Kdo chce víc, nemá nic

Autor

Tak zítra to vypukne. Otevřou se volební místnosti a v sobotu večer budeme vědět, jak to celé dopadlo. Dnes večer bude na Nově ještě jedna prezidentská debata, během které se nejspíš dozvíme nějaká zásadnější prohlášení, jako že někdo odstupuje ve prospěch jiného… a pak už to rozhodnou volební urny a obálky v nich. Je tedy čas na Vidlákovo doporučení, pokud se tedy někdo chce rozhodovat podle mě…

Hele, v uplynulých týdnech jsem se vám snažil nasvítit celé předvolební klání z různých stran. Samozřejmě jsem byl kritický ke kandidátům Pětikolky, ale neušetřil jsem ani Babiše ani Baštu. Ba dokonce jsem měl i chvíle, kdy jsem se vysmíval nám na alternativě, že jsme nebyli schopni vygenerovat jediného občanského kandidáta. Nakukoval jsem do všech možných temných koutů a hlásil, co jsem tam našel. Pokusil jsem se ke kandidátům dostat na osobní rozhovor. U Bašty se mi to podařilo, u Babiše ne.

Vysloužil jsem si odsudky, že za oba kandidáty kopu, že od nich určitě beru za reklamu peníze a také jsem si vysloužil výtky, že jsem je zradil. Beru to jako znamení, že nepodléhám stranickým zájmům. Od nikoho jsem nedostal žádnou odměnu, nikomu jsem nic neslíbil, píšu si co chci a jak chci. Nejsem na ničí straně, jen jsem s těmi, co jsou na mé straně. Když se mi u kteréhokoliv kandidáta něco nelíbilo, netajil jsem se tím a také jsem se nikdy netajil svým vidláckým postojem – bojovat tak, aby bylo možné bojovat i zítra.

Říkám, hoďte to Veľkému Bocianovi. Tečka. Žádná druhá varianta s SPD bohužel není. Tu jsme si mohli dovolit v parlamentních volbách, ale teď ten luxus nemáme.

Proč to tvrdím:

Ve volbách je třeba dávat pozor na dva fenomény. Jedním z nich jsou sociální bubliny. Uvědomte si, že když kolem vás všichni volí Baštu, tak to neznamená, že někde jinde všichni nevolí Nerudovou. Sociální sítě nám umožnily kamarádit jen s těmi, co mají stejný názor jako my a naopak nás drží dál od těch, kteří mají jiný názor, než máme my. Vězte proto, že v této zemi existuje velké množství lidí, kteří sotva vzali na vědomí, že nějaký Bašta vůbec existuje a přestali ho v televizi poslouchat, sotva zjistili, že nemá jasný a zvučný hlas.

Kdybychom před půl rokem uspořádali anketu, kdo by měl být za SPD kandidátem na prezidenta, vsadím se, že by zaznělo jméno Okamura, Ivan David, či Foldyna, ale na Baštu by si nejspíš nikdo nevzpomněl… Tady už o Baštovi všichni víme, ale mimo internet ho ještě skoro nevzali na vědomí. Měsícem euforie nenahradíte dlouhodobou kontaktní kampaň.

Dál je třeba říct, že my tady všichni víme, jak prázdná a dutá je Danuše, co chce vyhrát volbuše. Ale my se na ní zaměřujeme. V této zemi je hodně lidí, kteří to vidět odmítají nebo je jim to jedno a volí ji, protože je to ženská a když může ona kandidovat, tak může každá. Danuše teď svým projevem sice ztrácí, ale ztrácí méně než si myslíme. V pravdomluvné České televizi o ní říkali, že je dokonalá… to pořád ještě působí.

Stejně tak platí, že to teď vypadá, že Babiš se nejen dostane do druhého kola, ale možná se dostane rovnou z prvního. Veřejný prostor je jím teď naplněný. Ale i když byl osvobozen, spoustu lidí to naopak utvrdilo v tom, že je třeba se mu postavit, protože nenávist k němu je větší, než soudnost.

S tím totiž souvisí druhý fenomén a tím je Parretovo pravidlo. Každý kandidát pro většinu svých voličů nemusí udělat vlastně nic. Jen se jim ukázat a zablábolit nějaké pěkné hlášky. Petr Pavel i ostatní získali většinu svých voličů jen tím, že prostě oznámili kandidaturu. Osmdesát procent svých hlasů budou mít díky dvaceti procentům práce, kterou udělali už dávno. Zbylých osmdesát procent práce se dělá kvůli těm nerozhodným, kterých sice není málo a vyhrají někomu volby, ale také jich není zase tak moc.

Všechny ty bilbórdy, televizní debaty, všechno to tajtrlíkování, kontaktní kampaň, shánění podpory od různých osobností, rozhovory v médiích, to všechno se dělá jen kvůli těm mizerným několika procentům voličů, kteří třeba změní názor, případně se rozhodnou cestou do volební místnosti.

Ano, volební průzkumy je možné „cinknout.“ Ale jen tak, že Babiše z velké trojky udělají nejsilnějším nebo nejslabším. Nebo že pozdrží nárůst někoho menšího. Ani naprosto bezskrupulózní agentura nemůže být úplně za blbce. Pořád platí, že jsou tři silní hráči a pak nějaké to hemžení. Hraje se o ty voliče, kteří by v průzkumu odpověděli, že ještě nevědí, komu to hodit.

Pokud chce být člověk obezřetný, tak by teď před volbami rozhodně neměl dávat na doporučení straníků. Co jiného vám asi řekne Okamura, než že Bašta vyhraje? Co jiného vám řeknou v Trikolóře? Vždyť ho oficiálně podpořili. Schillerová také nebude pochybovat o Babišově impozantním vítězství a Divišův volební manažer také stopro ví, že Diviš má šanci na druhé kolo. I Hilšer vám řekne, že určitě postoupí.

Ano, Baštovi hodně pomohlo, že si minulý týden urval mediálně pro sebe. Stejně tak Babišovi pomůže, že zcela ovládl tento poslední předvolební týden. Ale oběma to pomůže JEN U NEROZHODNUTÝCH VOLIČŮ. Ti, co se pro své kandidáty rozhodli už dávno, ti jsou jen posíleni ve svém odhodlání.

Podívejte se na blogera Vlka – tak bojoval proti Babišovi. Všichni jsme mu říkali, že to přehání, že Babiš není největší zlo. Nevěřil tomu a nikdo jsme s ním nehnuli ani o píď. To musel až Fiala. Až ten mu dokázal, že Babiš opravdu nebyl zase tak nejhorší. A teď říká, abyste ho šli volit. A to Vlk je excelentní analytik, vynikající bloger a můj učitel. Víte kolik je v této republice mnohem jednodušších lidí, kterým se prostě udělal názor a oni se ho budou držet, bez ohledu na fakta i realitu? Dost na to, aby Danuše Nerudová stále měla šanci na druhé kolo. Nemyslete si.

Všichni ti, co mi psali, že jsem zrádce, protože jsem nepodpořil Baštu, ti se od Bašty rozhodně neodvrátí jen proto, že Babiše osvobodili u soudu. A stejně tak, ti, kteří mi psali, že jsem blbej, když Baštu protěžuju, ti rozhodně neodejdou od Babiše jen proto, že Bašta řekl, že odvolá vládu. Stejně tak můžu stokrát omílat, že Babišova covidová opatření byla oproti západní Evropě ještě mírná a nikdy na úrovni zákona nedošlo k tomu, že by očkování bylo povinné, ale stejně je tu hodně takových, kteří to Babišovi prostě nehodí za žádnou cenu, protože Babiš měl holt tu smůlu, že tenkrát byl premiérem.

Veškeré události posledních dvou týdnů mají vliv na preference, ale ne tak velký, jak si všichni myslí. Vypadá to jako výbuch politické bomby, ale jestli Fischer odstoupí ve prospěch generála, tak to bude mít větší význam než soudce Šott a celý proces.

Jen opravdu velmi výjimečně se ve společnosti voličské hlasy opravdu posunou. Ano, uznávám, že neschopnost této vlády by něčím takovým mohla být. Ale v nedávných volbách do senátu se to teda nijak extrémně neprojevilo. Kdyby ano, seděla teď Nagyová (nebo Nielsen) v senátu a Vystrčil by byl na smetišti dějin. Od té doby spíše pravděpodobnost bezprostřední katastrofy klesá, než stoupá. I henten plyn nám v zásobnících zatím zřejmě vystačí.

Já to vidím tak, že riziko vzájemného vyrušení Babiše s Baštou je stále poměrně značné. Oni dva teď soupeří o stejného nerozhodnutého voliče a pro případný úspěch ho nezbytně potřebují. Po zaříjových volbách nevěřím, že by se do druhého kola mohli dostat oba zároveň. Bašta i s Babišem. Ale pořád platí, že jestli si nerozhodnuté voliče rozdělí napůl, může to dopadnout špatně.

Jestli nechcete, aby pětikolka dokončila svůj pochod institucemi, jestli nechcete, aby získala i prezidenta a následně i ústavní a nejvyšší správní soud, tak neblbněte a hoďte to Babišovi. Jakákoliv jiná volba zvyšuje riziko, že se Babiš nedostane do druhého kola. Pokud to hodíte Baštovi, je dost pravděpodobné, že budete mít na hradě generála, který příkaz k mobilizaci s chutí podepíše a nebo Tetuši, která ani nebude vědět, co podepisuje.

Nedejte na všechny fejsbůkové euforie. Tady to sice žije, ale ven to jen zlehka prosakuje.

Pokud se Babiš stane prezidentem, tak za to dostanete francouzsko-maďarsko-českou spolupráci ohledně konfliktu na Ukrajině. Ne, nedostanete okamžité a halasné vycouvání. Nedostanete rychlé jednání s Putinem. Ale také zřejmě nedostanete povolávák. Dostanete za to vliv té nejmenší velmoci na kontinentě. Dostanete za to nejspíš dostavbu Temelína od Arevy. Dostanete opatrné našlapování v mezinárodní politice, ubírání se křivolakými cestičkami velké diplomacie, dostanete za to pomalé výsledky, ale také malé ztráty. A časté návštěvy francouzského šampóna v Praze…

Při trošce štěstí třeba dostanete i pád vlády… Ne, Babiš ji nebude odvolávat tak, že zadá hradní kanceláři příkaz k vypracování dokumentu. Ale nejspíš si pokecá s Donem Pablem i Marianem Jurečkou… Možná i s Okamurou… ale ten teď nejspíš právě pracuje na sebezničení SPD… Pak by mohlo stačit udělat nějakou pořádnější demonstraci, aby starým ODSákům došlo, kam je Fiala vede.

Nemluvě o tom, že Babiš ví, jak se dělá byznys. Jeho firmy ještě pořád platí daně tady u nás. Navíc právě jeho chemičky mají největší problémy s vysokými cenami energií, takže v tomto ohledu s tím bude chtít něco udělat.

