Jedna řeporyjská vzpomínka

Autor
Štítky

Ve včerejší diskusi se objevil příspěvek o Pavlu Novotném - toho času starostovi pražské části Řeporyje. A já si uvědomil, že jsem tohoto pána takřka úplně vynechal. Že jsem se o něm zmiňoval jen krátce a negativně a přitom s ním mám jeden internetově osobní zážitek. Tož je neděle, žádná katastrofa se snad v noci nestala, stejně musíme čekat na to, co se dál stane, dejme si dneska Pavlíka.  

Poprvé mi jeho jméno přešlo přes oči už hodně dávno - to byl jůtub ještě v plenkách a já se proklikal k tomu, jak si před kamerou doma měřil bimbase a jak seděl na záchodě. Tehdy jsem nemohl úplně uvěřit tomu, že je synem baviče Petra Novotného, kterého jsem měl celkem rád, protože jeho humor byl sice trochu laciný, ale neurážel a byl originální. 

Podruhé jsem ho zaregistroval při pronásledování Ivety Bartošové. Mimochodem, všímáte si, že na Ivetě se novináři naučili to, co teď používají jako univerzální zbraň na kohokoliv? Jaký je rozdíl mezi Bartošovou a Babišem? Žádný. Oba vždycky udělali všechno špatně, jakmile se objevili před kamerami, byli podrobení podrobnému rozboru oblečení, gest, slov a byl o nich vysloven zdrcující verdikt. Barotošová to nakonec neustála Babiš... ten to také (politicky) zřejmě neustojí. Prostě důkladná štvanice, stokrát nic umoří osla a na konci Pavlík Novotný v rozhovoru říká, že necítí žádnou lítost ani žádnou vinu, protože Blesk se sám nenapíše. 

Trochu jsme tu probírali úlohu Vlasovců a pozdější rozhovor Novotného s ruskými novináři. Nebudu se k tomu už vracet, ale Novotný si tím zajistil nehynoucí památku a pokud se to někdy zase otočí a náš současný protektor nás prodá zase Rusku, tak bych řekl, že novodobý Smerš odvleče Pavlíka na Sibiř  v prvním dobytčáku. Oni tam v Moskvě mají dlouhou paměť a neodpouštějí.  Je úplně jedno, kolik Pavlíkovi v té době bude a jak moc se bude kát. 

Já ale dneska chci psát o tom, kterak se Pavlík Novotný projevil ve vidlákovské komunální politice. Já si s ním totiž osobně vyměnil pár fejsbůkových statusů a mohu s klidným svědomím tvrdit, že to byl právě on, který poskytnul předchozí starostce medvědí službu a radil jí tak dobře, že uspíšil její konec ve funkci. 

To bylo tak: 

V předchozích volbách výrazně vyhrálo uskupení Živý Vidlákov. Šest zastupitelů z patnácti. Víc než třetina. Výhra jak bejk.  Současný starosta skončil v opozici jako druhá nejsilnější strana se čtyřmi zastupiteli. Pak jsme tam byli my - ČSSD (ano, na komunální úrovni jsem nestraníkem za ČSSD). Měli jsme dva zastupitele. Pak tam byl Enfant terrible místní politiky rovněž se dvěma mandáty a jeden mandát zbyl na člověka, který starostku bezmezně obdivoval a bil se za ní dokonce i v době, kdy bylo jasné, že je holka úplně v háji. 

Paní starostka utvořila koalici s oním Enfant Terrible a se svým obdivovatelem. Pohodlná většina devíti křesel. My a současný starosta jsme skončili v opozici. Enfant Terrible se stal místostarostou, obdivovatel samozřejmě obdivoval zadarmo. 

Uplynulo půl roku a ukázalo se, že Enfant Terrible doslouží svému jménu. Byl nesnesitelný. Byl dokonce schopný podávat trestní oznámení v podstatě sám na sebe. Nechal policii vyšetřovat akce, které měl jako místostarosta na svých bedrech. Nebyl ochoten se domluvit s nikým na ničem.  Dopadlo to, jak muselo - starostka ho nechala odvolat k čemuž se na zastupitelstvu našlo dost ochotných. 

Tenkrát jsme tam všichni seděli a čekali jsme, jakpak to má paní starostka zařízené. Kohopak z opozice přesvědčila/koupila? Bez Enfant Terrible a jeho dvou mandátů už starostka neměla většinu. Všichni jsme měli nějaké tipy. Každý myslel  na někoho jiného - to víte v komunální politice je stejné množství antipatií jako v parlamentě. Skutečnost ale nakonec všechny naše tipy smazala, protože se stalo to, co jsme si nikdo nedovedli představit. 

Ona to neměla zařízené nijak.  Ona prostě nechala svého místostarostu odvolat a pak teprve zjistila, že nemá většinu pro zvolení nového.  

Dál už to pak nabralo směr ala Pekarová Adamová - všichni byli zlí, měla z toho všeho pocit marnosti, byla patřičně zděšená a znechucená přístupem k sobě... a druhý den se na jejím profilu začaly objevovat různé denunciace - různé domněnky jak opozice defrauduje peníze, jak mají spoustu důvodů být proti ní, jak všichni lžou a tak podobně. 

Tehdy jsme si jako místní buňka ČSSD založili fejsbůkový profil, abychom mohli vydávat nějaká stanoviska a odrážet útoky o komplotech, abychom vůbec dokázali nějak reagovat. To víte, my jsme vesnice, tak jsme do té doby veškerou agitaci dělali normálně při pokecu v hospodě. Asi vás nepřekvapí, že správcem tohoto fejsbůkového profilu jsem já. 

A právě v té chvíli začíná můj řeporyjský příběh. V tehdejších ohnivých fejsbůkových diskusích se najednou objevil starosta Řeporyjec a začal naší starostce pomáhat. Přesně tím způsobem, jak on to umí. Všichni byli píče, zmrdi, hajzlové, podprůměrní politici, šášulové, hlupáci, idioti, imbecilové, debilové, korupčníci. 

Já jsem v tehdejších diskusích poukazoval na jedinou věc - když jsou všichni svině, zmrdi a parchanti, s kým sakra starostka chce udělat koalici? Vždyť spolu s Řeporyjcem urazili úplně všechny, na všechny nakydali nějakou korupční špínu, jak si mohou myslet, že pro ně kdokoliv zvedne ruku? Vždyť se postarali o to, aby to pro každého zastupitele bylo osobní. 

Pak nastala další schůze zastupitelstva, kde se moje slova potvrdily. Nikdo pro jejího kandidáta na místostarostu nezvedl ruku. Jen byla odvolaná rada města. Ovšem starostky se nikdo ani nedotkl. Nezazněl žádný návrh na její odvolání. Jen to začalo vypadat tak, že se všichni, které sehnala do houfu, domluví a navolí jí novou radu.  Schůze ale byla ukončena bez výsledku. 

Druhý den jsme se dozvěděli, že starostka rezignovala. Další den jsme se dozvěděli, že chtěla vzít rezignaci zpět, ale tajemnice jí vysvětlila, že to tak trochu nejde. Že samospráva není holubník.  Město tak bylo bez vedení a další schůze zastupitelstva bude jasně volební, kde starostka může klidně kandidovat znovu, ale bez zvednutí rukou pro ní se to neobejde. 

Následující týdny pak stály za to. Řeporyjec se angažoval ještě víc a na starostčině fejsbůku se začaly objevovat stále větší perly - kdy jí psal sáhodlouhé příspěvky někdy v noci nadopovaný trávou a alkoholem a sám to "drze přiznával". A všichni ve městě si to postupně přečetli. Přečetli si to i zastupitelé za starostčin Živý Vidlákov a dopadlo to jak to dopadnout muselo. 

Zatímco bývalá starostka pomocí Řeporyjce dšila síru a špínu, zatímco nadávala, zapojovala do věci i policii, zatímco jí Řeporyjec psal o tom, že všichni ve Vidlákově jsou kurvy, budoucí starosta zatím obešel všechny zastupitele, dal jim přečíst ty fejsbůkové výšplechty, vysmál se jim, koho si to zvolili za lídra, barvitě jim popsal, co si o nich myslí veřejnost a na závěr se všech zeptal, jak by to chtěli dělat dál. Pak dal všechny ty možnosti dohromady, upekl z toho program a na dalším zastupitelstvu byl hladce zvolen starostou. Obešel se bez onoho Enfant Terrible, protože s ním by se fakt spolupracovat nedalo, obešel se bez hlasu starostčina obdivovatele, protože ten stál neochvějně a zadarmo na její straně, ale sehnal si jednoho jejího zastupitele, který po tom slovním průjmu od Řeporyjce nechtěl být  za úplného debila.

Mimochodem, tehdejší slovní průjem byl tak obrovský, že ve vidlákovské politice stmelil dávné dlouhodobé politické nepřátele a minimálně do voleb příští rok existuje všeobecná shoda, že jinak se to u nás řešit nedalo. A starostce postupně odpadávali další zastupitelé... 

Pak se ukázalo, že Řeporyjec starostce radil od začátku. Že se s ním znala už déle a že má nějaké podivné charisma a na ní to zapůsobilo. A tak dělala všechno, co řekl, i když každému muselo být jasné, že to špatně dopadne. Ale až do hořkého konce neochvějně postupovala podle jeho příspěvků, všechny naštvala, urazila a odradila. Ale dodnes si myslí, že za to mohou všichni ostatní, protože jsou kurvy. 

Já jsem si z toho udělal o Novotném následující úsudek: 

1. Ten chlap umí být strašně vulgární, ale dělá to spíš na efekt. Umí být i normálně slušný, pokud má pocit, že to pomůže víc. Když jsem mu v diskusi v klidu oponoval, zanechal píčení a zkoušel to slušně, protože vedle mě vypadal jako přílišné prase. 

2. Má nějaké podivné charisma, které na někoho prostě působí. Jeho styl je natolik překvapující, že mu v mnoha případech přináší úspěch i nekritický obdiv. 

3. Přes jeho buldozerický přístup není vidět, že má i hodně nepřátel. Jeho nohsledi naprosto ovládají veřejný prostor okolo něj, takže to vypadá, že má samé úspěchy, ale ve skutečnosti dost pochybuju, že ho v Řeporyjích zvolí znovu. Jen to prostě nikdo neříká nahlas a nikde neexistuje fejsbůková skupina "nesnášíme našeho starostu". 

4. Ničemu co říká, nevěří. Názory se mu dělají v noci s jointem. Nemá žádné zábrany, nic mu není svaté, klidně bude od zítřka Rusko milovat, když mu to bude připadat jako dobrý nápad. To co dělá, dělá pro efekt a myslí si, že bulvárem uspěje vždycky a všude.  Navenek vypadá velmi úspěšně, ale tajná volba do obálky za plentou už tak přímočará nebude.

5. ODSce ho přeju. Doufám, že bude kandidovat do poslanecké sněmovny a doufám, že se tam dostane. To bude největší gól, až bude stát vedle Fialy a pan profesor s ním bude muset vyjít. Bude zajímavé vidět, jak právě s tímhle člověkem bude skvěle fungovat celé to líbodémo uskupení.  A doufám, že se mu svým přístupem podaří něco podobného jako ve Vidlákově - stmelí proti sobě dávné opoziční nepřátele a zajistí jim úspěch ještě dlouho poté, co už sám bude na smetišti dějin. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (119 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Skoro to vypadá, že vykrádáte Koukolíka. Pavlík je opravdu deprivant ve vzpouře. Já, cynik, ho ODS přeji.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

P

Průměrný počet slepic: 1.8 (25 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

jedinej deprivant jsi tady ty, troubo...

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavonožec je deprivant? No vidíte, já jsem ho považoval dosud za obyčejného otravného hňupa...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

J

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pyjáti nebo pekari? A funkci dostals?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strejdo, nekradou mi nápady a myšlenky - jen toho cynika bych nahradil psychopatem.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Proč si myslíte, že nejsem cynik ale psychopat?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

já to samozřejmě vím, blbíš

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blbíši, víme to oba, ale ruku na srdce, proč to vyřvávat do světa. Takové věci se tutlají. Všimněte si mého chování vůči jistému nejmenovanému b.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

... jasně, příteli, jak tehdy, tak i nyní:
sleduji, všímám si, pamatuji si a ... a zapisuji si!
Prostě, furt ve střehu
blbíš

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagra for young men <a href=" https://viagracnd.online# ">paypal payment for viagra dryzlxo</a> - low cost viagra generic
https://viagracnd.online# viagra before and after
how much it cost viagra <a href=http://viagracnd.com/#>where i can get viagra in sydney</a> viagra online via paypal

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

generic amoxicillin over the counter <a href=" http://amoxicillinamoxilcheap.com/# ">buy amoxicillin</a> - generic amoxicillin cost

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 18mg <a href=" http://ivermectinon.online# ">ivermectin for humans</a> - ivermectin tablets uk

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

stromectol order online <a href=" https://ivermectinon.com/# ">ivermectin for humans</a> - stromectol ivermectin buy

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ed vacuum pump <a href=" http://prescriptiondrugson.com/# ">prescription drugs online without doctor</a> - vacuum therapy for ed

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy lexapro brand name online <a href=" https://lexaprognr.com/# ">lexapro</a> - brand name lexapro from canada

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

price canada lipitor 20mg <a href=" http://lipitorgnr.online# ">buy lipitor</a> - generic lipitor prices

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

cialis 20 mg cheap <a href=" https://cialisgtr.com/# ">cialis no prescription canada</a> - 36 hour cialis mg

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy clomid 50mg <a href=" http://clomidgtr.com/# ">generic clomiphene</a> - clomid purchase online

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

order clomid online <a href=" https://clomidgtr.com/# ">cheap clomid</a> - clomid alcohol

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagra from canada <a href=" http://viagragtr.com/# ">viagra without a doctor prescription usa</a> - over the counter viagra

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

propecia.com <a href=" https://propeciaizi.com/# ">propecia generic</a> - propecia hair

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://buystromectolon.com/>can you buy stromectol over the counter in tijuana, mexico</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

prednisone buy <a href=" http://prednisoneizi.online/# ">prednisone generic</a> - buy prednisone without prescription paypal

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

generic propecia for cheap without precscription <a href=" https://propeciaizi.com/# ">propecia</a> - where can i buy propecia

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

best ed treatment <a href=" http://canadarxmgz.online# ">canadian approved online pharmacies</a> - top ed drugs

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

order viagra online <a href=" http://viagramgz.online/# ">viagra without a doctor prescription usa</a> - best place to buy viagra online

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

how to cure ed <a href=" http://canadarxmgz.com/# ">best canadian mail order pharmacies</a> - levitra without a doctor prescription

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy erection pills <a href=" https://canadarxmgz.com/# ">weight loss pills from canada</a> - prescription drugs without doctor approval

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 3 <a href=" http://ivermectincovi.com/# ">buy ivermectin online</a> - ivermectin lotion price

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 6 mg tablets <a href=" https://ivermectincovi.com/# ">ivermectin for humans</a> - ivermectin price canada

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buylasixshop.com/ - lasilix where to buy non precription

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic