Barevné revoluce

Autor
Štítky

Nebudeme kolem toho dlouze chodit. USA jsou (stále ještě) velmoc prvního řádu. Mají po světě hromadu vojenských základen, mají velvyslanectví prakticky v každé zemi a mají fůru (natisknutých) dolarů. Chovají se jako jakákoliv jiná velmoc... budují si vliv. V posledních letech to vidíme i u nás, ale nemyslete si, chodilo to tady takhle už do sametovky, ba ještě před ní. USA prostě mají vytipované lidi, kteří mají rádi ameriku a cpou jim peníze. Disidenti, spisovatelé, blogeři, novináři ... pokud adorují tu správnou stranu, jsou pravidelně zváni na ambasádní večírky, dostávají svoje ceny za přínos demokracii a svobodě, dostávají přísun dolárků na různé projekty a za nějaký čas už milý novinář napíše přesně to, co mu jeho kamarád Joe z velvyslanectví zatelefonuje. Dělá to zcela sám, není k tomu nijak nucen, prostě koná ve jménu svobody a demokracie v US střihu. 

Stejně tak si nebudeme nalhávat, že by to ostatní velmoci nedělaly. Jen Číňané si podobně zvou spíše podnikatele, kapitány průmyslu, skupují patenty i technologie a mají prsty prakticky v každém byznysu u nás. I obyčejné vodovodní kohoutky se u nás jen skládají dohromady. Rusové zase nemají moc peněz a tak holt musejí své prodloužené ručičky a huby lépe vybírat. Nemohou prostě plošně uplatit všechny. 

Tohle všechno známe. Minimálně od Ukrajinské krize, zničení Lybie a Sýrie si netřeba dělat iluze. Kamarád USák má všude svoje lidi a být nepřítelem ameriky je pěkně nebezpečné. Jakmile dojde na nějakou krizi, najednou se objeví noví revoluční hrdinové o kterých všichni píší, kteří jsou zřetelně na té straně dobra a přitom o těch lidech předtím nikdo neslyšel. Pokud se pak dokonce dostanou k moci, ukáže se, že jsou to zpravidla stejní hňupové jako ti před nimi, nebo ještě horší, jen říkají ti správné věty. 

Jenže ono to funguje také obráceně. Už dávno si leckdo tady na planetě všiml, že když je zneuznaný idiot, který nemá šanci si uplatnit svoje mocenské ambice, přísun peněz, všeobecnou nenažranost, či chilliasmus, má se na koho obrátit. Na US ambasádách má takový člověk otevřené dveře. Po pádu Shaddáma Husajna bylo v Iráku hodně zneuznaných, ale dostatečně odhodlaných vojáčků a kmenových vůdců. Někteří to pochopili a ukázalose, že stačí vykřikovat ta správná hesla, dostanete podporu a najednou ovládat půl Sýrie a třetinu Iráku. Ne, neděláte americkou politiku, děláte svojí politiku a těm zámořským satanům zpravidla trvá dost dlouho, než to pochopí. Kdyby ti hoši z IS nevyvěšovali videa z poprav na internet, nejspíš by to v Bílém domě nezjistili doteď. 

Stejně to funguje i jinde. Je to vlastně jednoduché... trochu se lísáte a umíte odříkat příslušné americké mantry a už si jedete svůj záměr za americké prachy. Havel to dotáhl na svojí bustu v Kongresu... bude se tam docela vyjímat vedle Pinocheta, Batisty, Porošenka, Sákašvilliho, Haschima Thaciho, krále Sálmána  a dlouhé řady dalších arcilotrů, kteří se naučili říkat ve své době ty správné fráze. Nu alespoň každý bude vědět, do které skupiny Havel patřil.

Když se podívám na současný svět, moc skutečných amerických hrdinů už vidět není. Mezi poslední zoufalce patří ten bývalý gruzínský prezident a blbeček v jedné osobě. Porošenko, ten si jede svoje, Kurdové si jedou svoje, Erdogan si jede svoje, I ten Sálmán a Netanjahu spíše vrtí psem než naopak. Pár hujerů je ještě v Evropě, ale to je taková křeč. Většinou jsou to spíš pitomci než velcí státníci či velké osobnosti. 

Kde na světě mají amíci nějakého svého koně, který by opravdu hájil americké zájmy? I ten čečenský Kadyrov je víc Putinovec do statků a hrdel než kterákoliv americká loutka. ani ti Jihokorejčíci či Japonci už nejsou co bývali.  USA se samozřejmě snaží, ale každá další barevná revoluce jen spustí síly, které si jedou svoje zájmy za americké prachy.  Takhle nevypadá světové spiknutí, takhle vypadá rozpad impéria. Zoufalá snaha najít si spojence a když ho najdu, tak ten šmejd si dělá co chce. Nakonec je to jen rozmnožení nepřátel, nic víc. 

Erdogan má díky americkým prachům druhou největší armádu NATO. A ani ti největší eurohujeři a američtí rektální alpinisté si už netroufají tvrdit, že je náš spojenec. Barevné revoluce nejsou americká genialita, ale americká blbost. Skutečně věrní spojenci už nejsou k mání. Ukázalo se, že při správně zvolené strategii si Říše sama zaplatí odboj proti sobě a ještě zbude na osobní ambice zneuznaných jednotlivců.  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Jenomže Vidláku, ty vidíš, že barevnou revolucí dostaneš kamaráda, že přesně toto má být výsledek, ale co když výsledek má být chaos? Viz libie, kdy jsi měl stát se silnou ekonomikou, schopnou zaplatit zpětný přechod na zlatý systém, obešel se v zahraniční politice bez velkých spojenců (si to myslel), že okázale ignoroval USA, ale i Rusko a chtěl si začít platit ve stylu USA i frantíky, jenomže frantík měl už svojeho pána a tomu začal vadit odchod z dolaru na zlato atd. a výsledkem je barevná revoluce a země v chaosu, země, která jak ty píšeš dělá stále více samostatnou politiku, ale když porovnám ten stát před barevnou a po, z hlediska síly a možností, tak si sám odpověz, stálo to za to i když "neposlouchají"...

Svět není černobílej, většinou je lepší mít proti sobe stát kterej "tě nenávidí", ale díky tobě je v chaosu a slabej než přítel co je silný a může tu sílu použít když nechceš... (i v ČR se říká přátele se drž blízko, ale nepřátele ještě blíž ;) ) Politika, diplomacie atd. není tak černobílá jak jsi popsal...

Zatím bez slepic

Jen drobnost - samozřejmě je i dobré, je-li mezi oním státem v chaosu a vámi půl světa... Každopádně do důsledku dovedené "Když je nemůžeme předstihnout, tak je dostatečně oslabíme".

Zatím bez slepic

T4ReSN5sZ7101YJZwxAJl43gfTdfCzhj
lTmLtLKODsRwW1V9gz4NaYKBjwhbOHuz
T6GkWIVm7XsuMEl8TFzE2zvNoD6yI6tv
DM4m7GhXqCkDcFmh8LO9yPZ5cLS5lPsF
LQdjwzobfhLt97H5cVzWlRJpn07SKiEC

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A nevěřím na něj jednoduše proto, že udržovat chaos je mnohonásobně dražší než udržovat spřáteleného diktátora nebo spřátelený režim. Jestli jde amíkům o chaos, tak proč je Irák a Afghanistán nejdražší americká válka? Sypou tam miliardy a miliardy dolarů jen na to udržování chaosu? To Erdogan či Putin umějí udělat chaos podstatně levněji. Saúdové jsou spojenci a ještě amíkům ve velkém platí za zbraně. Jo, v USA jsou kryhy, kterým ten chaos vyhovuje - americká armáda je solventní a dobře platí, ale na druhé straně jsou v USA kruhy, které chtějí ty prachy na jiné účely.
Ale myslím, že z toho udělám celý článek.

Zatím bez slepic

Jenže v USA se už vyrábí jen zbraně. Krásné, nové a chytré rakety, jak psal Trump. Kam je ale poslat? Nějaká záminka je zapotřebí, i tak naivní, jako USA použily v případě Iráku a Sýrie, což jsou stejně jen války mající za konečný cíl úder na Írán. S kým sousedí? Ze severu postsovětské středoasijské republiky. Tam to bez barevné revoluce nepůjde a navíc nejsou jako ukrajinský Janukovyč, který nechtěl střílet do vlastních lidí a raději ujel. Tam jsou diktátoři jako Saakašvili, kteří střelbu klidně nařídí. Na východě Afganistán a Pákistán. První je země, kam USA přinesly mír, demokracii, lidská práva - možná to platí ještě v Kábulu, jinde už dávno ne. Pákistán je oficiální spojenec. Z jihu Perský záliv a tam trvale parkuje americká flotila. Z východu Irák, další osvobozená země se silnou šíitskou menšinou. Na severovýchodě Turecko, Arménie, Azerbajdžán. V Azerbajdžánu má vojenskou základnu Izrael. Koho má Írán za spojence? Sýrii - rozbombardovaná. Jemen (bývalý severní Jemen)- tam zavádí demokracii a lidská práva Saúdi. Jinak žádné věrné spojence už nemá.
Území, které nelze ovládnout pro sebe, je nutné zničit, aby bylo nepříteli k ničemu, když je ovládne. V ČR na to bylo jadrné přísloví, co můžeš, urvi, co nemůžeš, zkurvi. Platí i pro mezinárodní politiku a přesně vystihuje její podstatu.
Tahle vojenská poučka platí v Sýrii, ale z opačné strany i na Ukrajině. Dokud Ukrajina nechtěla do NATO a EU, byla to obvyklá postsovětská země s bandou oligarchů a politiků, kteří kradli, co mohli (třeba Timošenková ukradla a prodala plynové rezervy). Měla výborné vztahy s Ruskem a výrazně levnější plyn. Stačil Majdan, a vše je jinak. Krym je zpátky ruský a nikdo už to nezmění. Sice ještě lidé placení USA vykřikují kecy o nutnosti návratu Krymu Ukrajině, ale i tak se Krym už nikdy nevrátí. Rusko se jej bez boje nevzdá. Půjde nějaký evropský politik válčit kvůli vzdálenému poloostrovu, kde si obyvatelstvo odhlasovalo samostatnost a připojení k Rusku? Nepůjde, stejně jako v 1938, zvláště, když se Rusko může ohánět Kosovem. Rusko vsadilo na rozpad Ukrajiny a podle mě si vybrali variantu, která se jim vyplní. Ale kudy půjde čára, kde se Ukrajina rozdělí a rozpadne? Ta má dva klíčové body. Prvním je Kyjev, druhým severní Podněstří. Tam bude čára rozpadu Ukrajiny, na které se domluví Polsko s Ruskem. Poláci to budou muset ještě hodně dobře promyslet, protože jinak začnou řvát Němci, že chtějí Poodří a Slezsko vrátit zpátky, když se Polákům vrátí západní Ukrajina. Výsledkem bude rozvrtaná Evropa, což se hodí USA, Rusku, Číně a v lokálních zájmech velkým státům (Německo, Francie) z ekonomických důvodů a malým státům kvůli muslimské nadílce.
Jsou to geopolitické šachy nebo hra go, kde se snaží zlikvidovat jednotlivé figury protivníka, než dojde k útoku na krále nepřítele. S tím, že figury jsou proměnlivé a včerejší přítel je dnešní nepřítel.
Dnes se hraje o likvidaci Íránu a Ukrajiny. U prvního se to nedaří, u druhého vše běží jako dobře namazaný stroj. Ukrajina nepřežije další ekonomickou krizi, ale sama ji nespustí.

