Článek opožděný o rok a půl a přesto aktuální

Štítky

Krátký úvodník: 

Pana Václava Fischera asi leckdo znáte z jeho vlastního blogu na Idnesu:  https://vaclavfischer.blog.idnes.cz/…879

Před rokem a půl mě oslovil, že by občas něco napsal pro Kydy. Tehdy jsem mu řekl, že článek vyjde, ale pak jsem podle svého zvyku zapomněl a on se nepřipomněl. Tož článek rok a půl ležel, dokud mi pan Fischer nenapsal znovu. Pak se mi v gmailu spojily konverzační vlákna... Tož jsem se panu Fischerovi omluvil... 

Vzápětí se ukázalo, že článek za rok a půl nepozbyl nic ze své aktuálnosti, neboť reaguje na našeho kmenového diskutéra a autora Čmouda. Čmoud je autor velmi osobitý, všichni víme o čem píše a jak píše, všichni známe jeho názory a doufám, že bude mít radost, když se ukáže, že za rok a půl je stále stejný a i když článek pana Fischera reaguje na opravdu starou věc, reaguje na stále stejného Čmouda. 

Pane Fischere, je to vaše:

Dobrý den, ahoj všichni. Jmenuji se Václav Fischer a chtěl bych se krátce pokusit zaregovat na zajímavý blogový příspěvek, který zde dne  29/9/2019  publikoval pan Čmoud  pod názvem Elity a lumpenelity.  Při čtení toho příspěvku jsem mu v mnohém dával za pravdu a připomínám si vždy své reakce a myšlenky, které mne napadají při  náhodném shlédnutí některých z pořadů  stříbrné obrazovky naší státní, takzvaně veřejnoprávní,  televize,  ale i některých jiných, které si v infantilní  idiocii  vzájemně nemají co vyčítat.  

Ano, je to pravda, ženské často bývají prodejné a vypočítavé a kšeftují se svými vnadami vyčnívajícími nad obsahem  jejich mozku. Chlapi si měří pinďoury a honí testosteron, a když ne, tak jsou řiťolezci a kariéristé, oportunisté a obraceči korouhviček podle momentální situace.  Ale, položme si otázku, bylo to snad v minulosti v dávné i nedávné historii nějak zásadně jinak?  Lze pohoršení nad lidskou zkažeností, pokrytectvím a příživnictvím dávat za vinu jenom současnosti, době internetu, mobilních telefonů, době her na korektnost a parazitických příspěvkových organizací? 

Můj názor je takový, že zkaženost člověka, jako biologického organizmu, vyskytujícího se nějakým evolučním nedopatřením na planetě v podobě sedmimiliardového stáda přechytřelých opic,  je dána a předurčena celou člověčí genetickou výbavou formovanou statisíce let bojů o přežití v přírodě a bojů o přežití v lidských tlupách.  Krásné pojednání najdeme v zajímavé knize  anglického zoologa  Morrise, (*1928) s názvem The Naked Ape (Nahá opice) a nebo ještě zajímavější pohled přináší autor  Matt Ridley v knize Červená královna: Sexualita a vývoj lidské přirozenosti - evoluční pohled do našeho nitra.  Zde autor dochází mimo jiné k zajímavému tvrzení, že lidský mozek se vyvinul z velké části jako nástroj pro spřádání komplikovaných šarád v potřebě oblafnout své sexuální partnery a vůbec své bližní při získávání různých benefitů. 

Německý filozof Friedrich Nietzsche se zamýšlel nad lidským osudem mimo jiné takto cit.: „Po „smrti Boha“, kterou připravila západní tradice platónismu a křesťanství, žijeme všichni v hluboké lži, protože předstíráme, jako kdyby stále platila křesťanská morálka, ačkoli v ni v hloubi duše nevěříme“ konec cit.  viz Wikipedie  heslo Friedrich Nietzsche. 

A tak, když se ohlédneme za posledním stoletím nebo dvoustoletím, kdy se vývoj lidské civilizace rozletěl geometrickou spirálou k výšinám technologických zázraků, pokroku a poznání, můžeme  na jednu stranu říct, že to byla doba úžasného rozvoje, prodlužování lidského života a zvyšování životního standardu, a na druhou stranu můžeme říct že to byla doba nejkrvavějších válečných masakrů a orgií sviňáckosti, koloniálního dobyvatelství a vlády zhoubných ideologií.

Věda zabývající se předpovídáním budoucnosti se nazývá futurologie a část vědátorských spekulantů se domnívá, že svět díky působení člověka zanikne a druhá část tvrdí, že se z toho díky své vynalézavosti lidstvo vyseká. Je to stejné, jako přetahování se soudních znalců u soudu nebo tvrzení o poloplné nebo poloprázdné sklenici.  Celou historii lidtsva provázejí  výkřiky chiliastů věštících apokalypsu a brzký konec světa díky lidské zkaženosti a vyčůranosti. 

