BPV

Autor
Štítky

Není to sice úplně velikonoční text, ale hodí se ke včerejšímu článku o Babišovi. Proto mi promiňte, že kazím Velikonoce politikou, ale zatím nám jede vlna. Zítra toho na chvíli necháme.

Ještě jednou shrnu včerejší text: 

Na jedné straně tu máme téměř splněný sen všech socialistů, agrárníků a dalších. Mnoha lidem se teď žije dobře. mají práci, mohou ji snadno změnit, i pokladní v Lidlu si slušně polepšila a pokud zvládají své dluhy a nebo v minulosti nenalítli na sliby o lepších zítřkách s hypotékou, mohou do budoucnosti hledět celkem s optimismem. Na zubaře se čeká i na jiná vyšetření, ale člověk se jich dočká a pokud nechcete bydlet zrovna v Praze, i to bydlení se dá sehnat. 

Ale má to samozřejmě svá mračna. Osm set tisíc lidí uvízlo ve spárech exekutorské mafie, ve Vidlákově je každý šestý člověk v exekuci. Navíc naše elita z devadesátých se začíná bát o svoje prebendy a spojí se třeba s ďáblem, jen aby nepřišli o postavení a moc, ať už v kterékoliv podobě. A tak nám ztrácejí tradiční strany, objevují se protestní hnutí a pomalu se vytrácejí sny i pravdy z devadesátých let. Ale pojďme to vzít od začátku: 

Přišla sametovka, první svobodné volby a étos demokracie. Havel tehdy v projevech povídal lidem, že nebude nezaměstnanost, že by mělo být ještě více sociálních jistot. Zkrátka hovořil o tom, co bylo v touhách běžných lidí - že se ve svobodě uvolní potenciál lidí, který byl přidušen komunistickou ideologií a tehdejší institucionální blbosti (jak to nazval Karel Kryl). Byla to doba občanského fóra a prvního nadechnutí ve svobodě. 

Paradoxně jeden z prvních, kdo rozpoznal, že to nebude tak hezké a růžové byl právě ten Karel Kryl. Jeho posametové písničky jsou tak brutálně upřímné, že se nedivím, že raději rychle zemřel, protože se na to nemohl dívat. Rozdělilo se Československo  Občanské fórum mělo pěkné logo, ale žádný program, Havel prodal Lucernu Chemapolu, protože to byl přece nejlepší kšeft jeho života, Klaus národu vysvětlil, že neexistují černé peníze a bačovat začal Kožený, Helbigové, Ivan Jonák a další. Volič dostal první výchovnou lekci. 

I upnul se volič k novým slibům, že je možné bývalé zločiny vyšetřit, přehmaty napravit. Většina peněz ještě nikam neutekla, měli je poschovávané právě ti Kožení, Jonáci, ale také ministři, starostové, úředníci a senátoři. A tak přišel Zeman. A oposlouva. A zahraniční peníze, privatizace bankovního sektoru a základ dnešních unikajících dividend. A nic se nevyšetřilo. Peníze se do republiky nevrátily, nové pořádky se ukázaly silnější než deset Zemanů a navíc se ukázalo, že Bimbovi stačí tlačenka a trochu moci, ale ostatním kolem něj to nestačilo. A volič dostal druhou lekci. Že je sice možné odstavit Klause od premiérského křesla, ale místo něj přijdou další Klausové. A že mezi ČSSD a ODS není zase takový rozdíl. Leckdo tuto situaci voličsky nerozchodil. 

Ve stejné době Havel humanitárně bombardoval a začaly nás pomalu kádrovat neziskovky. Zatím jen pomalu. Amerika se ze země svobody pomaloučku polehoučku začala měnit v klasické impérium. Volič dostal další lekci.  Lidská práva jsou dobrá pro otloukání ostatních, ale my Západ si můžeme dělat co chceme. Tohle je moje raná dospělost. 

Ovšem lekcím nemělo být konec. ČSSD se zbavila Zemana s tím, že Špidla ještě zachrání paběrky minulosti a nakonec to dobře dopadne. Nedopadlo. Přišel Gross, pak Paroubek a stačilo pár podrazů uvnitř ČSSD, aby vládl Topolánek. Klaus se dostal na hrad a po deseti letech svojí éru komplet amnestoval. 

Vláda Topolánka, Kalouska a Nečase, to byla jedna dlouhá a trvalá voličská lekce. Škola života par excelance. 

 

Volič se poučil... Výchova Havlem, Klausem a ostatními přinesla svoje výsledky. Ale ne ty, které si jmenovaní představovali. 

 

Část voličů to prostě nerozchodila. Myslím, že jeden z nich je i Vlk z Kosy. Tit voliči dlouho věřili ve spravedlnost a nápravu, volili podle toho a znovu a znovu byli zklamáni. Leckdo z této skupiny už k volbám nechodí, protože to nemá cenu. 

Další voliči se mají dobře. Na privatizaci si nahrabali, rozchodili podniky. stát jim šel na ruku, dělají úzkoprofilový dobře hodnocený obor. jedou za státní peníze, jsou přisátí na neziskovkách, penězovodech, ti žádnou změnu nechtějí. Ale zase jich není tolik. 

Další voliči mají ty exekuce, jsou v háji a žádná světlá budoucnost pro ně není. A nebo už nechtějí v těch lžích žít dál a tak volí protestně. Volí ty, co jim mluví z duše, co pojmenovávají problémy a vlastně ani nejde o to, zda je umí řešit. Je dost možné, že ty problémy neumí řešit nikdo. 

A pak je tu velká skupina voličů (a já se řadím mezi ně), kteří se stali brutálními pragmatiky.Demokracie a lidská práva jsou jen slovo, jen chiméra pro oblbování davu, za tím vším je klasika - touha po penězích a po moci a je nesmysl chtít slušného poctivého politika, protože nic podobného neexistuje. Je možné volit menší zlo a nebo prostě měnit preference a politika prostě zužitkovat, vytěžit a pak ho odhodit na smetiště dějin. 

Myslím, že Babiše volilo hodně takových lidí. Z Německa s valí zakázky, krize pominula, pro takovou dobu bude Babiš ideálním kormidelníkem. A protože se doba změní, bude prostor zase pro jiné. Pochybuji, že by Babiše volil někdo, kdo by si od něj sliboval zlepšení lidských práv, pevnější euroatlantickou vazbu či Evropské hodnoty. Od babiše si volič sliboval prachy.... Vybrat daně, pokud možno je rozumně utratit, zvalorizovat důchody, napravit ty nejhorší úsporné balíčky z minulosti a udržet konjunkturu co možná nejdéle. 

