Zřetelná dějinná křižovatka

Autor
Štítky

Nijak se netajím názorem, že jsme na EU navázaní asi tak jako je Ukrajina navázaná na Rusko a tím pádem mají naše snahy o vystoupení z Evropy asi tak stejné šance, jako má Ukrajina nebýt ruským nárazníkovým územím. Naše ekonomika je navázaná na Německo ve všech ohledech. Největší firmy u nás jsou německé. Nemáme prakticky žádnou českou banku, která by stála za řeč, náš export jde sice do celého světa, ale zase přes Německo. I kdyby se Miloš Zeman ujezdil a podepisoval kupní smlouvy na traktory dnem i nocí, tak změní tuto dojče orientaci o několik procent. Nemáme soběstačné zemědělství, jsme propojení s Bruselem přes dotace a téměř ve všem co má u nás ještě hodnotu, jsou nastrkané cizí peníze. Dokonce i ten Babišův Agrofert má zástavy na všem svém majetku.  Až se jednou bude ten koncern oceňovat, ukáže se, že z něj Babišovi patří jen malá část. Zbytek bude patřit bankám, které ho uvěrují a mají německé vlastníky.

Tím samozřejmě nevolám po rezignaci. Naopak, považuji za nezbytné, aby se česká ekonomika emancipovala, aby jsme se znovu dostali na základní potravinovou soběstačnost, aby s tu objevil český kapitál a pokud se toto stane, začneme mít i emancipovanou politiku. V této chvíli mají čeští politici přesně tolik možností, kolik kohoutků české ekonomiky je v zahraničí.   Každopádně si nedovedu představit, jak bychom měli EU opouštět. 

Vůbec mi nejde o lidská práva, které se vytáhnou jako obušek na Rusko i když u nás se začínají šrouby utahovat. Nejde i o Evropské hodnoty, které zastává bývalý neúspěšný pornoherec s velkými ambicemi. Nejde mi o velkolepý mírový projekt spojených národů evropských, protože jak se zdá ve jménu našeho míru musí chcípat půl Afriky i blízký východ.  Jde mi prostě o to, že kdybychom projevili nějakou samostatnost a chuť opustit mateřskou náruč modré vlajky s hvězdičkami, tak se nám ta EU může mstít a škodit. My nejsme za kanálem La Manche, EU je všude kolem nás. A vůbec si nedělám iluze, že naši blízcí sousedé by si klidně smlsli, kdyby mohli. Jediní věrní přátelé Srbové, s těmi jaksi nemáme společnou hranici a po tom, jak jsme se chovali, zřejmě ani nemají chuť nám znovu dokazovat svou slovanskou vzájemnost. 

Tento úvod píšu proto, že se jen vzácně v dějinách opakuje dnešní úkaz, kdy zřejmě celá naše budoucnost závisí na tom, s čím se Vrátí Andrej Babiš z Bruselu, kde se snažit bojovat proti migračním kvótám. Být pražským kavárníkem, modlil bych se k Budhovi, Kristovi, Bráhmovi, Gay božstvu i k matce přírodě ze všech sil, aby tam náš nemilovaný premiér v demisi uspěl. To je totiž asi jediná šance, aby u nás vývoj směřoval zhruba konstantně dál. Pokud by v EU náhodou měl někdo rozum, tak vše poběží ve svém korytě. 

Soros, EU protektoři a liberální světoobčané budou schopni zmobilizovat třetinu voličstva, druhá třetina se na politiku vykašle a ta poslední třetina bude volit proti těm prvním bez ohledu na to, co to bude zrovna znamenat. Nikdo tu nevyhraje, ani ta EU nebude ve výhodě,bude tu pořád to podělané, ale známé dusno. Před každými volbami se budou chtít kavárníci vystěhovat do eurosajůzu s tím, že se jim tady nelíbí, po volbách vždycky vyhraje nějaký sprosťák, oligarcha, bradavice na hubě, ozubená pleš, slabingr či chlap s gulama, udrží se jednu sezónu, něco ukradne, něco zvorá a zase zmizí. 

Pokud ovšem v EU nikdo rozum mít nebude a skutečně nám nějakou kvótu migrace přidělí, tak náhle přijde vývoj. Pokud tu budeme mít dva tisíce migrantů pod ultrabedlivým dohledem novinářů, blogerů a Okamury, tak to by bylo, by se brzy nespustil nějaký incident. Tu se někdo popere, možná i na nože dojde, nějaký Syřan se nechá vyprovokovat a ejhle, polovina voličstva změní preference a příštím prezidentem bude právě náš japonec. Jeho strana vyhraje volby a do sněmovny se dostane několik dalších podobných partají. Možná se odehraje i to referendum o EU a možná i vystoupíme. A co se stane pak, to nikdo neví. Možná to bude v pohodě, ale moc bych na to nesázel. 

Když vidím, že si český volič raději zvolil známého ďábla v podobě Zemana než aby dal přednost neznámé změně, tak si nejsem jistý, co by taskové vystoupení z EU u nás může udělat. A už vůbec nevím, co to udělá v Německu, jak by se na něco podobného dívala Merkelová nebo ten mladíček Kurz v Rakousku nebo Macron ve Francii. Nebo třeba Italové, kteří mají migrantů statisíce... Hele zase jsou to skoro ty stejné mocnosti jako ve třicátém osmém. 

Dost mi to připomíná Mnichovský diktát. EU se někde rozhodne a z moci mocností a eurosoudů už nebude třeba souhlasu české strany. A bude to mít asi i podobný průběh i podobný závěr. Nestává se to často, ale naše budoucnost opravdu závisí na tom, jak se rozhodnou v EU s Dublinem IV. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

v tomto punktu je, že bojuje minulou válku, přičemž karty v té dnešní jsou rozdány úplně jinak.
Mimochodem - bojuje úplně stejně (blbě), jako Vlk.
1/ Německo není jen v aktuálním ekonomickém laufu. Německo má zcela samozřejmě i problém s penězi, ostatně jako každý jiný stát EU. Resp. začalo by jej mít v momentě, kdyby se jen o maličko zmenšil proud výrobků mířících za hranice Říše. Milion nahnědlých potřebných připrchlíků pouští německému eráru žilou, a to nemálo.
Halt!!! Zde je kámen úrazu. Aby mohla Říše exportovat, je nucena sehnat nějaké černochy na práci. Tedy bílé černochy. Dostatečně produktivní a dostatečně levnou pracovní sílu, přičemž připrchlíci se zas až tak moc nadšeně na alternativu šichtového kolotoče oproti sociálním dávkám moc netváří (aktuální nabídka v Hyundai - vyučen nebo maturita - na tři šichty 20 litrů brutto plus bonusy). Zde přichází bod č.
2/ Česko v tom tentokrát nelítá osamoceno. V těsném závěsu jsou: polský Jacek, Fero od vedle a Gábor od paprik. Těm nějaké povinné a neohraničené kvóty taky nepůjdou pod nos. A co je nejdůležitější - VŠECHNY tyto země jsou na tom stejně jako Česko - nemají už další fyzické možnosti posílit svou průmyslovou montovací produkci, ze které bezstarostně sosají Giacomo, Francois i Friedrich. Tudíž Fricek, Franta, ani Džakomo nebudou mít moc kam neokoloniální produkci přešoupnout. Ukáčka jsou z domoviny pryč, Pobalťani jim myjou hajzly a okna, rumunský Ionescu nestíhá stejně jako Gábor, a Petar z Varny to nevytrhne. Ostatně za ty prachy v BG (250 €) se bude raději válet doma na kanapi, nebo půjde bouchat za tu českou dvácu k nám.
Vsadím boty, že když se odhodlá jedna ze zemí Visegrádu k referendu, bude to mít velice nepříjemný účinek na ty ostatní.
3/ V rumunském rádiu jsem minulý týden poslouchal, jak se cigoši bratříčkujou s polským Jackem. Bohužel rumunsky natolik neumím, abych porozuměl, o čem tak zuřivě jednali. V médiích se srozumitelnějšími jazyky jsem o tom slyšel jen JEDEN VELKÝ MLK! Prostě žádné jednání se nikdy neodehrálo.
4/ zcela v šoku jsem byl dnes, vlastně už včera, z Lukáše Visingera, lépe řečeno z toho, co si dovolil říct na ČT 24, a samozřejmě i z toho, že to bylo odvysíláno. Na rovinu vypálil, že všechny tajné služby bez rozdílu opakovaně varují, že se schyluje k dalším teroristickým akcím, tentokrát ovšem pod vedením profíků z Islámského státu. A že vrcholní politici bez rozdílu to nejsou schopni vůbec pobrat, pročež připadá v blízké budoucnosti scénář z WWII, kdy emeryčtí soudzi nacpali všechny Japonce bez třídění do koncentráků. Mluvicí hlava jenom nesouvisle mektala.
Pokud dojde k tomu, co prorokoval Visinger, bude všem vítačům a makreloidům zatraceně horko při zdůvodňování proč takové koncentráky zřídit, anebo nezřídit.

Zatím bez slepic

Dovolím si nastínit zcela absurdní myšlenku. Co když v tom koncentračním táboře skončí místo islamistů nakonec pouze nekalé živly jiného typu. Třeba takoví, kteří budou mít zkrátka příliš závadové myšlení a názory, nebo takoví, kteří odmítnou odevzdat svůj legálně nabytý majetek v podobě střelných zbraní.
Stavění koncentráků je dnes již prakticky nemožné, protože té verbeže je na západ od našich hranic tolik, že není v silách států je nějakým způsobem izolovat. Místo toho je lepší zavřít někoho, kdo hodí kus špeku na mešitu, na tři měsíce do báně, protože do týdne bude v té báni po něm. Místně dislokovaní islamisti se o něj postarají. A ostatní se poserou a budou držet hubu a dělat, že se jim to líbí. A že se tu a tam někdo odpálí, na to si zkrátka zvyknou. A politici budou v klidu. Je policie a armáda ochrání a zbytek toho vyděšeného stáda jim bude někde, protože alespoň nebude remcat a vymýšlet petice a referenda.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to joo, ale zaroven musi zlikvidovat moznost presunutí těchto lidí v rámci volného pohybu osob do zemí, které jsou konkurenty a zároveň tam není onnen problém. Proto se podle mě tlačí na "relokace", jinak utečou prvně političtí a pak vědecko-techničtí a teprve nakonec obyčejný plebs, kterého je moc. Viz Ukrajina, kdy to probíhalo stejně (a vlastně i před druhou světovou to probíhalo obdobně).
Jinak ty slabší státy se pak najednou stanou těmi silnějšími a bez vnitřních problémů. Francie vlastně zažívá to co jsme měli mi v roce 1938 z němcama, kdy němci šli věrně za "nacismem", ale francouzká pátá kolona má "islamismus" ;)
MYslíš, že se použili chováním v roce 1938 nebo si myslím "to byli blbý čechoslováci, my jsme lepší" :D