Historicky každá, jakákoliv společnost, i ta, která se vydává za tu nejdemokratičtější, je ve skutečnosti zákulisně ovládána držiteli moci, kteří jsou skryti v pozadí a které  průměrný  příslušník, obyvatel té či oné společnosti nemá šanci prohlédnout a vnímat. Ve víru svých všedních existenčních starostí se tím vůbec nemůže zabývat. Nedělejme si žádné iluze o tom, že to, co se děje v kalném desetimilionovém rybníčku uprostřed Evropy, velkém jako tucet  jiných světových měst, je nějakou vykřičenou ostudnou výjimkou, hodnou pozornosti světa. Stejně tak se to v bleděmodrém děje ve stovkách stok a kanálů v jiných, větších a ještě větších státech.

V nelítostných mocenských soubojích zájmových klanů žádná pokleslost není dost pokleslá, pokrytectví, faleš a podrazáctví nemá hranic  a mediální žumpa nemá dno. Nad sviňáckostí vítězí ještě větší sviňáckost. Proto je historie lidstva nekonečná krvavá řeka řežeb, šarvátek a válek, ve kterých byly vyvražděny, rozsekány, roztrhány, spáleny, ukřižovány miliardy lidských bytostí, v zájmu uchvácení všech myslitelných zdrojů zisku jen pro vyvolené. 

Etika a morálka je jenom tenoučkou slupkou nad statisíce let trvajícími animálními atavismy tlup nahých opic s přerostlými mozkovými závity. Jak výstižně řekl kdysi pan Kissinger – státy nemají přátele, mají jen své zájmy. Proto řežby a tlaky zájmových klanů trvají věčně a nepřetržitě. Na všech úrovních mezistátních vztahů, stejně jako v Horních i Dolních Kotěhůlkách. Rozdělenost našeho současného nejbližšího okolí, právě tak jako rozdělenost celého světa zde byla vždy, před třiceti lety, stejně jako před sto lety. 

Všechna pomyslná práva o stejnosti a rovnosti jsou smetena v bojích o veškeré planetární zdroje a morálka umírá před příležitostí lehce, podvodně a jinak neoprávněně zbohatnout.  Celková úroveň globálního života lidské populace na planetě je zásadně určena vědeckým, technickým a technologickým pokrokem, jehož poznatky postupně pronikají do všech sfér lidské činnosti a existence a rozšiřují se postupně po celém světě.  Lze pak jen diskutovat, jakou měrou ovlivňují pronikání pokroku v jednotlivých státech zde vládnoucí režimy. 

V historicky neutuchajících bojích o dominanci dospěl svět k vývoji zbraní, schopných několikanásobně zničit všechen život na planetě. Do jaké míry tento stav vyzbrojení udrží na uzdě  válečné fanatiky a jak se dokáže předejít náhodnému selhání elektronických hlídacích psů, je otázka. Od konce poslední globální války trvale hoří několik ohnisek válek lokálních, o kterých se spekuluje, zda a kdy mohou v další, tentokrát už definitivně konečnou, celoplanetární válku přerůst. 

Trvalá a nezrušitelná stratifikace lidské populace osídlující planetu je jedním z hlavních zdrojů individuální i skupinové nespokojenosti, stresů a napětí. To jsou faktory podmiňující společenský pohyb a kvas, zdroje veškerých revolucí a jiných sociálních bouří a revolt. Základem je vždy spor o rozdělování majetků (bohatství) a sdílení blahobytu  resp. životní úrovně. Viz např. Thomas Piketty (1971) - Capital in the Twenty-First Century. 

Nicméně, bez ohledu na vládnoucí garnitury, životní úroveň roste jako odraz technické a technologické vyspělosti. Umíme transplantovat  srdce i jiné orgány, léčit rakovinu a geneticky modifikovat biologické organismy.  Oblohu brázdí statisíce stříbrných létacích strojů, které vozí ty, kteří na to mají, za atraktivním dobrodružstvím do méně civilizovaných končin, kde ještě děti umírají hladem, šíří se cholera a lidstvo se popelí ve slumech z plechových sudů.

Důsledkem erupcí elektronických komunikací se svět zmenšil na úroveň rozhádaného pavlačového činžáku. Veškeré elektronické platformy umožňují náhlou obří redundanci výlevů všeho druhu, které si zahlcený konzument většinou nemůže nijak ověřit. Přitom způsoby ovládání světa a zde se vyskytující poluplace jsou tisíce let stále stejné, postavené na machiavelistické manipulaci davů.  To co dnes vidíme jako rozdělený svět nárůstem vulgarit, agrese, bezohlednosti a pokrytectví je elekronickými fomami komunikace v relativní anonymitě pouze zesílený a zcela obnažený pohled na chování lidských smeček, které zde skrytě funguje od počátku světa.

Dnes nahlížíme do světa prostřednictvím zářících obrazovek. Vidíme detaily i vzdálenosti, které ještě v nedávné minulosti mnozí lidé nemohli vidět a vnímat za celý svůj život. V chaosu idiotských aplikací, zvaných knihy tváří, nebo stránek štěků, promlouvají kazatelé, eskamotéři a manipulátoři všech barev, šaškové a kašpárkové svých loutkovidičů, kteří, jako larvy na exkrementu světa vedou své skryté orgie chamtivosti, bezohlednosti a pokrytectví. 

