Jeden mediální faul

Autor

Krátký úvodník pro VKm:

Budu teď Vašíkovi podsouvat svoje myšlenky... celkem jsem mu s Trikolórou fandil. Dovedl jsem si představit jeho potenciál, měl zdravé názory na školství, nesnášel byrokracii, dokonce si párkrát troufnul říct něco na plnou hubu... až ho za to vyhodili z ODS. V otázce covidu milý Václav prošel klasickou chřipečkářskou cestou. Nejprve covid neexistoval, pak byla opatření zbytečná, pak na něj nikdo navíc neumíral, pak teda jo, ale můžou za to opatření -  až došel ke klasickému konci o kterém psal Čmoud - opatření nefungují, proto se nedodržují a opatření se nedodržují, proto nefungují. 

Ale chlap to byl vždycky chytrej, takže si dovedu představit, že došel k tomu stejnému závěru jako já. Že by sice měl mobilizovat a burcovat voliče, ale k ničemu to nebude, protože volič nesnese ani minimální nepohodlí. Ano, chtěl by vystoupit z EU, ale není ochoten kvůli tomu obětovat ani kousíček své životní úrovně a zvyklostí.  Že tak dlouho burcoval proti opatřením a proti Babišovi, až se doburcoval k Pirátům a Bartošovi v premiérské sesli.

Zjistil, že se o své voliče nemůže opřít, protože jakmile po nich bude chtít jakoukoliv oběť, udělají z něj dalšího fašistu, který jim bere svobodu. 

Měl jsem Vaška celkem rád, takže si budu myslet, že se nevzdal z pohodlnosti, lenosti, nebo jen předešel zákonitému výbuchu ve vlastní straně, kterou si podle stanov seskládal jako svoje léno. Z posledního kousku náklonnosti k němu si budu myslet, že došel nějakou svojí cestou k tomu stejnému co já - že to prostě nemá cenu. Že je jeho program sice sympatický, ale běda kdyby to mělo voliče stát jakékoliv úsilí.

Budu si proto myslet, že Vašík prožil svůj Mnichov podobně jako já a zjistil, že má sice voliče, ale žádné opravdové následovníky. Že sliboval voličům něco, co  nikdy nebude moci splnit.  A tak toho nechal včas. 

 

A teď už dnešní článek: 

Všímáte si, jak se v posledních měsících vyvinula strategie pravověrných médií proti fejk ňůs? Už to tak dělají úplně všude a úplně všichni. Pravdomluvné a majstrýmové médium si pozve nějakého odborníka - psychologa, politologa, psychiatra, sociologa, prostě někoho s tituly před jménem i za jménem, který pracuje ideálně v nějaké mediální nebo sociologické agentuře. Posadí ho proti moderátorovi a začnou spolu rozebírat, proč lidé věří dezinformacím. Během rozhovoru si zpravidla vyberou nějakou řádnou ptákovinu - jako třeba teorii ploché země nebo pedofily ve Washingtonu, usmívají se nad nevědomostí lidí, cupují to na kusy... .

A pak se vždycky doberou ke stejnému výsledku, jenom ho různě okecávají. Já to teď řeknu na plnou hubu.  Vždycky dojdou k tomu, že průměrný český človíček věří dezinformacím, protože je prostě debil. Vždycky se doberou k tomu, že jde o lidi nevzdělané, čtoucí bulvár a sledující porno, lidi, kteří se nevyznají v dnešním mladém krásném a chytrém světě, kteří nemají žádný rozhled, neznají jazyky, nikde nebyli, prostě jsou to blbci, imbecilové, burani, pitomci. A na tom zůstanou. Pitomec je prostě pitomec, není třeba chápat jaké pochody se mu dějí v mozku, s blbcem není důvod se párat, nemá smysl mu nic vysvětlovat, maximálně je třeba vymyslet, jak kreténa nepustit k volbám, protože kazí ten náš skvělý a růžový náhled na svět. 

Dement prostě nemyslí a proto věří všem těm hoaxům, řetězovým mailům a vlastně věří těm vykřičníkům za větami, věří těm umně poskládaným slovům, které někde píší ruští propagandisté. Já to musím vědět, jsem autorem několika řetězových mailů - někdo (v Kremlu samozřejmě) vzal moje články z Kydů, zkopíroval je do mailu a rozeslal debilním důchodcům, kteří si to tak dlouho přeposílali, až se mi to vrátilo. 

 

Já tedy jsem jen Vidlák a fakt nemám ten rozhled, vysokou školu ani tituly, ale přesto bych si troufal tvrdit, že hned tím základním postulátem média s chutí lžou. 