Zatím bez slepic

že pro západ jsme byli vždy jen takovými zaostalejšími "cikány", kteří jsou jim dobří jako skládka, či odbytiště různých druhů odpadu. Na druhou stranu jim samozřejmě nevadilo rozkrást vše, co se tu jen rozkrást dalo. Teď se ovšem začíná lámat chleba a ti hnusní "východní cikáni" jim do toho začínají házet vidle, protože se cukají co se týká připrchlenců (mimochodem cizinců žije na našem území přes půl milionu).

Přiznám se, že absolutně netuším, jak to dopadne. Je ale fakt, že bych byl rád, kdyby se V4 podařilo udržet se nějakým způsobem pohromadě a tomu tlaku se postavit. A to i za cenu, že to bude pekelně bolet. Rozhodně je lepší téměř cokoli, než představa, že se tu budou po ulici prohánět skupiny nějakých pochybných hadrníků s kalašnikovy a erpégéčky.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta myšlenka není VŮBEC absurdní. Bude záležet na úspěšnosti teroristů, resp. počtu obětí na jeden útok, a na počtu útoků za jednu časovou jednotku (asi jeden rok).
Samozřejmě vůbec netvrdím, že Visinger má pravdu a jasnozřivé schopnosti. Pouze jsem volně citoval, co zaznělo v pořadu, resp. jaké možnosti zbývají evropským politikům k efektivnímu zvládnutí bezpečnostního problému.
Zůstává otázkou, zda jej budou schopni a ochotni efektivně řešit. Jako daleko pravděpodobnější vidím variantu, kterou popisuje nick Ass pode mnou.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyřeší se to tak, že mocní nechají špinavou práci udělat nějakého místního Okamuru, finanční elita mu půjde na ruku a až se změní směry větru, postaví toho užitečného špinavce před soud - pokud tedy ten špinavec nezlikviduje nejdřív je...

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovolím si nastínit zcela absurdní myšlenku. Co když v tom koncentračním táboře skončí místo islamistů nakonec pouze nekalé živly jiného typu

----

To není absurdní myšlenka, to je zcela reálná možnost, se kterou je třeba počítat dopředu jako s faktem. Velká náboženství jsou všechna poskokem mocných a islám nabízí tomu, kdo je u moci nezanedbatelné výhody. Více manželek, prasečení po libosti, orgie násilí proti poraženým a podřízeným (ten opojný pocit nadřazenosti tak libý primitivům) atd, atd. Kontrolu, o jaké se v jiných náboženstvích a politických systémech nikomu ani nezdá. Návštěvy v mešitě jsou kombinací školení, zpovědi a sebekritiky. Nacisty nezajímalo tak moc, jak šukáte, pokud jste plodily němce. Islám požaduje poskytování sexu manželovi. Také dohozená manželství jsou velkým lákadlem pro ty, co v přímé soutěži s jinými chlapy nebodují a dohozené manželství, kde mu o dvacet let mladší manželku nacpe do postele její fotr je pro ně skvělá cesta k mladé pipině.

Plus ti, co se rádi přidají k těm, co vidí jako silnější atd. Všichni víme, jak přišlo do Evropy křesťanství. Křesťanství bylo útěchou otroků, když už jich bylo dost tak svedli dva císaři bitvu a křesťanský vyhrál. Celá říše se stala křesťanskou a pak křesťanstvím kryla své výboje.

Irsko se dalo na křesťanství díky výmluvnosti svatého Patrika, české země díky politické strategii českých knížat a šlechty, pobaltští slované byli vyhlazeni za křižáckých výprav i za přispění "našeho" Jana Lucemburského, protože s bezbrannými zemědělci se líp válčí než muslimskými vojáky.
Islám se choval dost podobně. Stará perská civilizace vzala za své příklonem elit k islámu, zatímco jinde se jednalo o dobytí, někdy s nucenou konverzí, jindy s vyhnáním, jindy s vyhlazením.
Tak jako křesťanství nikdy nedokázalo úplně vykořenit předchozí víry a když se z jedné strany dokončovalo pokřesťanštění těch nejnižších vrstev, tak už z druhé strany nastupovalo osvícenství.

Koptové v Egyptě jsou původní křesťanská populace, původní víra je ještě v částech Alžíru. Původní Zoroastrijci jsou dodneška v Iránu. O iráckých křesťanech jsme slyšeli dost a dost. Sýrie, kterou jako první obracel na víru svatý Pavel mí taky dodnes ještě původní křesťany. Co se stalo tam, může se stát tady, když se proti tomu nebude nic dělat dost dopředu.

Že by se Halík nedal na imámování o tom můžeme jen snít. Moci nařídit venkovanům v Čechách povinná náboženská školení dle jeho vlastního výběru, s možným trestem smrti pro ty, kdo tam nebudou chodit a budou remcat, to by se mu určitě líbilo a myslím, že nějakou mladou nevěstu by taky nevyhnal. Je to povahou Koniáš a inkvizitor.