V nezastavitelném koloběhu života páni a mocipáni přicházejí a odcházejí a miliardy lidských tvorů žijí své životy ve světě rozděleném na miliardy osudů. Říká se, že doba je hektická, ale ve skutečnosti byla hektická každá doba.  V tomto mumraji světa se od pradávného dávna  určité vrstvy parazitů skládají z exhibujících prospěchářských prostitutek, stejně jako z karieristických vyčůraných šašků, řiťolezců a podvodníků, příležitostných arogantních zbohatlíků. Skrze ovládané mediální cirkusy sami sebe označují jako elity a vzájemně si lezou do pozadí, aby si vyhonili svou minutu slávy.  Proto nedoléčená alkoholička héérečka může na obrazovce vypustit  ze svého otvoru  názor, že jsme jak hovada a ubožáci, když si nevážíme neziskovek a hlavní parazit jedné z těchto institucí sekunduje názorem, jak je to „hrozně hnusný“.  

Já osobně však zastávám názor, že lidí, kteří dokážou rozlišit rozdíl mezi prázdnými bubny, falešně hysterickými pózami a skutečnou znalostí, tedy mezi lumpenelitami a skutečnými elitami, je stále většina.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (105 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.....Já osobně však zastávám názor, že lidí, kteří dokážou rozlišit rozdíl mezi prázdnými bubny, falešně hysterickými pózami a skutečnou znalostí, tedy mezi lumpenelitami a skutečnými elitami, je stále většina.

To sice není v souladu s předchozím psaním, lze s tím ale podmínečně souhlasit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme úplně ve srabu - ale hlavně, že tady nevládnou komunisté.
Máme třetinové platy, než mají lidé na Západě - ale hlavně, že nám nevládnou komunisté.
Máme všechno zboží dražší o 20 procent, než na Západě - ale hlavně, že nám nevládnou komunisté.
Musíme jíst potravinový odpad dovážený ze západních zemí - ale hlavně, že nám nevládnou komunisté.
Náš státní dluh je 1,7 biliónu korun a roční úroky z něho platíme 90 miliard - ale hlavně, že nám nevládnou komunisté.
Zvyšuje se počet lidí pod hranicí chudoby, zvyšuje se počet bezdomovců, počet lidí žijících na ubytovnách, počet lidí vyhlašujících osobní bankrot - ale hlavně, že nám nevládnou komunisté.
Stát je řízen kmotry, kteří každou veřejnou zakázku předraží tak, jak to udělal bývalý ministr životního prostředí Drobil, jak to dělá ANO a ČSSD, aby naplnil miliardami našich korun svůj osobní měšec a měšec stranické pokladny - ale hlavně, že nám nevládnou komunisté.
Na kongresech ODS, ANO, ČSSD vidíme aroganci kmotrů, kteří přijeli několikamiliónovými auty s registračními značkami za několik tisíc korun - ale hlavně, že nám tady nevládnou komunisté!
Na solidní zdravotní péči bude mít nárok jenom ten, kdo do nemocnice přijede autem značky BMW, jak řekl profesor medicíny Pafko - ale hlavně, že nám tady nevládnou komunisté!
Do důchodu budeme odcházet v 74 letech, což je z biologického hlediska úplný nesmysl - ale hlavně že nám nevládnou komunisté.
Naše země nevzkvétá - ale hlavně, že nám nevládnou komunisté!

Komunisti dřív měli stranickou disciplínu a zodpovídali se na stranických schůzích. I tam byli hajzlové, ale museli se krotit. Ti, co se utrhli ze řetězu a překabátili se do jiných stran, už žádnou kontrolu nemají.

Proto to tak vypadá.

Ale můžeš si doma zazvonit klíči – pokud ještě nějaké od něčeho máš.

Průměrný počet slepic: 4.8 (126 hlasů)

UŽ je líp.

Průměrný počet slepic: 1.8 (24 hlasů)

In reply to by ANO, už je líp (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neboj Scaloope, trockiskti Piráti a marxisti TOP09 za nic nemůžou, ti zavedou opět trvalý revoluční stav ;)

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

je jen jeden. A bude Vam strasit hlave az do smrti ... a mozna i dele :-)

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

... že extrémně narostl počet závislých, dřív celkem rarita, a počet lidí s nejrůznějšími psychickými problémy a poruchami. Vzrostl počet sebevražd, za poslední rok vím hned o několika; a rozhodně ne kvůli covidu. To vše hlavně mezi mladými. Ve vesnicích a menších městech se všude zavřely fabriky, lidem se ztratila perspektiva na lepší život, neseženou pořádně práci, zato skoro v každé takové dědince dnes najdete minimálně jednu varnu perníku a spoustu těch, kteří berou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

tdx - lžete, ve skutečnosti počet sebevražd naopak klesá. Přikládám reálná čísla, abych nastavil zrcadlo Vaší subjektivní představě.
vlevo časové období, vpravo celkový počet suicidia za období, zdroj : ČSÚ (Český statistický úřad)
1950-1954 --- 2076
1955-1959 --- 2334
1960-1964 --- 2437
1965-1969 --- 2666
1970-1974 --- 2657
1975-1979 --- 2308
1980-1984 --- 2197
1985-1989 --- 2018
1990-1994 --- 1936
1995-1999 --- 1638
2000-2004 --- 1622
2005-2009 --- 1436
2010-2014 --- 1560
2015-2019 --- 1482

Průměrný počet slepic: 2 (13 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Udáváš číslo 2076 lidí za roky 1950-1954.

