Dej se k Čižínskému Mináři

Autor
Štítky

Také mě moc potěšila zpráva, že zakladatel Milionu chvilek pro demokracii Mikuláš Minář míří do politiky. Prý už složil všechny funkce ve svém.... co to vlastně bylo? Neziskovka? občanské sdružení..... předal to jakési holčině a jal se využít svého velmi známého jména v reálpolitice. 

Naše milionové hnutí má nejen transparentní účet, ale i netransparentní na kterém leží také pěkná sumička, takže peněz tam mají dost a nepochybuji, že Minář je pro jakoukoliv partaj bohatou nevěstou, která za sebou dotáhne nejen sponozory, ale i slušnou hotovost na kterou se skládali svými malými dary různí neznámí filantropové. 

První, kdo Minářovi nabídl angažmá, byl Vít Rakušan, ale tomu dal Minář košem a prý jedná s Čižinským s jeho Praha sobě. Byl to tuším Alef Nula (Ne byl to Immanuel Kant - musel jsem se to dozvědět přímo od něj, protože mi z toho hrabe) , který u nás na Kydech první poukázal na propojení Mináře a Čižinského a prorokoval, že právě tato akcička bude završením celého chvilkařského hnutí. Immanueli, hoďte častěji nějaký ten komentář, chybí nám vaše prognostické postřehy. Vrchní prognostik by měl věštit poněkud víc. 

Ono to bude docela legrace... Minář vystupoval v televizi, rádiu, ěl spoustu videí na youtube, dával statusy na fejsbůk, dělal spoustu rozhovorů a každé jeho slovíčko je navěky na síti jako v matrixu a bude připomenuto v tom nejméně vhodném okamžiku. Nejpozději ve chvíli, kdy Minář začne dělat přesně ty věci, které jako chvilkař kritizoval.  Ono to totiž v politice jinak nejde. Dokonce se v politice poměrně často stává, že koalujete s lidmi, proti kterým jste před volbami bojovali jak to jen šlo. 

V této republice se našlo poměrně dost lidí, kteří Minářovi jeho spolek platili. Teď zjistili, že v podstatě platili minářovu politickou kariéru. Zaplatili mu pořádné PR a dostatečné zviditelnění a nejspíš mu zaplatili i jeho budoucí předvolební kampaň. Zbytku Milionu chvilek zaplatili několikaleté teplé místečko, protože těžko můžete dělat apolitický protest proti politikům a vynechat bývalého šéfa. Případně mu dokonce budou muset holdovat, ať se už Zrzek nechá od Čižinského přemluvit k čemukoliv. 

Vidlácky bych si proto myslel, že Babiš si může nejen oddechnout (pokud ve Chvilkařích vůbec někdy viděl problém), protože velké demonstrace už nebudou. Tu a tam převezmou televize stošedesáté ultimátum Milionu chvilek, aby politici dělali něco, co by se jim líbilo, ale to bude všechno. Jestli mají Roll a ta nová rozum, zvednou si platy a budou ještě nějakou dobu předstírat boj proti Babišovi. Nějaké peníze ještě přijdou a když to vezmou za správný konec, vydělají si na pěkný baráček někde u Prahy, nepředřou se a za pár let se na ně zapomene a budou moci jít někam do práce. 

Kromě toho je Minář teď bude stahovat ke dnu. Bude dělat nepopulární věci a pokud bude zásadový, Čižinský s ním brzy vymete zem, protože narozdíl od Mináře, Čižinský si s nějakou morálkou hlavu nedělá a všechny prostředky jsou posvěcené účelem.  Zároveň dělat politiku v Praze je největší kravina, protože v Praze se dobře vládnout nedá. I Minář se pěkně umaže politickým hnojem, i on bude muset občas vykládat voličům, že to co jim chčije na hlavu je déšť, i on bude jednat s bohatými Janoušky a Rittigy a i on se nechá chytit do jejich vějiček. Ne, vůbec nemusí vzít úplateček, ale ušpiní se od nich dostatečně. Brzy bude muset být vděčný partaji i sponozorům za jejich dary, aby mohl mít mordu na bilbórdu a všechno se vrátí do starých kolejí.

Vzhledem k tomu, že Minář má minimální zkušenost se skutečným světem politiků, divných kamarádšoftů a podezřelých zájmů a vlastně vůbec neví nic o světě a jak těžko se i vrcholnému politikovi vydělává na chlebíček, řekl bych, že dlouho nevydrží. A kdyby vydržel, nevydrží mu ryzí morálka a to ani jako maska. A i kdyby mu to jako maska vydrželo, stane se dalším Schláfenbergem a bude sloužit jako fíkový list nějakému bezskrupulóznímu novodobému Kalouskovi. 

Každopádně Babiš i Zeman myslím měli moc hezký den, když se to dozvěděli. O ztrátu zbytku reputace se Minář postará sám. Politik totiž jinak ani dopadnout nemůže. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (88 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pokud by Minář založil svou stranu či hnutí, jistě by ho vyhypovala ČT za mocného podpůrného hýkání dalších bakalonovin, aby se opět stalo toto uskupení kanalizací hlasů nespokojených voličů v dalších volbách do PS. Podobně jak už tomu bylo v minulosti xkrát. Nahradilo by tak již poněkud pelichající Piráty, kteří se stihli ušpinit politikou na všech úrovních a nepůsobí už moc jako onen pověstný "čerstvý vítr" či "nové koště". Právě Pirátům by se Minář mohl stát pověstným hřebíčkem do rakve a oni by se o jedno dvě další volební období vydali za TOP09 směr politický hřbitov.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

S novým přecedou k novým chvilkám demokratickým (a jiným).

Krátké poodbočení , odpočinutí od těžkých chvilek předpseudovolebních : "Co je to pravda", blog pana Klána. Pěkně napsáno.
Pravda je kaleidoskopická, s takovými malými nevyplněnými okýnky uvnitř. No a občas se prostě tím kaleidoskopem zatřepe, a vzniknou nová barevná i nová nevyplněná okýnka. nenechme si ten kaleidoskop vzít, např. těmi, keří by chtěli jen modrá, žlutá či modrá okýnka ...a v těch nevyplněných lebku s hnáty...

Bylo by pěkné už to, kdyby už ustala ta předvolební propaganda, dyť je to ubohé.
Aspoň tady.

Hezký nový den všem.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Studoval hluboké duchovno
to mu teď bude na hovno.
Bude muset s vlky výti,
ostruhy si vydobýti.
Kdoví, k čemu teď se modlí
kámoši jsou všichni podlí,
rádi tyjí z cizí práce,
říkají si honorace.
Bude muset do učení
vládnout mohou poučení
nejlíp plzeňskými právy
či stáží u Hávy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

První králičí moudrost říká,
že co se stahovačů králíků týká,
radil prý už strýček Brady,
že aby to mělo grády,
je nutné Postrachu králíků
říct o tučném knedlíku,
kterým vítají vrahy
obyvatelé Prahy
a u pomníku nivě vyjí
obyvatelky Řeporyjí.
Stačí nafasovat menáže
a vyslat mladého Mináře
po vzoru starého Mynáře:
"Go Prague, young man! Go Prague!"
Zde si můžeš s politiky hrát
a tklivě lkát
nad ohroženou demokracií.
Chvilkami či trvale
Pražané su uznalé.
Tvrdí to v Brně
i Zlaté koruně.
Tam uspěl už jiný zběhlý student teologie,
magistr hněvné demagogie,
nějaký Jan Želivský.
Job v Praze je tak jistý!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

... báseň to není. Je to hned vidět ve srovnání s Ládíkem!!! - Ládík je opravdový BÁSNÍK. Až nadejde jeho čas a odebere se do básnického nebe, bude ho tam vítat S. K. Neumann, Jiří Wolker a další. Jan Neruda mu poklepe na rameno. Z německého oddělení se na něho usměje Goethe a prohodí pár českých vět - snad ještě má svůj slovníček ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Dnes mě Múza málo políbila. :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Nechte tohoho chlapce na pokoji. Vždyť se polepšil i tu maturitu nakonec udělal.
...studoval na Arcibiskupském gymnáziu, odkud ale odešel ve třetím ročníku poté, co se vedení školy nelíbily jeho nazeleno obarvené vlasy. Po maturitě se zapsal na andragogiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kterou však nedokončil....
....odešel z Církve československé husitské k římským katolíkům...
Jiří Ovčáček
@PREZIDENTmluvci
"Zářivě se usmívají, praporem pravdy a lásky mávají, Václavem Havlem se zaklínají.
Realita všedního dne?
Nenávist, sprostota, bolševický slovník 50. let.
Česká opozice.
Pamatujte na to u krajských a senátních voleb."

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Igdyž popisujete beznadějnost napravení prasat u koryt a nemožnost faktické změny nenapravitelných politických aparátčíků a radíte jim eště jak si nadrbat prachy, zašít se někam a pak jiným voknem vlézt zpátky, surrealistická ironie, a popisujete jak nesmiřitelně nakonec zkoalují, přesto je budou blboni volit.
Voni pak rozšlapou blboňům bábovičky, podepíšou všechno co by ani největší blboň nigdy nepodepsal a budou se lidem tlemit do obličejů z televize, gde budou rozvíjet své fantasmagorické představy o ustájení lidského dobytka, kerej je tak blbej, že nigdy nesmí být připuštěn k žádnýmu rozhodování, páč korupce není zas tak výnosnej buznys aby se to podělilo mezi všechny blboně.

To by pak přece nemělo cenu se srát do politiky, že?

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Se Vám Vidláků omlouvám, ale propojení Zrzka a Čižinského jsem zde prezentoval já... Targus je zde nejkrásnější, ale já jsem zde, i Vámi jmenován prognostikem. I když k tomuto odhalení nebylo třeba být londýnským detektivem. IK

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Immanueli, omlouvám se, jsem v hlubokém předklonu, plazím se po zemi a hned to opravím.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

každý ví.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

:D uz to netvrdi len on sam, ma to aj od Immanuela potvrdene.

Sem tam su i pekne dni - vsakze?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Do politické mrtvoly se nekope, jen se bere jako fakt. Počkám si na zítřejší komentář o něčem perspektivnějším a zajímavějším.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

my holubičí a holubí slovanské povahy začínáme pěstovat česnek. Lipové kůly jsou na zatloukání moc měkké, smrkové sežral kůrovec a dubové exportujem do Germánie.

na druhé straně- česnek roste rychleji než duby a v případě zákazu pěstování Evropskou unií (potenciální nebezpečí pro novou upírskou sexuálněpolitickou menšinu!) se dá pěstovat i v květináči.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Aniž bych Vám chtěl kopat do naší slovanské lípy, na dlouhozubky je osvědčený kůl osikový :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

I já myslím. Tedy i já myslím, že na tuto jednofunkční cvičenou opičku netřeba plýtvat denním příspěvkem. Zkusili ho nějakým způsobem použít, ale svůj potenciál už bez velkých úspěchů vyčerpal. Mezi lidi reálpolitiky se nemá šanci zařadit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Alice (neověřeno) dne Po, 28. 09. 2020, 21:23In reply to fí ha - narok před příštími volbami bude pěkně rušno by ema (neověřeno)Trvalý odkaz
Ad ema
Zajímavé je, že nejvíc řvou jeho řiťolezci, prý berou jako zradu, že by jim bral voliče. Ale napadla mne jiná věc - jestli to není jen divadýlko. Při posledních volbách jsme "nový vítr" zažili v naší "obci" - skupina mladých tu založila rok před volbami nějaké hnutí, už ani nevím, jak se pojmenovali, a protože místní měli plné zuby dosavadního starosty, tak ti noví volby s přehledem vyhráli. No a k čemu došlo? Hned po skončení voleb to všichni vzdali (prý mají svá povolání) a na OÚ zůstalo staré obsazení. Tak si je užíváme už dvě volební období.
No já nevím, nevím - má za sebou sudeťáky, klérus se všem prachama, že dokáže zblbnout mladé a zaplnit Letnou už si vyzkoušel. Chvílema to tam nevypadalo moc růžově - viz pochod na hrad. Samozřejmě ČT taky byla přitom a začíná mi svítat proč si jsou v ČT někteří tak jistí..... My se jim smějeme, ale domyslet to do konce... aj aj..... Taky lidovci a Kalous byli letos - mírně řečeno nějak pasívní. POlicajti a socani proti nim nepůjdou, Televize, presstituti včetně Senátníků jak by smet a přidejte k tomu pražské velení. ....hmm kdo ví co chystají, výhody, které měla omladina díky koroně ztratí, pracovat neumějí,peněz bude málo, pracovat se nechce, takže......chtělo by to fofrem naštudovat - jak to bylo s nástupem AH v Německu. Teď hodil modroftáky a spol. do kýble, piráti se k němu samozřejmě přidají, taky touží vládnout........Nějak se mi to nelíbí.
Jsem sice stará, ale tak nějak jedno mi to není.....

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to s nima nuda.
Bude už nějakej místní Navalnyj? Hlava opozice...
Nebo Martin Šmíd?

