Jak to tenkrát bylo?

Autor

Prezidentská volba na pozadí války, deindustrializace a zbídačení chudších vrstev národa. Prezidentská volba v zemi, která je největším exportérem elektřiny, ale zároveň má nejvyšší ceny za energie na světě. Prezidentská volba v době projednávání zákona o dezinformacích, který ukončí svobodu slova v této zemi. Prezidentská volba v národě, který je rozdělen na Prahu a lásku proti vsi a nenávisti. Alespoň takhle to říkají v Praze. Prezidentská volba, o které se dá tušit, že bude na dlouhou dobu poslední svobodná.

Takřka všechno se už stalo. Dávno. Podepsanými lišáckými smlouvami, kterým nikdo nerozuměl a za které jsme dostali trochu pozlátka a skleněných korálků. Přijetím složitých zákonů, kterými jsme se nechali uvázat na stále kratší řetěz. Jsme země, ve které nám už skoro nic nepatří, ale přesto to polovina národa ještě nevidí, i když platí za elektřinu velmi lichvářské ceny. Zůstávají poslední žalostné zbytky kdysi slavného průmyslu i zemědělství. Poslední zbytky majetku v českých rukách. Poslední zbytky intelektuálů, kteří se ještě neodrodili a nesklonili koleno před Baalem. Všechny státní instituce jsou už na té správné straně, zbývá poslední. Mocensky nepříliš významná, ale s velkou symbolikou. Pražský hrad. Volební bitva vypukne zítra.

Jsem daleko od pravdy, když řeknu, že až to v sobotu skončí, dost se toho změní? Bych byl proto rád, aby se nezapomnělo na tu poslední chvíli před bitvou. Dovolte mi proto tuto švejkovsky patetickou zprávu.

Na jedné straně pole tu máme velkou armádu pod vedením generála. Postavil se pod korouhev svého skutečného pána. Vlaje nad ním velká a nezdolná vlajka NATO. Po jeho pravici stojí šedá eminence Kolář, který dohlíží, aby generál jednal podle pokynů z Washingtonu a postaral se, aby pro tuto bitvu mělo vojsko vše připravené. Zámořští páni nešetřili penězi ani vlivem. Po generálově levici stojí Pavel Řeporyjec Novotný, šašek a provokatér, který je si tak jistý vítězstvím, že už dopředu prozrazoval plány na výměnu českých obyvatel za ukrajinské.

Kousek víc vzadu, aby to nebylo moc vidět, vlaje zástava vlády. Na praporu je vyobrazena vysmátá tvář Blyštivého Péti, který je jen krůček od největšího triumfu mezi všemi porevolučními premiéry. Žádný lokaj mezi Čechy to nedotáhl dál než on. Neschopný hospodář, hrbící se před Verhofštatem, získal za pomoci médií sněmovnu i senát a chybí mu už jen Hrad, aby mohl sáhnout i na Ústavní soud. Už sní o náhubkových zákonech, díky kterým bude moci ještě lépe sloužit svým skutečným pánům. Nezajímá se o spáleniště, které po sobě zanechá, protože i na spáleništi si bude moci ohřívat svojí polívčičku. Korigované informace… to má napsané v erbu.

Hned vedle Fialy stojí Pekarová, Jurečka, Rakušan i Bartoš. Obklopeni novinářským kněžstvem, které jim odezírá ze rtů a stará se, aby celé jejich vojsko prodchnul ten správný duch. Mají výsledky. V Jablonci či Brně už to vypadalo skoro jako drancování. Novodobá uvědomělá mládež je už nachystaná a čeká na uvolnění z řetězu. Bez jakýchkoliv zábran už mluví o střílení do hlav a srážení důchodců k zemi. Jsou natěšení. Vědí, že jejich chvíle se blíží. Vědí, že brzy už nebudou muset používat důvtip, ale postačí staré dobré násilí. Nad hlavou jim vlaje prapor Pravého sektoru, protože přesně tam chtějí patřit.

Vedle těchto marodérů stojí neviditelný Michal Šmarda, kterého už vlastně nikdo nezná, ale někteří ještě matně vzpomínají, že kdysi by ČSSD stála v opačném táboře a byla by nepřehlédnutelně silná. Nebýt velení Sobotků, Hamáčků a Šmardů. Žádný dělník už tam s nimi nestojí. Jen Šabatová a pár dávných disidentů, kteří kdysi bojovali proti komunismu, aby to teď hodili prověřenému komunistickému kádru. Tomu nejlepšímu z nejlepších.

Teď právě rozvinul svoji zástavu i Karel Řehka a má na ní napsáno: „Výběrová mobilizace“ Dali ho dozadu, my to na druhé straně vidíme, ale Praha a láska to má za zády, aby jí to nevyděsilo.

Uprostřed mezi oběma stranami uvízl Libor Vondráček a jeho Svobodná kompanie. Chtěli zůstat stranou, ale místo toho po nich budou dupat všichni. Ve všeobecném ryku jejich hesla o pravicové svobodě nejdou slyšet.

Proti této síle stojí na druhé straně bitevního pole novodobý Albrecht z Valdštajnu. Jeden z největších feudálů, který by vlastně patřil tam k nim, ale oni ho nemají rádi. Je pro ně parvenu a odpadlík, protože si dodnes myslí, že by měli oni poslouchat jeho a ne naopak. Tak dlouho proti němu pletichařili, tak dlouho ho pomlouvali u nejmocnějších tohoto světa, tak dlouho proti němu intrikovali, ba i jeho děti proti němu využili, až se jim prostě přijel pomstít. Své heslo „Invita invidia“ zamaloval a půjčil si z erbu Jana Lucemburského heslo „Ich dene.“ Trochu mu ze štítu ještě kape barva… Stojí tam za sebe, protože takový vždycky byl. Je slabší než protivník, protože nikdy nehledal u nikoho pomoc, nikdy se nesnížil k prosbám. Pokud vítězil, bylo to jeho pracovitostí a tím, že si mohl za služebníky dovolit ty nejlepší z nejlepších.

Pak se stalo něco, co nikdo moc nečekal. Vedle velké zástavy s Čapím hnízdem a nápisem „nevinen“ se začali řadit další. Malí páni i jednotlivci. Vesměs ti, kteří ještě nedávno proti tomuto Valdštejnovi vedli nesmiřitelný boj.

Petr Štepánek a Trikolora tam mají svojí vlajku s desetkrát přeškrtnutým logem České televize. Zuzana Majerová obléká brnění severské Valkýry.

Jindra Rajchl má nad hlavou praporec s českým Trumpem, hned vedle něj stojí Jana Zwyrtek Hamplová v erbu antiwax, který ale v tomto týdnu překročil svůj stín.

Velký Šógun zůstal v Takešiho hradě, protože ho Valdštajn na poslední chvíli řádně urazil… Bojovníci za SPD se začali zvolna vytrácet. Kolik jich odešlo, to nikdo neví. Pokud na poslední chvíli nedojde k velkému smíření, bude to nejspíš zlé. Zatím tu alespoň stojí Jaroslav Foldyna s nočním vlkem na korouhvi, ale kdo ví, co se mu teď honí v hlavě. Jestliže Petru Pavlovi mohou volby prohrát jeho ordneři z Jablonce, tak Babišovi může volbu prohrát nevraživost mezi ním a Okamurou.

Tam, dost daleko od Jindry Rajchla, stojí Dominik Ticháček v hloučku bývalých vojáků. Jejich vlajka je jasná. Válka je vůl. Mají tam i Pavla Šika v erbu Sankce jsou na houby a je tam s nimi i můj bratr. Strašně bych si přál, aby se Ticháček s Rajchlem během příštích dvou dnů dostali na dohled od sebe a podali si zase ruce.

Vidím argumentujícího Druláka, čerstvého pána z Nemanic, Kateřinu Konečnou, v erbu třešně a Skály, vidím současného prezidenta i s Ovčáčkem, vidím blogery, influencery, támhle je David Martínek a profesor Budil, tedy jestli mě nešálí zrak. Myslím, že vidím i Petra Hampla a Martina Konvičku, Kláru Samkovou. Láďa Vrabel je tu také. Támhle je mladý Stropnický… Vidím další jednotlivce i skupiny. Některé i maskované, protože ti na druhé straně neodpouštějí. A tam na kraji je i prapor s vidlemi, protože jsem se samozřejmě také dostavil. Chtěl jsem si tam napsat: Rovnost, svornost bratrství, ale měl jsem málo času i schopností, víc to připomíná brouka Pytlíka.

Na budoucí bojiště teď není dobře vidět, protože fejsbůkoví a mediální vodníci začali na poslední chvíli vařit mlhu. Banují, blokují, mažou., překrucují, chytají za slovo, udávají. Dalo se to čekat. Než se zatáhlo, vypadaly síly skoro vyrovnaně. V posledních dnech tekly nervy, hodně se toho řeklo a ledacos se říct vůbec nemělo. Ale to tak bývá, když jde do tuhého. Teď už je to jedno.

Přišli jsme totiž sami. Nikdo nás nezmobilizoval, nikdo nám nic neslíbil, ať výsledek dopadne jakkoliv, žádné odměny nás nečekají. Motivace máme různé, proto jsem tady mlel pantem o těch erbovních heslech. Prosím odpusťte mi, pokud jsem vás při představování špatně vystihl.

Všichni, kdo tu stojí s námi, jsou dobrovolníci. Nemáme tu jediného člověka, který by byl ke své volbě Andreje Babiše někým nucen. Nestojíme tu, protože by nám někdo zakazoval vnoučata. Nemusíme nikomu v pondělí ukázat volební lístek s Petrem Pavlem, aby nás nevyhodili z práce, nikdo nám za něj nedá ani stovku, ani panáka. Přišli jsme ve svobodě. Spousta z nás by si před rokem nedovedla představit, že bychom něco takového mohli udělat. Máme smíšené pocity.

Jsme tady kvůli té vlajce NATO. Kvůli rozesmátému obličeji Petra Fialy. Kvůli tomu jejich chování v Jablonci, Děčíně i Brně. Kvůli té nenávisti, která kape z jejich facebookových profilů. Ano generále, kvůli těm lidem, kterými jsi se obklopil a které hodláš vyzdvihnout. To kvůli tvé podpoře Istanbulské úmluvě, kvůli vaší chuti na válku nejen do posledního Ukrajince. Sice to maskujete jak můžete, ale stejně to všude trčí jako sláma z bot. Jsme tady, protože se nestaráte o slabé a bezbranné a problémy státu řešíte tím, že je přesouváte na ty, co se nemohou bránit. Jsme tu, protože díky cenám energií vidíme, jaká kolonie jsme. Nám jde o hodně a nechceme vám dát naše děti.

Nějak jsme se odhodlali volit menší zlo. Ale jak řekla Lenka Procházková, spíš to bude pokus o prodloužení času, než se setmí. Budeme ho volit, protože mluví o míru, levných energiích a zaklíná se prací za prosté lidi. Ne, neděláme si iluze. Budeme ho volit, protože to, co vlaje tam naproti, to se začíná slévat do obrovského smrtihlava. Má to všechny parametry – bojůvky v ulicích, chytře volená slovíčka před mikrofony, frenetický potlesk, dostatek nenávisti, aby se proměnila v nelidskost, válečné nadšení a pramálo ohledů ke svobodě.

Pokud zvítězí Babiš, budou jeho soupeři tu svobodu potřebovat, aby se do něj mohli dál strefovat. Když vyhraje Pavel, budou potřebovat přesný opak, protože první obětí války je pravda.

Ne, nepřísahali jsme. Dobrovolně jsme přišli, kdo chce, ten dobrovolně odejde. Je třeba bojovat tak, aby bylo možné bojovat i zítra. Pokud prohrajeme, nesmíme být rozprášeni nadobro. Přišli jsme kvůli tomu, jak to cítíme a ne kvůli tomu, že bychom očekávali vděčnost. Víme, co volíme a víme, co nevolíme. Se všemi výhodami i nevýhodami. Až bude po všem, všichni se vrátíme domů a prostě budeme pokračovat v našich životech, pokud to půjde. Chleba levnější nebude.

Přesto bych si přál, abychom si to všichni pamatovali. Že to šlo. Že jsme se mohli postavit do jedné řady a možná jsme si nestáli všichni po boku, ale stáli jsme alespoň vedle sebe. Možná právě tohle bude to jediné, co nám po sobotě zbude. Je to jak smírčí oběť. Všichni se museli něčeho vzdát, překousnout svojí nechuť, přemoci sami sebe. Každý se s tím musel vyrovnat sám. Pokud si v sobotu budeme lízat rány, není to vina nikoho z těch, kdo tady stáli. Udělali jsme, co se dalo za podmínek, jaké byly. Netřeba si nic nalhávat.

Zítra to začne. Měli bychom si dneska všichni podat ruce, jako když u husitů přijímali pod obojí chleba a vína, protože věděli, že budou stát proti přesile. Přeji nám všem, ať naše sounáležitost není dočasná. Bez ohledu na sobotní výsledek.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (428 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Toto starodávné náměstí zažilo události nedobré i dobré.
Vy co stojíte támhle, stojíte na místě, kde bylo popravčí podium před čtyřmi sty lety a o hlavu tam přišlo sedumadvacet českých mužů.
Tamhle na tom balkoně před pětasedmdesáti lety, akorát je to dneska na den, tam dorazil Klement Gottwald a oznámil nám, že byl na hradě. Mě bylo tehdy dvanáct let a pamatuju si to jakoby to bylo dneska, že on řek: "Právě se vracím z hradu. Prezident republiky všechny mé návrh přijal." a na to dav zajásal a tleskal, protože nevěděl, že tleská na pohřbu svobody a demokracie.
Dnes, protože jste se tady sešli v takovém množství, mám naději, že čekáme a tvoříme novou a to dobrou událost.
Zde přítomný mistr Jan Hus údajně řekl, že pravda vítězí. Ten citát není úplný. On řekl: "Pravda vítězí, i když na čas poražena bývá."
Na prezidentskou standartu se to nevešlo, bohužel, ale je to důležité, protože pravda, jak máme zkušenost, si opravdu dává načas.
Jako dítě jsem si říkal: "Co on ten mistr tím myslí, pravda. Aby se nelhalo?" Ale já myslím, že náš kazatel tou pravdou myslel všechno co je správné, co je spravedlivé, že tím myslel dobro.
Až se na pražském hradě vyvětrá, a jeho chodbami poprvé projde náš nový prezident, ať je to prosím prezident strážce těchto Janových hodnot.
Prostě hoďte tam Petra i Pavla, je na jednom lístku.

Zdeněk Svěrák

Průměrný počet slepic: 1.8 (131 hlas)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kandidát na prezidenta po více než 30 letech!

Petr Pavel:
generál NATO,
expředseda KSČ,
vojenský kontráš,
elitní rozvědčík
schválený KGB a STB,
cvičený, aby zabránil
šíření demokracie v totalitní zemi ČSSR,
přísahal věrnost KSČ a SSSR.

Eva Pavlová:
roz. Zelená
podplukovnice v záloze
studium na politruka,
politického pracovníka
na Vojenské politické
akademii Klementa Gottwalda,
exkomunistka,
přísahala věrnost KSČ a SSSR.

Průměrný počet slepic: 4.7 (133 hlasů)

Berme to jako demonstraci, na kterou by mohlo dorazit (a snad i dorazí) mnohem víc lidí než jsme doufali.
Byl by to "malý krůček pro svobodu, ale velký krok pro nás"!
(jak to přistání na Měsíci :-))

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)

Jeden obraz je lepší než tisíce slov, viz výstižný obrázek "Jak informují česká média o válce" zde:
https://aeronet.news/wp-content/uploads/JsmeNejsmeVeValce.jpg

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Ještě Vám v tom výčtu chybí:
prověřen a schválen CIA, FBI, BIS

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

In reply to by Pavel Dobrovolný (neověřeno)

Trvalý odkaz

UJEP? Mat.-inf.?

Zatím bez slepic

Ano, Václav Láhev se obrací radostí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Vážená paní Májo,
a proč by se měl Václav Havel v hrobě obracet? Vždyť to byl on, kdo svým nekritickým amerikanismem stvořil náš dnešek, není-liž pravda?

Přeji vše dobré

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

Havel - komunistobijec a nekritický amerikanista. Pavel na Hradě by u něj neprošel, to by musel Havel popřít sám sebe (i když to několikrát taky udělal - viz humanitární bombardování...)
Bylo by zajímavé vědět, co by na "Minaříka" na Hradě řekl.

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

To jste celá nějaká popletená... Ale nevadí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

S tímto plně souhlasím!

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

A takový člověk se nestydí stoupnout si na místo kde se upálil Jan Palach! Sice s jeho činem zásadně nesouhlasím, ale už se stalo. A tak se zmetek kandidát zmocní památky mrtvého, který nežije právě kvůli podobným.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dneska na den, když to bylo 25. února? :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zaprodaný komunista Svěrák se zase projevil.

Průměrný počet slepic: 4.5 (53 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byl jsem dost dlouho na vojně, abych si všiml, že i ten nejepší voják z povolání je v hloubi jiný, než civilové. V krizi se utíká pro pomoc k velení, minimum vlastní iniciativy a zopovědnosti. Možná je tak poznamenaly vojenské školy, možná vojna prostě takové typy láká. Raději bych někoho s hlavou (nejlépe vlastní) a nějakými civilními výsledky a zkušenostmi. Voják, jehož největším úspěchem je vyznamenání za to, že dělal svou práci, mi nějak nesedí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Jistě vzpomenete na "bibli" vojáka. Brožované výtisky povinností a podrobných návodů, pevně určujících způsoby jednání ZÁKL....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pan Svěrák si vzpomněl na svoji minulost. Platí jednou komunista, pořád komunista. To jste přesně Vy, pane Svěráku. A právě proto budu volit pana Babiše, protože vašeho kulturního smetiště mám dost

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

In reply to by Stanislava (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co takhle jednou estbák, vždycky estébák, to vám u Bureše nevadí?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

A co takhle jednou rozvědčík s přísahou věrnosti, vždycky zrádce.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Tři soudy na Slovensku konstatovaly, že není estébák. Další soud konstatoval procesní chyby, ale výrok soudů nezpochybnil. Klidně si ale dál melte svou. Mladý hlupák - starý trouba.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Stanislava (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co takhle jednou estbák, vždycky estébák, to vám u Bureše nevadí?

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Prosím o konkrétní jeho činy, ve prospěch STB. Koho poškodil, koho kvůli němu zavřeli. Vázací akt podepisovali všichni pracovníci PZO, kteří měli vazby na západ.
Druhý (První) kandidát na hrad rozvědčík s vojenskou školou a kurzy SSSR je tedy terno i historií jeho manželky.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

To je stále to stejné dokola.
Babiš a covid
Babiš a Stb
Babiš a Čapí hnízdo (tahle hračka už jim uplavala do kanálu)
Ale pořád to opakují jako mantru, kterou jim média nacpala do hlavy a ti co jim méédia posvětí, tak ti přece nemají žádné chyby:-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Jednou převlečený trénovaný estébák a špicl s vojenskými manýry, vždycky špicl a estébák, to vám u Pávka nevadí?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Nejen převlečený, ale pod přísahou. Pod přísahou, které se nikdy nezřekl. Je pak otázkou.... jestli on nakonec pod tou první doposud... ? Co?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

My Češi, neumíme být moc jednotní, proto jsme malý národ, ale když, se někdy sjednotíme, dokážeme nemožné - tedy Bůh s Námi.
JM - volte Babiše

https://www.youtube.com/watch?v=mTLFMlwLrdQ&t=84s

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejodpornější hladová větev , profitující v každém režimu , programově hrající na city , antichartista , prostě lepšočlověk jak vyšitej .....:(((((((

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechno to mohu s klidným svědomím podepsat. Až na poslední větu - podle mně by zněla Hoďte tam Babiše! Ten Váš, ať Petr nebo Pavel, ROZHODNĚ strážcem Janových hodnot není a nikdy nebude. Jan nechtěl válčit, to až potom Žižka. A nemá naše armáda náhodou Žižku za patrona?!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak se zda 1984 zvitezilo, nikdo dnes uz si neni jist co ktere slovo vlastne znamena,
Starodavna definice pravdy vzdy byla 'popis skutecnosti ktery je overitelny proti skutecnosti', co neni overitelne o tom tato otazka nevznika. Viz Newton a mnoho dalsich na kterych stoji nase dnesni t.zv. civilizace.
Takze Vase zmatenost je pochopitelna. Skoda.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Methanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na nikoho není větší spoleh než na muže jehož věrnost si můžete koupit.....co ty na to Svěráku?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak Německo prý chce poslat na Ukrajinu 14 leopardů.
Já bych si dovolil navrhnout, abychom k nim my přihodili ještě jednoho.
Toho našeho - Vlastíka Válka. 🙂
Nám by se tady ulevilo a oni by získali tankistické eso. Tolik hodin natrénovaných na mobilu totiž určitě žádný ukrajinský voják nemá ani náhodou.
Kdo je PRO?
---------------------------------
názory lidí:
Teď mi stačila jediná odpověď na vše v debatě na Novinkách. Otázka pro oba prezidentské kandidáty stejná, kdo je váš největší politický vzor. Jeden odpověděl Macron a druhý světě div se ZELENSKYJ. Kdo jak odpověděl je zřejmě každému jasné. Mám jasno👍

Já myslím, že bychom i k leopardu Vlastíkovi mohli přidat i závozníky - Peťu (experta na signal), Janičku (umí "rozborku, zborku") i Markétku (umí "vše" hlavně plést)

Pořád slyšíme, jak musíme být solidární a pomáhat Ukrajině. Když už tam posíláme kde co, tak bych si to pro jednou vzal k srdci a k Vlastíkovi bych jako bonus přihodil i zbytek pětikolky. Navíc Ukrajině dochází lidi, takže by tenhle bonus byl opravdu na mistě.

Já bych jim poslala celou vládu, lidí není nikdy dost

Proč se nikde nepíše o tom,jak USA vlastně všechnu vojenskou pomoc Ukrajině jenom pronajímá a chtějí za to zaplatit po Ukrajině,která si půjčuje peníze od eu,USA je od minulého týdne v platební neschopnosti...

• USA je v neschopnosti každý rok. Je to jen poměřovaní kokotů mezi republikány a demokraty. Rozpočet a navýšení dluhu samozřejmě schválí.

V Leopardu jsou čtyři místa. Potřebujete jednoho silného, protože v tom velmi moderním tanku, dle naší ministryně války, se nabíjí ručně.
Doplnil bych Černochovou a Zdechlovského.
Černochová má zbroják a umí střílet a snad i komunikovat - kulometčík a spojař.
Zdechlovský je blbý a silný - nabíječ.

Jestliže někdo prohlásí v médiích, že ,,Dezinformace je opak informace", není to invektiva, ale holy fakt.
S mentální odlišností to nema nic společného.
Navíc je to bývalý obchodník s lidským neštěstím. Toho hlupáka nemůžu ani cítit.
Stejně jako tupou prodavačku mobilů.

Kdo souhlasí, ať zvedne ruku. Máme přece demokracii, kde rozhoduje většina.

Němci jsou šibalové. "Tak my ty tanky pošleme, ať porazíte Putina, ale jenom 14, ať se Putin tak moc nezlobí"...

Ten tank má 4 členy posádky. Takže Válek,Černochová, Fiala a Rakušan.

Posádku pro jeden tank bychom měli. Ale co těch zbývajících 13? Není škoda je poslat prázdné?  

Průměrný počet slepic: 4.9 (84 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Rozdělit Ukrajinu.“ „Poslat tam vojáky.“ Jeden a ten samý člověk. Od Pavla

Souhrn výroků dvou mužů, u kterých byste to asi nečekali. Hradního kandidáta Petra Pavla a jeho blízkého spolupracovníka exdiplomata Petra Koláře. Dříve se oba dva vyjadřovali podstatně jinak. Pavel dokonce odmítal, že by kdy kandidoval na prezidenta s tím, že tomu nerozumí a každý by se měl držet toho svého.

ParlamentníListy.cz nedávno upozornily na několik klíčových lidí, kteří se pohybují v okolí prezidentského kandidáta Petra Pavla. Šlo o exdiplomata a lobbistu americké firmy Petra Koláře, bojovníka proti dezinformacím Františka Vrabela a někdejšího šéfa neziskovky Evropské hodnoty Radka Hokovského.

Podívejme se nyní blíže na prvně zmiňovaného, Petra Koláře. V souvislosti s Pavlem sice Kolář nefiguruje oficiálně vůbec nikde, o to větší vliv ale dle informací z kuloárů na generála má. Důvodem, proč bývalý diplomat a dnešní lobbista není uveden ani jako člen Pavlova týmu, ani jako poradce a není zmiňován ani v souvislosti s možným budoucím angažmá v rámci prezidentské kanceláře, je podle informovaných zdrojů prostý. V případě generálova volebního neúspěchu si chce udržet teplé místo u elitní americké lobbistické společnosti Squire Patton Bogs, kde několik let pracuje.

Právě spojitost s mocným lobbistický gigantem z USA bývá v řadě diskusí na sociálních sítích zmiňována varovně vzhledem ke Kolářově vlivu na Petra Pavla. „Pan Kolář stojí za generálem od počátku jeho ,veřejného' angažmá potom, co se vrátil z NATO a začali jezdit po republice v rámci toho jejich údajně občanského projektu, který byl přípravou pro hradní kandidaturu. Je fascinující, že jejich vztah média v podstatně nerozebírají, přitom to může být zásadní. Kolář v rámci své práce pro tu americkou firmu lobbuje za zbrojní průmysl. Jak víme, vláda teď chystá nákupy z USA za astronomické částky.
Doporučuji lidem, aby si prostudovali výroky pánů Koláře a Pavla na současná témata z minulosti. Oba dřív mluvili o Ukrajině úplně jinak. Z dnešního pohledu by je média označila za jasně proruské. Nakolik to souvisí s tím, že Kolářův zaměstnavatel dřív pracoval pro ruský Gazprom, těžko říct, ale opět je dobré si tu otázku klást,” popisuje naší redakci zkušený politický poradce velmi dobře znalý poměrů ve vysoké politice. Připomeňme, že před prvním kolem veřejně uvedla Danuše Nerudová, že tatáž americká společnost zaměstnávající Petra Koláře lobbovala i za zrušení protiruských sankcí.

„Dnes jsou Kolář s Pavlem protiruští, ale nikoho nezajímá, že to tak nebylo celou dobu. Oba dva před lety odmítali dodávky zbraní na Ukrajinu, připouštěli možnost rozdělení Ukrajiny a dnes patří mezi jestřáby. Že by na to mělo vliv Kolářovo americké angažmá? Ať je to jakkoli, voliči by měli vědět, jací lidé za jejich kandidátem Pavlem stojí a že tu existuje důvodné podezření, že dovedou měnit jeho názory podle toho, co se zrovna hodí jim nebo jejich chlebodárcům. Je naprosto legitimní o tom mluvit nahlas stejně jako je legitimní se ptát, zda bude skutečně Pavel hájit svobodu slova, když má v týmu lidi, kteří se roky živí tím, že dělají opak,” uzavírá náš zdroj z politických kuloárů.

Jak je to tedy s názory Petra Koláře a Petra Pavla na Ukrajinu? V současné době generál Pavel opakovaně mluví o nutnosti dodávek zbraní, aby Ukrajina válku nad Ruskem vyhrála. „Podpořme Ukrajinu, jak jen to jde. Humanitární pomocí, finanční podporou, zasíláním zbraní a také uvalením co nejpřísnějších sankcí na Rusko,“ řekl Pavel 26. února 2022 na CNN Prima News.
O několik týdnů později dokonce na Twitteru psal o tom, že bychom měli na Ukrajinu poslat i vojáky NATO, což je výrok, který v nedělním prezidentském duelu na ČT dokonce popíral (více ZDE).

Jen několik let před tím se ale vyjadřoval úplně jinak. „Dodávky zbraní by v době trvání konfliktu přispěly jen k tomu, že na Ukrajině bude více a více mrtvých,” uvedl v březnu 2015 Pavel pro Aktuálně.cz, tedy po anexi Krymu a situaci, kdy se bojovalo na východě země.

Rozdělení Ukrajiny by nebyl fatální problém
Exdiplomat Kolář před rokem, v době kdy válka byla na spadnutí, veřejně vyzýval k tomu, abychom Ukrajině kromě zbraní poslali i vojáky, protože Rusko dle jeho slov rozumí pouze síle. „Mám za to, že bychom měli Ukrajincům dodávat nejen zbraně, ale i vojáky,” uvedl Kolář.

Podobně jako jeho „svěřenec” Petr Pavel si to však Kolář dříve nemyslel. Počátkem roku 2014 dokonce jako jednu z variant řešení konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem navrhoval rozdělení Ukrajiny.

„A upřímně řečeno bych se ani nedivil, kdyby došlo k rozdělení země. Z mého pohledu bych to neviděl úplně jako fatální tragédii. V historii je mnoho příkladů, kdy rozdělení nakonec vedlo spíše k uklidnění situace,” řekl Kolář na ČT.

Pár týdnů před tím, koncem února 2014 navíc Kolář zpochybnil cestu Ukrajiny do Evropské unie, kterou nyní někteří státníci Kyjevu slibují a řekl, že část Ukrajiny vždy patřila Rusku.

„Ukrajina je součástí ruské historie. Rusku vždy patřila část Ukrajiny. I název Ukrajina vypovídá o tom, že jde o okrajové, nárazníkové území. Nejsem si vůbec jistý, že západní politici touží mít Ukrajinu ve sféře svého zájmu. Mám pocit, že v Bruselu jsou lidé, kteří z toho mají noční můru. Pokud se to stane, bude to totiž strašně drahé, nákladné a bude to příběh s otevřeným koncem. Nevím, jestli bychom měli západním politikům podsouvat, že chtějí EU rozšířit o Ukrajinu. Jedna věc je to, co se veřejně říká a druhá věc je realita, kde se počítají peníze a řeší se, co s tím. Jsou daná nějaká kritéria pro členství v EU a ta se kvůli Ukrajině nebudou měnit. Ukrajina je na pokraji bankrotu, země je ve strašném stavu,” řekl v rozhovoru na Českém rozhlasu Petr Kolář.

Závěrem se vraťme přímo k Petru Pavlovi, který se v současné době snaží odrážet argumenty Andreje Babiše o tom, že nemá politické zkušenosti a tvrdí, že pro výkon funkce hlavy státu potřebnou kvalifikaci má.
Před několika lety říkal Pavel přesný opak a odmítl, že by se o hradní pozici chtěl kdy ucházet. I proto, že podle svých slov nerozumí politice.
... Jasně si uvědomuji, že jsem voják, že nemám žádné zkušenosti v politice a nemíním se ani touto cestou ubírat. Líbí se mi staré české přísloví ,ševče, drž se svého kopyta’. Budu se držet svého a věřím, že osobností vhodných pro prezidentskou kandidaturu má Česká republika více v jiných prostředích než v tom armádním,” řekl v roce 2016 Petr Pavel pro Neovlivni.cz.

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě psa, aby je měl kdo zachraňovat a určovat směr!

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podpora vládě. Přimykáte se k pravici. Hlas z ČSSD proti vedení

ČSSD se rozhodla ústy svého předsedy podpořit Petra Pavla ve druhém kole prezidentských voleb.
Ideologické propojení Petra Pavla s vládou Petra Fialy je zcela zřejmé, a pokud by se stal prezidentem, doplnil by poslední chybějící článek do mocenské mozaiky této vlády.
Zjednodušeně řečeno, přestala by fungovat opozice a také tradiční systém brzdy a rovnováhy. 
Petr Pavel, stejně jako mnozí koaliční politici, je prokazatelně napojen na Aspen Institut, jehož aktivity směřují k ovlivňování veřejného dění v České republice a jsou propojeny s mnohými nadnárodními korporacemi a s jejich zájmy, včetně amerického tzv. hlubokého státu. Centrála této globální neziskové organizace je umístěna ve Washingtonu. S tímto institutem, působícím ve střední Evropě, je spojena také Danuše Nerudová, Pavel Fischer, Josef Středula, Petr Fiala, Marian Jurečka, Markéta Pekarová Adamová, Vít Rakušan.
A tito všichni drží při sobě a vzájemně se podporují.
První kolo prezidentských voleb mělo vzbudit pouhý dojem širokospektrálního volebního klání. Ve skutečnosti je politické pole daleko chudší a v podstatě můžeme být vděčni za to, že se do druhého kola dostali dva opravdoví konkurenti a že my, jakožto občané a voliči, budeme skutečně o něčem rozhodovat. 

V pátek 13. ledna 2023 prošel prvním čtením vládní návrh na změnu Ústavy, ve kterém vláda požaduje rozšíření svých pravomocí podle čl. 43 Ústavy. Nově chce mít vláda možnost, bez jakékoliv kontroly Parlamentu, vyslat na dobu 60 dnů české ozbrojené síly mimo území ČR, nebo umožnit pobyt ozbrojených sil jiných států na území ČR, a to z důvodů „ochrany života a zdraví, ohrožení majetkových hodnot nebo bezpečnosti České republiky“. Jedná se o vágní pojmy, které mohou v konkrétních situacích pokrývat téměř cokoliv. Takové ustanovení umožňuje v krajním případě naší vládě rozpoutat vojenský konflikt kdekoliv na světě, nebo naopak potlačit jakýkoliv vnitrostátní odpor, například odpor vůči ní samé, za pomocí cizích ozbrojených sil. Scénáře, které se před námi v takovém případě otevírají, jsou děsivé a překračují meze demokratického vládního zřízení. Je důležité si uvědomit, že návrh na změnu Ústavy takového formátu ještě nebyl Parlamentu ČR od roku 1989 představen. A my se musíme oprávněně ptát, proč je tomu tak nyní. Co vede českou vládu k tomu, že chce získat pravomoci umožňující jí bez kontroly zákonodárné moci disponovat s vojenskou silou, a z jakého důvodu vláda podporuje vojáka na postu prezidenta republiky.
Zcela postačuje, že ve chvíli, kdy je vyhlášen válečný stav, stává se právě prezident vrchním velitelem armády ČR a jeho pravomoci v takovém okamžiku rapidně stoupají. Petr Pavel se proti tomuto tvrzení sám důrazně ohradil. Obhajoval se slovy, že „války začínají politici, a ne vojáci“. A zde se nabízí další důležitá otázka. Proč tedy Petr Pavel kandiduje na prezidenta České republiky, když se nepovažuje za politika, ale za vojáka. Pakliže usiluje o prezidentský úřad jako voják, co od něho můžeme v takovém případě očekávat? Přece každý voják čeká na rozkazy od svého velitele. A kdo je tedy velitelem generála Petra Pavla?
Úřad prezidenta republiky je nejvyšší funkcí v demokratickém systému naší republiky. Člověk usilující o tuto pozici by měl být především státníkem a diplomatem, nestranným a nezávislým na jakékoliv jiné vnitřní či vnější moci. A přesně taková by měla být i republika, v jejímž čele chce stát.

S velkou nelibostí sleduji, jak se k celé situaci postavilo vedení ČSSD, které se očividně není schopno přenést přes období svého působení ve vládní koalici s Andrejem Babišem a raději se přimklo k provládnímu kandidátovi. Tato situace je do značné míry způsobena tím, že na sjezdu v prosinci 2021 nepřijala ČSSD potřebný restart strany a nezvolila do svého vedení takové členy, kteří by nebyli propojeni s dosavadním vedením strany a kteří by mohli nastartovat změnu politického kurzu. ČSSD volbou Michala Šmardy a dalších místopředsedů jen navázala na dosavadní devastační politiku. Sociální demokracie vždy hájila hodnoty demokracie, svobody, solidarity, sociální spravedlnosti a celkově zájmy českého národa. Historicky převzala odpovědnost za celistvost české státnosti, kterou si však její současní představitelé neuvědomují a nechápou ji.
Místo toho sehrávají druhořadou roli v liberálně progresivním světě současné politiky Evropské komise a nekriticky ji obhajují. V tomto kontextu samozřejmě netvoří systémovou opozici Fialovy vládní koalice, která do liberálního proudu taktéž zapadá.
Před druhým kolem prezidentských voleb se oficiální představitelé ČSSD postavili na stranu Petra Pavla a podpořili tak současnou vládu i politiku Petra Fialy. Jedná se však o vládu, která má na svědomí neúměrné zvýšení cen energií, nesmyslné zastropování cen u obchodníků, vysokou inflaci a zjevně nás vtahuje stále hlouběji do probíhajícího vojenského konfliktu. Členové vedení ČSSD si jistě museli povšimnout vyjednávání tzv. Kyjevského paktu, i podpisu tzv. Tallinského závazku, ve kterém se Česká republika minulý týden zavázala k dodávkám bezprecedentního souboru darů Ukrajině, včetně bojových tanků, těžkého dělostřelectva, protivzdušné obrany, munice a bojových vozidel pěchoty.

Andrej Babiš. Nikdy v minulosti se například nevyslovil proti našemu členství ve zmíněných organizacích a nebyla to ani jeho vláda, která zaváděla cenzuru a dohledové orgány typu KRIT. Nikdy jsem se proti členství v EU či v NATO nevyslovila ani já sama.
Domnívám se však, že do budoucna bude nutné, abychom ve spolupráci s ostatními členskými státy usilovali o reformu EU a vytvořili z ní skutečně samostatnou, nezávislou mocenskou sílu evropských států na základně širokého demokratického formátu, který zajistí jedině sebevědomé národní státy. Proto je dnes třeba hájit svrchovanost a připomínat hodnotu vlastenectví. V tomto duchu bychom také měli působit v orgánech NATO a zejména prosazovat uplatnění prvního článku Washingtonské smlouvy, který členské státy NATO zavazuje k urovnávání veškerých mezinárodních sporů mírovými prostředky. Na takový postup máme právo a měli bychom jej jako suverénní a sebevědomá země využít.   

Petr Pavel v tomto ohledu jistě nepředstavuje kandidáta na prezidenta, který by se do podobných reforem pouštěl. Jeho napojení na současný transatlantický systém je silné a on mu nebude klást překážky, ani jeho obsah nebude nikterak zpochybňovat. Naproti tomu u Andreje Babiše máme jistou naději, že by tomu tak být mohlo. A je velmi smutné, že si to čelní představitelé ČSSD neuvědomují.

V tuto chvíli dokonce sami přispívají k tomu, že se z Andreje Babiše stává jediný představitel levicových a vlasteneckých myšlenek, které sice artikuluje v rámci svých vlastních zájmů, ovšem na veřejné scéně je v tuto chvíli jediný, s kým se mohou voliči alespoň zčásti ztotožnit. Současná sociální demokracie se dobrovolně vzdává své historické úlohy i jedinečného poslání. Právě v okamžiku, kdy ji český národ potřebuje, dobrovolně opouští scénu a přimyká se k liberální pravici.    
JUDr. Jana Turoňová

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

RAJCHL:
Kdybyste mi před rokem řekli, že letos půjdu ve 2. kole prezidentských voleb dát svůj hlas Andreji Babišovi, tak bych se nejdřív začal hodně nahlas smát a pak bych vám přinesl mokrý hadr na hlavu a doporučil návštěvu docenta Chocholouška.
Ale pětikoalice to dokázala!
Vidět zblízka rok ekonomické devastace naší země, programové zavádění cenzury, podněcování nenávisti vůči komukoliv s oponentním názorem a především urputná snaha za každou cenu eskalovat naše zapojení do vojenského konfliktu na Ukrajině, mi prostě a jednoduše nedává jinou možnost.
Moje volba je umocněna tím, že si živě dovedu představit, jak to Fiala, Rakušan, Černochová a mnozí další naplno rozjedou v případě, že získají krytí na Hradě a na Ústavním soudě. Věřte mi, že teď před volbami se snaží co nejvíc mírnit, aby nevyplašili ty, kteří v tuto chvíli preferují variantu zůstat doma a vůbec k volbám nejít. Moc dobře vědí, že kdyby naplno řekli, co mají v plánu, tak by to mohlo tuto skupinu aktivizovat a vyústit v jejich prohru. Je proto se teď drží zpět.
Ale nenechte se mýlit - v momentě, kdy budou mít pod kontrolou všechny složky veřejné moci (zákonodárství, exekutivu i soudnictví), tak se s námi velmi rychle přestanou mazat a pak teprve poznáme sílu dělnické pěsti!
Proto prosím vás všechny, kteří si říkáte, že nemůžete volit ani jednoho - zkuste to ještě zvážit. Myslím, že si totiž ani nedovedete představit, co všechno nás tady čeká, pokud se jim podaří protlačit na Hrad svého protagonistu. To bude takové rodeo, že se nám o tom ani nesní.
Moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně.
Jakmile Petr Pavel usedne na prezidentskou stolici, tak pětikoalice bude držet vše.
Váš hlas pro Andreje Babiše nebude výrazem toho, že jste mu odpustili, nebo že byste zapomněli, co se tady za covidu dělo. Bude to jen zastavení naprostého ovládnutí všech klíčových sfér tohoto státu pětidemoličním gangem.
Jsem přesvědčen, že každý, kdo vidí, co tady Fialova vláda páchá, a přesto nepůjde o víkendu k volbám jen proto, že prostě "nemůže Babiše", bude již během pár měsíců hořce litovat, že se nerozhodl jinak.
Tak to ještě jednou zkuste zvážit a překousnout všechny křivdy minulosti.
Pokud to nedokážeme, tak nás totiž čekají daleko horší křivdy v budoucnosti.
A nejen nás, nýbrž hlavně naše děti.
Každý hlas pro Babiše je hlasem pro zastavení naprosté pětikoaliční nadvlády nad touto zemí.
A to je v tuto chvíli důležitější než cokoliv jiného.

--------------------------------------------------------------

Průměrný počet slepic: 4.9 (85 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, hodím to Babišovi jako menšímu zlu, i když to vyjádření proti SPD na novinkách moc nechápu tuhle chvíli... A pak v TV na primě řekne, že stojí o hlasy SPD. Ale nechtěl by je jmenovat do vlády... to je prostě Babiš... proto si taky nemůže namazat Pavla na chleba jako by to udělal mladší Miloš v debatě.

Jestli jste se dívali na Primu, za Pavlem stáli jeho fanoušci: Eva Holubová a kulturní fronta... chtělo se mi blejt. Kdyby tak v sobotu odpoledne měli tihle lidi protáhlé ksichty a zvraceli. Ale zvracet budeme spíš my a to dost dlouho...

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, hysterické strašidlo Holubová bylo výživné. Ale jinak to bylo o "parník" celkově lepší než na čétéhnojce, to byla tehdy moderátorská hrůza. A Maříková z SPD se pak po v debatě vyjadřovala, že nemůže říct, ale myslím že to bylo jasné:-). Tak snad ty hlasy bude mít, navzdory tomu nevhodně zvláštnímu prohlášení...

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, menší zlo je něco jako když vrah nezabije dvě děti, ale jen jedno. A to už se sakra vyplatí.

Babiš: Jsem více protiruský než pražská kafilérie a Gerasimov je řezník, který zabíjí děti na Ukrajině. závazky NATO splním na 100 %.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Fascinovaně sleduji, kdo všechno si myslí, že ho zachrání oligarcha.

Pro vystřízlivění doporučuji reportáž Saši Uhlové o tom, jak pracovala ve Vodňanech.
K nalezení na A2larmu.

Průměrný počet slepic: 2.8 (44 hlasů)

Jo jo, rodinu Uhlových a Šabatových bych měl jistě poslouchat a z ČR bude krásná multikulturní země jako v Malmö... A2larm je něco jako levicovější Respekt... to samé Deník referendum

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen upozorňují, že dříve bylo Malmö ve Švédsku, dneska v Švédskostánu nebo součástí Libanonu či Afriky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

je zhýčkaný spratek.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

že ho oligarcha zachrání
a mnozí by mu nedali hlas, kdyby měli lepší volbu. Pochopte, že pro mnohé - a snad jich bude dost, je to jen a jen volba menšího zla.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Kdo tuhle osobu a skupinu /Uhlovi a Šabatovi/může brát vážně. Připomínám jen p.Uhl otec Trockista a Šabatová zapletená přes rodinu do kauzy týraných dětí v Kuřimi.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

jako hlasatel pravdy?! To myslíte vážně?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem si přečetla ten "burcující" příspěvek a zase si víc uvědomila, že den D se nám asi kvapem blíží a tím ta možná ztráta naší svobody, už i teď dost osekané.
Nemám slovo "svoboda" až tolik v oblibě, protože bývá zneužíváno, často i tak, že v jeho duchu dochází k omezování svobody těch druhých, lidé se s ním i ohání, když chtějí získat výhody pro sebe. Ale teď nám reálně hrozí, že my přijdeme o možnost říkat svůj svobodný názor, že si nebudeme pak už vyměňovat informace, nebudeme diskutovat, nebudeme si na základě těch informací tvořit své názory, snažit se najít pravdu a vědět, že je to jen naše věc k čemu jsme na základě toho dospěli.
Pořád máme ale ještě naději. Pokusit se v pátek a sobotu dát najevo svou vůli, své přání. Když jsem dnes dokoukala souboj našich kandidátů, měla jsem té naděje na vítězství o něco více. Byla to hezká chvilka:-). Říkala jsem si, že tomu neumětelství, falši a nebezpečí přece soudný člověk neuvěří.
Ale v tuto chvíli se dívám možné realitě už více do tváře. Pan Robejšek, který pak duel komentoval, dával najevo podobný názor, že už je někde rozhodnuto. Ale třeba ne. A přiznám se, stále si nedovedu představit, že pokud nám to nevyjde, tak pak už si asi nepřečteme články těch, kteří je pro nás sumírují, aby je dali k zamyšlení i naději, dělí se s námi o informace, nesejdeme se na demonstraci, nebudeme bojovat proti jejich zvůli a zotročování... To je nepředstavitelné. Pojďme volit! Pokusme se! I vy, kteří nechcete z různých důvodů, myslete prosím na to co se může stát...

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to je právě to, o co jim jde. Nastolit takovou atmosféru, abychom si už nepsali, nedemonstrovali, báli se cokoliv říct nebo napsat...
(Dost se obávám, aby Robejšek neměl pravdu..., on je to "západu znalý zkušený" realista.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Robejškovo vyjádření jsem pochopila tak, že on nevěří, že by tam mohl být někdo jiný než figurka, protože tak si to na západě přejí. A také velmi silně obviňoval mééédia, že oni jsou za vším. Měl tam proti sobě Dolejšího ze sorošznamu. Jakmile to nedáme, tak se obávám, že comedia la finita, a to velmi brzy... Nic bohužel veselého. I když teď ještě pořád máme aspoň naději

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jistěže to tak Robejšek myslel, pochopily jsme to obě dvě stejně :-).

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak já pak nepochopila dobře vás:-). To se omlouvám:-). Jsem ze všeho poněkud rozhozená...

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)