Africký Cargo kult

Autor
Štítky

Byla druhá světová válka a na pacifických ostrovech se dělo něco, co žádný domorodec neznal a ani v jejich písních něco podobného nikdy nezaznělo. Z ničeho nic přišli do tropického ráje hoši v zelených uniformách, vykáceli v pralese pruh, srovnali terén, nalili asfalt, postavili domečky, dovnitř se posadil chlapík se sluchátky na uších, neustále ťukal do podivné bedýnky, říkal podivná rituální slova a za chvíli přistávali oceloví ptáci, kteří měli plná břicha zajímavého zboží. Místní Dajakové na to koukali s otevřenou pusou, to dorazila civilizace do doby kamenné a protože byla fakt hodně velká válka, nikdo si s nějakým narušováním domorodých zvyků nedělal hlavu. 

Pak jednoho dne americká armáda odešla, zůstaly jen budky a přistávací dráhy. I sedli domorodci do křesel navigátorů, dali si na uši půlky kokosových ořechů, klepali do skříněk a snažili se vyvolat ty bohaté ptáky z nebes. Cargo kult byl popsán několika etnografy, kteří měli možnost pozorovat,jak vzniká náboženství.  Samozřejmě civilizace se nezastavila a po několika letech celá eskapáda skončila, protože po armádě dorazila firma Nike a Coca-cola a i ten poslední domorodec zjistil, jak se to vlastně má se světem. O Cargo kultu si toho můžete přečíst docela dost a je to poměrně zajímavé čtení. 

A nyní si popíšeme další příběh... Máme padesátá a šedesátá léta a bývalé světové impérium nad kterým slunce nezapadalo má co dělat samo se sebou a na udržování koloniálního panství jaksi nezbývají síly. Statisíce mladých mužů zahynulo ve válce s Německem, pro obranu Británie byly povolány statisíce barevných vojáků z kolonií a ti jsou te emancipovaní a chtějí nezávislost. 

Stálo to další miliony životů, protože hranice se črtaly na mapách dle bělošské arogance a nikoliv dle znalosti místního prostředí a tam, kde včera velel kmenový stařešina, najednou velel prezident, který znal jen metody svého otce - náčelníka Zulu. Zkrátka bordel nad bordel. Především v Africe. Zkratkou z doby kamenné do moderního světa ze kterého správný africký prezident potřebuje jen kanóny a kalašnikovy. Miliony utečenců, zničená ekonomika, neschopnost, korupce a obrovské přírodní bohatství. Dost na cizí zájmy a drancování. 

Bílý muž se samozřejmě proměnil, naznal, že je spoluodpovědný za všechny ty pohromy, nasypal si popel na hlavu a rozhodl se, že to teď zase dá všechno  do pořádku. Západ a sever zbohatl, ukončil studenou válku, peněz je dost, mámena to i spoustu organizací, tož vzhůru do Afriky páchat dobro. Ano. peněz je dost, lidí je dost, mechanismy existují, dokonce i bílých se špatným svědomím je dost... ale bělošská arogance zůstala. Pomáhat bez jakýchkoliv znalostí mentality, protože množství řeší vše... 

A tak jsme vyrobili nový Cargo kult. Mnohem větší než ten předchozí z druhé světové. Půlka Afriky zná Evropu jako zemi, která zajišťuje v uprchlických táborech ty miliony pytlů rýže, oblečení, mobilů a dalších potřeb. To Evropa vrtá studny, instaluje čerpadla a když to borci rozbijou, tak to spraví. To Evropa provozuje sirotčince ve slumech u Nairobi, to Evropa provozuje mobilní sítě, to Evropa tu a tam daruje nějaká auta, to Evropa platí místní armády. Všechno jen proto, aby evropské koncerny mohly co nejrychleji vytěžit všechny vzácné kovy... 

Jenže už ani Evropa na to nemá. Koncerny neplatí daně a tak se pomoc osekává. Ta pomoc, která zařídila, že půlka Afriky neumí nic, jen čekat na další pytel rýže a balíček kondomů. A pomoc nepřichází. Je zle,je hlad, války jsou pořád stejné, nedá se nic vypěstovat, tož pojďme tam, kde je ráj, který nám sem všechno vozil. Když už nevozí, půjdeme tam za nimi. Mesiáš se opozdil, vyjdeme mu vstříc. 

Kolik že se na cestu může vydat lidí? Potenciálně až sto milionů? Co byste řekli na programy OSN, které zařídily, že po padesáti letech pomoci je v Africe sto milionů lidí neschopno se uživit a mohou vyrazit na cestu? Bílá arogance je vlastně dost slabý výraz. Je to asi tak stejné, že po dvaceti letech miliard peněz na evropskou integraci chce z té EU každý raději pryč... 

Ti první už jsou tady. A zjistili, že se mají stejně jak v té Africe... Lehátko v tělocvičně, omezený pohyb, nepřátelské okolí. Na konci druhé světové spáchaly sebevraždu desetitisíce Němců, protože zjistili, že z jejich boha nic nebude a jejich světlé zítřky jim zabírají podlidé z východu. Tisíce lidí se dalo na dráhu zločinu, měnilo se přesvědčení, byly příšerné lidské tragédie. To skončil jeden kult. 

To samé se děje teď v Evropě. Pro příchozí končí jeden kult o skvělém životě v Německu, Francii a Británii. Nebude nic z toho, co chtěli a co si od toho slibovali. Bude to stejné jako v Nairobi, akorát tam alespoň měli kolem sebe svoje bratry. Tady kolem nich jezdí mercedesy a bavoráky. Budou lidské tragédie... protože jim skončí jejich kult. A vysvětlení už je - jmenuje se Korán a už verbuje do svých řad. 

Jsou jen dvě možnosti, jak toto může dopadnout. Buď se Evropa vzpamatuje a zbaví se své bílé arogance a přestane zachraňovat Afriku a zároveň si udělá pořádek se svými hyperzloději v podobě naftařů a horníků a začne dělat politiku pro všechny a nejen elity. Nebo si může postavit své Limes Romanus a za těmi hranicemi z ostnatého drátu se klepat hrůzou a čekat, co se stane. Může si najímat jedny afričany proti jiným afričanům jako v Libyi a Sýrii a divit se, jak je možné, že armády na hranicích nic nezachrání. Může čekat, až přijde konec a ten přijde... dokud se bude drancovat Afrika a budou se importovat evropská řešení a pomáhat dovážením potravin a strojů a vůbec bude se tam loupit ve velkém, tak to jinak dopadnout nemůže. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tentokrát je Vidláku váš popis Afriky dost mimo. V Africe je hodně šikovných a pracovitých lidí a pracují pravidelně i v podmínkách, kdy my bychom se na to už dávno vykašlali. Nechci rozebírat, jak Evropa získala technologický náskok a co znamenal kolonialismus. Chci upozornit jen na jeden aspekt, a to vliv masové kultury, spíše americké než evropské, informačního monopolu a všudypřítomné reklamy. Televizi mají všude, i tam, kde už končí připojení k elektrické síti. Dnes internet a chytré mobily. Naše sportovce (aspoň fotbalisty) znají lépe než já. Co se děje v Evropě i jinde ve světě ví stejně rychle jako my. Noviny informují o dění v zahraničí (všude ve světě) nepoměrně obsažněji než naše média, kde se nedovíte prakticky nic o dění v Rusku, Indii, Číně, Japonsku, Americe a vlastně ani na Slovensku, o Africe nemluvě (pomíjím občasné zmínky o válečných konfliktech). Ale samozřejmě pro většinu lidí jsou zajímavější filmy, písničky a zábavné programy skrytě i nepokrytě propagující západní zboží a způsob života. A tam se nikde nepracuje. Všichni se spolu jen baví v barech nebo na jachtách, mají kolem sebe krásné povolné ženy, vozí se v naleštěných sportovních autech, lítají po celém světě. My víme, že bez práce nejsou koláče. Oni to ale vnímají nekriticky a věří, že pro 10 euro se na ulici nikdo v Evropě a Americe nesehne. Vy byste nechtěl bez nutnosti pracovat jen se bavit se známými, občas zajít do kostela a jen si užívat? Většina lidí by to brala a Afričani nejsou jiní.
A k tomu to všudypřítomné, všude dostupné porno, se spoustou násilí i naprosto povolných žen. Že je to pohádka pro dospělé? Ale taky lákavý návod. A všechny ty sexuální excesy imigrantů tam najdete v nespočtu provedení.
Takže Evropa (nejde napsat my) lidi z rozvojových zemí svou propagandou láká už desítky let. Jen nyní je ta migrace nějak snazší.

Zatím bez slepic

No já bych to vzal jinak, polož si otázku jak je na tom ten který stát, jak se historicky rozvíjí jak politicky tak ekonomicky a pak teprve ukaž jak je na tom stát "rasově a nábožensky" v rámci svého rozvoje. :(

Ta "ukázka" z filmů a zemi zaslíbené, by byla uvěřitelnější, kdyby toto nedělali i ve své zemi v obě, kdy těch filmů tolik nebylo či nebyli žádné a korekce byla právě tvrdým systémem trestů. A ty ženy v doprovodu mužů či nejíst vepřové jsou následky zkušeností a teprve poté zavedeny např. do náboženství, ne naopak, tedy zde máte náhlad naivního sluníčkáře, že před příchodem zlého evropana byl v africe či arábii ráj na zemi. :D

A ta migrace, ona byla snadná i v minulosti, jenom ten přístup v nové zemi kam chtěli byl takový, že neexistovala pozitivní zpětná vazba...

Zatím bez slepic

Nemohu teď ztrácet čas výstižnou odpovědí na mlhavé námitky. Konec poslední věty samozřejmě na dnešní imigrační krizi sedí, ale skutečně byla připravována mnoho desítek let dopředu.
S označením za naivního sluníčkáře jste ovšem totálně vedle.

