Je to v Poche

Autor

Andrej Babiš formálně splnil závazek svému koaličnímu partnerovi ČSSD a nese na Hrad nominace ministrů mezi kterými je i Miroslav Poche vůči kterému má Zeman výhrady. Tiskem i televizí už proběhly zprávy, že Zeman Pocheho nejmenuje, bude ho přesvědčovat, aby byl státotvorným a své nominace se sám dobrovolně a svobodně vzdal, případně ho prostě nejmenuje a o ministerstvo zahraničí se zatím bude starat sám Hamáček.

Takhle se vlk nažere a koza zůstane celá. Poche Nepoche.

Já vím, že se opakuji, ale Zeman je zase nejdůležitějším elementem a dost by mě zajímalo, čím si nechá zaplatit tentokrát, aby vláda s důvěrou vznikla? Vlastně, když se na to podíváme, premiéra si skoro můžeme škrtnout. Stal se z něj jen velmi výkonný úředník. Skutečnou vládu a skutečnou moc reprezentuje Hrad. Zeman dotáhl do finále Masarykovu vizi o silném prezidentovi podle vzoru USA.

Stačilo se jen zorientovat:

Babiš má proti sobě tak silnou opozici a vlastně i vratkou pozici ve vlastní straně sluhů, že si nemůže dovolit nebýt premiérem. Už od voleb marně přemýšlím, proč Babiš místo sebe neposadil do premiérského křesla nějakého ANO nýmanda, kterému by velel z pozice šedé eminence. Fiala by se nažral a Babiš by zůstal celý. Babiš to neudělal. Proč asi? Zřejmě ví lépe než my, jak tenká je hranice mezi jeho politickým triumfem a politickým záhrobím. Spolehliví lidi nejsou, jen hromada prodejných kurev. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby nebyl premiérem.

Pokud by Babiš byl odejít, začne útok na jeho firemní impérium. Noví vládci by si jistě našli kličky, jak premiéra posadit do tepláků a jeho holding rozsekat na kousíčky. Podívejte se do sněmovny. Babiš jim sáhl na jejich kruhy a kdyby mohli, zlikvidovali by ho. Nikdo ho nemá rád. Nemá žádného opravdového přítele. I ti koaliční partneři i Okamura i Komunisti, ti všichni sní o tom, že kdyby Babiš nebyl, tak se k nim zase voliči vrátí. Stačí malá příležitost a okamžitě má kudlu v zádech. Babiš je sám, zoufale sám. Ani v ANO není nikdo, komu by se dalo věřit, kdo by Babiše čistě lidsky podržel.  

A tak je Zeman Babišova jediná kotva. Babiš politicky přežije, ale jen jako rotný výkoňák, nikoliv jako generál. Zeman využil všechny jeho slabosti a přivlastnil si všechny jeho triumfy. Babiš se namáhal pro Zemana nikoliv pro sebe. Nevěřím ani vteřinu, že by skutečně ministrině spravedlnosti Babišovo stíhání zrušila. Pěkně to zůstane, aby zůstala ohlávka, kdyby tažný kůň chtěl trojčit. 

A předčasné volby? K smíchu. Kdo by si na ně troufnul? Kromě Okamury si všichni uškodí. Okamura sám o sobě nemá na podobnou akci dost mandátů a hlavně -. přece se také učí u Zemana. Má čas. Každý další měsíc dostává zadarmo voliče. Nemusí nic dělat. Ostatní udělají všechno sami.  Babiš musí dělat úlitby Merkelové, ČSSD ta už všechno udělala a teď jen skončí, Komunisti přišli o program, ODS je ráda že je ráda, Piráti - kdo jsou piráti? a o ostatních netřeba mluvit. 

Vládne Zeman a Babiš je v Poche. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Taky si kladu otázku, zda si Bureš teď nedrbe hlavu, že do té politiky vůbec vlezl.
Co by mu chybělo, kdyby zůstal v zákulisí?
Takhle si vlezl s pány na led a hrozí, že si zláme nohu, to v tom lepším případě. Nebo vaz.
Nebo jiné přísloví, jak příliš mnoho psů je zajícova smrt.
Ale bojovat bude, to zas né že né, prohrané to zatím nemá.
Blbé pro něj je, že skutečně získal pověst muže, který podrazí každého, i sebebližšího a sebeoddanějšího kolegu/zaměstnance/pracovníka. Pro mne viz Erika Síkorová, třeba. Jen ten Ištván Lékó se pořád drží, musí být ještě oddanější podržtaška, než jsem býval já, a to je co říct. Ale i na mne kdysi došlo a dojde i na Ištvána.
Sám voják v poli se kdysi jmenoval ten slovenský seriál. Pak z toho vznikl legendární Kůl v plotě. Teď Babiš v politice.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

je možná. Možná se naši politici (Kalousek, ODS, KDU-ČSL a ČSSD) rozhodli, že ve vykradené zemi už není, co by kde získali. A že by tedy bylo dobré okrást nějakého miliardáře. Kellner má prachy virtuální, může je mít i jinde po světě. Babiš má prachy navázané na českou půdu, tak ej tak rychle nepřesune. Možná Babiš do politiky musel.
Pokud bude dále pokračovat v kurzu "nemám žádné přátele a kritiky likviduji", může se mu stát, že neodhadne, kdo mu jen říká pravdu a kdo mu chce uškodit. Zatím se zbavil (nebo zbaví) jen těch, kdo mu škodili (Telička, Pelikán, Šlechtová, Stropnický, Charanzová, Jourová). Potud v pořádku, tomu voliči odpustí. Ale jestli se zbaví i těch, kdo mu říkají, kde dělá chybu, dopadne klasicky. Napřed se obklopí přikyvovači. Až udělá chybu, nebude nikdo, kdo by mu ji ukázal. Chyba mu odežene voliče. Skončí a zůstane zcela sám.
Achillovou patou politiky Andreje Babiše jsou Dita Charanzová a Věra Jourová. Sice Babišovi radí, jak lavírovat v Bruselu, aby byl pro tamnější mocipány ještě přijatelným. Potud v pořádku, zde jsou rady Jourové i Charanzové v pořádku. Co ale není v pořádku, je cíl, kam Babiše ty dvě dámy vedou. Odhání mu voliče a nahání je k Tomio Okamurovi. Zapomněl snad Babiš na Sobotku? Bohuslav Sobotka se natolik hrbil v Bruselu a Berlínu, až jeho voličům v ČR došla trpělivost. Ztratil hlasy, a kde je podpora z Berlínu a Bruselu?
Andrej Babiš by udělal lépe, kdyby se spolehl na české voliče a vykašlal se na Brusel. Orbán to tak udělal a Brusel může co? Leda tak si trhnout nohou a otevřít další flašku pro Junckera. Úbytek voličů Andreje Babiše mají na svědomí čistě dvě političky, Věra Jourová a Dita Charanzová. Nepočítám s tím, že si někdy někdo z ANO zdejší blog a názory přečte. Ale až se po volbách budou sčítat hlasy a hledat, kde v ANO udělali chybu a nahnali voliče Okamurovi, nechť si vzpomenou na Jourovou a Charanzovou.

Zatím bez slepic

Ještě jedna další varianta

Můžeme Babišovi dát tisíce nálepek, ale není to blbec. Je protřelý podnikáním v českých podmínkách. Prokázal schopnost své protivníky- konkurenty průběžně likvidovat-převzít. Nepotřeboval přátele a rádce. Pracuje a přemýšlí víc než ostatní. Pokud nepotřeboval přátele a rádce v podnikání, v politice je nepotřebuje dvojnásob. Ví, že v politice jsou jen a jen konkurenti, ochotni a schopni podtrhnout ho při jakémkoli zaváhání. Má jedinou, zato velikánskou přednost: téměř nekonečné zdroje. Nemusí přemýšlet tak, jak zbytek politiků, od příspěvku na volby k dalšímu, případně, kdo by byl ochoten za vliv něco pustit.

Dokud bude mít zdroj peněz je v ANO neotřesitelný, neb bez něho, nebo spíš, bez jeho peněz by to dopadlo jak s LIDEM, Úsvit a podobně. Vzpomene si dnes ještě někdo, že tyto strany byly v parlamentu? Kde jsou ti skvělí politici co nám rozdávali modra do televizních kamer.

Babiš ví, že potřebuje splnit formality, tedy mít vládu s důvěrou, tudíž ustoupí kamkoli. Až ji bude mít, pak se teprve budou dít věci. Se všemi neposlušnými pěkně zatočí. Předem lituji socany za jejich nestoudné požadavky. Komunisti jen tak nesměle mrmlou ústy hlavního komanče, ale těší se na to, že se taky a konečně napakují. Po tolika letech půstu. To musí být oslavy. To musí být vypito flašek.

Ač se to nezdá, průběh je naprosto podnikatelsky stabilní. Babiš dělá a bude dělat to, co dělal čtvrt století v podnikání a navíc plní slib: řídit stát jak svoji firmu.

Zatím bez slepic

To je jeho slabina i sila. Je protrely podnikanim, jenze Zeman je protrely politikou a ono to neni uplne to samy. I kdyz rozdil muze byt treba jen jedno promile znalosti, stejne to dela obrovsky rozdil.

Zeman je silny jako osobnost a proto je silny jako president. Bejt tam Drahos, tak mame na hrade vechytek, kterym macha po mistnosti kazde mavnuti kridel motylka nekde na Madagaskaru ( nehlede na foukani jeho manzelky a Angely od sousedu)

Zatím bez slepic

Budu li v jednání se správním orgánem odvislý od jeho výsledku, asi nic nenadělám.

Zeman je v pozici, že momentálně jeho rukama musí projít formality a tak si jich potměšile užívá. Vládu na návrh musí jmenovat, býť asi bude dělat velké vlny. To zvaní si budoucí ministry je úsměvné. Být navrženým, slušně se omluvím a ve skutečnosti ho naprosto nezdvořile pošlu do prdele.

Nevím co je Poche zač, leč pokud politická reprezentace jakkoli tomu podivínovi ustoupí, legitimuje jeho nestoudnost. Jsem radostně zvědav, jak jeho domnělý kamarád Rychetský, bývalý příslušník zločinecké organizace a současný předseda Ústavního soudu, rozhodne, že musí a musí a sveřepý stařec na Haradě se bude i tak kroutit jak moučný červ.

Zatím bez slepic

Zemanova nestoudnost je příjemná. Přesně pro to jsem ho volil. Ještě se uvidí, kdo se bude kroutit

Zatím bez slepic

Poslat do prdele bys mohl, ale potřebovals bys stejně podpis presidenta, takže můžeš použít taktiku puberťáka "já jsem king", ale docílíš tím výsledku, že do prdele byěs šel jenom sám...

Zatím bez slepic

Tak jsem to taky konečně pochopil. Servilita a zbabělost náš vzor.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Velice dobře napsané.
Já tomu přidám svůj pohled.
Babiš je jen,jak říkáme bílý kůň,zatím lavíruje,kličkuje,ale to co myslíte,jako Orbán,tak tomu nevěřím.
Sobotka se aspoň nepřetvařoval,konal co bylo od něj požadováno.V současnosti už můžu říci,Sobotka doplatil na Babišove spojence v ČSSD,co se ukázalo při jednání o vládě.Proběhlo jednání v Bruselo,kde se ladily noty na důležitý summit o migrantech,jak odbojné státy přinutit k poslušnosti.Teď se teprve ukáže,kdo jsou odpovědný politici,vůči své republice,vůči svým občanům.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
děkuji za chválu. O odpovědnosti politiků vůči republice nebo občanům si nedělám iluze už dlouhou dobu. :-)

Zatím bez slepic

dobre napisane... Prednedavnom som cital clanok od jedneho dost popularneho slovenskeho politika. Tam popisoval svoje ucnovske roky v politike a vlastne ako dve nutne podmienky na uspech v politike uvadzal dve veci. Peniaze a media. S tymto je zbytocne polemizovat i ked po urcitom case je treba konstatovat, ze dnes uz media dost stratili na vyzname.
Ukazuje sa, ze je potrebne este nieco. Desat statocnych alebo desat nepodplatitelnych. Ako v Chicagu za cias Al Caponeho. A tych desat nema v Cechach ziadna strana. Kazdy sa da zlomit - peniazmi - snad okrem prezidenta.

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také děkuji za chválu. Jen se mně vybaví vtip z Kosy Nosy Zostra (a Hit rádia), že tajemstvím úspěchu je slušnost a upřímnost. Jakmile se jich politici zbaví, dosáhnou všeho.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otázka zní "podrazil je, když to píší v novinách"?
Dovedu si představit, že dostali flek v nějaké jeho firmě, ale o tom už v novinách nebude ani slovo apod. Takže otázka zní, jsou důkazy že je podrazil? A když je podrazil, tak by ještě musel někdo říct, zda předtím oni v záchvatu strachu nepodrazili první...

Mě život naučil, že když někdo říká, že mě někdo podmlouvá apod. tak to nemusí být pravda a dost často to pravda není, jenom někdo buď špatně převyprávěl co dotyčnej řekl, protože je blb nebo schválně řekl jinak, aby mě ten převypraveč pomluvil...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

SPD a KSČM nesní o tom aby nebyl, protože on snima mluví a to dosud nikdo nedělal, takže napsat, že zrovna tyto dvě strany sní o zničení Babiše?
Chápu ODS, piráty, TOP09, protože jim hlavně vysává voliče i když "nezávyslé" firmy co dělají průzkumy říkají že vysává tu SPD tu komunisty :D, ale těm nesedí výsledky vs volby natož abych věřil, že sedí odpovědi co jim řeknou pražáci do anonymního dotazníku... Jednou takto stál stánek před volební místností v naší dědině a já kolem šel volit a dostal slušně otázku zda bych neodpověděl. S usměvem řekl, že ani omylem, tož tolik k "náhodnosti" výběru respondetů, který dává základ přesnosti statistky, kdy odpovídá ne náhodný vzorek, ale pouze vzorek co chce...

Ale hlavní co chci sdělit, napsat že strany se kterýma začal jako první Babiš mluvit oficiálně na vládní urovni patří mezi ty co ho chtějí zničit...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidově řečeno,je to v pochve.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Autor Vidlák má smysl pro zkratku, ale tentokrát mám dojem, že situaci příliš zjednodušuje.
Nebojím se konstatovat, že také zkresluje a znevažuje. Prezident si dozajista nenechá
za jmenovaní vlády platit a premiér není rozhodně „jen výkonný úředník“ a už vůbec ne „výkonný praporčík. Ujasněme si situaci. Několikrát v poslední době tady byla dnešní doba přirovnaná
k druhé polovině třicátých let minulého století. Podobnost to není čistě náhodná. V této době
by naše republika potřebovala silnou vládu, která by v EU hájila tvrdě národní zájmy. Položme
si otázku, proč není ustanovená vláda ani po osmi měsících od voleb. Může za to premiér svou
neschopnosti, jak se nám snaží vnutit „DEMOKRATICKÝ“ blok nebo jejich obstrukce. Má snad
někdo zájem, aby v čele státu nestal prezident, který hájí zájmy naší země. Proč ČSSD stále
protahuje podepsání koaliční smlouvy. Bylo nutné referendum trvající několik týdnů. Proč
stále stavěla nové a nové podmínky. Proč trvali na obsazení ministra vnitra. Určující a signifikantní
je však trvání na osobě ministra zahraničí POCHEHO. Dovoluji si tvrdit, že většina lidí o něm
ani nevěděla. Čím je tak důležitý, že zrovna on „musí“ být za každou cenu na ministerstvu zahraničí.
Je zajímavé, že i takový „kariérista a všeználek“ Zaorálek odmítl tuto funkci. Výsměch voličům
ČSSD je volba předsedy strany na sjezdu HAMÁČKA, který je členem správní rady Aspen Institute.
Jedním z nejvýše postavených členů této „neziskové „organizace je pán Bakala. Právě tento
spojuje Pocheho s Hamáčkem, protože pro Bakalu pracoval již v devadesátých letech.
Pro koho pracuji a budou pracovat tito ministři dnes ví čert. Dnes na briefingu ODS občanům mimo
jiné předseda sdělil, že z ODS byl vyloučen ministr zdravotnictví ADAM Vojtěch, který měl
5 let pozastavené členství. Co kdyby se změnil vítr. Jinak tento filuta je taky z hnízda Aspen
Institute. Dále nám sdělil pán Stanjura, že ve vládě navrhované má ODS více svých bývalých
členů než ČSSD ministrů. Takže nakonec měl Vidlák pravdu. Nejen Babiš je v POCHE, ale jeví se
to tak, že i světlé zítřky,

Zatím bez slepic

In reply to by Vahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Váhy spravedlivosti.
Perfektní,chválím.
Jen bych řekl,že lze vysledovat,pro koho bude tato vláda pracovat a tvrdím i Bakala je bílý kůň.
Nečekám od Babiše,že ho můžeme považovat a jeho vládu,za silnou,hájit národní zájmy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mě jenom fascinuje ta šaráda soc. dem s Pochem.

Buď je to šachová šaráda, u které se teprve 50. tahu ukáže její skutečný smysl a přiměje protivníka položit krále nebo je to ukázka naprosté neschopnosti dohlédnout důsledků svých kroků.

Pokud jde to neschopnost, tak se jim zle vymstí na volebních výsledcích.

Pokud se jedná o šachovou šarádu a vymýšleli jí ti samí, co vymýšleli skvělé šachové šarády pro Sobotku, tak se jim to zle vymstí na volebních výsledcích.

Zatím bez slepic

He he, skor abysme jim tam toho Pocheho doporucili, ale on by zase uznal nejaky Kosovo a prodal za babku nejakou nemeckou ambasadu.

Zatím bez slepic

Admirále,
sázím na neschopnost ČSSD. Už ji mnohokrát prokázali, třeba při jednání s Altnerem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už dlouho o ní nebylo slyšet. Brány ťurmy se za ní zavřely jak vody za kamenem. Tady je o ní zpráva:
http://www.novarepublika.cz/2018/06/savcenkova-kyjevu-zastavte-valku-na…
Jesltli pak se jí teď, když sedí v ukrajinské ťurmě, zastanou ti, kteří se v její prospěch ozývali, když seděla v ruské ťurmě?

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znáte to přece o tom mouřenínovi...

Zatím bez slepic

Clovek by skoro rekl, ze ta svine z Downing Street chodi s manzelem na nejaky pedofilni mejdany.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byl to on, který mu rozmlouval, aby nešel do politiky. A věděl proč, měl jisté zkušenosti, byl také členem ČSSD.

Zatím bez slepic

A zřejmě i proto, pro výstrahu, patřil ke "sprostým podezřelým" stran čapího hnízda. I když tam to logiku nedávalo snad ani Kalouskovu vrchnímu dolívači.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je to od tématu, omlouvám se, ale takto originální myšlenka o Putinově zločinnosti ještě nezazněla a nemělo by to zapadnout. Kromě toho také Ukrajina uvádí, že za napadáním romských osad u Lvova také stojí Rusko. Bože, jak ten západ hluboko klesl, k nevíře
https://www.hlavnespravy.sk/hillary-clintonova-putin-chce-podkopat-amer…

Zatím bez slepic