Jen houšť a větší kapky

Autor
Štítky

Soukupovu estrádu s Řeporyjcem a Hřibem jsem si nechal ujít. Barandov běžně nesleduju a večer většinou chci mít klid a ne si jitřit nervy nějakými osobními exhibicemi. Když jsem si přečetl včerejší diskusi, dodatečně jsem se podíval. A víte, že jsem vůbec nelitoval? 

Ano, Soukup nebyl připraven na to, co se stalo. Novotný si v podstatě ovládl prostor pro sebe, Hřib byl arogantní jako vždycky a Soukup se nechal vmanipulovat do přisouzené role, kdy Řeporyjcovi vlastně ještě pomáhal. Ale jinak to bylo úplně dokonalé. 

V této republice je ještě pořád hodně lidí, kteří Novotného neznali. Soukup jim ho přinesl na talíři. Dokonce i můj tatínek se o celém extempóre zmínil. Vlastně to pro něj bylo podobné překvapení, jako když se kdysi od Zemana dozvěděl, co znamená česky Pussy Riot. Teď měl možnost naživo vidět řeporyjského starostu i pražského primátora v celé nádheře se vším všudy. 

Nebylo to v  České televizi, která podobná vystoupení vždycky učeše. Ve zpravodajství tam všichni zpřátelení politici mluví za všech okolností slušně, i kdyby se dala najít jen jedna jediná věta. V české televizi Novotný nikdy nenadává a neprovokuje. Maximálně tak Rusko. To se může. Hřib je v České televizi jak po školení u Špačka. Těžko si o něm uděláte obrázek. 

Soukup to možná nezvládl, ale celý národ viděl Novotného i Hřibovo pravé já. Jak si podávají Foldynu, jak jsou hnusní ba odporní. Jak je proti nim Foldyna i Luzar vlastně úplně normální. Nebetyčná arogance z toho jen stříkala. 

Čím déle jsem se na to koukal, tím víc jsem měl pocit, že si je snad Babiš platí zlatem. I kdyby se guru Mára snažil od rána do večera, nikdy by nesehnal tak dokonalý materiál. Přidejte k tomu ještě mladého Koláře a máte trio, které Andrejovi vyhraje volby do konce života a možná i po smrti. 

Kdybych byl Babiš (a nebo ČSSD a nebo komunisti), tak mi vlastně jen stačí poukazovat na tři věci: 

1. Řeporyjec Novotný = ODS

2. Hřib = Piráti

3. Kolář = TOP09

Volby se neodehrávají jen v Praze, byť by si to mnohé hérečky tak přály. 80% voličů žije mimo velká města. Po shlédnutí barandovského extempóre je to bude vysloveně nutit jít k volbám a hodit do komukoliv, ale hlavně někomu jinému. Novotný má navíc zájem stát se poslancem. Upřímně doufám, že se mu to podaří. Kdybych mohl, sám bych mu hodil hlas. 

Teď je to víceméně jedno. Do voleb je ještě pořád daleko. Až to bude blíž a vylezou nějaké necinknuté průzkumy pro volební a propagandistické štáby, tak to dojde i Fialovi. A fakt se moc těším, až se bude snažit nějak distancovat od chlapa, který má potenciál ODS znovu poslat na samé dno. 

Kalousek měl také dost rozumu alespoň na to, aby před volbami zalezl. Od Koláře mladšího bych ale tolik sebezapření nečekal. 

O Hřibovi jsem psal už dávno, že pražský primátor je z podstaty věci strašně nevděčná funkce, která ve zpovykané Praze ničí volební preference kterékoliv strany. Bartoš jaksi také potřebuje voliče i z vesnice. Jsem zvědav, jak jim vysvětlí, že s Hřibem zase nemá tak moc společného.

A když to vezmu kolem a kolem... před pár lety bylo těžké reagovat na výtky, že Zeman je vulgární a nechová se jako prezident. Člověk na nějaké vysvětlení musel jít od lesa, musel nějak zdůvodnit, že Zeman byl menší zlo a že ho volil se skřípajícími zuby. Každé vysvětlení bylo docela složité, že ho průměrný pravdoláskař nevydržel poslouchat. Dneska, když člověk slyší nadávku na Zemana, stačí odseknout: "Řeporyjec". Soukup nám dodal nový krásný materiál. 

To samé platí pro Hřiba. Pirátský program se v podstatě vytratil pod Hřibovou agendou boje proti pomníkům a když o tom tak uvažuju, kdy jste naposled slyšeli Bartoše mluvit o nějaké legalizaci trávy případně o legalizaci pirátského stahování filmů? Kdy jste slyšeli cokoliv o digitalizaci státní správy? Bartoš občas zanadává na Babiše, že špatně zvládáý koronavirus, ale to mu nikdo nežere. Piráti = Hřib. 

Za sebe říkám jen houšť a větší kapky. Tohle přesně potřebujeme. Nikdo nedokáže člověka ztrapnit tak dobře, jako to dokáže on sám.  Soukup tam vlastně vůbec nemusel být. Já osobně to od Soukupa považuju za ďábelský počin. Pořad se předtáčel a on to pustil ven i když v podstatě nemusel. Větší službu národu udělat  nemohl i kdyby moderoval excelentně.  My jsme potřebovali vidět hvězdy ODS a Pirátů takhle. 

Tři čtvrtě kampaně za Babiše odpracovali jeho odpůrci. Márovi stačí, když to občas národu připomene. Vůbec se Babišovi needivím, že do podobného duelu sám nikoho neposlal a zdá se že i Hamajda měl rozum, aby se mu nikdo z jeho miniČSSD nezasvinil od Novotného.

Díky Soukupe na nezvládnutý pořad. Už dlouho jsem se tak nepoučil i nepobavil zároveň. Už dlouho jsem neměl tolik krásných argumentů proti ODS i Pirátům. Už dlouho nikdo tak mocně nepracoval na definitivním konci liberální demokracie u nás. Po skončení tvého pořadu jsem tady vlastně přál oligarchickou dikaturu našeho Veĺkého Bociana. Přešlo mě to. Ale ještě pár takových pořadů a Andrej si klidně může nasadit svatováclavskou korunu a národ mu ještě zatleská. 

Já vím že dnes slavíme konec války a měl bych psát o ní. Vlastně jsem měl v hlavě text o tom, že se tu pomalu už chystá válka nová. Ale když jsem viděl ty dva tlučhuby, v mé duši se rozhostil hluboký mír. Strach začnu mít, až se ODS zbaví toho bulvárního blbečka a do sněmovny nominuje dvacetileté vyžrané ranaře. Strach začnu mít, až se Kolář přestane schovávat na neznámém místě a začne organizovat nějakou obdobu SA. Ale dokud tam budou N+K+H, jsem úplně klidný.  

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (108 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ale nejen politici. Když se dívám na tiskové konference vlády, vystupují tam většinou novinářky, hádám tak kolem 30ti. No co ty 3,14če dovedou vyplodit za provokativní a blbé otázky. Když bylo těsně po plyšáku, pravidelně jsem sledoval CNN a cvičil si angličtinu. Tato TV mi připadala jako profesionální podnik. Ale co vyplodila Prima pod logem CNN je úděs. Díval jsem se na první vysílání CNN Prima News, rozhovor s ministrem Havlíčkem. Katastrofa. Jak se mohla CNN snížit k tomu, že propůjčila své logo takové české šmíře?
No jenže co čekat od českých prestitutů? Kde nic není ani čert nebere.
Bocianovi nahrávají, i když zrovna není ve studiu. Stačí, že se pořád vznáší jeho duch nad zasmrádlými vodami českého mainstreamu. Už se tam ani nemusí vznášet duch Zemanův. Ten Bocianův stačí.

Dnes na XTV rozhovor Xavera s Bendou, nejdéle sloužícím poslancem. Xaver, "Co říkáte tomu, že ANO má 35% preferencí." A Benda, "Jen 35%? Já myslel, že 40." Oni už to taky vzdali. To Hitler měl 5 dní před kapitulací v bunkru pod kancléřstvím víc kuráže, než tahle opozice.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

už dávno není, co bývala před 30 lety.
Pořad jsem naštěstí neviděl a další sledovat nehodlám.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

od té doby i CNN prošla vývojem, který mě odradil od jejího sledování.

Co se Primy týče, doporučuji začíst se do Obchodního rejstříku a pak projet internet.
Zach je na úprku před věřiteli a zakládá další a další "společnosti", na které mu banky okamžitě skočí a nechají zapsat zástavní právo na veškeré obchodní podíly, zákaz prodeje a zákaz dalšího zastavení.
Už se zašil i do Holandska, ale moc mu to nepomohlo, takže ty dluhy asi budou opravdu veliké.
Pokus se CNN je nejspíš jen další snahou nepřijít o hlásnou troubu a o investici.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

...mě připomněl vtip a Cimrmana. Ve škole se píčelka ptala dětí, co za vymoženosti mají doma. A Pepíček praví "my máme všechno". A na učitelčin nesouhlas Pepan praví: "tatínek přišel od doktora s tím, že má kapavku a babička na to, "tak to je poslední co nám scházelo...ve zkratce.
A pak několikrát rychle za sebou vykřikl: "je to běs, je to běs...
A krizové poučení...již nikdy nebudu zvědavý!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

...ty slzy jsou jen virtuální, ... již několik dnů lkám nad tím, že naši ohrožení a hrdinně chránění jsou jen tři. Byl by to hezký podnikatelský záměr vrhnout na trh obrněný gauč, resp. gauč s obrněným úložným prostorem, s přetlakovým větráním, v základní výbavě, v prémiové pak s monitorem ČT 24, možná i přijímačem ČRo+, aby nebyli ochuzeni o plody ducha pánů Moravce, Železného, o myšlenkové bohatství pí. Tvarůžkové, pí. Tachecí, občasně i pí Bastlové..., detaily se mi v makovici množí, škoda, že jsou k h.....(ničemu),... jsou jen tři, i tak je jich až až...

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

Hezký podnikatelský záměr; teď mně napadají dva příklady:
1) stát se poslancem. Jeden kus těchto "podnikatelů" nás ročně stojí v průměru asi 1,5 milionů Kč, což vychází průměrně na 120 000 Kč/na měsíc. Jejich hlavní náplň spočívá hlavně v tom, aby pokud možno nepřekročili povolenou nárokovou částku, k čemuž jim stačí jednoduchá tabulka v Excelu (doufám, že aspoň tu si umí udělat sami). A pak už stačí jen pindat a pindat. Nejlépe v opozici, tzn. bez jakékoliv odpovědnosti. A "kdybat" (kdyby jsme to dělali my, tak by to bylo lepší). Tak se mrkněte:
https://zpravy.idnes.cz/poslaneckeNahrady/seznam.aspx
Tam pěkně uvidíte, jak jim ten Excel pomáhá.

2) Milion chvilek - tak to je ještě lepší " hezký podnikatelský záměr". Ten se s tím Excelem vůbec nemusí nechat otravovat. Stačí 2 účty, jeden tzv. "transparentní" a druhý....??? Troubové tam sypou prachy a víte co nám můžete.....
Tož tak, pro včilejšek

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zvláštní ani není, že většina blboňů co se dnes mají dobře sou vlastně procizáčtí kolaboranti. Národní podrazáci. Posertašky a podělaní utahovači matic, vylejvači volejů a utírači prachu na kancelářských stolech s nanebevzatým inkasem. Dípstejtu nejde hodit ručník do gsichtu. Von by poděkoval, tank ju, a utřel by si jím svoje holínky.
Tak to nigdy nešlo a ani nepude. Gdyby blboni nekolaborovali s nepřítelem, kerej si vzal do okupace celou naší zem, byli bychom světový jedničky. A zastupitelé o našich potřebnostech přemejšlet nigdy nebudou. Nejsou schopni to ani uhodnout. A ani by se nezeptali. Co vy lidi potřebujete.
Místo teho si vymysleli, že lidi furt něco musí. Musí se ale hlavně dělit. Né se svými potomky, ale s nějakými howady v cizákově, keří si myslej, že sme se tady narodili pro jejich uspokojování potřeb. A ani z tak fatální záležitosti nejsou schopni se blboni poučit.

K článku. Ani nevím proč je to tam napsaný.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

2 dny se bráním. Jdu se na to podivat

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Soukup si stěžoval na nízkou sledovanost.. Po odchodu Kateřiny Brožové k jiné TV byl zoufalý. A vida, stačil jeden pořad s hvězdami politiky a bude vyhráno.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám takovou představu, že před volbami s velkým humbukem ODS vyhodí toho opravdu nemocného Řeporyjce a všem těm svým potenciálním pravicovým voličů to Fiala prodá třeba takto:
"... vidíte vážení spoluobčané, jaké má ODS pod mým vedením ve stranických stanovách zabudované ty nejdemokratičtější křišťálově čisté samočisticí principy, které ji umožnily se zbavit tak odporného člena, jakým byl Řeporyjec. Následoval by střih na tu úplně nejslušnější stranici Myrku, která by před kamerami ČT hrála z Novotného stále se ještě nevzpamatovanou plačku ... opona padá, puká kámen ostudy na srdcích věrných pravici a hned ráno zocelení pravičáci v jednotném šiku nastoupí před volební urny jako jeden muž!
P.S.
jediný, který to v té ODS vůbec nehrál, byl Kubera, kterého záhy po Novotného projevu na sjezdu strany trefil šlak, kdy mu nepomohla ani lety vypěstovaná protiinfarktní cigaretová imunita .

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

voliče Řepoňova ražení.
A není jich málo. Soudruh Řepoň pouze reprezentuje nemalou část společnosti. Neboli je produktem vývoje posledních 30 let.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Nemyslím si, že by na to šel až takhle rafinovaně. Na stranu druhou bude-li k vyhazovu přinucen, tak to tak prodá. Řeporyjec sází na to, že jeho naprosto nestandardní chování už z principu odzbrojuje druhou stranu, která je připravená na úplně jiný typ komunikace. Od Soukupa bylo tohle poměrně záludné, protože přepínat od Řeporyjce na Hřiba a zpět není úplně jednoduché. V podstatě na Řeporyjce existuje jediná lidská protiodpověď. Buď mu jí v klidu, bez výhrůžek, bez jakýchkoliv komentářů jen tak mezi řečí vypálit (jenže to by pak Řeporyjec obrátil proti vám, protože takovej chlapák, aby řekl "zasloužil jsem si ji" není a hlavně právě o to se i snažil), nebo mu odpovídat podobně nestandardně - prostě třeba začít na Řeporyjcovu otázku recitovat Erbena, hýkat jako osel, nebo mlít naprostý nesmysly (metoda zrcadlení, což by pro nezasvěcené asi nemuselo být dost zřejmé) a nebo ho úplně, naprosto totálně zasklít. Jako kdyby tam naprosto neexistoval. Hovořit pouze k Hřibovi, reagovat pouze na Hřiba, když vám bude skákat do řeči ani nezvýšit hlas, prostě naprosto jej odignorovat.
Zda by byla co k čemu taktika usoudit ho a udělat jej toxickým hlavně pro ty, kteří mu dávají prostor těžko říct. Sice si myslím, že kromě PR má jeho "kandidatura na poslance" i rozměr útěku před soudy, ale myslím, že v takovémhle prostředí se pohybovat umí a tak velký tlak by se na něj asi nevyvolal.

Mě spíš v souvislosti s Řeporyjcem trochu straší, že podobnou figurkou se veřejnosti dlouho zdáli být i Bennito s Adolfem. Tak trochu šášulové, které přece "nemůže brát nikdo vážně".

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

1) konec války je 9.5.
2) Piráti jsou juniorka ODS.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka se chystá nikoli pomalu, ale rychle. Vlastně už probíhá na mnoha frontách. Říká to Trump i Babiš, že jsme ve válce. Akorát lidem to moc nedochází. Zatím jsou válečné fronty snesitelné, protože od horké války nás chrání hrozba použití jaderných zbraní a ta nejde pod fousy těm, kteří o válkách rozhodují.

Hlavní příčinou napětí ve společnosti je, domnívám se, internet. Doposavad víceméně svobodný přístup k informacím díky internetu těžce zkomplikoval vládnoucím elitářům možnosti, jak vládnout a ovládat oVčany. A tím pádem tyto elitáře a jejich nadvládu velmi ohrožuje. Jejich nadnárodní struktury stále obtížněji potlačují chuť národních států se emancipovat. Proto ten tlak a otevřené války na všech frontách. Oni by chtěli Orwella, lidé chtějí svobodu. Dějiny se jako vždy opakují.

N+H+K jsou jen žoldáci placení za propagandu. Jejich roli jim nezávidím a dělat jejich "práci" bych nemohl. Jsou kdykoli nahraditelní dalším čekatelem v řadě, který bude za 30 stříbrných prosazovat něčí zájem.

Soukup s koronavirem vstal jako Fénix z popela. Jeho pořady už nesledovali ani čtenáři řetězových mailů, protože se obecenstvu přejedl a do jeho show odmítli chodit i politici. Teď, když je poplach, se na židličku u Soukupa stojí fronta a na sledovanosti je to znát. Já jsem si Novotného s Foldynou nenechal ujít naživo, protože jsem očekával, že to bude na krev. Především, jak správně píše Vidlák, to bylo poučné pro mnoho lidí, kteří tyto exoty typu Řeporyjec dosud příliš nevnímali.

Dnes můžeme tichou vzpomínkou poděkovat těm, kteří neváhali před 75 lety obětovat vše, aby si uchovali svobodu. Bez nich by nebylo žádného Pražského povstání.
https://www.youtube.com/watch?v=PQbfl7qxlW8&list=PLh81xyAxKN50ONoar4vpg…

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

aby to bylo NHKG.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

geislerová nebo tak nějak, nebo giña.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

taky mi
vyskočil
Goláň

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ono se něco podobného, Vidláku, odehrává i o patro výše.
Novotnému, Hřibovi a Kolářovi vyslovil podporu i šéf NATO Stoltenberg:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nato-jens-stoltenberg-rusko-ricin-ag…

Tím se taky znovu odkopal, myslím si. Je nás asi víc, kteří si kladou otázku, k čemu takový spolek vlastně je? O Turka se nestarají, o tu obskurní trojku ano. Trapný kabaret.

Průměrný počet slepic: 5 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Já to napíši jinak.
Víme,vidíme,slyšíme co se děje v USA ohledně Trumpa.
Podobná situace je u nás,Zeman,Babiš jsou Trumpové,jak jim říká Pjakin globalisté.
Naše PAL,včetně Pražské bažiny jsou Climtonci,nebo-li Sorosove koně.
Bude záležet,kdo bude mít navrch v prvé řadě v USA a ti pak vyhrají i příští volby u nás.
A tito tři kabaratieři jsou placeni Sorosem a mají velkou podporu i v Německu a tím i v Bruselu.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

k jinak dobrému zamyšlení.

1) Volby vůbec nejsou daleko.
Za sotva 5 měsíců nás čekají krajské a senátní volby. A s ohledem na to, co leze zpod šutrů, to budou volby velmi důležité.
Jenže jak předvědčit voliče, aby k nim šli a nad volebními lístky použili mozky? Mainstream dělá vše pro to, aby k obojím volbám přišlo co nejméně lidí. A nepustí do éteru nic, co by mohlo jeho usilování zvrátit.
2) Na zodpovědnost voličů není radno spoléhat. Ba ani v ni doufat.
Řeporyjové a Hřibové totiž ovlivňují nerozhodné voliče spíš negativně v tom smyslu, že je od účasti na volbách odradí. A, bohužel, už je tu příliš mnoho lidí, kterým využití volebního práva nepřineslo NIC prospěšného PRO NĚ; a tak k volbám přestali chodit a ve stejném duchu vychovali i svoje děti.
Levice (vč. komunistů) se "liberalizovala" natolik, že se těm, které Laco urážlivě nazývá "antoušky", zcela odcizila. Pravice jim také nic nenabízí a žádná středová partaj, která by po nich alespoň vzdechla, zde také není. Tak proč chodit volit, když není koho?!
3) Válka, bohužel, neskončila v Československu 8. května 1945, ba ani 9. května 1945, ale až 12. května 1945.
Do té doby zde probíhaly nejen boje, ale dokonce regulérní bitvy. K té poslední došlo ve dnech 11.-12. 5. 1945 u obce Slivice (u Milína). Nacisté - převážně esesáci - zašití v relativním bezpečí Kotlinky, odmítli respektovat jak remešskou kapitulaci, tak berlínskou, a bojovali dál. Část z nich se "jenom" snažila probít do amerického bezpečí, část z nich byla odhodlána bojovat s kýmkoli.
Nebyla to žádná drobná bojůvka, jak se dnes snaží nalhávat přepisovači historie, ale tři divize a jeden pluk nejfanatičtějších esesáků pod vedením SS-gruppenführera Carla Friedricha von Pückler – Burghaus. Kteří v trojúhelníku Slivice-Milín-Čimelice rozpoutali peklo. O obětech jejich vražedného řádění se dnes už vůbec nemluví; přesně v souladu s doktrinou postupné akceptace nacistů jako menšího zla a statečných bojovníků proti bolševismu.
Řádění učinily přítrž až sovětské jednotky 1., 2. a 4. ukrajinského frontu, které z Prahy vyrazily 10. května a dorazily odpoledně 11. května, kdy okamžitě zahájily dělostřelekou palbu. Prudké boje trvaly až do noci z 11. na 12. května, kdy se Pückler konečně vzdal a podepsal kapitulaci.
A "slavní" amíci? Neudělali NIC. Nejenže nijak nepomohli partyzánům a odbojářům, kteří dva dny čelili nacistům sami, ale naopak bránili lidem z US okupační zóny jít na pomoc sousedům.

Já, Vidláku, poslední dobou ztrácím naději, že lidé jsou ještě schopni racionálního uvažování. Že jsou ještě schopni sesumírovat své potřeby (jak správně neustále apeluje Sasin) a požadovat, aby byly naplněny. A není mi z toho dobře.

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

Dlouho jsem hledal objektivní článek k dění na Příbramsku. Nakonec jsem našel alespoň jeden relativně slušný: https://zoommagazin.iprima.cz/zaostreno-na-valky/posledni-vystrely-druh…

Ale zaujala mě jiná věc.
Dodnes se nikdo ani nepokusil o právní rozbor nacistických vojenských aktivit po bezpodmínečné kapitulaci.
Válečné aktivity to nebyly, protože válka v Evropě oficiálně skončila.
Takže šlo o banditismus (dnes terorismus). Nadto banditismus (terorismus) vysoce organisovaný a cílený na rozvrácení území a jeho následné ovládnutí. Což je dodnes v mnoha zemích trestáno smrtí a tehdy bylo takto trestáno ve většině států.
Proč to píšu - oběti nacistického teroru (pozůstalí a přeživší) páchaného po 8. květnu 1945 NEJSOU válečnými obětmi a nemají nárok na ŽÁDNOU kompenzaci! Stejně tak jimi NEJSOU ani ti, kteří zemřeli nebo se stali invalidy v důsledku válečných útrap PO 8. květnu 1945.
Nebylo to tak vždycky. Před plyšákem to vlády takto neselektovaly; až "demokracie" přistoupila k této selekci mrtvých a poškozených přeživších...

Průměrný počet slepic: 5 (34 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

přepisovat tu JEDINĚ správnou historii.
Každý dnešní hejtman dobře ví, jak to bylo. Historie začala dne 9. 5. 1945 vražděním neviňátek, totiž vlastně bestiálním vyháněním našich jedině správných německých spolusoudruhů, kteří nám do pohraničí přinesli v roce 1938 kulturu a rozkvět, a tak všelijak podobně.
A ty české zvíně si toho vůbec ani trochu nevážily, nycht váár.

A eště do toho taháte naše ubohé soudruhy z Eses, kteří byli prostě a jednoduše trošičku pomýlení a nikdy jinak. A za ganc fšecko může Koněv, bo bombardoval 9. 5. nebohé civilisty, kteří asi šli na zmrzlinu, anebo na vlastivědnou vycházku a vůbec to nebyli ozbrojení soudruzi na útěku do emerycké zóny.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

K vyvražďování neviňátek angažování umělci, trochu ze zpožděním, natočili další Habermannův mlýn:
https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/trailer-krajina-ve-stinu-boh…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

že se na ten film nepodívám.
A pokud se někdo v r. 1938 po Mnichovu, ze zištných důvodů, přihlásil k německé národnosti a stal se říšským Němcem, musel počítat s tím, že v případě prohrané války bude mít velké problémy. To si ale tito lidé v r. 1938 nepřipouštěli. Tehdy jim připadala "Třetí Říše" silná a neporazitelná.
"Omlouvat" takový počin "kulturní nezařaditelností Vitorazska", je absurdní. Zejména proto, že bylo vždy osídleno Slovany, kteří byli až ve vrcholném středověku postupně většinově poněmčeni. Vitorazsko bylo až do konce 13. století (1296) součástí českého knížectví/království. Definitivně však o ně přišel český stát až v r. 1476, za Jiřího z Poděbrad.
I název obce "Tušť" je původní, slovanský, protože Schwarzbachem se stala až v r. 1941 (!!!!!; viz. habilitační práce "HISTORICKÝ VÝVOJ JAZYKOVÉHO PRÁVA
V ČESKÝCH ZEMÍCH.", JUDr. Milan Hulík, PrF UK, 2009); tato obec zůstala česká, a to i za R-U, po anschlusu Rakouska a zabrání čs. pohraničí nacisty. Jen někteří se rozhodli "dát se k Němcům" a po válce za to zaplatili životem.
O tom ale film zcela jistě nebude.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Tak jako nechci rozehrávat zbytečný emoce (zdůrazňuji, že můj přímý předek BYL Němec, ale NA JUST se před válkou přihlásil k Čechům), ale k té "kulturní nezařaditelnosti:
Používat v diskusi o identitárním cítění obyvatel nějakého území z roku 1938 argument, že naše země (Míněno, předpokládám, české království) o to území přišly "až" v roce 1476 a poněmčeno bylo ve vrcholném středověku mi přjde trochu mimoběžné. V debatě o státnosti, hranicích a tak - za jistých okolností budiž, ale v debatě o tom, jak a kým se cítěj být lidé? Pro názornost, kdyby tam moje generace žila po celou tu dobu nepřetržitě, tak by ono odpojení od Čech za Jiřího zažil pra pra pra pra pra pra pra pra pra pra pra pra pra pra pra pradědeček mého alterega z roku 1938.

S touhle bychom se zároveň dostali k debatě o Markomanech a Kvádech, o Bójích a Kotinech, o....

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Teda "generace"... "rodová linie" samozřejmě...

Zatím bez slepic

Konem 12. století připadlo rakouským Kuenringům, ale protože byli široce zpřízněni s jihočeskými rody, zůatalo Vitorazsko české jazykově a kulturně. CELÉ. V r. 1296 je však obsadili Habsburkové a ti začali s poněmčováním. Což se jim povedlo na 2/3 Vitorazska; poslední třetina - západní a severní Vitorazsko - zůstala česká, případně smíšená. Šlo o území cca 280 km2.
V r. 1920 bylo západní Vitorazsko přičleněno k RČS (cca 110 km2), se zdůvodněním, že tam naprosto převažuje "český živel". Severní část, ačkoli i tam identicky "zcela převažoval český živel", zůstala Rakousku. Proč, to nikdo nikdy nevysvětlil. Nicméně šlo o jazykově, historiky a kulturně ČESKÁ území.
Prostě byla česká v 8. století, ve 12. století, v 16. století, v 19. i v první polovině 20. století.
Ty ostatní původně české části Vitorazska byly pod silnějším vlivem a tlakem Němců, takže dopadly jako ostatní západní Slované.

Je to takhle jasnější?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Takhle je to jasnější. Hovoříme-li o území s převládajícím "českým živlem" i v době přičlenění k RČS, je má předchozí poznámka samozřejmě bezpředmětná. Nejsem expert na všechno, byť bych rád byl ;). Rreagoval jsem tedy pouze na to, jak to bylo napsáno výše. Díky za doplnění.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pane Občan.
Tohle nemůžu rozluštit,proč Němci tak horlivé utíkali do USA zajetí.když byly také nepřátelé.
Mne jen napadá,že to nepřátelství bylo předstírané,vlastně jim jen pomohli.
Proto jsem i oponoval Hejmanovi,těch odpůrců,bojovníků proti nacistům za celou válku bylo mnoho,ale slávu,hrdinství si přivlastnili Pražáci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nacisté VĚDĚLI, že ze strany USA a Velké Británie jim nehrozí "polní soudy" ani pomsta. A že je tyto dvě mocnosti ochrání nejen před SSSR, ale i před Francií, Holandskem a dalšími "západními spojenci".

Až na ty Pražáky. To je až současný ahistorický konstrukt.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Pane Občan.
Díky za odpověď,takže jste mě to potvrdil,sice se k tomu USA nepřizná,ale dalo se to čekat,když mnozí poukazují,jak tyto zajatce dokázali po válce využít.Nebo někdo tvrdí,že Hitlera všemožně podporovali.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

potřebovali vojenské stratégy, znalé válčení, potřebovali zlato a umělecké předměty které němci nashromáždili, potřebovali přístup k penězům které němci nakradli. Taky se mohli dost přiučit, protože předtím "válčili" jen malé války ale k ovládnutí světa potřebovali víc, i zkušeností. Málo komu dojde že poválečný růst a obnova němec, bylo vlastně financováno z peněz ulitých. A to se taky potřebovali naučit.
A ta mise byal jak vidíme z dalšího vývoje docela úspěšná.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Ostatně třeba von Braun se náramně hodil, a to rozhodně nikoliv jen pro Saturn 5, ale především pro vojenské rakety. A jeho spolupracovníci z SS jakbysmet. Ne, že by Rusové/Sověti německé odborníky nevyužívali také, ale alespoň se jimi nechlubili a nestavěli pro ně (třeba i jen virtuální) pomníky.
Otázka britského novináře z jedné tiskové konference, položená von Braunovi, "Co může Saturnu 5 zabránit, aby nedopadl na Londýn", zůstala nezodpovězená. Viz "Oheň na měsíci" Normana Mailera.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože velmi dobře věděli co za svinstva napáchali na východě. Ne, že ne, jak se někteří po válce snažili namluvit. Od RA nemohli čekat slitování. Její vojáci totiž, tak jak šli zpátky Ruskem a ostatními státy k Berlínu všechna ta zvěrstva viděli na vlastní oči. Američané to měli většinou jen z doslechu. Jak jinak by se mohli třeba v Plzni po obsazení snažit organizovat v zájmu udržení pořádku ve městě společné dvojčlenné hlídky složené z vojáka Wehrmachtu a Čecha?

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

že kromě všech důvodů nebyla zmíněna problematika Ženevské úmluvy 1929 a Haagské konvence 1899 - 1907, tehdejší SSSR nebyl signotářem. Takže se případní váleční zajatci měli na co těšit ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

aby použili mozky? Chtěl jsem Vám odpovědět, že to dost dobře není možné, protože není vhodných kandidátů na výběr. Ale odpověděl jste si sám. Tedy dobře, vyřízeno k dennímu pořádku :)

Jediné co zbývá, je zkoušet nevyzkoušené. Momentálně je v nabídce jen Trikolora a nějaká drobotina bez šancí a bez lídrů.

Voliči by měli, pokud chtějí něco ovlivnit, spíše žádat smysluplné referendum. Za to by se dalo klidně na Letné demonstrovat, já bych přijel i z Moravy. A také elektronickou volbu - toho se oni bojí, protože pak by volilo hodně těch, kteří nechodí k urnám a nejsou jejich voliči. Už ty výrazy dost odrazují - urna, plenta, komise ...

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

Jak by měla znít otázka referenda? Kdo se bojí elektronické volby? Piráti určitě ne. Vidláci by protestovali- možnost podvodů.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych proti MOŽNOSTI podvodů neprotestoval!
Jen bych konstatoval JISTOTU sofistikovaného podvodu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otázka referenda bude taková, jakou budeme vy nebo já chtít. Stačí, když přesvědčíme dostatečný počet zájemců o položení takové otázky.

Bojí se všechny strany, které podvádějí voliče. Protože podvedení voliči jsou ti, kteří nechodí k volbám a současně si uvědomují, že byli podvedeni. Pro Piráty to neplatí, protože ještě neměli příležitost (v celostátním měřítku) voliče podvést. Nicméně, Hřib budiž vodítkem, jak by to dopadlo.

Možnost podvodů - sic! Tak to je přesně to, čemu jste uvěřil, protože to říkali v televizi. Promiňte. Proč se kvůli možnosti podvodů nezakazují třeba platební karty, chytrá karanténa, etc. etc. ?

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou naprosto stejnou jistotou, jako korespondenční hlasování.
Stran podvodů s platebními kartami - loupežníci mají opravdu málokdy možnost dostat se do serverů. A loupeže formátu nabourání serveru k úspěchu nějaké ušmudlané platební karty ovčanů opravdu nepotřebují.
Mám-li to k něčemu přirovnat, tak asi k zoufalci, který vybírá drobné z nějaké pražské kašny. Na rozdíl od elektronických voleb. Tam se hraje o jinší čísla.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Dneska už má téměř každý účet v bance, zabezpečenou platební kartu, zabezpečené elektronické bankovnictví. Sem-tam někdo tento systém prolomí, ale to jsou statisticky nevýznamné počty případů.

Přímo se nabízí svázat elektronické volby s elektronickým bankovnictvím. Mechanismus, kterým má banka ošéfováno, abyste Vy i já měl na účtě pořádek, je s to zajistit náležité zacházení s každým jedním voličským hlasem. - Těch pár bezďáků, kteří nemají účet v bance a CHTĚJÍ volit, by bylo možno na počkání vybavit účelovým bankovním účtem a kartou, volbu umožňující.
---
Takových a jiných podobně geniálních nápadů ze sebe kdykoli na počkání vytlačím libovolné množství, jak magi z tuby. Ale společnost pro většinu z nich ještě nedozrála, tak se musíte prozatím spokojit se zoufalci Muskova střihu, aby si lidstvo příliš neublížilo. Škoda.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

úspěšných útoků na servery bank se zveřejní?
Ne že bych nevěřil technice, ale bohužel tam je stále lidský činitel...
A lidi jsou úplatní...
A každý má svou cenu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

ale to není žádný. Ani ten stávající.
Daleko větší problém mého nápadu je v tom, že by nebyl anonymní: banka by věděla, jak který její klient hlasoval. - To neprojde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Ještě budou "blboni" sami napovídat, jak nás mít víc a více pod kontrolou...

Jo jo takže - pryč s nějakými tajnými (zastaralými) volbami!
Pryč třeba i se svobodou špinavé a infekční hotovosti!
Kartičku do každé kolébky a proč ne rovnou jako u psa pod kůži, neztratíte ji, jen tak ji neukradnou....samá pozitiva!

Svoboda a nekontrola, to "blboně" přece kazí, proto vzhůru do společnosti pod větší kontrolou, sám lid si to přeje, tak to dostane.
Lidi - dávejte si trošku pozor na to, co si přejete, může se vám to brzy splnit......

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

jen dva poddotazy 1 jak zajistíte tajnou volbu u plat.karet - spárování s majitelem účtu je to nejsnažší( a co si budeme nalhávat zjistit při žádosti u státu o cokoliv jak volba proběhla není uplná sci fi
2 měl jste někdy možnost vidět vědět co lze vše ošidit v kyberprostoru

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč ?
Protože statečné obránce Prahy - vlasovce -, vydali k potrestání za válečné zločiny do Ruska !
Pak teprve začnu věřit, že svou věc myslí vážně !

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)