Kdyby to nebylo předčasné...

Autor
Štítky

Dnes bude článek o covidu. Oddaluju to už několik dnů, protože covidová data vypadají velmi zajímavě a já jsem si ty zajímavosti chtěl potvrdit v delší časové řadě. Vlastně bych s dnešním textem měl ještě počkat, ale ony už budou vánoce, teď o víkendu jsem nafotil celou zabijačku a v tomto svátečním čase jsem chtěl udělat několikadílný seriál na téma ovárek, jitrničky a masíčko nejen s mým popisem, ale i s obrázky. Jenže to bychom se ke koroňáčku dostali až někdy v příštím týdnu a pokud se trendy potvrdí, všimne si jich i tupý český novinář. 

Začnu trochu zeširoka. Jak jistě víte, už třetí týden nám klesají počty nákaz a s klesajícími nákazami klesá i zátěž nemocnic i počty mrtvých dle očekávaných hodnot. Pokles je dokonce s několika drobnými výjimkami rychlejší než predikují Masterovy grafy. V nemocnicích dneska nebude víc než 5000 lidí a na JIPkách jich bude někde okolo devíti set. Počty úmrtí na covid spadly pod stovku denně a klesají zcela ve shodě s předpoklady. 

Naše nová skvělá demokratická a slušná vláda už na to reaguje. Nebude prodlužovat nouzový stav a skončí v podstatě všechna omezení. Zůstane jen rouška na hubě v obchodech a v MHD. Jinak si všichni choďte kam chcete, dělejte si co chcete. Včera jsem zaznamenal, že vláda uvažuje o změně vyhlášky o povinném očkování v tom smyslu, že nebude povinné pro nikoho. Dále vláda rozpustí Radu pro zdravotní rizika. 

Jak vidíte, s poklesem nákaz a s klesající zátěží nemocnic klesá i naléhavost očkování i chuti k dalším omezením lidí i byznysu. 

A teď to zajímavé - pokud se podíváte na grafy efektivity vakcín a přepnete si je do zobrazení po týdnech, tak zjistíte, že všechny ukazatele zaznamenávají pokles. Ale také zřetelně uvidíte, že rychlejší pokles ve všech ukazatelích zaznamenává kategorie neočkovaných. Počet nákaz mezi neočkovanými v celé populaci poklesl oproti vrcholu epidemie o více než 50%. Počet nákaz neočkovaných v celé populaci poklesl o méně než 50%. 

Počet neočkovaných těžkých hospitalizací na JIPkách v kategorii 65+ se už zase v podstatě potkal s počtem těžkých hospitalizací očkovaných ve stejné kategorii. Ke včerejšku bylo 118 očkovaných nových případů na JIPkách a 120 neočkovaných nových případů na JIPkách v kategorii 65+

I v kategorii 0 - 64 je zřetelně vidět pokles JIPkových případů mezi neočkovanými a mnohem menší počet případů mezi očkovanými. Je to tak markantní, že pokud to bude pokračovat, tak si toho brzy všimnou i na Novinkách. Koneckonců stejně mě všichni čtou, takže bych očekával, že si z toho někdo udělá sólokapra a Vidláka samozřejmě nezmíní. 

Já vím, že jsem loni podlehl podobnému příznivému dojmu, který se pak nevyplnil, ale podléhám tomu i letos. Když vidím, jak zřetelně klesají počty případů mezi neočkovanými, tak mám strašnou chuť říci, že už jsme se promořili. Že covid už mezi neočkovanými zahubil koho mohl a teď se mu těžko hledají nové případy. Mezi neočkovanými se covid šířil rychleji, zhoubněji, divočeji a tak mezi nimi také dříve dosáhl stropu a teď následuje rychlejší pokles případů. Mezi očkovanými se covid šíří o něco pomaleji a pokud budou pokračovat současné trendy, budeme mít za chvíli v nemocnicích jenom očkované a tu a tam nějakého neočkovaného, na kterého breberka zapomněla. Následující týdny to zřetelně ukážou. 