Zatím bez slepic

Mlhavé námitky? Nevím, vy jste předložil jako fakta dosvědčující vaši pravdu "filmy" apod., které začali existovat, až staletí a tisíciletí potom co dané chování zapustilo kořeny (ano v evropě taky takové bylo, ale to neimplikuje, že ho tam zavedl bílí muž, jenom, že tam byl bordel stejný jako v evropě, jenom evropa scivilizovala a změkla...)

Sluníčkové nemyslím urážku, ale styl argumentace, kdy předhodíte "fakta" a na nich dokazujete, že máte pravdu. Fakta nejsou ale doměnky, ale něco co je podloženo minimálně statistikou (ale i u ní je potřeba vědět podmínky, otázky a vše okolo ní... a ještě je to pouze podpůrný argument).

Zatím bez slepic

Dodatek:
P.S. Nebyl bych odpovídal tak drsně, ale svůj názor předhazujete jako důkaz, že autor nemá pravdu a jedinou diskusi kterou vedete je vy stylu "musím vás přesvědčit, že mám pravdu", tak pokora, že by jste napsal, "myslím si toto, protože toto" vám chybí.
Nejsem mlád natolik, abych nevěděl, že ten co Ví, že má pravdu se až na víjimky vždy mýlí. A proto, když mi někdo píše stylem jako vy, vím ze zkušenosti, že jeho neochvějná pravda má hodně trhlin...

Zatím bez slepic

Závidím vám váš přehled o dění ve světě a Africe zvlášť. Vidím sice trošku mezery, ale nijak podstatné. Je vidět že čerpáte z domácích zdrojů. Tedy, notně zkreslených zdrojů.
Předně je prokázáno, že afričané jsou na tom s IQ stejně asi jak naši cigáni, tedy v rozmezí Slabě podprůměrná inteligence, až Nižší stupeň slabomyslnosti. I cigáni zvládnou dívat se na televizi a telefonovat. Chtít od nich něco víc je nad síly jejich i ostatních.

Shodou okolností mám vcelku dobrý vhled do Jižní Afriky. Dcera tam studovala. K mé naradosti se tam i vdala. To desetileté údobí vymanění se z této pasti nechci popisovat. Stále je to živé.

Ne, né, ta pakáž si nezaslouží naši shovívavost. Oni slyší jen na ty nejtvrdší argumenty. Osobně bych při případném konfliktu jenž bezesporu přijde, nechal rozlišování na dobrého a špatného afričana muslima na jejich Bohu.

Zatím bez slepic

Věštče,
na rozdíl od Vás já Vám Váš přehled nezávidím...

Pokud se nespolehneme na poněkud nekomplexní rozlišovací ukazatel, jímž je množství kožního pigmentu, pak lepším ukazatelem pro selekci na jakékoli rampě je pro každého rasistu Vašeho formátu srovnávací genová analýza.
Ta praví, pokud se dobře pamatuji, že na této planetě existuje plus mínus (troškaři se hádají) asi osmačtyřicet variant druhu homo sapiens. Míšenci se přirozeně nepočítají.

Sedmačtyřicet z nich, VELMI vzájemně rozličných, žije v Africe.
Osmačtyřicátá, poněkud vybledlá, a jinak mnohem méně vzájemně rozčleněná než dnešní Afričané, jsou dávní emigranti z Afriky, resp. jejich potomci, což jsme "my" Neafričané.

Tanaše osmačtyřicátá se poněkud rozčlenila na mírně odlišné bledé variety - například Číňany, Indiány, Brity, Židy, Běločechy, Cikány, Vikingy Basky či německé Übralesy.

Situaci poněkud komplikuje vzájemné křížení - například barák Obama z bílého wigwamu sice vypadá jako čistokrevný negr, leč pod touto kapotáží se ukrývá - jak se ukázalo ve velmi přísné konkurenci běloskvoucích kolegů ukázalo - brilantně uvažující mozek, který by mu mohl závidět jakýkoli špičkový židovský právník.
(To, že později vyšlo najevo, že dokáže lhát stejně brilantně jako kupříkladu Václav Havel či Bohuslav Sobotka či jeho loutkovodič Kalousek je už dáno pečlivým předchozím politickým výběrem.)

Nicméně při pohledu na africkou politickou scénu musíme se závistí konstatovat, že i mezi tamními desítkami rasových typů je nepřeberný výběr psychopatů, které by jim kterákoli NEJEN americká či naše politická strana mohla závidět a se kterými byste jistě našel společné vidění světa.

Tedy pokud byste s nimi mluvil potmě či se naopak natřel černým krémem na boty a strávil půlden nahý před zrcadlem v koupelně, abyste se adaptoval.

Zatím bez slepic

Holube, neblbněte. Nepíši o barvě pleti, ta je mi vcelku ukradená. Hodnotím schopnost vnímat měnící se realitu a ta je prokazatelně u afričanů nižší než u evropanů a ta zase nižší než u asiatů. Toto je doložitelná realita navzdory vaším "asi osmačtyřicet variant druhu homo sapiens.". Pokud se setkáte s tou africkou cháskou v realitě, pak jste na pochybách zdali ono vysledované členění u afričenů není příliš k nim schovívavé. Jsou to takové vzdorovité děti, jež nahrazují svoji nedostatečnost krutostí.
Ale jo, žijte si svůj bezrasový a líbezný život dál. Oni přijdou a pak se můžete zaštítit vřelým slovem. Setnou vás bez mrknutí oka a ještě se s vaší hlavou budou veselit kolem ohně a telefonovat mobilem jak si to s tím nevěřícím psem vyřídili.

