Epidemie očkovaných v praxi

Autor
Štítky

Dnes začnu jedním velice poučným příběhem, který myslím velmi dobře poukáže na důvody, proč jde po půl roce s covidem zase všechno do háje. Mám v práci dva kolegy. Bratry. Mají syny ve stejném věku, kteří spolu letos začali chodit na střední školu do stejné třídy. A protože platí, že v případě nemožnosti kvatifikovat riziko, se rozodnutí ve společnosti rozdělí zhruba půl napůl, tak jeden bratr je očkovaný i s manželkou a dětmi, druhý bratr očkovaný není, jeho manželka ano kvůli práci, ale děti nejsou. 

To jsem ani nevěděl, ale střední školy teď mají pro prváky tzv. adaptační kurz, kdy se prostě někde slezou na společné akci, užijí si to tam a pak studují lépe a radostněji. Letošní adapťák ale dopadl poněkud nešťastně, objevil se tam covid. Neočkovaný syn byl celkem promtně poslán na testy, byl shledán pozitivním a můj neočkovaný kolega šel prakticky okamžitě do karantény.  Vzápětí covida od synátora chytnul, bylo mu dva dny blbě, měl trochu horečky, pár dní ho pak ještě bolely svaly a klouby, ale než mu skončila karanténa, už na zahrádce okopával vinohrad, byl čilý, veselý a spokojený.  Jeho syn měl takřka bezpříznakový průběh - hodně spal, ale to prý dělal i tak, takže v pohodě. 

Největší fór ovšem byl, že jeho očkovaná manželka pěkně dál chodila do práce, protože je očkovaná a žádná karanténa se na ní nevztahovala. Po týdnu ovšem jí začalo být také blbě. Trvalo to jen jednu noc, ale stejně šla k doktorce, ta jí poslala na test a co myslíte.. měla ho tam. Takže nahlásit v práci, jít také do karantény. V práci se stýkala jen se samými očkovanými lidmi, protože firma je velká korporace a nenechá si rozvracet pracovní řady nějakou nedisciplinovaností, takže samozřejmě nikdo do karantény nešel. Ale po pár dnech odpadly dvě další kolegyně ze stejného důvodu. Začala jim stoupat teplota, šly za doktorem a.... měly ho tam. A ještě jsou vyšetřovány zaměstnavatelem, jestli řádně nosily roušky ve společné kanceláři. 

Mezitím se u druhého bratra ukázalo, že i jejich očkovaný syn si z adapťáku covida přivezl také. Jen se to projevilo o pár dní později. A podle všeho to musel být kvalitní prevít, protože očkovanému synkovi vyletěla teplota  a týden opravdu promarodil. Jeho očkovaní rodiče kolem něj samozřejmě řádně poskakovali, zajistili mu tu nejlepší možnou rodinnou péči, ale protože byli očkovaní, karanténa se na ně nevztahovala a vesele dál chodili do práce. 

Asi nemusím zdůrazňovat, co bylo dál. Oba se nakazili. Oba bezpříznakově, ani jeden nebyl na testech, ale otec (a můj kolega) nám to bezpříznakově přinesl do práce a nakazil nám jednu postarší kolegyni, která není očkovaná, protože covid neexistuje. A ta už to dotáhla do špitálu. Naštěstí si tam jen pár dní poležela, dostala pár infuzí, jeden večer jí dávali kyslík a ještě ráda se nechala zaregistrovat na očkování. Tedy samozřejmě nevíme, jestli to udělal zrovna tento kolega, ale poté co kolegyně skončila ve špitále, dostal v práci test a... měl ho tam. 

Matka si pak také koupila test, také zjistila že je pozitivní a chtěla zůstat doma. Ale ve škole kde pracuje jí to nechtěli dovolit, protože je očkovaná a ještě dostala od ředitele pěknou sodu, že aktivní blbec je horší než třídní nepřítel. Co si má doma co dělat testy... 

A takhle se milé děti zařídí, že vládní debilita všech Vojtěchů a poradní MESSESů snadno a rychle potlačí pozitivní efekt očkování a hladce zařídí jeho naprostý opak. Zajisté jste si všimli, že nejméně škody nakonec nadělal ten neočkovaný kolega, co to normálně dostal, normálně skončil v karanténě, normálně to vyležel, okopal pár keříků, nikoho nenakazil a pak šel zdravý a veselý opět do práce. Nikdo kvůli němu neskončil v nemocnici. 