Kdo chce víc, nemívá nic. Pokud to i přes moje varování hodíte Baštovi, riskujete, že k vám budu v neděli velmi velmi jízlivý.

Mám zde ještě jeden vzkaz pro SPD:

Chlapi, uvědomujete si, že pokud Bašta nedostane alespoň deset procent hlasů, tak to vlastně ukáže, že SPD je za zenitem a jde dolů? Pokud se ukáže, že ani kmenoví voliči SPD nevolili všichni Baštu, tak to znamená, že by vás nemuseli volit ani v parlamentních volbách, pokud budou mít na výběr. Uvědomujete si, že jste do talónu hodili nejen svojí pověst, ale i pověst Trikolory a všech těch dalších osobností, které teď Baštu podporují. Uvědomujete si, že Baštův sobotní výsledek v podstatě ukazuje volební výsledek vás všech dohromady?

Doufám, že máte k dispozici nějaký opravdový průzkum, který ukazuje, že Bašta bude někde mezi deseti a patnácti procenty. Jestli bude pod deset, tak Okamura svojí nedělní výzvou Babišovi, aby odstoupil, když je trestně stíhaný, nejenže udělal škody v SPD, ale také u všech ostatních, co Baštu podpořili.

Předpokládám, že tam u vás ve štábu víte, jak na tom s preferencemi doopravdy jste. Pokud máte pod deset, bylo by lepší, kdyby Bašta odstoupil ve prospěch Babiše. Zachráníte si tím pověst a zachráníte tím pověst všech, kteří Baštu podpořili a ještě to třeba s Andrejem politicky zobchodujete. Nebylo by dobré, aby národ v sobotu odpoledne viděl, že prakticky celá alternativa nedala dohromady ani deset procent… Minimálně já se tím budu zabývat, protože to je moje srdeční záležitost.

 

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (208 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A to ve vlastním zájmu!Bude li zvolen Babiš bez jakéhokoli programu pak budeme jako voliči nuceni překonávat nejen odpor vlády na 7 prioritě řizeni procesu ,která bezohledné řídí SPOLECNOST svých voličú do propasti zničeni blahobytu,ale k tomu všemu i odpor banksteru,kteří chtějí ŠWABISMUS tj novou ideologii NEOmarxismu typu
Nebudete nic vlastnit a budete śťastni,která nadělá více śkody než UNOR 48!No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (41 hlas)

Nijak se nestará chtít plnit svůj program zejména bod 10 RASANTNI zména režimu posílit ,dokonce ani neví na jakÿ teda režim to změnit a jen že sebe hráče typu bobřík mlčení a ignoranci Programu voličů dnes pomalu legendárního PNZ není vidět ,že by s ním chtěli stávající program dávající sice pěknych 10%,ale ty stačit nebudou a je jasné,že buď budou muset tento chyby program posílít nebo uvažovat o vyméne "přecedy"!Jen ropagaci programu SV voličů mohou totiž posílit i svoji pozici!Zda se,že si tam už uvědomili,že spojit se s ANO,které je úplně bez programu znamená polibek smrti ,jak to dostalo ČSSD a komunisti,kteří pomohli schválit policejní stát do zákona a pak se stali nebožtiky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

Před rokem by znělo jméno David, Foldyna nebo Blaško..., ale to by nesměl SPD vést Okamura - šéf, který odstraňuje ty rozumné a lepší než je on sám.
Dnes věřím, že Úsvit se rozpadl právě proto. Trikolora se taky projevila v jiném světle, než jak jsme ji chtěli vidět. Zřejmě to pochopil i Klaus ml., a proto od ní raději odešel a skončil s politikou.

Je strašné vidět, jak se lidi snadno nechávají ovládat úplně všemi, místo aby používali vlastní mozek a přemýšleli.
Dnes je zázrak, když někdo (pozdě, ale přece) prozří a je schopen svůj názor změnit.
Jsou bohužel tací, že i zprošťující rozsudek berou jako nějaký podvod na sebe.
Ti, kterým chybí schopnost analyzovat, kteří nemají žádnou soudnost, jenom tu svou vypěstovanou a naprogramovanou nenávist (a jak se jen tak zbavit něčeho, co jsme si v sobě tak dlouho rádi hýčkali).

Jak jsem si přečetla o blogerovi Vlkovi, tak se sice nestačím divit, že někdo takový (když je ten excelentní analytik) neprokoukl dřív..., měl málo informací nebo co..., čekal na pána velkomožného soudce..., ale zaplať pánbůh, že mu to pozdě ale přece docvaklo, moc takových nebude.

(Ještě zdejší "Zaspala", která napsala: "Do zproštění viny Babiše, jsem byla rozhodnutá dát hlas Baštovi, jelikož byl jediný volitelný. Jenže po výsledku soudu, jsem musela změnit rozhodnutí...")....
Což je sice chvályhodné, ale zároveň mě děsí, že stačilo, aby soudcem byl někdo jako Rychetský a výsledek by dopadl jinak, tudíž by Babiš byl vinen a ona by tomu jako mnozí další věřila.
Děsí mě, že je tak mnoho těch, kteří se nechávají ovlivnit tím, co se propírá v médiích, ale neudělají si ani při všech dostupných informací za tak dlouhou dobu sami svůj vlastní názor. (Kalousek by přece mohl vyprávět, jak to bylo s dotacemi...)

Všechny ty, kdož se léta až do této neděle oháněli frází o "trestně stíhaném premiérovi"
- a Okamura to používal velice často a rád - bych za to nechala pykat.
Okamura, bijec za své koryto, mě víc než kdo jiný přesvědčil, že myslí hlavně na sebe a svůj politický byznys a od toho se odvíjí úplně všechno - i jeho tolerování a kamarádíčkování se s pětikolkou. Místo aby tu kritizoval, kudy chodí, tak kritizuje Babiše.
No tak jestli tohle není "vytí s vlky" a hyenami způsobem něco za něco..., pak už mu nevěřím nos mezi očima.
Překvapuje mě to neustále, protože si to svoje "zajeté" koryto dobrovolně a úspěšně ničí.
Divím se, že to ani ti zdejší nevidí (nebo nechtějí vidět).
Že omílají stále dokola cosi o covidu, když Evropa, která na tom byla úplně stejně, ne-li hůř, na to už dávno kašle a řeší současné dění.

Pokud Okamurovi tedy "zBaští" jeho trik, jak odstranit Babiše, pak se můžou scházet na Václaváku do alelujá a kým chtějí a jak dlouho budou chtít, protože pak už to bude na dlouhou dobu každému úplně jedno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Monako, Monte Carlo, Nice...,
zde můžete během několika minut vidět řadu luxusních vozidel na ukrajinských poznávacích značkách, jachet a letadel patřících oligarchům, kteří si přišli doslova sednout na Azurové pobřeží
"Monacký prapor" je ironická přezdívka pro velké množství ukrajinských milionářů a miliardářů, kteří uprchli z válkou zničené země do sluncem zalitého Monaka.
Před ruskou válkou proti Ukrajině uprchli na Azurové pobřeží, kde jsou na dohled celému světu, jak upozornil deník Ukrajinská pravda.
Ironicky překřtil "obscénní počet bohatých ukrajinských uprchlíků" na "Monacký prapor".
To, co jsme viděli, je v ostrém kontrastu s tím, co Ukrajina a Ukrajinci nyní zažívají. Azurové pobřeží je jedním z nejoblíbenějších míst pro letní dovolenou světové elity. Proto je těžké pochopit, proč se ukrajinští milionáři a miliardáři, kteří vysávají svou zemi více než deset let, rozhodli "posadit" válku právě zde, před očima celého světa. Svět, který nyní pomáhá Ukrajině.
"Zdá se, že není horší antireklama než nejnovější modely vozů Bentley a Maybach s ukrajinskými poznávacími značkami," napsal deník ve zprávě široce šířené jinými ukrajinskými médii.
Od začátku totální invaze "Ukrajinská pravda" opakovaně obdržela signály, že obscénní počet ukrajinských VIP uprchlíků byl soustředěn v Monaku, Monte Carlu a Nice.
Zazněla různá příjmení a různé adresy. Ale rozhodli jsme se, že je lepší vidět jednou, než slyšet stokrát. A na cestě do Turecka a na jachtách ruských oligarchů se na pár dní zastavili na Azurovém pobřeží. To, čeho jsme byli svědky, je v ostrém kontrastu s tím, co Ukrajina a Ukrajinci zažívají.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Skvělé shrnutí Včelko:-). Pan Okamura se nenechá nikým "zastínit", aby nepřišel o své výhody, takže se snaží ovládat a zneužít ty "slabší" a zbavovat se těch co by ho mohli ohrozit. Je mi pana Bašty v podstatě upřímně líto. A my máme asi na dlouho jedinou možnost s tím marasmem tady aspoň trochu něco udělat a možná někteří by museli zapřít trochu své představy, být soudnější a připustit si realitu jaká je a třeba s těmi zatnutými zuby a rukou umytou v lyzolu-:) to dát Babišovi. Nebude asi skvělý, ale bude aspoň dobrý a s tím už se dá něco dělat, Ostatní, je nereálné nebo zničující. A pak s tím moc neuděláme...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Unikl postup, jak tlumit oponenty

Blíží se doba, kdy budeme za svůj názor „viset“ v pytli na mrtvoly na budově Ministerstva vnitra? Odpovídá Alena Maršálková, poradkyně, marketingová expertka a místopředsedkyně strany PRO.
Rakušan rozkryt. Do šroubků. Unikl postup, jak tlumit oponenty

Zřejmě ano! „Šmírovací“ tým ministra Rakušana nazvaný Krizový informační tým (KRIT) zveřejnil materiály, které by měly sloužit ministerstvu, vládě a jednotlivým resortům ke zlepšení komunikace s veřejností. Tým složený ze čtyř expertů na publikaci a PR definoval dezinformační témata, komunikační doporučení, a hlavně vydal předběžné varování. Podle jeho zjištění dochází k radikalizaci pracovníků státní a veřejné správy, což představuje zásadní problém, který může ohrozit běžné fungování státu a jeho institucí, samospráv a dále urychlit rozpad společenské soudržnosti.

Jestli tady někdo ohrožuje běžné fungování demokratického státu, tak jsou to neustále nové snahy o zavedení cenzury, nových právních norem k potírání názorů, které nesouzní s vládní propagandou, dehonestace osob, které se nebojí vystoupit proti vládnoucí garnituře, a dokonce se připravuje kriminalizace osob za šíření dezinformací, přitom o tom, co je, či není dezinformace, rozhodují nevládní neziskové organizace a pár vybraných osob. K nim patří také oni čtyři experti KRIT, které neznáme a jejichž zjištění nebyla podrobena široké odborné debatě. A média? Ta mlčí. Žádné ověřování, zjišťování informací a objektivní a vyvážené názorové zpravodajství.

Za silnou komunikační hrozbu je v materiálech označena „válka & energetická krize“. K tomuto tématu vymyslel KRIT opatření pro správnou komunikaci. „Je třeba intenzivně komunikovat: odhalovat manipulativní techniky nepřítele a debunkovat, provést tzv. naming and shaming,“ uvádí se v doporučení. Debunkovat a provést tzv. naming and shaming znamená odhalovat falešné zprávy a pak jejich autory pojmenovat a zostudit, chcete-li, zahanbit! V praxi to znamená veřejně říci, že osoba, skupina udělala něco špatného. Toto veřejné zahanbování se používá ke sjednocení veřejného mínění proti určitým druhům chování a jejich odrazení od dané činnosti. Pokud tomuto popisu z Googlu nerozumíte, tak to přeložím. To je ta dehonestace osob za jiný než povolený názor, to je nálepkování slovy dezinformátor, dezolát, frustrát či proruský troll bez jakékoliv možnosti se hájit. Je to jen propaganda a snaha o zavedení cenzury. Nebo si pod slovy „sjednocení veřejného mínění“ představujete pluralitu názorů?

KRIT dále doporučuje: „Anonymizovaný monitoring nálad ve státní a veřejné správě. Včasná identifikace osob, které mohou šířit antisystémové nálady a jejich zapojení do dialogu.“ Před rokem 1989 se tomu říkalo „šmírování a udávání“.

Od expertů na PR bych očekávala naprostou nestrannost a objektivnost, asi naivně. Ve svých materiálech opakovaně tvrdí, stejně jako vládní garnitura, že jsme ve válce: „Současná politika Ruské federace v oblasti energetiky není ničím jiným než pokračováním války jinými prostředky. To znamená, že ve válce se nenachází jen Ukrajina, ale také Česká republika spolu se svými evropskými spojenci. Úkolem státu je proto posílit ve veřejném prostoru povědomí, že se Česká republika nachází v nové, zatím nepoznané válce.“ A za zmínku stojí také jejich popis radikalizace. „V České republice právě probíhá politický střet o to, zda bude energetická krize interpretována jako selhání státu, nebo coby důsledek ruské ‚energetické války‘, jež si klade za cíl rozklad české společnosti. Lidé jsou krajně znejistělí a bojí se budoucnosti. Často nevědí, jak zaplatí účty za elektřinu a zda budou mít na základní životní potřeby. Část společnosti se radikalizuje. A volá po změně politické reprezentace.“

Takže občané, kteří nevědí, jak zaplatit účty za elektřinu a kritizují současnou situaci a vládu, jsou radikálové? Na vyjádření nesouhlasu snad mají občané v demokratickém státě právo! Nebo už je experti KRIT připravují na totalitu? Začněte u sebe. Jste to vy, kdo vnášíte mezi občany místo jasných řešení chaos, obavy a strach! Osvěžte si paměť a přečtěte si Listinu základních práv a svobod. Ve svobodné společnosti není přípustné omezit svobodu myšlení a svobodu rozhodování. Do zaručených práv a svobod jedinců nesmí státní moc zasahovat jinak, než Listina výslovně připouští.

Politikům radíte vysvětlovat a intenzivně komunikovat s občany, tak asi proto jsme už několik týdnů neviděli v médiích některé členy vlády, například I. Bartoše, a některé ministryně a ministry i více než půl roku. A jen tak mimochodem na závěr. Ve vašich dokumentech je často uvedeno datum, kdy byly pořízeny, a některé z nich vznikly několik měsíců před tím, než ministr Rakušan veřejně oznámil, že KRIT vznikne. To by opravdovým expertům na PR nemělo uniknout.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jaroslav Bašta: ''Chci mír a normální život. Ne válku a bídu''
https://www.youtube.com/watch?v=yFC1f-SM4Bs

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Je zde zaváděna bez odporu - Petr DRULÁK vyhozen z práce - Media mlčí, většina včetně České Televize to dokonce schvalují - takže je zde prakticky totalitní normalizace ..............

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlas, byť Ústavní soud už mají, ale Babiš by ho mohl potenciálně jako prezident vyhladovět jako kdysi málem Klaus , kdyby mu senát navrhoval špatná jména a pak by byl paralyzovaný ÚS a to by bylo to nejlepší pro naší zemi, co se vůbec může stát (ale muselo by se toho dobře využít). Ale na tohle Babiš asi nemá. Spíš bude obchodovat. Klaus to není, to víte...

To hlavní už jsem napsal v minulých článcích do komentů, není moc co přidat. Je třeba zasít hádky mezi Hrad a vládu, na to je Zeman už starej...

A takové hádky se budou hodit nám. Tady lidi píší, že je oproti Baštovi Babiš sluníčkář, ano. JE. Oproti Baštovi ano, ale oproti Danuši a Pávkovi NE! A o to jde!

Průměrný počet slepic: 4.2 (39 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

A Bašta prostě nemá šanci, Babiš ano... A O TO JDE ...

Průměrný počet slepic: 3.5 (45 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš umimridit firmu jen když svítí sluníčko a je teplo,když fouká tak nejen nemá program,ale nám tu bude veßet bulíka na nos a fotit se bude bilboardy se zničujici blondýnou prorážející dno propasti hladomorny Zeleným udelem a ohlupovat tak své klienty dokonce za pomoci porušování zákonů o veřejnoprávnosti Televize toho soukromníka GŘ TV a v rámci taktiky Chucpe ho v té śpine lži a OHLUPOVANI ještě více podporovat a neodváží se to ředitele odvolat a funkcí odstranit s cílem rozbít jeho monopol na ohlupujici informace,které na nás chrlí namísto,aby dal slovo PROGRAMU VOLIČU,které opakuji znovu, bez programu vede denfakto do nového TEMNA!
No ni čumak?

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)

Podívejte, mně je jedno, jestli Babiš kradl nebo znásilnil svou babičku, jde mi jen o to, kdo je víc neomarxista a kdo méně (případně kdo je islamista a kdo spíš kritik islámu atd.), byť o něco třeba. Ostatní je mi u zadku už dneska... A Babiš 1) JE MÉNĚ NEOMARXISTA NEŽ DUHOVÁ DANUŠE A PÁVEK CO ODSUZOVAL CESTU BABIŠE K ORBÁNOVI plus 2) BABIŠ MÁ ŠANCI A BAŠTA NEMÁ...

Průměrný počet slepic: 3.5 (41 hlas)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen tyhle dvě kritéria mě zajímají: 1) KDO JE VÍC PROTI NEOMARXISMU A KDO VÍC PRO (nebo kdo je aspoň méně pro než druhý, když už) plus 2) ŠANCE A REÁLNÉ PREFERENCE.

A to mluví pro Babiše...

Průměrný počet slepic: 3.1 (29 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ni?

Dobrou noc :)))

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bašta šanci má, ale malou. Hlavně v případě pokud Fisher a Hilšer neodstoupí. Vidlák si myslí, že odstoupí, uvidíme. Hlavně Babiš nemá šanci proti Pavlovi v 2 kole a v prvním nemá obsolutně žádnou šanci vyhrát sám.

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

Tak esli nebude změna režimu na přímou odpovědnost našich našinců ve volbách věcných potřeb, tak nigdy nebudou mít obsolutně žádnou šanci vyhrát. A bude to trvat tak dlouho, dokud blboni nepochopí, že život není hra ale docela vážná věc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bašta má šanci, to jen naše méédia se nám snaží vsugerovat, že máme na výběr jen mezi Nerudovou, Pavlem a Babišem. Z těch tří je Babiš nejlepší. Je nejmenším zlem. Jaký byl premiér, takový bude i prezident. Jen si vzpomeňme jaký byl Babiš premiér. Zavřít okresy, to si nedovolili ani bolševici. Kolik ta jeho nesmyslná nařízení zničila firem, kolik lidí dostala do existenčních problémů? Ne, Babiš není druhý Orbán. Orbán se postavil EU i Washingtonu, Babiš ne, ten nakonec vše odkýval. Už se ukázalo, že ta proticovidová opatření byla k ničemu, že viru neuškodila a covid není o nic nebezpečnější než chřipka. A ti, komu ta opatření zničila podnikání, uvrhla je do existenčních problémů, mají smůlu. Babiš jen řekl, sorry, omlouvám se, bylo to špatně.
To však lidé, kterým ta proticovidová opatření zničila život, říci nemohou. Babiš mě hodně zklamal, věřila jsem, že bude jiný, že bude chránit drobné a střední podnikatele, že nebude upřednostňovat nadnárodní firmy. Věřila jsem, že má koule na to se postavit EU i Washingtonu, že je velmi inteligentní a udělá to chytře. S Babišem bude pouze oddálení katastrofy. Ten ten povolávací rozkaz nedostaneme, ale to jen proto, že mezitím Rusko stihne drtivě porazit Ukrajinu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co "havlovsko-sluníčkářský" Baštův souhlas s "humanitárním" bombardováním Jugoslávie...?!
Bašta tady za 30 let nepředvedl kromě tohoto nic jiného. Je to králík vytažený z klobouku. Kdyby byl kandidátem třeba Foldyna, pak bych to Okamurovi možná i věřila (ale nesměl by mlít ty nesmysly o odvolání vlády - to je mimo mísu a ví to už každý).

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Nemá zájem na " růstu " Foldyny či Kobzy .............

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Už jsem to tady několikrát četl, ale nikdo není schopen napsat kdy a jak měl pan Bašta takto hlasovat. Ve vládě to tehdy odsoulasil za všechny Zeman s Kavanem, a v parlamentu se o tom nehlasovalo.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to bylo ono včerejší howgh domluvil jsem??? No to Tě přesně vystihuje, precizně vicizelované a dlouze zdůvodnované NIC než není jiná cesta není zbytí než já vidlák přemoudrý dospěl k závěru a nabádám vás ostatní k trestu volit toho co nám škodil, ale věřte jinak nelze a on už bude hodný dědečku, Co dodat - taky NIC, vlastně si to ani nezasloužíš -Tebe dále komentovat, je to marný je to marný je to marný. Bože chran nás od těchto. HOWGH.

Průměrný počet slepic: 3.7 (43 hlasů)

Sádlomasochisty baví volit toho co nám škodil a sou ochotni si eště připlatit za specialitky.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Je jiná cesta, s Babišem nebude změna, bude jen oddálení katastrofy. Stačí vzpomenout, jaký byl premiér. Postavil se EU a Washingtonu jako Orbán? Jaká byla nařízení proti covidu? Koho poškodila? Virus to nebyl.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

... A jaký Bašta nebyl "nikdo", takový "nikdo" bude i jako prezident.
Žádného Orbána v něm nehledejte, ten je jeden a mají ho Maďaři - u nás se nikdo takový nikdy neobjevil.
Čekáte marně, bude stačit, když se Babiš bude s ním (s Vučičem, Nehammerem a chorvatským Milanovičem) stýkat a neskákat tak, jak píská dnes Fialovi a spol. Zelenský.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Kde berete jistotu že až- tak udělá tohle nebo tamto, udělá prd jako udělal vždycky na to se někomu postavit to chce chlapa s gulama ty on nechal v zástavě v USA když byl u Trampa.tak to pochop. A že Bašta nemá šanci? Vědmy ala vidím velký špatný... cha cha

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

In reply to by indra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jistotu nemam ani že zemřu - třeba žiju v matrixu a jsem nesmrtelný ve skutečnosti...

Hele je to o pravděpodobnosti a často o nepřímých důkazech, které se hromadí jistým směrem. O tom, jakou kdo má osobnost a historii, Fiala a Babiš se prostě dříve či později hádat budou, nemaj se rádi. A hodně - je to pravděpodobné. U Danuše a Pavla to tak nevypadá z jejich přítulnosti ke SPOLU a opačně. A to samé s neomarxismem: jede spíš za narodovcem Orbánem Danuše a Pávek nebo Babiš? Aspoň něco pro Babiše... I když pak zase jede za šíleným Macronem. Danuše a Pávek by jeli jen za Macronem (kdyby měli ty vazby).

Jinak Bašta nemá šanci, protože jeho strana ve volbách má prostě málo a Bašta není osobnost typu Zemana, aby vyhrál i bez strany (zemanovci byli taky malá stranička, bez úspěchu, Zeman naopak vyhrávat uměl). Takže vše svědčí pro to, co píšu... Dobrou noc

Průměrný počet slepic: 3.3 (29 hlasů)

A k panu Baštovi, a to bez urážky, je příliš nevýrazný a tak trochu vytažený najednou z klobouku. A možná už to ani on nechce...

Průměrný počet slepic: 2.9 (28 hlasů)

Program SPD obsahuje v bodě 10 RASANTNI změnu režimu ,to je bez většiny v parlamentu BLUF a tedy podle toho si předseda válí jen śunky a členové budou tak muset zvolit jiného předsedu ,když chce jenom kecat v Prdlamentu a nechce zesílit jeho "slabé kafe program"na úroveň,která je potřebná a tu dává najevo jen Bašta a i když by prohrál bude muset v budoucnosti vyhrát za pomoci brzy ukřižovaných volicu a basta!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Vrchnost se dycky postará aby blboni při lámání kolem vsadili všechny majetky na chcípáky a čekali výhru.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak už psali na Litterate, 10. ledna zemřel po krátké a zákeřné nemoci zdejší diskutér Mandaladan.
Jmenoval se Daniel.
Zůstaly po něm dvě děti, školou povinné.
Doufejme, že na Litterate vyvinou nějakou aktivitu, jak finančně pomoci.

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák bohužel zase ukazuje, že nic nepochopil:( Nestačil mu ani kovid k pochopení, že Babiš je jenom loutka v rukou stejných loutkovodičů, jako Danuše. Jí vodí na sebevědomí a ambicích, jeho na penězovodech do jeho firem, ale jsou to stále ti stejní. A on bude poslouchat, protože má hodně co ztratit.
Proto Bašta!
A basta.

Průměrný počet slepic: 4.2 (40 hlasů)

Zase konspirace na úrovni 5. cenové skupiny. Takhle se vlastenecká scéna dohromady nedá, když má mezi sebou tolik magorů. :(

Průměrný počet slepic: 3.3 (26 hlasů)

Vlasteneckou scénu nerozbíjejí lidé s různými názory, ale extremisté vyžadující ideologickou disciplínu a hanící kohokoli s jiným pohledem na věc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nějak to vidí i bláznivý Kim v Sev. Korei.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Ethanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejen Kim, ale i za rozumného Pinocheta je třeba disciplíny. Jinak je ten bordel a chaos, který vidíš třeba v Mexiku dneska. Kde si disciplínu vynucují místní mafiánci, kteří nahradili slabou vládu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Pokud by retardovaní libtardi a anarchobolševici jako byl Hašek chcete svět bez disciplíny, tak vás varuju, že slabou vládu bez disciplíny rychle nahradí nějaká jiná co bude chtít disciplínu, ale bez rozumu... nějací šílení mafiánci a neomarxisté třeba. Nebo islám. Buďme rádi za rozumné politiky co vyžadují disciplínu. Jako byl Pinochet.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Pokud vy retardovaní libtardi a anarchobolševici jako byl Hašek chcete svět bez disciplíny, tak vás varuju, že slabou vládu bez disciplíny rychle nahradí nějaká jiná co bude chtít disciplínu, ale ta už může být bez rozumu... nějací šílení mafiánci a neomarxisté třeba. Nebo islám. Buďme rádi za rozumné politiky co vyžadují disciplínu. Jako byl Pinochet.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Nějak se mi to zdvojilo :o

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Disciplína musí bej, vy kluci pitomí....nepřipomíná vám to něco. Nejsem si jistý, jestli parafrázuji, nebo cituji, proto vynechávám uvozovky, ale Hašek Jaroslav by měl z boje o Hrad jistě radost...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Dědek z Práglu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hašek byl bolšvik, ten má co radit....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ty ani nevíš co to bolševik je, ty fašoune nablblej. Táhni na ukrajinu za svými soukmenovci, ty píčočete.