Na západě už se taky někteří politici dali na islám, zatím to jsou jen vyjímečně takoví Dienstbieři lokální politiky, ale nic moc neumíte, jen pletichařit v politice, víc jak půlku obyvatelstva máte ve vaší čtvrti muslimskou, po padesátce si narazíte nějakou muslimskou třicítku, co je nějaká vaše asistentka, jako politik jste se stejně dávno stýkal s muslimy, kteří vám jako místně mocnému podlejzali, tak už to je pro vás výhodný ze všech stran, na důsledky kašlete, jde vám stejně jen o vás, tak je to pro vás dobrý rozhodnutí. Že občas musíte přimhouřit oči nad něčím amorálním, jednak to děláte celej život a jednak na to máte už připravený okecávačky a podpůrce, připravený se zaklínat, jak to je pravda, a jít do konfliktu.

Že by se Šabatová či Dienstbier nedali na islám, když jim to pojistí funkci, to je naivní očekávání.

Stavění koncentráků je dneska docela dobře možné. Ve skutečnosti se to už v USA nenápadně připravovalo. S Trumpem to šlo zatím k ledu. Různé prázdné opuštěné továrny, haly, parkoviště atd. Zatím se tam dělaly nenápadné průzkumy a úpravy, tady se postaví zeď, támhle se připraví betonové bloky, tamhle se složí kola ostnatého drátu, reflektory, elektrické vybavení atd. Pak se to dá rychle aktivovat.
Když to nebude poznat z družice jako lágr, tak se to dá vždy ulhat jako ruská, čínská, korejská, německá propaganda. Většina lidí tomu nebude chtít věřit, pokud tam nebude někdo z jejich rodiny.

Stejně tak to ale je možný i obráceně. Na západ od nás nemusej stavět koncentráky. Když už tam maj gheto/no-go-zóny, tak jim stačí je oplotit pětimetrovou zdí. Vybrat těch pár bělochů, co tam ještě bydlej a místo nich tam nastěhovat ty, co momentálně žijou rozptýleně mimo gheto. V Izraeli to funguje báječně, jen se hodí ohledy do koše, tak už to jde ráz na ráz.

Zatím bez slepic

Nic nezřídíš, protože toto můžeš udělat buď když máš malé procento těchto lidí v populaci ne když jich je 10procent jako v německu či 15 ve francii jinak je to válka. V USA toto dokázali díky malému procentu Japonscpů v populaci a z indiánama do rezervací jenom proto, že s nima vedli 100let vyhlazovací válku a ty rezervace už bylo poslední "uklízecí" stádium v etapě, kdy už USA vyhráli...

Buď to uřídí a vařená žába ve Francii a Neměcku se uvaří nebo bude občanská válka a ta něco změní jenom když bude ve Francii nebo Německu (potažmo v angliii, ale ta vystoupila, takže tam je to jedno, tam by se jenom Merklová smála, pardon radila).
Dneska se tlačí na pilu z rodělováním právě prot, že na západě už to asi přichází do horké fáze a kdyžý by náhodou višegrád byl místem klidu, tak tam utečou lidé ze západu a východ by byl posílne n aúkor západu, kde by byla občanská válka...

Zatím bez slepic

Je tam ještě jedno riziko - abychom my, vítajíc německé Němce nakonec nezjistili, že nám ti němečtí Němci připrchlí z Německa skoupili naši vlastní zemi pod rukama, protože prostě každý Hans má nejméně třikrát víc než my...

Zatím bez slepic

No rizika ano, ale "národnostní problém neexistival" jak ho známe z let 19-20století protože na jihu byli "turci", když je budeme mít za hranicí, tak bych neviděl problém dokud buď neprohrajem nebo nebude rekonqista německa. Pak ano, pak nastane problém, který už jsme jednou měli :(

Zatím bez slepic

Můžeme mít vedle islámské Německo a pak při nás stůj všichni svatí.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

A bude to islámské německo nebo německo, kde původní byvatele nahradí arabové, černoši a turci, tedy nehomogenní populace? Osobně když se podívám do histoie mám strach s prměrného, ale do hrobu poslušného němce co plní rozkazy do písmene, bez reptání a hlavně "nedlidsky bezchybně" než státy s lidí co obklopují Izrael, který dokazuje, že při dobré organizaci a zdrojích je schopno ustát přesilu v řádech větší...
Konec nastane, když nebudeme sousedit s křesťanama v zádech, ale s islamisty okolo. Pak zbývá jenom to co na nás nesnášel říšský protektor a zase se na 300let ohnout...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vystoupení z Evropské unie je vystoupení z organizace, neznamená to vystoupení z Evropy. Nebylo by to nic míň a nic víc než zánik členství v RVHP. Některé politické a ekonomické vztahy by zanikly, jiné nové vztahy by vznikly. No a co. Nějaké ztráty a nové zisky, jelo by se dál.

A ti, kteří u nás chtějí v této době z této organizace vystoupit (včetně Okamury), jsou téměř všichni velmi proevropsky založení lidé. Právě proto, že chtějí zachovat dnes už alespoň zbytky původní krásy a unikátnosti Evropy, tak se chtějí zbavit členství v té degenerované organizaci, která zřetelně spěje k totalitě nejhorší, jakou svět kdy viděl.

Já věřím, že Dublin IV neprojde přes V4, Rakousko a možná i další státy. Je jedno, jestli Brusel přejmenuje kvóty v Dublinu IV na nějaký "stálý relokační mechanismus". Pořád to bude to samo, budou to staré známé germánské nucené transporty.

