Barbaři zpravidla vyhrávají

Autor
Štítky

Dnešním článkem se chci vrátit ke včerejší diskusi, která poměrně rychle přeskočila z hesla Tálibán na heslo islám. Zaznělo toho docela hodně, tož pojďme si toto téma prokydat více. 

Když jsem dnešní článek připravoval, kouknul jsem se pro zajímavost, kolikrát se zde na Kydech nějaký text se štítkem "islám" objevil. Kupodivu moc ne. Je jich asi deset. Píšu už víc než čtyři roky, napsal jsem tedy víc než tisíc článků pro Kydy, ale jen v deseti z nich se islámu povrchně věnuji.

Vlastně mě to samotného překvapilo.

Imigrace z muslimských zemí je obrovská a hrozí rozkladem všeho, co tady v Evropě máme. Téměř všechny současné války se tak či onak týkají islámu. Ať už jde o Magreb, blízký východ, Perský záliv, Afghanistán, Irák... všude tam vládne islám a sekularismus aby člověk hledal lupou.  Takřka všechny mešity v Západní Evropě či na Balkánu hlásají radikánlí islám. Ve Francii varují před muslimskou komunitou i armádní generálové. No-go zóny jsou realitou, kterou už nepopírá ani majnstrým. Pokud někde dojde na teroristický útok, v devadesáti případech ze sta jde o terorismus islámský. 

A Vidlák za čtyři roky této vyhrocené doby hodí jen deset článků, které se alespoň okrajově věnují islámu. Méně než jedno procento. Přitom o všech těch moderních katastrofách píšu dnes a denně. Nejméně třetina mých článků popisuje migraci, americké války o ropu a vliv na Východě, náš boj v Kábulu za Prahu i náš nový boj v Mali. Tématu se věnuju velmi velmi často. Ale jen zcela výjimečně připisuju tyto události přímo Koránu či muslimské víře. Násobně častěji se zaměřuju na jevy politické a mocenské. 

Víte, já do toho tu víru cpu hrozně nerad. Jednoduše proto, že se o ní těžko mluví. Ono je hrozně jednoduché říci, že korán je zlo, islám je zlo a za všechno může šaríja. Ale víra v Alláha... jak jí mám popsat? Měřit se to nedá, ale díky ní se miliony lidí dávají do pohybu, vousáči v sandálech vítězí nad největší světovou velmocí a miliarda lidí hluboce, trvale a definitivně nenávidí Západ. Tak moc, že k nám sice utíkají, ale nesou nám ten islám, který jim doma ničí život. 

Podle mě to stojí za zamyšlení a to zamyšlení dost hluboké. Já jsem přečetl takřka všechny knihy o islámu, které jsou k mání. Dokonce jsem si i ten korán přečetl a dost pochybuju, že to udělal kdokoliv z těch, kteří v diskusi pronášejí definitivní soudy o islámu. Kamarádím s Petrem Hamplem, který má boj proti islámu přímo na své kohortě. Můj oblíbený autor Frederick Forsyth píše velmi zasvěceně o našich válkách v muslimských zemích, ale ani on není schopen jakkoliv blíže popsat, co se těm Tálibům, Islámskému státu, Al Káidě a dalším fanatikům doopravdy honí v hlavě. Jak to, že je tak snadné je zradikalizovat nejen tam v palestinském utečeneckém táboře, ale i v Amsterdamu? A jestli je tak jednoduché někomu vymýt mozek, proč to neumíme taky? Jestli na to existuje nějaký postup, proč ho už naše elity dávno nepoužily, aby si i z nás udělaly oddané a fanaticky věrné otroky za příslib ráje po smrti? 

Já sám často popisuju zfanatizování jako produkt bídného života i tady v našich západních zemích, ale vím, že to není přesné a dostatečné. Islámští fanatici pohrdající životem je možné rekrutovat i mezi nekonečně bohatými Saúdy a i mezi solidně žijícími muslimy v Paříži. 

