Ještě do nás nestřílejí

Autor
Štítky

Můj tatínek se o mě bojí. Sice zpravidla souhlasí s mými názory a často jsou to jeho postoje, které pak promítám do svých článků, ale je to už starý pán, nepřišel o schopnost imaginace a tak si dovede až příliš barvitě představit, co všechno se mi může stát. A co, jen mně… co se může stát celé mé rodině. „Uvědom si, synu, že pánové nahoře mají celé týmy lidí, kteří nemají na práci nic jiného, než po tobě jít, čekat na jakékoliv tvoje klopýtnutí a pak tě zadupat do země. Kdyby šlo jen o tebe samotného, ale ty máš velkou rodinu a dopadne to i na tvoje děti.“

Mám si prý vzpomenout na Chartisty… Také se tak snažili, také tak křičeli, také bojovali proti režimu, ale nakonec se to sesypalo úplně z jiné strany, až prostě přišel čas (a Gorbačov). Co jim ten odboj přinesl? Pouze zničené rodiny i zničené existence. A když pak přišel Plyšák, najednou byla Kotlinka plná disidentů a být Chartistou už nebyla žádná kvalifikace. Navíc se ukázalo, že staří komunističtí ministři byli asi o 200% kompetentnější než ti porevoluční. Narozdíl od těch nových, ti původní měli pro ministerskou funkci nějakou kvalifikaci.

„Představ si, synu, kdybys takhle psal třeba v Mexiku… proti narkobaronům. Myslíš, že bys byl ještě naživu? Nebo, ať nechodíme tak daleko, podívej se do Francie… cekneš tam proti muslimům a oni tě prostě zabijí. Dělají to novinářům i učitelům.“

Já na to tatínkovi vždycky odpovídám, že ve Francii se také dalo psát a mluvit o muslimské migraci. Před dvaceti roky… Hrozilo za to zhruba stejné nebezpečí, jako když o tom dneska mluvíme tady u nás. Hrozila za to dehonestace od liberálních médií, hrozilo za to popotahování po soudech… člověk schytal nějaké ty střely ze sračkometů… ale nehrozilo, že přijde nějaký Abdul a vystřílí celou redakci Charlie Hebdo. Nehrozilo, že ubodají učitele ve škole. Nehrozily školní rvačky, u kterých by museli asistovat těžkooděnci.

Škoda, že se před dvaceti roky nenašlo ve Francii víc odvážných, kteří by ustáli mediální dehonestaci a byli ochotni riskovat alespoň to malé nebezpečí v podobě místních Igorů Střížů. Škoda, že se v Německu nenašlo víc takových, kteří by byli ochotni podstoupit mediální lynč, v době, kdy se schvalovala stavba velké mešity v Kolíně nad Rýnem. Škoda, že se nenašlo víc takových, kteří byli ochotni riskovat popotahování po soudech a byli ochotní smířit se s ostudou ve svém okolí.

Škoda že Wilders v Holandsku nepřišel o mnoho let dříve. Škoda, že neměli dva Wilderse, nebo deset Wildersů. Škoda, že nepřišli v době, kdy se ještě dalo něco dělat, kdy mělo smysl se bouřit a snažit se změnit své úděly. Škoda, že se v Evropě nenašli lepší politici v době, kdy se dalo s Ruskem mluvit a kdy Putin neměl tolik sil, co má dneska. Škoda, že se našlo tak málo odvážných, kteří by poukazovali na mediální lži ohledně Majdanu.

Tehdy se ještě mluvit dalo. Nebezpečí bylo malé, tehdejší Rakušanové ještě neměli vybudované svoje K.R.I.T.y, ještě nebylo tolik strážců jediné pravdy a tolik inkvizitorů, kteří jiné názory potírali. Hrozil především mediální lynč a posměšky od sousedů.

Pro Francii, Německo a nejspíš i pro Brusel je teď už zřejmě pozdě. Obrovskou loď neotočíte na místě. O změně kurzu mělo smysl mluvit, dokud nevjela mezi ledovce. Tehdy byla záchrana víceméně snadná… jen nebylo dost těch, kteří měli odvahu ke vzpouře, i když se jednalo o vzpouru v mezích ústavy.

Vždycky tatínkovi říkám, že ještě tady ty africké a syrské inženýry nemáme. Ještě nestaví největší mešitu v Praze. Ještě jsme nepřijali euro. Ještě tu máme soudce, kteří ty dezoláty občas i osvobodí. Ještě máme právniky, kteří dezoláty obhajují. Ještě jsme nevyhlásili válečný stav, ani jsme nikomu nevyhlásili válku. Ještě pořád jsme ve fázi, kdy se lidská rozhodnutí, vtělená do zákonů, dají jinými lidskými rozhodnutími zrušit. Ještě jsme nevypnuli jaderné elektrárny. Ještě pořád k nám Družbou ta ruská ropa teče.

Ještě pořád nám hrozí především mediální shitstorm. Ještě pořád nás mohou zavřít až po soudním procesu. Ještě pořád jsou policajti spíš na naší straně, než na té liberální. Už jsou sice šmejdi, kteří si na základě mediální masáže před námi uplivnou, ale ještě pořád naši přátelé pro jistotu nepřecházejí ulici na druhou stranu, aby neměli oplétačky s úřady, že se s námi byť jen potkali.

Ještě pořád se dá tomu nejhoršímu zabránit.

Kdy jindy se o to pokusit, než teď? Nikde není řečeno, že se v EU najde nějaký Gorbačov, který to rozpustí sám. Také se může najít nějaký Mao ce Tung, který tváří v tvář hospodářské krizi vymyslí Velký skok. Může se najít také nový Hitler. Že se Sovětský svaz pokojně rozpadl, není žádný precedens, aby se pokojně rozpadla i EU a stačilo jen sedět na gauči a sledovat to s popcornem v ruce. Podívejte, jak dopadla Ukrajina… Tam také nejvíc lidí prostě jen stálo stranou a nic neříkali. Fronta se jich teď ale neptá, jaký měli názor… ruské granáty rozšmelcují všechny. Bylo jim houby platné, že s kýblem popcornu čekali, až se ukrajinské naděje na NATO a EU neuskuteční.

Ještě do nás nestřílejí. Ještě máme celkem široké možnosti, se bouřit a tlačit na vládu. Ještě pořád nás všechny nezablokovali. Ještě pořád máme čas svůj osud změnit. Ještě tu nejsou miliony lidí, co požadují šaríju. Ještě nemáme sousedy, kteří vůči nám mají územní požadavky. Ještě tu není lágr na politické odpůrce a dokonce tu ještě nikdo neruší veřejnoprávní televize, jako v Polsku.

Ještě nám vládnou neumětelové a pitomci. Představte si, kdyby tam místo Rakušana byl někdo, kdo by to opravdu uměl. Nějaký skutečný sekáč, co se nezakecá. Představte si, že by Fialovy priority uváděl v život někdo doopravdy schopný. Třeba Kalousek. Představte si, že by na ministerstvu obrany neseděla hysterka, ale někdo, kdo by nás do války s Rusem vedl chladně, plánovitě a hlavně schopně.

Naše riziko je sice nepříjemné, ale pořád ještě malé. Naši předci riskovali mnohem víc a platili svojí lásku k národu krví. Proti nám zatím stojí Pečínkové, Šafrové, Šídlové a Taberyové. Stojí proti nám Střížové. Ještě proti nám nestojí novodobý K.H. Frank ani Emanuel Moravec. Zatím po nás jen střílejí slovy a to se dá vydržet.

V poslanecké sněmovně je pořád ještě 91 poslanců, kteří nejsou s vládou. Pořád ještě se voleb účastní i strany, které slibují prosazovat naše vidění světa. Pořád ještě jsou volby tajné, je tam plenta a nesedí tam dvoumetrový bouchač, abyste si vaší volbu rozmysleli. Pořád ještě se hlasy sčítají přímo ve volební místnosti ručně, pořád se vyvěšují výsledky voleb za každou volební místnost a pořád se dá sčítání překontrolovat.

Teď ještě stojí za to, mít nevymáchanou hubu. Stojí za to, se pokusit. Pořád se dá situace zvrátit, aniž by se muselo dělat stěhování národů nebo nějaká moderní hekatomba. Ještě nás nechytají verbíři na ulici a neženou nás do války na východní frontě. Stojí za to, se bít. Stojí za to, chodit po demonstracích, stojí za to, krást učitelům stávku, stojí za to, odhalovat zbabělé (Sebe)Středuly. Stojí za to, se pokoušet domluvit, stojí za to, objíždět sály, stojí za to, dělat alternativní média, stojí za to, vytvářet komunity a stojí za to, vybízet druhé k odvaze.

Dlouho už to nepotrvá. Situace se zhoršuje. Co neuděláme teď, to prostě nebude.

Do roku 2024 vám všem přeji, abyste ještě věřili v možnost změny. Abyste měli odvahu, sílu i vytrvalost, abyste byli dostatečně velkorysí k chybám těch, kdo se učí nést na hrbu odpovědnost za tento národ. Přeji vám sílu, zvládnout jedovaté šípy majnstrýmových médií. Přeji vám, abyste měli doma dostatečné zázemí, abyste se mohli dát na odboj a abyste ho vydrželi dělat co nejdéle.

Ještě do nás nestřílejí, ještě stojí za to bojovat. Do roku 2024 nám všem přeji hlavně odhodlání. Budeme ho potřebovat.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (379 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.

Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

ale obávám se, že už jsme ten příhodný čas prošvihli. Stačí se podívat na kozelce, které metá to přerostlé tlusté dítě na MZV. Sice se mluví o tom, že kolektivní vina neexistuje a že budou potrestáni ti, co to přímo způsobili, ale tato vidina spravedlnosti pomalu, ale jistě mizí za zatáčkou. Většina holubičích Čechů mi přijde, že už ani Čechy nejsou. Spousta se jich vidí být Evropany a s takovým matrošem se těžko bude pracovat. Přeji všem odhodlaným, hodně sil, zdraví a také štěstí v jejich bohulibé práci. Věřme, že se k nim budou přidávat i další probuzení, třebas až jim sáhnou na  děti. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)

odevzdané "Je po všem". Není, dokud tu nemáme mešity a "auta" nenajíždí do lidí. 

Konečnou je přitom až institut občanství. Jakmile ho nekompatibilní připrchlíci ve větším množství dostanou, máme už větší problém. Pořád to ještě půjde zvrátit, ale už jen nedemokraticky, rasisticky a asi i násilně, jako v pětačtyřicátém.

Ale kde je řečeno, že tu za deset let bude demokracie. I takové řešení může být dobré, když jde skutečně do tuhého.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Dane jsi táta a pokud jsi v zápalu boje ještě nezažil obavu o profesní a jiné směřování svých dětí, dožiješ se toho. My tátové, zvlášť když naše děti už mají děti, jsou přirozené, nejsou plané, ale nejsou nám k ničemu. Hlavní je, když aspoň v duch můžeme být na své děti hrdí. Ony to nějakou dobu nemusí od nás slyšet, ale poznají a pochopí.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Odešel rok 2023 a zůstává po něm hořká pachuť. V tom jeho konci nás potkaly dvě události, které se opravdu neměly stát. Můžeme si namlouvat, že David Kozák byl schizofrenik, takže nezabíjel vlastně on, ale jeho psychicky choré druhé já. Na první pohled je to pro nás únosnější, protože tím z jeho činu vlastně děláme něco jako přírodní katastrofu, něco co se občas stává a čemu nelze zabránit. Jeho 14 oběti mělo jen tu smůlu, že byly ve špatný čas na špatném místě. Je to nejsnadnější způsob, jak to nejrychleji zamést pod koberec a vyhneme se tím kladení nepříjemných otázek.
Druhá, hodně podobná událost se stala 30. prosince, kdy na Ruské město Belgorod dopadly v Česku vyrobené rakety Vampire, podle zveřejněných informací rakety zabily 14 civilistů včetně 2 dětí a dalších 140 lidí bylo zraněno. Podle ruských informací raketomet obsluhovala česká posádka, ale i kdyby je vystřelily Ukrajinci, je dodavatel zbraní zodpovědný za jejich použití, takže to vychází nastejno. Tato akce, pokud se opravdu takto udála, může být podle mezinárodních kritérií brána jako náš válečný akt proti Rusku. Co by to mohlo vyprovokovat nechci se vůbec domýšlet.
I zde je 14 nevinných obětí, za které my všichni neseme nepřímou zodpovědnost. Taky někde vyhradíme pietní místo, kam sneseme záplavu zapálených svíček?
Roky končí a začínají další, účetně se každý rok hodnotí zvlášť, ale realita tak nefunguje. Nový rok nezačínáme s čistým štítem, vše co se odehrálo bude mít další konsekvence.
Bude ten nový rok 2024 lepší než ty předcházející? Samozřejmě, že bych si to přál a přál to každému z vás. Jisté posuvy jsou znatelné, Fialova vláda ztrácí své příznivce, ale alternativa příliš neposiluje. Snad více příznivých signálů přichází z venčí a budí to určitou naději. Nevím, doufám...
 
A tak mi alespoň dovolte, abych vám všem popřál do nového roku hodně zdraví, osobního štěstí, krásné vztahy v rodině a mezi přáteli. I v nepříznivé době lze prožívat pěkný život!
Průměrný počet slepic: 4.8 (162 hlasů)

Inzo, stydím se za tuto vládu, která tímto za nás, Českou republiku, rozhodla, že se ve své vlezdoprdelní roli přitroublého "nasraného mravence" bude mstít na nevinných lidech v Rusku, přičemž ještě před několika málo dny odsuzovala masakr u nás.  Že se montuje do něčeho, do čeho jí vůbec nic není, místo aby dělala něco prospěšného pro své lidi všeho věku. Je to jako kdyby v rodině byl škodlivý a hloupý zloduch, který ji celou terorizuje, ale nikdo ho nesrovná.  Kdyby naši politici žili v pro ně vyhrazeném prostoru, tak si to nedovolí, dovolují si to jen proto, že jsou rozlezlí mezi normálními lidmi a jsou víc schovaní. My jim tak kryjeme záda. Já bych je upíchla všechny do Řeporyjí, ať jim starostuje ten hňup - svůj k svému. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (113 hlasů)

Teroristický čin spáchaný kyjevským režimem v Belgorodu povede příští rok ke zničení Ukrajiny, 

vyjádřil se na sociální síti X bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter.
 

„Zničili jste svou existenci jako národního státuGratuluji,“ prohlásil Scott Ritter ve vzkazu adresovaným Ukrajincům.
 

Zdroj: https://newsunrolled.com/world/337367.html

Průměrný počet slepic: 4.7 (57 hlasů)

Mně připadá, že oni si tu celosvětovou válku vyloženě přejí. Myslí si, že jich se týkat nebude. Zvláště naši "nasraní mravenci" si to přejí, a proto provokují čím dál urputněji. Řekla bych, že ti obyčejní Ukrajinci se na to všechno dívají jinak než jejich loutky, i když ty jejich dětem taky blbnou hlavy..., jako u nás. Je smutné, že našim papalášům nedojde tak zásadní věc, o které si nedovolí rozhodnout ani USA nebo V. Británie. To je známka úplné politické negramotnosti Lipavského a Černochové, na kterou doplatíme všichni.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

ČR JE SPONZOREM MEZINÁRODNÍHO TERORISMU – DOVOLILA UKRAJINSKÉ ARMÁDĚ POUŽITÍ ČESKÝCH ZBRANÍ PROTI “VŠEM”, I CIVILNÍM RUSKÝM CÍLŮM! Proto Lipavský odmítl účast v RB OSN ve věci vyšetřování teroristického útoku Ukrajiny fragmentační a kazetovou municí proti civilním cílům v Belgorodu

1. ledna 2024v ČR, DOPORUČUJEME 👉 @cz24news

Vůbec jsem nepředpokládal, že na Silvestra a na konec roku budu narychlo a mimo redakční plán psát tak zásadní článek, neboť naše redakce byla v uplynulých hodinách informována o postojích ruského ministerstva zahraničí ve věci ukrajinského teroristického útoku na ruské pohraniční město Belgorod, které se stalo terčem raketového útoku ukrajinské armády za použití fragmentační a kazetové munice, mezinárodně zakázané smlouvami jako nehumánní prostředek boje, přičemž použití těchto zbraní mimo bojiště proti civilní zástavbě není nic jiného než terorismus.

Pachateli útoku byli mimochodem již identifikováni příslušníci Národního praporu Kraken pod velením Sergeje Veličky.

Jeden z následků ukrajinského útoku na nákupní středisko v Belgorodu

Ukrajinská armáda k víkendovému útoku použila ukrajinské raketomety s raketami Olcha a rovněž české komplexy RM-70 Vampire. Raketové komplexy zasáhly centrum Belgorodu a podle posledních informací pozabíjely už více jak 20 civilistů, kteří byli zasažení fragmentační municí z ukrajinských a českých raket. Podle ruských vyšetřovatelů byla akce řízena ukrajinskou tajnou službou GUR ve spolupráci se zahraničními poradci v hotelu Charkov Palace v Charkově, proti kterému ruská armáda v noci ze soboty na neděli provedla odvetný úder [1] raketami Knižál. V hotelu zahynuli příslušníci GUR, kteří útok na Belgorod naplánovali, a rovněž někteří zahraniční poradci.

Mapa Belgorodu, kam všude dopadly rakety z ukrajinského útoku

Naše redakce byla exkluzivně informována ze strany ruských zdrojů, že Rusko ve spolupráci s některými dalšími zeměmi jako je Čína zvažuje zařazení České republiky na seznam zemí podporujících mezinárodní terorismus. Česká republika totiž podle Moskvy prý v tichosti dovolila ukrajinské straně, že může české zbraně a rakety používat proti “všem” cílům v Ruské federaci, bez jakéhokoliv omezení, na rozdíl od Američanů, kteří Kyjevu zakázali použití hned několika typů svých zbraní proti ruskému území a proti civilním cílům v Rusku. Česká vláda však podle ruského ministerstva zahraničí překročila rubikon a stala se podporovatelem mezinárodního terorismu, což podle našich exkluzivních informací bude řešeno na politické, diplomatické a justiční úrovni po Novém roce a v následujících týdnech….

Ukrajinci totiž k útoku na Belgorod použili jen ty rakety, které mohou proti cílům v Rusku použít a mají k tomu souhlas od západních partnerů. Ukrajinská armáda tak nemohla proti Belgorodu použít britské rakety Shadow Storm, ani americké MLRS rakety HIMARS. Na jejich použití proti ruským civilním objektům v Rusku nemá Ukrajina povolení.

Jak nás informoval do redakce zdroj ruského ministerstva zahraničí, ukrajinská vláda dostala souhlas k použití raketových systémů proti ruskému území bez omezení cílů určení (tedy včetně civilních cílů) pouze od jediné země – od České republiky! Naše redakce proto poslala ruskému lidu skrze ruské novináře hlubokou omluvu jménem všech slušných lidí v České republice za ohavný čin ukrajinské armády, ke kterému byly ve spolupachatelství s českou vládou použity české raketové komplexy.  celý článek zde: https://cz24.news/…ro/

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

připustit, že většina Ukrajinců nebo lidí s ukrajinským občanstvím je protiruská ba rusofobní, že drží palce té válce, kterou na pokyn ze západu vyvolalo jejich vedení... 

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz


Vašeho tatínka plně chápu a dokonce, protože Vás mám ráda, občas mne napadá  totéž. Mám ale dospělé děti, tak už vím, že je lepší snažit se pochopit, než kárat. Ale vysvětlujte to tatínkům... může být na Vás sice pyšný, strachu ho to však nezbaví. Zachovejte si především svou moudrost a umírněnost. Přeji Vám úspěch a vítězství i proto. aby se o Vás blízcí nemuseli bát. Smekám i před Vaší ženou. 
Třeba vás i trochu potěším:

"....Čínský horoskop 2024 říká -  přichází rok dřevěného Draka a přináší radost a pozitivitu. Rozhodně je to rok, ze kterého nemusíme mít obavy. Ba co víc, můžeme se na něj i těšit. Oproti minulému roku budeme nuceni pustit se do akce a něco začít dělat..... 
Drak nás nutí jít vpřed a v roce 2024 bude mnoho příležitostí, díky kterým bude možné udělat svět lepším místem. Nejnáročnějším měsícem v roce Draka bude říjen....." 

Ještě dodám - v řeči čísel vychází pro  příští rok "8" (2+0+2+4), to prý je skvělé číslo pro převratné pozitivní změny.....předpovědi jsou povzbudivé, teď ještě ta realita.....

Všechny vás tu zdravím a přeji vám/nám v tom příštím roce naplnění všeho, co znamení Draka slibuje. Hlavně však buďte zdraví, protože jen zdravý člověk udrží v ruce vidle :-)
Pěkný  zbytek silvestrovského večera  a dobrou noc všem 
Alice  
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (105 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, vy moje mladší já.    Jen jedno slovo: Amen!

Průměrný počet slepic: 4.6 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

Vždy Ti nejpodlejší lidé dělali a dělají ty nejpodlejší věci. Jako se stalo v ruském městě Belgorod na které zbabělé ukrofašistické zrůdy z Ukrajiny začali střílet a zabíjet obyčejné lidi civilisty na ruském území jen proto že jsou to Rusové. A dokonce stříleli z českých zbraní, z raketometů které jim dodala česká vláda Petra Fialy. Američané a Anglosaxoni poslali své zbraně na Ukrajinu pod podmínkou ale aby byli použité jen na frontě, zakázali Ukrofašistům aby použili tyto zbraně proti civilistům na ruském území. Česká Republika ale to neudělala, ministryně obrany Černochová nezakázala Ukrajincům aby nebyli použité české zbraně proti civilistům na ruském území. Tyto proamerické loutky vlády Petra Fialy jsou nejen neschopné jsou ale i velice nebezpečné pro naši zemi. Tito idioti od vládnoucí pětikolky úmyslně či neúmyslně jsou schopni nás zatáhnout do války v jejich nenávisti proti Rusům. Jsou to navíc i zbabělci, protože zbabělec ministr zahraničí ČR Lipavsky neměl tu odvahu se dostavit do OSN aby odůvodnil ruskému velvyslanci proč ČR nezakázala Ukrajincům použít české zbraně proti civilistům. Vážení čtenáři naše vlast je ohrožena, Rusové nezapomínají, můžou vymazat celou ČR z povrchu země jedním hypersonickým Satanem. Kdyby toto se to stalo americkým občanům tak by USA již poslali atomový hřib nad Prahou. Dokdy naší vládnoucí idioti přestanou dráždit ruského medvěda? Kdo dal právo této partě neschopných vládnoucích amatérů aby ve jménu českých občanů nás zatáhli do války která se nás netýká? Navíc do války kterou si nepřejí čeští občané v obrovské většině kromě pár pitomých válečníků na klávesnicích na seznamu.cz či žumpy forum24. Pánbůh ať ochrání nás a celou ČR od dalších škod od těchto fialových kazisvětů kteří teď chrochtají u vládních koryt.

Průměrný počet slepic: 4.8 (109 hlasů)
Trvalý odkaz

Putin blahopřál, ale jen některým

Putin blahopral ale jen nekterym

RUSKO: Prezident Ruské federace Vladimir Putin zaslal k Vánocům a nadcházejícímu Novému roku blahopřejné telegramy hlavám cizích států a vlád. Ne však všem.

Jak vyplývá ze seznamu zveřejněného na webu Kremlu,   poblahopřál k svátkům lídrům zemí SNS (s výjimkou Moldavska), prezidentům Abcházie a Jižní Osetie.

Ruský prezident také poblahopřál kolegům z Číny, Maďarska, Indie, Jihoafrické republiky, Brazílie, Turecka, Sýrie, Srbska, Vietnamu, Laosu a Bolívie.

Samostatně ruský prezident blahopřál papeži Františkovi a také bývalým kolegům Gerhardu Schröderovi , Nicolasi Sarkozymu , kazašskému vůdci Nursultanu Nazarbajevovi, a bývalým arménským prezidentům Robertu Kočarjanovi a Serži Sarkisjanovi.

Vedoucí představitelé Spojených států, Velké Británie, Německa, Francie, Japonska a dalších států nepřátelských Rusku (tedy i České republiky) byli již druhým rokem z gratulací vynecháni. Stejně jako v loňském roce byla opomenuta bývalá německá kancléřka Angela Merkelová.

Zdroj: cz24.news

poznámka. 
Někdo si možná řekne no a co? Není tomu tak. Určitě stojí za povšimnutí komu Putin blahopřál a komu ne. Svědčí to totiž o tom, že RF bedlivě pozoruje kdo a jaké má vztahy s Ruskem. A nezapomíná! To vše bude hrát roli v čase, který dozajista přijde, kdy se budou oprašovat a měnit diplomatické a především hospodářské vazby. Že my budeme až někde na chvostu a budeme jen zírat, jak ostatní budou těžit z obnoveného obchodu, je, myslím, očividné!

Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

nemůže být výsledek jiný než také blbý! Svým způsobem z toho mám radost, jen houšť a větší kapky. Čím hůře, tím lépe. Voliči si zaslouží být potrestáni. Doposud jim to prochází, společenské zákony jsou ale stejně neúprosné, jako ty přírodní! Z nenávisti, nepřátelství a zloby nemůže vzejít nic dobrého.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Jak by Putin mohl poblahopřát nám..., to by blahopřál destrukci a demolici všeho. Olin má pravdu - naši voliči si tak zaslouží být potrestáni, zvolili si to dobrovolně a sami.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Kyjevský režim spáchal 30. prosince odpoledne teroristický útok v centru přednovoročního Belgorodu v Rusku. Civilisté, rodiny s dětmi šli k městskému vánočnímu stromku, někdo se rozhodl jít bruslit - právě v tomto momentě ukrajinští militanti udeřili. Zasvěcení v Kyjevě trvají na tom, že podlý úder byl proveden na osobní příkaz ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Odplata dostihla ty, kteří se podíleli na zabíjení civilistů v Belgorodu. Ministerstvo obrany RF informovalo o odvetných úderech na Charkov. Přímí účastníci teroristického útoku z GUR a AFU byli zničeni. O odvetných úderech informuje ministerstvo obrany RF. Ruské ozbrojené síly zasáhly rozhodovací centra a vojenské objekty v Charkově. Jak upřesnili na ministerstvu, byli zničení představitelé GUR a AFU, kteří se podíleli na teroristickém útoku v Belgorodu: ,,Vysoce přesný raketový úder na bývalý hotelový komplex „Charkovský palác“ zničil představitele GUR a AFU, kteří byli přímo zapojeni do plánování a realizace teroristického útoku v Belgorodu.

Šlo také až o dvě stě zahraničních žoldnéřů, kteří se měli podílet na teroristických útocích na území Ruské federace hraničícím s Ukrajinou.“ Vysoce přesné rakety letěly i na charkovskou budovu Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) a dočasné ubytovací středisko pro militanty Pravého sektoru. Úder zničil vysoké představitele SBU, bojovníky Kraken a zahraniční žoldnéře zapojené do organizování a provádění teroristických útoků na území Ruska.

To jsou jen úryvky článku na cz.24news. Celý článek viz zde: https://cz24.news/odplata-je-tu-odvetne-udery-za-teroristicky-utok-v-belgorode/

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

Pokud tedy obsluhovali vojenskou techniku při teroristickém útoku i Češi, byli coby žoldnéři zabiti?

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

tentokrát ale cíleně jen na civilní objekty a to je fuj, ale co čekat od milovníků nacionalismu Bandery: Ukrajina do Ruska už střlela dříve ale to nebyla cílná střelba na civilní objekty a na  shromážděné civilisty.

Já ale  v podstatě se strachem sleduju i Blízký východ, Gazu. Jak mohou naši lidé, obyčejně tak soucitní, považovat za správné a omluvitelné to, co provádí Izrael Gaze a Západnímu břehu ? Co to blekotají o právu na obranu? Gazané toto právo nemají? vždyť Palestinci jsou pod izraelským útokem téměř denně, jejich počet mrtvých v těch  rozmíškách je násobkem mrtvých Izraelců, dokonce jsem četla, že zastřelit  puberťáka z Gazy, který hodí kámen na izraelského okupanta je OK, kámen mohl  přece ublížit... je tohle vůbec možné:

Kromě toho,  když se podívám na mapku Palestiny (myslím té původní),  myslím, že Hamás  zaútočil na území které je okupováno, nikoliv na Izrael. Přesvědčuje mne o tom skutečnost, že  to městečko nebo obec má vlastní ochrannou vojenskou posádku, což mívají nelegální osady. Problém je, že se nám nedostává ucelených informací. já sama nejsem žádná milovnice exotických cizinců, rozhodně ne muslimů, už proto ne, že jsem  stoupenkyní zásadní rovnosti mužů a žen, ale dnes přicházejí oni k nám do Evropy a jejich úmysly asi nejsou laskavé, nám se připůsobit nehodlají a my je tady masově nechceme ale po celá staletí Evropané a to i Židé, přicházeli k nim ze stejných sobeckých pohnutek, pokud někdo - a musejí to být běžní občané - neřekne hlasité DOST, nikdy se nic nezmění, každý na každého má nějakou historickou pifku a když bude chtít, a ani nemuí dlouho hledat, najde dost důvodů pro boj se sousedy. Možná, ž lidstvu začíná zvonit hrana....a když už si Německo dovolí kamkoliv v Evropě vyslat svou armádu, i když by se jejich vojáci zejména po východní Evropě měli ještě několik generací pohybovat po kolenou,,  asi není už v co doufat.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

     Ale jak dlouho to ještě bude trvat? Otevřete si jakýkoliv článek o průběhu silvestrovské noci v Praze. A všude se dočtete, že zam byli přítomni policisté se samopaly. S dlouhými zbraněmi. PROČ❓ Při oslavách příchodu nového roku??? Jak dlouho může trvat, než nějakému agilnímu a vystresovanému policajtovi "jebne" v hlavě a spustí dávku do "měkkých cílů".Když mohli policajti zaklekávat v době covidu šestnáctileté kluky kvůli nenošení náhubku, proč by nějaký takový magor u policie nemohl zneužít služební zbraně proti podnapilému člověku, který chce odpálit na Staromáku rachejtličku? Situace u policie je taková jaká je, lidí málo, moc lidí to dělat nechce a tak personalisti u policie jsou jako smrt, berou všechno. Nějaké psychotesty jsou pro srandu králíkům. Neříkám, že případů zneužití služební zbraně je hodně, ale jsou. A vyšinutej polda se samopalem? A průser je tady coby dup. 

     Ale zatím do nás nestřílejí. Zatím. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

do nás nestřílejí, ale dělaj si co chtějí.  Na hlavy nám přitom serou, vždyť to přece smějí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

A při tom se nám smějí. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

o náladách a soukromých názorech našich policistů? Hádám, že těch loajálních Bretschneiderů je mezi nimi marginální množství, ostatní asi jen drží hubu a krok.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

1-PF2024

2-PF2024

3-PF2024

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

českých kašpárků zřejmě nemá konce. Proto se já nestydím volit i Japonce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

jako od Jiráska ve své duši mám. Potřebuji trochu světla a hlavně nebýt sám.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Básníku, ty nám tady rosteš před očima. Tu včerejší chválu si opravdu zasloužíš. :-))

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

má svá rizika, ale život bez adrenalinu mně nic neříká.  Každá hra s ohněm má svá úskalí, každý hráč se někdy hnusně popálí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Boží

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

zjevně na hovno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Jak se ostatně dá od libtarda (i těch dalších) čekat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

přímo zde: https://www.youtube.com/watch?v=L_L7hV8zK7A

video bylo vyvěšeno před 2 dny a má již 43 547 zhlédnutí

Premiéra: 30. 12. 2023

Kriminálka (2 tajní)  je z Ústecka

Paní Marcela Lemanová která své předvoláni od kriminálky natočila na mobil je statečná, stojí za to poslechnout její konfrontaci s kriminálkou

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

No, Antoníne, to je síla! Jak řekla ta paní - a tyhle žoldáky platíme z našich daní! Za naše prachy si chodí do baráku pro lidi a opruzují jim život jen proto, že něco sdílí na FB..., to jsme to dopracovali, policejní stát hadr. Tohle je výsledek zmagořených voličů-debilů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Dva konkrétní šmejdi, kterým není stydno "živit se" potíráním ideozločinů.

A kolik takových parazitů, co by za frčku prodali i vlastní matku, asi běhá kolem nás. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak Vás všechny vítám v novém roce!

Napsal bych dřív, ale nemohl jsem si vzpomenout na heslo, a když už jsem si vzpoměl, tak jsem ho nedokázal korektně napsat. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

těžký to bylo. Už nemám rád rum.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Zprotivit si Boží dar! ;o/

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Začal nám nový rok . Je to důvod k očekávání že se pohnou ledy nebo je to důvod k obavám co ty vládní swině s gumovým lampasákem v čele na nás zase vymyslí:?Za sebe říkám že čas dozrál . Vám všem co navštěvují tyto stránky přeji aby ten rok před námi byl lepší než ten co skončil.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

je voleným prezidentem Ruské federace s 80% důvěrou občanů RF. Co se o Rusku dočteme na internetu?

1) je to federativní poloprezidentská republika

2) ústava byla přijata referendem

3) jde o zastupitelskou demokracii s politickým pluralismem

4) federální shromáždění má dvě komory - dolní Státní dumu a horní Radu federace

5) je jadernou velmocí, stálým členem RB OSN s právem veta, členem G20, OBSE aj.

6) převládá křesťanské (pravoslavné) náboženství

7) kapitalistická ekonomika je smíšená, tj. tržní i plánovitá

Já osobně nepovažuji Rusko za diktaturu, ale de jure za demokratický stát se všemi atributy kapitalistické ekonomiky, občanskými, politickými a ekonomickými právy a svobodami. V žádném státu na světě, ani v USA, Německu, Francii, VB, Kanadě, Austrálii nebo ČR nejsou na 100% v souladu práva a svobody deklarované ústavou a zákony s jejich realizací a dodržováním v reálném životě. Můžeme s čistým svědomím o USA tvrdit, že je to "vzor demokracie, lidských práv a svobod"? Můžeme to říct o Švédsku, Rakousku nebo Itálii? Můžeme to říci o kterékoliv zemi? Nemůžeme, ale jen o Rusku se mluví jako o diktatuře, jako o agresorovi připodobňujícím ho k nacistickému Německu.

Co tak hrozného nám Čechům kdy v historii Rusové provedli? Čím nám ublížilo carské Rusko? Čím naší 1. republice ublížil Sovětský svaz? Jaké zlo jsme z jeho strany pocítili v letech německého Protektorátu? Bylo snad proti našim zájmům, když 80% (?) republiky v roce 1945 osvobodila od německého nacismu Rudá armáda a již v červenci opustila naše území (armáda US zůstala v Německu dodnes)? Je snad naše dnešní koloniální postavení pod protektorátem Washingtonu a Bruselu "veselejší a suverénnější" než v dobách RVHP a VS?

Naši rusofobové a patologičtí antikomunisté typu nějakého Zieglera se nepřestávají ukájet srpnovou "okupací" z roku 1968. Bodejť by ne, když jim tenkrát kontrarevoluce nevyšla a museli si na ní počkat dalších jednadvacet let.

Čím nám Rusové škodili po skončení studené války a rozpadu SSSR? Že nám bez jakýchkoliv problémů a výhodně prodávají ropu, zemní plyn, jaderné palivo do Dukovan a Temelína, železnou rudu a další nerostné suroviny? Měli jste za celých těch nejen 34 posledních let, ale za celou dobu již od 50. let XX. století nějaký nepříjemný dojem, pocit, obavu nebo podezření, že nás "Rusáci" okrádají, že nás vydírají? Měli jste strach, že nic z toho naše republika nebude mít, že díky "Rusákům" to bude drahé? Já tedy ne!

Podle mě mráz nepřicházel a nepřichází z Kremlu, vše špatné nepřichází z Východu a Říší zla není Rusko. Jsem přesvědčen, že správné adresy jsou Bílý dům, Brusel a Západ.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Daniel Kroupa, sotva co stačil PePa přednést referát k Novému roku, podrobně rozebírá zásadní výstupy a to vychází z písemných podkladů. Závidím mu v jeho věku schopnost reagovat. Nebo že by mu vystoupení připravil on sám?

Podobně tak knihovnice Mirka Němcová. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Je jeden z největších šmejdů. V politice velice "prospěšný a úspěšný."

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

není Pepek, ba ani námořník. S komunistama by však nikdy nic nepekl a zato mu patří náš dík.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

třeba ten Skopeček, to je ekonom. Kecama je větší než africký slon.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

ale dnes tak činím, protože Ti chci poděkovat. Chci Ti poděkovat za "Kydy", za Tvoje zveřejňované názory, za to, že na těch názorech je obvykle vidět, že jsou promyšlené a prodiskutované. Jsou za nimi znát Tvoje rozsáhlé kontakty, hovory se spoustou lidí podobného smýšlení.  Chci Ti poděkovat, za angažování v alternativní politické scéně.
A chci Ti poděkovat za velkorysost, se kterou toleruješ vznik jakési svébytné komunity, která se vytvořila kolem diskuze na "Kydech". Samozřejmě ta diskuze by měla sloužit jako zpětná vazba pro Tvoji články. To se částečně děje, ale pro mnoho z nás, kteří vyznávají obdobné názory jako Ty, zde vznikla a probíhá vzájemná diskuze, která mnohdy s Tvým aktuálním tématem přímo nesouvisí. Dokonce to dostává význam jakéhosi informačního média, kdy tady zveřejňujeme cizí texty z oblastí, které nás zajímají. Přiznám se, že tyto texty rád čtu a taky je sem rád dávám.
Chtěl jsem napsat, že se tady vytvořilo jakési virtuální přátelství mezi stálými návštěvníky, ale nebylo by to přesné. Ono to přátelství je skutečné, my sice vzájemně neznáme svoje tváře a jména, ale známe své názory a způsoby myšlení, také jsme toho o sobě za ty měsíce dost prozradili. Takže to ke skutečnému přátelství stačí. Skutečně nevidím velký rozdíl mezi mými přáteli, se kterými se reálně potkávám a třeba včelkou Májou, Zauberem, Richardem nebo panem Hejnicem. Když otevírám "Vidlákovy kydy" mám pocit, že jdu domů, mezi své.
Takže i za to Ti Vidláku moc děkuju!
Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

.. já se v průběhu ledna chystám za Vidlákem na kus řeči, ještě jsme to docela úplně nedohodnuli..

I já sem chodím častěji než na FakeBook.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)