Ne, že bych to chtěl přivolávat, popřípadě elfům a jejich nadřízeným radit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Bude, a s ním přijde zákon(zaškrtnuto) Novičok!

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

ve zpomaleném záběru scénář opakující se v cca 11-letých intervalech (model US 1998, TOP 09 2009): Bohatě mediálně pokrytý vznik nové strany, četné rozhovory s opakovanými klíčovými slovy naděje, obnova, spojování, slušnost (ta především! O zdravici Pavlíka Prdel Novotného bude ČT09 podrobně informovat ve zprávách ve 3:30 ráno), občanská společnost, úspěšný komunální, odpracováno, ... chybí něco? Bude vyjádřeno přání dostat se ve volbách na 10%. A hle, zde si záběr ještě zpomalíme, v prvním průzkumu dostane ona strana 10,3% preferencí. Následovat bude zesílené kolečko rozhovorů s četně opakovanými slovy důvěra, držet slovo, přístav pro celou politikou zklamané slušné lidi, ... a hle, v dalším průzkumu budou preference na 11,3%. Nebude od věci, když současně poklesnou (stačí o dvě desetiny) preference pro ANO, aby se objevily první titulky o "masivním přelivu voličských nálad", případně o "setrvalém poklesu AB". No a někdy v tuto chvíli (opět záběr zpomalíme) proběhne neformální setkání šéfů všech kéž-by-Bůh-dal-aspoň-5,05% stran s čižinářem a tam teprve začne to pravé státotvorné a odpovědné spojování roztříštěných proti zlotřilému And... totiž za, za záchranu té jediné pravé bakaliberální demokracie. Na jedné straně stolu čižiminář s odjištěným revolverem, na druhé pokorně zuby skřípající a reportující, čím mohou klanu přispět. Stan lokálními xichty. 09 Kalouskovými známostmi (prej zná všechny) a zároveň slibem, že se tento až do voleb neobjeví na obrazovkách (pro jistotu mu vypnou i ten fejsbůk). KDU fondy od milých krajanů. Za odměnu si každý odnese slib jednoho místa v první desítce na kandidátce... Pochybovači budou odhaleni coby ruští trollové a demokraticky vyloučeni (postup dodají Piráti).
Akorát ... akorát. Může přijít i nějaká další vlna s ekvivalentem číra poserplíny, ale volič se taky může rozhodnout jako poslední roky už mockrát a nejdemokratičtější slepenec poslat do jednociferných hodnot. Ale Kubík Železných, Nora i Šafr jistě udělají všechno, aby to tak nedopadlo...

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

No, protože Praha!
Tam zvolej i klokana, když ten bude náležitě hlásat, že je z Austrálie!
V celostátním souboji zrzek ví, že je out.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

b\la z Prahy a pak to ten zbytek republiky musel náročně opravovat
ale z jiného konce
https://veda.instory.cz/1107-prelomove-zjisteni-zhorseni-dvou-smyslu-od…
tak nevím

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

... "byla z Prahy", je z Prahy pouze MÍSTNĚ (centrály, hlavní město atd.)
PERSONÁLNĚ ovšem jsou ti dárečkové z celé republiky... Včetně Brna, které taky má a dodává talenty.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Praha táhne, možná právě proto, že odjakživa byla tak nějak poddajnější a cítila se něco víc. Oni jeho
https://www.gotobrno.cz/misto/kurt-gebauer-mozart/

pražané= sice tomu jistému rozuměli, ale taky podrazili už Žižku a jsou moc neradi, když se jim to připomíná. Proto té náplavě, co jste ji vzali tak moc vadí....

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesko-ma-prototyp-nouzove-vakciny-pr…
Není to nic nového takováhle vakcina u nás pořešila problém s dětskou obrnou.
A má výhodu, že je levná!
Prototyp stál zatím 4.6 mil kč.
Výroba do 100 000ks by seměla vejít do 100 mil kč!

Ale bohužel žádné zprávy k vakcině na blbost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

po dřívějším návratu z hospůdky než obvykle, protože Prymula, a vyděsil mě redaktor Rosí s jakýmsi hostem ve svém legendárním pořadu Newsroom. Zrovna tam lamentovali nad seznamem konspiračních webů, jehož je tento web jistě také součástí. Host plakal a hledal důvody, proč vlastně ovečky nevěří mainstreamovým pravdám. Kdyby se nás ráčili zeptat, rádi bychom jim to vysvětlili. Kdo dlouhodobě prokazatelně lže, nemůže se divit, že nemá důvěru obecenstva ani v těch momentech, kdy eventuelně mluví pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

naopak, s tím je třeba se zabývat, tady pořád točíme covid, ale tuhle mimořádně důležitou věc pomíjíme. Jen ať si všichni pořádně přečtou, co dokážou nnaši spřátelení demograté a milovníci svobody slova - o tom naše čt n i c

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

...moc nepřekvapí. Strelkova soudí a Porošenko je v klidu na svobodě a ČT ho s klidným svědomím použije jako součást "dobra" tohoto světa. Ale to je jako mlátit tu prázdnou slámu. A tihle mi budou říkat, že se nemám šťourat v nose.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

je, že Minář založí českou odnož Posseltovy partaje sudetoněmecké. Barevně je svým svetrem a kalhotama sladěn a Německo stále čeká na vyplacení zasloužených reparací za odsun.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Kolik už bylo zdánlivě k porážce předem odsouzených politických subjektů, a ony zdánlivě nějakým zázrakem vstaly z mrtvých a získaly svých potřebných 6 nebo i 10 % ve volbách? Kolik už bylo zdánlivě dobře rozjetých politických projektů by pak získaly ve volbách 0,8 %?
Stále stejný film. Jedni mají peníze, podporu médií, druzí mají myšlenky, ideu.
Ankety na netu přinášely naděje těm s tahem na rozumnou změnu, hlasování čtenářů probíhala a hemžila se desítkami procent podpory. Pak přišly volby a bum! Dopadlo to jako vždycky, jak výše popsáno.
Lid je totiž, promiňte to neslušné slovo, vůl. Existuje jistá skupinka znalých situace, čestných, poctivě rozvažujících - to jsou ti co navštěvují alternativní weby, to jste vy, a realizují v nich své sny v příspěvcích a anketách. Pak je nesmírně početná, podle výsledků voleb tak 80 %, politických ignorantů kteří volí podle podle (to slovo je tam dvakrát úmyslně) své peněženky, ze zvyku, podle médií, podle vzhledu, podle manželky-manžela, dětí atp.
Co tím chci říci? Vzdal jsem volební účast (nikoho k tomu nepřemlouvám, naopak) abych byl ušetřen dalších a dalších zklasmání. Jen vždy den poté konstatuji : dopadlo to jako vždycky. Aneb : Drahoš na Hrad, Jourová do komise EU, Fiala do vedení PS, Vystrčil na předsedu Senátu, Minář na pražskou Radnici ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě že není na Hradě, ale to že taková nula dostala tolik hlasů že málem uspěla potvrzuje moji myšlenku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Síla reklamy a ignoranství, popřípadě lidská blbost. Na tom se dá "pracovat"..
Sem taky nechápal, jak partaj ing. Kalouska a jeho cvičeného senila mohla dostat při svých prvních volbách tolik hlasů.
Přitom ta reklama byla tak stupidní.
Ale byla všade.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Reklama byla možná stupidní, ale spadlé servry a "korespondenční hlasy" byly fakt reálné.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na hradě Okoři s paní Bílou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Až bude doba těhotná změnou, přijdete a zavolíte.

Mimochodem, znáte někdo tuhle hádanku: Co je to ťarchavá vodička?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

S nápovědou o těhotné době to nebylo těžké, ale bez nápovědy to funguje výborně. Zaručuji, že to nikdo neuhodne a je u toho legrace :)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

co je čipka a orgován? Pamatuju si kdysi dávno výrok své kamarádky: "Začala jsem číst knihu XY ve slovenštině, ale první věta zněla 'Zízal do povaly'; nerozuměla jsem tomu a knihu jsem odložila.

Vaše hádanka by nebyla těžká ani bez nápovědy; neuhodnou možná mladí, my jsme ale ještě generace odchovaná československými zprávami i jinými pořady v rádiu i v televizi, skvělou beletrií ve slovenštině v 70. letech i slovenskými skripty na VŠ.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Povala - to je strop, ne?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

máte slovenštinu za jedna.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale už taky zapomínám...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Voda z Těrchovej

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

dokud nebudou padat, jako mouchy. Přímo na těch ulicích. Záběry z Wuchanu nestačí !

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Důležité je mmj toto.
"Takže, ten únik rozhovoru po telefonu je dost možná domluvený a řízený, protože Berlín opravdu potřebuje dostavět Nord Stream 2 spolu s Rusy, ale Merkelová nemá sílu na to, aby se plně postavila Američanům na odpor."

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)