Zatím bez slepic

Věštče,
na rozdíl od Vás já Vám Váš přehled nezávidím...

Pokud se nespolehneme na poněkud nekomplexní rozlišovací ukazatel, jímž je množství kožního pigmentu, pak lepším hlediskem pro selekci na jakékoli rampě je pro každého rasistu Vašeho formátu srovnávací genová analýza.
Ta praví, pokud se dobře pamatuji, že na této planetě existuje plus mínus pět (troškaři se hádají) asi osmačtyřicet variant druhu homo sapiens. Míšenci se přirozeně nepočítají.

Sedmačtyřicet z nich, VELMI vzájemně rozličných, žije v Africe.
Osmačtyřicátá, poněkud vybledlá, a jinak mnohem méně vzájemně rozčleněná než dnešní Afričané, jsou dávní emigranti z Afriky, resp. jejich potomci, což jsme "my" Neafričané.

Ta naše osmačtyřicátá rasa se poněkud rozčlenila na mírně odlišné bledé variety - například Číňany, Indiány, Brity, Židy, Běločechy, Cikány, Vikingy Basky či německé Übralesy.

Situaci poněkud komplikuje vzájemné křížení - například barák Obama z bílého wigwamu sice vypadá jako čistokrevný negr, leč pod touto kapotáží se ukrývá - jak se ve velmi přísné konkurenci běloskvoucích kolegů ukázalo - brilantně uvažující mozek, který by mu mohl závidět jakýkoli špičkový židovský právník.
(To, že později vyšlo najevo, že dokáže lhát stejně brilantně jako kupříkladu Václav Havel či Bohuslav Sobotka či jeho loutkovodič Kalousek je už dáno pečlivým předchozím politickým výběrem.)

Nicméně při pohledu na africkou politickou scénu musíme se závistí konstatovat, že i mezi tamními desítkami rasových typů je nepřeberný výběr psychopatů, které by jim kterákoli NEJEN americká či naše politická strana mohla závidět a se kterými byste jistě našel společné vidění světa.

Tedy pokud byste s nimi mluvil potmě či se naopak natřel černým krémem na boty a strávil půlden nahý před zrcadlem v koupelně, abyste se adaptoval.

Zatím bez slepic

To dvojí odeslání fakt není schválně.
Neskutečně mi blbne počítač....
Omlouvám se.
Asfaltový holub

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

,tak neviem či blbne,alebo mu práve dorastá umelá inteligencia,Holube.. Váš príspevok by tu mohol byť kľudne trikrát :-)

Zatím bez slepic

Sejdou se dva lordi ve svém klubu a jeden říká druhému: "Lorde, víte, že se v USA stal prezidentem nějaký černoch jménem Barack Hussein Obama?" Druhý lord odpoví: "Well, to na něj musí být jeho pán hrdý!"

Zatím bez slepic

V JAR se v dobách apartheidu, tedy když byl Nelson Mandela ještě naživu a ve vězení, vyprávěl vtip:

"Víte, jaký je v JAR rozdíl mezi turistou a rasistou? Týden pobytu v JAR."

Zatím bez slepic

ešte by som pridal, že tí prví sú tu už 20 - 30 rokov a keďže to neboli také masy, tak dostali domy, byty, baraky, ubytovne a bolo o nich finančne postarané. Ale museli sa väčšinou sami prebíjať životom, učiť sa jazyk, hľadať si prácu a bývanie. Dnes im pomáha armáda soc. pracovníkov a dobrovolníkov. Teraz máme pár rokov Facebook, každý má mobil a tak môžu na vlastné oči vidieť úspechy príbuzných a známych na západe. Ešte k tomu sú vítaní a je ľahšie sa pridať do toho organizovaného sprievodu. Zložité téma...

Zatím bez slepic

viagra payment paypal <a href=" http://viagracnd.com/# ">buy viagra online cheapest cmkkcwr</a> - buy viagra online uk no prescription
https://viagracnd.online# viagra in australia over the counter
viagra challenge <a href=https://viagracnd.com/#>buy viagra discover card etddeyl</a> generic viagra sildenafil citrate

Zatím bez slepic

cialis online overnight shipping <a href=" http://cialisgtr.online# ">cialis no prescription canada</a> - where to buy cialis soft tabs

Zatím bez slepic

when will viagra be generic <a href=" http://viagramgz.online/# ">mexican viagra</a> - generic viagra walmart

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já ten článek pochopil ve smyslu špatně určené a vykonávané pomoci. Místo aby jsme je naučili rybařit dáváme jim(eu) část ryb co si v jejich lovišti nachytáme.Ale podobně je už na tom i ČR , nikdo z těch co zde koupili podnik,suroviny, nemá zájem na prosperitě země ale na svém zisku jen nám zatím nechají prostředky na přežití protože potřebují levnou pracovní sílu(otázkou je kdy robotizace dojde tak daleko že už neboudou potřebovat)
Asi chápu ,že eu může být z dálky vnímána jako lenoráj kde pečení holuby létají a létají

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Snad nejlépe ukazuje na Africkou černoškou mentalitu,co se dělo a děje v Jihoafrické republice.Dokud tam vládl bílý člověk,hospodářský rostly,byla práce ,byly soběstační.Po převzetí moci Mandelem,hrůza.

Zatím bez slepic

já bych Jihoafrickou republiku a její vývoj neviděltak jednoznačně... Potřeboval bych spolehlivé a nezkreslené údaje o současné REÁLNÉ životní úrovni MEDIÁNU, nikoli tedy aritmetivkého průměru, obyvatelestva. Přičemž bych s dovolením do statistiky zahrnul veškeré obyvatelstvo poměrně pestrého bývalého apartheidu.
Nemám je a pochybuji, že v nezkreslené podobě existují. Jisté je jen to, že ani plně zaměstnaným černošským kvaziotrokům v jihoafrických dolech nebylo v jejich chatrčích nijak do ejchuchů, o jejich ženách a dětech stovky kilometrů daleko radši nemluvit.
Nesporná je asi jen současná zločinnost ve velkých městech - ale co víme, třeba se ji podaří za pár let třeba na takové Ukrajině dohnat a předehnat a vzájemně konkurující si ukrajinské gangy obsadí panenská českomoravská území ČEZké republiky, dosud ovládaná civilizovanou mafií soudcovskou a exekutorskou pod shovívavou vládou protektorátní ČSSD a.s., v budoucnosti možná řízenou z luxusní cely na Pankráci česko-slovenským řepkovým králem (což je mimochodem ta nejméně mizerná povolební možnost z možností v našem Protektorátu se rýsujících . Když říkám NEJMÉNĚ mizerná, pak, prosím, nepochybujte o tom, že bude mizerná tak jako tak. )

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Afrika je obrovský kontinent, ne všude je válka a ne všude je hladomor. To jen my se dozvídáme pouze o těch nejhorších zemích a z nich nesprávně hodnotíme celou Afriku.
Není nutné srovnávat JAR, stačí si porovnat Zimbabwe za hospodaření bílých farmářů a černošských farmářů poté, kdy černoušci (Pedi, Sotho, Shona) bílé z farem vyhnali. Před rokem 2013 a vyhnáním pouhých 4500 farmářů bývala Zimbabwe obilnicí Afriky. Dnes je to země, kde panuje hlad a nedostatek potravin.
24. listopadu 2013 dostali všichni bílí majitelé farem měsíc lhůty, aby vydali svůj majetek a odešli ze země nebo budou zabiti. Také ti, kdo zákon neposlechli, zabíjeni byli. Totéž se týkalo firem a podílů vlastněných bílými obyvateli, kteří byli už od 1980 neustále obíráni o majetek.
Od roku 1980 byl v Zimbabwe premiérem nebo prezidentem Robert Gabriel Mugabe. Ze země nakonec odešlo 3,4 milionu lidí, inflace dosáhla 231 000 000% v červenci 2008 (nejde o překlep, skutečně byla inflace 231 milionů %). V Zimbabwe zůstalo 5,2 milionů lidí, kteří nyní v obilnici Afriky hladoví.
Nejsme zodpovědní za takové lidi a nemá ani smysl jim pomáhat. Rozhodli se, nechť nesou důsledky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já jen čerpám informace,naše známá má tam bratra od toho roku 1969,manželku má Holanďanku narozenou v JAR.
Bratr tam měl zelinářskou farmu a vedlo se mu dobře,je fakt,že zaměstnával černoši k celkové spokojenosti z obou stran.
Po té změně vládnutí,byl rád že přežil a uchýlil se do Johanesburku.Kolem těch Ukrajinských gangů máte pravdu,Ukrajinci nesplňují,nebo nemají takový nárok na sociální dávky,jak utečenci z BV,nebo Afriky,tak je i nutí,takto se přiživovat na společnosti.S toho mám právě obavy,až nebude práce,nebude na dávky,co potom se bude dít.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zemedelče,
tady vidím problém.
Pokud se zeptáte sudetského Němce na chování vůči Čechům před Mnichovem a na oprávněnost přičlenění k Říši, pak přibližně 95% bude souhlasit s někdejšími Hitlerovými požadavky - byť zdaleka ne všichni s Hitlerovým konečným řešením české otázky.
Pokud se ale zeptáte, zda byl odsun nutný, pak jej 99,9 % bude považovat za křivdu.

U Čechů bude perspektiva vypadat jinak - byť se nyní spousta mladých a perspektivníchse NYNÍ všemožně snaží vypátrat své německé, židovské či alespoň vikingské předky, aby ze sebe smyli potupný cejch neperspektivních Slovanů, protože jak známo Slave= otrok

Co z toho plyne za poučení a jak 100hoven?

Podle mne žádné a nijak, protože jsme jako živočišný druh nepoučitelní, bez rozdílu barvy pohlaví či jiné pleti.

Zatím bez slepic

Sice je to mimo hlavní téma, ale musím Vám něco napsat o sudetech. Shodou okolností jsem teď přepisoval starou německou školní kroniku z let 1921-1938 z male obce v Krušných horách. Až do roku 1938 se neobjevuje žádná zmínka o útlaku, zlých češích a pod. Ani jediná. Až do roku 1936 v obci drtivě vyhrávala volby Ksč (ano není to překlem v obci se 100% etnickými němci vyhrávala Komunistická strana Československa). Počasí se měnilo stejně jako dneska, v lednu našli motýla, další rok zima až do května, pak sucho, pak mokro. Prostě každý rok jinak, zhruba jako dnes. Co ale bylo zlé je bída, od krize 1929 podstatná část obyvatel a hlavně dětí žila z sociálních dávek.
Hezký den J.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef K. (neověřeno)

Trvalý odkaz

to vůbec není mimo téma!
Stejně jako nejsou mimo téma důsledky a dopad poválečných reparací a celkové (nejen hospodářské)ponížení Němců jako důsledek 1. světové války.

Nedůvěra a "nepreference" německého obyvatelstva ( za Rakouska-Uherska přece jenom panského národa a nikdy jinak) za 1. republiky se na vztahu k české vládě musela podepsat podobně, jako se dnes podepisuje vztah značné části Čechů k DNEŠNÍ "naší" protektorátní vládě a kancléřce 4. říše.

Už Franta Pepa Jednička udělal kdysi chybu při potlačení nároků na - řekněme - rovnoprávnost s Čechů s Maďary v rámci mocnářství - a toto puštěné očko na punčoše dějin se nepodařilo zalátat... naopak se nám budoucnost párá ( a je párána) v několika směrech.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Právě mi přišlo, že až do roku 1938 se "nepreference" na obcích vůbec neřešila. Sudety měly svojí kulturu, školy, pospolitost. Jediné co je trápilo byla bída. Čechy viděli tak jednou do roka :-) , čeština pro ně byla neznámým pojmem.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef K (neověřeno)

Trvalý odkaz

z knihy Německo a Češi - Dějiny jednoho sousedství uprostřed Evropy (str. 309) (po r. 1929 ) - cituji: Němečtí stoupenci KSČ vystupovali tehdy ještě jako jeden muž a strana pak i nadále vyhlašovala bezpodmínečný "boj imperialistickému podvodu s československou státní ideou", "boj bílému teroru v anektovaných oblastech", "boj buržoázně sociálfašistickému podvodu s heslem 'kulturní autonomie'.. Její podíl mezi tradičním voličstvem v Čechách a na Moravě při příštích parlamentních volbách roku 1935 však poklesl na polovinu obvyklé kvódy. To byly ony volby, při kterých Henlainova nová strana získala rázem 70 procent německých hlasů. Od tohoto okamžiku se strategie KSČ změnila, z kritika 'buržoázní státní ideje' se proměnila v obránce republiky. ... "

Zatím bez slepic

Nevím, možné to je, ale je třeba si uvědomit, že život v Krušných horách by především boj o chleba, lidé neřešili ani Čechy a podle kroniky ani nějak zvlášť politiku. Když čtu pozorně co píšete tak mi to moc smyslu nedává, němečtí komunisti volili KSČ a pak v roce 1935 najedou přešly k Heinlainovi a KSČ vyhlásila jinou taktiku? Logické by tedy bylo vysvětlit proč najednou přešli k Heinleinovi... nebo...asi jsem na tom dneska hůř a moc mi to nemyslí.....
Hezký den

Zatím bez slepic

Ok, k pochopení Vám asi chybí jeden dva odstavce před tím a nejlépe k tomu i pár kapitol, před a po. Zkuste si knihu někde sehnat a pročíst, pokud studujete kroniky, bude se Vám to hodit.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef K (neověřeno)

Trvalý odkaz

Určitě máte v mnohém pravdu - ale v dobách hospodářské krize bylo ouvej i značné části Čechů - dokonce i ve stověžaté matičce... že jakás-takás pomoc šla ve větší míře do oblastí osídlených převážně etnickými Čechy je nespravedlivé, leč možná část bohatství, vyprodukovaná etnickými Němci nebyla odsáta a zkonzumována Čechy v té míře, jak posléze odsávali a konzumovali říšští i sudetští Němci výsledky práce etnických Čechů ... o současných ekonomických transferech ve prospšch SOUČASNÉ merkelovské 4. Říše ani nemluvě.

A jsme zas u toho Zabili jste mi strejčka - tumáš přes držku!
Skutečné i vzájemné křivdy, přirozené střety zájmů, prohlubující se neschopnost a neochota dívat se na věc očima soupeře, vzájemná snaha o likvidaci jeho identity...

Pokud vím, v Praze i v Brně existoval téměř dokonalý kulturní apartheid mezi Čechy a Němci - za Rakouska i za první republiky.

Na venkově to z praktických důvodů nešlo...až do osmatřicátého.
Zajímavá a poměrně členitá skupina byli nejspíš Židé a židé, asimilovaní německou či českou komunitou, formálně či neformálně pokatoličtění... jejich identita...
Mimochodem, mám dojem, že jste Žid. Já jsem omylem svými židovskými známými za Žida považován, což mi částečně lichotí, částečně sere . Mí skuteční židovští přátelé bouhužel dílem pomřeli, dílem se odstěhovali - stýská se mi. Zvláště po manželech H., hrdě nosících svá vytetovaná čísla z koncentráku. Ona německá, on český Žid, jejich první manželé byli zplynováni.
Vypili jsme mnohou číši spolu a vyslechl jsem mnohé příběhy, které se - nevím zda bohužel či bohudíky - dosmrti neodvážili říci ani svým dětem...)

Lidskej život je tak složitej, že život člověka je proti tomu úplný hovno, pravil jeden filosof, sociální psycholog a kulturní etnograf v jedné osobě.
K tomu, aby člověk dneska měl vůli zůstat naživu není snad nutno být blázen, ale pomáhá to. Proto se snažím být mešuge jak jen to jde, leč bohužel - viz Hlava 22, Navíc mám jakoustakous zkoušku z psychiatrie a neurologie, byť jsem už všechno zapomněl - a nedaří se mi sám sebe ochcat. Kritické myšlení je dobrý sluha, ale zlý pán!
Ztrácím k stáru schopnost lhát sám sobě do kapsy. Věřte mi - lituji toho.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já nemám pravdu ani nepravdu, jen píšu co jsem se dočetl v kronice malé obce v Krušnohoří, tak jak to viděli tehdejší lidé, nedávám do toho žádný svůj názor. Jen to, že mě to čtení bylo pro mě poměrně překvapující.
Trochu nerozumím těm posledním odstavcům, vypadá to jak osobní rozhovor.

Zatím bez slepic

... To, že jsem vyjel z původních kolejí je nesporné - ale pokud se jedná o rozhovor...když to po sobě čtu, pak jde spíš o můj rozhovor se sebou samým, jakýsi veřejný deníček :-). Ne že bych to měl v plánu - berte to jako hospodské mudrování virtuálního opilce - abstinenta. :-)

- To, co jste četl v kronice, by mne překvapilo tak před deseti lety, dnes shodou okolností už ne. Podpora komunistům ? Koho mohli jiného podporovat? Neidentifikovali-li se s říšskými Němci, zbývala jako jediná internacionální a zároveň na ty nejchudší orientovaná strana bohužel ta komunistická... I s jejím odporem k sociálním demokratům jako "sociálfašistům", jak jim tehdejší komunisté říkali...

Předvídavost českých předválečných politiků byla sice o řád vyšší než dnešních vládních a parlamentních tajtrlíků, nicméně asi jen jasnozřivý génius by dokázal vybruslit z tehdejší mezinárodně-politické konstelace bez ztráty květinky.
Osobně si nedokážu představit, co chytrého by jim dokázal poradit kdokoli z dnešních chytrolínů, ani kdyby měl k dispozici stroj času a dovezl jim knihy, noviny a filmy, které by jim ukázaly naši přítomnost jako důsledek jejich rozhodnutí, aby je přesvědčil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asfaltový holub

Já bych nad němci tak nefňukal. My jsme měli ponížení 300 let po prohrané Bílé Hoře a ještě jsem neviděl jediného němce, co by kvůli tomu zaslzel a uznal, jak to muselo bejt hrozný.

Tak nějak jim to přijde jako správný řád věcí. Taky francouzi, angličané, holanďané, norvé a spol mají jaksi automatický pocit nadřazenosti vůči nám a když nic jinýho, tak se nás aspoň snaží vychovat k tomu správnému sebeponižování před barevnejma.

Že by mohli bejt v něčem oni ti horší a radši se něco přiučit, to je pro ně tak tak kacířské a neuchopitelné, jako pro muslima úvahy o sexuální úchylnosti proroka prcajícího malé děcko. Chyba je prostě někde jinde, ale u nich nikdy.

A jak je vidět dneska, němci sebeponižování milují. Jinak by to šílenou lesbu dávno krouhli.

----------

Josef K

Sudety žádnou celistvou kulturu neměly. Vždyť byly ve všech pohraničních horách. Já jsem taky ze Sudet, u nás bída nebyla a češi bydleli vedle němců. Henlein nebyl z chudého kraje ani náhodou.

Po Mnichovu čechy němci vyhnali. Taky si to pamatujeme. Němčour nad tím mávne rukou, ale bylo to to samý a my jsme je sice rádi vyhnali na oplátku, pár výslechů na gestapu k tomu dodalo ten správej pohled, kolaboranti jako ta Havlovic famílie se k tomu nedokázali dopracovat, ale o odsunu ve skutečnosti rozhodly velmoci - a cíl byl vyřešit rasové problémy.

