Jakýmkoliv způsobem

Autor

Přátelé, jeden blázen se fakt našel.

Včera jsem ve článku zveřejnil výzvu, aby se mi ozval někdo, kdo i přes ty nutelly a totální fiasko zahraniční politiky, ještě věří našemu Blyštivému Péťovi… Jeden existuje. Jmenuje se Pavel Holík a napsal mi mail, ve kterém mimo jiné napsal toto: „Já se hrdě hlásím k vládě PF. Nevím, jestli budu volit zrovna jeho, ale některou ze stran, která bude mít potenciál vytvořit protiváhu Babišovi a Okamurovi určitě. Volím zastupitele, kteří mají vizi a mají morální kredit pro výkon veřejné funkce jako p. Fiala, Kupka, Jurečka, Bartoš, Výborný, Válek atd…“

Poprskal jsem monitor…

Takhle si libtardi představují vizi… Tvrdí, že vrátili naší zemi morální kredit v zahraničí a pak našeho Péťu nepřijme ani Nigérie. A co je ještě horší, zamini to ani nevědělo předem, aby tu návštěvu zrušili sami. Péťa není státník světového formátu, ale je ta poslední onuce. Myslím, že se ještě nikdy v našich dějinách nestalo, aby nějaká africká země nepřijala oficiální státní návštěvu z naší země a takhle brutálně nás vyfakovala.

Síkelu zase nepřijali Saúdové ani Kuvajťani…

Mohu se zeptat? To je ta vize, kterou mají? Všimnout si po dvou letech, že tu máme drahé potraviny? Všimnout si po roce a půl, že válka na Ukrajině jaksi není tak úplně vítězná? Všimnout si po roce, že lidi prostě nemají peníze? Kdy přijde Válek s převratným objevem, že fakt není penicilín? Chybí léky a Válek radí, že máme obvolat sto lékáren. Morální kredit pro výkon veřejné funkce…

Už Česko dali dohromady a nebo to ještě budou nějak vylepšovat?

Tahle politika nás všechny jen na inflaci stála víc než dva nové atomové reaktory. Hodnotová politika, vize a morální kredit této vlády nás stály bilion korun, dlouhodobý pokles kupní síly, zrychlující pokles průmyslu, zastavené vysoké pece, jaderný terč nakreslený na Mošnově a celé ostravské aglomeraci, další stamiliardy na nákup zbytečného obrněného šrotu a hlavně… nejvyšší ceny energií na světě. K tomu videa s nutellou, dýchavičné zdravotnictví, rozklad školství.. Bilion korun… možná víc.

Pavlu Holíkovi to za to ale stálo… Měl bych ten mail poslat jeho psychiatrovi, aby mu zarazil sobotní vycházky.

Pamatujete, co jsem říkal na demonstraci? Pět programových bodů:

  1. Ceny elektřiny bude dvě koruny za kilowatthodinu. Když se vyrábí za korunu, může se prodávat za dvě. Brání tomu jen nenažranost. Jak toho chci dosáhnout? Jakýmkoliv způsobem.

2. Hytlermarkety budou povinně uvádět nákupní cenu svého zboží. Že máme v zákoně obchodní tajemství? Provize za zprostředkování půjčky se také musejí povinně uvádět a dalo se to udělat. Když to šlo v jednom případě, půjde to i v jiných. Jak toho chci dosáhnout? Jakýmkoliv způsobem.

3. Televizní poplatky budou zrušeny. Když to nepůjde jinak, tak i s Českou televizí. Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno. Česká televize je vinna tím, že si Fiala všimnul drahoty až po dvou letech vysoké školy škůdcovství. Jak toho chci dosáhnout? Jakýmkoliv způsobem,.

4. Žádné snižování důchodů. Senioři si na svou budoucnost vydělali tím, že postavili elektrárny, přehrady, silnice i továrny. Nemusejí se o to dělit s mladými. Mladí si mají vydělat na svojí budoucnost a svoje stáří. Že toho nejsou schopní? Celý svět je otevřený a v Mollenbecku či Malmo jsou levné byty.

5. Grýndýl bude zrušen. Bez náhrady, bez pardonu a bez milosti. Investor, který nacpal miliardy do elektroaut, která nikdo nechce, do solárů, které produkují ultradrahou elektřinu, investoval do zavírání továren a věřil Leyenové, že z toho nebude průser, ten si nezaslouží jinou budoucnost, než krach. Taková budoucnost přijde stejně, takže bude lepší, když zkrachují jen ti, kteří nás do toho uvrtali a ne my všichni s nimi. První skončí emisní povolenky. Kdo investoval do zločinu na vlastním národě, ten prostě prodělá. Jak toho chci dosáhnout? Jakýmkoliv způsobem.

Tohle je teď naše nejbližší budoucnost, tohle je to fundamentální, čeho musíme dosáhnout. Politické postupy, prostředky a řešení mohu být voleny různě, ale republiku nezachráníme, pokud nedosáhneme alespoň těchto cílů. Levná elektřina, potraviny za férovou cenu, odstřihnout novináře od peněz zadarmo, neobírat seniory a přestat se tvářit, že se fyzikální zákony dají přehlasovat v Bruseli.

Všem chytrolínům, kteří už teď vědí, že to nejde, vzkazuji obligátní: Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Nějaké slzičky, že to bude pro někoho nespravedlivé, že někdo kvůli tomu zkrachuje, protože v dobré víře nakoupil akcie firem, dovážejících z Číny soláry, to mě už nedojímá. Když to takhle půjde dál, tak nakonec zkrachujeme všichni. Nejen ti, co věřili Timmermansovi. Co se mě týče, já se raději smířím s krachem investorů a následnými soudy než s krachem celé společnosti a následným rabováním.

Pět bodů…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (420 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.
Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Ty jeho požadavky nejsou v blízké době splnitelné. Ale jsou spravedlivé. Bude spousta různých názorů, které budou tvrdit že tohle nebo onohle nejde protože... Připomíná mi to člověka s bolavým zubem, který si sám sobě zdůvodňuje, proč jít k zubaři  ještě není nutné.  Takové jednání je hloupé a ten člověk zbabělec. Časem ten zub možná vypadne sám. Ale té bolesti, než se to stane. Nebo, a to je horší varianta, nastane otrava krve a ta může skončit i smrtí.

