Kdo je připraven?

Autor
Štítky

Tak se nám odborářská stávka rozrostla na takřka milion lidí. Bohumír Dufek a Roman Ďurčo dokázali zkoordinovat skutečně velkou akci, ke které se denně přidávají další a další odborové svazy. Akci už podpořili i první starostové obcí a do pondělka jich ještě hodně přibude. Zaznamenávám první zpětnou vazbu od lidí, že se do Prahy také chystají, i když je to na poslední chvíli a ve všední den. 

Náš Nutelliér začal bědovat. Že prý nechápe, k čemu ta stávka je. Obzvlášť školy ho zklamaly. Vláda tam přece dává dost peněz a učitelé přece byli taková opora jeho hodnotové politiky. Už samozřejmě nedodal, že chtějí vyhodit na dlažbu tisíce uklízeček, kuchařek a asistentů. Klaun naší vlády, Mikuláš Bek, se hned přidal. Odbory prý neformulovaly žádné jasné požadavky...  Jasně, dva roky bylo všechno v nejlepším pořádku, nikdo nespravoval tuto zemi lépe... až teď to přišlo jako blesk z čistého nebe.Nedivím se, že se odbory s Bekem nedohodly. 

Kde já jsem to teď nedávno slyšel, že během vyjednávání nebyly vzneseny žádné požadavky a proto nebylo o čem jednat...?

Kdy naposled byla politika nějaké vlády tak tragická, že si navzájem vehnala do náruče zaměstnance se zaměstnavateli? Kdy naposled měli zaměstnavatelé radost, že jejich zaměstnanci tentokrát nestávkují ani tak za své platy (byť to také hraje svojí roli), ale stávkují za zachování průmyslu. Stávkují za to, co mají všichni v této zemi společné. Stávkují za to, aby vůbec bylo možné něco vyrábět, prodávat, inkasovat za to peníze a ty použít na mzdy a investice. Stávkují za ty stejné požadavky, které už rok zaznívají z demonstračních pódií a alternativních médií. 

V první řadě za ceny energií. Protože energie je všechno.

Majnstrým, ten je stále v klidu. Všechno je v nejlepším pořádku. Hodnotová politika, vole! Jak to řekl ten mladý intervjuk z České televize? Jak odpověděl na otázku, co vláda udělala pro občany této země? Pomohla Ukrajině... To jen pár dezolátů, kterými není třeba se zabývat, má něco proti evropsky hodnotné politice naší Pětikoalice. 

Inu, tak proti vládě už má něco skoro milion lidí... A výjimečně se shodnou ti, kteří podniky vlastní, s těmi, kteří v nich pracují... 

Přátelé, prosím, neberme to teď tak, že kdo není s námi, je proti nám. Takhle to může být v předvolební kampani. Tam je třeba se ptát, kdo opravdu bude kopat za naše zájmy, kdo opravdu něco udělá s tou politikou spálené země a kdo si tam jde jen nahrabat. V současné situaci se mnohem více hodí opak. Kdo není proti nám, ten je s námi. 

Ano, také si pamatuji spoustu situací, kdy se mi prsty u nohou zatínaly v pěst. Také si pamatuju, jakou radostnou náladu přinesly moje děti ze školy, když Fiala ustavil vládu. Pamatuju si, co zaznívalo ze škol, když zvolili Petra Pavla. Pamatuju si studentské volby a Markétu Pekarovou Adamovou, kterak přišla dětem vysvětlovat výhody liberální demokracie. 

Ale také si pamatuju, kolik lidí je dneska na naší straně a kdysi v referendu hlasovali pro EU. Vím, kolik lidí mělo na začátku doby covidové úplně jiný názor, než na jejím konci. Svůj názor změnili a dneska stojí na naší straně. Prohlédli, pochopili, dostali po hubě od systému, změnili názor pozvolna a po malých krůčcích... to je přece jedno.  Že mají rozdílné představy o řešení? Od toho budou volby a diskuse o volebních programech i lídrech. Teď je zapotřebí ukázat celému národu, kolik lidí už je proti vládě. Tak razantně, že to majnstrým už nedokáže vymlčet. Tak silně, že to nezachrání ani Řezníček s Moravcem dohromady. 

Každý, kdo je ochoten se zapojit do stávky a demonstrace, jedno z jakých důvodů, ten je teď s námi. V této chvíli je zapojeno asi desetkrát tolik lidí, než v té největší demonstraci na Václaváku. Jsme nejblíž tomu, co by se dalo nazvat generální stávkou.  Jsme krůček od toho, aby si ani generálprezident nemohl dovolit říct, že na demonstranty není třeba brát ohled. 

Kdo nedokáže překousnout, že jsme ještě nedávno stáli na opačných stranách barikády, ten ať si vezme kinedryl a vydrží to.  Vždycky jsem říkal, že není důležité, kdo nás svolal. Důležité je, aby nás bylo hodně, protože to jediné se počítá. Bohumír Dufek už s námi na demonstracích byl. Říkal tam z pódia, že máme být připraveni, protože jednoho dne to přijde.  Jednoho dne se všechna ta jednání dotáhnou do konce a bude zapotřebí se přidat. Tak teď to přišlo.  Maximum toho, co se dalo vyjednat a připravit. 