Když si stáhnu ročenku, za rok 1950, pak tam dostanu 1951 lidí (pro kontrolu to sedí i v tabulce podle věku, tam je taky součet 1951 za rok 1950.)í

1a. Hlavní město Praha 243
1b. Pražský (mimo hl. m. Prahu) 294
2. Českobudějovický 99
3. Plzeňský 127
4. Karlovarský 60
5. Ústecký 152
6. Liberecký 148
7. Hradecký 163
8. Pardubický 92
9. Jihlavský 85
10. Brněnský 166
11. Olomoucký 108
12. Gottwaldovský 78
13. Ostravský 136

Proč je tento rozdíl, hned v prvním roce co jsem otevřel? Že by se 1951-1954 "pověsilo" jenom 2076-1951=125 lidí?
A když se podívám na ročenku 1951, pak se podle ní sebevraždilo 851 lidí, tedy podle ročenek 1951+1950, je těch lidí víc jak jsi napsal, kde je tedy chyba?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Tak oprava 851 a 1951 jsou jenom "české kraje", ale i tak čísla nesedí...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Dodatek: ty čísla jsou hodně zajímavý, i po revoluci jsou to ticíce ročně, za první republiky 1929, 3,5k lidí, to jsou slušný čísla, docela překvapení, to jsem nečekal až tak velký počet sebevrahů, v tom 29, drtivá většina otrava plynem...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

žilo na našem území výrazně více lidí, než po válce. Nejprve Němci vyvraždili zdejší židy, cikány a část inteligence, pak jsme je z preventivních důvodů odsunuli domů do Říše.
Mimochodem, jak jsem se bál, včera se mainstreamu o 15.3.1939 moc nemluvilo. Už je to opravdu žalostné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Byla by také dobré vědět metodiku určování toho, co je, a není sebevražda. V jistých dobách je výhodnější házet některá nevyjasněná úmrtí na sebevraždy, v jiných, například kvůli některým pojistkám, na nehody a nešťastné náhody. Jedno z těch úmrtí za poslední dobu, o kterém vím, bylo nakonec vyhodnoceno jako nešťastná náhoda, byť bylo za poněkud podivných okolností. Smrt na kolejích v místě, kde nikdo a nic není, dotyčná osoba šla údajně po kolejích a vlak neslyšela.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

o tom, že k včera "oslavila" občanská válka v Sýrii krásné 10. narozeniny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

abyste nemusel dávat zkreslené údaje.
U tabulky, na kterou se odkazujete píšou, že se jedná o průměrné údaje za rok. Tak jste čísla měl násobit pěti a nebo tuto informaci nezamlčovat.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Když pominu, že 2076 a v onom odkaze 2079, ten samý překlep u dalšího interval (to beru, se stává), kde v tom článku je 1482 za období 2015-2019, když tam je jenom 2014-2018?

Zatím bez slepic

to mělo být na zapadla... Holt blbost chodí po lidech (po mě)...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jde o trendy a také metodiku výpočtu těch statistických údajů. Nicméně realita je taková, že sebevražd je u nás prostě více, než je světový průměr.

https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/sebevrazdy-koronavirus-kara…
https://www.lidovky.cz/domov/sebevrazd-loni-v-cesku-ubylo-o-desetinu-pr…

"Existují celkem tři datové zdroje o sebevraždách, ale každý z nich vykazuje jiné výsledky. Je to způsobeno odlišností metodiky vyplňování a sběru tiskopisů. První zdroj je Český statistický úřad(ČSÚ), dále Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky (ÚZIS) a Policie České republiky, jejíž hodnoty jsou ze všech tří statistik nejnižší.
Statistika sebevražd reflektuje pouze případy, u kterých je jasný úmysl zemřít z vlastní vůle. V předchozí kapitole zmíněné Durkeimovy definice by se mohly do řad sebevrahů také zařadit osoby, které jsou těžce nemocné a odmítají léčbu či nedodržují omezení, které mu byly lékařem nařízeny. Je otázkou, zda osoba odmítá léčbu a neuvědomuje si důsledky svého jednání,nebo naopak jedná záměrně a tímto způsobem se snaží ukončit své trápení s nemocí, tedy ukončit svůj život. Úmrtí může být špatně klasifikováno. Statistiky sebevražd mohou být podhodnocené. Pokud sebevrah nenechá dopis na rozloučenou, může se v některých případech stát, že smrt bude klasifikována jako nehoda."

https://relik.vse.cz/2015/download/pdf/52-Antovova-Michaela-paper.pdf

A to nemluvím o pokusech o sebevraždu, u nichž žádná rozumná statistika neexistuje.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Ten vyšší počet sebevražd není jen u nás a ví se to dlouho. Používá se pojem sebevražedné pásmo - severské země (zejména Švédsko), Pobaltí, my, Maďarsko (tam hodně). Také Japonsko. Naopak ve Středomoří jsou sebevraždy méně časté. Přesné příčiny není známé, asi za tím bude více faktorů, u Seveřanů se uvádí třeba dlouhé zimy a málo sluníčka. Možná také náboženská výchova a u Japonců životní a pracovní styl - řeší tak neúspěchy.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trošku to nechápu, když vezmu 50-54, tak mi to sedí s ročenkama, když už vím "průměr" ze zdroje, ale když vezmu 2019-2014, tak mi to s ročenkama nesedí? V čem je chyba?
Podle ročenek je průměr za 2014-2019 2444,5 mrtvých; pokud platí x60-x84 = sebevraždy, jak píše přiložený doc.

Zatím bez slepic

Tak moje chyba, oni to popisují od 2014 jinak :D , prostě zase změnili tabulku... Holt nemám číst popisky v roce 2000 a předopkládat, že nebudou měnit popisky tabulek co 10 let:(

Takže se ti omlouvám, blbost je u mě...

Zatím bez slepic

2019 2018 2017 2016 2015 2014
1191 1352 1395 1316 1384 1488

takže 2019-2015 je průměr 1327,6, kde jsi přišel ke tvýmu číslu?
2018-2014 je průměr 1387 (článek má 1389, ale čert to vem)

Zatím bez slepic

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

V roce 2019 ještě žádnej nebyl. Demagogu.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Možná máte doma ještě černobílou televizi nebo co?
Že vidíte svět černobíle....
Když si vzpomenu na Vasila Bilaka, jsem rád, že už zrovna ten jeho řetěz na krku nemám.
Vaše očekávané tvrzení, že mám zase jiný, se může blížit pravdě, ale to nic nemění na mém tvrzení, že toho Bilakova jsem se rád zbavil.
Spor tedy mlže být jen o to, který řetěz byl/je lepší

P.S.: Reakce (trochu vyosená, já vím, ale když už je řeč o řetězech....) na vaše tvrzení: "Ti, co se utrhli ze řetězu a překabátili se do jiných stran, už žádnou kontrolu nemají."

Průměrný počet slepic: 2.8 (26 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže jste vlastně potvrdil, že se máme hůře, ale hlavně že nám nevládnou komunisté.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Richtig richtig - tedy až na to že současná úroda "bilaků" je nějak hodně bohatá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Bilak se namnožil a vychoval spoustu dalších Bilaků. Učili se dobře.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

ale musím se omluvit.
Vzdal jsem to, podrobuji se jako správný - světonázorem - komunista (ale spíš socialista jako Paroubek, kdyby ovšem to nezprofanovala pozdější ČSSD) demokraticky většině. Občas jenom žlbleptnu abych se vymanil z těch smutných informací o současnosti, ambice předělávat svět jsem pozbyl. Díky tomu že jsem celkem podrobně a vytrvale sledoval jak dopadaly volby po roce 1989, jak dopadalo vládnutí "demokratickách" vlád u nás. Výsledek : je to marný!
Nejlépe snad vysvětlí mé nepřijetí výzvy když zkopíruji z mailu který jsem odeslal svým přátelům dnes ráno v 6:02 hod.:
"Byl jsem vzhůru kolem půlnoci, napsal jsem, resp. opsal povídání z Restartu, jen trochu předělal aby to nebylo "staré", určitě ta věc vznikla dost dávno. Umístil hned jako druhý příspěvek k nezajímavému, pro mě, článku řešícímu ani nevím co, přečetl jsem jen kousek, a čekal dardu za přehnaně komoušské vyznění toho povídání. I u vědomí toho že tam mám své "miláčky" kteří dávají jednoslepici hned po přečtení autora. Že je to dost laciné i když pravdivé..
Teď koukám jako sůva : nečekaně dobré hodnocení od nečekaně vysokého počtu nočních hodnotících, ani rezervovaný reagující Godot mívající obvykle skoro samé jedničky (tedy pětislepice) nic moc, ani žádné vynadání do komoušů. Já vím, ono to přijde.
Ale překvapilo mě to, o tom žádná. Vzpomínajících je přecejenom ještě pár, a to povídání obsahuje jen hesla, což teprve až by se lidé dozvěděli další další konkrétnosti. Jenomže to už nebude, nemám vůli se znova a znova vlamovat do myslí těch pár jedinců kteří ještě nepozbyli selského rozumu. Řečeno slovy nám známými a často používanými : házet perly sviním...co volí tak jak volí."

