Český terorista

Autor
Štítky

Myslím, že všichni známe našeho prvního českého teroristu Jaromíra Baldu. Tedy teroristu... je to první člověk odsouzený u nás za teroristický čin. Tento chlapík loni pokácel na železniční trať několik stromů, kolem rozházel letáky, aby to vypadalo že jde o útoky muslimů a... dál to nedomyslel. 

Kromě mediálně vděčného případu se hned vyrojila celá řada komentářů, které jednání teroristy Baldy spojují s Okamurou, protože kdyby Okamura v televizi nemluvil o migraci, tak by to našeho teroristu nenapadlo. Určitě se dočkáme investigativní reportáže ve smyslu, že onen terorista s Okamurou určitě jednou možná mluvil. 

Četl jsem článek o tom, jak se bojíme muslimů a přitom jediný terorista u nás je čech jak poleno a vůbec je díky tomuto chlapovi jasné, že jsme xenofobní až na půdu a slušný člověk zakotvený v ojrohodnotách by si o tuhle republiku ani kolo neopřel. 

No, aniž bych se chtěl srovnávat se slavnými českými novináři a reportéry, chtěl bych upozornit, v čem se náš český terorista liší o těch evropských. 

Jednak ten náš terorista je poněkud přestárlý. Porovnejte to s francouzskými mladíčky, kteří jsou v rozpuku sil. Přemýšlím, jestli se vůbec v poslední době v Ojrópě vyskytl terorista nad čtyřicet. Stejně tak to platí i pro ty další páchače (sice ne teroristických činů), bodajících ze žárlivosti a nebo jen tak z plezíru. Ponechám na čtenářích, aby si sami udělali obrázek o tom, kdo je nebezpečnější, pohyblivější a schopnější udělat opravdu vážnou paseku. Myslím, že máme světový unikát, máme odsouzeného teroristu, který neměl ani pistoli, ani nůž, ale hrozivou a nebezpečnou francouzskou hůl. 

Dále pak náš terorista neprchal do nějaké české no-go zóny (třeba někam, kde bydlí samí okamurovci), kde by ho ukrývali soukmenovci a opravdu si nedovedu představit, kdyby tento důchodce dorazil s jazykem na vestě k Okamurovi domů, že by ho náš polojaponec vybavil falešnými doklady nebo ho schoval ve sklepě. Naopak, okamžitě by ho udal. Stejně tak náš terorista neměl zázemí v žádné mešitě či kostele, neměl žádného guru, vůdce nebo imáma, který by mu cpal za saúdské nebo ruské peníze do hlavy ničení Evropy. 

Do třetice se náš terorista nebránil zatčení, nestřílel, neoháněl se ani pistolí ani nožem a na jeho dopadení a předvedení nebylo nutné vyhlašovat mimořádný stav, stanné právo, nebyla zapotřebí URNA, ani policejní manévry po celé republice. Chytit tohodle chlapa nestálo stamiliony korun, ba naopak postačili na to dva hoši od kriminálky.

Dále pak se náš terorista neposiloval drogami, neměl kriminální minulost, nesledovala ho tajná služba. Místo toho bral plné hrsti léků, které mu předepsali doktoři na všechny možné stařecké neduhy, sledoval ho jeho obvoďák kvůli zdravotnímu stavu a vůbec nejspíš v minulosti normálně kouřil a chlastal jako každý druhý u nás. 

Za čtvrté... když spáchal svůj čin, nikde nejásal fanatický dav, že to konečně někdo z jejich bratrů těm hajzlům čechům (nebo muslimům) nandal. Nikdo mu do vězení nepošle žádný balíček, nikdo mu nezaplatí exkluzívního právníka, nikdo se nebude stavět na jeho stranu a s velkou pravděpodobností ten chlap buďto do vězení vůbec nenastoupí kvůli zdravotnímu stavu a nebo nastoupí a pak tam velmi brzy zajde.

A konečně na závěr. Pochybuju, že v téhle republice někdo jeho čin schvaluje. Ano, je možné ho politovat, ale proto, že je to blbeček, kterému se to pomotalo v hlavě.  My si na rozdíl od navrátilců z IS nemyslíme, že je možné zabíjet obyčejné prosté lidi, aby bylo dosaženo našich skvělých úžasných a jedinečných cílů nařízených nám Bohem, Alláhem, nebo Darwinismem. My nemáme světovládné choutky, nepotřebujeme, aby všichni na světě byli jako my Češi. Netoužíme všem vnutit Žižku, ani Okamuru, ani praotce Čecha. Nesnažíme se zvítězit ani pomocí Labyrintu světa a ráje srdce, ani pomocí děloh našich žen, ani pomocí mocných mečů od Pánaboha. Nemáme nikde v Německu své náboženské organizace a vlastně je nám svět kolem docela ukradený... minimálně do té chvíle, dokud nás nechává na pokoji, nemistruje nás a nesnaží se nám něco vnutit.     

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Proč tedy o nebezpečí islámského terorismu mluví přímo Minsiterstvo vnitra? Zde naleznete i cca 20 příkladů teroristických útoků dávno předtím. (https://www.mvcr.cz/clanek/terorismus-a-jeho-projevy-v-nekdejsim-ceskos…)

Co terorista 24. února 2015 v Českém Brodě? Jó, to se nepřipomíná, a raději se o tom nemluví, protože policie tam nechala bídně postřílet pachatelem 8 lidí, a dvě hodiny čekala před budouvou, aby si pachatel postřílel, koho chce, a policie neutrpěla bebí. (https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99elba_v_Uhersk%C3%A9m_Brod%C4%9B)

Nebo co třeba ostrá střelba na nevinné lidu, kterou provedl v roce 2005 tehdejší ředitel Telecomu Gabriel Berdár? To byl v zásadě teroristický útok, a pokud by jej posádla auta, na kterou střílel zastřelila, byla by to jasná sebeobrana. (https://www.novinky.cz/krimi/56025-sef-telecomu-berdar-strilel-na-domne…)

Zajímavé také je, že často policejní složky ponoukají a provokují různé skupiny k vykonání teroristických činů. Když někoho hloupého nachytají, vydávají to za čin anarchistů - ideálně proruských (https://eurozpravy.cz/domaci/zivot/219236-teroristicky-utok-na-vlak-u-p…)

Zatím bez slepic

V tom Ceskem Brode to asi nebyl terorismus. Nebyl tam zadny politicky poazadavek. Terorem musite chtit nekoho zastrasit.

Cesky teroriste byli treba Masini a behem valky... no Masin senior ci paragani. Problem je, ze to byli nasi teroriste, tak dostali metaly

Zatím bez slepic

Nebyl to terorismus a nebylo to v Českém, ale Uherském Brodě.

Zatím bez slepic

Nebyl to Brod Český, ale Uherský, což je dost jinde a také tam žijí dost jiní lidé. Nicméně magoři jsou spíš všude stejní, což byl i tento případ. S terorismem to nemělo nic společného, myslím si.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"...dokud nás nechává na pokoji, nemistruje nás a nesnaží se nám něco vnutit." Některé vidlákovské zkratky by se měly tesat do kemene.

Zatím bez slepic

Já tedy nevím, ale mně se snaží okolí neustále něco vnucovat. Například jsem odmítl všechny cesty do Prahy, protože co Pražák, tak mi do jednoho sdělují - i neznámí lidé - o tom, jak je Rusko nebezpečné, jak je nebzpečný Miloš Zeman. A to pěkně prosím o politice nemluvím, vlastně jsem do té doby neřekl ani slovo. Do doby než promluví, vypadá většina Pražáků docela normálně.

Další materiál je asi dvouminutové video zde (https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1652255734876223&id=11990…)

***

"My nemáme světovládné choutky, nepotřebujeme, aby všichni na světě byli jako my Češi. Netoužíme všem vnutit Žižku, ani Okamuru, ani praotce Čecha."

Což je právě důvod, proč vyhyneme. Protože tváří v tvář mnoha skupinám, co se snaží o vnucování, je politika tolerance jasnou cestou do zapomnění. Protože to "dokud" už dávno nastalo.

Zatím bez slepic

To mne i jak nam hrozi globalni oteplovani a tim vubec nemysli Putnu a Stropnickeho jr.

Zatím bez slepic

... jsem a Pražák budu, i když křtěný jinou řekou, než je Vltava, ale tyto názory Vám vnucovat nebudu, neboť je nesdílím. A znám dost Pražáků, kterí jsou na tom podobně, ale jsou tak trochu v konspiraci.
Ani Pražáci nejsou všichni stejní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tenhle materiál dostat do ruky Jaroslav Hašek nebo Jára Cimrman, napsali by další etudu. Což se nenajde nějaký nový, rodící se klasik, jenž by se věci ujal?

Zatím bez slepic

pod vaši včerejší příhodičku něco Haškovi podobného.
:-)

Zatím bez slepic

Jo jo, přečetl jsem.