Zatím bez slepic

jak píše Gerd. Co můžeš urvi, co nemůžeš zkurvi. Chaos není drahý. Stačí zničit centrální moc a v národnostně, nábožensky složitých oblastech, jako je Libye, Irák ale i Ukrajina, se chaos udržuje sám od sebe a stačí velmi malé prostředky k jeho udržování na požadované úrovni.

Zatím bez slepic

Drahé? Když máš tiskárnu na peníze?

A že Putin to dělá levněji? no když si Babiš postaví Barák, tak ho to bude stát hooodně peněz, když já to budu dělat svépomocí, tak to budu mít x levnější, ale v reálu Vidláku, kdo na tom bude lépe ;)

Jasne, prachy jdou buď na to či ono a hádají se o to na co, ale je to rozdíl mezi tím, že ty prachy jdou buĎ do jedné korporace nebo druhé, když ale president co se tváří jako novej přijde, opět to padne kde je... Byl tam Bush starší, přišel jinej Clinton... Byl tam clinton přišel jinej Bush, pak jinej Obama a jeste jinej Trump a karavana bez ohledu na jejich kecy jede dál, já říkám, je super, že když sji Vidláku slyšel Trumpa či Obamu, že říkali jaká velká změna s nima přichází, ale když se podíváš na výsledky, fakt chceš tvrdit, že kromě PR a dalších keců je nějaké změna nebo jde stále rozděluj a panuj... V latinské americe jedou pomocí drog, v arábii pomocí zbraní, v evropě pomocí neziskovek,m jiné nástroje výsledek co chtějí stejný CHAOS, nebo fakt myslíš, že je rozdíl jestli někoho zoitročíš "zbraní nebo drogou nebo koupením", když vždy dostaneš chaos...

P.S. A sám říkáš, že kupují zbraně, ale jaké, které jssou na skladech a když musí dostat nové, tak staré prodají/použijí a na tom co vidělali zaplatí ty nové co buodu 10-15let na skladě a pak se použijí/prodají v další části světa :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Ta prachy jsou jen vytažené z těch zemí,kde ovlivňují nemalou část společnosti.
Ten chaos je platný pořád,udržovat společnost v stresu a připravenost k válce,viz Ukrajina.
To je ten problém,že je všude dost ochotných sloužit USA židům,Pjakin jim říká rosionisté.
Pokud některý nechce sloužit,platit povinnou platbu,je likvidován,nebo mu zaberou konto.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A jejej, Vidlák začíná trefovat mimo terč.

Základním uspořádáním společnosti je vždy a za každých okolností od nepaměti: rozděluj a panuj.
EU to dotacemi dotáhla demokraticky k dokonalosti.

Tam, kde je společnost spořádána a má své zaběhlé rozděluj a panuj je obtížní prosazovat cizí rozděluj a panuj. K tomu je třeba společnost vychýlit, zrušit zaběhlé rozděluj a panuj jakýmikoli prostředky a postupně, nejdříve ekonomickým a posléze vlastním politickým vlivem nastolit ono toužebné vlastní rozděluj a panuj. Lidově, mít to pod kontrolou. V tom není žádná konspirace, jen a jen čisťounká Occamova břitva.
To, že se v tom mezi údobí mezi sebou ti lidé mydlí hlava nehlava, pranic přirozeně demokraticky, nezáleží. Hlavně aby to bylo co nejdál od vlastního území a bonus je, když je to u nepřítelova území. Čím blíž, tím lépe. Nejlépe, když se ty nepokoje přelijí k nepříteli. To se to pak rozděluje a panuje a taky trošičku i demokraticko kapitalisticky odsává kapitál.

Začínám mít vážné pochybnosti.

Zatím bez slepic

Na Ukrajině to bylo skoro zadarmo !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se nám vyjádřil k výrobě novičoku u nás a vyvolal tím (jako obvykle) pozdvižení a zmatek v brabeništi "demokratických" stran.