Nebo to je také pořád málo? Pořád to není dostatečný důvod k účasti?

Přišlo to jako biblické podobenství o deseti družičkách. Z dlouhého čekání jsme už byli unavení a usínali jsme. Teď se ukáže, kdo byl připraven a kdo naopak nebyl. Rozhodne to zřejmě o naší budoucnosti. 

Na Malostranském náměstí stojí krásný platan. V pondělí pod ním budu a rád se s vámi uvidím. 

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (297 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.
Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

zda je na místě takový jásot. Kdyby nebyl Středula odkojenec Aspenu, tak bych snad i věřila v úspěch této akce. Ale pokud zabodují, pro koho vyšlapávají cestičku?

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Máte pravdu . Středula  už zdřejmě  nemohl dělat mrtvého brouka protože se mu začala kejvat židle pod zadkem. Odborové svazy totiž začaly konat i bez jeho požehnání a tak aby zachránil svoji prdel a sesli začal   konat. Za mne sice hodně pozdě ale přece. Je na členech odborů aby vyvolali tlak  na Středulu aby se poroučel spolu s jeho kámošema z vlády od válu.Odbory potřebují v dnešním světě do čela ranaře co se nepodělá a nebude kejvač.

Pro Vidláka: V pondělí se pod platanem zastavím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

In reply to by Stanl

Trvalý odkaz

Super... budu tam. :-)

 

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Další 2 otázky a odpovědi z rozhovoru s Michaelem Hudsonem.

Úryvek z rozhovoru amerického ekonoma Michaela Hudsona s německým redaktorem na YouTube z 20.11.2023
 
(Nima): Když se jako ekonom podíváte na ministryní financí Janet Yellenovou, která mluví o tom, že americké ekonomice se daří skvěle a může si dovolit dvě války, válku na Ukrajině i konflikt v Izraeli. Jak vnímáte její výroky?

 

Michael Hudson: To je opět záludná otázka. Čím jsou Spojené státy pro Janet Yellenovou? Spojené státy jsou pro ni   1 % nejbohatších a to, co říká, je určeno pro 1 %, kterému se daří skvěle. Když se podíváte na HDP, kdo má zisk z veškerého růstu? Od začátku Obamovy krize v roce 2008, veškerý růst bohatství jde především na konta 1 %, nikoli zbývajících 99 %. Pro Janet Yellenovou a pro 1 % to bylo to skvělé období. Je dobré být králem. Ale pro 99 % to bylo peklo, ale to není její resort. Ona je ministryní financí finančního sektoru. Jedná jménem 1 % proti 99 %. Jedná jako veřejný nepřítel. To je její práce. V tom je dobrá. A samozřejmě chce válčit se světem. Řekla, že pokud chcete vytvořit společnost, která bude společností pro 99 % místo pro 1 %, jste naším nepřítelem a my proti vám půjdeme do války. Do posledního Ukrajince, do posledního Izraelce, do posledního Tchajwance, který bude bojovat proti vám. My je vyburcujeme. To je moje ekonomická filozofie. To říkám já, Janet Yellenová. 

No, k čertu s ní!
 
 (Nima): Důvodem těchto nekonečných válek, kterých jsme svědky v Iráku, Afghánistánu, Libyi, Sýrii, na Ukrajině, nyní v Izraeli, je pokračování konfliktů dál a dál. Souvisí to s vojenským průmyslem, jak tvrdí Ray McGovern z MICIMATT ?

Michael Hudson: Je to přesně tak doslova a do písmene. Tak, to nedávno řekl prezident Biden před Kongresem. Řekl, ano, můžeme si dovolit válku na Ukrajině a v Izraeli, protože zbraně, které tam používají, zaměstnávají naši americkou pracovní sílu. Je to tak, že pokud chcete být zaměstnáni, pokud chcete, aby se vaše životní úroveň zvýšila, musíte vyrábět zbraně na zabíjení jiných lidí. Zbohatnete a budete si moci dovolit platit rostoucí nájmy a dovolit si platit kreditní karty a dovolit si splácet půjčky na automobily tím, že budete vyrábět zbraně, které můžeme dodat jiným zemím, aby mezi sebou bojovaly.
Bojuje se do posledního Ukrajince, bojuje se do posledního Izraelce a pokud se válka rozšíří, bude se bojovat do posledního Tchajwance. Tedy když se nám podaří přesvědčit Tchaj-wan, aby šel do války s Čínou ..... to je přesně to, co potřebujeme.  Stačí se podívat na to, co řekl prezident Biden. Jeho argument je prostě přesně takový, že jsme ve válce kvůli vojenské technice, protože to je všechno, co teď dokážeme vyrobit. Nemůžeme konkurovat v jiném průmyslu. Nemůžeme konkurovat v oblasti technologií. Jediné, v čem můžeme konkurovat, je, že můžeme prodávat zbraně, abyste vy ostatní bojovali mezi sebou. Dokud se nespojíte a nevytvoříte alternativu k takovému světu, který jsme pro vás naplánovali.
 