Babiš měl v tomto výhodu, dokud přesně tohle dělal. EET volič snesl, Kontrolní hlášení volič snesl, i Čapí hnízdo volič snesl, dokud Babiš dělal cifršpióna. Paradoxně teď  začal Babiš dělat opravdu politiku se vším všudy - s vyhošťováním diplomatů, přijímáním zahraničních řídících důstojníků, poklonkováním Bruseli a tak dále. On moc nemá na výběr, dělat by to museli všichni, ale BPV (brutálně pragmatický volič) se už začne rozmýšlet, jestli mu tohle za to stojí. 

 

Osobně si myslím, že pokud budou předčasné volby, tak Babiš neuspěje lépe. Protože už stihl leckoho zklamat. Jen ti zklamaní už nebudou zhrzení. Už byli zklamáni tolikrát, že si zvykli a prostě to hodí někomu jinému, kdo bude mít potenciál v konkrétním čase řešit konkrétní problémy. Nikdo se z Babiše už nesesype. Jen půjde jinam. Na vzestupu je Okamura.  

Pokud předčasné volby nebudou, tak Babiš v klidu dovládne. Vycucne z Německa ještě co půjde kšeftů, ještě párkrát zvalorizuje důchody, udrží rozpočet tak nějak na nule a pak přijde zůčtování. Možná dokonce uspěje a bude pokračovat. Možná si volič vyhodnotí, že ekonomika stále šlape, Babišovi to docela jde a směrnice o zbraních nebo Dublin 4 zase nejsou tak podstatné pro zdejší život v porovnání s plnou zaměstnaností. Ale je dost možné, že to volič zhodnotí jinak. Že to za to nestojí a Babiš bude odejít.

Babiš má zkrátka voliče, kteří ho nevolí z ideologie a také si do něj nepromítají mesiášské vize. Babiše volí brutální pragmatici, kteří jej (možná s trochou lítosti) politicky popraví ve chvíli, kdy začne dělat blbosti. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Brutálně upřímný článek, ale vhled do pragmatické duše té části národa, co rozhoduje volby. Ano, řeči o lidských právech se hezky poslouchají, ale čím se liší lidská práva v Tibetu od místních bezdomovců? Proč podporovat nějaký UNICEF, když musíme pomáhat na operaci českých občanů? Dosud nikdo nevysvětlil, v čem by se měly lišit Kosovo a Krym. Pro spoustu lidí jde o stejný model. Albánci přečíslili Srby na jejich historickém území, tak se odtrhli. Na Krymu se většina obyvatel rozhodla nežít nadále v Ukrajině, tak se nemohli odtrhnout? Kosovem dostala mezinárodní politika tolik na frak, že nějaké akce Putina už nikoho nevybudí. Trochu vysoká cena za sex Billa Clintona s Monikou Lewinskou. Asi nejdražší sexuální poměr v historii lidstva, kam se hrabe Nečas s Nagyovou a jejími kabelkami!
O politicích jsme ztratili veškeré iluze, placení idealisté typu Jakuba Jandy z Evropských hodnot mají jen morálku pornoherců ochotných za prachy sehrát jakékoliv nechutné divadlo.
Nějaké apely pár herců vzrušily jen pár Pražáků a naivních dětí. Zbytek národa se na to vykašlal. Politologové, analytici, novináři, herci a zpěváci, dokonce i vědci se předvedli jako nájemné prostitutky, které tvrdí zrovna názory toho, kdo jim platí. Na myšlení národa ztratili jakýkoliv vliv. První šok pro samozvané elity národa přišel při první přímé prezidentské volbě. Tolik horovali pro Karla Schwarzenberga, celá Praha za ním stála, jen ti vidláci z venkova a menších měst jim do dobře rozjeté akce hodili podávky. nebo hnojné vidle. Poučeni z předchozích nezdarů hledali v Kroměřížských výzvách a hledali vědce, až jim na to jeden s ambiciózní manželkou kývnul. Málem mu to i vyšlo, jen se hloupě angažoval v nějaké výzvě vědců za přijímání muslimských imigrantů. Tak volič hodil podávky do plánů samozvaných elit podruhé. A názorům elit, třeba Tomáše Halíka se bohapustě vysmál.
Ukázalo se, že mediální masáž vytvořila značně imunní a netečné obyvatelstvo, kterému je jedno, že se válčí někde na východní Ukrajině, že někdo neznámý sestřelil letadlo MH-17 navedené do bojové zóny kyjevskými letovými dispečery. Nějaké červené karty pro Zemana, stávky studentů za ČT a ČRo, proti Babišovi za Čapí hnízdo, to vše nechává voliče úplně lhostejnými. Dokonce ani opakování vraždy nějakého českého novináře by lidi do ulic nevyhnalo ani tolik, jako vražda Kuciaka na Slovensku.
České, moravské a slezské voliče totiž zajímá něco úplně jiného a politici se ocitli přesně v pozici členů UV KSČ, kteří zůstali jako kůl v plotě, jak kdysi trefně zhodnotil Miloš Jakeš. A zaplacení agenti se snaží najít ten čin, který obyvatelstvo ČR donutí vyrazit ochotně do boje proti Rusku. Mohou si ušetřit peníze, nic takového není a nebude. I kdyby vyvraždili stovku novinářů, sestřelili 10 letadel nebo se stokrát semkli, západní politici obyvatele ČR k pochodu na Moskvu nepřimějí.
Směrnici o zbraních voliči ještě skousnou, dokonce ani proti Dublinu 4 nebudou protestovat, ale ti nakomandovaní muslimští imigranti pocítí nenávist domácí populace a brzy zdrhnou do Německa.
Andrej Babiš udělal hodně velkou chybu, že angažoval Cyrila Svobodu jako poradce pro zahraniční věci. Ten mu totiž prohraje příští volby, protože hlásá názory, které jsou voličskému kmeni Andreje Babiše úplně cizí. /Pomoc Cyrila Svobody je danajským darem pro Andreje Babiše a je to i bod obratu Andyho kariéry. Cyril mu spolehlivě odežene voliče, tak příště už 30% nebude.
Politici se ke svým voličům začali chovat jako k nesvéprávnému póvlu. A voliči tu nenávist svým politikům ochotně vrací ve volbách, kdy voliči nemají žádné výčitky, kašlou na minulé zásluhy a klidně si dovolí poslat do záhrobí politiky "nejslušnějšího a údajně nejschopnějšího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku".
Andrej Babiš tím, že neměl moc jasné názory na spoustu oblastí, umožnil voličům, aby si do něj promítli své vlastní představy. Jenže díky svému stylu vládnutí Andrej Babiš najednou dokazuje, že nějaké názory má, že je mu nejbližší ODS a voliče teď bude především ztrácet ve prospěch nových stran.
Staří politici si myslí, že likvidací Babiše se jim zázrakem voliči vrátí. Vůbec ne. Voliči, kteří se odhodlali přestat volit ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN, ČSSD, KSČM, aj. k tomu měli mnoho a mnoho důvodů, které nepominuli. Jednou zmizelý volič se už nevrátí nebo jen hodně těžko. Takový volič si vyberu nějakou jinou novou stranu nebo zůstane úplně doma. Rozhodně nepoběží podporovat ty strany, které se už jednou odhodlal poslat na smetiště. Pošle je tam i podruhé.
Nastala generační obměna a konec tradičních stran. Pokud Andrej Babiš neuchopí témata, která zajímají jeho voliče, poputuje na smetiště ději také. Zatím si nechává vnutit program a otázky od ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN, ČSSD, KSČM. Jenže ti všichni kladou jen otázky, které voliče A. Babiše zajímají jen okrajově. Je zkrátka konec jedné epochy polistopadových politiků a jejich místa zaberou jiní lidé s jinými tématy pro voliče. Příští volby předčasné nebo řádné budou o posílání ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN, ČSSD, KSČM so světa mimo Parlament. I kdyby se Václav Moravec pro svého oblíbence Kalouska přetrhl, nepomůže mu. Končí.

Zatím bez slepic

"Andrej Babiš tím, že neměl moc jasné názory na spoustu oblastí,..."

Asi né, Gerde, ale tipnu si, jó?

Babiš má a měl naprosto jasné názory na spoustu oblastí, ale není vůl, aby je troubil do světa jako ti ostatní. Ve hře jsou ještě další volby a on moc dobře ví, co mu v podzimních volbách přinesla taktika mlčení v klíčových otázkách a řvaní na všechny strany, že všichni kradů. Prostě jen nic víc neříká, než musí. Kdyby měly být, jak vidlák píše, na programu jen prachy z EUNěmecka, a protože on je na ně jako ďas, tak mu to prostě uvěří i takový BPV (brutálně pragmatický voliči). Proč né, tomu bych i věřil. Jenže na programu asi ty prachy nebudou, nebo vlastně budou, ale nikoli na prvním místě. Ono bude záležet, jak jeho mlčení vyhodnotí Koblihové, kteří tvoří tu nosnou kostru jeho výrazného volebního výsledku. Pokud před volbami zaklepe na dveře EUtajtrdlík s Dablinskými připrchlíky, pak bude muset kápnou božskou a konečně přiznat barvu, Gerde, a to právě bude ten okamžik, si dovolím tvrdit, který nám Babiše představí v plné jeho skutečné destrukční kráse. Do té doby bude Babiš zajímavý i pro BPV i neskalní Koblihy.

P.S.
na vnitroscéně se on už nějak k naší nelibosti popasuje s těmi, kteří jsou dlouhodobými závisláky na sosání z eráru. Tak tomu zatím vždy bylo a nemám důvod se domnívat, že by tomu mělo být jinak.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celkem souhlas, ale Andrej Babiš na spoustu věcí žádné názory opravdu nemá. Nezajímají jej, tak klidně názor změní podle aktuální potřeby. Na něco asi názory má a opravdu je raději nehlásá. Jenže tím něčím jsou eurodotace pro Agrofert a tipnu si, že tím Andymu vyhrožovali v Bruselu. Buď budeš Andy poslouchat nebo nebudou dotace. Takže poslouchá a dostal se do pasti. A máte pravdu, jakmile před volbami kápne božskou, voliči mu utečou. Hodně voličům není cizí Tomio Okamura, i když ani ten nemá moc jasných názorů kromě názoru na muslimské imigranty. Takže hodně voličů Andymu uteče tímto směrem, jen co se Brusel přihlásí o poslušnost.

Zatím bez slepic

Děkuji, ani Vaše názory nejsou k zahození, rád si je přečtu.

Zatím bez slepic

order viagra online, australia <a href=" https://viagracnd.online# ">woman viagra</a> - viagra online 365
http://viagracnd.com/# superviagra force on line
generic viagra in canada <a href=https://viagracnd.com/#>viagra chewing gum</a> viagra 25 or 50?

Zatím bez slepic

how can i order prescription drugs without a doctor <a href=" http://prescriptiondrugson.com/# ">ed meds online without prescription or membership</a> - over the counter erectile dysfunction pills

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro vás maličkost, pro mě nikoli. A taky zcela bez ironie! A jestli mi to jako „stačí“? No, tak se tedy pokusím o nějaké to vámi požadovaný souvětí, když jinak nedáte, tak tedy:

Z maličkostí se totiž skládá celý můj život, vidláku, a pokud to netušíte, váš taky! Doufám, že si i tady opět nenaběhnu, když tvrdím, že je na každým z nás, aby si o těch maličkostech sám rozhodl, jestli „stačí“ či nikoli i za cenu, že nad tím (i jako vidlák) nevěřícně kroutíte hlavou.

Neříkejte mi, že netušíte, jak z malých přehlížených maličkostí (bych měl rovnou napsat blbostí) se stávají velké a k jakým koncům vedou!

Nevěříte?

Zeptejte se například těch, co neměli to štěstí jako vy se svým nejbližším protějškem. Mnohdy vám nedokážou ani říci, kdy u nich disharmonické maličkosti vyústily v obrovské neshody (je jich kol nás prý desítky procent = říkají statistici!!!) a jen proto, vidláku, že taky na samém začátku maličkosti přehlíželi a nevěřícně po vašem vzoru kroutili hlavami, místo, aby po mém vzoru, se hned ohradili, když jim ty maličkosti prostě vadily. Ony jim však nestály za to a než se nadáli, nedokázali tomu všemu čelit a zastavit to.

Zeptejte se těch, co dokážou z celkem bezvýznamných příčin až maličkostí rozpoutat šarvátky, konflikty, války a povinně do nich nahánět ostatní nešťastníky! Místo toho, aby se ti nešťastníci ohradili, neudělali nic a vzápětí ani netušili, jak se na bojištích ocitli.

Podívejte se na náš mainstream, jak se za vlády velkorysého přehlížení současných největších mainstreamobijců (MZ a VK) dokázali doslova zakopat na svých pozicích odkud je těžko někdo vyšťourá. A jak presstuti a na ně zavěšení užiteční idioti zpanštěli, nejraději by nám vlezli do ložnic a chtěli vědět, co a jak tam děláme a přivlastňují si právo o tom rozhodovat, zda ano či ne. A jaký to bývaly bezvýznamné onuce a jak šikovně zprivatizovali „náš“ prostor, kterým šíří tu svou jedinou pravdu, lásku a to třetí jsem už zapomněl. Nebyl to od nich vždycky frontální, kontinuální, únavně ubíjející útok, který zažíváme v současné době, vidláku, byly to na samém počátku „pouze“ ony přehlížené maličkosti, které nám nestály ani za záporné zakroucení hlavy a tak se taky stlalo = ptám se, kde jsme dneska? Věřím, že na to si určitě odpovíte sám.

Proč si myslíte, že nějaká přiblble hloupá zástupná „policejní brutalita“ se stává významným dnem právě v den, kdy bychom měli, když nic jiného, alespoň držet huby a vzpomínat na naše předky a tu hrůzu, kterou prošli. No stalo se to tak, vidláku, že jsme velkoryse přehlíželi a dosud přehlížíme ony maličkosti v resortu školství! A těm pacholkům stačila krátká doba, aby ho, zase za našeho nevěřícného kroucení hlavy, zcela zplundrovali.

Nemusím psát jako bůh, vidláku, přes úvod, zápletku, rozuzlení až po závěr, abych věděl, že (někdy) včas přesně mířená „výchovná facka“ dokáže vyřešit mnohé mezi lidmi nahromaděné svárné maličkosti, které holt někomu nestojí ani za to zamítavé zakroucení palice. Z nich pak bobtnají akorát tak problémy neskutečných rozměrů. Vás jsem nefackoval, pouze jsem Vás upozornil, že mě urážíte vaším nepozorným zevšeobecňovaným zastrkáváním do stejného pytle s Babišem a vy tomu, pro změnu, zase nechcete věřit, no a co? Dokonce to Maneca to přivedla k dokonalosti tím, že urážím já vás a místo běžných slepic mi cpe ošklivé káčátko a Targus si mě vychtnal levnými šťouchanci, no není to tady srandovní, ale řekněte, co já s tím?

Takže, vidláku, abych se dobral, jak požadujete, nějakého závěru, měl bych vám odpovědět na ty vaše otázky:

„Vám to Anonyme stačí? To jediné máte na srdci? Že jsem Vás urazil zastrčením do stejného pytle jako Babišovy voliče? Nestojíte říci mně i ostatním něco víc?“

- ANO, mně to stačí!
- Ujišťuji vás, že to není určitě to jediné, co „mám na srdci“, ale držím se mnou kritizovaného, neb nemám ve zvyku do toho zamotávat jiné, s tématem nesouvisející (mně však také vadící) záležitosti.
-Ano urazil, nejsem pytel a nejsem Babiš a už vůbec ne jeho Kobliha a ... ta vaše symbióza prachů s H+K = jak sem napsal = kulovaný!
-Jestli jsem „vám i ostatním řekl“ to opravdu netuším, ale alespoň jsem se pokusil a tou palicí jsem zamítavě nad vašim texem holt zakroutil, nechám to však koňovi, víc s tím stejně nenadělám.

P.S.
a kdeže jsem psal o tom vašem ořezávátku? = nemohu to furt najít!

Zatím bez slepic

Anonyme, připadáte mi jako návštěvník hospody, který trochu přebral a teď se uráží výroky, které se ho netýkaly a hledá neustále v místnosti někoho, s kým by se porval.

Vidlák napsal:
"..Voliče nezajímalo ani Čapí hnízdo, ani zakleknutí na podezřelé podnikatele, voliče nezajímají procesní procedury s ústavou. Voliče zajímají prachy. Ostatně tak byli voliči vychováváni. Nejdůležitější je byznys a individualita. Říkal to Klaus, říkal to i Havel, říkali to všichni. ..."

Z tohoto kontextu jsem to já automaticky pochopila tak, že "Voliče BABIŠE zajímají prachy." Vůbec by mě nenapadlo do toho v tomto kontextu zahrnovat voliče jiných stran, protože ty naopak zajímalo "Čapí hnízdo, ani zakleknutí na podezřelé podnikatele, voliče nezajímají procesní procedury s ústavou".
A vůbec nechápu, proč Vás to uráží, když jste Babiše nevolil. Vidlák vlastně psal i sobě a například i o mně, protože my dva jsme Babiše volili. Takže vlastně by se měl urazit Vidlák sám na sebe anebo já na Vidláka, ale já to beru jako Vidlákův názor, osobně se mě to vůbec nedotýká.

A také mám pocit, že máte asi problém s nadsázkami, když Vám stojí za to opakovaně zmiňovat můj přiblblý pokus o ironický humor prostřednictvím ošklivého kačátka (představila jsem si, jak běhá v kurníku mezi slepicemi a ony ho honí dokola...).

Zatím bez slepic

ho prostě přeroluju.
Přece si nebudu kazit nedělní ráno.
Christos voskres!
Alelujá!

Zatím bez slepic

Pani Maneca , nebuďte na neho taká prísna. Myslím , že Anonym bol celkom čitateľný. Vidlák celkom verne popísal situáciu. Ani u nás nie je až tak odlišná. Väčšina z nás trpí nejakou frustráciou z politického vývoja. Viď posledný mesiac na Slovensku. Prajem vám príjemný zostatok Veľkonočných sviatkov a keby ste žili na Slovensku poprial by som aj veľa vody a popriadnu šibačku .:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák sice žádal o klid, já mu pouze odpověděl na jeho dotazy, když mě oslovil, ale když prostě nedáte, tak ať je po vašem, ale už naposledy, pak už se, doufám, na to vykašleme, jó?

Prostě zbožňuju psaní, když se za výchovné a poučující předodstavečky přilípne odstaveček s pokusem o humornou nadsázku, jak píšete. Obvinit mě z nechápavosti, no budiž, beru to a svět se snad nezhroutí, řekl bych. Ale zkuste si představit, že nějak i pochopil, ale řekl jsem si, že jí to lípnu zpátky v podobném grádu a tak jsem pro změnu do svého textu zase já napsal, co napsal a jaká je to tady sranda ... a hele, ono se ukáže, že s tím pochopením nadsázky to asi nebude úplně tak jednostranné, jak mě tady školíte, žejo? Ale na to kašlu, z toho normální člověk nemůže mít vůbec radost, horší je, a je mi líto, že musím napsat následující. Zásadní rozdíl je v tom, Maneco, že aniž bych něco věděl o vašem věku, přesto by mě (jako bohužel už starého pardála) ani náznakem nenapadlo vás podezírat, že píšete pod vlivem návratů z pozdních hospod, jako jste to udělala vy a to ani v nadsázce, kterými zřejmě, na rozdíl ode mě, hýříte. Nikoli proto, že jste žena a těm se něco takového nepíše, ale prostě proto, že by mě to ani náznakem nenapadlo, opakuji, ani náznakem! Ale co jako s tím jako mám dělat já, o to víc, když mě sjedete oným poučením o tom, že vám jde tady přece o ...“jen to přátelský oponování a o neagresivitu“!

No a co se týče toho nešťastného pytlování voličů Babiše a vaší interpretace znovu přepsaného vidlákova odstavce a toho, jak jste ho přečetla a jak pochopila. Zase, co jako já s tím? Já ho zase přečetl tak, jak jsem interpretoval já a zřetelně jsem napsal, že to nechávám už koňovi, neb je to asi tak všechno, co s tím můžu udělat ... a ono né a né a né!

Zatím bez slepic

Anonyme, ten předchozí příspěvek vůbec nebyl špatný. Já vím, že s tím pořád otravuju (ale to víte, není snadné každý den dát nový článek - a ano, nedal jsem si to sice jako bobříka, ale beru to jako svojí normu pro tento blog) ale napište občas něco nejen do komentářů. :-) A to s tím ořezávátkem nemusíte hledat, to jsem nereagoval na Vás -  jen jsem řekl, že Kydy nejsou žádné ořezávátko a každý dostane prostor se vyjádřit, pokud o něj bude stát. Tak máte dveře otevřené. A tím víc, že to může pročeřit stojaté vody...  :-)

Tak teď si dáme závěrečné kafe s rumem po všech těch virtuálních panácích pojďme na pomlázku. V hospodě jsme v podstatě proseděli celý víkend. Politika zase až v týdnu... 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Možná si volič vyhodnotí, že ekonomika stále šlape, Babišovi to docela jde a směrnice o zbraních nebo Dublin 4 zase nejsou tak podstatné pro zdejší život v porovnání s plnou zaměstnaností."

Klíčová věta, ale ještě je v ní klíčovější slovo = "možná".
No uvidíme, myslím si, že půjde o přežití, takže za mě Dublin a to kolem bude nejpodstatnější a to bude rozhodovat. Tam Babišovi ale vůbec nevěřím, platí ale, že bych se moc rád mýlil!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všichni dobří lidé,přejí hezké,pohodové prožití Velikonočních svátků a nešetřit pomlázkou.
Jen tak mimochodem,jistě poznáme,kdo takto psával na kose,tipuji jezevec,který se teď schovává za anonyma.
Pane Vidlák.
Naprosto doslovně souhlasím a také to tak pociťuji.
Pan Gerd to také výborně doplnil a jsem také překvapen,co se vyklubalo s C.Svobody.
Osobně si myslím,bylo to už někde dříve napsáno,na chodníků leží 30% voličů,ale nemá je kdo oslovit,takže,po porážkách ČSSD,ANO dostane také méně,ale i piráti nejsou tím co se čekalo,tak mnoho voličů to pak hází podle počasí.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
trefil jste zcela přesně! Na chodnících je skutečně 30% voličů (a možná ještě více), kteří nemají, koho by si vybrali. Tak čekají, volí podle náhody nebo vůbec k volbám nejdou. Ale pokud někdo zdvihne téma, které je osloví, získá jejich hlasy. Která témata to jsou? Za sebe bych odhadl, že:
- muslimská imigrace a navazující kriminalita kosovských drogových dealerů
-exekuce, exekutorská a justiční mafie (trestní stíhání si lze v ČR opravdu objednat a až příliš často se to děje, a soudci se nechávají ovlivnit a pak nesoudí spravedlivě - opět až příliš časté)
- mzda a nárůst životní úrovně
- krádeže ze státního rozpočtu přes předražené zakázky
- zdravotnictví a školství a jejich stav
- drobná pouliční a domovní kriminalita neřešená Policií ČR
- neustálý diktát z Bruselu od nikým nevolených eurokomisařů
- neustálé kárání od pravdoláskařských pohrobků typu Halík a Pehe
- snaha vehnat Čechy, Moravany a Slezany do války proti Rusům za zájmy zbohatlíků z USA a Velké Británie + eurounijního panstva

Jaká další? Čekám na doplnění od ostatních čtenářů. Nebo vyškrtnutí těch témat, kde se podle čtenářů mohu mýlit.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Toto téma se dostane na pořad dne s úbytkem voličů ANO, (Babišovy pumpy na prachy do Agrofertu) případně s nějakými sankcemi v podobě krácení eurodotací. Tedy i v podstatě po zastavení přílivu financí z GB, páč bude hlouběji do korýtek.
Zatím to je v poho, páč dostávají sedláci na nové Ojrotraktory, "podnikatelé" na golfová hřiště, obce na zužování silnic v místech přechodů pro chodce a na cyklostezky vedoucí odnikud nikam. Jakmile začne vysychat proud europeněz, ti, kteří se nedostanou k lizu, začnou řvát, že ti, kteří se k lizu prokopali, kradou, resp. že vypisované tituly jsou podvodné, a je potřeba nějak řešit fungování této dotační mafie.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Už jsem to napsal,je to spíš korupce řízená státem.
Jenže,Babiš se jistí na českém dotačním kolu,jen zírám co obhospodařuje Agrofert.
Proč ho netrápí cirkevní restituce,kolik obhospodařuje cirkevní půdy a tím i dotace.

Zatím bez slepic

vůbec nevylučuje druhé (korupce řízená státem), pane zemědělče.
Možná bych neřekl řízená, ale "tolerovaná" nebo "předem započítaná do (i těch neofiko) ekonomických rozvah příjemců" s příslušnými finančními efekty pro všechny zúčastněné, tedy i stát.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde já bych doplnil ještě dvě záležitosti, které spolu souvisí a zapadají a doplňují vaše body.
- dotace a neřízené fondy deformující trh a tím i vztahy mezi lidmi.
- úzce na to navazující neziskovky. Ty rovněž pomáhají likvidovat selský rozum. To vše ruku v ruce s rozvráceným školstvím a pomalu již i s rozvrácenou společností tzv. intelektuálů. Ostatně, kde by absolventi nově vzniklých "humanitních" oborů pracovali, když ne v neziskovce?
Je zajímavé, že toto nové strany a vláda nezlikvidovali okamžitě po nástupu k moci. Vždyť to by mělo naší zemi škodit daleko více než nějaký direktor krajské nemocnice, vyhozený hned druhý den po nástupu ministra zdravotnictví v demisi . Ale Janda vládne dál, školy dál produkují neupotřebitelné mnohdy i bezpohlavní tvory. Alespoň tam vidím zásah všemocné přírody - reproduce je u těchto stvoření snad nemožná, nežádoucí a tak se množit nebudou.
Když to tak vidím, tak klobouk dolů před produktivitou hrstky těch, kteří v naší republice skutečně pracují a vytvářejí hodnoty, ze kterých jsou pak živeny ty davy darmožroutů.
To prostě nemůže jít do nekonečna. Dojdou skutečné peníze a dluhy budou už tak vysoké že si už nepůjčíme. Nebude ani na to abychom si chybějící prachy vytiskli.

Zatím bez slepic

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímavá myšlenka s tím státním dluhem. Dlužník nemusí věřiteli splácet jistinu, stačí, když splácí úroky. Pokud věřitel úroky nespotřebuje pro sebe, půjčí zase dále. I přes nízké úroky u státních úvěrů jsou pořád peníze na půjčování, dokonce i se záporným úrokem. Takže peněz je dostatek a je nutné je jen někde zaparkovat. Nebo jde o příjmy poslané do daňových rájů před zdaněním, které jsou přes státní dluhopisy legalizovány. Takže peněz na financování států bude pořád dostatek, dochází jen peníze na obsluhu dluhu, ale i tak to bude na dlouhé lokte. příkladem jsou Řekové, kterým stejně pořád někdo půjčuje, i když je jasné, že Řecko své dluhy nemůže nikdy splatit.
Takovému financování dojdou peníze až ve chvíli ekonomického poklesu a státní krize. Zvýší se riziko, stoupnou úrokové míry, sníží se počet zaměstnaných lidí, kteří aktivně do rozpočtu přispívají, zvýší počet lidí, kteří z rozpočtu čerpají (stávající lidé placení z rozpočtu státu + nezaměstnaní). Sázím tedy spíše na ekonomickou krizi, která možná pročistí situaci. Nebo taky ne, opatření ke zvládnutí krize 2008-2009 příčiny ponechala a vše jen zhoršila.

Zatím bez slepic

"opatření ke zvládnutí krize 2008-2009 příčiny ponechala a vše jen zhoršila."

Pokud míníte pouze ČR, mám za to, že všechna opatření nejlepšího financmajstra této galaxie a přilehlého okolí neměla stabilizovat ekonomiku státu, nýbrž přesně opačně ji co nejvíce podseknout za účelem pozdější "VELMI NUTNÉ" privatizace státních služeb. Tzn. zdravotnictví, sociálního zajištění občanů (důchody, podpory formou "pojištění"), ale i státních dozorových a pořádkových orgánů po vzoru exekutorů (policie, soudy).
Možná si řeknete, že jsem idiot, ale jestli jste zaregistroval mé postesknutí nad poměrně razantně se zvyšujícími pokutami v silničním provozu, jde právě o fakt, že některé složky jsou v MNOHA evropských státech kofinancovány právě z vybraných peněz udělených jako sankce. Tím se ze státního, obecního či krajského úředníka stává obyčejný lupič, který nemá s dozorem nad bezpečností (nejen silničního provozu) a zákonností vůbec nic společného.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Targusi,
měl jsem na mysli spíše globální opatření, protože i krize byla globální. Že v ČR byla horší než jinde, jde připsat 3 osobám - jmenuji v pořadí, jak se na zhoršení situace podíleli: Kalousek, Drábek, Topolánek. Podíl Miroslava Kalouska je zřejmý a neoddiskutovatelný. Samozřejmě šlo o zlodějnu za bílého dne, kdy cílem byla privatizace zdravotnictví (200 - 250 mld. ročního obratu) a penzijního systému (2. a 3. pilíř, proto také stát nechtěl dát záruky za peníze uložené občany povinně do penzijních fondů, proto z povinného ukládání sešlo, vše bylo připraveno k ukradení).
Vymáhání pokut bylo dříve jen ze strany Městské policie, která na konci měsíce rozdávala pokuty jako šílená, aby splnila plán pokut. Teď se přesunul i na policii dopravní, takže policisté změnili strany (nedobrovolně) a z ochránců zákona se stali silničními lupiči. Jsou pod vlivem lobby výrobců automobilů, kteří doufají, že zpřísněním podmínek pro starší auta donutí obyvatele ČR, aby si koupili auta nová. Že nemají za co? Banky jim rády půjčí. To by tak hrálo, aby se někdo choval zodpovědně a raději jezdil starou kraksnou, když může platit úroky bance!
Vrátili jsme se do středověku, kdy nebyly daně, ale berně od slova pobrat, co dokážou najít. Tehdy vesničané nerozlišovali mezi vlastní a cizí armádou, okradly je obě. Pomalu jsme se vrátili do těch dob, už neplatí rozlišení na pravici a levici, ale nepřítelem lidí se stali byrokraté všeho druhu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babišův potenciál se, bohužel, vyčerpal. Není žádná další oblast, ve které by sbíral body. Naopak, jednoznačné vítězství ve volbách neumožňuje svalit část případných neúspěchů vládnutí na koaliční partnery.
Všichni trvdíte, že Babiš se musí odkopat, že musí přiznat barvu. Ano, jinak to nejde, když se vládne se slabým partnerem. Pro Babiše není největší hrozbou domácí opozice, to jsou jen mouchy, které občas štípnou, největší hrozbu představuje Brusel. Ten mu nedovolí dělat suverénní, sebevědomou politiku, kterou by si přál.
Docela zajímavé je sledovat chování pravicového voliče. Už ztratil sílu experimentovat. Podle výzkumu se znovu vrací k ODS, případně věří svým zavedeným stranám, TOP, STAN, KDU. Přestože od nich byl mnohokrát zklamán a nemůže čekat žádnou žádnou pozitivní změnu. Přitom se napravo nabází hned dvě perspektivní strany, Svobodním a Realisté. Obě tyto strany jsou tvrdě vymezeny proti Bruselu i imigrantům a určitě vypadají důvěryhodněji, než ony zavedené. Mach dokonce v Bruselu nevydržel, co by poslanec. To je snad první případ, kdy politik vzdal tak lukrativní flek.
Levicový volič to má těžší. Sám jsem ČSSD definitivně opustil. Především v otázce islámu a imigrace nemá co nabídnout. Protestně jsem volil Okamuru a hodlám u toho zůstat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak nevím, zda to bude ten anonym ještě číst, ale jsem rád, že mu Vidlák odpověděl asi tak jak jsem to cítil i já. Ten text byl opravdu dost dobrý a já jsem se v něm v několika řádcích také tak nějak poznal. Také jsem rád, že po včerejší přestřelce si anonym vzal k srdci i ty výzvy, které směřovali ke konkrétnosti, k polemice a slušnosti. To se odehrálo. Nevadí mi, že se nijak nejmenuje, budeme jej nazývati Jezevcem, snad nám to promine. Ano vzpomínám na Jezevce z Kosy, když byla nějaká diskuze povolena, tak nelenil a pustil se do Vlka, většinou pak právě kvůli Jezevcovi a podobným(možná i mě) Vlk diskuzi znovu neotvíral a mě to bylo líto, protože jsem měl názory Jezevce rád. Ale co jsem to vlastně chtěl? Jo už vím, Jezevec je znám ,myslím to zvířátko, jako takové nevrlé dobrotisko a mě vždy vadili myslivci, že jej vyháněli s pomocí psů z nory a tak bych se přimluvil, aby jsme nebyli jako ti v těch zelených kamizolách a poprosili, aby Jezevec zůstal(my mu odpustíme občasnou neslušnost, Zemanovi jí taky odpouštíme) a jen se hrdě přihlásil ke své přezdívce. Tak pane Jezevče jestli jste to Vy a pan hospodský to dovolí, tak vítejte v putice.

Zatím bez slepic

Tak za mě, pane hostinský dík.

Zatím bez slepic

Anonym nebo Jezevec, také se přimlouvám, aby zůstal a diskutoval s námi. Pokud bude diskuze slušná, opačné názory jsou vítány, jinak bychom tu žili ve vlastní sociální bublině. Tak tedy Anonyme vítej v naší virtuální sociální bublině a klidně ji zkritizuj s vědomím, že i opačné názory jsou zde respektovány!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Najskor uznanie Vidlakovi za clanok. Miera provokacie je volena temer optimalne a aj odozvy su zaujimave. Snad iba technicka poznamka. V nasej realite Ciech a Slovenska nepoznam stranu ktoru by som oznacil ako pravicovu alebo lavicovu. Keby v Cechach bola nejaka lavicova strana (nestotoznovat s justicnymi vrazdami z 50-tych rokov) tak ma min 40%. Keby na Slovensku bola nejaka pravicova strana (nestotoznovat so zlodejmi a zlodejinou), tak ma ustavnu vacsinu. Realita - v Cechach sa neda zostavit vlada s jednoduchou vacsinou v Parlamente. Na Slovensku 'pravicove' KDH s potencialom volicov 30-40% - vypadlo z parlamentu a jeho katastrofa pokracuje nezmensanou rychlostou.
Zaujalo ma toto na temu Velikonoce dnes:
Janovy pašije ukazují justiční vraždu spáchanou zkorumpovanými reprezentanty tehdejší politicko-náboženské moci.
Začínáme výslechem Ježíše u velekněze Kaifáše. Byl to ten “Kaifáš, který poradil židům, že je lépe, aby jeden člověk zemřel za lid.” (Jn 18:14). A ten jeden člověk se opravdu našel, takže celý mediální cirkus ukončený vraždou mohl začít.
... a zaver
Každý z aktérů dramatu hrál svou roli v mediální manipulaci a ve veřejném představení. Kromě Ježíše nezáleželo na pravdě vůbec nikomu. Každý chápal proces jako boj o vlastní výhody a mocenské postavení. Ježíš nakonec nutně zemřel, protože za pitomý a zmanipulovaný lid někdo nevinný nakonec zemřít musí.

No a pak jde zemřít i ten dav, třeba na východní frontu. Viz dobytí a kompletní zničení Jeruzaléma Římany a rozprášení židů po roce 70, které do jisté míry trvá dodnes.
https://www.quintus-sertorius.net/news/janovy-pasije-ukazuji-justicni-v…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Úvahu o tom, že na ulici dnes leží minimálně 30% hlasů považují za správnou. Myslím si, že v
pravolevém vidění politiky je velká šance na založení nového levicového subjektu. Chybí tady
moderní levicová strana. KSČM a ČSSD zejména ztratily voličskou základnu zejména pro styl
a metody práce. Přetrvává byrokratický a zkostnatělý systém řízení. Okresní výbory jsou
doslova zacementovaný funkcionářským aktivem, který mezi sebe nepustí mladé lidí. Pokud se
tak děje, tak musí držet linii. Sledoval jsem to v moravskoslezském kraji. Causy vysokých
funkcionářů Palase, Nováka, Palyzy a dalších otrávily voliče. Ten jim to spočítal. Nejsem a
nikdy jsem nebyl člen ČSSD, ale jako jejich volič jsem sledoval proces degenerace strany, který
trval léta. Prakticky celé období, kdy byl u vesla " nejslušnější předseda a nejlepší premiér".
Doufám, že jsem tuto tézi pochopil správně jako popíchnutí autora, kterým není nikdo jiný
než Vlk. Pokud se předsedy týče, tak byl úspěšný hlavně v likvidaci opozice ve straně a potom
jako marioneta loutkoherce Pokorného při prosazování jeho zájmu Důsledkem je skutečnost, že
nemají lidí, kteří by mohli nahradit vedení a získat znovu důvěru. Můj hlas definitivně ztratili.
V koutku duše doufám, že se z ČSSD vydělí na sjezdu levicová platforma, která může být
organizačním jádrem nové strany. Příběh ČSSD je klasickou ukázkou jak dopadne strana, která
se odtrhne od členské základny. I v životě lidském člověk, který opakuje chyby skončí zpravidla
špatně. Platí to i v politice. ČSSD si dala do čela "komsomolce" Grosse. Zachraňovat to musel
zkušený Paroubek. Ten předal stranu celkem konsolidovanou dalšímu "komsomolci", aby ten
ji přivedl na buben. Co se opakuje není náhoda. V této krizové situaci, kdy by měl v čele stát
opravdu krizový manažer nastupuje další z "komsomolců". Co mají všichni tři společného ?
Od studentských let nepoznali nic jiného než poslaneckou sněmovnu. Tam se umějí pohybovat
jako ryba ve vodě. Když se láme chléb, tak končí. Jak dopadnou, nechť si odpoví každý sám.

Zatím bez slepic

Nejsem anonym, jen mi ta úvaha " uletěla ". Pokusím se stručně doplnit proč si myslím,
že je volný prostor na levé straně spektra. Asi kolem roku 2000 se mi dostal do rukou
sociologický průzkum. Ten měřil světonázorovou orientaci voličů a porovnával to s tím
jak respondent skutečně volil. Závěr byl, že elektorát je většinově názorově orientován
na sociální témata a problematiku. Přesto většinově volí do prava. Tento rozpor řešili.
Myslím si, že dnes se to jistě posunulo, ale ta tendence bude obdobná. Babiš posbíral
tedy hlasy zleva i zprava, protože přebral sociální tematiku a řeší všeobecné problémy.
Lidí napříč celým spektrem čekají, že se budou věci měnit. "Demokratické" strany, které
blokuji ustanovení vlády si neuvědomuji, že normální voliče to nebere. Chtějí, aby se
věci pohnuly dopředu. Jsem toho názoru, že pokud by byly předčasné volby v krátké
době pak ANO zvítězí o ještě větší "parník ". "Demokratické" strany na hraně přežití
pachájí sebevraždu v přímém přenosu. Zvláště " tři bratři v triku", když vylezou ze
stanu by měli brzdit. Prostě praví "komsomolci". Všichni musí hrát v mantinelech,
které jim nastavila konkrétně historická situace. Pro ANO to je Dublin. Tam narazí
kvóty. Dublin bude mezníkem. Co bude potom raději nepredikuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Brutální Babiš, brutální volič.
BVP toho toleruje a bude tolerovat Babišovi hodně. Definitivně přijde na lámání chleba v záležitosti (ne)přijímaní migrantů. Pokud Babiš v otázce migrantů (kvóty) sklapne kufry stejně jako v případě vyhoštění ruských diplomatů, BVP ho brutálně smete.

Zatím bez slepic

Já jako volič Babiše v podzimních parlamentních volbách jsem zářný příklad Vidlákem naprosto přesně popsaného brutálně pragmatického voliče.

Je mi úplně šumák neustále křísená spolupráce s STB, Čapí hnízdo, korunové dluhopisy, dotace Agrofertu a další prkotiny.

To, co jsem volila, bylo přenesení pragmatických vlastností jako smysluplnost, šetrnost, efektivita, důslednost, selský rozum... z privátní sféry do řízení státu. A v mnoha oblastech Babiš ukazuje, že to jde. No a výsledkem je pak více peněz pro všechny, včetně Babišových firem (což mi nevadí, nejsem závistivá).

Ale u mě Babiš i přes úspěchy v řízení státu velmi rychle skončí, jestli ještě jednou jedinkrát provede exkurzi v zadnicích bruselských kašparů. Vlastně, možná i kdyby to už neudělal, bude mi stačit, že se najednou s despektem obrátil zády k SPD, podrazil KSČM a vyhostil ruské diplomaty. Jestli ještě ustoupí svazáku Hamáčkovi a dá mu nějaké silové ministerstvo jiné než je obrana, tak to bude ta poslední kapka pro mě také.

Pokud budou na podzim předčasné parlamentní volby, vrátím se k Okamurovi, kterého jsem minule chtěla původně volit, ale nakonec mě odradila personální chudoba SPD.

Zatím bez slepic

Bohužel máte pravdu s tou personální chudobou a je mi líto , chudý je i Okamura. Neustále se opakuje a je to strašný. Za ním je to ale ještě větší katastrofa. Nikdo nedovede vysvětlit Ukrajinu, nikdo nedovede vysvětlit Kosovo, nikdo nedovede vysvětlit ani toho Skřípala a to mluvím jen o politice. Takže Okamura jakž takž a prakticky jen ve vztahu k referendu a migraci. No a to jsem jeho volič. Někdy, když mě nikdo nevidí tak tiše pláču, ale o to usedavěji.

Zatím bez slepic

Okamura sám o sobě "is not the sharpest knife in the drawer" (jak říkají Angláni, není nejostřejší nůž v šuplíku), ale stojí už pěkně dlouho nohama na zemi a nikdo s ním zatím nepohnul.
Ti lidé za Okamurou na tom nejsou líp, jsou to vlastně obyčejní lidé, kteří nemají žádné zkušenosti s prací ve veřejných funkcích, nechtějí se do ničeho zabrušovat, aby se nemuseli zase vybrušovat. Tož tak, ano, bolí to.
Bohužel, v mnoha případech je Okamura ale už jediný, kdo pojmenovává věci pravými jmény a ne nějakým eurounijním ptydepe (pokud ovšem nemele ten svůj kolovrátek jak u blbejch na hůře).
Co se týká ekonomické oblasti a oblasti přímé demokracie, tak tam dokázal vymyslet pár nereálných opatření, ale co se týká imigrace a EU, tak je Okamura poslední mohykán, který může ještě alespoň oddálit zánik samostatného a suverénního čekého státu. A to je pro mě to nejdůležitější.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlak napisal:
Možná si volič vyhodnotí, že ekonomika stále šlape, Babišovi to docela jde a směrnice o zbraních nebo Dublin 4 zase nejsou tak podstatné pro zdejší život v porovnání s plnou zaměstnaností.

Predsa nieco z tohto povazujem za podstatne. Mozno by mal pan Vidlak porozmyslat... Pre mna je Dublin4 nieco ako menej humanna verzia 3.WW. Pri tej ostrej verzii to mame jasne a je to vybavene do 24 hodin. V pripade Dublin4 po nasypani 60bodovej subsaharskej Afriky do preplneneho CR to znamena dlhy boj, znasilnovanie, vrazdenie s vysledkom takym istym. Nemyslim, ze sa mylim. Bohuzial.

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

Klíčová slova - celá Evropa.
Můžete zvážit, jestli se začnete učit rusky (Pobaltí), rumunsky, polsky, bulharsky, anebo maďarsky.
Polsky umím tak, že si mne pletou s rodilým mluvčím, ruština mi taky pořád není úplně cizí, maďarština je docela mazec, rumunsky to je vopruz, ale snad jo, Bulharsko je moc na ráně, to radši za Dunaj. Ostatně i v jeho deltě se s ruštinou chytíte.
Mám vybráno.

Zatím bez slepic

Podle rumunských průvodců tam žijí Lipované, ale jsou úplně obyčejní Ukrajinci. Doplavali jsme ta s lodí až do Černého moře. Po starém Svatojiřském rameni až do vesničky Svint Georgiu - Svatého Jiří. Je to tam teda docela dobrá schovka, protože po souši tam nevede žádná cesta, ta končí o 90km výš v Mahmudii, dostat se tam dá jenom lodí.
Baráčky tam mají slepené ze všeho možného to všechno možné je slepeno kravinci. Z peněz EU je tam zbudovaný supermoderní kemp, ve kterém nikdo není, zato dokonale zhyzdil vesničku, která přes svou chudobu měla svůj ráz a kouzlo. Nepřiblížili se tím Evropě ale Africe.
Naštěstí je tam kromě baru v kempu i tradiční hospodu v rumunském stylu - stoly a lavice svařené z vinglů, aby to vydrželo i nějakou hádanici, stolice s pípou a nad ní regály s cujkou. Tam jsme se usadili, kytary, basa, benžo, mandolína, 18 hlasů. Za dvě hodiny tam bylo půl vesnice a za tři celá hospoda sborově řvala "tenhle car Nikolaj"

Takže, tak.

Zatím bez slepic

To by byl zajímavý článek, kdybyste nám o té cestě napsal. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

vždyť je 1. dubna; z Brusele lze zajisté čekat cokoli, tohle ale (letos ještě) pokládám za apríl.

Zatím bez slepic

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

je tam zdroj JPP:)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že na ČT2 diskutuje Halík. pokud si někdo chcete vylepšit velikonoční neděli, máte možnost.

Zatím bez slepic

čuně!
Chcete po mně, abych si do klávesnice nablil sváteční šnycl s bulharským salátem!!!
:-)))
Nic ve zlém, přestalo pršet, já jdu ven. Než Halíka, radši budu šroubovat kola a měnit pneumatiky na návěsu. Je to dřina, ale dává smysl.
Na rozdíl od Halíka na ČéTéčku. Nejsem masochista, ani vězeň z 3. nápravné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Třeba máte nízký tlak... Pak by Vám ten Halík vysloveně bodnul.

Zatím bez slepic