Jak dlouho ještě?

Autor
Štítky

Nechci být alarmista. Nevidím bubáka za každým keřem, pokud jsem někdy skeptický, snažím se, aby to bylo spíše optimistické. Nevěřím konspiračním teoriím a ani náhodou si nemyslím, že by náš svět ovládala banda Iluminátů, světové židovstvo, nadnárodní korporace nebo banky. Ani ten Soros pro mě není žádný mefisto, rozhodně ne větší, než třeba Miroslav Kalousek, který kdyby měl ty miliardy, nejspíš by byl ještě mnohem nebezpečnější. Neděsím se ani Putina, ani Merkelové. Neměl jsem vysoké mínění o Obamovi ani o Trumpovi a nemyslím si, že by média dokázala po delší dobu podsouvat lidem nějaké názory, které jdou proti nim. 

Nehledám žádnou zlou a zvrhlou vůli nikde, kde se to dá vysvětlit obyčejnou lidskou blbostí a většinu světových dějin analyzuji podle vzorce, že silný okrádá slabšího a chytrák obírá hloupého. Bohatství a moc jsou největší drogy, které sice mohou mít smrtelné vedlejší účinky, ale nemají žádnou maximální dávku. Lidi nebudou nikdy spokojení s tím co mají a neexistuje žádná horní hranice spotřeby. I na spáleništi si někdo ještě ohřívá polívčičku a pomsta přežije všechny reformy. Podle mě toto stačí na vysvětlení skoro všech událostí v poslední době. 

Jen přeci jenom... nezdá se vám, že je v poslední době všechno až nějak moc v pořádku? Až se tomu skoro nechce věřit. Celá moje dospělost se odehrávala v podstatě na houpačce mezi světovými i lokálními krizemi, každou chvíli něco krachlo, někdo někoho vytuneloval, práce bylo málo, nezaměstnanost vysoká, moji zaměstnavatelé byli pěkní hajzlíci a většina lidí okolo jen čekala na chvíli, kdy stáhnu kalhoty, aby mě rafli za sedinku. Všude byla konkurence, každý byl nahraditelný, s firmami, kde jsem pracoval to šlo zvolna, ale spolehlivě z kopce Rostl jenom státní dluh a arogance mocných. 

A teď najednou je klid... Práce je všude dost, firmy se předhánějí s nabídkami, ve Vidlákově může mít zítra jakýkoliv nekvalifikovaný blb práci manipulačního dělníka za 25 tisíc hrubého a jediný požadavek je, aby přišel každý den v šest nula nula do práce... I ten nejmizernější zedník má zakázek na půl roku dopředu a plánovat opravu střechy nemá vůbec smysl... pokrývači nejsou. 

Ekonomové se sice předhánějí s chmurnými předpověďmi o přehřáté ekonomice, ale jejich předpovědi se ne a ne naplnit. Je to tak podobné, jako v roce 2008, kdy hlásili, že ekonomika je ve skvělém stavu a nemůže se nic stát. Najednou je státní rozpočet vyrovnaný či přebytkový, přidalo se důchodcům i rodinám s dětmi... díky státe... republika je rozkopaná jak snad nikdy nebyla, všude se něco opravuje, zkrátka ten optimismus je až podezřelý. 

Ekonomika šlape jak hodinky, práce je dost, sociální systém si oddechne, ale politicky nic moc... Babiš je pro leckoho nestravitelný, Zeman je pro leckoho nestravitelný a přitom tihle dva jsou asi jediní akceschopní hoši. Všechno ostatní je jeden vedle druhého samý debil nebo blbeček. Při každých volbách se obmění dvě třetiny sněmovny, taková personální vyprázdněnost tu je. Pořád víc se to tu kouše, pořád víc se cenzuruje, pokusy nějak blokovat, mazat, osekávat jsou stále zjevnější, protože za svobodu svědomí bojujeme v Rusku, ale ne tady. Každý magor si dneska zakládá neziskovku a chce nás vyučovat a zlepšovat nám život nejlépe pomocí zákazů... kouřením počínaje a školními osnovami konče. 

V Rakousku je šéfem jedenatřicetiletý utřinos, v Německu si úspěšně ničí energetiku i svébytnost. Volby to nijak nevyřeší, pořád by někdo útočil na Rusko, Poláci nepokrytě šilhají po kusu Ukrajiny, ti, které jsme včera měli adorovat, ti jdou dneska nejhorší nepřátelé a světová mapa se mění neuvěřitelně rychle. 

