Názorná ukázka...

Autor
Štítky

…proč je všechno v řiti!

Přátelé, dostala se ke mě zaručeně autentická SMSka, kterou dostal Andrej Babiš poté, co neuspěl ve druhém kole prezidentské volby. Je tak kouzelná, že se o ni s vámi musím podělit. Já si tu dlouhé týdny lámu hlavu, proč je všechno v háji, jak může volby vyhrávat Blyštivý Péťa a kde jsme udělali chybu. Různě to rozebírám, přehazuju, popírám sám sebe… a někdy pak stačí pár písmenek z mobilu. Je to jako Rafaelo. Řekne víc než tisíc slov. Posuďte sami:

Dobrý večer Andreji, chtěl bych Vám pogratulovat k zisku více než 2,4 milionu hlasů občanů. Nedosáhl jste sice na prezidentský úřad, ale máte obrovskou podporu voličů a to je především závazek. Skončilo šílenství kolem kampaně a teď je třeba se dívat do budoucna. Rád bych se s Vámi, jako předsedou největší opoziční politické síly ve sněmovně co nejdříve setkal. Naše země prochází těžkým obdobím a já jsem přesvědčen, že nás ty největší výzvy ještě čekají. Věřím, že silné opoziční hnutí a silné odbory jsou tou správnou platformou pro hledání východisek z nadcházejících krizí. Přeji klidný večer Josef

Asi jste už uhodli, že pisatelem této SMSky je Josef Středula, šéf odborů. SMSka je autentická, mám jí přímo od zdroje.

Ano, ten Josef Středula, který na odborářskou demonstraci loni dostal sedm tisíc lidí a ještě tvrdil, že to byl úspěch. Ve stejné době jeden Láďa Vrabel celkem bez problémů dostal na svojí demonstraci desetkrát tolik lidí, aniž by měl jen setinu možností, které měly odbory i jejich šéf.

Ano, ten Josef Středula, který kandidoval na prezidenta, vymezoval se proti Babišovi, neb sedí v Aspen institutu, notoval si s ostatními Havly prvního kola a těsně před prvním kolem jasnozřivě rozpoznal, že volby vyhraje Danuše Nerudová a odstoupil v její prospěch. Zlé jazyky tvrdí, že větší vliv na to měl vééélký finanční dar, který Středula obdržel těsně před tímto rozhodnutím. Ale to je určitě henta metafora a nic takového se nikdy nestalo a myslí si to jen dezinformátoři.

A ano, tento Josef Středula po dvou týdnech, kdy se vymezoval proti Babišovi jak jen mohl, tak mu napíše tuhle SMSku ve které se k němu lísá, až to lepí. Řekl bych, že si Andrej musel třikrát protřít oči a dvakrát se štípnout, aby uvěřil, že je to pravda.

Dovolte mi k tomu pár dobře míněných slov:

Milí odboráři…

Už víte, proč zmíráte na úbytě? Už víte, proč k vám skoro nikdo nechce vstoupit? Už víte, proč jste ti poslední, u koho by obyčejný dělník čekal, že se ho zastanou? Už víte, proč u nás fungují odbory jen v německých firmách? Protože jste si za svého vrchního šéfa zvolili něco takového. Nejdřív to dělá machra a hraje si to na přítele lidu a není to schopné dostat na Václavák ani tolik lidí, co zvládne zadlužený prodavač pizzy. Pak si to notuje s těmi, kteří se nejvíc zasloužili o vaší bídnou situaci, pak to podpoří naprosto tupou prezidentuši, což poznal i poslední Jaryn z Horní Dolní, pak se na něj provalí, že to dostal zaplacené a nakonec se ukázalo, že mu to štěstí nepřineslo a on se rozhodl přimknout se opět k Babišovi, kterého čtrnáct dní předtím pomlouval, kudy chodil.

„Dobrý večer Andreji“ Takhle hláška mě bude budit ze spaní ještě čtrnáct dní, Josefe. Fakt, že jo.

Já jsem se tu už několikrát docela jízlivě obouval do Okamury, protože v poslední době předvedl skutečně olbřímí politický talent, ale teď musím zvolat: „Tomio, vrať se, vše je zapomenuto.“ Našel se totiž ještě mnohem větší politický průserář.

Tak si ho tam hlavně nechte. Pěkně si ho zvolte znovu, hlavně mu zase dejte důvěru… Fiala se směje, až ze Strakovky opadávají cihly, protože tahle asociální vláda si jako šéfa odborů nemohla přát nikoho lepšího. Kdybyste tam dali Laca Horvátha, pomocného dělníka z Nové Huti, tak by tam po deseti letech šéfování nenadělal tolik škody, jako Středula za posledních pár týdnů.

Normální odboráři by se nejpozději po té demonstraci ozvali, řekli by si, že Středula není součástí řešení, ale je součástí problému a poslali by ho tam, kam patří. Ale to vy ne. Vy jste ho pěkně nechali, aby si s vámi vytřel řiť. Když si vezmu, co to kdysi znamenalo, být odborář. Když si vezmu, jakou jste měli slavnou minulost… to vaši dědové kdysi vybojovali většinu výhod pro normální pracující. Oni nastavovali kůži, riskovali vězení, nechali do sebe střílet… a co jste dokázali vy? Zvolili jste si Středulu… Přesně proto jste tam, kde jste.

Jsem zvědavý, jestli to tam u vás někomu dojde… ale dost o tom pochybuju. A víte co? On to věděl i Mirda Kalousek. Pamatujete na tu básničku? Cože to tenkrát odboráři vezli na trakaři? Slyšíte to? Celý národ se vám směje, jak to máte bezvadně zorganizované.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (230 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

vykopat z jeho odborářské sesle do tří dnů po jeho odstoupení z volebního klání.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Targus přesně tak.
Jenže,jaký předseda,takové předsednictví,takže komplet vykopat a bez zlatého padáka.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

betonový a dobře připevněný k celému "odborářskému kolektivu", jemuž soudruh šéfuje.
A dopadovou plochu bych zřídil ve středu vodní nádrže Seč.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

První, co mne napadne, že se jedná o vcelku pochopitelný "fejkňůs", pečlivě zacílený na Středulu.
Kdo ví, odpoví...

Z druhé strany musím zohlednit pořekadlo - KAŽDÝ MÁ SVOU CENU. O této pravdě snad nemá cenu diskutovat.

Třetí hledisko - když jsem se obrátil na odbory ve věci vcelku brutálního porušování ZP ze strany smluvní protistrany vůči mým zaměstnancům, (je to asi 10 let,) poslali mne soudruzi do prdele, a to s takovým přehledem, že jsem zapomněl i nasucho polknout.
Já vím, Středula samotný to nebyl, ale je to - moderně řečeno - jistý signál, kdo asi tak udává tón v čele takové organizace.

Čtvrté hledisko - když odbory mlčí k tomu, že SYSTÉMOVĚ NENÍ dodržována minimální přestávka mezi směnami (TŽ TŘINEC), není snad o čem diskutovat.

Páté hledisko - komu nestačí porušování bezpečnosti práce v těžkém železárenském a koksárenském provozu TŽ, toho asi neosloví ani dvanáctohodinové šichty ve zdravotnictví. K tomu taky není co dodat. Soudruzi odboráři jsou evidentně přesvědčeni, že pracovní kolektivy zdravotních sester ve špitálech se v naprosté většině skládají z dvacetiletých nadržených nymfomanek, které nečekají na nic jiného, než že je po celou noc budou šukat nadržení doktoři.

Ó, my se máme...

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Odbory jsou takové, jaká je dělnická třída!! A protože dělnická třída zanikla po vítězném únoru v r.1948, tak to vypadá, jak to vypadá!!! ČEST PRÁCI!!!

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Čertík Bertik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Berťo, ty seš xůůůůůl...
Kolik tě za to platěj?
Že bych se taky přihlásil...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Pán ignoruje fakt, že Rusko zaútočilo na Ukrajinu. Ne americký vojensko-průmyslový komplex.

Nebo snad americké korporace ovládají Rusko?

Průměrný počet slepic: 1.8 (14 hlasů)

Dostal za úkol mlít hovna, tak mele hovna.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

referendum a proběhlo po NÁSILNÉM svržení regulérní ukrajinské vlády, která vznikla na základě výsledků svobodných voleb, které proběhly v r. 2012.

Zas hovno, Jaryne, požádej o jiné notičky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Řádné referendum, které se konalo za přítomnosti ozbrojených jednotek jiného státu?

Řádné referendum, na jehož dohled nemohly dohlížet mezinárodní organizace?
https://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-osce-idUSBREA2B1C1201…

Řádné referendum, které bylo v rozporu s ukrajinskou ústavou?

Tak to pak jo ...

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Tyto nesmysly že svět, nebo alespoň rusko-ukrajinský problém, byl stvořen 24.2.2022 tu Jarin opakuje jako kolovrátek. Nikdy nic nepochopí, protože nechce vidět fakta.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Neříkal jsem, že byl stvořen 24.02.2022. Musíte jít dál, minimálně k okupaci Krymu Ruskem.

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

A MOSKVA ,která je mírumilovná ji nechce,tak jaká pak agrese dyť Ukrajinu skoro celou nabízi tomu čertovi Putinovi americká armáda tak nedřistejte Jarine Amíci mají dost toho Zelí,který je holí z dolaru a zuboženi Amíci už nemají prý ani slepě patrony tak o tom napište Jarine!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

Naučte se laskavě číst, kolega Jarin nepíše, že konflikt začal 24.2.2022. Naopak, s tímto polemizuje. Jednoduchá fakta o tom, kdo je v této válce agresor a kdo napadený, nechcete chápat vy. Pouze papouškujete ruskou propagandu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

VSU bombardovala 17.02. rovněž i Vladivostok a Jakutsk, jenže o tom nás mainstream neinformoval.

17.02. byla rovněž na Rudém náměstí vysazena speciální jednotka tvořená příslušníky ukrajinské teritoriální obrany, britských Commandos a izraelského Mossadu, která měla za cíl obsadit Kreml a popravit Putina.

Vchod do Kremlu ale zabarikádovali vlastními těly náhodní kolemjdoucí, takže se fašistům jejich speciální vojenské operace, jejímž cílem byl státní převrat v Rusku a dosazení loutkové vlády v čele s Navalným, nezdařila.

Takže Rusko se od 24.02. 2022 jen brání!!!

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by ještěvětšívidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pobavilo :)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by ještěvětšívidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jste na drogách nebo trollíte ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by ještěvětšívidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ze by ruska sebeobrana ? Protoze se brani genocidou…

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Targusi, zjevně jste přehlédl, že Doněck leží na ukrajinském území.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

A ty jsi přehlédl ironii.. :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste anonyme přehlédl, na který příspěvek reaguji. V úvodu svého oslovuji Targuse, reaguji na jeho prohlášení výše.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

měl mít MINIMÁLNĚ autonomní status podle PODEPSANÝCH a GARANTOVANÝCH Minských dohod I. a II.
Tudíž že mezi Doněckem a zbytkem Ukrajiny byly vykopány zákopy, těžké zbraně měly být staženy 60 km od této linie a tuto linii měly hlídat z obou stran branné jednotky vybavené POUZE ručními zbraněmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marš pro notičky!!!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Právě jsem si dočetl článek o tom, jak se nesmí pomáhat Sýrii po zemětřesení z důvodu amerických sankcí. A takoví jako ty to podporují. Dělá se mi z tebe zle.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

hlásil, že v Syrii pomáhá těžkou technikou hlavně ruská armáda, humanitární organisace jí nedisponují.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Nic takového jsem neřekl

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

ale stále tady vedeš kecy o tom, že Rusko napadlo stranu 404, ve snaze určovat jediného viníka, ale na příkladu Syrie je vidět, kdo tady dělá jenom bordel a zase bordel. A Rusko to nebylo ani v roce 2014 ani v roce 2022. Vždy to byly jen a jen zájmy USA.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Rusko v roce 2014 začalo okupovat Krym v rámci zájmů USA? USA tedy řídí kroky ruské vlády nebo jak si to mám vysvětlit?

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

Rusko v roce 2014 zafinancovalo převrat a dosadilo vládu, která začala rétoriku a následně činy proti ruské menšíně a obecně nepřátelskou Rusku?
Rusko zrušilo Krymskou autonomii a ústavu?

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Okupace Krymu Ruskem v roce 2014 tedy neproběhla?

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

To jste prosím odvodil jak?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Jsem rád, že se shodneme,

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

No jo, fakt jsem plýtval časem. Enfant provocateur verze.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Ano, protože nic co by ospravedlňovalo ruskou anexi Krymu jste neuvedl.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Se tu někdo strašné rád ohání diskusními fauly... :D

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Vy jste se snažil změnit téma, jenom jsem Vám připomněl o čem se bavíme.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

V Sýrii to nebylo ve skutečnosti zemětřesení, ale systematický raketový útok Američanů, který se teď Česká televize snaží vydávat za zemětřesení!

Proto nesmíme pomáhat Sýrii, aby pravda nevyšla najevo, protože v troskách domů jsou i zbytky amerických Tomahawků!!!

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by ještěvětšívidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem zatím nečetl.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

No tak nesmíš číst mainstream, tam ti řeknou, že to bylo zemětřesení!

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Nejste asi jediný, který na provokaci naskočil:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Noviny o Sýrii: Zemětřesení postihlo především oblasti pod kontrolou povstalců, což komplikuje pomoc. Vláda země až v pátek souhlasila s poskytnutím pomoci těmto oblastem.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Asi zároveň likvidují ty povstalce, brepto.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Bylo by docela ironické – ne-li dokonce kontraproduktivní – kdybychom se obrátili na vládu, která v průběhu tuctu let brutálně postihovala své lidi,“ řekl mluvčí ministerstva zahraničí Ned Price , jak ho cituje Al Jazeera. Přestaň číst novinky a další podobné.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

I kdyby nakrásně ta sms nebyla autentická, na Středulu mám dlouhodobě pořád stejný pohled. Typický slizký bafuňář žluťáckých odborů.

Když jsem poprvé služebně vyrazil do Francie někdy v roce 1994, vítali nás na ulicích Saint Quentinu hořící odborářské palety a na mýtných dálničních bránách stávkové hlídky troubící na trumpety a oznamující nám projíždějícím, že dnes se za dálnice neplatí, protože generální stávka. Krotcí policisté postávali nedaleko odtud. Při návštěvě jedné z fabrik jsme viděli letáky s odborářskými novinami na každém stroji. Dnes už je ta fabrika zavřená, resp. slouží jenom jako expediční sklad. Produkty se už dávno vyrábějí v polské továrně. Nejspíš s nižšími mzdovými náklady. Nadnárodní kapitál nad táboráky odborářů zvítězil.

Zcela jinou zkušenost jsem zaznamenal s odbory v jedné z největších firem v Německu ve stejné době. Žádné ohně, žádné kravály, zato důsledné vyjednávání s vedením. A vedení ani nenapadlo, aby si s odbory nesedlo k jednomu stolu a nakonec mu nevyšlo vstříc. Tamní bossové byli velmi chytří lidé. Jó a poprvé jsem slyšel podstatné jméno der Mitarbeiter, místo zaměstnanec.

A třetí zkušenost byla z Česka, kde jediné odbory, které fungovaly a nebyly pro smích, jsou odbory v německé Škodě – Auto. Možná si pamatuji na stávku železničářů kdysi za vlády Klause. Ale jinak nula, nula, nula, nic. A pokud o odborech psala lžimédia, tak to byly pouze pomluvy a dehonestace, jak nám postkomunisti bourají tu krásnou jednotu při budování kapíku. A výsledkem je, že se neustále prohlubuje mzdová nerovnost mezi Německem a Českem.

Středula je jedním z hlavních viníků tohoto stavu u nás, ale podobně jako v USákově, kde odbory z velké části ovládá mafie, u nás to byla a je mafie politická a mediální, která žluťáky řídí. Za podobného sliza jako Středulu považuji Hanáka a Prouzu, z vedení spolků podnikatelů. Tak snad nadcházející krize ty žluťácké tlamy odstaví navěky do propadliště dějin. A taky se v palicích rozsvítí lidem, kteří pořád věří, že třídní boj přestal po roce 1989 existovat.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

humus. Ten skončí vysoko.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Drze prý odmítl Sociální stát dát do Ústavy,aby se mohlo v republice krást a vykrádat dvě třetiny mezd!Nikdo z intelektuálů to dodnes nezpozoroval a bývalý president ODS je autorem ,že máme kapitalismus bez přivlastkú vycházející z rabující ho gangsterismu,za což se dodnes neomluvil!
Ohlupeni veřejnoprávní funkci GŘ televize,která je mezitím ukazuje svým OHLUPOVANIM ,zbytečná, to došlo tak daleko,že nikdo z ohlupenych voličů nevidí ty svoje kradené dvě třetiny platů a penzí a nikdo tyto peníze NECHCE a tak se má bojovat proti bide!
To je vína člena Aspen institutu toho STREDULY a trottlu śkrtičü námi zvolené vlády hrůzy! Jen se podívejte na odkaz odborníků s 20 požadavky na nápravu,na který ti trottli smolí jak na placaty kámen!To má být vláda fuj,fuj fuj to je hnůj!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Je na čase obnovit Lidové milice, aby si s námi, pracujícími, přestala pětikolka vytírat zadek!
Když může mít na Ukrajině každý banderovec český bren, proč by český pracující nemohl mít aspoň samopal vzor 58, když mu přijdou fialoví poskoci odpojit elektřinu!
Na vlastní obranu!!!
Ne aby tou brokovnicí útočil na Rusko jako žoldáci na Ukrajině!
Když si vezmu, co to kdysi znamenalo, být lidový milicionář. Když si vezmu, jakou jste měli slavnou minulost… to vaši dědové kdysi vybojovali většinu výhod pro normální pracující. Oni nastavovali kůži, riskovali vězení, nechali do sebe střílet… a co jste dokázali my, jako národ?
Zvolili jsme si Pavla…
Přesně proto jsme tam, kde jsme, kvůli třem a půl miliónů blbců, kteří platí výpalné České televizi a přitom naši zemědělci už nemají ani na osivo, protože je chce fialový hnus zlikvidovat, aby Ukrajinci měli kam vyvážet to svoje obilí!
11.03. nás musí být slyšet až v Kyjevě, aby fašisti věděli, že se nevzdáme, protože jsme se Češi!
Fašisti měli Majdan, my máme Václávák, sláva Rajchlovi, sláva Zwyrtek-Hamplové, sláva Lidovým milicím!

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)