Já nechápu, co ten Brusel nechápe? Migranti z Afriky a Asie nechtějí jít k nám a my nechceme, aby oni šli k nám. Potud je perfektní shoda. Tak sakra kvůli komu se to má vlastně dělat? Kvůli pár dekadentním unijním psychopatům, kteří se ukájejí experimenty sociálního inženýrství? To těmhle pitomcům fakt tu Evropu jen tak darujeme na hraní?

Já jsem v roce 2004 volila NE v referendu o vstupu do EU a bez sebemenší obavy bych teď volila ANO pro vystoupení z téhle EU.

Zatím bez slepic

Abyste pochopila, co nechápou, tak si představte, že tam sedí Jakeš vedle Jakeše.

Každý psychiatr by rád pochopil, strukturu šílenství svých pacientů, ale ti nejchytřejší věděj, že na všechno se přijít nedá a důležitá otázka není jak či proč, ale jen "co s tím?"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také si myslím,že musí dojít k zastavení migrace,jinak bude v Evropě zle.
Vidíme jasně,že sem nejdou k vůli práci,jak činila migrace třeba naších občanů.
Také se ukazuje,že založením EU,bylo myšleno úplně něco jiného,než se tvrdilo při založení.
Jak píše Maneca,vystoupení z EU neznamená,že zmizneme z Evropy i to Německo a další si uvědomí,že spolupráce vyhovuje všem.
O kolik by uškodilo vystoupení z EU ČR o tolik by to uškodilo i tomu Německu,jen by nastoupily rovnoprávné podmínky.
Pro mne je zásadní problém,to není přirozená migrace,ale přímo někým řízená,vždyť ti migranti ani neví kam jdou,co je čeká.
To mne u toho napadá,jak vidíme v USA kovbojkách,jak ženou stádo dobytka na jatka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Skolila-Drahose-ted-se-ro…

A tady jeji fotka:
https://www.amu.cz/cs/vse-o-amu/lide/179-noemi-zarubova-pfeffermannova/

Specialistka na nonverbalni komunikaci tam ma sama blbou fotku, kde vypada jak posahana intelektualka/umelkyne nez pozorujici profik s nadhledem.

Vypada ze si nekde udelala rychlokurz, pak se drze vydavala za specialistku i kdyz ji chybi hlubsi pochopeni a tak nebyla schopna s Drahosem nic udelat. Jeho nonverbalni komunikace byla priserna. Neni divu, ze prohral. Banda nemakacenku si i specialisty vybira mezi nemakacenkama a tam najdete jen rychlokvasky. Hluboke znalosti se nedaj okecat.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak fokty zkreslují a nic neříkají co doopravdy člověk umí. Ale nad "odborníky" je třeba mít obezřetnost, viz všechnopárty a ty její rady...

Zatím bez slepic

Jenze ona si je vybrala sama. Fotky jsou taky neverbalni komunikace - tedy jeji specializace. Sel byste k zubari se spatnejma krivejma zubama?

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle toho jejího CV se musela narodit už někdy kolem let 1985 - 1990, když profesně začínala až v roce 2005. Na takový věk vypadá na foto dost vojetě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozdíl mezi kdysi Mnichovem a současným Bruselem je jen v tom, že do Mnichova jsme nebyli přizváni. Do Bruselu ano, ale vychází to nastejno.
Souhlasím s Vidlákem, že nás Brusel k tomu Okamurovi dotlačí. Vlastně naopak - on Vidlák souhlasí se mnou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČR s EU a zejména s Německem je velká. To samé platí ale samozřejmě i opačně. Odejdou od nás po teoretickém vystoupením z EU zahraniční/ Německé firmy? Řekl bych, že ne. Z geografického, logistického, personálního hlediska by to byl od nich krok proti jejich vlastním zájmům.

Samozřejmě rozředit ekonomickou a politickou závislost zejména na Německu je v našem životním zájmu a je to i podmínka zlepšení odměňování zaměstnanců v ČR. Kdo pracuje tímto směrem, ten pracuje pro dobrou věc a zájem ČR a je samozřejmě pod palbou politiků pracujících v cizím zájmu. A že jich u nás je.

Jestliže se chceme vyhnout volbě dvou špatných rozhodnutí, zůstat či opustit EU, musíme mít dostatečné páky a hrozby, aby jsme EU odvrátili od pro nás nepřijatelných rozhodnutí. Proto musí byt hrozba našeho vystoupení reálná (přijetí zákona o referendu) a kroky hledání alternativ viditelné. To podle mně dobře pochopil Babiš a straší EU Okamurou (tudíž v každém přípdš zaplať Pán Bůh, že ho má).

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

(tudíž vkaždém případě zaplať Pán Bůh, že ho (Okamuru) máme.

Zatím bez slepic

Firmám může být naoktrojováno, co mají dělat. Tante Merkel to dokázala udělat v případě Maďarska, kdy po jednom Orbánově výstřelku soudzi z NSR pouze připozastavili výrobu na jeden měsíc, aby paprikový Dolfi zetřepal hlavou. A on tou hlavou tenkrát opravdu zatřepal.
Ovšem jedna věc je přibrzdit výrobu na měsíc a nechat vyčistit sklady, druhá věc je její zastavení na delší dobu, třetí věc je její přestěhování kamsi jinam.
Guláši dělají Siemens, dělají Mercedes, dělají Bosch, dělají motory pro VW. To jen tak namátkou. Fakt si nemyslím, že by Tante něco takového riskovala, pokud by se jí nepodařilo nějak totálně a natrvalo rozbít jednotu Visegrádu v problematice připrchlíků. Přestěhovat motorárnu není tak jednoduché jako převézt pár lisů na výrobu dveřních klik z jedné družstevní stodoly do druhé

Zatím bez slepic

Tak Merklovou bych nepodcenoval, dělá si standu s Britů a přitom 1/3 vývozu aut z neměcka je právě tam..., ona dokáže hrát vabank...

Zatím bez slepic

Tak to ani náhodou.To je naprosto přestřelené číslo. Země se 63 mio lidu nemůže skoupit třetinu exportní produkce německého autoprůmyslu.
A Makrela může hrát, co chce. Důležité je, co chtějí majitelé německých fabrik. A ti budou chtít prachy, a k tomu potřebují výrobu, pokud bude poptávka.
To za prvé. Za druhé hrozí, že pokud jednou na chvíli opustí trh, už se tam nemusí vrátit. To je stará věc a němečtí manažéři to dobře vědí...

Zatím bez slepic

Omluva spletl jsem si číslo z ČR a ještě, že 2/3 vývozu čr jsou auta :(

Bilance neměcka
vývoz do Spojené království 86 070 905 000
dovoz z Spojené království 35 647 022 000

Tedy by německo sankcema tratilo "jenom" 50 603 883 000 Eur.

Zatím bez slepic

Tak už jsem našel, kde jsem četl tu třetinu Británie vs německo:

Nemeckému automobilovému priemyslu hrozia po odchode Británie z EÚ veľké škody. Zo 60 tisíc pracovných miest, ktoré závisia od predaja nemeckých vozidiel a automobilových dielov do Británie, by mohlo zmiznúť až 18 tisíc, čiže takmer tretina.

A vývoz aut není 33 procnet, ale jenom "20procent"...:
Veľká Británia je pre nemecké automobilky dôležitým trhom, každé piate exportované vozidlo smeruje práve na Britské ostrovy. V roku 2016 tam bolo predaných 950 tisíc áut z Nemecka.

Takže omluva zaměnil jsem 1/3 vývozu aut, za 1/3 pracovních míst, vývoz je jenom 20 procent. Ale i tak si myslím, že Merkel umí hrát velkou hru...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dovolím si uvést jiný průběh. Nic se neděje složitě, když se to může dít jednoduše. Odpovídá to logické úspornosti. Pokud to doplníme sledováním toku peněz, jsme v cíli.
US blahobyt vyfutroval za asi třicet roků Čínu. Tok zelených papírků do Číny za tamní odvezené zboží. Nakoupení za utržené zelené papírky bondy v US. Tento koloběh fungoval po mnoho desetiletí dokonale a USmani se těm šikmookým smáli jak jsou hloupí, a věřili, že se ten tok nikdy nezastaví. Tok se nezastavil, ale stala se jedna nemilost, již se nenakupují bondy, ale fabriky. Nejlépe ta v problémech. Tak nám pomalinku ale jistě Čína ekonomicky ovládá ekonomiku světa. Jelikož je Evropa v ekonomických problémech tak nějak trvale, bude probíhat i trvale zkupování evropských fabrik. Toto je popis současnosti.

Evropa upadá a upadati bude a my si děláme starosti, zdali nás vystoupení z toho fošoidního spolku poškodí a do jaké míry. Víc migrantů je i víc vnitřních problémů, což ekonomice zatím nikdy v minulosti neprospělo. Ekonomické problémy vygenerují politické problémy, nebo spíš. jdou jako vždy, současně. Toto kolečko se bude opakovat do okamžiku, než se najde vnitřní síla jež tento kruh rozetne.

To, že se změnila politika z orientace vpravo vlevo, na obranu vlastního prostoru, je dnes již zřetelné a zesílí. Jednou musí přijít člověk jenž se tohoto problému náruživě ujme. I národní socialista Hitler byl zvolen demokratickou volbou.

Čím dříve vystoupíme a vygenerujeme si svého vůdce, tím dříve budeme moci nepáchat současné chyby.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z EU nevystoupíme, je zde v diskuzi napsáno dostatek důvodů, proč to možné není. Kromě ekonomické provázanosti je zde i zaprodanost politiků vůči Bruselu. speciálně Bohuslav Sobotka projevil v bruselském směru nebývalou aktivitu a není jediný.
Jenže Brusel se chová stejně jako Moskva v dobách RVHP, jen má hloupější vedení i nápady.Takže dlouhodobě sázím na ekonomický rozpad EU z důvodu problémů španělských a italských (a řeckých) bank a firem. Zhroutí se nám eurozóna i myšlenka společné Evropy, která se rozpadne do několika celků. Německo si s V4 zachová dobré vztahy i ekonomickou provázanost, konečně vývoz dividend ze zemí V4 umožnil Německu a Francii pokračování cca. 30 let eurosocíku - a Francii ani dodatečné příjmy z V4 nestačí k financování dosavadní politiky uplácení nezaměstnaných afrického nebo asijského původu. Ale rozpad EU se jeví jako nejpravděpodobnější řešení problému EU. Čeští politici by měli zaujmout metodu pasivního odporu. Nadšeně vychvalovat nápady z Bruselu a s odvoláním na zaostalé nepřizpůsobivé obyvatelstvo vést dlouhou a dlouhou přesvědčovací kampaň před zavedením opatření vymyšlených v Bruselu. Metoda je to výborná, Hitler z ní doslova šílel, a neexistuje proti ní obrana vyjma trvalé okupace. Potíž je, že v ČR je dostatek nadšených eurosvazáků, kteří těm nesmyslům z Bruselu opravdu věří.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Kromě ekonomické provázanosti je zde i zaprodanost politiků vůči Bruselu." Je to jako: jsme sice již ponořeni v té prdeli, ale ještě ne moc hluboko, a snad to ani hlouběji ani nebude. S postupem času a neřešením současných problémů do té prdele zapadneme zcela bezpečně.

