost marnou a zbytečnou válku a každý Váš příspěvek mi ještě přidá čtenáře a zařídí, aby mě měi raději než doposud. 

Pšt, nikomu to neříkejte... Vy jste taková moje reklama. Ta nejlepší co mohu mít. Jakmile máte směnu a angažujete se, čtenost roste, okamžitě mi místo deseti mailů denně jich přijde padesát. Takže vlastně bych vám měl poděkovat. Ale to víte, rozumný člověk diverzifikuje svoí reklamu, mám tu ještě i Chlora. Ten umí to samé, ale dělá to líp. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Mimochodem tu petici z článku jsem už podepsal hned po jejím vzniku. Dík za tento prostor k vyjádření názoru. I když s Vámi často nesouhlasím(zejména v otázce covidu). Ale to už jsem Vám psal. Odvádíte dobrou práci. Za což buďte veleben.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Vidláku prosím, odpověděl byste mi prosím na následující?
Výše jste napsal: ... je větší radost nad jedním napraveným hříšníkem než nad deseti spravedlivými. Proto jsem to ještě nevzdal.

1) Jak by podle vás vypadala a musela se chovat napravená Milka? Aby skutečně bylo jasné že je přeci napravená. Jakou byste jí [ve vašem vidění světa] přiřadil "společenskou pozici (či roli chcete-li)" aby byla jasným příkladem i pro ostatní hříšníky, že se prý přeci mohou skvěle napravit? Dal byste jí na pozici třeba dojičky, která by nad rámec přidělených pracovních povinností třeba ještě po šichtě za veselého zpěvu dobrovolně zametla kravín?

2) Jak by podle vás vypadal napravený Scallop a jakou společenskou činnost/postavení byste pro něj měl, aby bylo též vidět že je přeci napravený a že v oné pozici by byl velepřínosem pro svou duši i pro společnost? Musel by se stát neexistujícím Mirkem Dušínem? Nebo třeba čistým pionýrem/junákem/skautem/hlasatelem který by oddaně s hlasem neviňátka opakoval poučky nějaké (nakonec opět) jediné správné pravdy?

3) Je podle vás v pořádku Asfaltový Holub? V případě že není, jakou funkci ve vašem vidění světa by musel konat, aby bylo jasné že je napravený?

4) Je podle vás v pořádku Targus? Opět případně platí to samé co v předchozích případech, pakli ne tak tedy ... avšak to už jste si přečetl 3x :-).

Intelekuálně švarní pánové Asfaltový Holub a Targus zde o sobě sami uvádívávají že v pořádku nejsou.

Doufám že mi poctivě odpovíte. Děkuji.

P.S. Jsem názoru, že jakákoliv "role" kterou byste výše uvedeným přiřknul, by pro ně byla trestem a nikoliv odměnou za nápravu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Kamile, tedy musím říci, zajímavá otázka... 

Zkusím to vzít postupně, pokud budete mít další dotazy, neváhejte se ptát dál. Začnu Scallopem (a platí to i pro Chlora) moje vítězství není v tom, že je umlčím. To není tak těžké. Stačí je smazat a zablokovat jim IP adresy. Ale já bych raději, aby prostě jen pochopili, že se tu nesnažím o pravdu nebo o svatý boj, ale o hospůdku, kde se může říkat, co má člověk na srdci. Kde je dovoleno mít jakýkoliv názor, ale není dovoleno jej vydávat za jedinou nezpochybnitelnou pravdu. Je pro mě cennější, když to pochopí a vůbec mi v té chvíli nevadí, že tu budou mít svůj stůl, kde budou muvit o senilním Zemanovi a skvělé České televizi. Zatím bohužel ještě nepochopili, že to co nám tady říkají, není pravda ale názor a že si z toho tady na zadek nikdo nesedne. 