Odkaz na včerejší dvě otázky a odpovědi o Evropě:
Průměrný počet slepic: 4.9 (81 hlas)

vydá za spoustu odborných politologicko-filosofických vše rozpitvávajících článků.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

před sedmdesátkou poměrně dynamický příjemný chlapík se sklonem konverzačně zabrousit do politiky.  Chvíli to nevadilo, než jsem zjistil, jak to souvisí s jeho aktuální náladou: Byl to vášnivý antitrumpista! S rozzářenýma očima si pochvaloval každé ráno se zprávami o nějaké žalobě na Trumpa, tetelil se blahem při představě, že ho uvězní atd. atd. Pořád dokola, žil tím.. až se mi dost zprotivil. Po cca. pětadvaceti letech v Česku se stejně neomylně, i když mírněji, vymezoval proti Babišovi, vyslovoval ho "Bábiš".

Teprve postupně jsem pochopil, jak se dostal k levičáctví: Byl to odpadlík z prostředí americké smetánky, přímý potomek jednoho z amerických guvernérů. Za mlada univerzitní sportovec- výborný tenista a zjevně "zlatý chlapec". Pak se to v jeho životě nějak zvrtlo, k tomu jsme se už nedostali.

Ale lobbistickým, z války žijícím hrabivcům vyčítal přesně to, co je v předchozím příspěvku :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Jsou věci, na kterých se 100% shodneme, jako je Váš dnešní příspěvek.
Dovedu pochopit, že v jiných věcech se zatím rozcházíme, neboť ani všichni fyzikové nemají shodný názor na míru ovlivnění klimatu atmosférickou hladinou CO2.
Nad čím ale neustále kroutím hlavou: téměř nikdo zde diskutující nechce být Suverénem ve své zemi, nechce mít právo něco významného ovlivnit, a to ani ve světle níže uvedených faktů:

Zánik Československa - 1992
Československo zaniklo po 74 letech a 64 dnech od svého založení uplynutím 31. prosince 1992, kdy zanikla Česká a Slovenská Federativní Republika. Dne 25. listopadu 1992 přijalo Federální shromáždění ústavní zákon č. 542/1992 Sb. o zániku ČSFR k 31. prosinci 1992. Ačkoliv již 18. července 1991 byl federálním shromážděním přijat ústavní zákon o referendu č. 327/1991 Sb., nebylo pořádání referenda o rozdělení federace podle tohoto zákona nikdy vážně navrženo. Rozdělení republiky je spojeno s jednáními, která vedl předseda české vlády Václav Klaus a předseda slovenské vlády Vladimír Mečiar. Ústavní zákon sice přikazoval, aby o návrhu na vystoupení jedné z republik z federace bylo rozhodnuto referendem, avšak rozdělení Československa bylo zkonstruováno jako zánik federace, nikoliv jako vystoupení jedné z republik. Přesto je neprovedení referenda k této otázce některými politology (např. Petr Pithart nebo Jiří Pehe) vnímáno jako ignorace a opomenutí tehdy platné ústavy.

Vstup do NATO - 1998
Přihlášku vydala vláda ODS pod premiérem Václavem Klausem v listopadu 1997, aniž by bylo vypsáno speciální referendum. Poslanecká sněmovna parlamentu ČR schválila přistoupení naší republiky do NATO v dubnu 98 a koncem dubna tak učinil i senát parlamentu. My občané jsme tedy byli postaveni před hotovou věc.

Ps: Ale existují i v ČR angažovaní lidé s prozíravými názory, jako kupř. paní Procházková
"Ještě bych chtěla odpovědět na otázku pana zpravodajce, co si tedy představuju, pokud by došlo ve velmi vzálenější budoucnosti k našemu vystoupení z NATO: Představuju si to, co si představovali naši předkové v průběhu stavovského povstání 1618-20. Čili vytvořit - dnes už moderní formu - konfederace nezávislých států ve střední Evropě. V současnosti by se tedy jednalo zřejmě o státy V4-ky, a dále Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko, a samozřejmě Rakousko (potlesk v sále), které by jako konfederace měly každý ten stát svoji terotiriální obranu, ale měly by i smlouvu, že v případě napadení jednoho či více členů konfederace se budou bránit společně, přičemž v takové situace by se velení ujal napadený stát".

Osvědčený vzor úspěšné moderní konfederace není třeba hledat dlouho ...

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

a ten si každých deset minut myje ruce.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Podle některých buddhistických doporučení je třeba si vážit nejen přátel, ale i lidí, kteří se vás snaží přinejmenším zesměšnit.
Není totiž snadné takové lidi najít, není-liž pravda - Freude a Ethanole?
Takže děkuji, postupně se stávám naprosto immunní a klidný vůči lidem, kteří si neváží svých bližních a pomáhají politikům dělat z národa stádo volů.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

oslovení "Vážený pane" tady především používal Milkman (dej mu pánbůh požehnání, hlavně že je pryč). 
V něčem se shodneme, v něčem neshodneme, takovej už je život. :-)
Jinak k referendu, myslím, že je užitečné  při řešení problému obce, nebo by bylo užitečné při rozhování o praktických problémech, jako je třeba doprava atp. kde se dají využit praktické zkušenosti lidí s nějakým problémem, se kterým se potýkají. 
Ale dokud tady existují (jsou povoleny) různé nátlakové skupiny (neziskovky) ze zahraničí, námi placené veřejnoprávní sdělovací prostředky jedou svoji jednostrannou propagandu atd. potom názor většiny lidí není podložen jejich vlastním rozumem, ale implantován zvenčí v zájmu prosazení něčího zájmu, pak referendum nemá žádný smysl.
Pokud se tady změní systém, je zapotřebí vychovávat mladou generaci k občanské zodpovědnosti. Přestat do nich cpát ideologie, ale učit je nad problémy uvažovat, učit je diskutovat, naučit je znát svá práva, která jim jako jednotlivci společnost poskytuje, ale naopak i povinnosti, které mají jako jednotlivci ke společnosti ve které žijí. Pak bude mít referendum smysl. Zatím jsme k tomu jako společnost nedospěli. V této době se od toho spíše vzdalujeme.
Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Současná situace je právě důsledkem toho, že lidé jako celek nemohou ve své zemi nic ovlivnit, nemohou tedy mít ani kladný postoj ke státu, své vládě jako je tomu ve Švýcarsku. Obecní referendum existuje v podobě, která spíše odradí něco praktického řešit - snažil jsem se o záchranu 100-leté malotřídní školy pro Dolní a Horní Tošanovice F-M, s pomocí kamarádky dokonce sehnal i potřebný počet podpisů, ale i to byl malý zázrak a spousta prochozeného času. Ti co k referendu přišli, školu podpořili, ale bylo jich málo. Takže starosta z "úsporných" důvodů školu zavřel, aby po pár letech všemi možnými prostředky podporoval výstavbu bytů pro rodiče s dětmi... 

Ty zmiňované nátlakové skupiny ze zahraničí a veřejnoprávní sdělovací prostředky velmi výrazně ovlivnily výsledky referenda o vstupu ČR do EU. Ve Švýcarsku je uzákoněno, že obě strany musí mít rovné podmínky pro argumentaci před hlasováním, přinejmenším v příručkách zasílaných společně s hlasovacími lístky a ve veřejnoprávním sektoru - televizní diskuze jsou vyvážené. Takže je to především o kvalitě zákonů.

Většina lidových hlasování ve Švýcarsku se zaobírá finančními aspekty - což je považováno v ostatních zemích za naprosté tabu. O tom, zda a za kolik prorazit nejdelší železniční tunel se hlasovalo nejméně 3x, o nákupu stíhaček 2x. A světe div se, Češi a Slováci s dvojím občanstvím nejsou považováni za "nedospělé". Každý, kdo dostane přiměřenou informaci, nejlépe v podobě věrohodné prognózy důsledků, může rozhodovat stejně dobře, někdy i mnohem lépe, než "elita" ve vládních a poslaneckých lavicích. Čím déle je národ považován za stádo volů, tím více se k tomuto stavu přibližuje.

Systém forumuje člověka a společnost: Zatím jsem nepotkal ani jednoho bývalého Čechoslováka, který by si stěžoval, že jeho sousedé ve Švýcarsku jsou nedospělí, blbí nebo líní účastnit se hlasování, takže referendum nemá smysl. Inzo, kdyby ses narodil jinde - v lepším systému, myslel a mluvil bys jinak ...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"Odbory prý neformulovaly žádné jasné požadavky..."

My jsme je na Václaváku už dávno formulovali, a bylo nám to plat prtné. Ale bojí se, to tedy jo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (73 hlasů)

za jedny z nejodpornějších netáhel. Státem placených lidí máme skoro milion, nepočítaje v to dotované neziskovky. Pár opravdu pracujících živí miliony a ještě sotva živoří. Školství a zdravotnictví jde do prdele, policajtů máme čtvrtý nejvyšší počet na obyvatele v Evropě a furt je to málo ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (45 hlasů)

Po tom, co Středula volil Pávka (a nabádal tak své voliče, aby udělali totéž), mi nesmí na oči. Ale každá stávka a demoška proti vlastizrádcům a šmejdům dobrá. (Kdoví, jestli Středula jen netuší něčeho konec a nepotřebuje si zahrát na odpor)

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

je ze stejného vrhu jako vláda

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

Opět "jdu mimo mísu". Kdo jste zvyklí vedle "kydů" sledovat TV Petr Bureš a nedostáváte E mailem upozornění na jeho vysílání, jste mohli včera večer mít dojem, že se "něco stalo", Skálova simultánka na YouTube neběžela.

Bez dalšího komentáře předkládám odkaz na nové adrese: Skálova simultánka (rumble.com)

Tam vám Petr Bureš od plic vysvětlí, odkud YouTube dostal informaci, že mu má dát stopku.

V té souvislosti pro vás Burešovci připravili návod, jak si zajistit ODBĚR NAŠEHO RUMBLE KANÁLU.

Snad se vám podaří zajistit odběr Bureše.