"Z EU nevystoupíme, je zde v diskuzi napsáno dostatek důvodů, proč to možné není." Napíšeme si pár hloupých důvodů proč to nejde a uroníme slzu nad "zaprodanost politiků vůči Bruselu" a sedneme si spokojeně k televizi.
Toto poraženectví mi přijde jako jedno z nejhloupějších.

I když vím , že Okamura je jen a jen politický obchodník, fandím mu. On to v žádném případě nebude, kdo bude rozetínat to pomyslné kolo připosranosti. Ale zasel počátek na jehož konci ono sekání přijde.

Vystoupeni ihned je dobrá i když problémová cesta. Čekat na rozpad je hloupost. A hloupost je to nejhorší co nás může postihnout.

Zatím bez slepic

Plný souhlas. Pokud budeme čekat na rozvolnění EU samospádem, bude to bolet mnohem víc. Pořád je lepší dělat aspoň něco, když všichni vidí, že EU kráčí do pr**le, než na to hodit bobek a čekat, až nás ta povodeň sebere.

Zatím bez slepic

Věštče,
vůbec ne. Před listopadem 1989 si také nikdo nemyslel, že je možné ukončit vládu KSČ. Když vystoupí jedna země, centrála proti ní může ještě zasáhnout silou - viz 1968. Když se ale sype jedna země za druhou, centrála už nemůže nic. Pokud vystoupit, pak je nutné vybrat vhodný čas, a tím budou problémy španělských a italských bank. Nebo vytvořit koalici nespokojených a vystoupit společně.
Jenže to je spíše teoretický návrh, fakticky z EU vystoupit jde jen s velkými obtížemi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za nejlepší univerzální pecku na solar bych spíše viděl možnost nějakou globální krizi spustit, než čekat se zatajeným dechem na nějakou vhodnou příležitost - udušení je blbá smrt. Za takovou ťafku bych považoval čistě nezávazné referendum celé V4 a sympatizantů (třebas Rakousko) vyhlášené ve stejném termínu.

Refko stylu koláčového grafu s možnostma Zásadně odejít, Spíše odejít, Nevím/Neznám/Nezajímá mě to, Spíše zůstat, Rozhodně zůstat a s malou masáží ve prospěch odchodu. Stačilo by v TV ukázat realitu, ani by nemuseli lhát. Klasické refko stylu Ano - Ne bych považoval za kontraproduktivní, duální volba příliš rozděluje. Naopak střední volbu bych považoval za zásadní, ta by mohla zvednout i lidi, co na podobné divadlo běžně hážou vidle a to by mohlo docela slušně zahýbat s účastí.

Přímý výstup z EU bez ukázky síly dá pouze křídla byrokratům s tou jedinou správnou pravdou, a to by mohlo být příliš likvidační.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, pozor, já jsem vůbec nepsal o tom, že vystoupíme, anebo bychom měli vystoupit z EU.
Pouze jsem předložil pár faktů, které odporují fixní představě mnohých lidí, že vystoupení z EU, nejlépe pak už samotné nenaskočení do rychlíku tzv. tvrdého jádra, bude znamenat totální rozvrat a ekonomický kolaps Česka.
Nikoli, opak je pravdou. Nejsme zdaleka v takové pozici, jako je UK. Spíš bych řekl, že v daleko lepší. Prozatím ještě umíme pracovat rukama a nejsme příliš drazí, takže by to šlo mnohem lépe, než v případě UK.
Čímž nechci tvrdit, že by se to nijak neprojevilo. Ale vzpomeňme na docela nedávné bruslácké vyhrožování Británii. Nyní se už slovník zmírňuje, už je jasné, že dvouletá lhůta na výstup se prodlouží, atd. atd.
Prostě žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří. A Říše má veřejný dluh 70% HDP (rok 2015), o ostatních vyhrožovačích nemluvě.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tarqusi,
hodně bude záležet, kdy by k vystoupení došlo a kolik jich najednou bude.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Se může odsunout muslimská populace zpět domů a majetek jim propadne jako odškodnění.

