Jednou to přijít musí

Autor
Štítky

Navalnyj opouští kliniku, mizí nenadále z dohledu všem tajným službám, které se kolem něho motají, sedá do auta a vydává se na dlouhou cestu do Ruska. Přece jenom má ještě pár kamarádů, kteří pomáhají jemu a nikoliv americkým zájmům. Trvá to tři, čtyři dny... Média spekulují o tom, že ho unesly ruské tajné služby, my spekulujeme o tom, že ho unesly americké tajné služby a frajer už je ve stejné cele (nebo hrobě) se Skřípalem a jeho dcerou. 

Mezitím dojede Navalnyj do Moskvy, vyžádá si slyšení u Putina, přijde k němu a povídá mu: "Vladimíre Vladimíroviči, byl jsem vždycky proti Vám a celý svůj život jsem bojoval za jiné Rusko. Bral jsem peníze i podporu od každého, kdo mi ji dal. Ale teď mě chtěli zabít, protože jinak už jsem boji proti vám posloužit nemohl. Otevřelo mi to oči. Odpusťte mi a já budu bojovat za vás a za vaše Rusko." 

Nevím, co udělá Putin. Samozřejmě zná Ježíšův výrok, že v nebi je větší radost nad jedním napraveným hříšníkem než nad deseti spravedlivými. Ale také ví, že jednou zrádce je vždycky zrádce. Přesto bych si myslel, že Navalného nabídku neodmítne. 

Pak už to bude jednoduché... Jako se Savčenkovou. Navalný začne dávat divné rozhovory, začne mluvit o něčem úplně jiném než doposud. Začne dšít síru na své bývalé sponzory, začne rozkrývat síť díky které se stal lídrem svobodného Ruska bez vlivu i voličů. 

Ale než se tak stane, vyklopí úpně všechno ruským tajným službám a bude patřičně poučen s dostatečnou výstrahou, o čem bude prozatím mlčet, protože se to bude někdy hodit. Například se to bude hodit na dostavbu Nordstreamu, aby z ničeho nic američani přestali mít námitky, nebo je měli jen formálně. 

My na Kydech se budeme smát, budeme se ptát Andreje, rk a ostatních elfů, jak se to mohlo stát, budeme si z nich utahovat a samozřejmě nenecháme nit suchou na politicích, kteří se na tomhle nádherně oddělají sami. 

Že je to chiméra?  Jednou to totiž přijít musí. Stejně jako se zákonitě musel objevit Snowden, stejně jako se změnila Savčenková, stejně jako nic z velkých lží nezůstane utajeno, jednoho dne praskne i celá ta šaráda s Novičokem. Jednoho dne to naši demokratiční západní bratři přeženou a někdo z jejich koní se odmítne nechat zabít ve jménu boje proti Rusku a zjistí, že u Vladimíra Vladimíroviče pod dozorem jeho tajných služeb mu bude lépe, případně alespoň zůstane naživu. A kdo žije, ten se třeba i něčeho dožije. 

A v nebi i u Putina je větší radost nad jedním napraveným opozičním politikem než nad deseti leštiči kremelských klik. Stejně jako nebyl odmítnut Snowden (a řekl Vladimírovi spoustu zajímavých věcí, které se nikdy nezveřejní), stejně tak nebude odmítnut ani Navalnyj, ani kdokoliv jiný. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (81 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

byla neřízená střela sama o sobě. O Rusku a Putinovi si pořád může myslet to nejhorší, ale stačilo ji jemně naťuknout, třeba jí pro ukrácení času v base ukázat pár zajímavých obrázků nebo zvukových nahrávek. A ona si do množiny lotrů přidala i pár ukrounských hlavounů (což Putinovi stačilo). A z mučednice, která "vedla kandidátku" a dostávala od Kalousků dýky, byla rázem ... řekněme problémové dítě. Srandovní je pozice bakalhářů - nemohli ze své světice udělat ruskou agentku hned potom, co přetrpěla jejich vězení, tak o ní aspoň cudně mlčeli.

Průměrný počet slepic: 5 (35 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde je Savčenkové konec? Je o ní ticho po pěšině. Je pro ukrofašisty mimořádně nebezpečná, protože je neřiditelná.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obrat N.Savčenkové byl zajímavý. Ikona TOP 0,9 byla v prachu a Tibet je už ohraná písnička.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by kapka z moře (neověřeno)

Trvalý odkaz

... jaká nosná a podstatná témata pro český stát a jeho ekonomiku tihle miláčci kavárny řeší ve veřejném prostoru. A ještě se najde dost vyfoukaných hlav, které jim to ve volbách naházejí. Boj s terorismem v Afghánistánu (v reálu podíl na nelegální okupaci cizího státu), boj za demokracii na Ukrajině (v reálu podpora fašismu) nebo údajní vězni či oběti svědomí Skripal, Navalnyj, Savčenková. A vždycky se jim to nějak zvrtne, protože ve skutečnosti podporují úplné magory, v lepším případě neschopné či odepsané nuly. Jakpak že se jmenuje ta jimi tolik obdivovaná barmská nositelka Nobelovy ceny míru? https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/nositelka-nobelovy-ceny-m…

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta běloruská žena z domácnosti taky asi odmítla podpořit svým vlastním životem vytvoření té správné západní demokracie a raději vyfičela do bezpečí

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Jj a taky byla příkladnou vlastenkou s bydlištěm a rodinou v pobaltí.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

dýchám z plných plic
už mám tělo prosté jedu
vysvětlit si nedovedu
Litviněnka bez vlasů.
Vrah je králem mamlasů.
Nervový to jed
maže se jak med
na vzduchu prý rychle prchá
z flakonu tek - je to mrcha.
Dík Andělo za léčení
dej tu nové povlečení
já už radši mizím
než úplně zmizím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

novou oběžnou dráhu"

(...) Projekt Navalnyj vypustili na novou oběžnou dráhu. Jeho nelze do Ruska pouštět. (...)

(...) a dnes přišla chvíle k vyvedení Navalného na nejvyšší dráhu mezinárodního známého opozičníka vůči Putinově režimu. Tak zvaná „domnělá otrava“ je jedním ze způsobů řešení takového úkolu, plus k tomu mu umožňuje přidat aureolu nevinné oběti krvavých čekistů (...)

(...) Důkazy otravy nejsou důležité, přestože je lze načmárat. Důležitá není ani přesvědčivost, protože objednatel se nechystá nikoho přesvědčovat. Tak zvaná otrava Navalného je potřebná jako mediální obraz a politická funkce. (...)

(...) Je třeba přemýšlet, jak zneškodnit tento projekt, který ze hry na sociálních sítích přerostl v politickou hrozbu, která je příštím krokem tohoto projektu. A ten není vyhlášen samotným Navalným, ale jeho autory prostřednictvím New York Times – je to návrat Navalného v zájmu pokračování boje proti režimu, ale už s novým statutem. On se předběžně setká s lídry západních zemí, poskytne sérii rozhovorů hlavní masmédiím, a vrátí se jako vůdce „svobodného Ruska“, uznaný světovým společenstvím, bez milionového auditoria. To už není Kasparov, Němcov, Kasjanov – to už je úplně jiný rozjezd. (...)

(...) Zřejmě je to sázka na jeho legitimizaci jako figuru rovnou Putinovi, ať to vypadá jakkoli komicky. (...)

(...) Správnější by bylo nepustit Navalného do Ruska a označit ho za zahraničního agenta (...)

https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2020/09/17/450-projekt-navalny…

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Podle mě právě o tohle jde - o:
"... návrat Navalného v zájmu pokračování boje proti režimu, ale už s novým statutem. On se předběžně setká s lídry západních zemí, poskytne sérii rozhovorů hlavní masmédiím, a vrátí se jako vůdce „svobodného Ruska“, uznaný světovým společenstvím, bez milionového auditoria. To už není Kasparov, Němcov, Kasjanov – to už je úplně jiný rozjezd..."

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Hmmm...zajímavá konspirační teorie . Ovšem kdo zde tedy společně dýchá ? Komu to poslouží (respektive jakým zájmům) ?
Přemýšlejte, fabulujte, dohledávejte, zdrojujte, nikoho neživte.
Já jdu raděj na houby, maucta.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, ale mnoho je plesnivých, i ty mladé.
Málo se na (arci)biskupství žehnalo. O to víc se těžilo a bránilo se vject ke kraji lesa , i invalidům (to nebylo ani za komoušů či za Hitlera...možná za Habsburků ?).

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

za Kazatelnami a na Orlíku. A mezi Karlinymi kameny a Jelením kamenem.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pokud by se gosudar řídil doporučením v článku, prohrál by. Zablokovat Navalného? Katastrofa. Z neschopného a neoblibeneho politika by se stal zakázaný disident kterého se bojí sam Kreml. Ten kdo to napsal, by si měl jít okamžitě promluvit s vyšetřovatelem kontrarozvědky, protože dle mého přesně o to jde. Naopak držet si své, je to nejlepší, aby se minimalizovat dopad operace -> mohl být otrávený, vyšetřování probíhá, vidět se není důvod. Může dal působit a dal přesvědčovat 2-5% Rusů, kteří by pro Putina nikdy nehlasovali... Hlavně z něj teď neudělat zakázané ovoce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

chce domů,když mu řekli,kolik bude muset ze svého zacálovat v Německu za zdravotní peci,neb tam není pojištěn

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti samozřejmě cálovat nemusí. Nebo snad Tymošenková za německé Lurdy něco platila , z vlastní kapsy ?
Takhle kdyby otrávili Vás......nebo mě. ...
To bychom si asi pořádně rozmysleli, jestli nás mají léčit např. v USA. To bychom taky mohli se pak zdraví octnout na ulici, s obrovskýma dluhama.

Naštěstí nás dva nikdo otrávit nechce, krom např. berrnarda - těmi svými slinty. A na to stačí mírná dávka ignorování, netřeba nejlepšího zdravotnictví na světě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

A hele! Koukám, že jsem si zde vytvořil kamaráda. Kdepak, na to jsem dobrej, to mi jde celý život.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co mu asi řekne Putin,rozmysli si,pro koho pracuješ,jak přestaneš pro CIA pracovat,tak se jim ta otrava povede a já to vím.
Tohle bylo o nich pro tebe varováním,proto bude pro tebe lepší,když se uklidíš na Severní pól a budeš počítat lední medvědi.
Jak jsem už psal,Navalnyj byl otráven novou látkou s Anglické laboratoře a tu látko Rusko nezná,nemá ani protilátku,proto byl převezen do Německa,převézt ho do Anglie,to by opravdu,nebylo taktické.
Jenže,dění kolem Nord-Streamu nabírá obrátky,Němci sklopily hlavu a to není daleko k úklonu.Jak to někdo psal,Němci musí odebírat zkapalněný plyn,který budou dodávat nám a pro sebe budou odebírat,levný Ruský plyn.
,

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jaksi samo, že. Tak nějak se sami od sebe uvolí, že už ne ta koncentrace moci a její takto takřka zákonité projevy (například imperialismus uchvacující ruské zdroje).
Tak se to. Ono se to.
No a my si zatím počkáme a mezitím je budeme tak jaksi svobodně a demokraticky volit a dávat jim tu moc a tak i ty obrovské možnosti (aby se " to neto" a aby " si to neto"). Jak v blázinci.

Ha, ha , ha...někdy mi tady vskutku připadá nejrozumnější sasín. Navíc se nikdy moc nerozepisuje, neokecává to.....nevykecává se z toho.

Prvními signály celospolečenských profašistických realných projevů bude, až se najatá a zfanatizovaná luza bude chtít vypořádat s "neomarxisty", " komunisty", " socialisty" apod., kdy tito budou označeni za viníky (vpravdě půjde o koziolky ofiarne, šturmovat se samozřejmě má na sponzory a otrokáře luzy - obecně pak na ty, kteří selhali mocensky, nebudu ten nejdůležitější sektor " národního" hospodářství jmenovat). Půda je v některých zemích již připravena, odnárodnění československé například proběhlo tak, že ani Hitler nedokázal více, ani v těch jeho nejvlhčejších snech nešlo mu to tak po másle , jak k tomu došlo za Havla. Rozbité jižní Slovanstvo obdobně. Muslimské beranidlo je připraveno, hodně záleží na ruské páté koloně. Mezinárodní mírové hnutí nula (na rozdíl od gretenismu či kosmopolitického šovinismu), jaksi " se to".
Chce to krizi, pořádnou krizi, aby byly odhozeny poslední zbytky sounáležitosti lidské a byl znovu přijat (respektive prohlouben) korporativně-fašistický model , zdánlivě to soukmenovecký (eurounijní ?), vpravdě však naprosto antagonizující, zvířecí, barbarský. Lidé stejně už nezakrytě volají po vůdcích, nikolivěk po myšlence. Natož po nějaké rozumné myšlence. Takže stačí vůdce s myšlenkou na kterou budou slyšet ? Zavrtění Navalným se ale ukázalo být slabé, vrtění uprchlickým beranidlem selhává, co tak polská karta (později samozřejmě se Polsko znovu rozdělí, o to tady mj. jde také), spolu s ukrajiínskou ?

Dokonce i tady - v těch plácalistických pseudodiskuzích panuje model konkurenční, je třeba hlavně oponovat, kritizovat, rozbít na padrť své názorové nepřátele, zvítězit nad nimi, PORAZIT je (viz např. Broch : Teorie masového šílenství). Tady " se to " a si to" neplatí, tady existuje vysoký stupeň angažovanosti a je vyjádřen bohatou slovní materií....a posléze slepicemi.
:-D))

K čemu je individuu druhu Homo sapiens consumensis když sice už moc dobře ví...ale když už vůbec nejedná ? Potažmo jedná v otázce kolektivní bezpečnosti individuálně. No k čemu asi....asi k navalení se. K otravě sebečokem.

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

co chtějí někteří diskutující ( Chlor, Sasín) sdělit, je opravdu velmi těžko pochpitelné. Snad jen chtějí říci, že lidé jsou blbí a všechno je v prdeli. Na to by ale stačilo méně slov.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máš recht.
Radši si zajdi na jedno, nač si lámat hlavu s něčím, k čemu tě nevychovali..

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Neomarxisti, komouši a socialisti mohou za to, co se na nás dnes valí.
BLM, LGBT+, MeeToo, boj s klimatem, multikulturalismus, politická korektonst, to všechno valej levičáci.
Vy mi tady krapet připomínáte scénku ze Života Briana od Monty Pythonů.
"Co nám Římané dali? Teda kromě zdravotní péče, kanalizace, vodovodů, silnic a že je konečně v ulicích bezpečno. Kromě tohoto nám nedali nic! Pryč s Římany!"
U vás si za Římany zaměním kapitalismus. Ale nenadávejte mě, to byli Pythoni.

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

Podle Vašeho příspěvku bych se klidně vsadil, že by jste jen ztěží definoval pojmy jako levice, pravice, kapitalismus atd.
Vysvětlte mi, když jsme byli za socíku, tak jsme nepochybně byli pod vlivem marxismu (nebo ne?) a přesto se žádné z Vámi jmenovaného (BLM, LGBT+, MeeToo, boj s klimatem, multikulturalismus, politická korektonst) ani v prenatální formě neobjevovalo, Tak jsme buď nebyli marxisti nebo je celý pojem neomarxismus naprostý blábol k zmatení plebsu (což se zhusta daří). Tak jak to je?

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

... nebudou chtít nikdy přiznat, že jsou to ve skutečnosti všechno jejich dítka. A že hlavně liberalismus s levicí nikdy nebude mít nic společného. Liberalismus totiž ze svého základního principu bude vždycky pro kapitalismus.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

"levice, pravice" a vy tyto pojmy definovat dokážete? Schválně, zkuste to.

Průměrný počet slepic: 1.6 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vše, co usiluje o rovnost ve všech oblastech, s výjimkou nerovnosti přirozené (s ohledem na věk, pohlaví, inteligenci atd.), je levicové. A přirozená nerovnost v rámci levice nikdy nezakládá jakékoli podmínky pro nerovnost politickou či sociální ani nic takového nelegitimizuje. A vše, co prosazuje jakoukoli formu nerovnosti politické či sociální, je pravicové. Tímto klíčem lze velice rychle a přehledně rozklíčovat celou politickou scénu. Zjistíme, že levicové nejsou ani strany, které to mají v názvu. A rozhodně není levicové nic liberálního, protože ačkoli se ohánějí na vše strany zrovnoprávňováním kde koho, činí tak na základě podpory kapitalismu (a tedy ekonomické nerovnosti) a navíc se pokoušejí některým menšinám přiznávat větší práva než ostatním (porušování principu sociální rovnosti). Všechny ostatní charakteristiky přisuzované levici či pravici jsou už spíš jen kolorativní.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Ono je fakt, že dnes v tom může člověk mít slušný maglajs.
Antifa je vlastně ultralevice, ale chovají se vyloženě fašounsky. Tak a teď se v tom někdo vyznej.
Ze slova "pravičák" se dnes díky médiím stal vulgarismus. Hodně lidí si pod tímto názvem hned představí hajlujícího nácka. Ne člověka, který se spoléhá sám na sebe a neočekává pomoc od státu.
Jenomže jsem tady vlastně zmínil ten nacismus. Nebyl on to "národní socialismus"? To mi připomíná, že jsem nedávno četl zajímavý rozhovor s chlapíkem, který přežil Osvětim. Jeho mamka, ani taťka ne. A on říkal, že slovo "nacista" poprvé slyšel tam. Že je zajímavé, že žádný jiný národ podobnou berličku nemá. Britové rozbombardovali Drážďany, Rusové znásilňovali v Berlíně, Češi vyhnali sudeťáky, ale zločiny, které spáchali Němci, tak ty vlastně Němci nespáchali, ale nacisté to byli.To jen tak na okraj.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

... které si kde kdo vetknul do názvu, a pak v tom mít opravdu slušný maglajs, nebo se dívat, co kdo v reálu dělá a pak v tom mít celkem pořádek. Tedy pokud bude člověk věřit, že církev byla celé své dějiny křesťanská, tak pak bude i věřit, že hlavní ideou křesťanství je mocenské ovládání lidí, dogmatismus a hromadění majetku.

Ad "národní socialismus" - ve skutečnosti si měli říkat třeba teutonský kmenový korporativismus, což by mnohem lépe vystihovalo základní princip jejich fungování. Tedy v čele silný vůdce, kolem něj kasta vyvolených árijců, kteří nad ostatními vynikli v boji a zbytek společnosti se oddaně podřizuje jejich moci. Fašismus není nic jiného než fanatické hierarchické sjednocení se pod idejemi hlásanými prozřetelností vyvoleným vůdcem. Každý Němec se vnímal jako víc, proto měli všichni privilegované postavení (to bylo v jejich názvu to "sociální"), ale v rámci jejich "říše" fungovala striktní mocenská hierarchie, která oceňovala právě onen fanatismus a fyzickou sílu (SA, SS, HJ atd.). Já tedy v tom levicového nevidím vůbec nic. Zvlášť když to celé financovaly velké korporace, kterým na oplátku byla dána možnost využívat otrockou sílu "podlidí", tedy neuznaných ras.

Jako pokaždé, když slyším o tom, jak někdo "neočekává pomoc státu", musím se jen smát. Stát ve skutečnosti zajišťuje všem tolik věcí, které si ani neuvědomují, že by vůbec nemusely být, že je ta fráze úplný nonsens. Každý potřebuje stát a každý ho využívá jeho dobrodiní v obrovském množství. Už jen to, že lidé ke svému podnikání využívají toho, že život není bojem o holé přežití a lidé tedy mají čas, prostředky a chuť utrácet za něčí zboží nebo služby, je věc, která se rozumně nedá nijak vyčíslit. Moderní společnost je docela šíleně sofistikovaný systém, v němž jsou všichni odkázání velkou měrou na stát a jeho fungování. Pocit tzv. samostatnosti a nezávislosti je jen iluze. Tím vám nechci narušovat vaše pravicové vidění světa, ale "méně státu" je při současném stavu civilizace a společenské dělby práce nerealizovatelná utopie. I někdo, kdo by se rozhodl žít zcela v ústraní s tím, že si všechno tzv. zařizuje sám, je pořád jen chráněncem toho, co všechno zajišťuje stát. Už jen tím, že ho ostatní víceméně nechají v klidu být.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

citace: "když slyším o tom, jak někdo "neočekává pomoc státu"o tom, musím se jen smát. Stát ve skutečnosti zajišťuje všem tolik věcí, které si ani neuvědomují, že by vůbec nemusely být.
Tímto jste mě zase pobavil vy. Jsem od roku 92 osvč, nikdy jsem od tohoto státu nic nedostal, akorát buzeraci, nedávno jsem to zde psal, když spočítáte veškeré daně, přímé i nepřímé, tak zjistíte, že vám tento dobrotivý stát ukradne půlku, páč on je přeci moudřejší, než vy a on ty peníze pak správně přerozdělí. Jasně, nějaké potřebuje, na údržbu silnic, na potřebné úředníky, policajty je potřeba zaplatit, hasiče, to beru. Ale za chvíli vám nebude brát 50%, ale třeba 70.
Hele, tak mu pošlete celou výplatu, on se o vás pak určitě postará. Přeji mnoho štěstí.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Takže infrastrukturu jste si vybudoval sám, zajišťujete si mír a pořádek, zdravotnictví, to, že vaši zákazníci umějí číst a psát, že je úroveň všeho a všech kolem taková, že vůbec můžou využívat to, co jim nabízíte, vytvořil jste si a vymáháte právní rámec, v čem všechno probíhá a zajišťujete si asi tak milion dalších věcí. A samozřejmě jste i vymyslel po teoretické i technicko-praktické stránce všechno, co používáte, a vůbec nikdy jste nevyužil ničeho, co stát zajišťuje v rámci bezplatného školství. Bude stačit ještě jedna karanténa a dost možná budete rád, že má stát jisté mechanismy, jak nenechat většinu takto postižených umřít hlady a zároveň i zajistí, aby peníze, které za své služby či výrobky obdržíte, budou mít vůbec nějakou směnnou hodnotu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já nezpochybňuji to, že stát na infrastrukturu potřebuje nějaké peníze, které by se měly spotřebovat na věci, které si jednotlivec sám nedokáže zařídit. Pouze mi přijde, že si jich bere čím dál víc a že fůru z nich promrhá na fičoviny. A furt má málo, takže zase utáhne šrouby. Ale furt je to málo, tak si půjčí. Vaše děti, nebo vnoučata to zacálují.
Toto se vám fakt líbí?

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

... ale rozkrádačky zcela konkrétních lidí a skupin, například politických stran. Stát nikde nemá zákony stylu, občane, já tě okradu, a ty drž pysk. Tohle není vina státu, ale nastavených pravidel v rámci tzv. demokracie. Stát za minulého režimu neměl fakticky žádný vnější dluh, naopak sám byl věřitelem. Existoval dluh vnitřní, ale ten byl opět způsobený špatně nastavenými pravidly a mantinely. Takže jsem všemi deseti pro to, klidně nadávat na stávající politický systém či právní rámec, ale nadávat samotnému státu je nesmysl. Stát prostě potřebujeme a zajišťuje nás víc, než si většinou dokážeme domyslet. My jen potřebujeme fungující stát, ale to prostě není "méně státu". Méně státu měli, vlastně úplně nejméně, co to šlo, například v Somálsku a opravdu si nemyslím, že by to byla země zaslíbená.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Já, když vydělám za den 4 litry a na všech možných daních státu odvedu 2, tak mi přijde, že by mu mělo stačit 500 na tu údržbu a ten zbytek, že já dokáži utratit smysluplněji.
Ono z veřejných peněz se vám utrácí parádně. Cyklostezky, po kterých nikdo nejezdí, výborný byl ten nápad (naštěstí z toho sešlo), že bychom zaplatili dětem obědy. Z našich daní bychom zacálovali obědy děckám, jejichž dodiče na ně nemají, protože ty soc. dávky už prochlastali. No, tak hákujte, aby dostaly 4 knedlíky a rajskou.
Mi říkal kámoš, dlouholetý důchodce, že se mu líbí ty slevy na železnici. Já na to, že mu věřím, mě by se taky líbilo, kdyby v hospodě točili zadáčo. To bych tam chodil denně i se džbánkem. Jenomže by to někdo musel zaplatit. Hádejte kdo?
Pokud budete doma sedět na prdeli a jednou měsíčně si někam zajdete pro příspěvky od státu, tak vy to platit nebudete. Pokud budete hákovat a vydělávat, tak už vás očešou. A běda, pokud zjistí, že jste něco kousek ulil. Jste lump. A s lumpama my se nemažeme.
Fakt furt věříte tomu, že ten stát je ten nejlepší taťka, který se o vás postará? Tak jen, aby jste nebyl ve stáří rozčarován.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Já jen zas říkám, že to není chyba samotného stát, ale politického systému v něm, který tohle umožňuje. Kdyby tady nebyla všemu nadřazena ideologie pravdismu-láskyismu, tak tu ze svých daní například nesponzoruji soukromé kapsy provozovatelů tzv. sociálního bydlení, kteří pronajímají neobyvatelné ruiny spoluobčanům za naprosto nadstandardní částky, protože vědí, že sociální systém jim to zprostředkovaně přes spoluobčany zaplatí. A takových libůstek je tu hafol. Jenže pořád jsou jen výsledkem konkrétního nastavení právního a ekonomického prostředí konkrétními lidmi. Idea státu je abstraktní věc. I stát samotný je abstraktní konstrukt. Mimochodem, nikdo jiný než stát vám nedá legitimní a legální moc to všechno špatné změnit. Já se s vámi shoduji v tom, že je spousta věcí extrémně špatně nastavena. Problém ovšem je, že jsou tak nastaveny konkrétními zájmovými skupinami schválně.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

My se možná nakonec shodneme. Mám kámoše, ten koupil pár barabizen na mostecku a pronajímá byty cigošům, kteří nehákují, nic nevydělají, ale on je spokojen, jelikož ty nájmy mu zaplatí stát. Takže vy, já, Vidlák i ten Chlor asi přispěje. A je lump ten můj kámoš? On neobejde jediný zákon, vše je ofiko. Ale asi oba cítíme, že je na tom něco špatně. Kdo za to tedy může?
A jsme u jádra pudla. Čím dál víc socialističtější stát. Tak to vidím já.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doporučuji vám si přečíst základní dílo, na němž je myšlenka politické levice dodnes konstituována: https://www.databazeknih.cz/knihy/o-puvodu-nerovnosti-mezi-lidmi-63474 Pak nebude třeba klást poměrně zbytečné řečnické otázky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

uživatel rk.
Tak ti to definuju, popíšu po našem. Levice sou levé svině a pravice sou pravé svině.

Levé svině obchodují s prací otroků, keré nahánějí k robotě. A pravé svině je už jen kasírují přes bankocetle. A blboni jim dělaj střední třídu. Ofšem kerou už dnes nepotřebují ani pravé ani levé svině. Už jedou legálně na dluh a tak není potřeba se s howadama zabejvat. Jen kokoti co eště berou jejich drobky ze stolů si myslí, že to berou zásluhově.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Na todle on ještě nemá rozum.
Jsou i tací , co tvrdí, že i Blízký východ rozvrátili socialisti a marxisti. A že socialisti a marxisti sem pak vozí ty uprchlíky. A další socialisti a marxisti (např. Mutti z pravicové CDU) je začleňují a živí.
Až vám spadne na hlavu atomovka z Vajthauzu, nebo coby odpověď na ni z Kremlu....tak vězte, že na vině jsou taky neomarxisti.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Kdo rozvrátil Blízký východ nevím, ale slyšel jsem, že se někomu poslední dobou daří to tam zlepšit. Spojené Arabské Emiráty navázaly diplomatické styky s Izraelem, teď se k nim přidal Bahrajn a zásluhy na tom má nějakej Trump. A ten mi teda jako neomarxista moc nepřipadá.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

tak musím říct, že jsem sionista. Když jste tady před pár měsíci pomlouvali Izrael, Vidlák ho přirovnal k fašistickému Německu, tak jsem se skřípěním zubů držel hubu, jelikož jsem tušil, jak by dopadlo, pokud bych se do diskuse zapojil.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

A nedá mi to, abych v této oblasti ještě nepokračoval. Ale s tématem levice pravice už to nemá nic společného.
Jsem kdysi četl blog nějakého doktora, který dělal v nemocnici v Tel Avivu. A byli na obědě, puštěnou televizi a tam zrovna dávali, jak se nějaký pokračovatel toho proroka, co šukal malé holčičky, vyhodil do luftu a vzal s sebou půl autobusu. Židovští lékaři začali tlouct hrnky o stůl a arabští sklopili zrak. A ten Čech se pak s tím jedním Arabem bavil a on mu říká, že s tímto nesouhlasí. Tak on proč prý svůj nesouhlas nedá najevo nahlas? Proč? Protože mám ženu a čtyři děti a vy neznáte Palestince.
Ale známe. Vždyť je z evropských fondů, z našich daní, platíme. Aby si mohli pouštět draky na Izrael, zmrdi.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Pokud však nemáš matinku z familie obřezaného, tak ti nepomůžou ani pejzy nebo holý šulín.

Já a pomlouvat Izraela Finkelsteina ?
Tos asi musel být ožralý, já ho rád čtu.

Neboj se, zapoj se. I kdyby to mělo být formou samomluvy, tady se to tak nebere jak u vás - pinochetistů či sionistů.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ale máš recht. Moje babička byla židovka a tam se to dědí po matce. Měla dceru, takže ta také židovka. Ta porodila mě, tudíž též prý žid. Máš něco proti tomu?
Ale jsme moderní židé, takže předkožku furt mám. Pejzy ne, ty by mě neslušeli.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pejzy by neslušely

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ono to bude složitější. Spolupracovník tajných služeb nemůže jen tak dát výpověď.
Kdyby byla jen nějaká malá známka toho, že se Navalný chystá si popovídat s Putinem, tak se jeho zdravotní stav prudce zhorší.

Zajímavé je, že Navalný odmítl vypovídat před německým prokurátorem. Jelikožse ta celá taškařice je součástí hry o NS2, dalo by se předpokládat, že se z Navalného otravy bude vyvařovat chutná hutná mediální polívčička, že Navalný bude vypovídat, dozvíme se detaily, jak do něj ti Putinovi zloduchové lili ten sajrajt, udělá skvělé okružní turné po evropských politických špičkách a vůbec se polívčička bude přihřívat a přihřívat.
Ale ono o tom zatím vůbec ze strany Navalného není řeč. Záběry z nemocnice, ukazují jak se mu dobře daří, poděkování a zmínka, že se chce vrátit do Ruska.

Vypadá to že měl pravdu Isčenko ve své analýze a že Merkelová se snaží hrát svou vlastní hru, která má protichůdné cíle, než jsou cíle scénáristů celé taškařice.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

se mu dobře daří? V Právu byla fotka s rodinou a je to pěkná troska

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

rána na krku, po kanyle pro umělou plicní ventilaci. Resp. její překrytí gázou a náplastí.
Nemluvě o tom, že člověk po minimálně 14ti dnech v umělém spánku, kdy je vyživován pouze intravenosně, vypadá úplně jinak.

Někdo se z nás pokouší dělat pitomce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Zvětšete si tu fotku. Myslím, že náplast na krku má. Nemluvě o tom, že je není problém mu ji tam lípnout i kdyby kanylu neměl. A to už by byl fakt vrchol neschopnosti kdyby na to zapomněli, když mluví celou dobu o tom, že je nejdřív v kómatu a poté v umělém spánku. Zase tolik je podceňovat přece jen nemůžeme, i když, pravda, s tou flaškou se tedy taky zrovna moc nevycajchnovali.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)