Zatím bez slepic

A nepoužívej cizí slova, kterým nerozumíš...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Nedělám, nesnáším ho, ale antivaxeři jsou magoři obecně. Třeba když jde o údajný autismus a očkování na příušnice, dávno vyvráceno.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

očkování? Tak mně zrovna tento podivný experiment na lidech přivedl poprvé v životě k pochybnostem o vakcínách - ne o prinicipu očkování, ale o tom, ČÍM se očkuje. Za komančů jsme si vyvíjeli i vyráběli vakcíny sami - a při případném průšvihu byl viník na ráně, takže si to nikdo nedovolil. Po 89témjsme celý ten výzkum i výrobu zlikvidovali a kupujeme to z venku. Jaká je u toho záruka bezpečnosti? V roce 2010 po očkování proti prasečí chřipce - Švédsko , Finsko, Francie - narkolepsie. Očko Pandemrixem pozastaveno - a ticho. A to fakt není nic proti experimentálnímu mRNA covid. Ami soud nařídil Pfizeru odtajnit výsledky svých studií o tomto očkování - postupně se to zveřejňuje a je to dost velký průšvih. Celé to schválení amíky byl podfuk, který poté přebrala evropská EMA, aniž by si cokoliv ověřila. Některé státy už zahájily své vyšetřování - Japonsko, Rakousko ,guvernér Floridy . ** U nás v meesenger vakcínách pracuje např prof. Turánek - a ten od počátku říká, že nikdo neví, co to v těle udělá - a taky jo. Tvrdilo se, že to zůstane v rameni - nezůstane, jde to dál do těla. Pichne se příkaz tělu, aby si samo vytvářelo jedovaté spike proteiny - a nikdo neví, kolik si jich tělo vytvoří, kde se všude budou tvořit a usazovat a jak dlouho. Ten proces prostě není vůbec pod kontrolou - probíhá to v krvi, v buňkách, ve vnitřních orgánech. Proto to způsobuje všechny ty záněty a krevní sraženiny - u mladých a dětí hlavně myokarditidu - záněty srdce, je to imunitní odpověď na přehnané zavalení organismu toxickými spikeproteiny v tkáních srdce, které si tělo na příkaz očkovací látky neustále samo tvoří a tvoří a tvoří. Takže tělo bojuje de facto samo proti sobě. Je to neověřená, nevyzkoušená, experimentální věc, napíchaná do lidí. Takže dnes je možná dobré zvažovat CO do vás píchají - tedy ne zda očkovat, ale čím očkovat. ** V USA dokonce kvůli nefunkčnosti covid očko změnili definici vakcíny - už nemusí splňovat to, že se po očko člověk nenakazí. Tak k čemu to pak je?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Vnutili nám to sem do Evropy Amíci, západní Evropa nám to doporučovala, málem i povinně přikazovala.., ale může za to Babiš...,
to je fakt debilita non plus ultra. Hlavně že Pavel by byl ten, kdo by to Amíkům žral i s chlupama..., tož vždyť je to i ten jejich kandidát spolu s Danuší Marfuší.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pane Zklamanej, Vidlák chápe, jen bojuje proti horšímu zlu. Podle toho, jak to vidí on. Kdybyste měl blog Vy, příspěvky byste psal jinak. Kolem mně je ale dost těch, kteří to Babišovi nedají za žádnou cenu, raději nepůjdou k volbám. Nejsme sto najít dostatečně vhodnou, důvěryhodnou osobnost, známou, vzdělanou, s tahem na politickou branku, s dobrými rétorickými schopnostmi, argumentačně a slovně pohotového. Osobně by se mi líbil někdo jako Drulák, kdyby se nechal přesvědčit ke kandidatuře. Je známý, má jasné názory, které nemění, i když o práci přijde (vyhodili ho z toho Ústavu mezinárodních vztahů, nebo jak se ta instituce jmenuje) a má diplomatické zkušenosti. A koukněte, jak dokáže rozumně, klidně, diplomaticky setřít hloupého novináře: https://youtu.be/I2iyDCpyi3I. Má diplomatické zkušenosti a je z politického kritéria dostatečně "mladý a pohledný" :) Ale to je jen prázdné teoretizování...
Jestli máte čas a náladu se pobavit, koukněte se, jaký slovný mladý opozičný kulomet mají Slováci v parlamentu (upozorňuji, že všechna jeho vystoupení mají stejnou kadencii dokáže to i hodinu - a celou hodinu smysluplně ): https://youtu.be/lbBIYt6xhrI (na tému nelegální imigrace) To z hlavy hned tak někdo nedá :) - opačný problém, než má Bašta :)

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

Drulák nekandiduje, takže nemá cenu se jím teď zabývat, i když by se mi také líbil. Změnu znamená Bašta, Babiš znamená jen jinou fasádu. Obsah je u Babiše až na detaily stejně toxický, jako u těch ostatních Aspeňáků. Občas i horší, vzpomeňte na covid.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Jo jo - vzpomeňte na covid a zapomeňte na Fialu a jeho šaškovládu... Bóóže..., zbav mě taky rozumu, jako některé zdejší joudy...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

"Zklamanej", vol si koho chceš, ten, kdo tady nic nepochopil, jsi bohužel ty, ale je to marný, je to marný, je to marný...
Loutková vláda je tady celá už víc než rok... Jestli si myslíš, že to celé tady Bašta rozpráší, tak si to mysli (a nemusíš nám to ani psát).

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)