Francká říše

Autor

Britové měli kdysi svou doktrínu zahraniční politiky, která říkala, že na kontinentě nesmí vzniknout hegemon, který by je mohl ohrozit. Proto po celé své dějiny intrikovali proti silnějšímu, spojovali se se slabším a pokud ten slabší zesílil, klidně se spojili se starými nepřáteli proti starým přátelům a pak zase naopak. V průběhu dějin podporovali nejčastěji Francii proti Habsburkům, Habsburky proti Rusku, Německo proti Francii, Prusko proti Rusku, Rusko proti Francii, diktatury proti demokratům, demokraty proti diktaturám, nacisty proti bolševikům... zkratka přes všechny Vídeňské kongresy či jiné dohody, až do druhé světové války se snažili oslabovat toho nejsilnějšího a posílit toho slabšího a pak to zase prohodit. 

Po Druhé světové to zdá se Němci i Francouzi prokoukli a pod pláštíkem USA si to udělali přes Evropské společenství uhlí a oceli jinak. Na kontinentě vznikla postupně EU. Jo, přijali do ní i další státy, ale ruku na srdce - všechny dohody, smlouv a Lisabonské úmluvy jiným slovy říkají, že: 

1. Německo si bude dělat co chce

2. Francie si bude také dělat co chce

3. Když bude Francie chtít něco jiného než Německo, tak (prozatím) změní názor podle Němců. 

4. Ostatní budou držet hubu a krok, Britové ať jdou do prdele. 

5. Kdyby se to někomu nelíbílo, může si nadávat na Brusel.  Ojrobyrokratům to bude stejně jedno.  

Teď nám Němci a Francouzi podepisují smlouvu, která jen drze říká to, co se děje už mnoho let a je to silnější než antipatie jednotlivých prezidentů a kancléřů. Merkelová nejprve Hollandeho nesnášela, ale pak si docela dobře notovali. Macron je ze stejného vrhu a tak nám dosluhující kancléřka a těžko znovu zvolitelný prezident dokončují svojí práci. Mouřenín to dodělal, mouřenín může jít. 

Víte, já chápu Frantíky. Než se Němci sjednotili, byli dlouho největší moc na kontinentě. A teď jdou sto let do kytiček. Mají dluhy proti kterým jsou ty Italské úplně směšné. Hrají si na velmoc, protože mají jednu letadlovou loď a tuším jednu jadernou ponorku. Ale pořád velmoc nejsou. Nikdo je nebere vážně, sami nejsou schopní žádné akce. Potřebují cizineckou legii, aby za ně někdo bojoval. Když prodávají staré zbraně, inzerují, že z nich nikdy nevystřelili, jen je párkrát odhodili. Jejich letouny Mirage mají přiléhavý název - stín. Nad bojištěm je totiž nikdo nikdy neviděl. Ale teď beze srandy... 

Francouze je možné pochopit, jejich ekonomika je před průserem, jejich dluhy jsou před průserem, jejich jižní departmenty jsou před občanskou válkou a ulice se jim nějak žlutí. Z celé té smlouvy jako sláma z bot čouhají společné německofrancouzské dluhopisy. To se nám to žije, dkyž nám jiní půjčujou... 

Ale nechápu Němce. Brát na sebe další nefachčenky, navíc když se jim zase tak moc nedaří. Francouzský bráška bude jen brát a brát, kasírovat a kasírovat a dělat problémy. A jsem si celkem jistý, že přesně takhle to uvidí i mlčíčící německá většina, která samozřejmě nic neřekne, protože by to byl rasismus a Putinova propaganda, ale myslet si to budou. 

Na druhou stranu, mně se docela ulevilo. Němci mají už takhle dost starostí. Také mají džihádisty, mají tureckou neintegrovanou menšinu, která je pořád větší, nekamarádí s Trumpem, Británie už s nimi nechce hrát jejich hru, v EU vítězí síly, které si další integraci pod jejich kuratelou moc nepřejí, všude samé dluhy a nesmyslná byrokracie a oni si teď vezmou na hrb další malér nad maléry. 

Ještě pár let a už se o nás vůbec nebudou zajímat, protože budou mít co dělat sami se sebou. Neměcké mistrování bude pořád menší a menší, protože příští kancléř bude mít starostí nad hlavu. Už nejméně pět let je jasné, že celá evropská integrace nefunguje. A oni se rozhodnou, že to vyřeší ještě větší integrací. Ostatně vždycky v dějinách podobné pokusy na západ od nás končily dvojpapežstvím nebo vzdorocísařem. A problémy z toho vzešlé pak zajistily zemím koruny české dědičného krále a pak i císařský diadém. 

Merkelová možná bude známá jako kancléřka, která se dostala na vrchol čtyřikrát, ale nebude to pozitivní vzpomínka. 