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Lámala jsem si hlavu, proč asi a ono to bude tím, že nemají žádnou perspektivu, nic na co by se mohli těšit, co by je táhlo dopředu. Snad je výjimky, které jsou k tomu doma přidržovány. Vždyť oni nemají proč se těšit na budoucnost, když si vzpomenu... dřívější akce pro mladé a včil nic. Všichni študáci v rámci výuky v zimě furt na horách a za hubičku, pokud to nešlo z fondu, teď by se nedoplatili, protože tržní. V létě moře... sice bulharsko,rumunsko, rusko, jugina, balt a pod hlavičkou SSM či ROH a SRP3, taky zapakatel ne-li zadax. Včil nic, jen samé vymyvání mozků, nebo"stáže" na západě, kde jsou diagnostikování - co je ve školách naučili - zda umí či neumí a pak šupem domů. Pak se divme že z nudy řádí, bych řekla že jsou si docela vědomi toho nic co je čeká. Pokud něco nezdědí po rodičích a prarodičích.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

... na ceny za bydlení a cca 9/10 z nich musí být jasné, že na vlastní se za celý život proste nezmůžou, zvlášť pokud budou mít alespoň jedno dítě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Ale bydlení se dá získat nejen koupí. Jsou byty služební, městské či komunitní. Ale hlavně po Pirátském převratu budou pro spoludruhy byty téměř zdarma. Každý si může vybrat svou životné cestu. Zeptejte se Scallopa z Oddělení pro styk s nezúčastněnými.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Málokdo je dnes cílem tolika vidláckých lží jako piráti. I Andrejko z nich má naděláno v kalhotech.

Ale tohle na ně nestačí, budete na ně muset vyrobit něco pořádného - už máte na volby připravené Lithium II?

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Jen se nám hoši rozdělili do jiných stran, prohlásili, že už nejsou komunisty a stačilo.

Bývalý komunista je asi jako bývalý vrah. - To proto, že zločin svazuje a zavazuje. Je těžké ho odvolat.

Odečtete ty, co byli ve straně, jejich potomky (kteří nám tu s pěnou u huby zuřivě obhajují komunismus dnes a denně, takže je hned vidět, jak jsou "jiní" a "nemohou za své rodiče"), různé kamarádíčky a vyžírky a kdo vám zbude? - Možná pár jednotlivců a možná taky nikdo.

Je to zvrácené, nejen že žijí ze zločinů a na cizí úkor, ještě ze sebe dělají obětí a zločiny považují za zlo.

Když člověk vidí dokumenty jako "Vězněm v cizině" tak tam se někteří ti uvěznění za pašování drog STYDÍ, protože si uvědomují, že udělali něco špatně. Něco, proti morálním hodnotám, které jim jsou přeci jen ještě vlastní. To mohou, protože ještě nějaké mají. Ještě jsou schopni vnímat třeba to, že na konci řady je někdo, komu drogy ubližují a koho ničí.

Zaběhlí profesionální zločinci už toho schopni nejsou. Londýnský dealer nutí právničku závislou na kokainu prohlásit, že on dělá dobrou věc a zavírání dealerů je zločin. Pedofilové vysvětlují jak pomáhají dětem. Pasák či obchodník s bílým masem to v podstatě dělají pro dobro žen.

Jak se to liší od sociopata, co nadšeně jásá jak se vám bezdůvodně ubližovalo a v příští větě se prohlásí za slušného člověka? Jak se to liší od bláznů co se jedním dechem vytahují jak podnikali a současně vysvětlují, že podnikatelé byli to největší zlo zasluhující tu nejbrutálnější likvidaci? Jak se to liší od tlučhubů sedících na hromadě majetku a obhajujících řádění komunistů?

Oběti jsou ti, co leží na hřbitovech; oběti jsou ti, co si zalezlí lížou rány a drží se od všech dál; oběti jsou ty, co si zhnuseně nechají všechno líbit, jen aby je nezabili; oběti jsou ti, co se budí v noci hrůzou; oběti jsou ti, co prožívají peklo absťáků.

Ne napakovaní paďouři, co jsou hubou spasitelé lidstva. Ne lemplové, otrávení, že flákáním už nevydělají tolik, co kdysi.

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

a zločiny vydávají za dobro a z nevinných dělají zlo.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Opravdu o tom napiste clanek, to se tady bude libit. Vzdyt je to preci krasne a ukazkove vidlactvi: mame se hur nez v Nemecku, coz jsme se meli samozrejme i za komunismu, ale to nevadi - spravny vidlak proste touzi zpet do normalizacniho mladi.

A v tom clanku nezapomnete vynechat tvrda data: kolik si ze sveho platu mohli lide koupit treba lednicek tehdy a ted (porovnano s Nemeckem), kolik platu potrebovali na koupi ojeteho auta tehdy a ted (ve srovnani s Nemeckem), jaky byl ocekavany vek doziti tehdy a ted (ve srovnani s Nemeckem), kolik platu bylo treba na dovolenou u more tehdy a ted (ve srovnani s Nemeckem), jaka byla prumerna plocha bytu na jednoho cloveka tehdy a ted (ve srovnani s Nemeckem) atd.

Naopak, napiste ze mame mensi platy nez kvalifikovanejsi nemci (kteri umeji lepe treba jazyky, za dneszamestnavatele plati) - a naopak vynechte, ze u nas jsou mensi ceny. Proste vyzobejte si cisilka, ktere potvrzuji viru bublinky misto snahy o kriteria zachycujici zivotni uroven.

Zaver bude jasny: po vlade Anobudelip Babise se ukaze anojehur, coz bude duvod znovu Andrejka zvolit :-)

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)

Ledničku nebo auto člověk kupuje jednou za iks let. Zapomněl jste na to, kolik si lidé mohli koupit za svůj plat třeba vody, kolik stálo bydlení, veřejná doprava, potraviny, léky. A hlavně - vše bylo dostupné všem, včetně onoho bydlení, pojem "chudý člověk" jsme znali jen z knížek a vyprávění pamětníků. Na vesnicích bylo běžné, že se kluci ženili pár let po vojně, holky byly o něco mladší. Pokud nebyli líní, měli do třiceti let vypiplané děti a postavený barák - se státní nevratnou půjčkou - bez zotročovací hypotéky na celý život.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Bydlení nebylo zdaleka přístupné všem.

Rozvedená psycholožka bydlela s manželem v jednom bytě až do dospělosti dětí. Měli ho rozdělený, ale odstěhovat se nebylo kam. Lidi klidně drželi byt deset let pro vnoučata. Firmy stavěly domy a bytovky, aby na to nalákaly zaměstnance, protože by k nim nikdo nešel, ale současně ne všude se dal byt sehnat.

Velezajímavý dokument Soukromý vesmír od Třeštíkový začíná tím, jak se Pražáci stěhují na Liberecko, protože tam dostali byt. Gdovínovi z Manželských étud předělávají na začátku svépomocí byt. Zuzanka z páru Zuzanka a Stanislav žila s dítětem u svejch rodičů a vídali se jednou za týden.

Byly i komedie, kde téma bylo, jak lidi měnili byty.

V Bony a klid Evička tričko občas dala zaprcat šedesátníkovi, aby mohla bydlet v podnájmu. Jemu půjčil byt kolega vexlák, aby ho měl v hrsti.

Sehnat bydlení dneska je sranda. Ano, byt taky není váš, ale to nebyl ani za socialismu. Byl podniku, města, JZD. Vis Bakalova aféra, kdy byty neprodali nájemníkům jak bylo po revoluci běžné, ale Bakalovi.

Byty nebyly dostupné všem. Byl to jeden z velkej problémů.

Chudí lidé... no to jste bydlel v nějaké lepší společnosti. Důchodci, co v automatech dojídali zbytky, děti, co neměly boty na zimu, co místo dárků dostávali jen oblečení, k svačině měli jen chleba s máslem. - Ona to nebyla prdel pro všechny.

Vesnice si žily nad poměry, protože potraviny byly dotované a vykupovalo se dráž, než se prodávalo. To jsme potom krvavě zaplatili všichni ještě podruhé, protože podle dotovaných potravin nastavili kurzy vexláci a podle toho se nastavily později oficiální směnné kurzy, takže koruna byla podhodnocena a cizinci si tu lacino kupovali podniky, na což tu každej nadává, jen neví, kde se to vzalo.

Ty baráky, co máte na vesničkách, tak ty byly později zaplacené těma zmizelejma továrnama.

Nejdražší věci jsou vždycky zadarmo.

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

Děkuju, alespoň za ty byty. Mně ty mýty o socialismu dost trýzní, protože jsem si prožila svoje včetně nezaměstnanosti, evidovaná jsem byla na Odboru práce při ONV Trutnov. Kromě paní na sociálce při výpočtu důchodu mi to dodnes nikdo nevěří. Všichni ti obhájci socialistického ráje si jenom koledují o novou totalitu, tentokrát s vyspělejší šmírovací technologií. Nebylo všechno špatné, já jsem sice prožila skutečnou bídu jako samoživitelka dětí, které na to dodnes nechtějí ani vzpomínat, ale na druhou stranu jsem prožila úžasné dobrodružství, které si nikdo za žádné peníze nekoupí. Socialismus nebyl lepší ani horší než dnešek, byl prostě úplně jiný. A někdo byl šťastný tenkrát, protože byl mladý a zdravý, někdo je šťastný dnes.

Zatím bez slepic

Scallope, tyhle fráze Vás učí již na zahajovacím kurzu. Pna ale existuje i vyšší matematika, než Vašich x10.
Nejdřív musíte odečíst mandatorní výdaje (z měsíčního platu taky měsíční). A až potom můžete násobit.
Nechápete?
Prostě i když má rodina měsíční příjem 40K, tak si fůru ledniček nekoupí, protože napřed musí uhradit mandatorní - nutné výdaje. Zaplatit 10K za nájem, zaplatit pojištění, tel. paušály, TV a rozhlas, odpady, WI-FI, dopravu do zaměstnání (někdo lístky - jiný benzin), průkazku dětem, kroužky dětem, vodné a stočné, elektřinu, plyn, šetřit na tábor, ..... (Tohle za bolševika stálo pakatel). A potom až z toho, co zbyde můžete násobit a nakupovat ledničky. A upozorňuji Vás, že některým zbyde jen 5K na nákupy, což za bolševika zbylo rodině třeba 3K. Toto ale není jistota desetinásobku.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Ale jistě, odečítejte. A vše porovnavejte - jenže nikoliv v absolutních číslech (z toho udělat jasný závěr jen blb), ale v relativních ukazatelích životní úrovně.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

zajímavý počet slepičářů

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

OT - omlouvám se. Tak nevím, to už Angličani úplně zblbli, nebo scénář psali v Hollywoodu, tohle dílko musí dostat Oskara !! s pravdou a snímky z tehdejšího místa činu nemá sice nic společného, ale má to to správné zaměření - útok nařídil samotný Putin !! No "proplakal" jsem celý první díl a i ten druhý má grady !! A jeden poznatek Novičok vydrží účinný po nanesení celých 50 let !! No jako katastrofický film perfektní. To se zase čt2 něco povedlo.
PS. nějak mi to nejde vložit !! třetí pokus.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

Vždyť to byl jen nervový paralytický jed.
Zítra je pokračování.......................Ďáďa Vladimír má dobré srdéčko, ten by něčeho takového nebyl schopen ani ve snu.

Zeman zveřejnil kus odtajněné zprávy. Kauza novičok se Česka netýká
31. května 2018 16:43
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-zprava-vojenske-zpravodajstvi-…

Průměrný počet slepic: 2.1 (27 hlasů)

hlavně není úplnej debil tak jako většina toho póvlu, která vede západ.

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)

plyn nanesli na kliku a zůstane tam padesát let.

Ať žije rusofobie.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

říkal taky.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

O novičoku nemá smysl diskutovat, kdo věří, že se ruské tajné služby rozhodly (z rozkazu Vladimíra Vladimíroviče) zabít Skřípaly a pak Navalného binárním jedem je nedovyvinutý poddruh paviána.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

připomínat, jako jednu z typických "false flag" operací, srovnatelnou třeba s nacistickým přepadením vysílačky v Gliwicích. Která také vedla k válce, zatím naštěstí snad jen studené. A také jako úspěch propagandy, protože nepochybně většina západní populace této "false flag" operaci uvěřila.
Navíc se jeví jedna významná paralela s koronavirem: údajní první ohnisko výskytu koronaviru je pár km od virologické laboratoře ve Wuchanu, zatímco místo údajného útoku Novičokem je 9 km od Defence Science and Technology Laboratory ve vědeckém parku Porton Down, která má velmi dlouhou tradici vývoje biologických a chemických zbraní. Například v roce 1952 zde vyvinuly bojovou otravnou látku VX (která je ze stejné skupiny látek jako "novičok". Tato laboratoř má také velice neblahou tradici testování otravných látek na lidech, například sarinu, při kterém zemřel např. dne 6.5.1953 Ronald G. Maddison.
Pokud Mayová tvrdila, že jediné Rusko vyráběla "novičok", tak se jednalo o velký hoax, protože znalost a schopnost výroby Novičoku má na Západě mnoho zemí. Lidé, kteří "novičok" vyvíjeli, byli odsunuti na Západ, spolu s veškerou dokumentací. Íránští vědci uložili údaje o složení "novičoků" do databáze sekretariátu Úmluvy o chemických zbraní. V Chemických listech vyšel článek, který popisuje jednotlivé "novičoky" a jejich syntézu. Ostatně, pokud německé, francouzské a švédské laboratoře potvrzovaly složení vzroků, kterou jim poskytly německé úřady jako "novičok", museli mít k "novičoku" přístup. Tedy jinak řečeno, k množství "novičoku", které by stačilo k nedostatečnému otrávení Skřipalových mohly mít přístup služby České republiky, Německa, Francie, Švédska, Velké Británie a Spojených států. Tedy jako důkaz, že za otravou Skřipalových je Rusko otázka možnosti držení této látky neobstojí.
Dále neobstojí ani příznaky otravy oznámených případů. Tak, jak byly příznaky popsány, byly použity spíše opiáty, např. deriváty fentanylu.
Velkou otázkou je, co se stalo se Skripalovými? Pokud vím, tak Sergeje Skripala nikdo po útoku neviděl a Julie již také dlouho nikde nebyla vidět.
Velice podezřelá je rychlost, s jakou Velká Británie vypověděla 23 ruskách diplomatů. Incident se stal 4.3.2018 a diplomaté byli vypovězeni už 14.3., tedy v době, kdy vyšetřování případu se teprve rozbíhalo. Domnívám se, že pokud by vláda Velké Británie nebyla o incidentu informována předem a incident byl reálný, odpověď by trvala mnohem déle.
Samozřejmě, tento incident neobstojí při testu cui bono? Komu by mohl prospět? Rusku určitě ne. Rusko pořádalo od 14.6.2018 mistrovství světa ve fotbale a negativní publicistika Rusko značně poškodila. Skripala mělo Rusko ve své moci, odseděl si tam trest a pak legálně odešel do Británie. Pokud by Rusko chtělo Skripala trestat za zradu, mohlo to pohodlně udělat doma.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)