(dnešní dovoz verbeže je, rasové problémy vytvořit - válka je tak dobrej kšeft)

A v cizině se nám němci a rakušáci podobaj ze všech nejvíc. Kdo jezdil po světě a přijel do Německa, tak věděl, že domov je za rohem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak kde je úspěšná černošská země?

Se všema privilegiama, co maj v USA - černoši nic moc. Karibik - nic moc. Brazílie - nic moc černoši tam. Samotná rovníková Afrika - nic moc. Jižní Afrika či Kongo - hrůza jakej úpadek dokázali vyrobit a za jak krátkou dobu.

Nemaj žádnou jejich Jižní Koreu ani Japonsko, Německo ani Rusko, Argentinu ani Mexiko. Číňani makaj jak mravenečkové ať jsou v USA jako v Číně. O židech ani nemluvě.

Lišíme se mezi sebou víc než afričani mezi sebou a je úplně jedno, že jsme všichni potomci jediný tlupy, co překročila Rudé Moře a jich je x původních tlup. Tohle fakt nehraje roli.

Zatím bez slepic

Úspěšnou africkou zemí byla Libye, než jim Francouzi a Britové dovezli svobodu a demokracii, které měli nedostatek. Ale teď jí mají ještě méně. Nebo Zimbabwe, jak píši výše, kde vyhnali 4500 bílých farmářů a černoušci z obilnice Afriky udělali zemi hladomoru. Zbývá jen jedna země, Namibie. Tam skončili apartheid, bílé ponechali v úřadech, a postupně se celá země mění a prosperuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Malá dcerka v roce 2513 se ptá svého otce:
"Tati, dneska jsem zaslechla, že prý kdysi žili v nějakých Čechách nějací Češi, slyšels o tom něco?"
"Samozřejmě maličká, prý právě podle nich se dnes říká: "... ty seš blbej jako Čech."
"Aha, a kde ty Čechy byly?"
"No, to se neví, ale asi někde ve střední Evropě..."
"A to vážně byli tak blbí?"
"Asi ano děvče, podle pověstí si prý rozprodali a vytunelovali vlastní zemi, jejich vláda nechala lidi umírat, protože náklady na léčení si nemohl slušný člověk dovolit, a pokud ano, brzy zemřel zadlužený hladem, protože lichvářství bylo posvěceno na byznys. Za vrcholné představitele si postupně volili kdejakého lumpa, jeden prezident dokonce pustil z vězení lumpy a darebáky, ještě dříve než je stihli potrestat a zabavit, co nakradli.
Ti Češi si zlikvidovali zemědělství a průmysl, tím vzali lidem práci. Prodávali jedovatý alkohol, dováželi a draze prodávali odporné a nezdravé potraviny jiných zemí jen proto, že byly levné a dalo se na nich pohádkově zbohatnout.
Kdo se bránil útočníkovi, toho zavřeli a útočník byl ponechán na svobodě a ještě odškodněn.
Vyživovali si z vlastní kapsy zloděje a jiné darebáky a církve a stali se poskoky cizích mocností.
Dokonce i zákony udělali takové, aby vyvolení mohli beztrestně krást a prostí lidé to spláceli z obrovských a nesmyslných daní.
Ale nejspíše to jsou jenom povídačky, tomu se nedá věřit. To se jenom tak říká, víš. Protože podle výpočtů tak blbý nikdo být nemůže!"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Gerde

Tam je vlastně napsáno:
Tak kde je úspěšná černošská země?

Na severu Afriky žijí potomci obyvatel římské říše smíšení s Araby.

Egypt byl jednou z nejoslnivějších civilizací historie celý starověk a dodneška fascinuje. Kartágo z pozdější římské provincie Afrika, která dalo kontinentu jméno, bylo ve skutečnosti obydlené féničany, čili asiaty, ještě před tím, než je římané dobyli, protože Římu směle konkurovali. V Lybii taky žili tehdy Féničané. V raném středověku území severní Afriky dobyli arabové, ale populace jsou rozdílné už napohled i jedna od druhé natož od černochů.

O afričanech, kteří byli ve skutečnosti němci, holanďani, belgičani, francouzi, portugalci nebo angličané se nemluví. O afričanech, kteří jsou ve skutečnosti indové, číňané či arabové také ne. O černoších.

Jde o to, že jako skupina černoši nijak speciálně nikde neuspěli. Jak jen se jim za posledních 70 let nadržuje. Dovedete si přestavit, že by češi vyjeli na západ a tam měli právo každého podezřívavě zkoumat, jestli je má dost rád a jestli náhodou o nich nemá špatné úmysly a že by někdo šel třeba do vězení za to, že by se o češích, východoevropanech či slovanech vyjádřil pohrdavě a s neúctou a my bychom to tedy cítili jako rasismus? Hned by nás všude brali do počtu, jen aby vypadali dobře a otevřeně.

To to zní absurdně, že. A černoši tyhle privilegia mají a pomalu nějakých padesát, šedesát let a co s tím dokázali?

Nic. Pár sportovců a muzikantů, což jsou dovednosti potřebné na machrování na děvky, ale civilizaci z toho neuděláte.

Zatím bez slepic