 Všimněte si, že jsem se vůbec nepustil do krásného příkladu demokracie, kdy si dva hlavouni podepíší něco, co neproběhlo žádnou veřejnou debatou, nikdo o tom nic nevěděl, upeklo se něco v zákulisí a rychle se to neodvolatelně podepsalo. Odpusťte mi to prosím. Když dělá protivník chybu, netřeba ho v tom rušit. Tohle jednání za zády se jim vrátí jako bumerang v té nejhorší možné chvíli.

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

"jen je párkrát odhodili" :-)) ale fuj, taková ošklivá ... pravda? A těch pět pravidel taky sedí.

Jo a mám takový nápad pro případ dalšího pokusu o 400 komentářů: Některá plemena psů je prý možno naučit na povel štěknout. Povel obvykle zní: Hlas! Tak co kdybychom naučili jednoho vořecha poslušně zaštěkat na povel? (Po splnění povelu je taky důležitá pochvala, připomínám.)
Vyzkoušíme si to:
Vořechu, HLAS!

Zatím bez slepic

Tak tohle už zkusil Asfaltový holub a doteď nevyšamponoval sušené guano.

Zatím bez slepic

Já myslím, že trocha důslednosti ... trochu ho cvičím u rudých a hnědých prasat. Možná proto sem zatím ještě ... ;-))

Zatím bez slepic

pretoze je stale v kanalizacnych priestoroch :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych se přimlouvala za využití onoho prastarého a podle mne i moudrého “psi štěkají a karavana jde dál”.

Zatím bez slepic

do řiti, abych byl vulgární spisovně a pan zemědělec neměl kvůli mojí sprosté tlamě žlučníkové záchvaty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevím ale, proč u smlouvy mezi dvěma státy, ať už jakékoliv, asistovali ti dva panáci z Bruseli -Tusk a Juncker. To asi nebude jen tak nějaká obyč. smlouva o věčném přátelsrtví a nezištné hospodářské spolupráci

Zatím bez slepic

měl zase velkou žížu na franťáckej kobylák (to je koňak od koně - holky) a hlad na něco dobrého a Tusk honil cestovní náhrady. Neboli naučil se na stará kolena anglicky a teď se chce předvádět.
Jestli tam jeho zásluhou Polsko vleze taky, pšonci mu natrhnou prdel.

Zatím bez slepic

na každé svatbě, kde se mají dva rádi přece bývají i dva svědci, nebo že by jeden byl Čínský a druhý Ruský špion, ti prý už jsou úplně ale úplně všude, říká to i naše spojenecká BIS?! :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bych si tu smlouvu pořádně přečetl. Protože zatím se neozval vcelku logicky nikdo, kdo by si ji opravdu přečetl v plném znění.
Pak bych to hodil na stůl právníkům a podobným machrům v tílku, kteří se zabývají takovými opičárnami, jako je důkaz o neplatnosti celého textu v případě scházející tečky nad "i".
Pak bych z toho začal něco vyvozovat.
Kecy v báru a v kafírnách, co všechno tam prý je napsáno, je prozatím potřeba brát s rezervou.
Další věc - pokud by měla být smlouva nějakým způsobem převratná (policie, armády, finance, atd.) určitě by to měly následně schvalovat parlamenty. A nebo přinejmenším by to měl někdo kontrasignovat. Tedy pokud je pravdou, že v Ojropě se ještě občas nacházejí zbytky demokracie.
Jinak se stane co?
Jinak se stane, že při prvním problému si jeden ze signatářů vytře se smlouvou i s protějškem prdel.
Což udělá i v případě případného schválení parlamentem.
Každopádně jestli opravdu dojde ke spřažení ekonomik takovým způsobem, že Frantík začne ovlivňovat Frickovu erární kasu, soudružka Makrela bude asi velmi brzy ze síně slávy vykopána.

Co si o celé té šaškárně myslím?
Že Makarón bojuje o svůj politický život.
Rozpočet je na hovno, socky - ty svině jedny mizerné - už se nechtějí nechat dojit, svým poručníkům - loutkovodičům navalit daň z přepychu nemůže, páč by ho sejmuli na první dobrou, a růst sekyry v erární kase se nebezpečně zrychluje. Proto ty pindy o investicích, společných inovačních projektech a "mnoha dalších hrozných věcech".
Společné zbrojení a spolupráce ozbrojených složek je podle mne zástěrkou pro jejich další zeštíhlování, nic víc a nic méně.

Tož tak, uvidíme, pravil slepý a vyrazil do kina na němý film.

Zatím bez slepic

Taky netuším, co v té smlouvě je, ale když jsem o ní prvně slyšela, naskočila mi myšlenka: "Aha, zakládají to tvrdé jádro." Zjistili, že dvourychlostní EU je demokratickou cestou neprůchodná, tak začali konat bez veřejné diskuse. Proto taky to důsledné ticho při přípravě smlouvy. Ale opravdu nevím, jen mne to tak napadlo. Uvidíme (jak řekl slepý).

Zatím bez slepic

ze tu zmluvu nik nevidel. Nik nepripomienkoval.
Obcas zasnem, co vsetko kancelar, ci prezident moze. A potom zasnem, ze v podstate nemoze nic. Any sykorka netusi, kde je pravda a ako to vlastne s tymi kompetenciami je.
V kazdom pripade by ma fakt zaujimalo, co F slubilo D a co D garantovalo F.
Ci to nie je len taka ta zmluva o buducej zmluve, kde sa vela pise ale v podstate je to o tom, aby sa vobec nieco napisalo a okrem dobrej papanice a pijavice to nema iny ciel :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Targusi, já měla na mysli onoho neustále poštěkávajícího “diskutéra”. O smlouvě skutečně zatím skutečně víme velké NIC, ale platí-li, že ďábel se skrývá v detailu... A.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To by mě zajímalo, jak se ta smlouva bude naplňovat, až ve Francii zavládne Marine Le Pen se svým Národním sdružením a v Německu se dostane dopředu AFD.

Také nerozumím tomu, jak můžou dva státy, které jsou členy EU, jen tak bez jakéhokoliv informování ostatních členů EU podepsat takovouto integrační smlouvu. Vždyť to může mít rozsáhlý dopad například na obchod ostatních států s tímto Frankoněmeckem, ne?

Znamená to tedy, že se v rámci EU můžeme potichu a bez informování vrátit k Rakousko-Uhersku?

Zatím bez slepic

Tak oficiálně je volný obchod v rámci EU bez ochrany trhu ;) Ty neoficiální informace našich obchodáků, že němci, rakušáci atd. si trh chrání jsou jistě jenom trapné pomluvy :D

Jinak platí, co je dovoleno jovovi neni volovi...

Zatím bez slepic

ale jen za podmínky, že ho bude řídit a ovládat to nové FN, či NF ..........:)

Dle bývalého diplomata, a bývalého nezávislého kandidáta na prezidenta, je to DOBRÁ ZPRAVA.

Prostě více EU v EU, více integrace uvnitř integrace, více sounáležitost v sounáležitostí a více NATO uvnitř NATO a tím více i další a pevnější spolupráce. Také a zejména více spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany, a píše Fischer, že je to i způsob burcování z letargie.
Tak to burcování se možná smlouvě i povede, minimálně vesty budou mít další motivation…………….

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Predseda-senatniho-vyboru…

Jak se bude smlouva naplňovat za vlády AFD a MLP se možná Maneco ani nedozvíme, protože to už bude spolupráce a společná obrana těchto dvou zemí tak pevná, mezery tak investicemi zakryté, vnitřní nepřítel integrace eliminován, či z letargie rozburcováno do té míry, že volby budou zbytečné.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hitler-Vaclav-Klaus-hrozi…

Integrační smlouva F a N je jistě naprosto v souladu s právem EU, a je nejspíše zhmotněným snu dvou největších zakladatelů EU.
Taky Anglie už platit nechce, DOBRA pobytu v unii si neváží, a nejlepší DOHODA na světě se jí taky nezamlouvá. A je třeba vyburcovat potenciálně i ty další země, co se nechtějí a neumějí integrovat na víc než 100 % rychlostí světla, a ještě dělají drahoty ve vykrývání mezer(prachy), vzpírají se solidaritě dle silných, či žvaní o exitech.

Dokonce jsou i tací, co se jim nelíbí ani Junckerův POKLAD EU, kterým má být rychlejší prohlasování pokroku prostou většinou a ne nějakou zdlouhavou blbou shodou všech nevděčných zpátečníků.

Proto tyto dva státy, stmeleny situací, (a asi i zálibou Macrona v starších dámách, či Rothschilda v Macronovi ), vedeny nepochopením ostatními toho úžasného DOBRA pohlcení a rozpuštění států v unií bez války, se obětovaly, a polotajně, aby to fičelo se dohodly, že budou novou POCHODNÍ tím, že na papíře zaujmou pozice a postoje.…

Takové evropské „Nech odpadně, co je kolísavé, něch odpadně co je oportunistické……………….

Prostě smlouva je reakcí na brzdy světlých včerejšků, o dnešku a zítřcích nemluvě, a když nebudeme příslušně a rychle poslušní, vystoupí nám z EU jako Fénix i tito, tento, toto integrované cosi, a to budeme koukat!

Možná je text zde, ale jen pro toho, kdo zná francouzštinu, já si tedy nepočtu…
https://www.diplomatie.gouv.fr/IMG/pdf/traite.aix-la-chapelle.22.01.201…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

francká je řiť. Tak oni něco podepsali a pro naši kolonii z toho budou plynout nějaké povinnosti, které objevíme, když si to přečtem. A kdo to bude číst? Petříček? Nejdřív to čtení musí někdo právoplatně přeložit; třeba už jsme v prodlení s nějakým plněním a máme penále.

Zatím bez slepic