 

Otázka by totiž měla znít jinak. Nejde vůbec o to, proč lidi věří dezinfromacím, ale správná otázka redaktora, kterého zajímá pravda, by měla znít: Jak je možné, že lidi nevěří médiím. A především nevěří České televizi, Seznamu, Novinkám, Mladé frontě, Bakalonovinám, Reflexu ani Respektu. Jak je možné, že ani slušný rozpočet, ani dobře placení reportéři, ani kvalitní technika, korektury pravopisu, hezká hlasatelka... nic z toho nestačí, aby lidi těmto médiím věřili?

Oni totiž lidi většině dezinformací fakt nevěří. Mluví o nich, rozebírají je, šíří je, ale ve skutečnosti jim nevěří. Kdyby jim věřili, museli bychom tu mít masovou migraci směrem ven - nejlépe do Ruska.  To samé platí teď o celém koronaviru. Kdyby lidi skutečně věřili tomu, že covid neexistuje, že jsme jen určeni k likvidaci pomocí vakcín a testování, kdyby skutečně věřili tomu očipování, tak by dávno prodávali nemovitosti a stěhovali se někam, kde to takhle není. Třeba do Běloruska. Ale místo toho se jen kecá... Jak na nás koronavirus sypou z letadel, jak budeme nadosmrti zavření, jak nás fašistický stát připravuje o svobodu... ale nikoho ani nenapadne s tím něco fakt dělat. Před Druhou světovou válkou utíkali vojáci přes Polsko pryč, leckteří židé prodali včas majetek a zdrhli jak to jen šlo, Winton vyvážel děti... Teď nevidím ani náznak něčeho podobného i když to i ve zdejší diskusi chvílemi zní, jako by Hitler právě dělal Protektorát.  Proto bych si vidlácky myslel, že lidi tyto možnosti rozebírají, zkoumají, ale ve skutečnosti jim ani zdaleka nevěří. 

Porovnejte to s jinou "dezinformací", které lidi skutečně uvěřili - Isoprinosin a Ivermektin. Skoro každý to má doma i když se to tu nedá koupit. Včetně mě. Takhle vypadá, když se něčemu věří. Když se věří, tak se podle toho i koná. Když se nekoná, tak se nevěří. Připouští se ta možnost, rozebírá se to, hledá se, jestli na tom něco nemůže být... ale od toho je k věření a konání ještě hodně daleko.  

Ve skutečnosti je to totiž tak, že lidí tyto fejk ňůs připouští jako jednu z variant. Což je zcela logický postup, jen novinářští analfabeti nedokážou pochopit ten rozdíl. . Jestliže někdo nevěří České televizi, tak prostě hledá. A při hledání je třeba se koukat i tam, kde třeba nic není. Jestliže je Česká televize nedůvěryhodná, je třeba se rozhlížet.  A při rozhlížení se nkukuje i tam, kam už se někdo koukal. Objevuje se objevené, přetřásá se přetřesené a opětovně se zkoumá to, co bylo už dávno zamítnuto.  Objevují se znovu myšlenky, které už byly zahozeny a mluví se i o tom, co by Míru Karase ani nenapadlo. Proto si Míra myslí, že lidi věří dezinformacím a jsou blbí. Nechápe, že lidi především nevěří jemu. 

A proč jsou naše velká sluníčková média nedůvěryhodná? Protože už tolikrát okatě lhala, že teď jim nikdo nevěří ani když náhodou říkají pravdu. Od války v Gruzii, přes Majdan k Sýrii až podnes, pořád si tam ohýbali realitu a dělali to tak okatě, že to lidi prostě začalo štvát. Ano, průměrný český človíček nemá vysokou školu, aby dokázal vzletně argumentovat, jak lhali o válce na Donbase, ale každý viděl, jak ruská média mluvila o Debalcevu, kde Ukrajinská armáda pohořela jak papír, ale pravdomluvná ČT, tvrdila ještě dlouho opak. 

Já si třeba osobně pamatuju reportéra BBC Shauna Walkera, kterak popisoval i s kamerou, že stojí na rusko ukrajinské hranici a ukazoval video, jak kolem něj projíždí ruská kolona vojenské techniky a emotivně mluvil, jak byl právě svědkem, že Rusko posílá na Ukrajinu tanky. Pak se ukázalo, že chlapec stál třicet kilometrů v ruském vnitrozemí. Když tohle uvidíte na vlastní oči, tak se vám do nějaké důvěry moc nechce. 

Mojí další osobní zkušeností je Bohumír Rada - původní majitel Agro Jevišovice, kterému jsem věnoval ve svých článcích dost prostoru. Poslouchal jsem v televizi, jak tam roní krokodýlí slzy, jak mi Andrejko ukradl firmu, jak mu spálil úrodu a jak skvělým hospodářem byl. Přitom dodnes po něm uklízím jeho bordel. Taková zkušenost je nad zlato. Když mi v televizi lžou o Radovi, mohou mi lhát i o jiných věcech. 

Všichni jsme viděli ty velké příběhy o migrační krizi, o uprchlících, jak jsou nadprůměrně vzdělaní, jak jsou mírumilovní, jak by mouše neublížili, jak jsou to především ženy a děti... a pak přišel silvestr v Kolíně nad Rýnem, přišly reportáže o muslimském kuplířském gangu v Anglii, přišly reportáže o Syřanovi se dvěma manželkami a hodně dětmi, který nemůže pracovat, protože trpí steskem. 

Pamatuju si, jak mluvili o tom, že žádné no go zóny nejsou a dneska máme reportáže o tom, jak se v Malmo nedá leckde vůbec existovat a brusleský Molenbeck je také dost nebezpečné místo. 

Těch příkladů je mnohem víc... ale i tohle samo o sobě bez problémů stačí na ztrátu důvěryhodnosti. Česká televize se tím dostala na stejnou úroveň jako ty fejk ňůs média. A tak je propírána úplně stejně jako všechno ostatní.

A myslím, že to jim tam na Kavčích horách vadí nejvíc. Je neštve, že nejsou důvěryhodní. Mají za úkol dělat propagandu pro tu správnou stranu, dostali za to dobře zaplaceno a peníze nesmrdí. Ale strašně je sákne, že v očích veřejnosti jsou ve stejném pytli jako Aeronet.  Že mezi nimi a Vidlákovými kydy není z hlediska běžného človíčka žádný rozdíl.  Lokajem pohrdají ti nahoře i ti dole, oni si mysleli, že budou vážení, že se jim bude tleskat... a místo toho jsou posuzováni jako jakýkoliv obskurní plátek. Ne, jsou na tom hůř, protože si o sobě moc myslí. 

Většina alternativních médií tak nějak počítá s tím, že budou propíráni. Tak nějak vědí, že nemají žádný bianko šek na důvěru, že si ji budou muset nejprve vybojovat, budou muset ukázat, že věci rozumí a nebo se budou muset pokorně omluvit, že se spletli. Vědí, že nemají velký dosah, nemají k dispozici žádné technické prostředky, jen trochu postřehu a to ještě ne vždy. 

Pro reportéry v České televizi je samozřejmě mnohem jednodušší dojít k tomu, že lidi jsou blbí a proto věří blbinám. Kdyby třeba jen na minutku připustili, že lidi především nevěří jim a až pak věří něčemu jinému, museli by se začít ptát, jestli náhodou nedělají něco špatně. A to by mohli uhodit hřebíček na hlavičku a to by spustilo řetězec průserů, které nikdo na Kavkách nemá zapotřebí. Proto budou raději propírat horem dolem, jak lidi věří naprostým hovadinám, než aby jen připustili stín toho, že na začátku je nedůvěra k nim samotným a je to nedůvěra stále se prohlubující.  Od toho se pak odvíjí všechno další, co se na mediální scéně děje. 

Takže ještě jednou, aby to pochopil i Václav Moravec a náš Scallop... lidi především NEVĚŘÍ České televizi. Nevěří jí tak hluboce, že má smůlu i když mluví pravdu.  A protože jí nevěří, tak hledají něco jiného. To je celé.  

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (175 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to tak:
......NEVĚŘÍ České televizi. Nevěří jí tak hluboce, že má smůlu i když mluví pravdu. A protože jí nevěří, tak hledají něco jiného. To je celé.

To je pro ČT excelentní výsledek. K nezaplacení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

A pro ty, co koupit lze, pro ty mají VISA CARD!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Genuinenotes is a Discrete counterfeit banknotes solution. As per your need you can raise a request for undetectable

counterfeit super banknotes on the website. We are premium quality production house for authentic Banknotes printing

solution. Our work ranges from the generating of substrates and security features, through currency printing. Our high-

tech solutions ensure the best quality fake money in the world. Check out our recent collection for various currencies

for sale.
https://genuinenotes.net
https://genuinenotes.net/service/
https://genuinenotes.net/contact/
contact: whatsapp +14012678754

email:genuinenotess@gmail.com

Zatím bez slepic

PRAVDA začíná tam, kde končí signál ČT.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČT nepotřebuje aby jí většina lidí věřila i když by to pro ní bylo samozřejmě lepší. Z mého okolí bohužel názory ČT zdaleka všichni neodmítají - nežijte jen ve své sociální bublině.
Ohledně financí má ČT své jisté a vzhledem ke zmatenosti a rozhádanosti národa jí postačit ovlivnit jenom menšinu a to jenom v rozhodujích okamžicích, např. před volbami.
A no to stále ještě má a dlouho mít bude.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