Zatím bez slepic

Pamatujete si, jak Hasek jako kluk delal revoluci proti R-U? Jak to skoncilo, na nesplneni ukolu jakymsi opilcem?

Zatím bez slepic

Nebyl to Jaroslav Hašek, ale Jan Neruda. S pozdravem Kancelář na uvádění románových příběhů na pravou míru :)

Zatím bez slepic

To mi z Haškova díla uniklo, kde se to nachází?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nehájím čin J. Baldy, jsou to ale paradoxy. Dostal 4 roky, nikomu se nic nestalo. Majitelům firmy Bögl a Krýsl spadly čtyři mosty, ten ve Studénce způsobil smrt 8 lidí, v Kurimanech na Slovensku 4 oběti, ve Vilémově zemřeli také 4 osoby. Je to síla, 16 mrtvých a nikdo potrestaný.

Zatím bez slepic

Je to tím, že všichni hloupí, ohavní (staří plesniví) dědci a (uštěkané) báby doposud nepochopili, že firma Bögl &Krýsl nás chce technicky obohatit a proto staví mosty PADACÍ!!!
Ano, to jsou takové ty padací mosty, jak byly kdysi na středověkých hradech. A korát nestihli párkrát přivázat takové ty zvedací šňůrky.
Jistě - prozatím se vyskytlo pár nevýznamných mušek v podobě kolaterálních ztrát, ale jen co přijdou ojrodotace do těch správných rukou, chci říci kapes, vše už pofičí v těch jedině správných kolejích.

Zatím bez slepic

Tak snad tuto inovaci firma nepoužila aspoň v Praze na Lochkovský most, abychom nedopadli jako v Janově. B. a K. by jistě další ojrodotace skvěle využila např. na vědeckotechnický park (v těch se u nás utopily miliardy dotací), kde by ty správné zvedací šňůrky vykoumali. Bógl a Krýgl si teď možná ale začnou při stavbě dávat větší pozor, když jejich kamarád od Policie ČR přešel k diplomacii.

Zatím bez slepic

Je to tím, že všichni hloupí, ohavní (staří plesniví) dědci a (uštěkané) báby doposud nepochopili, že firma Bögl &Krýsl nás chce technicky obohatit a proto staví mosty PADACÍ!!!
Ano, to jsou takové ty padací mosty, jak byly kdysi na středověkých hradech. A korát nestihli párkrát přivázat takové ty zvedací šňůrky.
Jistě - prozatím se vyskytlo pár nevýznamných mušek v podobě kolaterálních ztrát, ale jen co přijdou ojrodotace do těch správných rukou, chci říci kapes, vše už pofičí v těch jedině správných kolejích.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pan Balda je důchodec, pracovitý důchodec, i přes tu francouzskou hůl vyrazil ke trati dřevorubčit. Asi se mu v to hlavě pomotalo. A bohužel, ten kdo kácí stromy na koleje před vlak musí jít sedět do basy nebo cvokhausu.

Měli by mu zkontrolovat tu francouzkouu hůl, jestli v ní nemá ukryt samurajský meč s vyrytým věnováním od Okamůry.

Dneska je zrovna nepřímo k tomuhle u vlka skvělý Leo K:
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/01/15/tezke-brime-ceskych-quis…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

si zjavne myli pravo so spravodlivostou :D
Pravny system je nastaveny takto. Bodka.
Daj definiciu terorizmu a vrazdy. Podla pravneho zakonnika CR. Potom sa moze rozprudit diskusia. U nas na SK mame takeho sudcu - Harabinom ho volaju. A ten uz dlho dokazuje, ze pravo je jedno a spravodlivost druhe :D A ako to uz byva, nikoho vobec nezaujimaju veci na druhom mieste :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A na jak dlouho ma planovanou dobu doziti?

Zatím bez slepic

Pokud bude pravidelně navštěvovat vězeňské fitko, sledovat českou televizi a slušně se chovat, mohl by za rok odhodit francouzskou hůl a za dva roky by ho mohli pustit.

Zbývá jen doufat, že si do francouzské hole neukryje před nástupem do vězení diamantovou lankovou pilku z nejbližšího armádního výprodeje.
To by pak mohl po útěku z vězení zradikalizovat tloustnoucího kolegu Kájínka, propuštěného naším putinovsky orientovaným prezidentem.
Státní - a posléze celoevropský převrat by na sebe nenechal dlouho čekat! Vidlákovy Kydy jsou doutnající mediální platformou, jakou byla před sto lety Leninova Jiskra !!!

Zatím bez slepic