Rád jsem četl Terezu Spencerovou, ale jakmile začala psát o svých cestách do Sýrie a Egypta, vlastně to byla óda na muslimský svět, kde jsou lidé zdvořilí, milí, příjemní, kde by se rozdali a život berou inšaláh. A pak ta stejná autorka píše o podřezávačích krků, kteří se nerozpakují dělat vynalézavé masové popravy jako ve středověku, kteří s koránem v ruce a s Alláhem v srdci jdou, kašlou na svoje životy a jsou schopní na armagedon lákat lidi z Evropy. 

Já sám se netajím tím, že jsem praktikující křesťan, ale lepší označení by bylo, že já opravdu věřím v Boha. Má víra je živá, opravdová s Hospodinem mluvím, svěřuju mu svůj život, občas s ním také zápasím... nechci to tady nějak moc rozpitvávat, ale prostě vím, že víra není foklór. Viděl jsem křesťany, kteří v náboženském vytržení mluvili cizími jazyky, viděl jsem lidi, kteří pro Ježíše obětovali svůj život službě a vzdali se úplně všeho. Viděl jsem, jak se feťák dostal z drog z hodiny na hodinu díky silnému křesťanskému náboženskému zážitku, který mu úplně otočil život. Viděl jsem i hodně malé tiché a pokorné víry, která ale jako kapka za kapkou nakonec rozhlodá kámen. Víra prostě existuje. Špatně se měří, ale nakonec jsou dějiny v podstatě jen dějinami věr a střetnutím mezi nimi. 

V poslední době mám pocit, že se na islám díváme podobně, jako se Římané dívali na barbarské Germány. Jasně, ono je to otužilé, je to bojovné, ale nemá to týmového ducha, není to schopné postavit legii se železnou kázní, nemá to zázemí, akvadukty, opevněná města, ba dokonce to nemá ani zásoby na zimu. Když to přijde kořistit, víc toho zničí než použije. Neplatí tohle stejně i pro muslimy? A nezapomeňme, že Řím tenkrát nevyhrál. 

Z našeho hlediska jsou muslimské státy prdel světa. Mor neštovice, bída, svrab, negramotnost, tmářství. Ale také vysoká porodnost a v podstatě neskutečně tvrdý výcvikový tábor v přežití. Muslimové mají k Darwinovi mnohem blíž než my. Oni to dělají přesně tak, jak to dělá příroda - té nikdy nevadily hromady mrtvol. Příroda jen potřebovala co nejrychlejší reprodukci, což velmi rychle tříbilo geny a nechávalo naživu ty nejkvalitnější. 

My sami sebe označujeme, že jsme na špici vývoje a máme pocit, že vývoj jde jen dopředu. Ale na druhou stranu se umíme masově děsit, jak naše vyspělost ničí planetu. A bez elektriky a kupy vymožeností bychom nepřežili ani týden. Tohle všechno pro muslimy neplatí. Oni jsou schopní vyžít velmi skromně, ale zároveň jsou schopní si vytvořit sounáležitost o které se nám může jen zdát. A jsou schopní se množit tak rychle, že je Amíci nestíhají střílet a já osobně si myslím, že ani atomovka by na tom nic nezměnila. Nemají nic z toho, čemu my říkáme civilizace, ale ani to nepotřebují. Stačí jim bojovnost, rychlá reprodukce a schopnost se sjednotit. 

Germáni také víc bojovali mezi sebou než s Římem. Dokonce se jedni germáni nechávali Římem najímat proti jiným germánům. Ale stejně zvítězili. Ne díky své civilizaci, ale právě naopak. Zvítězili, protože uměli vyžít s málem a i s tím málem měli tolik dětí, že jim to bohatě vynahradilo všechny ztráty z válek i z hladomorů. 