Němci se mohou inspirovat svým vlastním poválečným osudem všude ve východní Evropě, francouzi svým vlastním osudem v Alžírsku, španělé rekonquistou, italové Habeší, belgičané Kongem, angličané Indií atd. Taky se s nima nikde nesrali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Se sametovou také přišli až to bylo nutné. Už dávno nejsme ti, kteří by šli do rizika po hlavě.
Jediná okolnost by nás mohla probudit. Tvrdý postup Bruselu !
Babiš má dobrý odhad. Bruselu řekl na rovinu : "Prosazením kvót jen zvýšíte počet těch, kteří jsou proti Unii."
Těžko soudit, jaký je současný stav pro a proti. Těžko soudit, kolik lidí si myslí, že EU lze reformovat. Výzkumy nic takového nezkoumají a stejně jim nelze věřit.
Volby ukázaly, že zdravé jádro národa existuje a snad se dokáže vzepřít, pokud bude ohrožena jeho kultura, jazyk, existence. Smutné je, že o "elity" se nemůže opřít, ale to není nic nového, jen se opakuje historie.

Zatím bez slepic

můžou skončit jako ty protektorátní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hlavní je, že musí být to jádro slyšet, i když kaše "není tak horká" a zdá se to jako hysterie, protože jenom tehdy bude Babiš či jiní vědět, že tady to odmítání je a podle toho (doufám) jednat a Brusel bude věřit, že ta možnost není jen premiérské tlachání. Dát hodnýho "kisku" a "nehystericky" čekat, dočkáme se jenom toho, že už bude pozdě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

VÍME PRVNÍ Pražská ČSSD chce do komunálek prorazit s Drahošem
06.02.2018 18:20

Hlavním tématem pro sociální demokracii je volba jejího nového předsedy, který se bude volit 18. února a naznačí, jak se bude dále vyvíjet jednání o nové vládě. Nyní se ale objevila další zajímavá informace o možné tváři v barvách sociální demokracie.
Pražská ČSSD chce do komunálek prorazit s Drahošem
Novým lídrem pražské kandidátky do blížících se voleb by totiž mohl být Jiří Drahoš. ParlamentnímListům.cz to v pondělí potvrdily dva zdroje z okolí pražské socdem.

„ČSSD vyjednává s neúspěšným prezidentským kandidátem a velmi rádi by ho viděli jako lídra ve svých barvách. Jak je známo, Jiří Drahoš byl pražskou sociální demokracií podporován již při prezidentské volbě, postavil se za něj jak Hamáček, tak Miroslav Poche,“ sdělil jeden ze zdrojů naší redakci.

Zatím bez slepic

Nu, jestli se to podaří, tak Levňoš sehraje roli závěrečného zatloukače posledního hřebíku do rakve socanů.
Budiž jim Lihový dům lehký...

Zatím bez slepic

tak super nápad.

Ale jinak to připomíná rockovou hvězdu dvacet let za zenitem, co momentálně zpívává pro obživu staré hity na podnikovejch večírcích a snaží se vymyslet, jestli by nešel udělat comeback s něčím moderním, třeba se spojit s nějakým neúspěšným hip hoperem.

Zatím bez slepic

Je vidět, že ČSSD nají v ruce stratégové. Už jen tohle vypustit....

A ještě na PL psali o zákulisní informaci, že by Dienstbier stál při příznivé konštelaci o post ministra pro LP.

Dobro došli.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nové vedení ČSSD - ideální varianta

Radek Pokorný - předseda
Jakub Patočka - 1. místopředseda zodpovědný za program
Jiří Pehe - místopředseda pro styk s médii
Jiří Dienstbier - místopředseda pro rovnost pohlaví
Jakub Janda - místopředseda pro fake news
Michaela Marksová - místopředsedkyně pro styk s Barnevernet
Bohuslav Sobotka - ekonomický ředitel

Zatím bez slepic

Petr Dolínek - místopředseda pro spojování rozděleného národa mosty
Alexandr Mitrofanov - předseda stálé komise pro předvýběr prezidentského kandidáta
Tomáš Halík - předseda křesťanské sekce

Zatím bez slepic

že by to mohl být malinko pokusný balónek a malinko Radio Jerevan. A malinko způsob, jak se pokusit "historicky znemožnit" ParListy. Nebudou to komunální, ale senátní volby a nebude to pod hlavičkou soc dem, ale celé sjednocené Národní eh čo to táram, pokrokové fronty, tj. celého demokradického bloku, Pirátů a pražské (to je potřeba zdůraznit) ČSSD. A třeba ještě Zelených. Podle aktuální situace ještě třeba může ANO (čti Stropnický) nestihnout podat v příslušném obvodě kadidaturu, takže národně frontový kandidát nebude mít relevantního soupeře (komunisti se v Praze nepočítají), slavně zvítězí, přičemž ostruhy si připíšou všechny zúčastněné strany - samozřejmě ty největší Kalousek, protože ten "to říkal už dávno". Stejnou věc provedou i s Hilšerem, ale Drahoš bude vlajková loď a musí se mu trochu připravit terén dělostřeleckou palbou. Fischer to zkusí pod hlavičkou KDU někde na Moravě a Horáček, bude-li se chtít ještě zviditelnit, tak v podobném duchu klidně i někde ve středních Čechách. Jako hráč unese riziko, takže nemusí být nutně nacpán do neprohratelných míst. A má prachy na náročnější kampaň. Nesmí se to ale s počtem "nezávislých, úžasných všemi kladnými hrdiny podporovaných" přehnat, jinak do toho hodí vidle ODS, která se v průzkumech dostává už na závratných 13% a má v pořadníku celou řadu zasloužilých vlčáků, kterým nebude po chuti ani ustupovat politickým zelenáčům ani se příliš muckat s Kalouskem.

Zatím bez slepic