Nádhera to sledovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud víme,Zeman pověřil BIS,ať to zjistí,jestli se u nás pracovalo kolem Novičoku.
Takže Zeman potvrdil zjištění BIS,Zeman se jen nechtěl mýlit s USA.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo nelže s námi - mluví pravdu proti nám !
A je tudíž vlastizrádce naší euroatlantické vlasti, admirále !!!

Kromě přirozených Vůdců typu Šiklová, Gabal, Janda to chápe málokdo.
Ostatní se v marné snaze zachovat si duševní integritu pijí pražskou kávu a snaží věřit, že mír je válka a válka je mír, lež je pravda a nenávist je láska ...nebo alespoň mírově obchodují s lavičkami Václava Havla. Něco na tom je - pokud budeme svým pozadím v kontaktu s lavičkou VH, začneme třeba nasávat ideje prdelemi a tudíž se nám nezpochybnitelné novopravdy rychleji vsáknou do organizmu, než když to jde přes mozek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Spinave-hry-Expert-na-z…
*****************
"Přihlouplý příběh o použití chemických zbraní a jejich následném zničení spravedlivým Západem už přitom není ani vzdáleně pravděpodobný nebo uvěřitelný. Od nás se vyžaduje pouze projevení solidarity s útočníkem, s porušením mezinárodního práva, s nespravedlivou a hloupou kampaní. Jsme přece spojenci, že?

Ono to celé má daleko širší souvislosti. Jde především o nový globální platební a rezervní systém, jehož vznik ohrožuje anglosaskou dominanci v oblasti kontroly finančních toků a zadlužování nebo, chcete-li, budování závislosti zbytku světa na jedné rezervní měně či jejích subtilnějších derivátech. Jde nepochybně i o nové primární energetické zdroje, které by mohly ukončit honbu za uhlovodíkovými i jadernými palivy. Hraje se tedy o surovinové zdroje, o trhy, o finanční vliv na fungování zbytku světa. A pro nás je velmi důležité, abychom se v tomto poněkud chaotickém světě nechovali jako přikyvující hlupáci, což předvedla v této krizi novičok – Dúmá naprostá většina českých politiků, ale jako pragmaticky uvažující a jednající země, která dělá to, co je v zájmu jejích občanů."
********
"Barevná revoluce" je útok pomocí té nejnebezpečnější biologické zbraně - pomocí organizmu, který se jmenuje "člověk".
Pokud tedy v té či oné zemi žije alespoň jeden lidský obyvatel, je možno prohlásit, že země má biologické zbraně a je tudíž třeba legitimně (kdyžuž to nejde legálně) o jejich zbytku, tj. vybít neposlušnou a nepotřebnou část obyvatelstvo do posledního muže a ženy.
Buď klasickými zbraněmi, nebo vyvoláním antagnizmů a podporou VŠECH vzájemně se podezírajících a znenáviděných skupin obyvatel, aby se povraždili vzájemně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

....podle materiálů čínských analytických vojenských zdrojů – a to je vždycky zajímavé.(citováno z ruského zdroje, proto "my" =rusové )

Došlo k tomu, že region Východní Ghúty je nacpán teroristickými skupinami – protureckými, prosaúdskými. Je ale třeba říci, že ruští vojenští specialisté tam provádějí úplně stejné operace, jaké před časem prováděli ve východním Aleppu. Takže i bič i cukr, i laskavě i tvrdě, vedou jednání o propuštění těchto islamistů, včetně jejich rodin – chtějí-li zůstat naživu. Je velký rozdíl mezi tím, jak pracují naši a jak Američané. My operujeme rozumně a minimalizujeme vojenské i nevojenské ztráty – a nejen svoje, a nabízíme jim: „Dobrá, nemáte rádi Asada, to je vaše věc, ale chcete vy i vaše rodiny zůstat naživu?“ Operací k osvobození Východní Ghúty bylo mnoho a Číňané poukazují na to, že většina z nich ztroskotala, což naprosto neodpovídá operacím, které vedou ruští vojenští poradci. Závěr je jednoznačný – široká agenturní síť v řadách syrské vládní armády. Ve Východní Ghútě došlo k vážným ztrátám v řadách syrské armády. Zahynulo tam sedm syrských generálů a kromě nich i několik zkušených ruských vojenských poradců. Toho si ruské nejvyšší vojenské velení nemohlo nepovšimnout.

Skoro šest let je Východní Ghúta základnou pro teroristické útoky v syrském hlavním městě, pro útoky proti syrským, ale i ruským vojenským základnám Hmímim a Tartús. Jde o to, že drony použité při koordinovaném útoku na ruské základny byly vybaveny čínskými procesory a analýzou jejich navigačních údajů si naši specialisté ověřili, že byly vypuštěny z Východní Ghúty.

Plánovalo se, že islamisté budou území Ghúty kontrolovat minimálně do poloviny letošního roku, přičemž počátkem dubna se jim podařilo několikrát zaútočit na ruské vojenské objekty – proto vyčišťovací operace ruských sil. Bylo zjištěno, že v obydlených místech tohoto regionu operuje mnoho západních vojenských poradců z řad aktivních příslušníků ozbrojených sil Británie a USA s nejnovějším vybavením, s moderními spojovacími prostředky. Pokud se snad někdo domnívá, že „fantom Skripalových“ a veškerá hysterie kolem byly proto, že oni nás sami od sebe nemilují, tak to není úplně pravda. Důvodem byl velmi konkrétní neúspěch ve velmi konkrétním regionu zeměkoule po velmi vážných ztrátách amerických i britských. Velení amerických sil speciálních operací naplánovalo noční útok 200 raket Tomahawk přednostně na syrské objekty, kde jsou soustředěny ruské speciální jednotky, ruští poradci nebo velké zásoby munice a dalšího vybavení.

A tady to začíná být zajímavé. Vzpomínáte-li si, jak náčelník ruského genštábu Gerasimov varoval, že jestliže cokoli poletí na místa dislokace ruských občanů, bude sestřeleno nejen to, ale i nosič. (Tedy třeba i letadlová loď – pozn. překl.) A u nás tady někteří hned propadli hysterii na téma – jak to, to budeme bít Angličany, Američany? Ale co bychom mohli dělat, pokud by na nás zaútočili?

Navíc, podle čínských zdrojů, Američané plánovali ve Východní Ghútě výsadek s cílem maximálně zkomplikovat naši vyčišťovací operaci. Plán ale, z řady příčin, neuskutečnili. Pozorovatelé z arabských zemí a čínští analytici očekávali, že Američané podniknou rozhodné kroky k záchraně jim podřízených seskupení. To by ovšem hraničilo s vyhlášením války Moskvě, protože my jsme prohlásili to, co jsme prohlásili. Znovu připomínám, že myšlenka ničení letadel, raket i jejich nosičů je právě o tom.

Před zahájením vyčišťovací operace ve Východní Ghútě ruské letecké síly posílily leteckou skupinu na 100 jednotek. Na základně Hmímim bylo soustředěno 8 stíhacích bombardérů SU-34, které přesnými údery likvidovaly řídící a spojovací místa předpokládaného protivníka. Američané přitom nečekali, že sami piloti SU-34 a SU-27 dokáží podniknout 30 i více letů za den. Za 3 měsíce operace bylo na pozice protivníka shozeno cca 7 tisíc bomb, zahynulo kolem 20 tisíc bojovníků a členů jejich rodin. Na bojovém duchu bojovníků ve Východní Ghútě se velmi podepsaly přesné likvidace amerických a britských vojenských instruktorů. Jen podle výsledků nočního bombardování 17. března bylo zlikvidováno kolem 200 příslušníků speciálních sil armády Spojených států. Znovu opakuji, že jde o informace z čínských zpravodajských zdrojů – nikoli o nějaké naše výmysly. To vůbec nejde srovnat s hysterií kolem Skripalových, s „projevy solidarity“. Slyšeli jste od nich alespoň slovo o tom, o čem teď mluvíme? Jistěže ne. Přece se nepodepíší pod takovými ztrátami, pod vlastní neschopností! Dovedu si představit, co by se stalo Trumpovi, kterého noviny milují jako pes hůl.

Je třeba říci, že syrské vládní síly jsou málo efektivní, ale byly tam soustředěny dostatečné síly našich speciálních operací. A ty už udeřily na pozice bojovníků a chytali jejich polní velitele na jedničku s hvězdičkou. Právě ruské speciální jednotky zajaly velitele Al Rahmána. Číňané zaznamenávají velmi vysokou efektivitu jednotlivých druhů ruské techniky a výzbroje – jako transportérů „Terminátor“ a „Terminátor-2“, termobarické náboje, atd. Z jejich hlediska i naprosto nejvyšší úroveň koordinace mezi různými ruskými jednotkami. To k otázce, nakolik profesionální je ruská armáda a jak umí bojovat, když musí…

Už v březnu t.r. se Čínané domnívali, že k slábnutí odporu islamistů ve Východní Ghútě došlo především díky přítomnosti velkého množství amerických britských vojenských poradců. Na rozdíl od Aleppa je v Ghútě situace jiná. Od té doby dostali pěkně naloženo a ukázalo se, že se nemohou vyhnout odhalení a zajetí – dokonce i při pokusu o odchod z obklíčení spolu s islamisty. K 1. dubnu odešlo z pěti obydlených míst Východní Ghúty 14 tisíc islamistů a 28 tisíc jejich rodinných příslušníků, a to nemluvím o více než 120 tisících civilistů. Řeč je jen o islamistech a jejich rodinách, mezi nimiž byli zamaskováni Britové a Američané. Zvlášť zoufale se, podle čínských údajů, o únik z obklíčení snažili vojáci 22. pluku britské speciální paradesantní služby. Kvůli úniku přes kordon ruské vojenské policie se dokonce oblékli do ženského oděvu – burky… někteří z nich se tak dostali až do provincie Idlíb. V této souvislosti je třeba říci, že Angličané při provedení tajných operací v Sýrii a Afghánistánu využívají prostředky maskování maximálně. Jednotkami ruských speciálních operací bylo v jednom z okresů Východní Ghúty zablokováno kolem 200 britských vojenských specialistů. K jejich osvobození Londýn zapojil všechny diplomatické kanály spojení s Moskvou. Chápete už, proč tak hysterčí? Případ Skripal, bití hlavou o zeď, výkřiky o tajné příšeře z mořských hlubin…

Podle čínských specialistů se Američané přes své operativce v Sýrii pokoušeli k odvedení pozornosti syrských vojsk a ruských specialistů od Východní Ghúty zorganizovat ofenzívu z regionu Tanf … ovšem vzhledem k dostatku letadel a dalších prostředků dokáží ruští vojáci zasahovat současně v různých regionech Sýrie. Američané po linii tajných služeb provedli více než 350 letů do Jordánska, kam dopravili moderní výzbroj, kterou plánují dopravit do Sýrie k zadržování ofenzívy vládních vojsk a ruských specialistů na jižním a jihovýchodním směru.

Čínští specialisté hodnotí situaci následovně: Spojené státy nestáhnou jednotky a tím méně přistoupí k jejich početnímu snížení mezi islamisty. Na jejich svěřence rozšíří vliv Turci, Saúdové, Emiráty a další země. Američané jsou samozřejmě zainteresováni na rozvratu Sýrie, nicméně nemohou pustit z ruky kontrolu na regionem, který je strategicky důležitý pro Rusko a Čínu. To jen na konto výkřiků, že my tam na vlastní pěst kohosi zachraňujeme a ve skutečnosti… Ale Číňané z nějakého důvodu mají za to, že je to důležité i pro ně. Možná proto, že je tam velmi mnoho ujgurských teroristů, možná proto, že nemají nejmenší pochyby o tom, proti komu potom Američané ty vycvičené Ujgury pošlou, bereme-li v potaz obchodní válku proti Číně, vyhlášenou Trumpem. Válku proti výrobcům oceli a hliníku – a odpovědí je, že 128 položek amerického zboží bude v Číně zatíženo pětadvacetiprocentním clem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zajímavé. Pročtu ještě jednou zítra.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

cash to go
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

real payday loan sites
<a href="http://paydayonlineexpress.com">loans for bad credit</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

online payday lenders only
<a href="http://paydayonlineexpress.com">pay day loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cialis generic review <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> generic cialis online canada <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> allergy to cialis pharmacy <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> is there a generic viagra <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Renova expres cialis pills <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> can you buy cialis over the counter <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> cialis online prescription <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> cialis generic purchase <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra e similares <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Discount buy generic cialis online <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> cialis pills cheap <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> generic cialis 20mg circuit city mexico <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> price cialis 20mg <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra risks <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Viagra shop in london cialis generic <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> male enhancement cialis generic generic <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> cialis buy uk <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> viagra test <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Buy cialis online in america <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> buy cialis online in united states <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> cialis online generic <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> what would happen if a woman took viagra <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Buy cialis pills <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> cialis generic online <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra levitra cialis generic drugs <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> reductil online without prescription cialis 20mg <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> nitroglycerin and viagra <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Buy cialis in mexico cialis <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> caverta in india cialis generic <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> buy cialis professional online <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> viagra para mujeres <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sporanox msds cialis pills <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> prices cialis soft tabs <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> order generic cialis online <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> cialis splitting tablets <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> que viagra es mejor <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Next day cialis generic <a href="http://www.cialisongen.com/#">generic cialis online</a> buy tadalafil india <a href="https://cialisnorxs.com/#">generic cialis online</a> one day loan <a href="http://paydaysonlinemoney.com/#">loans for bad credit</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="http://cialisknfrx.com/#">cheap cialis online</a> <a href="http://viagrabstnrx.com/#">viagra generic</a> <a href="http://genviagramdmrx.com/#">viagra coupon</a> <a href="http://calismdmrxonline.com/#">generic cialis online</a> <a href="http://viagralx.com/#">generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> <a href="http://genviagramdmrx.com/#">buy viagra</a> <a href="http://cialisknfrx.com/#">online cialis</a> <a href="http://cialisherrx.com/#">buy cialis online</a> <a href="http://cialisbs.com/#">generic cialis online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sample cialis pills buy <a href="http://www.cialisongen.com/#">cheap cialis online</a> generic cialis overnight delivery <a href="https://cialisnorxs.com/#">online cialis</a> 500 fast cash <a href="http://paydaysonlinemoney.com/#">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="http://cialisknfrx.com/#">cheap cialis online</a> <a href="http://mrxcialisrx.com/#">generic cialis</a> <a href="http://cialismnrx.com/#">generic cialis online</a> <a href="http://cialismdmarx.com/#">generic cialis</a> <a href="http://paydayonlineexpress.com/#">quick cash advance online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

And hypertension cialis pills <a href="http://www.cialisongen.com/#">generic cialis online</a> cialis tablets side effects <a href="https://cialisnorxs.com/#">online cialis</a> hassle free loans <a href="http://paydaysonlinemoney.com/#">loans for bad credit</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cialis generic cheap buy <a href="http://www.cialisongen.com/#">buy generic cialis</a> buy generic cialis university of kentucky <a href="https://cialisnorxs.com/#">buy generic cialis online</a> need loans <a href="http://paydaysonlinemoney.com/#">payday loans</a>

Zatím bez slepic