Opět přidávám podobný text, jako v případě Kateřiny Konečné. Nemusíte mít rádi Bureše, nemusíte mít rádi Skálu, můžete mít výhrady k hostům na TV Petr Bureš.

Uvědomte si, že důvod odstranit z YouTube Bureše, Raptora a další je důvod ze strany vládnoucích garnitur. Sociální sítě jim do toho hází vidle, ale už jsme tak daleko, že i Bretschneider byl krátký na jakýkoliv odpor lidí stojících proti "Frantovi Pepíkovi". oni ti dezoláti byli a jsou stejně jako zloději vždycky o akci vpředu. Tenkrát chytali distributory letáků, dnes "signálů"

Ono to nakonec není jinak ve vztahu k připravované demonstraci 27.11.2023, jakékoliv její zpochybnění ze strany vládních medií a snad i z tzv. jiných struktur má podobný účel, jako odstranění z YouTube.
 
Přeji hezký den.
 
Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Díky za odkaz, na Rumble  to vypadá  přehledně.  Na web stránkách Raptor TV  to bylo pro mne  nepřehledné až zmatečné. Takže konečně budu mít možnost Bureše pohodlně   sledovat. Jak se říká: "všechno zlé je k něčemu dobré"

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

vlastně profesor Nutella mluví? 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

je na sebe hrd. Pravda je však tvrdá, v hlavě mu fest mrdá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

A ta 4 % ? O té informace ve vztahu k Nutellovi nejsou?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Vladimír Hejnic

Trvalý odkaz

Vidlákovo oblíbené nebinární Alžbětko ;o))

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

unie je v agónii a libtardi se svojí dementní ideologií a politikou jsou evidentně v hajzlu. Evropanům se nelíbí multikulturalismus, resp. invaze islámských a jiných imigrantů, nelíbí se jim pošahaný Green Deal a zdá se, že jim už vedoucí úloha bruselského politbyra leze krkem.

Jako by se opakovala situace konce 80. let - tábor míru a socialismu se rozpadal stát po státu. Železnou oponu začali bourat už v roce 1980 Poláci, Gorbačov v roce 1985, v říjnu 89 Maďaři, 10. listopadu 89 Němci. V Československu jsme ještě v pátek ráno 17. listopadu šli do práce nemajíc ani náznak podezření, že "čas oponou trhne" ještě ten den navečer. Napadlo někoho z vás, že příští rok už nebudeme žít v socialismu, že budou zbourány hranice a že zanedlouho přestane Československo existovat?

Češi zdá se mají poněkud dlouhé politické vedení. Podívejte se na to, jak lidé v Evropě volí. Jen my jsme si zvolili Pětikolku a Pávka! To je neuvěřitelné! Doufám ale, že příští rok budou mimořádné volby, že Pávek pochopí, že on neměl vůbec kandidovat, že se bude otevřeně diskutovat o vystoupení z EU a NATO, že se začne normálně jednat s Ruskem o přátelství a spolupráci, že budeme větší vlastenci a že... Každý si dosaďte své přání.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

KRIZE DŮCHODOVÝCH SYSTÉMŮ JE POUZE POČÁTKEM GLOBÁLNÍ KATARZE STARÉHO SVĚTOVÉHO ŘÁDU, KTERÝ JIŽ PROKAZATELNĚ NENÍ ŽIVOTASCHOPNÝ! Globalisté chystají nepodmíněný příjem a novou generaci odporných potravin, na které si prý povinně zvykneme

Český ekonom Lukáš Kovanda v pondělí pro CNN Prima News poskytl na české poměry opravdu výbušný rozhovor [1], ve kterém prohlásil, že na důchody v ČR nemá být nárok, že peníze nerostou na stromech a Češi si musí začít více spořit místo toho, aby jezdili na dovolené do Thajska. Podle Kovandy by měl stát poskytovat občanům jen jakousi záchranou existenční síť, aby lidé nespali pod mostem a aby neupadli do chudoby.

Češi by se již od mládí prý měli naučit investovat a spořit si na důchody, jako to dělají Američané. Kovanda nepodporuje ani důchodové fondy, protože mají nízké výnosy a striktní regulace, že nesmí investovat do rizikových a výnosnějších obchodů. Češi se prý musí naučit nést riziko ztráty, když v investičních titulech ztratí peníze při poklesu trhů.

Lukáš Kovanda, ekonom a analytik Trinity Bank

Přiznám se, že když jsem článek četl, napadlo mně jediné slovo, a to “provokace” a navíc asi myšlena opravdu vážně a s přesvědčením. Lukáš Kovanda jako bankéř a analytik Trinity Bank jaksi pozapomněl v rozhovoru zmínit, co se stalo americkým penzistům v letech 2008 a 2009 v USA po hypoteční krizi. A nejen americkým investorům, ale i těm německým, irským a mnoha dalším.

Právě v Irsku přišli zaměstnanci investující do irských fondů celých 30% veškerých svých aktiv [2] a desítky tisíc Irů museli zůstat v práci o 10 až 12 let déle, protože ztráty irských fondů se zahojily až v letech 2020 a 2021. To samé potkalo americké zaměstnance, kteří podle federálního programu známého jako 401k přišli v některých případech o celé své investice do hypotekárních titulů, což byly velice nebezpečné investice do tzv. bankovních derivátů, což jim po krachu amerického hypotečního trhu znemožnilo odejít do důchodu a museli pracovat a investovat do fondů další roky.

Amerikanizace českého důchodce

Pan Kovanda v rozhovoru pro CNN Prima News hodně přehání, když mluví o tom, že Američané se učí investovat od mládí. Američané neví o investování naprosto nic, ohledně svých znalostí o financích jsou na tom stejně jako Češi, ale rozdíl je v tom, že když Američan nastoupí do zaměstnání, zaměstnavatel mu dá podepsat papír o souhlasu s penzijním investováním podle federálního zákona o daních, kde se v předpisu č. 401 federálního daňového řádu pod písmenem “k” nachází paragraf o právu zaměstnanců osvobodit část svých daní a daní jeho zaměstnavatele převedením prostředků do amerických penzijních fondů podle tohoto odstavce 401k…. 

Nová časovaná bomba je na obzoru – Důchodové fondy v Evropě začínají nabízet investice do derivátů s ukrajinskými fondy Obnovy a rekonstrukce Ukrajiny...        https://cz24.news/…av/

23. listopadu 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Kovandu čtu často a rád.

Jeho data jsou téměř vždy absolutně přesná, a navíc má ten chlap správný nos na to kde je posbírat.

Jen většinou s jeho závěry nesouhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Scott Ritter: Ukrajina promeškala čas na jednání – nyní může akceptovat jen požadavky Ruska 23. listopadu 2023👉 @cz24news

RUSKO v. UKRAJINA: Rusko se jednat s Ukrajinou nechystá – tento moment už pominul, řekl bývalý důstojník rozvědky námořní pěchoty Scott Ritter v rozhovoru pro Youtube-kanál „Redacted“.

Na příkaz Západu Kyjev odmítal jednat během celého konfliktu a samotný Západ hloupě vhodil miliardy dolarů na podporu „protiofenzivy“. Nyní jsou dveře k jednáním zavřené – Rusko už nemá zájem,“ řekl Ritter.

Nastínil svou vizi řešení konfliktu: „Ukrajina dostane příležitost sednout si za stůl a podepsat dokument připravený Ruskem, v němž budou uvedeny jeho požadavky – ne návrhy, ale požadavky.“

Podle jeho názoru není třeba dlouho čekat: Západ už přišel na to, že prohrál. Kyjevští spojenci použili Ukrajinu jako nástroj a nyní, když se stala zbytečnou, se jí pokusí co nejrychleji zbavit.

AUTOR: Scott Ritter

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Akceptovaní všech požadavků protivníka ve válce není nic jiného než kapitulace.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

polistopadového ministra, který uměl  pracovat rukama, vykovat třeba majzlík. Tohle říká dneska.

Mám pocit, že se trochu podobá britskému panovníkovi. Ale jistý si nejsem...

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Má pravdu Miller. Nebýt totáče, nebylo by co rozkrást a už by z nás dávno byla německo-americká kolonie. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Vykovat pořádný majzlík dokáže téměř každá šikovná ženská, a to během pár minut! ;o)

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

kdečím

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jaké hňupy a politické diletanty si většina voličů zvolila do svého čela? Já ne! Viz dnešní zpráva v médiích: "Prezident České republiky Petr Pavel měl podle zdroje Novinek několik dní zvažovat zrušení páteční návštěvy slovenského premiéra Roberta Fica." Oni ti "apoštolové" demokracie, pravdy a lásky nejenže alespoň zdvořilostně nepoblahopřáli premiérovi Slovenska ke zvolení, oni s ním prostě nechtějí ani jednat. Oni nebudou hledat cesty a cestičky k porozumění, ke kompromisu a k urovnání vztahů s nikým, kdo jim "nevoní". Oni budou "mluvit jen s hochy, se kterými chodí"! Oni kašlou na prosperitu státu a na zájmy svých voličů. Jejich prioritou to není. Jejich prioritou jsou zájmy "cizích mocností", jim leží na srdci situace v Rusku, Číně, KLDR, Tchaj Wanu, Tibetu, Ukrajině a soudě podle imigrační politiky i zemí Afriky. Což mimochodem není nic špatného, pokud to ale nebude na úkor České republiky a jejích občanů. Už aby byli od válu, protože na co sáhnou, to zvorají! Oni na to, aby vládli, jednoduše řečeno nemají.

Kdo můžete, zúčastněte se 27. listopadu protestů, dejte svojí účastí "signál" nesouhlasu s prací kabinetu Petra Fialy (a já bych přidal i Petra Pavla).

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Olin: "Oni kašlou na prosperitu státu a na zájmy svých voličů..."

Oni nekoukají ani na zájmy SVÝCH voličů. Oni koukají jenom a pouze na svoje zájmy. To, že vůbec zvažoval Ficovu návštěvu, není nic jiného než pravá vizitka toho jeho IQ (které je podle všeho nejspíš ještě i přehnané). 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Žádné IQ nemá. Je to jen maňásek v rukou agenta CIA a potomka fašisty Koláře.Panák který mele a podpisuje co mu tahle familie přikáže.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Nizozemsko odvolilo, globalistické liberály rozdrtila pravicová Strana pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse. „Vrátíme zemi Nizozemcům,“ řekl Wilders

HOLANDSKO: V nizozemských parlamentních volbách podle zpřesněných odhadů vyhrála krajně pravicová populistická Strana pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse. Získala by 35 mandátů, což je o 18 více než v roce 2021. Na druhém místě je s 25 mandáty společná kandidátka nizozemské Strany práce (PvdA) a Zelené levice (GL), jejímž lídrem je bývalý eurokomisař Frans Timmermans.

Nizozemští voliči promluvili a řekli dost,“ prohlásil chvíli po oznámení volebních odhadů veterán krajní pravice Wilders. „Vrátíme zemi Nizozemcům,“ dodal. Nyní je podle něj načase, aby se začalo jednat o dohodách. „Nemůžeme být ignorováni,“ doplnil.

Když se na obří obrazovce ve volebním štábu VVD v Haagu objevily první volební odhady, které zveřejnila televizní stanice NOS, zavládlo v sále překvapení – hlavně vzhledem k tomu, že Wildersova strana víc než zdvojnásobila počet současných mandátů.

Jestliže sečtení hlasů vítězství Wilderse potvrdí, mohl by se stát příštím premiérem a vést koaliční rozhovory. Ve vládě PVV ještě nebyla, v letech 2010 až 2012 pouze tolerovala první vládu Marka Rutteho.

Podle mnohých expertů by známý odpůrce islámu Wilders v roli šéfa vlády otřásl evropskou politikou. Ve svém programu vyzývá například k uspořádání referenda o vystoupení z Evropské unie či k absolutnímu zastavení přijímání žadatelů o azyl v zemi.

23. listopadu 2023👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Maďarské referendum o pomoci Ukrajině

MAĎARSKO: Maďarský premiér Orbán se rozhodl zeptat lidí, zda chtějí pomáhat Ukrajině. Evropská unie a zejména její byrokratická centrála v Bruselu je tím pohoršená. Jestliže Maďaři v této celostátní konzultaci financování Kyjeva odmítnou, získá předseda vlády Viktor Orbán mandát k odmítnutí unijního financování Kyjeva. List Financial Times dodává, že další pomoc Ukrajině spojil s uvolněním bruselských fondů pro svou vlastní zemi.

Referendum“, které bude trvat do konce ledna a uskutečňuje se písemnou nebo elektronickou formou, má celkem jedenáct otázek. „Další otázky odhalují Maďarům všechny záměry Budapešti a poskytují příležitost k jejich zhodnocení. To jsou záměry: Maďarsko by chtělo omezit plány EU na přidělování nových velkých zásilek zbraní do Kyjeva, Budapešť je proti tomu, aby se do Kyjeva posílalo stále více balíků peněz. A posledním bodem jsou dvě zásadně důležitá nevojenská témata: Budapešť je proti ujišťování Ukrajiny o jejím budoucím členství v EU, navíc se Orbánovi líbí myšlenka zastavit dovoz ukrajinského obilí,“ uvádí anglický deník.

V článku se dále píše, že Orbán zesílil tlak na své unijní kolegy před prosincovým summitem, na kterém bude moci vetovat dodatečnou pomoc Ukrajině, pokud nebudou rozmraženy prostředky určené pro Maďarsko. V dopise předsedovi Rady EU Charlesi Michelovi, který získal list The Financial Times, se maďarský lídr zeptal, zda jsou „vojenské vítězství Ukrajiny a vojenská porážka Ruska“ stále považovány za „realisticky dosažitelný cíl“. Orbán vyzval ostatní představitele EU, aby přehodnotili účinnost pomoci Ukrajině a sankcí proti Rusku.

Svým dopisem se Orbán snaží podkopat každý aspekt politiky EU vůči Ukrajině,“ řekl jeden evropský diplomat Financial Times. „Každý v Bruselu chápe, že se to děje jako součást dalekosáhlé strategie. Maďarsko chce získat vliv na EU v boji o finanční prostředky zmrazené orgány EU. EU zdržela financování Budapešti v hodnotě 30 miliard eur kvůli údajným mezerám v právním státu a nedostatkům v boji proti úplatkům.

Brusel těžce nese fakt, že Viktor Orbán stojí na straně „nacionalistických“ stran v Evropě, zejména Národní shromáždění“ ve Francii v čele s Marine Le Pen, ale ještě horší je prý, že otevřeně obhajuje návrat Donalda Trumpa do funkce amerického prezidenta a aktivně se účastní jeho konzervativních akcí na obou stranách Atlantiku. V posledních dnech navíc vláda financuje celomaďarskou billbordovou kampaň. Po celém Maďarsku visí portréty předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové a Alexe Sorose, syna amerického finančního spekulanta George Sorose. Pod nimi je oznámení: „Netancujme na jejich melodii.“

Připomeňme, že před evropskými volbami v roce 2019 Fidesz nechal vylepit billboardy s portrétem Jean-Clauda Junckerse spolu se Sorosem starším. Vzhledem k židovskému původu Sorose byla celá kampaň označena za antisemitskou a byly vytvářeny paralely s nacistickými plakáty z druhé světové války. Tato kritika nakonec vedla k vyloučení Fidesz z frakce Evropské lidové strany v Evropském parlamentu.

O víkendu byl Orbán znovu zvolen do čela vládnoucí strany Fidesz, což je funkce, kterou zastává od počátku 90. let. Slíbil, že „řekne ne bruselskému modelu Evropy“ a slíbil, že bude proti „invazi migrantů“ i proti „předčasnému členství Ukrajiny v EU“.

Analytik German Marshall Fund Daniel Hegedus považuje podle Financial Times billboardovu kampaň za předzvěst, že Orbán je připraven posunout konfrontaci s EU na novou úroveň. Dodejme, že pro Brusel jde o složitý problém, kdy „ústupky“ by ztratil tvář. To samé však hrozí, jestliže by Evropská unie nějakým způsobem obešla požadavek jednomyslnosti, přičemž takaové úvahy se již vedou. 23. listopadu 2023👉 @cz24news

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

když žida Orbána osočovali z antisemitismu 😁

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

vedená slouhou Aspenu Středulou. To nevymyslíš.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

To nevede Středula, ale Ďurčo s Dufkem. Středulovi se nechce, ale tlačí na něj jeho vlastní lidi, aby se přidal. (Sebe)Středula v tom jen dělá bordel. 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Čeští vědci žili tři roky z toho, že zkoumali opadávání listů ze stromů, keřů a bylin. Prý to přišlo bratru na 22 000 000 Kč. Čtete dobře - dvacet dva milionů korun! Nevím kolik vědců se tím živilo a jak jsou výsledky jejich "práce" pro společnost užitečné, ale protože takových "užitečných" projektů jsou v rámci státu hádám desítky, spíše stovky, myslím si, že se "výrobou zboží a služeb", které nikdo nechce, živí desítky tisíc lidí. Lidí, kterých by bylo potřeba jinde a kde se musí zaměstnávat cizinci.

Práce je nepochybně matkou pokroku. Díky duševní a fyzické práci lidí, za kterou byli jiní lidé ochotni zaplatit, nebo ji směnit, protože ji k životu potřebovali, jsme vybudovali naši civilizaci. Nechme lidi ať se živí prací podle starého moudrého přísloví, že bez práce nejsou koláče a že kdo nepracuje ať nejí. Zasaďme se o to, aby se lidé živili takovou prací, kterou budou jiní lidé ochotni zaplatit. Ne takovou, kterou by lidé nekoupili a proto ji platí stát. Ať stát platí jen takovou práci, která je sice společensky užitečná, ale těžko prodejná. Řeknu to lapidárně - vykopejme všechny příživníky z jejich pohodlných sociálních sítí ať se živí sami a když nebudou chtít, ať třeba zemřou hlady a zimou. Samozřejmě nemám na mysli ty, kteří by chtěli, ale z různých objektivních důvodů pracovat nemohou. O takové se musíme křesťansky postarat, aby žili důstojně a nestrádali.

https://www.prahain.cz/zivot-ve-meste/vedci-tri-roky-zkoumali-opadavani-listi-projekt-prisel-na-22-milionu-15752.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1190220&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Já s vámi, pane Oline, samozřejmě souhlasím, ale v jednom pravdu nemáte. Křesťansky se totiž musíme postarat i o ty, kteří nic dělat nechtějí ačkoliv mohou a ne je nechat zemřít hlady a zimou.

Křesťanství je postaveno na lásce k bližnímu. A bližním je každý. Pokud by byla společnost správně uspořádána (tj. na lásce ke každému člověku), pak by nepochybně bylo lidí, kteří nechtějí nic dělat i když mohou, takové naprosté minimum, že by pro společnost nebyl vůbec žádný problém nechat tyto své bližní lenošit.

Dobrou noc, Jiří

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

takže já se budu flákat a vy budete pracovat a starat se o mě? Vy mi poskytnete střechu nad hlavou, jídlo, oblečení, lékařskou péči a nějaké kapesné? Jasně, vy ne, ale někdo jiný, třeba stát! Naštěstí nejsem křesťan a tak můžu pomáhat a starat se jen o ty, kteří toho nejsou sami schopni.

Já ty dobrosráče a nemakačenky znám. Je jich v neziskovkách a všelijakých institucích nalezlých tisíce. Jsou jich plné univerzity a vysoké školy, výzkumné ústavy, úřady, organizace podivných názvů... a všichni jsou přisáti k cecíku státního rozpočtu a kdejakých nadací a charit. Ale abych byl spravedlivý, našlo by se jich několik, které a kteří opravdu nezištně pomáhají. Jim se klaním a mám je v úctě.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Křesťansky se postarat i o ty, kteří pracovat mohou, ale nechtějí...? No tak takových (kromě těch, kterých máme sami víc než dost) nám sem EU chce nalifrovat ze západu co nejvíc. Rakušan to podepsal.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)