Hele, ono se teď všude mluví o tom slavném Omikrónu, který podle jedněch skvělých a světových vědců sice je nakažlivější, ale neumírá se na něj a podle druhých skvělých světových vědců se na něj umírá úplně strašně, vyhubí nám naše děti a rozhodně na něj zabere čtvrtá dávka Fajzru.  Pohled na data Velké Británie nebo Dánska je skutečně docela varující, ale zatím je ještě brzo na hodnocení, protože to trvá příliš krátce než aby se něco dalo říct. Šéfovi firmy Fajzr věřit nemíním, přečtu si ty data raději sám a udělám si závěr podle mého mozku. Proto teď za sebe tvrdím, že dělat závěry je poněkud předčasné. 

Já jsem vážně zvědavý, co se stane tady u nás. Oddejte se na chvílli představě, že mám pravdu. Že jsme očkováním rozložili zátěž na nemocnice a díky tomu, že jsme byli best in covid, jsme se solidně promořili. Koroňáček tu s námi sice zůstane, tu a tam někoho zabije, každá nemocnice bude mít covidové oddělení, ale to se k nějakému naplnění už nepřiblíží. Jsme prostě promoření a Omikrón se tu vlastně nebude chytat, protože jsme se potkali s jeho staršími brášky a díky nechuti se očkovat jsme se promořili skutečným virem a naše imunita je na Omikrón už nachystaná a poradí si s ním. 

V okolních státech byli všichni disciplinovaní, poslušní, nediverzifikovali riziko svobodným rozhodováním, věřili vědcům, dodržovali opatření a díky tomu jsou teď ve stejné situaci jako před rokem, protože na Omikróna očkování nezabírá a nejsou promoření.  A i kdyby chtěli, stejně se nestihnou dost rychle přeočkovat osmdesátou šestou dávkou, protože Omikronek jede jako fík. Jediní, komu to bude jedno, je asi Čína, protože ti tu situaci pomocí drastických opatření zvládli a když tak si je klidně zopakují. 

Uplynou dva měsíce a okolo se mohou dít velmi divoké věci a u nás třeba bude klid... Protože jsme se stihli potkat s virem dřív než přišel řádný sekáč. 

Ale mohu se také mýlit. Přijde nová mutace, brzy tu začne dominovat a čísla nákaz i hospitalizací půjdou zase řádně nahoru. Začne to kosit mladší ročníky, dělat paseku dětem... 

To nás čeká moc pěkná podívaná ala Půlnoční království, kdy vláda pětadvacátého zruší všechna opatření, protože Babiš byl diktátor a lidem se přece nemusí nic nařizovat, protože je tu henta demokracie,  aby je za nějaký ten týden znovu zavedli, protože Omikron je Omikron.  A protože vláda vznikla z jediného slibu - že bude jiná než ta Babišova, tak vydrží s nervy tak dlouho, že už bude pozdě něco dělat. Pokud je ten Omikrón tak nebezpečný jak popisuje třeba Martin Konvička, tak se Fialovi podaří něco opravdu nevídaného - posere proticovidový boj ještě víc než Andrejko. I když to bude už skoro nemožné. 

Tak, dost spekulací. O Omikrónu toho ještě víme málo a v současné době rychleji klesají počty nákaz i hospitalizací mezi neočkovanými než mezi očkovanými. To jsem vám chtěl říct. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (114 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

„Mám pochmurnou náladu, od zítřka je lockdown,“ řekl nizozemský premiér

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

...mám rok, osobní. Posledních 14 dní depku a poslední týden vztek. Začal jsem vysílat žádost pro mimozemšťany o únos, ptz mi to přijde jako snesitelnější možnost a to i tady bez sledování massmédií. Zelňačku umím, tak bych si s nimi asi víc rozuměl....

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Při vzpomínce na onen film "Zelňačka" mi tane na mysli poučení:
"není radno strkat mladou babu do postele chlapovi, co umí vařit zelňačku"!
Já ji umím vařit také a celé rodince chutná moje polévka z fazolí (těch barevných) s uzeným masem, kdy ji nakonec zjemním smetanou.
I když mám po boku ženu, které jsem řekl své "ano" před 53-mi léty, tak na zelňačku mi nesmí sahat.
PS : hodně zdraví do příštího roku.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Nemohu vám tu dát odkaz,digitálni koncentrák ideologie pirátů blokuje klávesnici,je to totiž rusky a týká se to výzkumu omikronu,kde vědci Vêdci akademie našli stopy,které ukazuji,že tento virus byl vyroben uměle se třemi aminokyselinami s cilem vyroby SUPEROSLBENOU varintu.

Tak cenzura blokuje informčni prostor včetně pozitivnich zpráv,to totiž znamená,že se kdosi pokouši vyrobit oslabený virus kterým když se nakazite ziskate imunitu, ráno zkusim blokaci odstranit, ovšem když se to nepovede nic se nemůžete nového dozvědět,to jsou konce demokracie kdy hloupá mensina bude řidit vás většinu,která je však bez Solidarity a tak proto i bezmocná!

Průměrný počet slepic: 3.7 (26 hlasů)

Tzv prý "premier "si neuvědomuje,že obyvatelé MAMA HOTELŮ političtičti podpindostnici nejen,že nechtji za sebou nechtěji tahat dřevěného kačera,ale i fialovou okurku.

Oni již vi,že AA team SV společnosti voličů nebude jediný,ktery stoji v cestě jejich zdražováni enegii v ramci jejich "gryndýylu"deindustrializace republiky,kdy oni si takto nam všem vyrabovaných peněz budou uživat jako podporovatelé spekulantů,kteři nas všechny uvedou do chudoby o které se dnas v důsledku chybějici naši solidarity viz prvni postulát PNZ nyni už brzy legendárniho "Program Narodni Zachrany"
Neváhaji v noci a křivácky podle, ničit počitače těch našich nejlepšich vlastenců,kteři s rabovánim souhlasit nemohou,protože už jsou jim vylupovány dvě třetiny platů a navic tu na občany ženou nemoci,kdy o pokroku v likvidaci toho svinstnva nesmime ani informovat.
To neni demokracie to je nová diktatura zla menšiny a jeji vlády nad většinou ukradenymi volbami!

Nemyslete si ani potichu,že zdražováni vám vyrovná jakási "žadost" !
Ono tam bude i kolonka důkazů,že jste bez peněz a budte nuceni pak prodat i pry svoje děti,nebot se zvýšovánim cen se zvyšuje i DPH,misto,aby byla aspon ona odpuštěna!

ANO BUDE LIP,ale komu?
Bude to ta vláda menšiny pirátů,když se my shrbime do luku v naději,źe krokodýyl kapitalismu sežere jako posledniho toho kdo bude podpindostnik zla?
Tak to je holenkové jo chiméra a ne,že ne ANO!

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Když si to po sobě nedovedeš zkontrolovat ty husito, tak to dej někam jinam. Nedá se to číst, husito.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Pokud jsi Leoši pirát nemohu za tvoje vzdělni je jen na výši prvni priority zla,které ti umo6nuje pouze celý den hajlovat a pak se nevejdeš ani do výtahu ani do tramvaje!

Rekni radši tomu vašemu novemu výlupkovi,ministru zahraniči,aby navrhl
generalisima Putina na Nobelovu cenu miru!.
Celý svět vidi jaký je to štramák,dovede obsazovat celé poloostrovy beze ztráty jedineho samopalnika!.
Doufam ,že aspon tomuto vzkazu rozumiš a budeš se modlit k bohu,aby tě vzal k sobê,tady by jsi předčasne volby pirátum jen prosral!
Přiznej se zločinče!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jde o údajnou variantu z laboratoře, chtějí pandemičku ukončit a hledali mutace, které by to zvládly. Takové nenašli i začali virus upravovat ( umí to podle Součka, co umřel v 70.letech od 67.roku).
Už i ten nedouk Gates říkal, že už stačilo corony.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Nemohu vám tu dát odkaz,digitálni koncentrák ideologie pirátů blokuje klávesnici,je to totiž rusky a týká se to výzkumu omikronu,kde vědci Vêdci akademie našli stopy,které ukazuji,že tento virus byl vyroben uměle se třemi aminokyselinami s cilem vyroby SUPEROSLBENOU varintu.

Tak cenzura blokuje informčni prostor včetně pozitivnich zpráv,to totiž znamená,že se kdosi pokouši vyrobit oslabený virus kterým když se nakazite ziskate imunitu, ráno zkusim blokaci odstranit, ovšem když se to nepovede nic se nemůžete nového dozvědět,to jsou konce demokracie kdy hloupá mensina bude řidit vás většinu,která je však bez Solidarity a tak proto i bezmocná!

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

na lidech už věřím. Včera jsem četla na Novinkách,že na Novém Zélandu mají spermibanku HIV pozitivnich a oplodňují tim ženy,aby dokázali,že to jde. A u několika tydennich miminko tvrdí,že jsou zdravá. Jakoby to šlo poznat.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Tam rozdojili kozla.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

A také naučili kozu nežrat. Jenže pak jim ta mrcha chcípla.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co zabíjí lidi je svinstvo. Americká Sněmovna reprezentantů uložila Pentagonu prověřit, zda za rozšířením klíšťat infikovaných lymskou boreliózou nestojí experimenty armády s biologickými zbraněmi. Informoval o tom ve středu server CNN. Nemoc lékaři ve Spojených státech ročně diagnostikují více než 300 000 lidem...https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/klistata-armada-experiment-pentagon…

A podobně je to asi i s další nákazou přenášenou klíšťaty. Klíšťová encefalitida byla nejdříve zaznamenána na Dálném východě. Podle ruských diskuzí, měli Japonci v Mandžusku laboratoř, kde tyhle potvůrky množili. https://yandex.ru/images/search?text=%D0%9B%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%…
Nechvalně proslulÁ speciální „jednotka 731“ https://fishki.net/anti/1892426-otrjad-731---chudoviwnye-opyty-nad-ljud…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

o Omikronu,které jsem našla u toho čerta Putina v akademii.No jsou to bukvy,ale kdo to umi pelouskat,pro toho to může být i zajimave!.

Pry to budou dávat okurky do svého webu PŘIME DEMOKRACIIE IHNED!
Viz druhý postult PNZ!

https://bit.ly/3dSw0m2

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem měl strach, že nebude zmíněn estébák. A nakonec nechybí ani jeho přirovnání k Fialovi. Dobře to dopadlo. Bravo!

Průměrný počet slepic: 2.6 (31 hlas)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Euforie po zvolení Zemana prezidentem jistě byla na místě v ten daný čas, dnes se však Zeman stává škůdcem národa, srovnává nesrovnatelné, vyslovuje lži a asi by měl být opravdu stažen z poskytování svých oficiálních názorů. Jak může tvrdit, že vakcína není experimentální, když je.

Jak může pod tíhou důkazů o opaku tvrdit, že je bezpečná a že je na stejné úrovni jako ostatní vakcíny, které dostáváme v mládí a které brání ataku nemoci a chrání většinou po celý život, mají jen malé vedlejší účinky. Dnes už je jasné, že dnešní vakcíny jsou korporátní nadnárodní jedy, které nebrání rozvoji nemoci, mají i smrtící účinky a vlastně jsou nefunkční. Proti starým nemocím se očkovalo preventivně, dnes se" očkuje" během nemoci, tedy je to léčba jedy. Je to medicínský nesmysl, a to nemusím být "odborník".

Zeman je buď ve vleku korporací, anebo je dementní. Takového prezidenta si snad ani náš národ nezaslouží. Jsem z toho velmi zklamán, ale jen napůl, protože Zeman měl a má žluklé máslo na hlavě a byl jen vynuceně zvolen proti ještě horšímu kandidátovi. Tímto výrokem, že odpírači korporátních jedů se mstí kvůli vlastní bezvýznamnosti, propadl úplně na dno žumpy a udělal z lidí nemyslící stádo, které má jít na porážku... vždyť i během 2. světové války Hitlera podporovaly nadnárodní, nelidské korporace na západě a bez jejich pomoci a využívání jejich nehumánních výrobků by Hitler holokaust jen těžko prováděl. Jsme ve válce a Zeman je zrádce a kolaborant...

Igor

Průměrný počet slepic: 2.8 (73 hlasů)

In reply to by Zachránce Válek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z protagonistky "Časy se mění" se stala nakonec obhájkyně farizejských hudebních nýmandů z RF, co používali pro své "koncerty" hlavně pravoslavné kostely, protože bez bytu se prasečiny, obzvláště v zimě, dělat nedají. Nazval je tenkrát pravým jménem. Je to smutné, ale asi toho musí mít už dost a vize budoucnosti je spíše tmavší a neveselé barvy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

In reply to by Zachránce Válek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Velký Miloš dostal nabídku, která se neodmítá.
Jinak Milošek dostal tolik hlasů, protože to byly hlasy protestní, případně výběr menšího ze dvou "špatně!!!".

Průměrný počet slepic: 3.8 (23 hlasů)

oni se nesmíří s tím, že pořád někdo za ně nebude tahat kaštany z ohně. A tak plevelí, plevelí a plevelí. Ještě že je to kolečko na myši. I když je zajímavé jak je jich stále víc a víc. Asi zdejší společnost vadí.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Zachránce Válek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když všichni začali unisono ječet, že Zeman je vulgární, tak jsem si ten rozhovor vyhledala. A po poslechu toho rozhovoru jsem na yootubce ty " undy" vyhledala.
No prostě jsou to *undy! Doteď nechápu co dělaly aby dostaly nějaký český řád.
A pokud vím, tak jim ho nějaký debil i dál.
Nevím co je na tom nemyslícího. Vám spíš vadí, že lidé kontrolují co se děje.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

A už tu máme 4 1-kury... To se nám ti zwölfové zase číní... :)

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

In reply to by Die Fensterpolitik (neověřeno)

Trvalý odkaz

jeste nedavno tu byl na nocni jeden elf.
poslednich par dni to jsou 3-4 pravidelne.
vidlak muze mit radost, dostava se mu popularity, takze si na nej pravnihosi museli posvitit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde.
Kdopak se ve mně vyzná....

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

lekl vlastni odvahy :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Ty dva posledni odstavce si mohl Vidlak strcit do hnoja. Jinak moc fajn.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždycky když po ránu vyšel na verandu a při pohledu na oblohu říkal: "Bude, bude...". A ať už bylo hezky, nebo padaly trakaře, mohl směle prohlásit: "Vždyť jsem říkal, že bude...". :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

...se naší kapitalistické společnosti vyplatila diskriminace a segregace neočkovaných....
(No a co takhle vyzkoušet segregaci a diskriminaci očkovaných ?!??...a pak zase neočkovaných...a poté očkovaných. Prostě jen tak - kvůli kráse , geometrii a spravedlnosti, když už kvůli ničemu jinému....)

Ostatně každý si může smočit, každý si najde své vysvětlení - podle toho, jak se to hodí jemu a jeho kumpánům (kumpánky prominou)

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

... a osová rovnoměrnost je jistě důležitá.
Jen si představte stranově vyosený kosočtverec... nejímá vás z toho hrůza?
(kumpánky prominou, doufám)

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Ostravačky docela určitě :)

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Já psal o geometrii, kráse a spravedlnosti.

Máš ještě něco ve svém mozku, co tě tlačí tak, že to potřebuješ dostat ven metodou podsunutí někomu jinému ?
Tak ven s tím !!! Honem, rychle...vymýšlej, přeháněj, datluj !!! Je to zdravé !

Lidé si mají pomáhat.
Možná přijde i Godotka. Aby hájila svého kokotka.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

až tak ????

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

...rok a půl chřipku, angínu ani bezpříznakovou choleru. Jednou týdně se dobrovolně testuji, ačkoliv bych mohl "sekat patky", ale nechci dělat starosti odpovědné osobě za školu a tím pádem ani sobě. Navíc mě to nic nestojí. Stejně jsem patrně trn v oku, ptz naposledy mě bylo řečeno: : "vy už mě štvete, pořád negativní a protivnej"(smích v kuloárech). Tedy doufám, že testery jsou validní a nemají prošlou dobu expirace.
Podle dnešních zpráv se dá čekat akorát kulišárna a opatření na jiné bázi...."chci být jiná, lepší", ten podstatný výsledek bude stejný. Údržba stavu, který něčemu a někomu vyhovuje, rád bych se pletl....
Dnes jsem viděl a slyšel deklaraci zdr. sester. Mimo jiné řekly, jak to v nemocnicích vypadá(že to není tak, jak to prezentují různá TV media) a přidali se k deklaraci lékařů z druhého břehu řeky(stoky). Rovněž jsem od klinického doktora slyšel, s jakou plejádou virů se v podzimních a zimních měsících setkáváme...je možné, že notoričtí milovníci respirátoru si snižují imunitu na prostředí. Hlavně, že je barevně sladěn s oblečením!
POZITIVNÍ je automaticky NEMOCNÝ A VZHLEDEM K NASTAVENÍ Pcr testů to ani nemusí být kovid. Ale to je jedno! Jsi pozitivní, jsi závadnej, táhni domů a modli se, ptz na to nic nedostaneš! Ověřeno na čtyřech případech, dva očko, jeden 3x - 39 teplota, jediný požívaný medikament, a s oblibou, je paralen. Ten druhý 2x očkovaný kantor je s paralenem už měsíc doma a na plicní jde až v polovině ledna. Teď(!) jsem objevil inzerci na vitamin D apod. na FB od zdravotnické organizace, kde mám zdravotní kartu! Pozdě, ale přece? Já to do sebe láduju přes rok, na radu prof. Berana. A když nic jiného, tak účinky jsou ověřené a navíc to asi mám i jako psychické placebo. A nemusím stát na Hlavním jako dobytek a čekat na inseminaci, abych mohl do restaurace nebo s náhubkem do obchodu? Seru vám na nákupy. Nezapadám do konzumní společnosti a nakupuju jen to, co potřebuju. Samozřejmě třeba Vidlák toho potřebuje pro tak četnou rodinu víc než já!
Je to stejně aristokratický vir. Sere na roční doby, na UV záření, na proudění vzduchu, na teplotu a při tom je obézně obalený tukem. Nic na něj nefunguje, jen čeká na další posilovací dávku, aby mohl vytvořit novou mutaci.
Kecy a švejkování a Vídeň? https://www.facebook.com/100069707538773/videos/646045679892932
Až tam vezmou do ruky bejsbolky, tak tady se teprve začnou vyrábět. Ale před tím se bude rozvažovat, jestli "je to bezpečné"....A taky tam asi o právním řádu vědí víc a víc jim o to jde. Nejsou to hlodavci, co se nakonec vrhnou z útesu do moře nebo do obchoďáku, když dostanou impulz (pozn. autora - aromatizováno a idealizováno) Pokud by nastalo ohledně vakcín prozření, neočko budou výčitkou hlavně těm, co byli ve frontě jako první. A to se nesmí stát...v jednotě je síla....
Ona ta svoboda je profláklé a zavádějící slovo, proto se prioritně používá. Za to o právu se skoro vůbec nemluví. Protože svoboda jedince je jak vidno snadněji omezitelná než práva i když to spolu souvisí! A zrušit právní řád je složitější...
Výsledek u mě? Ztratil jsem zbytky důvěry ve zdravotnický systém a pokud nebudu muset, nepůjdu nikam. Zemřít starý, ale přirozenou smrtí....:)

Průměrný počet slepic: 3.9 (44 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

..."Jest Vánoce"....

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

A takovýto materiál chce Válek přesvědčit, že se nechá naočkovat a bude dodržovat opatření.

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)

..omikronu, o kterém se zatím nic neví...... ale vakcína na něj už je. :-D
S úsměvem na tváři vstříc zdravé budoucnosti jdou všecky vysavače , vysavačky prominou....

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

A takovýto materiál chce Válek přesvědčit, že se nechá naočkovat a bude dodržovat opatření.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

a chce-li zůstat na sesli tož musí.... jak málo některým stačí...

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kartouz teď platí za výsměch Válkovi a B5? Vážně? Předtím proti Babišovi. tak to již zbývá jen Okamura, že by byl v jeho službách? To mě dosud nenapadlo.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Přiznávám se, že se mi to těžko píše. Myslel jsem, že mi Zeman dnes vysvětlí (=jako jeho voliči), přes co vlastně jezdí či nejezdí vlak, myslel jsem, že uslyším o „temných nitkách“ nejenom ústavních soudců, myslel jsem, že dokáže moudře zvážit svůj zdravotní stav a svoje skutečné vyhlídky, naopak jsem doufal, že neuslyším znovu o cukrovce a očkování. Doufal jsem, že s grácií rezignuje s jasným a pro všechny srozumitelným poukázáním na sviňárny a všivárny jeho nepřátel! Nestalo se tak, naopak od nich přijal záruky, čímž alespoň u mě zhatil tu o něm budovanou auru sečtělého muže, když ani neví, že od toho okamžiku je zcela mrtev.

Dneska jsem uviděl nemocného člověka, dneska jsem definitivně poznal, že i já jsem KO.

P.S.
prosím, už žádné výklady o šachových partiích!

Průměrný počet slepic: 3.5 (43 hlasů)

Je jisté, že normální člověk to nebude. Ten by výběrčím daní vadil. Blb to také nesmí být, to by se lidi ptali, kdo ho tam dosadil. Bude ta pravidelný křivák v saku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

Je to zdravý chlap, co něco vydrží, chytrej je dost, když dokázal prodat 1,5M desek, z toho 13 studiových, tři DVD živáky a pět muzikálů, z toho tři megaúspěšné.
Je to rovný člověk, o kterém není známo, že by někdy někoho podved, podrazil, proved křivárnu, či šplhal po něčích zádech. Všechno, čeho dosáhl, dosáhl vlastní inteligencí a pílí, někdy doslova dřinou.
Ideální kandidát na presidenta této země. Člověka s lepší morálkou a vlastence, jsme tu nikdy neměli a pokud se toho Landa neujme, tak ani mít nebudeme. Myslete si cokoliv, já jej sleduju už od Orlíku, párkrát jsem se s ním potkal - a za napsaným si stojím.

Průměrný počet slepic: 3.4 (35 hlasů)

A bude to kladeč věnců, co ten věnec donese na místo po vlastních nohách, donese ho ve vlastních rukou a vlastnoručně jej tam položí.
Vlastními silami, po vlastních nohou a důstojně vykoná přehlídku vlastní Hradní stráže, presidentskou přísahu složí zpaměti.
Vymete ten bordel, co se za ta léta na Hradě nashromáždil. Jezdit bude v úplně obyčejným autě a bez ochranky, protože nikdo nebude mít žádný důvod po něm střílet, nebo mu nadávat.
Nebude mít problém s jazyky a důstojnou reprezentací země. Umí velmi dobře anglicky, díky své ženě i německy a protože je ročník 1968, tak ovládá i ruštinu a tuším ještě španělštinu.
Lepšího kandidáta na presidenta nemáme, přemýšlejte.

Průměrný počet slepic: 3 (23 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak kdyby proti sobe stali general Petr nebo Pavel a Landa, tak to tam Landovi hodim obouma rukama, ale doufam, ze se nekdo aspon trochu normalnejsi najde. Mysim tim prijatelnejsi pro vetsinu lidi, kteri nesnani kavarenske kandidaty z ruznych duvodu. A tech je porad jeste vetsina.
Volby jsou totiz na rozdil od tech parlamentnich vicekolove.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

No výběr nám zcela jistě připraví. Na to si vsadím.Hilšer, Fischer, Pavel a další chamraď. On tady v tom státě kdyby kandidoval Pán Bůh, tak se vždycky najde nějakej Lojza, kterej hodí kamenem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vaše tvrzení "Jezdit bude v úplně obyčejným autě a bez ochranky, protože nikdo nebude mít žádný důvod po něm střílet, nebo mu nadávat." moc neobstojí. Stačí si vzpomenout na M. L. Kinga či Gándhího a podívat se na volební preference v ČR. (O deep state a loutkovodičích ani nemluvě.)

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

My tady v ČR, ale ani bývalé ČSSR, jsme neměli a nemáme v tradici, střílet si prezidenty, či pálit a rozbíjet auta/hlavy představitelů nějakých, skutečně solidních hodnot, které dotyčný prosazuje a obhajuje. Jsou-li solidní a lidem ku prospěchu.
Příklad?
Střílel by někdo, nebo aspoň rozmlátil auto třeba doktorce Pekové, nebo profesoru Beranovi, což jsou oba již mediálně známé osobnosti a které lidi poznávají na ulici?
Jsou to už podle milých tváří opravdu známé osobnosti, odborníci na svých místech. Z nich třeba paní dr. Peková už dáávno dokázala, že má rovnou páteř (stejně tak prof. Beran či RNDr. Turánek). Že jí jde hlavně o to, aby se vystrašení lidi zbytečně nenechávali odírat státem, přepálenými cenami "státních" testů.
Propagovala i s prof. Beranem to, aby lidé zbytečně netrpěli - když je nemoc už v počátcích snadno, dostupnými prostředky léčitelná.
Nebyly myšleny všecky ty Ivermectiny, Isoprinosiny, Bambalanimibambavaby, Remekdesiviry a všemi těmi jejich, vesměs pokusnými deriváty, jako bychom byli doprdele nějací králíci! Byla to skvělá příležitost, jak naprosto zdarma a bez rizik otestovat experimentální léčivo, jakékoli, včetně tzv. vakcín. Zdarma a na vzorku, o jakém se bigpharma ala Johnny&Walker nikdy ani nezdálo.
Škoda, že jste si paní Petro, neměla možnost poslechnout některé rozhovory s dotyčnou paní doktorkou Pekovou, profesorem Beranem, nebo naprosto klíčový rozhovor s RNDr. Turánkem, naším patrně nejlepším a nejzdatnějším virologem, za kterým je oproti ostatním šmudlům vidět hromada práce v podobě odborných publikací, studií a kazuistik z oboru virologie. Oni totiž jejich samostatná videa a rozhovory s nimi, nechali z YT smazat, přičemž to prohlásili za nebezpečné dezinformace - a mezitím tady estébákovi, blatníkovi, primerosovi a zpěvákovi, doslova umíraly pod rukama tisíce lidí, přičemž se to svádělo na všechno možné i nemožné - třeba na to, že jedna rouška nestačí a bude nutno nosit dvě až tři přes sebe - pamatujete někdo? Pochybuju, tento dokurvený národ má ještě dokurvenější paměť a pamatuje si jen to, co se mu zrovna hodí, to je historicky prověřeno.
Ony všechny ty estébácké kurvy a jejich pohůnci z ANO, byli tak zaseklí ve své neomylnosti, že se úporně bránili, někdy až doslova kriminalizací v přímém přenosu, těch nejlepších odborníků z oboru (případ dr. Pekové) a nedali jim ani sebemenší šance, či alespoň poradní hlasy, kdyby se mohli účastnit například jednání zdravotní rady státu.
Jsem si na plných 100% jist, že takový prof. Beran, spolu s RNDr. Turánkem, by během chvilky pomleli ty různé Chlívky, Kurveity, Dolejší-Hořejší, Svačinové a další podobné "odborníky" do estébákových buřtů, který by si za rámeček nedal. Ale estébák věděl moc dobře, že tyto vzdělané a inteligentní lidi k tomu pustit nesmí - utrpěl by tím vakcinační a jiný navázaný byznys a to prostě nešlo. Proto zmínění odborníci zůstali doslova v ilegalitě, neboť jejich hlasy byly cíleně umlčovány všemi médii, ať soukromými, tak veřejnokrávními.
Estébáci a jejich pohůnkové z ANO, nemohli potřebovat ty nejlepší machry z nejlepších - a proto se obklopili sobě rovnými neumětely, ignoranty, dementy - ale silně loajálními führerovi ANO.
Což tento stát ve svém výsledku, jen prozatím, stálo vyšší stovky miliard korun, přinutilo nás to, brutálně a nesplatitelně se zadlužit.
Ale co je nejhorší - stálo to životy ZATÍM 35.000 lidí. Lidí, které jejich rodiny milovaly a kteří tu ještě mohli nějaký čas být a těšit se z vnoučat a pravnoučat - kdyby tu nerozhodovali estébácké kurvy a naprostí laici.
Omlouvám se Vám, paní Petro za to odbočení.

My tady, paní Petro, kulky nevedeme. Mnohdy ani u chlapů, víte asi, jak to myslím.
My tu nemáme v povahách, střílet po lidech třeba proto, že to byli estébácký donašeči, udavači, anebo jiní kriplové, jako je třeba mlátička Ondráček, co v r.1989 na Václaváku prokazatelně lhal o zbraních v rukou demonstrantů. Ani taková kurva, by v ČR nestála za cca čtyři koruny, za cenu 9mm náboje Luger, s pár gramy olova.
Takoví my tady jsme, už jedno století.
Poslední dokonaný skutečný atentát, pokud mě paměť neklame, byl v ČSR spáchán v roce 1923, na ministru financí I. republiky, na panu Aloisi Rašínovi. Na člověku, jehož myšlenek, činů, povahy i životní filosofie si já sám velmi, velmi vážím. Podobně, jako jsem si vážil a dosud vážím (ale přec jen jinak) pana MUDr. Františka Kriegela.
Loutkovodiči jsou ještě posranější, nežli loutky, co vodí na drátkách.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Naprogramovaná většina volí podle návodu.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Přesněji řečeno, většina naprogramovaná mediálními mrdkami, které ty návody miliardářů, svých majitelů vydávají - a weby tohoto typu.
Stačí, aby několik hňupů s IQ tykve někam napsalo "je to nácek" - a už to jede. Přitom je to vlastenec, jemuž není v ČR rovno.
Co za prase je takový Pavel, to už nikdo nevidí. O tom potenciálním zbytku ani nemluvím.
Jenže on má ten nácek Landa tolik moudrosti, že by do toho ani nešel - už při vidině toho, s kým by se musel potkávat.
Ne v zahraničí, ale tady, doma.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)