Horší je, pokud je ten zubař neumětel. Začne léčit zub vhodný k extrakci. A bude to taky bolet a trvat a bude se stejně čekat, až se ten zub sám vykotlá a vypadne. Zatím se nám neodborníci ("nezubaři")  snaží podávat prášky proti bolesti a doufají, že na ten bolavý zub nějak zapomeneme.  Nezapomeneme,  jenom ten zubař, který nakonec přijde bude muset být ještě razantnější než ten zubař, který by eventuálně přišel dneska.

Čím déle budeme otálet, tím více to bude bolet.

Průměrný počet slepic: 4.9 (148 hlasů)

Nejprve je třeba co nejdříve vykopat Fialu a spol a potom půjdou další body již snáze.Zatím ovšem má tahle partička  v Praze a pásu cca 20km okolo podporu více než dostatečnou.Vidím to každý den v práci kdy jakákoli kritika Fialy nebo nedejbože hradního lampasáka vyvolá reakce na hranici hysterie. Tady zatím stále taháme za kratší konec. Ostatně stačí si pár dní počkat a uvidíme jásání na Narodní třídě v čele s hradním lampasákem. A taky se blíží 27.11. termín stávky odborů. Středulovi asi dali nůž na krk že se rozhodl toto svolat. Byť mě Středula neskutečně sejří  tak se zúčastním . Třeba jen pro srovnání s demonstrací Jindry.

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

mám podezření, že to nebude v soukromém sektoru...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Bylo by dobré, kdyby Pavel Holík ještě (čistě pro naši představu) doplnil, kolik je mu let (a co bere... :-)) 

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)

MILUJTE PRAVDU – PRAVDA PŘEMÁHÁ

ODMÍTÁM VLASTIZRADU A BUDU SE DÁL CHOVAT TAK, ABYCH SE MOHL

V BUDOUCNU PODÍVAT DO OČÍ SVÝM DĚTEM A VNUKŮM

Vyrůstal jsem v rodině, kde jsme si vážili jeden druhého a moji rodiče pečovali o stárnoucí prarodiče s

láskou. Ve škole mi vštěpovali úctu k našim předkům a lásku k národu a k naší zemi. Učil jsem se rád

národní dějiny a bavila mne česká literatura. Na výlety jsme jezdili na hrady a zámky a památky spojené s

českou minulostí. Měl jsem to ohromné štěstí, že jsem chodil do divadla v době, kdy z úst herců zněla

správná a slušná čeština bez vulgarismů.

Už jako dítě jsem měl ohromnou radost, když naši sportovci vítězili, československá vlajka stoupala na

stožár a zněla naše hymna, která opěvuje naši nádhernou a požehnanou zem. Učili mne, že tohle jsou

Čechy a žije tu český národ. Je to naše vlast, za kterou jsme odpovědní, a budeme se mít dobře jen tehdy,

pokud o ni budeme pečovat svědomitě, s úctou a láskou.

Učili mne, že si musím brát příklad z předků, kteří pro svou vlast umírali, bojovali s nepřáteli a postavili se i

přesile, neboť cítili odpovědnost za svůj domov, za svoje děti, manželky, rodiče, prarodiče. Nehrbili se před

nepřítelem a pohrdali vlastizrádci. Za vlastizradu byl trest smrti. Vlastizradou je míněno to, když by někdo

chtěl vydat tuto zem a její lid nepříteli. Pro celé generace byla vlastizrada tím nejhorším, čeho se mohl Čech

na Čechovi dopustit. Bylo to stejné jako vrazit bratrovi dýku do zad. Bylo toho hodně, co mě učili a čemu

jsem věřil. Asi mě vychovali divně, protože všechno to, co jsem miloval a v co jsem věřil, je dnes špatně.

Za zločin vlastizrady je dnes naopak pokládáno vlastenectví. Dozvídám se, že tahle země nepatří nám,

Čechům, ale patří všem, celému světu. Dozvídám se, že o svém osudu nesmíme rozhodovat my, ale

občanskoprávní organizace a mezinárodní soudy. Dozvídám se, že národy, které dobře hospodařily, mají

své bohatství odevzdat těm, kteří hospodařili špatně. Nejsem ekonom, jsem historik a spisovatel, ale

přiznám se, že neznám v lidských dějinách analogickou situaci, aby se bohatý národ dobrovolně vzdal svého

bohatství ve prospěch parazitů a lenochů.

Mnohým z nás padli rodiče, prarodiče, příbuzní ve světových válkách 20. století.

Bojovali za svobodu a bojovali proto, aby jejich rodiny mohly žít ve svobodných Čechách.

Dnes se dozvídám, že není správné bránit vlast, je lepší se sebrat a odejít vyklidit prostor pro (přemnožené)

nově příchozí. To samozřejmě neznamená, že nechci pomoci potřebným lidem. Učili mě, že mám být

velkorysý, laskavý a štědrý. Pokud někdo o pomoc požádá a já mohu pomoci, mám to rozhodně udělat. A

udělám to i když mne to stojí vlastní síly, peníze, čas a třeba musím i trochu riskovat.

Děláme to všichni, pokud ovšem ten, kdo pomoc potřebuje, si ji nevynucuje silou a nechce víc, než mu

můžeme dát. A nerozhodují o tom byrokrati, ale naše srdce. Nelze pomáhat všem, může se stát, že na to

naše síly nestačí. Neplavec nemůže skočit pro topícího se, ani kdyby nakrásně chtěl. Pomoc někomu je

záležitost našeho svědomí.

Pokud někomu z jakéhokoli důvodu pomáhat nechci, neudělám to.

Je to mé nezadatelné právo.

OD DÁVNOVĚKU PŘICHÁZELI DO TÉHLE ZEMĚ CIZINCI A USAZOVALI SE TU V KLIDU,

MÍRU A POHODĚ.

BYLO K TOMU POTŘEBA DODRŽET TŘI ZÁKLADNÍ PODMÍNKY:

Přijmout naši víru, ctít zákony Českého království, živit se poctivě a nevnucovat nám

umanutě cizí víru, cizí zvyky, cizí jazyk.

České království bylo pohostinnou zemí a ten, kdo chtěl s námi žít v míru, byl vítán.

Nejsme národ, který by byl sobecký, jsme národ, který se vždycky choval

rozumně, a pokud možno spravedlivě.

Mohou mi spílat, že jsem xenofobní, ale já zůstanu Čechem a vlastencem.

Budu dál milovat tuhle zem, budu psát knihy o českých dějinách a budu

chválit naše předky za to, že tuhle zem uchránili proti nepřátelům,

že ji budovali k obrazu svému, že z neúrodné krajiny sevřené

horami vybudovali zemi medem

a strdím oplývající.

ODMÍTÁM VLASTIZRADU A BUDU SE DÁL CHOVAT TAK, ABYCH SE

MOHL V BUDOUCNU PODÍVAT DO OČÍ SVÝM DĚTEM A VNUKŮM

PhDr. Vlastimil Vondruška, CSc., narozen 9. května 1955 v Kladně

Průměrný počet slepic: 4.9 (205 hlasů)

Za kovidu nějaký nešťastník ukradl rohlík  a mluvilo se o tom, že půjde sedět.   

Takže bod č.6:  Důkladně vyšetřit a exemplárně potrestat každého, kdo se podílel  na  současném stavu totálního úpadku  České republiky.  Protože není možné na jedné straně trestat někoho, kdo způsobí škodu v ceně  rohlíku protože má hlad  a straně druhé nechat bez  potrestání  někoho, kdo škodí v miliardách. Podle dnešního článku MAP1827 nás  konflikt na Ukrajině  doposud stál   372 486 mil. Kč + dalších  200 000 mil. Kč  schodek státního rozpočtu. A to problémy a rozvrat republiky zdaleka ještě nekončí.   

Mimochodem, víte, že nám zrušili v roce 2024 státní svátek 5. května? Tak až se vyřeší  1 až 6 tak další bod:  vyšetřit a potrestat toho, kdo je zodpovědný  za přepisováním dějin a kdo nařídil   oblbování dětí ve školách  v souvislosti se změnou pohlaví.  

Soud nejlépe všelidový, protože pokud si ONI myslí, že jsou  neomezenými vládci a  neomylnými polobohy, musí se za svoje činy  zodpovídat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

Za této vlády by to brzy mohlo dopadnout tak, že místo 5. května budou oslavovat 15. březen 1939...

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

...je samozřejmě nutných. Já to vidím tak, že prioritou je zabránit proniknutí islámského Trojského koně do České republiky. Všechno ostatní musí počkat. K tomu je zapotřebí sjednotit všechny odpůrce destrukční, nevědecké liberální politiky Bruselu i Prahy do "Jednotné protiimigrační fronty". Politika multikulturalismu  EU, vyjádřená slovy Angely Merkelové "Wir schaffen das", je mnohem nebezpečnější, než Green Deal, LGBT+, genderismus a pokrytecká korektnost dohromady! To všechno se dá řešit a vyřešit demokraticky, pokojně a bez násilí. Koneckonců se nakonec vyřeší i válka na Ukrajině, izraelsko-palestinský konflikt nebo energetická krize. Vyřeší se i zoufale diletantská, záškodnická a protinárodní vláda Fialovy pětikoalice. Nevyřeší se ale  jinak než krvavým násilím imigrantská invaze. Už dnes žije v EU asi 26 milionů muslimů, což představuje nějakých 5 % populace (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/muslimska-populace-v-evrope-se-stale-zvysuje-do-roku-2050-se-muze-az-ztrojnasobit). V mnoha zemích Evropy i v USA je přibývající počet imigrantů a jejich neschopnost, nebo nechuť se asimilovat a integrovat, závažným problémem. Zdá se, že neřešitelným. V každém případě použitými metodami evidentně neúčinnými!

My, Česká republika, zatím nepociťujeme nebezpečí, které již vyhřezlo třeba v Londýně, Paříži, Berlíně nebo ve Švédsku (o US raději nemluvím). ZATÍM je u nás muslimů (doufám) málo. To se může ale velmi rychle změnit. Potom si s tím už nikdo neporadí! Proč si to myslím? Vyslovím jen jedno slovo - Romové.

Poznámka k Bretschneiderovi: necítím nepřátelství ke katolíkům, židům, muslimům, černochům, bělochům, indiánům ani Cikánům. Ba ani k homosexuálům a lesbičkám. Necítím nepřátelství k žádné lidské bytosti, která se živí společensky užitečnou prací, platí daně, dodržuje zákony, respektuje kulturní tradice hostitelské země a není příživníkem. Také ale odmítám milovat a vážit si KAŽDÉHO jen proto, že je to korektní. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

jedná o nevratné změny- tedy pokud si v budoucnu nechceme zopáknout Norimberské zákony nebo Benešovy dekrety. A zabránit tomu nestojí nic, jen mít trochu rád svoji zem.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Včera večer  jsem  něco  hledal na webu a narazil jsem na dokument o Tomáši Baťovi.   I když je příběh tohoto kapitána průmyslu  dostatečně znám, dokument jsem se zájmem zhlédl, protože ve světle současných událostí dává do souvislosti zajímavé události. Například proč Baťa raději působil  v Jižní Americe než v USA. 

A proč to dnes zmiňuji - protože strategie budování  jeho firmy  od  intenzivní výstavby  bydlení pro zaměstnance,  přes budování  továren  po celém světě až  po  vlastní banku,  kde měli zaměstnanci zcela bezpečně uloženy svoje peníze je v přímém protikladu s tím, co dělají dnešní vlastizrádci. 

Dokument se jmenuje: Utajené příběhy českých dějin V (8) – Bosé stopy značky Baťa   ,    adresa  www.youtube.com/watch?v=l-WHz3ITJXU

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by BoBo

Trvalý odkaz

Rozšířilo mi to obzor hlavně o Janu Antonínu Baťovi. Takhle nějak bych si představoval osviceneho diktátora 😉

Baťova vnučka: Dědečkovo jméno v názvu brazilských měst je radost i odpovědnost

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2027576-batova-vnucka-dedeckovo-jmeno-v-nazvu-brazilskych-mest-je-radost-i-odpovednost

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

ale Fiala také.

Problém je v tom, že normální situace v zemi by znamenala, že po návratu Fialy z Afriky by ten pán odevzdal vládu do rozhodnutí občanů o dalším vývoji společnosti a prezident by jeho odvahu ke změně potvrdil vyhlášením termínu předčasných voleb. V normální společnosti, ani v normálním světě nežijeme, takže i s narůstajícími pochybností některých novinářů a komentátorů, kteří by ještě před týdnem štěkali jak fena na podobné sdělení, Fiala s celou pětikolkou budou utahovat šrouby, abychom v souladu s textem Kryla "ryli tlamou v zemi".

Co s tím? Nevím! Spíš vím, ale...

Problémů možného návratu ne k socialistickému uspořádání, ale návratu obecně k prosperitě a částečné hospodářské samostatnosti země je příliš mnoho. Ani v zahraničním směřování není shoda občanské společnosti jak se chovat ve vztahu k mocnostem a to světovým, i regionálním a i k nejbližším sousedům.

Za posledních třicet ?nebo dvacet? let se podařilo vládnoucím garniturám víc, než politickým věrchuškám kdykoliv dřív otupit VLASTENECKÝ vztah občanů k věcem veřejným. Pro nejbližší budoucnost bude dost velkým oříškem přimět tuto občanskou společnost-občany, k návratu podpory své země, aby k budování přistupovali aspoň trošilinku podobně, jako naši předci po obou světových válkách, jak v souvislosti se vznikem nové Československé republiky, nebo k poválečné obnově země po druhé světové válce. Předpokládá to dost velkou oběť, trpělivost a odvahu. Opakuji, že nejde o návrat k socialismu, ani přežitým představám o kapitalistickém rozvoji. Jde o prostý zájem vrátit zemi - občanskou společnost a zázemí pro občany všech kategorií k sebevědomé prosperitě svého prostředí jak regionálního, tak národního - celostátního, o politickém vývoji společnosti ať občané rozhodnou a nerozhodnutí ať to respektují.  

Najdou recept na potřebnou změnu především lidé v produktivním věku? Najdou recept, aby je následovala generace jejich dětí, které jsou NAŠÍM ŠKOLSTVÍM (školství chápu jako systém vzdělávání dětí a mládeže veřejnými i soukromými školami a zařízeními spolu s rodiči i prarodiči, školství je systém s podílem všech společenských skupin, ne jen základní a následně odborné vzdělávací předměty) i vstupem do reálného produktivního života dost hluboce postižené?

Po několikáté opakuji. Moje generace  letitých důchodců, seniorů mnohé připustila, někteří cítíme i svůj díl viny, nebo naopak svůj přínos, ale stále ještě můžeme aspoň pozitivní i negativní zkušeností v mnohém pomoci radou, dost obtížně pak svou faktickou prací. Jen se pokusit slyšet, jen se pokusit bez obav promluvit. Jen se pokusit se neosočovat, nehádat, hloupě nenálepkovat především zde, kam oficiální automaty na nekorektní vyjadřování nedosáhnou.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

.. jak říká pplk. Ing. Ivan Kratochvíl: "Jsou informace, zkušenosti a dovednosti, které se předávají jen ob generaci".

Já tomu věřím, a jsem přesvědčen, že ještě není zdaleka vše ztraceno. To je také jeden ze skutečných důvodů, proč naše "elity" prodlužují věk odchodu do důchodu. Je vědecky dokázáno, že po 55-ti letech u žen a 60-ti letech u mužů dochází k výraznému poklesu produkce pohlavních hormonů, a tak jich jejich organismus nedokáže během spánku dostatečně zregenerovat, a nadměrná fyzická námaha je devastuje. Je to, kromě prvoplánové hamižnosti elit i druhoplánová snaha, jak co nejvíce omezit mezigenerační interakci.

Stalin, ať si o něm myslí kdo chce cokoliv řekl, že: "Penze je mzda vyplácená státem za pomoc s výchovou vnuků".

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

tak takovou penzi nemám. Odpracoval jsem a platil 42 let státu ČSSR a ČR na svůj důchod.

Odešel jsem však o 3 roky dříve a přišel tím o víc jak 1/4 důchodu. 

Bolševikům by stačilo, abych pracoval do 60 let.

Těmhle šmejdům nebude stačit ani do 65 let, ani do 67 let....

A já si raději vezmu svoji penzi pod minimální mzdou, než jim ještě víc měsíčně dávat na pospas.

Ať pracují a platí daně ti, kterým důchod slibují už v 70. Však si je přece volí?!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Veřejný obrat Ruska k Palestině

Vzhledem k tomu, že podpora Západu izraelské válce v Gaze se stává neospravedlnitelnou, Moskva se připojuje k většině světové veřejnosti na obranu Palestiny.
Pepe Escobar, 7. listopadu 2023

Složitá a poněkud zastřená otázka geopolitické neutrality Ruska v izraelsko-palestinské tragédii byla minulý týden konečně bez vytáček objasněna.

Důkazem A je projev ruského prezidenta Vladimira Putina - osobně 30. října - k Radě bezpečnosti své země, nejvyšším vládním představitelům a šéfům bezpečnostních agentur.
Mezi jeho posluchači byli mimo jiné premiér Michail Mišustin, předseda Dumy Vjačeslav Volodin, tajemník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev, ministr zahraničí Sergej Lavrov, ředitel FSB Alexandr Bortnikov a ředitel SVR (zahraniční rozvědky) Sergej Naryškin.   
Putin se nezdržoval a přešel rovnou k věci a podrobně popsal oficiální postoj Ruské federace v současném geopolitickém vyhrocení dvou vzájemně se prolínajících válek, ukrajinské a izraelsko-palestinské. To bylo adresováno jak jeho vysoce postavenému publiku, tak politickému vedení Spojených států."

"Neexistuje žádné ospravedlnění pro strašlivé události, které se nyní odehrávají v Gaze, kde jsou bez rozdílu zabíjeny desetitisíce nevinných lidí, kteří nemají kam utéct nebo se před bombardováním ukrýt. Když vidíte zakrvácené děti, mrtvé děti, utrpení žen a starých lidí, když vidíte zabíjené zdravotníky, nutí vás to samozřejmě zatínat pěsti, protože se vám do očí derou slzy."

Koalice chaosu pod vedením USA
Pak přišel náhled na souvislosti: "Musíme jasně pochopit, kdo ve skutečnosti stojí za tragédií národů na Blízkém východě a v dalších regionech světa, kdo organizuje tento smrtící chaos a kdo z něj má prospěch."

Putin bez obalu označil "současné vládnoucí elity ve Spojených státech a jejich satelitech" za "hlavní příjemce výhod z globální nestability, kterou využívají k vybírání své krvavé renty". Jejich strategie je rovněž jasná. Spojené státy jako globální supervelmoc slábnou a ztrácejí své postavení, což všichni vidí a chápou, i soudě podle trendů ve světové ekonomice."

Ruský prezident přímo spojil americkou snahu o rozšíření "své globální diktatury" s politickou posedlostí prosazováním nepřetržitého chaosu: "Tento chaos jim pomáhá zadržovat a destabilizovat jejich soupeře, nebo jak oni říkají, jejich geopolitické protivníky, mezi něž řadí i naši zemi. Mají tím na mysli nová globální centra růstu a suverénní nezávislé země, které nejsou ochotny se podřizovat a hrát roli sluhů."

Zásadní je, že Putin si dal záležet na tom, aby "znovu zopakoval" jak svému vnitřnímu publiku, tak publiku z globálního Jihu, že "vládnoucí elity Spojených států a jejich satelitů stojí za tragédií Palestinců, masakrem na Blízkém východě obecně, konfliktem na Ukrajině a mnoha dalšími konflikty ve světě - v Afghánistánu, Iráku, Sýrii a tak dále".

Je to nesmírně důležitá poznámka. Spojením viníků konfliktu na Ukrajině a války v Gaze - "Spojených států a jejich satelitů" - ruský prezident fakticky hodil Izrael do jednoho pytle se západním hegemonem a jeho programem "chaosu".

Moskva se připojuje ke skutečnému "mezinárodnímu společenství
V podstatě nám to říká, že Ruská federace se jednoznačně spojuje s drtivou většinou veřejného mínění globálního Jihu a globální většiny - od arabského světa po všechny země islámu a dále, v Africe, Asii a Latinské Americe.

Zajímavé je, že Moskva se shoduje s analýzami íránského vůdce ajatolláha Chameneího - strategického partnera Ruska - a generálního tajemníka Hizballáhu Hasana Nasralláha, který ve svém pronikavém, sofistikovaném, Sun-Tzuovsky zabarveném projevu z minulého pátku hovořil o "pavoukovi, který se snaží do své pavučiny zaplést celou planetu a celý svět".

Důkaz B o oficiálním postoji Ruska, konkrétně k izraelsko-palestinské otázce, přinesl dva dny po Putinově projevu stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Nebenza na zvláštním zasedání Valného shromáždění OSN věnovaném Palestině.
Nebenzja dal jasně najevo, že Izrael jako okupační mocnost nemá "právo na sebeobranu" - což je skutečnost, kterou podpořilo poradní rozhodnutí Mezinárodního soudního dvora OSN z roku 2004.

Soud tehdy také 14 hlasy z 15 soudců konstatoval, že izraelská výstavba masivní zdi na okupovaném území Palestiny, včetně východního Jeruzaléma, je v rozporu s mezinárodním právem.

Nebenzya z právního hlediska zneplatnil donekonečna omílaný argument "práva na sebeobranu", kterým se ohání Tel Aviv a celá galaxie NATO. USA, ochránce Tel Avivu, nedávno vetovaly brazilský návrh humanitární rezoluce Rady bezpečnosti OSN jen proto, že v něm nebylo zmíněno "právo Izraele na sebeobranu".

I když zdůraznil, že Moskva uznává právo Izraele na zajištění jeho bezpečnosti, Nebenzya zdůraznil, že toto právo "může být plně zaručeno pouze v případě spravedlivého řešení palestinského problému na základě uznaných rezolucí Rady bezpečnosti OSN".
Ze záznamů vyplývá, že Izrael nerespektuje žádnou rezoluci Rady bezpečnosti OSN týkající se Palestiny.

Lavrovovy priority v okupované Palestině
Důkaz C o postoji Ruska k Izraeli/Palestině poskytl ministr zahraničí Sergej Lavrov na tiskové konferenci s kuvajtským ministrem zahraničí Sabah Al-Sabah, dva dny po Nebenzyově vystoupení v OSN.  

Lavrov zopakoval priority Moskvy, které již zdůraznili Putin a Nebenzya: bezodkladné příměří, humanitární koridory a návrat k jednacímu stolu za účelem jednání o "nezávislém palestinském státě, jak předpokládá Rada bezpečnosti OSN v hranicích z roku 1967, který by koexistoval v míru a bezpečí s Izraelem".

Lavrov znovu zdůraznil, že je používáno několik americko-izraelských taktik odvádění pozornosti, "jejichž cílem je oddálit (ne-li pohřbít) rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN o zřízení palestinského státu".
To podle ruského ministra zahraničí znamená odsouzení Palestinců "k věčné existenci bez práv. To nezajistí ani mír, ani bezpečnost v regionu, pouze to konflikt prohloubí. A ten se nepodaří zahnat do kouta. Budou zasety další 'hrozny hněvu', které rychle 'vyklíčí'".

Lavrovova analýza se stejně jako Putinova sbližuje s Chameneího a Nasralláhem: "Nejde o Gazu, ale o izraelsko-palestinský konflikt. Stát Palestina je nedílnou součástí tohoto řešení."

Rusko zasévá semínka k výkonu role důvěryhodného zprostředkovatele pro všechny strany v Izraeli/Palestině - což je role pro hegemona naprosto nepřijatelná, zejména po tichém souhlasu se současnou izraelskou etnickou čistkou v Gaze.

Vše je zde jasně formulováno Lavrovem: "Pro nás bude zásadně důležité znát jednomyslný názor arabského světa." To je poselství zaměřené konkrétně na sunnitské režimy vazalsky ovládané Washingtonem. Až se vzpamatují, potom "podpoříme arabské řešení této velmi obtížné otázky".

Předpoklad multipolarity: Mír v Palestině
Při společném zkoumání ukázek A, B a C je patrné, jak je Moskva daleko před ostatními. Celkové poselství - které je po celém globálním Jihu/Globální většině detailně dešifrováno - je, že i s ohledem na nepřetržité hazardní hry Říše chaosu je nyní neměnný, sionistický projekt mrtvý.

Pravděpodobně prozatím nejlepším řešením je arabská mírová iniciativa z roku 2002, ke které se přihlásili všichni od islámských zemí až po Rusko, Írán a Čínu: nezávislý palestinský stát v hranicích z roku 1967 s východním Jeruzalémem jako hlavním městem.   

Problémem je, jak přesvědčit nezvladatelný sionismus, aby ustoupil. Nezbytná fakta na místě by musela zahrnovat přerušení zbraňové a bezpečnostní pupeční šňůry mezi Washingtonem a Tel Avivem - a vypuzení z geopolitického spektra neokonského sionistického matrixu v USA, který je shodou okolností hluboce zakořeněn v silách Deep State.

Oba tyto imperativy jsou nedosažitelné - v krátkodobém, střednědobém, a dokonce i dlouhodobém horizontu.  

Mezitím prostý pohled na mapu ukazuje, že pro všechny praktické účely je řešení dvou států - od Západního břehu Jordánu po pásmo Gazy - mrtvé. Pro vůdce multipolarity může být srdcervoucí si to přiznat. Bude trvat nějaký čas a posun veřejného diskurzu, než uznají, že jediné životaschopné řešení je to, co je pro sionistický projekt vrcholným nesmyslem: jeden stát s Židy a Palestinci žijícími společně v míru.


To vše nás přivádí ke strohé formulaci: bez spravedlivého řešení pro Palestinu zůstává hmatatelný mír v celém vznikajícím spektru multipolarity nedosažitelný. Hrůza vyvolaná v současnosti v Gaze ukazuje, že mír nadále není pro USA prioritou, a bude zapotřebí, aby Rusko - možná i s Čínou - změnilo vývoj této hry.

Průměrný počet slepic: 3.8 (52 hlasů)

Nevím, dle kterých ruských výroků tak soudí Pepe Escobar. Nemám ten pocit. Ale pravda, nevěnuji se tomu konfliktu zcela naplno.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

nevím co přesně myslíš, ale předpokládám, že ti šlo o titulek, který jsem narychlo napsal já. To byl můj zkrat. 
Nikde v souhrnu projevů ruských představitelů není uvedeno, že by prosazovali jednotný stát Izraelců a Palestinců. To je zřejmě Pepčův názor a jak k němu došel, to tam nevysvětluje. Úvodní titulek jsem již změnil. Ale protože stejný názor mám i já (psal jsem o něm tady 2-3 týdny nazpět), můžu taky zopakovat jak jsem k němu došel.
Sionisty obviňuji z kolonialismu, který nemá ve 20. století obdoby, postupně se nakvartýrovali do Palestiny a pokud jim bylo bráněno byli ochotní použít i teroristické metody. Když Britové, kteří v té době spravovali Palestinu si s tím už nevěděli rady, předali problém v roce 1948 OSN. Společným, náhodným a krátkodobým úsilím SSSR a USA byl prosazen vznik Izraele. Palestinci se této agresi bránili, měli i spojence na straně arabských států, vznikly války, které Izrael vyhrál, v důsledku zabral a okupuje ještě další území. Z pásma Gazy vznikl oplocený koncentrák. Teď se Netanjahu inspiroval Náhorním Karabachem a rád by udělal s Gazou něco podobného...
Ideální řešení by bylo, kdyby Izrael prozřel a prohlásil: "omlouváme se Palestincům, rozpouštíme stát Izrael a vracíme se do diaspory". Samozřejmě k tomu nikdy nemůže dojít. Ale spravedlivé by bylo, když už Izrael zabral část Palestinského území a přinesl tam podstatně vyšší životní úroveň než kdy tam byla, aby se s ní s Palestinci férově podělil. Byla by to kompenzace za postup v minulosti, uplatnění zásady Win-Win v praxi. Taková kompenzace je možná pouze v rámci jednoho státu. Obdoba industrializace Slovenska v Československu. Je jasné, že to není možné řešit jednotným státem, protože díky podstatně vyšší natalitě by během několik málo generací Palestinci přečíslili Izraelce a odhlasovali by si cokoliv. Proto jediným možným řešením by bylo federativní uspořádání.
Tak nějak si představuji, že to myslel i Pepča...
Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

Píšete:

Ideální řešení by bylo, kdyby Izrael prozřel a prohlásil: "omlouváme se Palestincům, rozpouštíme stát Izrael a vracíme se do diaspory".

 

Dodávám:

Ideální by bylo, pokud by Spojené státy prozřely a prohlásily: Omlouváme se původním obyvatelům Ameriky, rozpouštíme USA a vracíme se do zemí ze kterých jsme přišli.

😊

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Izrael se dodnes chová jako USA pár století nazpět.

Izrael stále okupuje a krade cizí území, vyhání a zabíjí původní obyvatele.

V Izraeli prostě zatvrdli v pozdním středověku (max. ranném novověku), a stále mají mentalitu středověkých conquistadorů.

;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Těch „drobných detailů“ by bylo mnohem víc. Například ten že většina nynějších obyvatel USA ani jejich předkové tam před tím, než se tam nastěhovala, nikdy nebyla. Předkové nynějších židů tam žili a měli tam svůj stát a část nynějších židů na tomto území žila nepřetržitě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Ta část původních židů, co tam odjakživa žila a dokázala koexistovat s ostatními etniky. Ty dnes poznáš jednoduše. Především jsou tmaví, opálení od narození, tak jako všichni původní obyvatelé té oblasti. Dnes jsou v Izraeli přehlížená minorita a jsou chudí. A většina z těch přivadrovalců co si hraje na židy jimi pohrdá.

Ti dnešní izraelští zloději, vrahové a teroristé co si hrají na židy, ty poznáš, krom hamižnosti a krutosti, právě barvou kůže. Nějak jim za pár tisíc let zbělela. Prý jsou ti dnešní židi první etnikum na světě, které dokázalo přečůrat genetiku a přírodní zákony. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

prakticky všichni "židé" v Izraeli jsou chazarské náplavy z Východní Evropy. Nikdy na tomto ukradeném území nežili.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Já nevím...Ty původní země, odkud přišli předci obyvatel USA by se asi velmi bránily!

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Státy ze kterých nynější obyvatelé USA pocházejí, by se určitě jejich přijetí bránily. Kdo by stál o takovou agresivní sebranku. Stejně jako se brání například Jordánsko, přijetí Palestinců odtud původně část z nich pochází a to ze stejných důvodů.

😊

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

.. to, že chtěli na bitevním poli neutralizovat co nejvíce svých občanů z Kavkazu, kteří měli válku jako kšeft. Z Čečenska je vyhnal Ramzan Kadyrov, a kdyby se vrátili domů, tak by s nimi měla FSB a policie hodně práce, zapojili by se do organizovaného zločinu.

Samozřejmě, hlavním důvodem bylo zabránit stavbě plynovodu z Arabského poloostrova do Evropy, Sýrie stojí v cestě, a také přístav Tartus, kde má Rusko jednu z nemnoha vojenských základen. Do vod Černého moře totiž nesmí vplouvat Letadlové lodě, a Sevastopol je jediný ruský nezamrzající přístav. Proto také Rusko nestaví opravdové letadlové lodě, ale jen Letadlové (vrtulníkové) křižníky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

i já jsem si s velkou chutí přečetl Vondrušku! :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

já vás pochválím oba 😁

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

:-)))

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"Takhle si libtardi představují vizi….."  ta jejich "vize " spočívá pouze ve vytváření  protiváhy Babišovi a Okamurovi a naprosté absenci morálního kreditu, jak z jeho prohlášení vyplývá. Hloupí a fanatičtí lidé jsou už únavní. Naštěstí jsou jich už jen 3-4 procenta. Dobrou noc

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Jak někdo může volit a placením daní celý život podporovat politiky, kteří vás nenechají o ničem podstatném spolurozhodovat.

Vždyť to je přece čistokrevný politický masochismus :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Za předsedy vlád uvedu například Fialu, nebo Babiše, nebo Sobotku, nebo Zemana ať jsme konkrétní (tito totiž napáchali na národu největší škody, materiální i morální). Taky třeba ještě "zdroje jsou" a "křišťálově čistého". Myslící člověk nechápe ...

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

Dobře, nemáme nic ve svých rukou. Ono to po téhle stránce jinde zas o tolik lepší není, co si budeme povídat A naše současná vláda je jako ve všem opět "nejúspěšnější" v Evropě, takže i v omezování svobod. Snažíme se s tím něco dělat.

ALe  proč člověk, který  odtud odešel za lepším (svoboda to asi nebyla) teď  posměšně pokřikuje zpoza kopečků, a namísto pomoci se chlubí, že on ví jak na  to.  Ne, aby přišel a Ćesko zachránil. Takových znalostí a odvahy  a leží to ladem v ideálním Švýcarsku? Tam už nejste nic platný. 

Víte, my většinou o Švýcarsku víc, než obecné znalosti a zprávy z médií nemáme a nejsme schopni vám oponovat v bájných tvrzeních o nejlepším zřízení na světě, proto se vám snadno nadsazuje a fabuluje o  naprosté dokonalosti a bezchybnosti vašeho druhého domova.  

Jak říkám - přijďte a zachraňte Česko.  Buďte lepší, než my masochisté!  S Vašimi znalostmi, schopnostmi a zkušenostmi to pro Vás bude brnkačka, hrdino :-)    

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

děkuji za odpověď. Kdo chce podpořit lepší systém, má několik možností:
- přiložit ruku k dílu tam, kde již lidem umožňuje žít v lepších podmínkách s lepšími pocity, výsledky a perspektivou
- vysvětlovat druhým jak funguje a proč může nabídnout něco lepšího i tam, kde jeho fungování zatím neověřili
- kritickou srovnávací agitací usilovat o získání podpory veřejnosti k implementaci základních principů ověřeného modelu

Chtěl jsem začít od té poslední možnosti, ale po malém průzkumu skončil bohužel u první.
Dobrý systém se pozná podle toho, že svými výsledky přitahuje lidi, kteří většinou neví nic o jeho fungování :-)
Jenom tady v Kanderstegu se letos angažovali 1+1 ze Slovenska v pizzerii a nejméně 6 dalších v hotelu jako kuchaři, číšnice.

Nyní se snažím získat pro druhou možnost někoho schopného, ale nadaří se:
zkuste sami vysvětlit Vidlákovi, že má smysl podporovat jen ty politiky, kteří si svého národa váží - považují ho za Suveréna.

Ps: syn Marty z Havířova, na obrázku níže na výletě v apartmánu u jezera Schwarzsee FR, 30-letý elektrikář, pracoval nejprve ve Španělsku a Německu. Nyní podporuje pilnou prací přímou demokracii již na druhém působišti ve Švýcarsku, přičemž v partě Poláků a Slováků si vystačí se základy angličtiny. Nebylo by lepší podporovat dobře fungující systém v české kotlině?

marta

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

"syn Marty z Havířova, na obrázku níže" - Ten syn Marty chodí v sukni? ;o))

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Na obrázku je syn Marty na výletě v apartmánu...? Někdo z LGBT..., podle sukně?

--------------------------------

Jo tak koukám, že jsem tomu rozuměla stejně jako Ethanol :-))

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)


sice jsem se zařekla, že do diskuze nepůjdu, ale pro jednou se neposlechnu :-)

- Chcete tím snad naznačit, že "my ruku k dílu" nepřikládáme?
-  co je to "funkční neověřené místo" podle Vás? 
-  nejsem si jista, že chápu co tou další radou myslíte - "usilovat o získání podpory veřejnosti".  Zkuste si najít nějaké streamy, blogy intelektuálů, alternativců, nezávislých, apod. - ostatně na jeden z nich sem chodíte. Tam se  o získání podpory ke změně usiluje fest.  Dost mi vadí, že používáte při popisu omletá klišé.

- aha, tak Vy považujete za angažovanost, když se někdo nechá zaměstnat v pizerii, hotelech, apod.? Já tedy mám o angažovanosti pro změnu ve společnosti úplně jiné představy. Číšníků a kuchařů tu máme neurékom ale je možné, že  jim  chybí Vaše vedení, aby té lepší perspektivy uměli dosáhnout.  

- Vidlákovi bych si radit nedovolila. Mohu ho jen podpořit, protože věřím, že on má jasno v tom, co podporuje, resp. co on sám chce. Pro mne je zárukou u každého člověka jeho charakter, o Vidlákově charakteru nepochybuji. Nám ostatním nezbývá, než to s ním risknout (a nebo ne), nejdůležitější je, aby on vytrval a nenechal se znechutit. Jen málo lidí má takový přehled a sílu, aby si jednoznačně a závazně troufl  říct, že jeho cesta je ta pravá. A už je na každém jednotlivci, jestli uvěří. 

- Možná už jste ve Švajcu při tom užívání si vlády Suveréna zapomněl, že "lidé jsou různé" a tak je opravdu těžké je sjednotit.  Myslím, že víc, než Vidlák a jemu podobní zatím nikdo dělat nemůže.  (Až budu mít čas, dám Vám sem linky, to budete koukat, jaké je na netu po dvou letech mraveniště) Na listopad se aktivizují konečně odbory, protestují různé profesní skupiny, připravují se stávky. Kdyby většina z toho vyšla, bude veselo. Říkávalo se - "i stokrát nic umořilo vola." 

A co teprve, kdybyste se Miloši přidal Vy, abyste lidem na ulicích vysvětlil, čím se mají řídit, a co mají dělat, aby konečně toho Suveréna vytvořili :-) Já osobně ho nepotřebuji, mně by stačilo pár silných osobností, které slíbí, že se pokusí vyčistit tenhle chlív a hlavně  pak  sliby dodrží. 

Říkáte nám masochisti, já vám oplatím "snílkem", protože zřejmě z pohodlného zápecí ani netušíte, co snaha o společenskou změnu obnáší. Nic ve zlém. Mějte se hezky.   :-)
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze všeho nejvíc si myslím, že Pavel Holík, uvedený v článku je skvělý provokatér. Nahodí téma a teď se o něm všichni baví a zapomínají, že chtěli jít k zubaři. [;>))

Jeden můj známý, když se přiopil, často vedl v trolejbusu se spolucestujícími ženami takovou debatu: "Nebudete mi paní věřit, ale já jsem Gagarin! No fakticky! Dokažte mi že to není pravda!!" 

Holíkovi nikdo nedokáže, že si to, co píše, nemyslí - ale on tím na dlouho zabaví spoustu lidí, kteří se pak nebudou zabývat jinými věcmi. Klamný cíl tomu říkáme, my bývalí vojáci. Goebbelsovský trik!

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

ale tací lidé mezi námi jsou. Tomuto stihomamu indiáni říkají "jízda na mrtvém koni". Viděl jsem to mnohokrát, kdy někdo do něčeho investoval (i ze svého), ale nedokázal to opustit, i když už bylo jasné, že to nikam nevede, nebo dokonce vede do pekel, jako v tomto případě (kdy dotyční do jejich investice zatahují bohužel i ostatní). Takový člověk je přesvědčen o své neomylnosti, že si prostě nedokáže připustit omyl dokud ho k tomu něco jiného, než jeho "rozum" nedonutí. V příštích volbách pravděpodobně zvítězí Babiš s ANO, který má počátek dnešního marastu na svědomí (současná garnitura jen vylepšuje jeho metody) a to považuji také za jízdu na mrtvém koni, skoro bych řekl, že ani nepomůže stát se prepperem, rostoucí majetkové daně musí platit i ten.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

dají finančákem odpustit, viz před pár lety třeba Švácnberk

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

.. podrobnosti a doplňující informace viz KSB & DVTŘ.

To nejdražší a nenahraditelné, co každý z nás má je ČAS našich životů. Smyslem IMITAČNĚ - PROVOKAČNÍ činnosti je boj o zdroje, zaměstnání řízeného / ovládaného subjektu, aby neměl čas přemýšlet o důležitějších věcech.

Dalším způsobem je rozptylování pozornosti a ředění pravdy. To se informační pole zahrne teoriemi Ploché země, alobalovými čapkami, permakulturními jedlými zahradami a lesy, nebezpečnou koncentrací CO2 a dalšími kravinami, aby se zředily relevantní informace, které překáží.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera tu psal jakýsi Nolandur (přesněji: František Kolínský, z okresu Liberec), který se též hrdě hlásil k brněnsko-ukrajinskému hňupovi s upoceným čelem a k jeho "marškumpačce", alias pětidemolici, kde jsou zjevně všichni na palici.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Franta je srandovní ropušanovník...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

politicky pružní jako v gauči péra a moc milují premiéra. Zdravý rozum  není jejich ctnost, v pětidemolici vidí  budoucnost. Já, jsem dalek nějaké vášni,  přec mně přijde zvláštní, že ten jejich sedmilhář ne nad hlavou, ale na čele má svatozář.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

jsi den ode dne lepší a lepší. Doma jsme zavedli chvilku poezie, kdy procítěně předčítám tvé nové verše svojí ženě. :-)

Jo a když jsme byli v Krkonoších na chalupě, tak jsi sklidil velký úspěch u celého dvacetičlenného osazenstva, vůbec nechtěli věřit, že to bylo napsáno protekčně pro nás. Takže ještě jednou díky!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Pochvala asi každého potěší a já nejsem v tomto případě výjimkou. Upřímně řečeno, ono to tzv. mé básnění, lze nazvat básněním jen s velikým nadhledem a značnou dávkou shovívavostí. Já to rozhodně neberu jako básnění. Pro mě je to jenom a hlavně zábava.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

vědomě trošku přeháním, ale mě i ženu to taky baví a myslím, že nejsme sami... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

jsi dobrej 1***

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)