Rozhodně svým článkem nechci říct, že jsem nějaký nadšený z toho, že nám do Evropy jdou muslimové po milionech. Ani se nemíním podvolit. Ale zcela vážně varuji, že taháme za kratší konec páky i se svými raketami, počítači, auty a ústředním topením. Že tohle všechno nám nevynahradí primitivní bojovnost, vojenské ctnosti a víru jdoucí k sebeobětování. I když to vypadá, že islám je středověká zaostalost, oni se od nás učí. Jen se neučí všechno, učí se jen to, co proti nám budou potřebovat. Vojenství je u nich na vyšší úrovni než si myslíme. A to ostatní k naší porážce nepotřebují. Obzvlášť když se sami vzdáváme toho, co nás dostalo na vrchol. Rok od roku jsme pohodlnější, nevzdělanější, nevěrnější a neschopnější se spojit. Rok od roku máme méně víry v budoucnost a prakticky žádnou v posmrtný život, natož pak Ráj. Rok od roku máme méně lidí, co prodělali vojenský výcvik a méně a méně lidí schopných naší zemi bránit. 

Barbaři zpravidla vyhrávají.... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (116 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

krvesmilstvem…, nevim nevim.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

<a href=https://buystromectolon.com/>is there a legitimate canadian pharmacy where i can buy stromectol online</a>

Zatím bez slepic

http://prednisonebuyon.com/ - buy prednisone no prescription

Zatím bez slepic

purchase kamagra in u s a <a href="http://vskamagran.com ">vendo kamagra tenerife</a> kamagra anal

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Životní styl, který Evropa v poslední době zavedla se dá charakterizovat populárním heslem odvaž se, nevaž se. Zabýváme se okrajovými jevy jako je LGTB a nevadí nám neštěstí exekucí, bezdomovectví a upadání do bídy. Ztratili jsme pud sebezáchovy, zrušili jsme vojenskou službu a nahradili ji armádou za žold, za peníze a pocty. U Kábulu válčíme za Prahu tak dlouho až odtud utečeme. Lžeme si, ideologie zvítězila nad rozumem.
Přitom máme na čem stavět a co rozvíjet. Ale raději malým dětem budeme vysvětlovat že je mnoho pohlaví a oni si mohou vybrat takové, jaké se jim bude líbit. Stále je ale v nás síla, jak je vidět z pomoci při přírodní katastrofě. Jen tu sílu uvolnit a nechat působit potřebným směrem. Neshodneme se na ničem, očkováním počínaje a důchody konče. Vypadá to, že nevíme kudy kam, kam dál.
Muslimský svět je stále ještě mladý a má v sobě vnitřní sílu. Cítí, že má budoucnost před sebou a věří, že ji získá. Taková víra dává obrovskou sílu. Když se pravověrný muslim podívá na evropskou realitu, tak vidí obrovské materiální bohatství a stejně velkou morální bídu a nihilismus. Nelze se mu divit, že ho to dráždí a podněcuje.
Není to o víře v boha, je to o stavu společnosti. Náboženské války by nic nevyřešili, dnes ani v minulosti. Jen tekla krev.
Jak z toho? Kdo na to umí odpovědět? A existuje ještě odpověď?

