Chtěli víc, nemají nic.

Autor

Začneme jednoduše volebním výsledkem:

Petr Pavel: 35,39 %, Andrej Babiš: 35,00%, Danuše Nerudová: 13.92%, Pavel Fischer: 6,75%, Jaroslav Bašta: 4,45%,

Marek Hilšer: 2,56%, Karel Diviš: 1,35%, Tomáš Zima: 0,55%. Volební účast byla 68%.

Vítězem je Petr Pavel, který v cílové rovince předběhl Babiše o pár hlasů. Andrej Babiš je těsně za ním, pak dlouho předlouho nic, pak je Danuše Nerudová a ostatní. V podstatě se díváme na výsledek, který Petru Pavlovi dává velmi šťavnatý příslib vítězství, Andreji Babišovi signalizuje, že pokud chce generálův výsledek překonat, tak musí sebrat všechny síly i všechny hlasy. Danuše Nerudová zjistila, že prázdnota generuje hlasy jen u dutohlavů, jako je ona, Jaroslav Bašta právě zničil SPD… Ostatní dostali, co si zasloužili.

Petr Pavel je v pohodlné pozici. Součet hlasů svých a ostatních kandidátů Líbodémo dělá skoro 60%. Papírově je jasným favoritem a navíc stojí proti soupeři, který v rétorických bitvách není tak ostřílený, jako byl Miloš Zeman. Všichni pravdomluvní novináři to uvidí právě takhle a budou českému Pinochettovi věštit velkolepé vítězství.

Andrej Babiš také nemusí být smutný. Dostal víc hlasů, než hnutí ANO v parlamentních volbách. Má dost prostředků i dost poradců, aby byl schopen vést dobrou kampaň pro druhé kolo a hned od začátku nastoluje téma sesazení vlády. Papírově sice nemá šanci, ale hlasy soupeře se nebudou sčítat úplně napřímo. Hodně bude záležet, co bude říkat a co bude dělat.

Danuše Nerudová je prvním poraženým těchto voleb. Když si vezmu, že ještě před měsícem jí průzkumy věštily vítězství… Ale moc mluvila a několikrát se svým marketérům utrhla z řetězu. Její výsledek v podstatě říká, kolik je v této republice vymatlaných hlav a já jsem rád, že to není zase tak strašné číslo. Čaputová po česku se nekoná. V podstatě to, co oproti mé předpovědi měl Pavel navíc, o to má Nerudová míň. Myslím, že za víc slov Prezidentuše nestojí. Blbá k blbým.

Pavel Fischer se vedle generála moc nechytal. Oni mají dost podobný program i názor na život, takže hodně jeho voličů šlo rovnou za kovářem a kováříčka vynechali. Ale jsou to právě Fischerovi voliči, kteří plynule přejdou k Pavlovi a moc se s tím nedá dělat, protože zlý Putin, zlé Rusko, zlá Čína, hodné NATO a hodná EU. Pavel si ve druhém kole sáhne minimálně na 41% hlasů, které má takřka jisté.

Největším poraženým je ovšem Jaroslav Bašta a s ním celá SPD. Jo kluci, kdybyste mě poslechli…. Kdyby Bašta ve čtvrtek odstoupil ve prospěch Babiše, tak by Veľký Bocian měl skoro čtyřicet procent a vy byste mohli tvrdit, že patnáct procent dostal od vás. A bylo by to k uvěření. Průzkumy Babišovi věštily 25 – 28%. Takhle se celý národ dozvěděl, že voličské jádro SPD + Trikolory + DOST + mnoha dalších osobností alternativy, nedělá ani pět procent a v parlamentních volbách by se ani spolu nedostali do sněmovny. A to nemluvím o tom, že volební účast byla docela vysoká, za normálních okolností byste dostali ještě míň…

A ještě jste museli dopředu machrovat… že Babiše ve druhém kole nepodpoříte a že Bašta sám hodí prázdnou obálku a jeho voliči to mají také udělat… Aneb jak ze sebe udělat pitomce v přímém přenosu. Babiš se asi pokusí ty čtyři procenta hlasů nějak získat, ale mnohem důležitější pro něj bude, aby vysvětlil voličům Nerudové, že Pavel je komouš první kategorie. Což by u těch dutohlavů nemuselo být zase tak těžké…

Jo, to byla euforie – Babiš a Bašta ve druhém kole… Nebyla žádná šance a je zbytečné to vůbec přepočítávat. Trikolora směřovala ke spojení s SPD… jak se tomu říká holandsky? Zhouven do houven… Jestli Babiš teď vezme alternativu na vědomí (modří už vědí), tak jste na přímé cestě ven ze sněmovny. Vsadím se, že Okamura si to spočítá a odvolání vlády teď už nepodpoří, protože kdyby se to nedej Bože podařilo a byly předčasné volby, tak je ze hry. Mimořádně příjemné zjištění pro Jindru Rajchla a stranu PRO. Král je mrtev, ať žije král.

Je mi ale hodně líto těch osobností, které Baštu podpořily. Dělali hejly… Okramurovi bylo už před volbami bylo moře po kolena a kalil vodu, aniž by na to doopravdy měl. Baštův výsledek je horší než jsem čekal a to jsem euforii kolem odvolání vlády nevěřil.

To máte z toho, že neposloucháte Vidláka. Kdybyste na mě dali, tak by Babiš zřejmě zvětšil úsilí, aby si alternativu a SPD předcházel. Takhle ví, že musí především znechutit druhé kolo voličům Nerudové. Když to předpokládal jeden venkovský Vidlák, co odhaduje výsledky podle komentářů na svém blogu, tak vy jste to mohli vědět taky.

Mám před sebou práci… Budu muset vysvětlit Bocianovi, co je Alternativa a co vlastně chce… a budu muset vysvětlit Alternativě, že elementární logika a taktika jsou jedinou cestou k cíli, byť je to cesta velmi křivolaká…

Že je volba srdíčkem cestou do pekel, to vám už Bašta vysvětlil svým volebním výsledkem… Mám na to jen čtrnáct dní… takže to bude docela fuška… a je možné, že prostě neuspěju, protože karty moc dobře rozdané nejsou.

Ale pořád si myslím, že je to hratelné, takže se alespoň pokusím. Pokud se to bude dělat takticky, rozumně a s vědomím, co je a co není možné… a nebudu ani sobě ani vám mazat med okolo huby.

Pamatujete, co jsem napsal před volbami?

Kdo chce víc, nemá nic!

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (255 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

No jestli spíš nebude vypatlaný a blbý sám Vidlák..., nevím z jakého titulu uráží paní Nerudovou.
Jó teď začne hnojomet, Vidlák jakožto babišům poslušný mopslík a nejchytřejší člověk v republice, to teď rozjede...

Průměrný počet slepic: 1.9 (142 hlasů)

Hej, vypatlanče a voliči Čaputky-Nerudky, to není urážka, když se někdo uráží sám - Vidlák jen komentoval její výlevy v médiích, třeba o tom, co o sobě prohlašovala... Já bych byla mnohem drsnější, protože mít za prezidenta pět let hloupou husu, tož bych si připadala jak ve slepičárně (tedy spíše v husinci) a musela bych se za ni stydět i na dovolené u moře.

Průměrný počet slepic: 4.6 (156 hlasů)

Seš kretén

Průměrný počet slepic: 2.6 (39 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hele víme, že vidlák není politolog a moc co píše ro nesedí...je to takové recese

Průměrný počet slepic: 2.4 (41 hlas)

pseudověda politologie a gender studies ví nejvíc, to jsou "vědci" panečku, ti odhadli Brexit a vítězství Trumpa jak nic :)))

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kreténka, ale jo :)

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

Pohrdá svými voliči ,nechce je a je docela možne,že zas prohraje jako minule o fous!
Nu což partie bude po volbách pokračovat plánem B!
Ovečky dostanou co chtěji,budou oholene a není jisté,zda tu strejda Putin nepřijde denacifikovat!
Tak jeneral bude ukrajinizovat a republika pukne nacpána ukroARMY desertery a jeho voliči půjdou tam kam chtějí tj okradení do kotle!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (29 hlasů)

Není tajemstvim ,že SPD je pod vedením té Okamúry jen jeho finančním a nikoli ideovým projektem!On sice správně ví,že je třeba změnit režim,ale ten pacan snad neví,že je to bluff bez ústavní většiny ve Sněmovně a ani nemá ponětí na co a jaký režim to napsat neumí !Dále nechce prosadit,aby VSICHNI voliči měli kontrolu nad tzv svými zástupci a to dnem i nocí!
Úplně mu prý unika ,že je tu 34 let embargo na Zákon o referendu a nechce ho s pomoci voličů dát do okamžitě do šrotu!Asi nechápe,že pokud nebude prosazovat zrušeni funkce GŘ TV a zejména to,aby se o svůj lup tv koncesionářských poplatků dělil a bude fifty a tak dál vznik rozbití jeho monopolu na lživé a ohlupujici informace,které uvádějí v omyl voliče a oni pak voli svoje ničeni o všechny peníze a aktiva, tím jeho ŠWABISMEM Velkého resetu,obdoby Mein Kampfu,kdy davy šly pod sovětské kaťuse,aby z nich vyletěl Štalingrad k pánu Bohu,který prý fašisty od té doby miluje a KDU člen pétidemolice se nestydí za každého režimu zatnoutt zuby do koryta a pan garancí nevolá z kazatelny že jsou ve vedení toho KDU nemehla!
Tak se stane,že i velký VB, chudák neví,že se musí spojit s voliči a ne se svými jim nezvládnutelnymi zenštinami ,které prosazují celosvětovou cenzuru a úděl pana ZELI toho prý jakmho nazývají jeho poslanci židobsndery,tedy cizince,který Ukrajince dopraví jediné do hrobu putlerovskych děl!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Není to tak, že by Baštův výsledek poškodil SPD.
Naopak členové a sympatizanti SPD prokázali, že mají zodpovědnost a rozum. Chápali, že Bašta je tipem mnohem menší části voličů než Babiš nebo Pavel. Takže pro svůj zdravý rozum Baštu jen málo vybírali. Atd.
Baštových 4 % hlasů nikomu neuškodilo.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Jen by nejspíš byl Babiš první před jenerálem. A možná by ta výchozí pozice do druhého kola pro něj pak byla o kousek lepší. Ale také třeba ne:-). Tak asi až tak moc ta 4% nechybí, ale spíš nám to (alternativa) zase celkově poněkud ubralo na "vážnosti" a důraznosti...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A opakují všem,že teprve,až se rasantne projeví úmysl obrat voliče o celou hotovost a všechny aktiva tj majetek , bude pozdě a slzy vzteku budou muset tryskat jako vodové, neboť si prozatím nikdo z domorodců nedovede představit tu šňúru perel iNFLACE,HYPERINFLACE,VALKA,které už salámovou metodou probíhají a lidé tuto metodu akceptují s radosti!Krize nebude probíhat tak jak to bylo kdysi skokové ,ale bude tlumena pomalym zvedáním procent urokú a jsem zvědavá, kdy nebohé žabičky vařící se už dnes přidáváním ohné pod kotel ,to vůbec zpozorují?
No kdoví, zda to pan Bašta uz pochopil a ujme se tady mezi námi hlavního slova ve prospěch svůj a SV se kterou se zcela přirozeně shoduje a bude ji aspoň on považovat za spojence,když ostatní politické formace na voliče a jejich program zvysoka kašlou a voliči jim za to tleskají jako by se pominuli!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Dobry den,nevim,jestli je pani Nerudová hloupá,to si nedovoluju tvrdit,ale na prezidentku je slaba......

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

netřeba v politice urážet, ta to zvládne bez dopomoci velmi dobře sama. Po svém nevítězství se bude moci konečně naplno věnovat vědě, po ekonomii a biomedicíně by mohla prorazit například ve fyzice nebo chemii. Poláci mají svou Marii Curie se dvěmi Nobelovými cenami, je na paní Nerudové prosadid český ženský faktor i na této nejvyšší vědecké metě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (72 hlasů)

Dám ruku do ohně, že zúročí prezidentskou kampaň a brzy ji budeme mít v Senátu. To je tu takový zvyk.

Zatím bez slepic

Nezlobte se, ale paní Nerudová se urážela sama svým projevem. Nejdříve mnoha "vysvětleními" jak to bylo s jejím kupčením s tituly. A dále pak třeba tím jak chrlila jednu sluníčkovou bezobsažnou frázi za druhou, spousta prázdných slov, při poslední debatě to byl opravdu "koncert". Tím pak zas uráží lidi, kteří používají mozek k myšlení a nemůžou jí brát vážně. Nakonec její výsledek tomu odpovídá navzdory tomu jak moc ji někteří tlačili na vítězství. Ovšem dá se použít i jemnější forma řečeného:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Výsledek paní Nerudové je dobrý, holt se většina rozhodla pro Pavla, po té co Babiš oznámil kandidatůru..., pokud by Babiš nekandidoval, Nerudová by vyhrála první i druhé kolo.
Jsem zvědav co bude dál... jestli Danuše zkusí Senát nebo za 5 let prezidenta...
Raději bych byl pro druhou variantu.

Průměrný počet slepic: 1.8 (59 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná jí dá nabídku sám Pavel...určitě se mu zdatná účetní bude hodit :-D

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě toho trochu:-). Asi jste dle projevu její volič:-). V pořádku...

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Než tohle pulart, které když vypadne ze scénáře, valí moudra jako holky od eR 06, tak raději i tu pratetu Němcojc z Vysočiny?
Takhle blbé To nebude chytřejší ani s pěti tituly, které jí taťka Neruda koupí!
I ta Dvořákojc Tvarůžková nebo Witowská by dokázaly pracovat jako hlávka státu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

No paní Nerudová je tupý tvor, který stvořil Soroš a jeho Aspen. No a podle toho to také vypadá. Stádo zmanipulované médii si myslelo že vyhraje. No nestalo se a díkybohu !! Ona se totiž znemožnila sama a bez cizí pomoci. Už to svědčí o její "genialitě" !! Ono stačí , když by se na hrad dostal druhý Aspeňák bezpáteřní generál. Bude jen poslušná loutka ODS a TOP, no a to se potom budou dít věci v naší malé kotlince. Stačí jen, že v den voleb vláda schválila změnu ústavy ve věci pozvání cizích vojsk bez souhlasu parlamentu. T o je jen první vypuštěná vlaštovička. Ale nechme se překvapit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

No paní Nerudová je tupý tvor, který stvořil Soroš a jeho Aspen. No a podle toho to také vypadá. Stádo zmanipulované médii si myslelo že vyhraje. No nestalo se a díkybohu !! Ona se totiž znemožnila sama a bez cizí pomoci. Už to svědčí o její "genialitě" !! Ono stačí , když by se na hrad dostal druhý Aspeňák bezpáteřní generál. Bude jen poslušná loutka ODS a TOP, no a to se potom budou dít věci v naší malé kotlince. Stačí jen, že v den voleb vláda schválila změnu ústavy ve věci pozvání cizích vojsk bez souhlasu parlamentu. T o je jen první vypuštěná vlaštovička. Ale nechme se překvapit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kouzlo paní Nerudové odvanulo, ve vzpomínkách zůstává obraz jejích zubů...... teď zbývá zavelet:"POZOR! ČELEM VZAD! POCHODEM VCHOD!", kdo ale zavelí ví bůh ....

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Na velení se najde vždy dost ochotných. Poslouchajících bývá méně.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Zdeněk (neověřeno)

Trvalý odkaz

No všude na světě se k velení derou alfasamci a těch je na světě čím dál víc.
Problémem je, že těch poslouchajících je čím dál více (dnes 99,99%), protože se mění systém z demokratury na satanský nacismus a za pár týdnů kdo nebude poslouchat půjde do masomlýnku, bo depopularizace!!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Z jakého titulu? No protože na to být prezidentkou prostě nemá...je to slabý čajíček, v této divoké době by byla schopná radit tak maximálně to, aby se lidé už od probuzení na sebe hezky usmívali a hned by bylo líp, ne-li úplně dobře. Možná by i ceny v obchodech a za energie díky tomu klesly a válka skončila atd...Jako prezidentku bych ji možná tolerovala v době míru a prosperity, což není a zřejmě dlouho nebude. Navíc na nic nemá svůj vlastní a nedej bože vyhraněný názor, za který by byla schopná a ochotná se postavit...jen papouškuje to, co ji naučili její marketéři. Kdykoli se jim urve ze řetězu, plácne nějakou stupiditu a předvede se akorát jako hloupá blondýna. Ještě by se nějaký důvod našel, ale normálnímu a aspoň trochu inteligentnímu voliči to stačí..

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Jedním slovem, je marná:-). Je dobře, že se to tak ukázalo, že navzdory tomu, že ji tak protlačovali, neuhrála víc. Že ten hloupý projev tu výstavbu druhé čapuše prostě totálně zmařil:-). To zubení se prostě nestačilo. Řekla bych, že tedy na tom nejsme tak špatně, jenže tím že to dostal jenerál, nebyla by to pravda. Prašť jak bouchni

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Vždycky se říkalo : "Usmívej se, šéf má blbce rád !"

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

ona je evidentní blbka, stejně tak ten její fanklub. Kdo ten její soubor včera slyšel v televizi ječet, tak musel mít pocit, že ty volby vyhrála. Bože můj, a ty její nekonečné nesmyslné proslovy. To fakt, raději toho Pavla.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky poté, co jsem viděla ten "vítězný" cirkus, když jsem zapnula televizi, jsem myslela, že vyhrála Čapuše..., a řekla jsem doma něco o hloupém národu (ale drsněji, přítel by mohl vyprávět...:-)). "Vítěznému" cirkusu totiž televize nechala o mnoho víc prostoru než bylo k jejím prohraným procentům vhodné. A ještě když pronesla pár slov "o první prezidentce u nás" (asi jsem se přes svoje nadávky přeslechla), myslela jsem, že je s naším národem definitivně amen.
No - "amen" ještě neskončil, protože možná znovu přijde v podobě komunistického rozvědčíka..., ale v ten moment jsem si nahlas oddechla. Fuj, to jsem se lekla...

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Jestli je někdo vypatlaný, tak ty. Nerudová propadla a to se viděla presidentkou a může za to sama a ne Vidlák...

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Vážený, dle vašeho vyjádření se zdá, že pisatelem je junior, tak vám doporučuji Vidlákův a svůj názor vytisknout a tak za rok si porovnat, kdo měl pravdu. Sledoval jsem závěrečné vystoupení paní Nerudové a naprosto jí chybí základ co dělá politika politikem, což ona vlastně dle ní vlastně není, protože je "obyčejnou holkou". Opominu, že ty vzájemné neutuchající ovace, které mi připomnělo závěrečné fáze zasedání ÚV KSČ. Ale vážně, paní Nerudová tím co řekla by měla vyvolat v lidech ostražitost pro dny budoucí, jak se případně budou chovat lidé stejné krevní skupiny k opozičním názorům. Jsem zvědav jak se vyrovnají "s politickou schízou" ti největší "komunistobijci" podporující pana Pavla. Dovolím si takovou úvahu, jak by se ubírala kariéra pana Babiše nebýt událostí v roce 1989? Asi by v rámci ZO jezdil dál sjednávat kontrakty. Pan Pavel při své poctivosti a loajálnosti by dobře vykonával někde na ambasádě práci pro kterou byl školen. Možná jej podceňuji a udělal by kariéru v rámci struktury Varšavské smlouvy. Je to samozřejmě spekulace, ale určitě by se někde prosadil. Tam jaksi vidím rozdíl mezi oběma pány. To jakou mají životní pouť po roce 1989 si už musí každý volič zhodnotit sám, co jednotlivý jmenovaný přinesl pro něj do praktického života, nebo pro společnost.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Pokud vždycky použijí větu o "obyčejné holce", která u nás může být prezidentem, tak mě to pobaví a děsí zároveň. Věta pro ty jednoduché, co si řeknou - no vidíš, Máňo, ta je jedna z nás, tu budeme volit...
Každá "obyčejná holka" tady může být v té nejvyšší funkci nehledě na její neznalosti a vypatlanost?
Pak tady může být taky "obyčejný kluk" Rakušan, který nám určuje, který názor je ten správný, nebo "obyčejná" Černochová, která ničemu nerozumí, ale líbí se jí jako vypatlanému klukovi, co si doma na počítači hraje na války, rozhodovat o nás.
A všichni tito "obyčejní lidé" nás ženou tam, odkud nebude návratu.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Dík za rozumný názor a nadhled.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Nebyly by nějaké "záporné" slepice, nebo možná liška, která by mohla slepice užírat? Tenhle pán Nem by si to zasloužil. Nejen, že je hloupý sám, ještě uráží druhé...

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Je zbytečné hrubě napadat paní Nerudovou, na nováčka v politice, s podporou médií byla vcelku úspěšná, má téměř jisté místo v senátu. Něco jiného je důležité. Tyto volby ukázaly, že takzvaná alternativa a vlastenecká fronta, opravdová opozice proti vládě, vlastně neeksistuje. Nedokázala postavit vlastního kandidáta a jak dopadl mnohými známými osobnostmi propagovaný pan Bašta vidíme. Takováto protivládní opozice nemá výraznou podporu veřejnosti. Jedinou alternativou je Babiš a ANO. Uvidíme, jak se nyní zachová. Bude-li chtít přilákat radikálnější voliče, bude muset přitvrdit. Pro voliče Nerudové naopak. Uvidíme

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nem tudom

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a kde je?

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako vždy. Žádné velké filozofování, ale docela obyčejný "selský" rozum. Jen se divím, kolik docela chytrých lidí - např. p. Jákl a spol na to SPD skočili. Mám k AB hodně výhrad, ale "rozvědčík" je přímá cesta k novému Vítěznému únoru. Tak nebuďme hloupí a zařiďme se podle toho. Jen doufám, že se přes všechny oprávněné výhrady k AB přeneseme a hodíme mu to. Jinak tu bude nový Protektorát. Nebude na Protentokrát, ale na hodně dlouho.

Průměrný počet slepic: 4.4 (48 hlasů)

Stejně se divím i já. Nejvíc snad Drulákovi, který doporučoval volit Baštu...
To už bych mu i já mohla dělat poradce :-))

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě zas hodně překvapili odborníci, kteří vždy na demonstracích hovořili tak fundovaně (pan Noveský, Skalický atd.) a pak to asi dobře neodhadli a volili Baštu. My jsme tu ale jeden poradce vedle druhého Včelko:-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koukám, že nás je tady fakt škoda :-))) Já bych jim poradila zadara.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by byla kampaň:-))

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni ti fundovaní totiž jsou pospolu s Drulákem (Noveský, Skalický), a Rajchl je asi též podporuje.
Bylo by tedy žádoucí, kdyby Vidlák "zaordinoval" a přesvědčil i je - oni totiž mají taky spousty voličů. Rajchl třeba na svém FB. Mohl by to tam zmínit, co proč a jak..., vždyť přece nám tady hrozí katastrofa, ale všichni si hrají na ty nejvlastencovatější vlastence. CHYBA!!!

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je asi hodně těžké se v sestavě mnoha lidí s mnoha i rozdílnými názory sjednotit na jednom, kterého před sebe vysunou jako představitele. A poté už není čas na ty rozdílné názory a musejí ho "tlačit".
V takové společnosti není nikdo kdo by bouchl pěstičkou do stolu a zavelel - za náčelníkem. Potom je otázka koho ti fundovaní podporovali a koho nakonec volili doopravdy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Zdeněk (neověřeno)

Trvalý odkaz

No může být... Ale myslela jsem to tak, že bylo asi dost jasné, že Bašta bude propadák. Na druhou stranu, pokud to nechtěli dát Babišovi, tak neměli komu. Teď už snad dají:-). Špatné je, že se pořád tříštíme, přece v jednotě je síla...tři pruty

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jsou ti lidi natolik malicherní, že svoje antipatie kladou nad bezpečnost a samostatnost republiky? Smad by se pro jednou mohli překonat! Já Babiše taky moc nemusím, přesto jsem mu to hodila!

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Těch osobností a odborníků zastat. Oni vzhledem k tomu, co říkají a prosazují, totiž neměli jinou možnost než volit Baštu jako protivládního kandidáta. Vzpomeňte na to, jak vyprávěli, že Babiš s Havlíčkem, když je ještě ve vládě varovali před problémy v energetice a jinde, se k nim chovali prakticky stejně jako Fiala a spol.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Jaroslav (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle všechno by s ním Vidlák mohl probrat. Já bych třeba byla pro, aby se Babiš raději vůbec nechlubil tím, co dokázal.
Lepší by bylo, kdyby to o něm říkal někdo jiný z jeho okolí, ono to zní totiž líp, i když je pravda, že třeba lidi nenechal padnout v covidové době... nebo že díky EET vybrali víc peněz.., zvedal důchody nejen kvůli inflaci...atd.
Když se chlubí Fiala, ačkoliv vůbec nemá čím (a spíš by měl strčit hlavu do písku), lidem to zřejmě nevadí - nebo vadí, ale média to nekritizují, takže je to "jakože v cajku"... Ale když se s něčím vytasí Babiš (byť oprávněně), okamžitě mu to "chlubení" vpálí.
Co dělá Babiš a co dělá Fiala, na to mají média diametrálně odlišný metr a pokřivený pohled.
Tak toto bych nechala na lidech z jeho okruhu, aby to případně připomínali (a třeba i důrazněji než to dělá on sám). Nenechat ho v tom prostě samotného. Vždycky je lepší být někým pochválen než se chválit a poplácávat po rameni sám. Ale může to být třeba i mužský rys, se kterým nikdo nehne...(jako u Fialy) :-))

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také mi to jeho "vychloubání" připadá někdy až komické. Ale na druhou stranu jeho fakt málokdo za něco pochválí a nebo mu poděkuje za to co dělá. To se spíš dočká té patologické nenávisti a neustálého osočování za vše. To už se stalo snad národním sportem. Tak s vámi souhlasím, že by bylo dobré, kdyby to pořád dokola opakovali jeho spolustranící, ty jeho úspěchy, aby se z prostoru trochu vytlačilo to věčné hanění. A i těm co jsou na vahách se do hlav dostalo, že zas tak špatný není:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)