Takže napravený Scallop by podle mě vypadal tak, že napíše svůj názor o tom, že se mýlím, že Česká televize dělá svou práci dobře a doloží to stejně jako ostatní) nějkaými zdroji, odhaleními a podobně. A pokud je Scallop tak angažovvaný, že mi pošle ucelený článek s úvodem statí i závěrem, kde popíše svoje teze.  V této chvíli jde Scallopovi nikoliv o osvětu nás osttaních, ale jednoznčně mu jde o to, aby Kydy nebyly. Podle toho s ním také naložím. Ale Scallop je speciální případ. On není jeden. Ono jich je víc. Tu a tam si člověk řekne, že to snad ani není on. A není. Je to jiný elf z jiné adresy. Nechávám je teď, protože mi dělají skoro 100 unikátních čtenářů denně. Každý den se sejde Kartouzova banda a pěkně čtou i Vidláka. Oni mají také svůj mozek a leckdo z nich tak vidí, že je krmený ideologickými žvásty. Scallopové myslí, že rozkládají Kydy, ale přitom rozkládají sebe. 

Chlor je poněkud jiný matroš. Ten je skutečně jenom jeden a nejde mu o to ničit Kydy. Ale potřebuje si zanadávat. Tam příliš v napravení nevěřím, protože pokřivený charakter je něco jiného než pomýlený elf. Chlor se nenapraví. 

Napravená Milka? Asi by mi stačilo, kdyby uměla to, co zde u nás umí třeba Alef. Ten Babiše nemá rád, nemyslí si o něm nic dobrého, ale uznává, že jiní mohou být ještě horší. 

Holub, Targus a ostatní... já vím, že to pánové neuslyší rádi, neb si zakládají na své nenormálnosti, ale musím je zklamat. Z mého hlediska jsou tak nechutně normální, že vlastně nechápu, co je drží zde na Kydech. Mohli by mít z fleku vlastní blog nebo psát pro mnohem zajímavější blogery než jsem já. Na Targusovi s Asfalťákem jaksi není co napravovat. Ale to platí i pro Admirála, Godota, Veverku, Manecu, Alefa, Standu.e, Margona, Vlastimila a další (omlouvám se, že vás nevyjmenovávám). Jsou sví. Chodí sem, protože je jim tu dobře. Nechtějí to tu ničit. Chtějí si poslechnout crkot, tu a tam zapolemizovat, tu a tam se třeba i verbálně poprat. Ale chtějí, aby Kydy byly.

Každý kdo chce, aby Kydy byly, ten je z mého hlediska normální a je vítaný bez ohledu na názory. A povšimněte si - dokonce bez ohledu na to, že si o nich někdy myslím, že jsou tvrdohlaví a bazírují na něčem, co vede tuto zemi do háje. Mají na to právo, stejně jako já  mám právo vidět do obráceně. 

Ale hlavně - mám právo se zde na svém virtuálním dvorku bránit. Takže pokud dojdu k názoru (názoru, ne pravdě) že někdo dotyčný chce Kydy rozložit, nebudu se rozpakovat proti němu vystoupit všemi technickými prostředky. Ale pokud mi Targus řekne, že se jako obvykle mýlím, že mi rozkope bábovičky a že to vidím úplně špatně, tak mi to nijak nezvedá krevní tlak. Proč by také mělo. Targus řekne svoje a tím to skončí. Neskáče do řeči každému, nesnaží se reagovat na všechno a pokud má pocit, že nedokázal říci všechno, napíše článek. To samé Alef, to samé i ostatní. V podstatě jsou tu všichni normální až hanba. 

 

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Děkuji.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Abych byl správně pochopen, tak to trochu rozvedu. Děkuji Vidlákovi za jeho Kydy. Ale nejenom za ně. I když je to prostor, kde se může zatím každý vyjádřit. Já si nesmírně vážím i toho, že má odvahu jít s kůží na trh. A to má prosímpěkně 5 dětí, hospodářství, zaměstnání a ještě vede tento a musím to říci nahlas, úspěšný blog. Z mého úhlu pohledu je úspěšný zcela určitě. Ať si o tom ,,škeble" breptá cokoliv. Musím ke své hanbě dodat, že já bych to nedal. Mám už svoje roky. Nuže pane Vidláku, všechna čest. A to jsem ani nezmínil Vaše další aktivity stran zámku v Miroslavi atd.atd. Nerad se dlouze rozepisuji, ale tentokrát mi to nedalo a prostě jsem musel. No a když musíš, tak prostě musíš. Takže ještě jednou Vám pane Vidláku děkuji, za to že jste a že nám dáváte v plen Vaše Kydy. S úctou Margon.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Díky za odpověď jež tedy vyvolala další mé otázky :-).

1) V čem vidíte přínos té své "hospůdky" pro své chápání? Dokáži si představit "přínos" ohledně nějakých příjemných pocitů - když člověk zavítá, zaposlouchá se, něco přihodí do cvrkotu apod. Ale skutečně mi nevychází, že by v hospodě (a to ať by byla sebemalebnější hospůdkou) bylo něco někdy skutečně pochopeno.

2) Za dobu existence Kydů, je tedy něco z toho co se ve vás odehrává, co jste skutečně pochopil? Pakli ano, napsal byste mi co? Pochopil-li jste toho za existenci Kydů hodně, tak stačí pár nějakých zásadních či vyznamnějších pochopení. Ale prosím pozor, nejde o nějaké zapamatované poučky či fráze, jde o nějaké skutečně vlastní pochopení něčeho - žádná memorizace cizího s následnou (byť třeba zindividuálněnou) reprodukcí :-).

3) Pak-li jste něco skutečně za dobu Kydů pochopil (z toho co se ve vás odehrává), myslíte že to je jen díky Kydům a že by se vám to "nerozsvítilo" i kdybyste Kydy neprovozoval?

Díky.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Inu Kamile, ono je to obráceně... já totiž Kydy nijak neplánoval a vznikly víceméně náhodou. Byl jsem naprosto spokojený s občasným psaním u Vlka. Pak chtěl Vlk skončit a můj brácha měl zrovna dobrou náladu a vznikly Kydy. Stejně tak se vyvinulo moje každodenní psaní, postupně se vyvinul i názorový proud který tu máme a stejně postupně sem přišli různí autoři a diskutéři. Kydy nikdy nebyl nějaký záměr. Ale když už vznikly, chtěl jsem se pokusit, aby se u mě mohly potkat názorové proudy, které jinde proti sobě bojují. A do jisté míry se to povedlo. Může tu být žid berrnard i sionisticky odmítavý Občan. Může tu být Alef, který nemá rád Babiše i Laco, který Babiše považuje za nejlepšího premiéra co jsme měli. Může tu být prostořeký Targus, kterému se za minulého režimu žilo lépe, mohou tu být i jiní, pro které kdysi tráva byla zelenější a pivo lepší. Může tu být i Čmoud, který naoapk minulý režim nijak neadoruje. Může tu být Admirál se svými glosami a postřehy, mohu tu být já svědek Covidův, ale i Vlastimil či Carlos, kteří především vidí spiknutí a pak teprve virus. Může tu být přemýšlivý Immanuel Kant, ironický Asfalťák, vejde se sem Veverka a snad i Majka - i když tu jsem asi rozzlobil. 

A teď co jsem skutečně pochopil...

Pochopil jsem, že když chci lidem něco říkat, musím si nejprve vybudovat určité renomé. Musím toho napsat hodně, musím být osobní, nesmím tajit jaký jsem, musím čtenáře pozvat "k sobě". Nemohu mít jen internetovou identitu, musím mít i svědky, že existuju, že skutečně mám prasátka a dělám zabijačky. Musím si umět nasypat popel na hlavu, musím přiznat chybu, musím tolerovat výtky i když mi nejdou pod fousy. A až budu mít za sebou stovky článků, budu mít za sebou mnoho argumentů, až se všechny moje kecy vytřídí v diskusi, začnou mi pak naslouchat. Naslouchat, ne adorovat. Naslouchat, ne mě slepě následovat. Mohu něco napsat a být si jistý, že se nad tím pár tisíc lidí zamyslí. Ale nejprve jsem musel ročně napsat 250 článků a přečíst si, co si o tom diskutéři myslí. 

Kydy jsou pro mě skvělou zpětnou vazbou. Troufám si tvrdit, že svým rozložením čtenářů i diskutérů celkem pěkně pokrývají alternativní scénu. Díky Kydům mám celkem přesnou představu, jak budou vypadat volby. Stačí k tomu napsat pár článků a přečíst si, jak se na to dívají ostatní. 

A do třetice - Kydy mají dosah. Každé ráno si mě přečtou na všech ministerstvech. Sůdruzi ministři samozřejmě ne, ale nějací ti úředníci, náměstci... minimálně od koronaviru mám pocit, že můj názor z Kydů se tam někde berev potaz. Málo, maličko. Ale rozhodně víc, než kdybych si ho brbrlal doma před ženou. Stejně tak čtou Kydy prakticky všichni alternativní redaktoři a novináři. Vidlák je jeden z nejčtenějších autorů na Pravém prostoru. Když napíšu dobrý článek, mívám stovky odkazů ze sociálních sítí. Vidláka čtou i majnstrýmoví novináři. Možná se mnou nesouhlasí a nemají mě rádi, ale pěkně každé ráno přijdou a čtou. Mladá Fronta, Hospodářsky, Deník, Právo.. všichni. Tu a tam pak najdu článek ve kterém se ani nenamáhali změnit moje vlastní věty. 

Je to málo? Pokud ano, umí někdo víc? Vždycky říkám, že mám hospůdku a v ní diskutují štamgasti To je pravda, ale měl bych dodat, že každé ráno kolem hospůdky projde štrůdl dalších lidí, kteří se jdou Vidláka zeptat, co je nového. Za ty necelé čtyři roky existence jsem jim mohl říct například toto: 

Řepka není škodlivá a v zemědělství má své místo. 

Hovna patří na pole a bez hoven nebude žádná ekologie, žádné bio zemědělství a brzy už vůbec žádné zemědělství. 

Jediní opravdoví zemědělci jsou v dnešní době vidláci. 

Spousta hříchů, které připisují BAbišovi on ve skutečnosti nespáchal.

Zeman je Starý Ještěr z Hradu - na tohle mám vysloveně copyright. 

Koronavirus existuje, zabíjí a přeformátuje u nás nakonec všechno. 

Média u koronaviu změnila taktiku a víceméně o něm nelžou. 

Okamura to nepochopil. Volný také ne. 

Biden se stal prezidentem, protože Trump uměl volby jen bezprecedentně zpochybnit, ale nedokázal udělat další bezprecedentní krok. Možná tím zazdil šance republikánů na dlouhá desetiletí. 

 

Nezměnil jsem svět. Ale přispěl jsem ke zpětné vazbě systému. Dělal jsem v malém to, co by měla dělat Česká televize ve velkém. Zvát si lidi jednotlivých profesí, ptát se jich na odborné věci. Nejen ty "experty" z Prahy. Když se řešila řepka, mělo být sto pořadů o zemědělcích a se zemědělci. S těmi, co doopravdy sedí na traktoru. Místo nich jsem to dělal já... A v jiných oborech to zase dělají jiní. Nedělám revoluci, ale pokouším se, aby ti nahoře vůbec zjistili, o čem se mluví a jaké důsledky to bude mít. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Prosím tedy ještě o odpovědi :-).

Za jasnou odpověď na ty mé 3 předchozí otázky považuji část odstavce který začíná: Pochopil jsem, že když chci lidem něco říkat, musím si nejprve vybudovat určité renomé.
Až po část: ... i když mi nejdou pod fousy.

1) Usuzuji, že ono vytváření si renomé považujete za správné, je to tak? A že to považujete za správné i pro svou duši, že?

2) Nevím jak si mám vyložit to že chcete, aby vám bylo více lidmi nasloucháno. Je to jako kdyby např. opovrhovaný autsajdr chtěl být uznávaným členem kolektivu? Nebo že si myslíte že máte vícero lidem "co nabídnout" a pomoci jim tak "ve správné cestě"? Nebo třeba směs toho i onoho? Nebo to máte ještě třeba jinak?

Děkuji.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Já to spíš beru tak, že si nepovídám jen s deseti lidmi ve Vidlákově, se kterými jsem si v lepších časech došel do hospody na pivo. Ve Vidlákově jsme všichni z jednoho kraje, všichni víceméně zemědělčíme, máme čtyři apky na sledování počasí, rozumíme tomu, co nasypat do půdy a řešíme naše ženy a děcka, co chodí do té stejné školy ke stejným učitelům a zřejmě půjdou i na stejné střední školy.  Kydy jsou trochu větší svět. Nejen zemědělství a jižní morava, ale i Ostrava, Polabí, poohří, Plzeň, Jihlava, ba dokonce i Praha. Chtěl jsem, aby to bylo trochu naopak než ve Vidákově a na fejsbůku. Aby spolu mluvili i lidi, kteří by se normálně nepotkali. A chtěl jsem se trochu učit mluvit s lidmi se kterými úplně nesouhlasím. Chtěl jsem, aby tenhe blog byl trochu něco jiného než fejsbůk, kde si snadno mohu naklikat ty přátelé, kteří mi vyhovují.

Proto je to tu jak za krále klacka. Jednoduchá grafika, jednoduché ovládání, trochu nepohodlné. A nezbytnost nechat se konfrontovat i tím, co nechci slyšet. 

Nebudu nic zakrývat... Když jsem si četl třeba Carlose nebo Vlastimila o koronaviru, vůbec se mi to nelíbilo. Dodnes se mi to nelíbí. Stejně tak si myslím svoje o všech těch Kalergiho plánech, iluminátech a tajných pedofilech v americké administrativě. Když poprvé přišel Alef a pustil se do Babiše  a( vymyslel termín Veľký Bocián), také jsem z toho nebyl zvlášť nadšený... ale naučili jsme se spolu žít a tolerovat si navzájem naše postoje. To samé platí i s Vlastimilem a Carlosem. Tady si čtenáře a diskutéry nemohu vybrat ani já. Mohu si jen vybrat, jestli s nimi nějak dokážu žít, jestli dokážu mluvit tak, abychom si alespoň rozuměli a mysleli stejnými slovy to samé. Mohu si vybrat, jestli tu zůstanu nebo odejdu. Svým způsobem si nevybírám ani témata. Ta prostě přicházejí. Jaklo v životě před sociálními sítěmi. A tu a tam někoho nesnesu a tak mu zabouchnu dveře... 

Ono to není tak, že bych si já vybral Kydy. Spíš si ony vybraly mě. Neměl jsem ambice psát každý den jeden článek. Neměl jsem ambice na tisíce čtenářů. Prostě jsem si chtěl jen tříbit myšlenky a psát o zemědělství, kterému rozumím líp než na příslušném ministerstvu.  Já jsem poměrně oblíbený i v běžném životě. Nikdy jsem neměl problémy navazovat přátelství, být v centru dění i v centru zábavy. Nikdy se mi nestalo, že by si ode mě společnost odsedala a i v hospodě jsem nikdy nezůstal u stolu sám. Jsem extrovertní a společenský.  Nikdy jsem neměl problém sdělovat svoje myšlenky a vždycky jim ostatní víceméně naslouchali. Ani jsem si nedovedl představit, že někdo jiný to tak nemá. Kydy byly jen další hospoda kam jsem začal chodit. Brácha to založil a já si řekl, že by bylo blbý mu říct, že děkuju, ale nechci. Tak jsem to zkusil a ono se mi to zalíbilo. Jako bych si fakt zakládal lokál. Dneska už to mám prostě rád. Nebudu ani zakrývat, že mi imponuje dostávat pochvalné maily, tu a tam si přečíst o sobě pochvalu. Ba dokonce i nějaké peníze jsem nezištně dostal. Na vánoce mi jeden věrný čtenář přivezl kupu nádherných dárků pro děcka - Merkur, šachy, korálky...  a tak. Jezdí za mnou zajímaví hosté na zabijačky a dost mi to rozšiřuje obzory. Teď už je to multiplikační efekt.  Pochvala mě povzbudí psát a psaní povzbuzuje pochvaly. Teď v koronavirové zimě je to fajn. Až zase zjara začnu pracovat na svých latifundiích, bude to znát. Víc překlepů horší myšlenky, ztráta přehledu....  

Ale dokud mě budou čtenáři číst, dokud jich bude zvolna přibývat, dokud bude o čem psát a dokud to budu zvláda skloubit s mým běžným životem, budu v tom pokračovat. 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Omlouvám se že ještě "kydám", ale skutečně nemám pocit že byste mi na ty dvě otázky odpověděl. Z mého pohledu byly dost jednoznačně formulované a dalo by se na ně (alespoň si myslím) i dost jednoznačně odpovědět. Otázka spíše je, co byste v sobě musel jaxi změnit a pro co (možná lépe formulováno: pro co všechno) byste se v sobě vůbec musel rozhodnout, abyste na ně jednoznačně odpověděl. Ale do toho vás skutečně nijak "tlačit" nechci a ani nebudu, skutečně bych neshledával něco takového přínosem ani pro sebe, ani pro vás, ani pro čtenáře. Díky za odpovědi, zas jsem o něco "obeznámenější" :-) -> o kategorii "neschopnost odpovědět". Nemám vám to vskutku za zlé. Přeji na závěr alespoň pěkné dnešní vyspání, třeba tzv. dorůžova, lepší přání dohromady nedám, nebylo by to upřímné :-).

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Kamile, budete muset své otázky položit znovu.. třeba pod zítřejším článkem. Asi se trochu míjíme v chápání, ale to není nic nepřekonatelného. 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jste sice optimista, ale mě nyní věru připadá, že vám již žádnou otázku položit nepotřebuji - což je sice nejisté, ale jistě vím, že ani nechci. Jsem názoru, že se v chápání nemíjíme trochu, ale velmi (věru ohromně velmi) - a že to není něco překonatelného. Avšak jak jsem již napsal, není to myšleno nijak ve zlém.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

snové místo, nemusím šmejdit po netu a vyhledávat kde se co děje abych byla v obraze, protože každý kouká po svých "cestičkách" a když uzná že je to zajímavé - zveřejní- ať je to +/-, každý si své najde. Navíc, když mi něco nesedí tak hledám až najdu a dám si to do souvislostí. Už se mi stalo a nejednou , že díky tomu, jsem se dostala k úplně jiným pramenům a , které moje původní "myšlení" obrátili. I v tomhle jsou kydy nenahraditelné. A možná je to taky proto, že většina domácích je zvyklá myslet/ tedy na vlastní myšlení a ne jen na vstřebávání prapodivných už přežvýkaných těch oných.
A ještě, životní zkušenost .... kdykoliv na mne nastoupil amaterský psycholog , který se zajímal proč a nač, vždycky z toho byl prů.er na maximum, a vždycky měl takový "tazatel, nebo pídítel" po "vysvětlení " vlastní prapodivné cestičky a zájmy, jak poté vylezlo na pravdu boží.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)