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

"strejda" má pravdu mnohém, možná ve všem, ale ptám se : pamatujete na dobu před třiceti, padesáti léty? Vedli jsme tehdy takové dalekosáhlé a pesimistické úvahy? Svět o kterém píše "strejda" v prvním odstaci byl schován za železnou oponou, svět z druhého odstavce byl ještě dál a, navíc, byl nám ve své valné většině pozitivně nakloněn. Starosti nám dělaly špatně dostupné magnetofony, anglofonní hudba, moře v Karibiku apod. Ceny byly stálé, jak se zpívá v písničce, příjmy naprosté většiny se zvyšovaly, práce, i když mnohdy zbytečná, byla, nezaměstnaní, bezdomovci a lidé v insolvenci nebyli. Musíme čekat na katastrofu aby se na pár dnů uvolnilo to lepší co je v nás.
No nic, aby Čmoudovi nepraskla žilka nechám marného porovnávání. Každý nechť si raději porovná sám jaká byla a jaká je jeho víra v lepší příští, v mír, ve směřování tehdy ještě státu tehdy a teď.
Opakuji : zajímají mě jen zažité dojmy, ne ty vyčtené a odposlouchané dnešními -cátníky a padesátníky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Petřepavle, velice dobře si dobu před 60 lety a i bližší léta pamatuji. Byla to jiná doba, v mnohém jednodušší a prostší. Byla to ale doba plná nadějí na zlepšení, doba touhy po pokroku, po novém. Věřilo se, že bude stále lépe a život bude pestřejší a lepší. To vše dnes zmizelo, Netěšíme se, že bude lépe, ale bojíme se, že bude hůř. Tehdy jsme stoupali vzhůru a věřili, že naše cesta nemá konce - a nahoře je nebe, dnes sestupujeme stále níž a níž - a dole je jen peklo.
Platí to ale pouze pro naši euroatlantickou civilizaci. Číňané to vidí jinak, nejen Číňané. Celá Asie a také Latinská Amerika. Co si myslí černá Afrika nevím. Možná se chystá na cestu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (65 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ano v padesátých a šedesátých létech jsme doufali že bude lépe, že i tehdejší politický systém
se změní, zlepší (=byl mizerný ale zlepšoval se v letech šedesátých ve srovnání s těmi padesátými).

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Někdo věří pohádkám politiků a pohádkářům z farmaprůmyslu, jiný vědcům a svému rozumu. Kolaboranti s režimem v roce 1939, 1969 i 1989 se taky holedbali svou pravdou.
https://www.nasrestart.cz/videoaktuality/3492-rozhovor-s-dr-sonou-pekov…

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak to vidí Latinská Amerika? Ještě tak před třemi léty jsem zkoušel s nimi komunikovat. Včetně Venezuely. (Na Kubě je cenzura.) Bylo to ale hodně obtížné. Jejich chápání je někde na úrovni 5. třídy. Většinou nejsou schopni pochopit, co člověk říká. V US jsem udělal jeden pokus a bylo to podobné.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by yoker (neověřeno)

Trvalý odkaz

A není to tím, že ty nechápeš je a oni tebe?

Ber to jinak, rodiče se vrátili z dovolené v USA někdy v 2000, vykládali co tam vše zažili (provázel je rodinej známej co tam žil 30let, teď už je bohužel mrtví), vykládali co zažili a jaké to tam je, já poslouchal a nějak si přebral co říkali, pak sem tam jel sám a pobyl 4,5měsíce; vše co řekli v roce 2000 jsem najednou viděl úplně jinak, když to přeženu, když řekli "toto bylo červené", tak jsi viděl jiný obsah "naivní/hloupý/špatný/bez znalostí" v roce 2000 a jiný po tom pobytu za 4,5 měsíce, kdy jsi tam makal a poznal ten stát "na svou kůži"...

Yoker, osobně bych řekl, oni nemají pohled 5 letého, jenom si nevzájem nerozumíte a hádám, že oni mají pohled na komunikaci stejnou, že ty seš pro ně, taky 5 letej obsahově tím co píšeš...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dám trochu jinej příklad, jedna američanka dělá videa o tom jak žije v Čr, a popisovala rozdíl "lékarny u nás vs USA" a hlavní co nechápala, že si nemůže koupit "oblbováky volně jako v USA", že u nás, buď předpis nebo má smůlu...

Z tvého (Asi) pohledu 5 leté dítě co nechápe, že doktor je vystudovanej, ten ti dá to pravé vs její pohled, že to chce a proč by měla být omezená a poslouchat doktora.

Jiná kultura, jinak vyrostli, jinak zadrátované myšlení v hlavě, a vystihuje to i to co vidlák nechápe, pohled druhé strany, protože, když tam nebude 1 rok žít, aby poznal život tam v tom kulturním prostředí jiné společnosti, tak jenom vidíš obal, ale nikdy vnitřek a podle toho obalu pak soudíš blbě "je to 5 letý dítě nebo je to super vzdělanej člověk" a přitom v reálu to může být naopak...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

....Dále : cenzura, poklonkování sovětskému systému, rozkrádačky ze společného coby folklor, strach z papalášů, strach z SNB, strach z VB, strach z BSP, strach z BFLMPSVZ...
No a taky existovali lidé druhé, třetí kategorie. Co nesměli dát děti studovat, nesměli dělat svou profesi, nesměli vycestovat...
My byli taky např. odposloucháváni, nejen udáváni...jak se ukázalo později.

Technická.
Troufám si tvrdit, že významným hybatelem ve směru svržení režimu vlády KSČ byla právě že touha lidí po tom videorekoredéru, po dovolené v Itálii, po Mercedesu, po vile....paradoxní je, že to byli údajně " socialističtí lidé".
Mi by stačilo kdyby povolili drobné živnosti a utli cenzuru a zrušili doložkový rasismus....a policejní stát napřímili švýcarským směrem (opravdu tvrdá prevence a úperzekuce skutečných kriminálních činů). Což by ale zřejmě jen jejich pád oddálilo.

To nemá cenu - idealizovat si jakýkoliv režim. To je o ničem. Takhle jestli přemýšlejí muslimové, tak se taky nikam nepohnou.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

O tom nemá smysl debatovat, vytahovat své čistě osobní zkušenosti, to je pak propaganda. Takovým způsobem se za socialismu dělaly filmy o Západu, takovým způsobem se dnes dělají filmy o ČSSR, o Rusku, o Číně.
Ruku na srdce : lhali nám, vezmeme-li v potaz dnešní zkušenost s režimem, komunisti o Západu až tolik? Lžou nám o bývalém socialismu u nás, o Rusku, Maďarsku a Číně média dnes ?
Idealizovat si nějaký režim, to ne, ale vzít si dobré zkušenosti s ním k vylepšení jakéhokoli je potřeba.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Petrpavel : " ...Opakuji : zajímají mě jen zažité dojmy, ne ty vyčtené a odposlouchané dnešními -cátníky a padesátníky....."
Patrpavel, o několik hodin později: "...O tom nemá smysl debatovat, vytahovat své čistě osobní zkušenosti, to je pak propaganda...."

No lhali nám o více věcech, například i o tom, že jsou komunisty - přitom šlo o zcela běžné byrokraty či příživníky, kteří sami ani ve svých Základních organizacích nežili po komunisticku. Báli se toho, žili víceméně životem petite bourgeoise, tedy i ten jejich třídní boj (nepopírám, že některé statky by měly zvostat veřejnými) byl v něčem naprosto absurdní. To by musili pověsit i tu svou věrchušku (což někdy udělali, ale z jiných důvodů - to byl ne třídní boj, ale jen boj o koryta), kdyby ho vedli skutečně. Ta ale možná již po pseudokomunisticku žila (my ostatním sliby, ostatní nám zboží a služby).

Vám se některá kritika nelíbí...a tak ji nazvete propagandou.
Naopak se vám vychvalování téhož pozdává - a tak souhlasně mlčíte nebo přizvukujete.
To je ale také celkem běžný úkaz. Z toho si nic nedělejte, možná to dokonce jednou přejde.
-------------
Otázkou ale je, že " dobré" pro jendoho, může být " zlým" pro jiné. No a tak se to má vydiskutovat, což ale s propagand...eh, s pamětníky , kteří chtějí stále vidět jednobarevně, není dost dobře :-D možné. Je to zdlouhavé, je to nanicovaté.... a někdy i dost nudné. Čmoud či Antičmoud - jedna obnošená vesta.

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

Lenze za komunistov mohol relativne dobre zit aj 'slusny blbec' ... za demokratov je slusny blbec otlkany zo vsetkych stran, aby si clovek mohol dobre zit, musi mat z pekla stastie, alebo byt svinou

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

nebyla ideální. Bylo samozřejmě myšleno jako kritika hodnocení společnosti podle SVÉ peněženky a SVÉHO majetku. Tolik vysvětlené pro vás.
Kdo chce pochopil, kdo nechce šťourá.
Ale co, je to diskuse.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Já tu říkám pořád, že co je "pro jedny dobré může být pro jiné zlé".

Jenže místní komouše to strašně sere, protože to znamená, že byli ty svině, co žili na úkor jiných.

Oni potřebujou dokázat, že to bylo pro všechny pořád jen a jen dobré.

Budou z nich skvelí muslimové.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Muslimové potřebují osobnosti, které dokáží být fanatikem, ne hlupáky co vidí že kadý režim má dobré a zlé vlastnosti a jsou kritičt k oběma režimům a nedejbože je porovnávají a přemýšlí, s takových nebudou dobří nasledovníci Aláha...

Čmoude, Aláh potřebuje vygumovance jako ty co pak kromě řvaní jak děláš teĎ ty dostanou moc i "vychovávat" , aby jsme pochopili, my blůbci z mozkem, že jediná správná informace je ta co říkáš a když ji spochybnujeme, tak jdeme proti Aláhovi a zasloužíme trest...

Bojím se doby, kdy islám ovládne náš stát, protože lidi jako ty najednou dostanou moc vysvětlovat druhým "jedinou pravud" :(

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

byl vystaven embargu jako Československo (ocel, CMOS paměti), je tam hladomor a nikdo o nich neví.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

No nemyslím, stejně jako ČSR mělo za prdelí sovětský svaz co poslal obilí/ocel atd., tak muslimové dneska mají za sebou čínu a znovu rusa takže by tam hladomor nebyl, už teď Egypt krmí rus a ne USA, jak tomu bylo před 30 lety...

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

A já si pamatuji, že se na Afriku vybíralo už v 70.letech. Byli jsme nuceni donést peněžní prostředky na černoušky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

No podnikání bylo povolené od cca 78/79? Takže jsi požadoval nco co jsi měl :D Doložky měli být zrušené na sjezdu 1990=oficiální informacez návrhůl zjezdu a navrhnul Jakeš, protože už bylo deviz dost...

A zrušit cenzuru? Tu když zrušíš, tak ničíš stát, podívej se do USA, tam byla vždy a dneska u nás je taky, ,cenzura je základ státu, protože jinak ti vzdělává ideologicky občany nepřítel ;)
V tomto jediném chceš něco co fungující stát nikdy nesmí dopustit, jinak padne...

Zatím bez slepic

Pro třídní nepřítelé byl minulej režim o holém přežití a každej to nepřežil.

To neví jen sociopatácké prasátko, co se naučilo vytrvale se dívat jinam.

Váš muslimskej ekvivalent petřepavle, je nějakej vymaštěnej imám, kterej vykládá, jak je islám nejlepší, protože má dost manželek, který může mlátit, má dost dětí, který může mlátit, všichni v okolí se ho bojej a sem tam si zaletí někam do Pákistánu, oženit se s nějakou šestiletou.

Pak plnej nabubřelosti vykládá svá moudra a každý musí poslouchat, protože jinak by dostal na hubu. Za komunistů jste taky dostal na hubu, když jste neřikal to jediný dovolený.

Ale to vy nemůžete vědět, protože vás nikdy nic nedovoleného nenapadlo a jestli, tak jste to už dávno zapomněl.

Kaviárovej levičák může pořád žvanit a žvanit. Je sám popřením vlastních keců.

Nebo jste snad už založil komunu a žijete si tam podle komunistickejch principů.

Sotva, že. To by vás totiž něco stálo doopravdy a tak moc ten komunismus rád nemáte.

Jako všichni komouši.

Umíte jen brát.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)