Druhý level

Autor
Štítky

Přátelé, v posledních několika dnech jsem byl svědkem toho, jak naše pravda a láska postupuje, když jejich soupeři prolomí okázalou ignoraci médií a dostanou do veřejného prostoru něco, co už nejde vymlčet. U všech předchozích demonstrací, kterých jsem se zúčastnil, to bylo vlastně jednoduché. Mlčet, nic nezmiňovat, nedělat demonstrujícím ani tu nejmenší reklamu a pak prostě jen projít kolem a utrousit, že se tam sešly nižší tisíce lidí. Že fotky ukazují něco jiného, na tom nesejde.

Tentokrát už to takto nešlo. V posledních dnech byly zemědělské protesty hodně silné téma i v majnstrýmu. Jednoduše proto, že stovky traktorů v Praze jaksi hrozily dopravním kolapsem. Navíc se zemědělcům podařilo udělat z problematiky veřejnou diskusi. Víceméně všichni se k plánovanému protestu vyjádřili. Byli buď pro a nebo proti, ale prakticky nikomu to nebylo lhostejné. Buď se zemědělcům fandilo, protože živí tento národ a nebo se haněli, protože berou dotace. Ale téměř nikomu to nebylo putna.

Po počáteční panice na všech úrovních vlády i státní správy, které zřejmě padl za oběť sám ó velký Saša Vondra, kterého poslali do televizního studia s papírem popsaným azbukou a on tvrdil, že sice vůbec neumí rusky, neví, co je na tom papíře napsáno a vůbec neví, jestli to náhodou není podvrh, ale zaručeně ví, že to napsal Zdeněk Jandejsek a je to jasný důkaz jeho kolaborace s Ruskem, se vládní spin doktoři vzpamatovali a začali pracovat na plné obrátky.

V životě jsem neviděl brutálnější nátlak. Chudák každý, kdo si nechal dát na web svoje osobní telefonní číslo. Hejty, výhružky… od první minuty byli všichni označeni za proruskou scénu, sociální sítě se hemžily jasnými důkazy a odsudky. Včera, v den demonstrace, měli kluci ajťáci jeden hackerský útok na web za druhým. Každý, kdo někde jen špitl, že by se chtěl protestu zúčastnit, hned dostal céres z mnoha stran, začaly se mu ohlašovat kontroly do provozoven.

Spousta zemědělců v posledních dnech přemýšlela, jestli mají něco podobného zapotřebí a jestli není lepší hodit ručník do ringu a prostě v klidu zkrachovat a nebo svůj podnik prodat. Navíc, celý týden se dozvídali, jak jsou nezodpovědní a berou si chudáky pracující pražáky za rukojmí, vypouštěly se různé fámy, že policie protestující do Prahy nepustí, pak že je pustí, pak zase jen za určitých podmínek, s magistrátem a policií se jednalo do poslední chvíle, pořád něco chybělo nebo přebývalo.

V pravou chvíli přišla informace, že firma Rohlík skončí s výrobky firmy Rabbit Zdeňka Jandejska. Ten se postavil protestu do čela a schytával to způsobem, který je normální snad jedině v diktatuře.

Vy, co se ušklíbáte a máte pocit, že se zemědělci neměli nikoho ptát a prostě magistrálu zablokovat, vy nevíte, jaké to bylo, když si policie fotila espézetky a do toho se šeptalo, že pokuty budou začínat na pěti tisících korunách. Máte deset traktorů? Tak to bude padesát tisíc pokuty, jen to hvízdne… Jste koordinátor stovky traktorů…. spočítejte si to sami.

Navíc, Praha byla na běžné poměry takřka bez aut. Hodně místních zůstalo doma a tak s výjimkou silnic, kde stály traktory, zůstala Praha průjezdná.

Vrcholem pak byla ukázková dezinformace, že část zemědělců odjela, protože jim prý byla demonstrace ukradena. Nebyla to pravda, část traktoristů prostě plánovaně odjela po předání dopisu ministrovi Výbornému, ale intervjuci se nestyděli to hned překroutit. Po nějaké hodině titulek článku upravili… ale to už byly některé traktory rozptýlené po Praze a už je nechtěli pustit zpátky do centra.