O tom, jak se nemoc šíří mezi očkovanými bez jakéhokoliv omezení si cvrlikají vrabci na střeše, ale sůdruh ministěr v souladu s metodikou budoucí vlády ještě stále mluví o tom, že je zapotřebí omezovat neočkované a neomezovat očkované. A tak se na velkých akcích musejí neočkovaní prokazovat PCR testem a očkovaní tam budou běhat i kdyby byli stokrát infekční.  Zároveň je očkovaným v podstatě zakázáno chodit do karantény, je jim v podstatě zakázáno se testovat a chodí do práce i když mají doma uznaného infekčního člena rodiny. Tak snadné to je. 

A za tohle Babiš může. Je to stejná chyba jako když se loni spoléhal na málo funkční chytrou karanténu. Letos se spoléhal na málo funkční očkování. V obou případech pak dlouho nebyl ochoten uznat realitu za reálnou a když mu to došlo, bylo už pozdě. Loni jsem ho tepal právě za to, že chytrá karanténa je k ničemu. Letos ho tepu za to, že považoval očkování za samospasitelné a přitom už před čtrnácti dny to bylo z vládních dat poznat a poznal to jeden venkovský Vidlák spolu s provinčním matematikem Masterem. 

Tam nahoře v tom proticovidním týmu je jich celá banda. Všichni ti docenti, vědci, imunologové, biologové, virologové a další nejsou ochotní uznat, že Fajzr vyrobil šméčko. Že vakcína situaci málo řeší a spoléhání se na ní naopak situaci dramaticky zhoršuje. A protože už loni vláda řádně rozmělnila odpovědnost,  řádně rozdělila a vymezila kompetence, tak tam teď není jediný chlap s gulama, který by vystoupil a řekl, že očkovaní bohatě stačí na to, aby epidemie běžela a i kdybychom nějakým zázrakem stihli všechny naočkovat, tak ještě rychleji vyprchává účinnost těm, co se očkovali na jaře a nikdo neví, jak dlouho ještě v této situaci může epidemie růst. 

 Nedělám si iluze, že by to nějaký Válek či Fiala chápali. 

Každopádně se připravujme na to, že letos se epidemie zřejmě vyřeší přirozenou cestou. Všichni si tím projdeme, každý podle toho, co je mu souzené.  Všichni se promoříme. A za promoření zaplatíme  příslušným počtem mrtvých. A pokud to ještě čtrnáct dní poroste, zaplatíme za to i mrtvými z banálních jiných  příčin kvůli přetíženému zdravotnictví.  

Dnes ráno ukazovala moje apokalyptická tabulka deset tisíc lidí v nemocnicích dne 18.listopadu a dvacet tisíc lidí v nemocnicích dne 26.listopadu. Přiblížit se to může tak maximálně o den. A v neděli a v pondělí se to zase o něco vzdálí. Už jsme tomu hodně blízko. Jestli nezačnou čísla samovolně klesat, tak se Fiala své vlády vlastně ani nedočká. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (126 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"A pokud to ještě čtrnáct dní poroste, zaplatíme za to i mrtvými z banálních jiných příčin kvůli přetíženému zdravotnictví. "

Průměrný počet slepic: 1.8 (34 hlasů)

Já asi žiju na jiné planetě. U nás široko daleko není nikdo pozitivní, nedej bože přímo nemocný (myšleno s kovidem). Samozřejmě chřipky, rýmy jsou - začalo chřipkové období. Ve městě (sice maloměsto, ale přece jen město)nikdo, vesnice okolo nikdo. Ani neznám nikoho, kdo by znal někoho, kdo zná někoho v karanténě. Když čtu nějaké ty statistiky a to nejen na meinstreemu, ale bohužel většinově i v alternativě, tak všechna ta hodnocení, predikce, závěry mi připadají jak neuvěřitelně obratné žonglování s čísly, kdy účel světí prostředky. Nepatřím mezi "žádný kovid není" ani mezi "vakcína nás spasí".

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

přestaňte sledovat zprávy, přestaňte s pitomým testováním-je úplně jedno jestli je to covid-19 nebo něco jiného, když se necítíte zdraví buďte doma a až se uzdravíte běžte pokračovat do života, to je vše, zbytek je fašizmus

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jako min. zdrav.. Trochu mi to Vaše psaní o covidu připadá jako kázání pana hraběte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (40 hlasů)

Vláda to dělá dobře. Všichni se nakazíme, jen se to roztáhne v čase. Kdo chtěl, ten se nechal naočkovat a tak má mnohem větší šanci na lehší průběh. Na papíře jsou i opatření, tak nám EU nedělá problémy a zároveň není nikdo omezován. A zároveň mají politici krytá záda, že konali.
K dokonalosti to chce jen týden před zahlcením nemocnic nařídit totální lockdown (třeba to vyjde na měsíc Vánoční pohody u stromečku, všichni doma u pohádek a pořádný půst kvůli zlatému prasátku každý den).

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

A Mrazík bude nejen v televizi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

mi to stejně jako vám. Ještě mě napadá taková konspirační sranda, jestli to netestování očkovaných není cesta k postupnému promořování. Na plná ústa si to říci nikdo nedovolí, takto se budeme jen "divit", jak je to možné, že se nákaza dále rozšiřuje. Mimochodem u mě, jak jsem tu nedávno psal, i manželka (očko, já ne) při podezření na kovídek u mě musela zůstat doma na karanténě. Ale od doktorky, ne od hygieny.

Trochu OT: viděn starší zábavný pořad na ukrajinské TV, velmi aktuální k naší současné situaci.
Manželka přichází navečer domů. Otevře dveře a říká manželovi: "Vejdu do pokoje, přítmí, ty tu sedíš, otevřená lahev, všude kolem zapálené svíce. Po patnácti letech. Stále zůstáváš tím romantikem, drahý..." Manžel odpovídá: "Ani ne, drahá, podívej se na stůl na účet za elektřinu."

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Ono celkom stacilo nechat aj ockovanych kontrolovat, a karantenovat, a pretoze nastup choroby u ockovanych je pomalsi, nic by sa neroznieslo, chori by boli len neockovani, ludia by to videli, a uverili by, ze ockovanie ma nejaky zmysel ... lenze cela situacia sa postavila do pozicie neockovany=verejny nepriatel; ockovany=vladou schvaleny roznasac ... tak ako to moze dopadnut asi ..

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

bosorečko,
nestačilo, protože většina očkovaných tma nešla z nějakého uvědomění, ale protože si na nějaké akce nemusí dělat testy. A te´d by jim měli sebrat všechno to, kvůli čemu se nechali očkovat? Vždyť by pak nebyl žádný rozdíl mezi očkovanými a neočkovanými vyjma toho, že ejdni mají v těle experimentální vakcínu Pfizer!

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A tak sme sa dostali tam, kde sme ... ockovani navolno roznasali virusa, a je uplne sumafuk ci medzi ockovanych, ci neockovanych, pac je to zase krasne medzi celou populaciou, a tak to musi skosit aj ockovanych, ac tedy sa vdaka ockovaniu predlzila inkubacna doba

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde trefils jste to. Ti co se nechali očkovat, to dělali z důvodu KLIDU a možnosti cestování, návštěvy kina, restaurace, bazénu atd. Přece nejsou tak blbí, aby se nechali očkovat jen tak. Pokud jim předepíšou další dávky, tak ta ochota nechat se opíchat taky klesne.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

bych řekl lidem, že píchance jsou k hovnu, aby si sehnali pytlík soli, dokud je, a aby si doma míchali fyzák a proplachovali raťafák tím fyzákem.
A bylo by po infekci a po pandemii.
Otázka ovšem je, co věechno musel soudruh Ken podepsat a co všechno musel slíbit, když nastupoval poprvé i podruhé ke korýtku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

A to jsem zvědavý, co vše by musel podepsat, aby se dostal ke korýtku potřetí, a stal se tím velvyslancem ve Finsku!

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

Před těmi cca třemi týdny, kdy začalo být vidět co se děje, tak bych zrušil všechny hromadné akce bez pardonu a znovu bych se vrátil k velkolepému testování i očkovaných. Řekl bych nahlas, že očkování za vším tečku neudělalo, řekl bych neočkovaným že jsou ohrožení nejen tím že nemají vakcínu, ale i tím, že vakcinovaní jim kovida zaručeně a spolehlivě přinesou do baráku a tak ať zváží rizika.  

Před týdnem bych zavřel školy a zavřel bych kulturu. 

Dneska bych dělal tvrdý lockdown s co největším omezením pohybu, aby pokud možno mohl být na krátkou dobu. S armádou, policajty, hasiči a vůbec všemi, aby se pokud možno podařilo to, co se podařilo předloni zjara - prázdné ulice. 

Průměrný počet slepic: 3.2 (31 hlas)

Jejej...veřejnost by tě nesnášela jako málokoho...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Volby ukázaly, že veřejnosti ani tak nevadily lockdowny ani testování ani očkování, ale vadilo jim neustálé lavírování, měnění stanovisek, improvizace, neschopnsot dotáhnout věci do konce, ustupování opozici a tak podobně. Kdyby veřejnosti vadily lockdowny, testování a očkování, tak by masově volila Volného. Nestalo se. Takže bych si myslel, že ta normální část veřejnosti by ocenila slyšet pravdu, ocenila by slyšet, jak je to s vakcínami, jak je to s účinností, jaké jsou skutečné možnosti a co z toho plyne. Scallopové by nadávali za cokoliv a těch co by šli vypálit Strakovku, těch by bylo po čertech málo.  

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Pokud bych byl ministrem zdravotnictví:
zřídil bych poradní sbor, kde by byli stoupenci různých názorových proudů na řešení nemoci kovid 19.
Byli by tam Hořejší, Beran, Peková, zástupce hygieny, právník včetně ústavního...
Na doporučených řešeních by se museli shodnout.
Rohodně by tam nebyli extremisti jako Flegr ani lidi tvrdící že kovid neexistuje.
Povolil bych volný prodej léků tipu ivermektin, isoprinosin, galavit jiných antivirotik a nechal na lidech zda si je zakoupí.
Rozhodně by nenadělaly (léky) tolik škody jako volně prodejné drogy tabák a alkohol.
V TV bych propagoval vitamíny C, D, zinek a doporučil bych lidem zhubnout. (o to se ale už postará nastupující vláda)
Natočil bych s Targusem reklamu na proplachování nosohltanu solným roztokem.
Lidi by se léčili od počátku (zjištění) nemoci a ne až v němocnici.

Očkování:
V ČR by se očkovalo jen vakcínami u kterých výrobce ručí za vedlejší nežádoucí účinky.
Povolil bych vakcíny, které již jsou schváleny v jiných zemích.
Tedy i Ruské, Čínské, Indické ...
Očkování by bylo dobrovolné, tedy nebyly by restrikce na neočkované ani zvýhodnění očkovaných.
Jako prioritu bych měl vlastní vakcínu vyráběnou v ČR. (její vývoj byl cca před rokem zastaven, už mohla být hotová)
Doporučoval bych očkování lidem nad 65 let a rizikovým skupinám.

Epidemii bych vyhlašovaly tak jak je to v zákoně, Krajské hygienické stanice, nikoli nějaká nadnárodní (sponzorovaná) organizace.
Dle současných v ČR platících pravidel nastává epidemie při dosažení 1.600-1.800 nemocných (nikoli pozitivně testovaných) na 100.000 obyvatel.

Při zvýšeném počtu nemocných bych prováděl v ohrožených krajích úplný 10ti denní lockdown, kdy by bylo zavřeno vše, mimo nepřetržitých provozů.
Nakupovalo by se pouze jídlo a hygienické potřeby a to jednou za 3 dny.

Vyzval bych lékaře a sestry kteří vystudovali za peníze daňových poplatníků a pracují v cizině aby se vrátili.
Kdo by se nevrátil, zaplatil by náklady na jeho studium.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to by se soudruhům nelíbilo. I tohle Orbánovi vyčítali.
A když lidé jezdili do Srbska se očkovat zrovna Sputnikem, tak se to taky nelíbilo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

perfektní řešení, souhlas.
Kdybyste coby ministr potřeboval pomocníka, dejte vědět :-)

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Jan z Helvajzu (neověřeno) dne So, 06. 11. 2021, 10:18

Pane Jane z Helvajzu, celkem souhlas, až na výzvu lékařům.

Ještě si pamatuji na dobu, kdy bylo mnoho lékařů, sester, lůžek, atd.

Probíhala optimalizace zdravotnictví, v minulé krizi byla oblíbená věta, když se vám nelíbí, můžete jít, za bránou čeká dalších 80 zájemců.

Vloni se chtěli někteří vrátit, ale byl problém s uznáním odbornosti, pojištěním, atd.

Až je nebudeme potřebovat, co pak?

Půjdou se pást?

Proč máme problém s COVIDem?

Nedodržujeme doporučení lékařů.

Platit by měli ti, kteří odmítali navržené opatření.

Když odmítnu doporučenou léčbu, podepíši Reverz, a pak platím.

Kolik stojí vakcína?

Pobyt na kyslíku stojí cca 80 000Kč/ den.

Nikoho nenutím k ničemu, každý si může vybrat.

Co si vyberete vy?

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

Napsal uživatel Josef původní (neověřeno) dne So, 06. 11. 2021, 17:33In reply to Můj postup by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Pan Ládik může natočit s panem Targusem reklamu na proplachování nosohltanu solným roztokem.

Můžou být v balíku,

Kovy bude blednout závistí.

Já bych to také vyzkoušel.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

máte pravdu v dnešní době to není jednoduché.
A bude ještě hůře.
Lékařům kteří by se vrátili bych uznal odbornost, pojištění a vše co by bylo potřeba.
A až by skončil kovid, lékaři by zůstali, protože bych navýšil počet lůžek a nemocic a to na výši aby naše zdravotnictví bylo schopno ustát skutečnou epidemii, pokud by přišla.
A ona jistě přijde, protože v různých laboratořích se bude stále s viry a jinými nemocemi experimentovat.
Naše zdravotnictví by mělo být schopno postarat se o 1.800 nemocných na 100.000 obyvatel.
Tedy o cca 180.000 - 200.000 nemocných.
Tomu musí odpovídat počet lůžek i nemocnic.
Pravda, některé nemocnice by mohly být zakonzervované a použité jen při epidemiích nebo válce.
Tak jako to bylo, než jsme tyto nemocnice zrušili a rozkradli.
Lidé, kteří tuto ,,optimalizaci" způsobili by měli jít sedět a zabavit jim majetek.

Kolik stojí vakcína? Jedna dávka pfujzeru stojí 315 Kč. 3 dávky včetně jehel a pod dejme tomu 1.000,-Kč.
Vitaminy C, D, zinek nestojí moc a galavit (pro jistotu) stál pár korun.
Nevím co míníte :,,Nedodržujeme doporučení lékařů." proto nevím, co by měli platit ti, co opatření nedodržují.
Píšete: ,,Když odmítnu doporučenou léčbu, podepíši Reverz, a pak platím."
Bude to platit také v případě očkování? Tedy naočkuji se,podepíši souhlas a nežádoucí účinky si sám platím?

Co si vyberu já?
Já mám dávno vybráno, očkovat se podmíněně povolenými vakcínami nebudu.
Dále budu pracovat na zvyšování své přirozené imunity.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže to by museli opravdi chtít tuhle snáckou nemoc léčit... Ono to jde ale nechat pacienty napospas , jak to dopadne za 4 dny až už je rozjetej zánět, tak to musí být opravdu tvrdý stupeň kačeního žaludku...
Nemám slov na to jak je ta neprozkoumaná nemoc zákeřná či není. Ale je vždy způsob, jak se jí zbavit a zahnat do kouta!

Zatím bez slepic

ale zcela. Totální obrat, jen plané žvásty, žádné řešení, jen poklepávání na rameno, jak je dobrý, jak všechno věděl první...už mě z těch jeho článku o covidu bolí hlava.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Přiznávám ale, že poslední dobou rozlišit satiru od skutečnosti je stále těžší.

"Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně."

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

Taky jsem na to chtěl upozornit... ale pak mi došlo (díky jeho dalšímu příspěvku), že to hulvath nejspíš myslí také jako ironický šleh.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Přesně o tomto neduhu, co Vidlák popisuje, jsem referoval již snad před čtrnácti dny, aby Vidlák přišel s velkou novinou. Vládní opatření jsou neúčinná, Vakcinace doposud prováděná je k hovnu. Pokud mne začne nějakej hejhula přesvědčovat k dalším dávkám, pošlu jej rázně do prdele!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (38 hlasů)

Vakcinace je castecne a jistou dobu ucinna, byt mnohem mene nez jak zoufali politikove, nemajice nic jineho, predkladaji lidu. Ale lepsi nez vubec nic. To je strizlivy pohled.

Průměrný počet slepic: 3.1 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak za tohle by autor letěl na minutu ze zkoušky ze statistiky a kdybyb byl vyučující trochu nekorektní, tak mu doporučí jako maximální intelektuální životní metu kydání hnoje.

Zlatí absolventi gender studies a antropologie! Ti jsou v exaktních vědách taky blbí jak daleko vidí, ale většinou si to moc dobře uvědomují. Mnohem horším případem je sebevědomý ignorant.

Ovšem žijeme v době, kdy vyznavači teorie placaté země, neúčinných vakcín, prospěšnosti odčervovače na hemeroidy, Jolandy, ezoteriky a zdravých jater přímo pana prezidenta jsou ti nejhlasitější a hravě překřičí všechny ty vědátory, kteří se místo vysoké školy života u Pinkasů plahočí v laboratořemi, tráví čas v knížkách a pečlivě přepočítavají pacienty při testování vakcín. Ti otitulovaní pitomci nechápou, že stačí mrknout na covid u sousedky, kolegy v práci a obecního opilce a hned je vše zcela jasné.

A proto je česko tam, kde je.

Průměrný počet slepic: 1.9 (59 hlasů)

tak ten článek rozeberte analyticky v diskuzi, nebo napište svůj článek jako reakci. ve Vašem příspěvku jste toho moc neukázal

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Ukázal, že je uvědomělý a predpisově drží lajnu.
A proto je Česko tam, kde je.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

kde se mi flákáte, člobrdo? Mně došly kusy na tupení, hanění a urážení, dělejte s tím něco!!!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Tam je to víceméně vysvětleno - proč se zase flákám i tady.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Z pár korektních příkladů NEJDE Dekat věčně závěry. Tohle člověk buď chápe sám nebo mu nebylo z hůry dáno.

Není na tom co rozebírat.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

V určitých případech i z "několika málo" příkladů (dokonce i z jediného) obecně platné závěry dělat lze. Pouze je třeba chápat rozdíl mezi obecným a zvláštním. Středoškolská matematika. Nastudujte si.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Z Vidlákem uváděných údajů se žádný seriózní závěr udělat nedá, je jich zanedbatelně málo. Mohly by jedině posloužit jako motivace k provedení skutečného výzkumu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Bullshit! A s touto intelektuální výbavou to leze do diskuze...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

pozna se presne takto - nema zadne argumenty, nebo fakta jen emocni vyjadreni a urazky

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Hrozí, že na Vánoce bude zavřeno. O covidu s adeptem na ministra Válkem
DANIEL KAISER , 2. LISTOPADU 2021

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vím, že dostanu naloženo, ale... Ten příběh je v zásadě komplikovanější. To, že se stát k očkovaným chová jako ke stoprocentně bezpečným, není ani tak způsobeno blbostí hygieny, lékařů a odbrníků. Na samém počátku je snaha o pozitivní motivaci těch, kteří s očkovaním z nějakého důvodu váhají, či je odmítají. Protože nebudeme-li se tvářit, že jsou očkovaní v "oukeji", není vlastně nic, co by se neočkovaným "výměnou za očkování" dalo nabídnout. Leda nějakou loterii o tenisky. Nebo tvrdou restrikci, do které se nikomu z politiků reálně (zatím) nechce.
Nevnímejte to jako snahu obvinit neočkované - vnímejte to jako vysvětlení, proč se to děje. Máte to jako s turistickou mapou. Vrstevnice, které se zdají končit v mapovém rámu, ve skutečnosti pokračují dál do dalšího mapového listu.

Druhou věcí pak je, myslím, vítaná záminka alespoň trochu "ušetřit" na testech atd. Prostě, pokud se očkovaný nakažený stane bezpříznakovým, nebo se vědomě neotestuje, stane se vlastně "neviditelným", zachycují se (profinancovávají se) jen ty vážnější případy, kde to vyhřezne k neudržitelnosti.

Průměrný počet slepic: 4.1 (31 hlas)

Takže, když vlastně jen tak soudružsky lžou je to v tom oukeji, když jde o to očkování? Chápu to dobře?

Průměrný počet slepic: 3.9 (35 hlasů)

Nedokáži úplně reagovat, protože si nejsem úplně jistý, na co se ptáte. Ale jestli chápu správně - za mě to samozřejmě "v oukeji" není, zároveň to nejspíš bude vnímáno jako druhá z nejméně bolestivých variant postupu. Víte, to máte tak - máte nějakou populaci s jistým množstvím chronických kverulantů, s určitým množstvím lidí, kteří mají více či méně oprávněné racionální obavy, skupinu lidí, která poslechne, protože je zvyklá poslouchat, skupinu lidí poslechne, protože má vlastní racionální argumenty a skupina lidí proto, aby měla "klid". A vy, když máte odpovědnost, se tím snažíte prokličkovat k nějakému zdárnému konci. Je to jako běh minovým polem - kdy ať uděláte co uděláte, vždy je to vlastně špatně, ale to důležité je to, co bude na konci, jakkoliv vás za to nikdy nikdo nepochválí.

Máte vlastně několik možností:
a) tvářit se, že problém není se všemi důsledky
b) hledat střední cestu se všemi důsledky
d) uplatnit cestu naprosté persekuce se všemi důsledky.

V podstatě bych čekal, že každý, kdo říká, co je špatně, zároveň předložil tu správnou cestu (vztaženou k reálným možnostem - jako třeba že nejsme ostrov, že dříve či později k nám brebera stejně znovu přijde díky přeshraničnímu styku, i kdybychom se jako ostrov tvářili, že populace již dávno není tak vystrašená jako dřív). Jestli vás dobře chápu, říkáte: "Počkat až bude vyhodnoceno desetileté testovací období a teprve pak předložit vakcínu." Do té doby ... Co? Tvářit se, že jako nic? Proč si tedy na nějakou vakcínu hrát...

Ono je fakt nekonečně jednoduché být chytrý z pozice těch, kteří rozhodovat nemusejí, natož aby nesli odpovědnost (všimněte si, že nijak nesnižuji racionálně zdůvodnitelné pochyby o vakcínách. Argumentace v jejich prospěch je, pokud vím, v odborných kruzích formulována zhruba tak, že "celkové přínosy převyžují rizika". Což zjevně zatím máme. (Pro vás samozřejmě nikoliv zjevně, protože to zjevně vidět nehodláte, i kdyby to zjevné bylo).

No, uvidíme, co z toho vše vyleze. Tak, jako je vakcínám vyčítán nedostatek klinických testů a důsledků na zdraví společnosti, lze ostatně totéž konstatovat o následcích prodělané nemoci (bez ohledu na to, jak silně) - například záněty i u dětí. Jak říkám - nakonec uvidíme, kam dospějeme. Různými oklikami.

Průměrný počet slepic: 3.8 (39 hlasů)

Houby a ne to, že zjevně máme za to, že celkové přínosy převyšují rizika.
Očkuje se zhruba rok a za ten rok se vedlejší účinky nedokonalé vakcíny nemusí projevit. V imunitním systému se to může třeba projevit až po několikátém cyklu generování protilátek. Nikdo pořádně nic netestoval, protože na to prostě neměli potřebný čas!

Když se rozhlédnete po okolním světě - pro Vás stando, asi žádná dosavadní sviňárna není dost velká, že?
Že tak automaticky a naivně předpokládáte, že zprasit vakcíny, nebo z čirého alibismu naprat do lidí nevyzkoušený věci, by si přece nikdo nedovolil, že ?

Průměrný počet slepic: 3.9 (48 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prosím vás, utlumte apriorní emoce. O důsledcích prodělání covidu pro budoucí zdraví... také nemáme žádné údaje. Víte, ono to fakt není jenom to očkování, co se na vás může podepsat. Ostatně, některé z následků covidu popsány byly také. Pokud je ale spláchnete jako nátlak farmaceutických loby atp... ztrácí jakákoliv debata smysl, jakkoliv třeba pochyby o vakcínách považuji v tuto chvíli za racionální (a třeba pro takového Berrnarda určitě.). Potěšit vás ale může, že tak široká zkušební skupina, jako jsme my očkovaní, byla v dějinách lékařské vědy nejspíš... no, asi nikdy. Lze tedy odhadovat, že onen faktor času bude nakonec onou jedinou potenciální výhradou.

Jenže - s tím časem je to holt těžké. Jak byste to tedy doporučoval provést vy? Zavřít se doma na deset let - se všemi důsledky - a vyčkat? Nebo se deset let tvářit, že se nic neděje a čekat na výsledky? Třeba byste se nedočkal. Já nikde netvrdím, že je podobné rychlozavádění optimální. Ale moc mě nenapadá, která cesta je pak správná, reálně proveditelná. Kterou byste dodržoval i vy sám. Vy tady křičíte jen co je špatně.

No, zkuste si v tom ministerském křesle představit sebe samotného. Je to naprosto jiná role, než komentovat na Vidlákových kydech.

Průměrný počet slepic: 3.7 (40 hlasů)