A NEJSOU ANI MLADÍ! Žena ve věku 56 let a věří ČT naprosto vše. A dokonce se hodně divila, když už jsem nemohla poslouchat ty kraviny o StBákovi, že se na Státní bezpečnost chodilo, když se potřebovala výjezdní doložka třeba do Jugoslávie a odvolávalo se proti zamítnutí. Že nebyli tak tajní, jen chodili v civilu a většina lidí je vůbec neznala.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jisté? Realita, kdy jsou každým rokem stamiliony v mínusu, říká, že pokud nezmění výši poplatků za TV, tak jsou těžce v problémech, proto už začali bojovat, aby se zvýšili.
Nezaměňujte "mají poplatky" za "stačí jim ty poplatky", ve výsledku záměna znamená, že najednou by něměli za co tvořit pořady a začali by se klást otázky i od těch, proč "Ty správné programy" peníze nemají ať je sberou těm "zbytným", ale to pak bude znamenat, že klesne původní tvorba a herci/režiséři atd. pak zase nebudou mít zdorj peněz od ČT :D
Dlouho znamená 1-2 roky max. , já mám představu dlouho 10+ ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

útvar, je pro mne známkou neustálého selhávání veřejnoprávních médií, tj. České televize, Českého rozhlasu a České tiskové kanceláře. Kdyby tato média plnila svůj účel, žádný cenzorský útvar na Ministerstvu vnitra by nemusel být. Ostatně, toto je jeden z důvodů, proč nemohu volit ČSSD, i když to byla tradice v mé rodině. Politickou stranu, která se podílí na potlačování jednoho ze základních lidských práv, tj. svobody projevu, prostě volit nemohu.
To, že lidé tak vyhledávají alternativní média a nevěří České televizi by samo o sobě mělo vést k odvolání ředitele České televize a rozehnání odborářů ve Zpravodajství, počínaje Šámalem. To, že dosud k této změně nedošlo jde na vrub poslancům, v první řadě vládním.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Pane Sláma.
Souhlasím,jenže,to by musela být ČT nezávislá,podobně další média a ne řízena CIA.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsem slyšela Bidena jak promlouval k lidu: Nedopusťme, abychom dopadli jako oni. Evropa už je pro USA varovný příklad...S jejich způsobem zdravotnictví, oni že by měli lepší výsledky? Keci v kleci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Is Keflex Good For Teeth Nfection <a href="https://ocialisshop.com/ ">comprar cialis online</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://buyplaquenicv.com/ ">buy plaquenil</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://vpropecian.com ">buy fincar on line</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

cialis and kamagra taken together <a href="http://vskamagran.com ">kamagra gels</a> kamagra en hipertension pulmonar

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nikdy by mne nenapadlo, že bych mohla bez ní existovat.... jezdívala kdysi od rána do večera, pak už míň a míň. Ale kupodivu, co mne odstřihli tou !kvalitní "změnou vysílání a já ji od té doby.. tuším říjen ... prostě nemám... nevěřila bych že ji nebudu postrádat. Je to ale fantastické, co se děje se dozvím na netu a postupně si obnovuji obsahy knih kdysi dávno přečtených, znovu objevuji ten svět na dávné úrovni, žádné ftákoviny, ulhanci, blbečci a docela se bavím když se nadává na netu na moravcovou a další podobné týpky... vůbec mi jejich " moudra" nechybí- , mám-li chuť na film, tak pustím video přes šoubiz a mám kvalitní filmy , sice z minulého století, ale je na co se koukat , mají vtip na úrovni jaká bývala zvykem, když nebyl prvoplánový ale člověk musel myslet. .....zlatá devadesátá, to byl svět ještě jakžtakž.
A pomalu tak nějak docházím k názoru že televize se už vlastně taky přežila a jako zastaralá věc, je docela zbytečná. Ani se nedivím, že se na ni mladí nedívají... ono taky není na co.-....

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

Minulý týden se hlásalo i z věžních ochozů. jak si máme pořídit záchranné vesty, čluny, vory, pramice, protože vnásledujícím měsíci nás zavalí vakcinové TSUNAMI.
A dnes se jen tak špitne, že vakcina J@J jaksi zabloudila po cestě a dubnu nedorazí a slavná firma Astra dodá jen třetinovou dodávku vařenejch opičích ušisek.
(Což sice není novinka, gramotní tuto informaci vstřebali už na počátku měsíce března, ale propagovanému vakcinovému TSUNAMI tahle informace naprosto nevadila.
Hlavně, že se podařilo opět odsunout Sputnikovou hrozbu o pár dní dál.
Což korunoval Wolf-Dieter Ludwig člen představenstva Evropské agentury pro léčivé přípravky:
"Objasnil, že „tento proces může být odložen kvůli neexistenci dohody mezi EU a Ruskem o takzvané správné výrobní praxi“."
https://tass.ru/obschestvo/10976637
Naprosto geniálním tahem jak naházet písek do soukolí.
A lidi můžou umírat dál.

Další dnešní" novinka" spočívá v informaci, že NAPROSTO ZÁZRAČNÝ lék Bamlammla se nepoužívá, protože pro něj nejsou jaksi pacoši.
Záhada? když nemocnice jsou plné dusících se lidí?
Kdepak, je to jednoduché.
Stejně jako u tak oslavovaného Remdesiviru jde o tzv vakcinační okno.
Bamlamamla se MUSÍ podat tři dny po pozitivním testu PCR, jinak je jeho účinnost ve psí.
( Zde je otázka, kdy je jeden testován a kdy se nakazil, podotýkám)
Takže stejný průběh děje jako u Remdesiviru. Packalství našeho zdravotnictví je bez jakéhokoliv omezení.
Stačilo by dát tyto léky praktikům, aby je předepisovali svým ohroženým pacošům v případě nakažení, stejně je odesílají na testy.
JENOMŽE! to by tak hrálo dát do ruky praktikům tak drahou hračku. Víte co by to stálo??!!
Tak se radši rozváží po nemocnicích, kde je na dvě věci. Protože pacoš se dostane na nemocniční pelech se zpožděním jeden až dva tejdny po nakažení, když už je vakcinační okno uzavřené.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

No eště že ste to blboňům připomněl, že je zachrání před vlastní smrtí Bamlammla...😂

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvám se všem za vsuvku v kvalitní diskuzi pod závažným tématem.

Včera zemřela slovensko - česká zpěvačka a herečka Hana Hegerová. Díky jejímu nezaměnitelnému projevu, byla označována za nekorunovanou královnu československého šansonu. Zahraniční kritici ji nazývali Velkou dámou šansonu, Edit Piaf z Prahy, nebo také Šansoniérkou se slovanskou duší.

Kromě bývalého Československa vystupovala i v zahraničí, hlavně v německy a francouzsky mluvících zemích.

Spolupracovala, kromě jiných, s Petrem Hapkou a Michalem Horáčkem, textaři Pavlem Koptou a Jiřinou Fikejzovou, klavíristou a skladatelem Milanem Dvořákem, později se skladatelem Petrem Maláskem. S ním a jeho skupinou odehrála během dvaceti let přibližně 2500 koncertů.
Ačkoliv je u nás nejvíce známa jako zpěvačka šansonů, hrála i ve filmech. Jeden z nejznámějších je "Kdyby tisíc klarinetů".

Od prezidenta Václava Havla obdržela medaili Za zásluhy. Byla držitelkou rytířské hvězdy francouzského Řádu umění a literatury. Na Staroměstské radnici dostala čestné občanství Prahy 1. Byla povýšena na komandéra francouzského Řádu za propagaci francouzského šansonu a francouzské kultury obecně. Český prezident Miloš Zeman jí udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka I. třídy. Slovenský prezident Andrej Kiska jí udělil Řád Ľudovíta Štúra II. třídy. V roce 2011 převzala od vydavatelství Supraphon diamantovou desku za, přes půl druhého milionu, prodaných hudebních nosičů.

Po roce 89 se věnovala nadále hlavně zpěvu. Na rozdíl od jiných, méně výrazných a úspěšných, herců nebo zpěváků, nikdy nekolaborovala se státní, ať už předlistopadovou nebo polistopadovou, Mocí, za účelem získání peněz a uspokojení osobních ambicí.
Pročež předpokládám (nesleduji TV), že ČT a korporátní tisk, se k této události budou stavět hodně vlažně, obdobně, jako k úmrtí Karla Gotta.

Za své životní dílo a za propagaci ČSSR a pak ČR v zahraničí, si zaslouží naši vzpomínku...

namátkou
https://m.youtube.com/watch?v=-bGBATc6fDw

https://m.youtube.com/watch?v=mRPGigEvvDs

https://m.youtube.com/watch?v=yxanrM-J1Mg

https://m.youtube.com/watch?v=H4qJb4AsTSA

https://m.youtube.com/watch?v=2y-eYEXWuqA

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)