Je na místě, vyzdvihnout pana Láda mladšího z Ostaše, který udržel své lidi pohromadě, neztratil chladnokrevnost, nedal na žádné fámy a postupoval přesně podle plánu.

Nakonec na Malostranské náměstí traktory nedojely, ale zato přišli provokatéři. Čirou náhodou seděl můj kolega v hospodě proti chlapovi s ukrajinskou vlajkou, který na pokyn z telefonu vstal, vyběhl ven, přidal se k dalším a začal provokovat. Policie je okamžitě oddělila, nestalo se vůbec nic, ale mééédiím to stačilo na další titulek o tom, jak protestující napadli chudáky odpůrce. Nebyli žádní zatčení, předvedení ani zranění. Do toho měli organizátoři zprávy, ze se v provokacích má pokračovat…

Co včerejší protest ukázal? Je úplně jedno, že se snažíte chovat slušně a ohleduplně. Je úplně jedno, že zemědělci mnohokrát v médiích mluvili o důvodech svého protestu. Je úplně jedno, že deník TO pořádal debatu na toto téma, kam pozval i zástupce ministerstva nebo Agrární komory. Drzý proruský narativ je lepší než poplužní dvůr. Pořád stačí to pořád opakovat a zmobilizovat všechny hejtry, kteří od rána dehonestovali na sociálních sítích všechno, co bylo spojené s protestem.

Když se to nedá vymlčet, nastoupí skutečné dezinformace a šíření fám. Nastoupí nátlak. Tvrdý nátlak, který nemá s demokracií nic společného. Pro jistotu se přidají mediálně pokrytí provokatéři a zavádějící články, které se vždycky dají zpětně opravit. Tu a tam někoho zlomit hrozbou pokut. Jednat se samozřejmě nebude. Maximálně o drobných ústupcích pro hodné zemědělce, kteří neprotestují a nesnaží se do veřejného prostoru vnést vlastní názory. Ministr má kolem sebe vždycky dost policajtů, aby ho ochránili.

Včera to byla pro všechny drahá (ale cenná) zkušenost. Pokud se vám podaří prolomit mlčení velkých médií, škála nástrojů pravdy a lásky je ještě značná. Sice nemají nic společného ani s pravdou ani s láskou, ale stále jsou velmi účinné.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (506 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

     od pomahačů a chráničů se zachovaly jak jsem předpokládal. Cajti ohnuli hřbety a patolízalsky posluhovali pětidemolici. Říkám to furt - když potkáš fízla, střel ho do břicha, on si vzpomene proč. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (90 hlasů)

Kamaráde, tu poslední větu bych tu nepsal, to tak akorát smrdí problémama pro Vidláka i pro Tebe.

Jinak to, že je současný policejní prezident člověk současné vládnoucí chásky, je myslím dost známá věc.

Průměrný počet slepic: 4.7 (97 hlasů)

wikipedie: 

etymologie

Přes rakouskou němčinu z latinského základu, předpokládá se, že z fiducia — důvěra.[1] Podle Rejzka z německého nářečního a argotického Fiesel, tedy penis, chlap, nesympatický člověk, zrádce, pasák apod. ze středohornoněmeckého visel — penis

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)

b.) je nejpravděpodobnější 

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

     jestli to tedy jako byl úspěch, jestli se podařilo něčeho dosáhnout nebo to úspěch nebyl. Anebo to byla plichta. 

     A ještě jedna věc. Jestli jsem to správně pochopil, protesty proběhly ve vší slušnosti. A to je právě ta chyba. Na hrubej pytel, hrubá záplata. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (146 hlasů)

přišlo, takové neslané-nemastné. Češi prostě nejsou Anglosasové. Drží se slušného chování, které nikam nevede. 2 dny se bude plkat o tom, jak se jim to nepovedlo, fráterník hodí petici do koše a vše se vrátí do starých, špatných kolejí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

určité části veřejnosti není úspěch či neúspěch, je to první vystoupení, je to zkouška na další, je to osmělování se  a z tohoto hlediska se ukázalo, že veřejná podpora  protestujícím zemědělcům je velká, což je podstatná věc. mezi nimi samými panuje řevnivost - malí proti větším a to není dobře, ti malí, z nichž mnozí se postavili proti, podle mne nemyslí dál než krok před sebe, protože je ta politika semele o pár dnů pouzději než ty velké , cílem je zničit je všechny a brát  jídlo z ciziny a pak požírat brouky,a naši politici se předvedli tak, jak je, bohužel, už léta známe, bez překvapení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (64 hlasů)

Kdyby zastavily dva traktory vedle sebe, tak ostatní traktory už by jet nemohly a tím pádem by pokutu mohly dostat jen ty dva vpředu. Tak příště...

Průměrný počet slepic: 4.8 (105 hlasů)

     Ano, slušnost se nevyplácí. A kdosi zde nedávno napsal - když se otáčí kolo dějin, neřiď se pokyny policajta. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (114 hlasů)
Trvalý odkaz

" Víceméně všichni se k plánovanému protestu vyjádřili. Byli buď pro a nebo proti, ale prakticky nikomu to nebylo lhostejné. Buď se zemědělcům fandilo, protože živí tento národ a nebo se haněli, protože berou dotace. Ale téměř nikomu to nebylo putna".

Nechce se mi to zde psát znovu, ale ve včerejší diskusi (po smršti Antonína),, jsem se k tomu vyjádřil.

Toto je jenom vaše vlhká představa. Většina národa vůbec netuší, o co tam vlastně šlo. Mnoha lidem jste to nedokázali vysvětlit, ale to už se opakuji.

Průměrný počet slepic: 4 (67 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Příklad ze života. Hned po vojně jsem měl sex se dvěma ženami. Vzhledem ke své předchozí abstinenci jsem to měl za sebou zhruba za 15 sekund.

Toto mohu vyprávět dvěma rozličnými způsoby.

1. Asi jsem je moc neuspokojil.

2. Měl jsem jich tam hodně a kdo z vás to má.

Pochopitelně vyprávím to druhým způsobem, jako vy. Ale moc spokojený s výkonem jsem nebyl. Asi jako vy.

Nic ve zlém, Danieli.

Průměrný počet slepic: 3.7 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Berrnard: i jinak gramotne vypadající jedinci s tím mají problémy.

Průměrný počet slepic: 3 (20 hlasů)

Přinesla žena dost těžký kus nábytku a že ho chce pověsit na zeď. OK, přinesl jsem si vercajk, a ona na to, že ty hmoždinky to nevydržej.

"Důvěřuj mi, kotě, vím, co dělám".

Druhej den to spadlo. Mohl jsem vinu hodit na výrobce hmoždinek, šroubů, či té zdi, ale věděl jsem, že vina je na mě, blbě jsem to odhadl, tak jsem to pokorně předělal.

Průměrný počet slepic: 3.9 (41 hlas)

Také jsem měl velké oči, ale bohužel .....ta naše česká nátura

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Raptoru se mi líbila jedna paní (jméno neznám), která na názor o "proruských" zemědělcích řekla mimo jiné:

- To, co tady provádí dnes zemědělci, to se děje v daleko větším měřítku v celé západní Evropě, třeba v Německu s protesty souhlasí 95% lidí…, nejen policie se k nim přidala…, a média u nás mlčí? – Proč to otáčí směrem na východ, že je někdo „proruský“, proboha, co je to za trapný a směšný nesmysl..., vždyť my jsme tady tím prozápadní! Tam se dějí všechny tyto nepokoje. Já si nejsem vědoma, že by zemědělci v Rusku protestovali, nebo že by se tam něco takového dělo...Tady se děje jen to, co se děje všude na západě... .

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (140 hlasů)

Nejúčinnější úsporný balíček by byl, kdyby se sbalila celá vláda a odtáhla do pr.....

Průměrný počet slepic: 4.5 (94 hlasů)

premiér špatný, ministr financí, obrany, vnitra, taky špatní.

Budu vás brát vážně, pokud přestanete pouze držkovat na to, co je, ale dáte nástin toho, co nás vyhodí do lepších zítřků.

Nechci celou vládu, ale zajímala by mě, dle vás, ta ideální jména a evidentně máte přehled, na premiéra, ministra financí, vnitra a obrany.

Prosím, konkrétní jména. Kdo nás v těchto resortech zachrání?

Průměrný počet slepic: 3.2 (44 hlasů)

Určitě váš kamarád Saša Vondra.

Průměrný počet slepic: 3.6 (55 hlasů)

premiéra a pár resortů.

Ano, Saša je výkonnej, ale tohle všechno by nedal.

Neodpověděla jste mi a zase do mě rýpla. Ale já se držím. (zatím).

Průměrný počet slepic: 2.6 (46 hlasů)

Na můj koment jste vyjel vy, nikoliv já, a musel si do mě zase rýpnout - kdyby to napsal chlap, ani vás to nenapadne, (třeba „současná vládnoucí cháska“ - od Libtarda.., ale to je fuk).

 

Průměrný počet slepic: 2.9 (38 hlasů)

Ano, máte pravdu!

Když na mě vyjede chlap, hned se z toho poseru. Dost se bojím Antilibtarda, Antonína, Rada, ANDRASEKHARDA, Boba, Inzy, občasného zde Olina a toho z Hejnic. Dědy Čestmíra se bojím obzvlášť, už to jméno vzbuzuje strach. O Zauberovi, když se mě v noci zdá, musím si ráno vyměnit trenky.

Pokud jsem na někoho zapomněl, tak mě omluvte, ale vás se taky bojím, jelikož jsem zbabělý blbeček, který útočí pouze na ženské, což je zde dnes Včelka Mája.

Průměrný počet slepic: 2.3 (42 hlasů)

Bu, bu, bu! :D

Zkuste to prosím brát s rezervou. Já jsem se taky mohl ohradit, ale nač? Jestli měla včelka potřebu to takhle napsat, no tak ať.

Průměrný počet slepic: 3.6 (26 hlasů)

Většina lidí zde je pro, aby tato vláda šla do prdele. Celá alternativa je pro, aby vláda šla do prdele. Ale když to napíše "Fčela", je to špatně a chce se po ní navrhnout řešení... Představa Topolánka ve vládě (který by mohl přivést kamaráda Dalíka, protože sám Topol řekl, že s Dalíkem stojí a padá...) je tedy fakt řešení (ještě Sašu by mohli přibrat). Koho bych navrhovala a jaké řešení mám já, když pořád "jen držkuju", je argument "pro bohy", myslím, že to neví nikdo - anebo to ví všichni a každý jinak, ale neshodne se na tom nikdo, ani tady ne.., a proto to máme takové, jaké to máme a nejspíš to jiné nebude ani po volbách....

Mrzí mě, že to Antonín nejspíš vzdal. Že jen "neubral", jak mu už nějakou dobu bylo doporučováno ze všech stran. Dalo se tušit, že to celé ještě vygraduje a neskončí dobře. Stačilo jen rapidně ubrat, nepracovat "do úmoru", sama jsem si některé jeho zprávy ráda přečetla, stejně jako lidi zvenčí. Jsme jen lidi, ale nedokážeme se dohodnout ani zde, natož v celé společnosti, a podle toho všechno vypadá. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

A tohle je co? (P.S.: Pardon, poprvé tam byl špatný odkaz.)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Čtu postupně, až tam jsem předtím nedošla (na celé první stránce nebyl...), Antonín - dobrý. :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

v neděli se na Primě předvedl. Úplně obyčejnej, odéesáckej šmejd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)

a ukaž Máje a nám všem jak si dokonalej a silnej! Nejen mě tím určitě pobavíš.

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)

že my poslední dobou na sebe s Včelkou neútočíme.

Pouze si do sebe sem tam ironicky, někdy sarkasticky, rýpneme.

Až mi to někdy připomíná takovou ostřejší milostnou předehru...

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

tak to mě nenapadlo!  Ale jak jde o milostnou předehru, to je jiná. K tomu nemám co dodat, snad jen, příjemné zážitky!

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Antonín přestal psát zprávy, tak budeme zase číst o ženských a sexu..., koukám jak to lidi "zajímá". (Zaubere, věřte jen své intuici, nevěřte tomu, co kdo napíše, je to tak, jak jste psal vy.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

který si v životě na skutečnou, poctivou práci ani nesáhl.

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)

Typický disident a Havlovec 

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

akorát na bobra Vrecionový

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Ale vy taky dejte konkrétní jména. Já nemůžu. Ti, které bych na některých postech rád viděl by se nikdy do něčeho tak špinavého nepustili.

Průměrný počet slepic: 3.1 (30 hlasů)

i když by si to zasloužila.

Jména ministrů vám nedám, to by si měl zařídit premier, ale toho vám navrhnu.

Sedněte si, nebude se vám to líbit a doufám, že u toho sezení máte pevnou sesli.

Topolánek.

Průměrný počet slepic: 1.7 (59 hlasů)

dost dlouho sleduji jeho názory v energetické oblasti, tak proto.

Průměrný počet slepic: 2.2 (40 hlasů)

Jako správný grammar nazi Tě musím upozornit, že za "l" Ti schází "h". :svatozář:

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

"Nenavrhoval jsem svrhnout vládu, i když by si to zasloužila"

Má tohle logiku...? Fakt už nevím, co si o tomhle myslet... Přece když si někdo něco "zaslouží", tak mu to přeju, nebo ne...? (kromě toho jsem nepoužila slovo "svrhnout", ale poslat do prdele...)

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

nemá vůbec pravdu. Předvedl se tu siláckejma řečma, ale jinak kde nic tu nic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

Premiér: Patrik Nacher, finance: Ilona Švihlíková (bral bych i Lukáše Kovandu), armáda: Andor Šándor, vnitro: Robert Šlachta.

Průměrný počet slepic: 3.5 (42 hlasů)

bral by jste Kovandu: To jako vážně? Člověka, který důchodcům doporučuje investovat do amerických dluhopisů, když to jde s Amerikou dolu vodou? Tak to jste mně vážně dostal. Navíc se tady všichni hádáte a ta podstata včerejší démonstrace dočista vyšuměla a dohadujete se o prkotinách.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

a rozhodně je fundovanější než to nabarvené ptáče Stanjura.

Průměrný počet slepic: 3.8 (28 hlasů)

Nachera mám rád, ale že by to byl vůdčí typ vhodný na premiéra, to se mi úplně nezdá. Co Robert Masarovič?

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

Já bych za premiéra ráda viděla Druláka, ale to by musel jednak chtít a druhak se nejspíš nedá zvolit premiér, který není v žádné straně/hnutí.)

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

že být proruský ve smyslu mít rád Rusko s jeho dějinami, literaturou i úspěchy je fuj, mít rád USA s jeho dějinami filmy a vražděním ve světě je žádnoucí, mít rád Německo je jasně skvělé, vždyť už je to dávno co s  Banderovci a nacisty z Pobaltí zabíjeli židy v lágrech, a omluvili se, je to pryč. ale vsadím se, že mít rád Česko bude taky chyba.. protože by si pak chtělo řídit samo sebe.

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

s jeho dějinami, literaturou i úspěchy.

Ale, pokud bych bydlel na Ukrajině v paneláku, chtěl žít běžný život, někde bych hákoval, abych uživil rodinu, po večerech nehajloval nad obrázkem Bandery a pak přišel rus, který by mi toto celé zboural a pár členů rodiny povraždil, asi bych toho rusa už nikdy rád neměl. A ani Dostojevskij by nezabránil mé nenávisti.

Průměrný počet slepic: 2.7 (34 hlasů)

hlouposti, sorry

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

To je dost logické, protože ukrajinská mainstreamová média určitě nefungují tak odlišně od našich. Takže mi ukážou, jak mě zlý Rus napadá, dost možná to pocítím na vlastní kůži, a vláda s médii mi bude říkat, že je to kvůli tomu, že Rus je zlý, ukradl nám Krym a chce celou naší zemi. Už neřeknou nic o tom, jak se chovala ukrajinská armáda ve východních oblastech k civilnímu obyvatelstvu, jak nedodržovala Minské dohody. O nějakých hlubších příčinách všech zmíněných věcí se nezmíní už z prinicpu.

Ale pokud žiju mimo Ukrajinu, mám odstup a nemusím hltat jen propagandu z mainstreamu, můžu mít jiný názor.

Průměrný počet slepic: 4.1 (24 hlasů)