Dějiny jsou v pohybu, masy jsou v pohybu, i politici jsou v pohybu, ale ekonomika šlape jako nikdy... Nevypadalo to takhle před první světovou válkou? Netvrdili také tenkrát lidem, že malá rychlá válka vyřeší nahromaděné problémy? Nejela kola průmyslu také na plné obrátky? Tenkrát se také vlastně nezbrojilo. Sklady sice byly plné, ale na válečnou ekonomiku se najelo až o dva roky později. 

Když začal na Ukrajině Majdan, napsal jsem tehdy na Kose článek, že to začíná vypadat na plnou zaměstnanost, protože válka se zase stává východiskem z problémů... Plná zaměstnanost už by byla, teď už jen čekat na toho Ferdinanda v Sarajevu... 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

že to bude konflikt lokální a nebude v lokalitě, v níž se nacházíme. Lokálních konfliktů už byly od WWII. mraky. Naštěstí ne u nás. Tudíž jsme na nich cosi málo trhli i my. Ať už v prodloužení pokusu o vybudování socíku, anebo v právě zmírajícím pokusu o "lidový (čti sociálně přívětivější) kapitalismus".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako člověk mající úctu ke statistice a Gaussovo křivce nemohu pominout z toku informací vystupují skládající se fakta. Že se je zde nejaká parta neokonzervativních oligarchů, že je tu Soroš, co má neomezené zdroje a prosazuje všemi způsoby po světě svoji agendu, která je v souladu se snažením administrativi USA.

To není náhoda.

Že je dusno a klid jak před velkou bouřkou a že to připomíná, odmyslíme li si kulisy, situaci před I. sv.v.

Zatím bez slepic

Horší je,že je k té válce někdo nucen přistoupit,tolik problému,už nejde jinak vyřešit a to je průšvih i pro nás.
Jen je rozdíl v čase a možnostech velmocí,než jaké byly před I sv.v.
Už něco proběhlo,jako zastřelení Ferdinanda,Ruské velvyslance,Ruské letadla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co je konspirační teorie, na kterou nevěříte?

Že na Národní třídě povstal lid a celá sametová revoluce byla spontánní a neplánovaná, tomu věříte?

Že zlí srbové jen tak začali vraždit hodné muslimy a pak hodné muslimské albánce v Kosovu, tomu věříte?

Tomu, že válka v Bosně byla etnická a ne náboženská, tomu věříte?

Že zlí rusové sestřelili jen tak bezdůvodně Malajzijské letadlo na východní Urajině, tomu taky věříte?

Že na pařížském bulváru, jen tak vypnuli kamery, pak tam auto s paparaziama bleskama oslnilo řidiče Dianina mercedesu, hned po bouračce záhadně zmizelo a nikdy ho nebyli schopní dohledat, tomu věříte?

Že pár arabů s perořízkama ošálilo největší tajné služby světa, uneslo pár letadel, dva mrakodrapy spadly po zásahu letadla a třetí strachy, tomu věříte?

Věříte, že Putin chce s jeho malou armádou dobýt Evropu a za 200 000 dolarů dokáže víc než všechny hlavní média za 1 000 000 000 ?

Věříte, že pornoherec Jakub Janda je ten pravý a nejlepší na odhalování dezinformací?

Věříte, že za všechno zlo světa může vzdělaný, bílý muž s životními zkušenostmi?

Myslíte si, že neuvěřitelně bohatí židovští bankéři z Wall Streetu jsou jen banda hodnejch strejců, která by pro peníze nikdy neudělala nic amorálního?

Soros je pro vás jen takovej hodnej pán a všem těm neziskovkám a euroslancům ty oooobrovský peníze nedává a jestli dává, tak za to nic nechce?

Myslíte si, že Soros nám chce v podstatě všem dobro a všechny jeho neziskovky jsou v podstatě jen dobráci?

Myslíte si, že ČT nelže, protože by to stejně dlouho nefungovalo? A Putin je teda přesně takový ďábel, co na nás chce zaútočit, jak ho už 2 léta líčí v ČT Tvarůžková a spol?

Taky nevěříte, že by nám tu za socialismu média 40 let nepodsunovala názory, co šli proti nám?

Co Mašíni? Jsou takový svině, jak nám to líčila média tehdy nebo takoví andělé, jak to líčí dnes?

Silní chytráci se na okrádání nás, hloupých chudáků nemůžou spolu domluvit v nějaké té konspiraci? Třeba chytrák Havel se doopravdy nemohl domluvit s chytrákem Sorosem, že nám zruší zbrojní průmysl a Sorosovi tak stoupnou zisky. O čem si v tom svém jednání povídali.

Já beru konspirace mocných jako jednu z možností a o plánování války s Ruskem a islámem jsem četl už někde před deseti až patnácti lety.

Jelikož máme v NATO takovou převahu v konvenčních zbraních a jedinou možnost obrany, jakou má Rusko jsou jaderné údery, tak bych se na vašem místě o nějakou zaměstnanost v době války ani nestaral.

V Sýrii Rusko předvedlo, co dokážou jeho rakety s plochou dráhou letu. Černobyl nám ukázal, co dokáže jeden rozbitej reaktor, Fukušima co dokáže slaná voda v jaderném reaktoru. Pár zničenejch jadernejch elektráren v Evropě a průmysl bude mimo službu.

Nebudou jezdit výtahy, maso v supermarketech se zkazí do tří dnů. Bez eletriky přestanou fungovat rozvody vody a hovna budou smrdět v panelákách.

Co dokáže Ruská atomovka nad evropským městem, kolaps elektronických systémů (protože atomový výbuch udělá elektromagnetický ráz a spálí veškerou elektroniku v dosahu).

No, můžeme pořád věřit tomu, že armády nezrekvírují naftu a náklaďáky k nám furt budou dovážet jídlo z Německa, Holandska a Itálie.

Za poslední války jsme měli zemědělství a průmysl a němci potřebovali naši pracovní sílu. Teď nemáme zemědělství, nemáme průmysl a naši vlastní spojenci nás k ničemu nepotřebují. Jen jim užíráme zdroje a negři a arabové budou pro ně dělat za lacinějc.

Já žádný klid nevidím. Ukrajina se hroutí, EU se hroutí, Španělsko se rozpadá, v USA zuří nenávistný boj o moc, vetřelci obsazují Evropu, NATO se snaží tři roky vyprovokovat Rusko k válce, Německo znehodnocuje měnu, Praha je samá kebabárna, v Lodnýně vládne muslim, ve Francii je vyjimečný stav a EU se nás snaží připravit o zbytky samostatnosti.

Jediné co funguje je ekonomika a to je vždy ve vlnách. Platy jak v Německu pořád nemáme a nejspíš nikdy mít nebudeme.

Jestli bude válka, tak to bude poslední Evropská válka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Konspirační teorie mě nijak výrazně neznepokojují.
Ale velmi mne znepokojuje konspirační praxe.

(Nějak se nám množí, asi jako za dob Borgiů.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím,že práve nastáva doba mierová!
Nepriateľ je jasný.(Bloky sa utriasajú..) Síce nám už nedovolí vyrobené zbrane spotrebovávať,ale vďaka provokáciám dokázal,že je dosť veľký,aby sme ich ešte raz toľko mohli vyrábať ( rozumej z USA nakupovať) na sklad.Kvantitatívne uvoľnene si na ne predsa zarobíme.Rus si na BV vybojoval ceny uhľovodíkov (za čo by tam tie us plechovky a rachejtle nakupovali?),čo už boom americkej frakovanej ropy zo sýrskych polí nevráti,ale biznisu neuškodí.Aj vlk sýty,aj koza celá.. Malá vojna nepomôže,ani nám ju nedovolia..Veľká (zákonite jadrová) je sci-fi.. Mne vychádza studená! A to nám bolo celkom fajn,pamätáte? :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud máte chuť na článek, který se částečně dotýká dnešního Vidlákova tématu, zkuste

http://casopisargument.cz/2017/11/20/jak-se-z-ruska-stala-supervelmoc-z…

Články této Čechofinky bývají sice občas akademicky sušší , ale nikoli užvaněné jako například moje vstupy. :-)

Já jimám rád, protože často vidí i naše tuzemské problémy z většího odstupu.
Mimochodem, ten časopis Argument stojí za čtení - i proto, že přetiskuje překlady článků, které jsou v příkrém rozporu s míněním redakce (což jsou vpodstatě dvě velmi chytré dámy, které má tuzemská pravice i neomarxistická levice velmi nerada.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, myslím že teď se pletete.
Podle mě se pravděpodobnost velké likvidační světové války zmenšuje.
Souhlasím s tím, že všude kolem probíhají skryté přípravy.
Ale moc se příliš odhalila. Lidi jsou dnes daleko lépe informovaní, než před první světovou (i na základě předané moudrosti předků).
Moc ztratila monopol na informace. Výborně to bylo vidět v 2014 na událostech na Ukrajině (proto ta zvedající se cenzura všude kolem).
A protože masa lidí má daleko víc informací, tak moci bude chybět podpora davu, který by ve "svatém rozhořčení" vyrazil do boje.
Když se na to zpětně podívám, tak nejblíže k velké válce jsme asi měli v době sestřelení nizozemského letadla na ukrajině. A nepovedlo se jim to.

A k té moci, dnes se nejvíc válka hodí Američanům a podle různých náznaků, na tom usilovné pracují.
Ale buď úplně zdegenerovali (protože v poslední době se projevují naprosto neschopně) a nebo je tady jiná moc, která si válku nepřeje a působí proti nim tak, že amíci vypadají jako neschopné děti.
A nemyslím že by to dělali Čína nebo Rusko, ty zatím tak velký vliv nemají. A taky nemají motiv ke světové válce, jím stačí počkat a pokud se nic nezmění a nepokazí to, tak svět jim padne sám do klína.

Zatím bez slepic

Když začínala válka o Kosovo. Proti byla část anglickýho parlamentu, lidi protestovali v ulicích, BBC chrlila propagandu jak kdyby tam sedel Goebels, místní svazáci všech věků, se předváděli jak je šokuje srbská brutalita a jásali, jak se Srbům dá do těla, ti zažraní si pak vzali na byd nějakého toho ubohého kosovského albánce (tehdy byli všichni albánci z Kosova) ti je pak trošku okradli nebo jim znásilnili dceru. Svazáci si pak ublíženě stěžovali v televizi, na tu nespravedlnost. Spousta lidí, kteří byli proti válce, v tom naopak viděla spravedlnost, i ti, co byli pro válku jim odpovídali mlčením říkajícím "když jsi blbej a věříš propagandě..."

Podobně to bylo o pár let později za druhé války v Golfu. Jen snad větší manifestace. Blair si z nich hovno dělal a jen svou hlavu rval Bushovi víc do prdele.
Ten srdceryvný příběh o iráckém chlapečkovi, kterému bomby urvaly ručičky a oni ho vzali do Anglie, kde mu doktoři spravily ty pahýly natolik, že mohl dostat protézy a on byl tak šťastný.

Ty po uranu zdeformovaný irácký miminka už nikdo neoperoval. To by se Anglický zdravotnictví zruinovalo jenom na tom.

Pro ty co to nevědí, tak v té době už byl internet úplně normálně.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ucte-se-co-delat-pri-jader…

Zatím bez slepic

..pána Kollera srdečne nemusím,pre mňa je to iba chrlič "populárnych" bludov (podobne jeho US verzia P.C.Roberts,ktorý je však aspoň občas schopný síce tendenčnej,ale analýzy) a publiku predkladá skôr anállizy.. ...bezpečnostný analytik ktorý celkom vážne rozoberá teoretický priebeh konvenčného stretu Západ vs. Rusko je dobrý tak na dve veci.. ale ok. môj názor,niekto iný to asi číta rád..
Celý voj. Schengen a CETA a iné bezp. projekty EU a NATO nie sú ničím iným ako spôsobmi zabetónovania nákupov amerických zbraní spolu s (EU©) pridanou hodnotou vzniku nového riadiaceho a admin. centra (tipujem waršavského) , t.j.úložišťa stoviek (ex)generálov a (ex)politikov ..
.. veď tie trvalé 2% HDP predsa nemôžme míňať iba na nelietajúce lietadlá a neraketujúce rakety :) ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

generic cialis online - http://cialiaswiskmetri.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

buy generic cialis - http://cialiaswiskmetri.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

hollywood casino - http://cialisworksbins.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic