Když jsi silný...

Autor

… snaž se vypadat slabý. Alespoň to radí starý čínský mistr taktiky Sun´C.

Andrej Babiš byl zproštěn obžaloby. Musím říci, že jsem to nečekal. Moje pochybnosti ovšem nesměřovaly k tomu, že by si miliardář potřeboval uloupnout prachmizernou dotaci ve výši 0,001% jeho majetku… celé Čapí hnízdo bylo od začátku do konce politický proces, který měl jediný smysl – poškodit Babiše v očích voličů. Kdyby mělo být trestné to, co Babiš udělal, tak bychom tu mohli rovnou zase zavést komunismus, protože prakticky všichni čeští podnikatelé by seděli v lochu. Jen menšina z našich firem se uživí přímou prací a nepotřebuje k tomu finanční pobídku, nota bene, když konkurence čerpá, co to jde.

Soudce Šott podal sáhodlouhé a vyčerpávající vysvětlení, proč Babiše zprostil obžaloby. Tohle fakt není moje parketa, takže se v tom nebudu vrtat. Každopádně si Babiš zvolil dobré obhájce, odsouhlasil jim správnou taktiku vlastní obhajoby a teď už chápu, proč to nechali dojít až těsně před volby a nesnažili se rozsudek nějak oddálit. Prostě si věřili.

Ale za ještě větší majstrštyk považuju, že to vůbec nikdo neproflákl. Babiš se v posledních týdnech zdál skoro ubitý okolnostmi. Obhájci dokázali po celé jednání udržet dekorum, aby to s Andrejem vypadalo nahnutě. Podařilo se jim vytvořit tak dokonalý dojem, že mu podlehli takřka všichni ostatní prezidentští kandidáti i pravdomluvní intervjuci. Já osobně jsem osvobozujícímu rozsudku dával tak 10% šanci. Sakra, vždyť sám Babiš dával signály, že to projede – přímo u soudu. Na poslední chvíli žádali o nové výslechy svědků… Podle právě tohle byl důvod, proč si ostatní kandidáti přestali dávat pozor a začali hlasitě mluvit o tom, jak to Babiš brzo schytá a tetelili se blahem, jak mu to nandali.

A pak najednou bác ho. Veľký Bocian nebyl slabý, ale naopak si byl hodně jistý v kramflecích, že si troufnul to nechat rozlousknout pět dní před volbami. Musel mít nervy jak špagáty. Všechny nechal odkopat. Nejenže si nabil, ale všechny ostatní naprosto odzbrojil. Triumf majnstrýmu a líbodémo se změnil v porážku a je pozdě rychle vymýšlet nějakou novou pseudokauzu.

Ve čtvrtek má být Babiš v debatě na Nově… To si opravdu užiju. Když si představím, jak tam stojí a má prakticky na každého nabito za výroky, které milí kandidáti předčasně vyslovili… a oni naopak mají úplně prázdné zásobníky, protože všechny ty hříchy se nestaly a řekl to henten nezávislý soud… Úplně vidím, jak si je jednoho po druhém maže na chleba a obzvlášť to přeju Fischerovi… kdyby se Andrejko na něj zaměřiti ráčil, tak to budu napjatě sledovat a ihned glosovat na fejsbůku… Už mám pracovní název té debaty… Jeden Babiš, jeden Bašta a sedm ksichtů protažených do Václava Havla.

Vezměte si i ty titulky u Lukačeviče – Soudce zpražil Babiše… Soudce musel umravňovat Babiše… Vinen, řekl Šaroch… To tam na Seznamu a Novinkách máte debilní redaktory, že? Ale ryba vždycky smrdí od hlavy…

Kdyby se teď Andrejko ještě chtěl ucházet o nějaké hlasy alternativy trochou řečí o míru, pár slovy o covidu a třeba i nějakou hláškou k Vrběticím… tak má šanci vyhrát rovnou v prvním kole.

Minulý týden jsem napsal, že osvobozující rozsudek pro mě bude jasným důkazem, že Babiš je stále schopen impozantních taktických manévrů, je schopen si vybrat ty správné lidi a zvolit správnou strategii a tím pádem mu to mohu s klidným svědomím hodit. Ano, mohu a hodím mu to. Kdyby to šlo, pověděl bych vám, kolik lidí bylo upřímně zděšeno z toho, jak „chybně“ Andrej celý ten proces vede a v podstatě věřili, že byl zrazen… a on nikoho nechlácholil, nikomu nic nevyvracel, nic neprozradil a celou tuto bitvu dotáhl až do vítězného konce… taková krásná hra se vidí málokdy. Aneb, když od začátku táhnete za delší konec provazu, ale vypadá to, že jste v koncích.

Zdá se, že se Veľký Bocian poučil ze svých starých chyb a rozehrál politickou hru, která všechny ostatní převyšuje o několik řádů. Opozice nemá ani většinu ve sněmovně, ani v senátu, navíc nedochází k žádnému sbližování, které by mohlo vyústit ve funkční koalici… přesto, jak vidno, i s těmito kartami se dá něco uhrát. Je třeba soupeře ukolébat, předstírat neschopnost, udělat se bezmocným… pak zaútočit ze strany, odkud to fakt ale vůbec nikdo nečekal.

Já na tohle jsem. Vím, že nikdo není bez viny a každý má nějaký škraloupek. Každý ve svém životě udělal chybu, každý někdy podlehl pokušení. Mirkové Dušínové neexistují. Politická a mravní velikost se prakticky nikdy nekryjí. Do politiky patří šachisté. Ideálně takoví, kteří umějí zvrátit i prohranou partii. Kteří umějí odhadovat hodně tahů dopředu a umějí klamat tělem. Kteří vědí, že k cíli je někdy lepší jít hodně křivolakými cestičkami. Kteří vědí, že co nelze odmítnout, je nutné přijmout, ale umějí při tom neztratit ze zřetele směr i výsledek.

Babiš včera dokázal, že se politické šachy naučil dobře.

Pro líbodémo zbyla v podstatě jediná cesta – odstoupit jako jeden muž a nechat si tam jen Petra Pavla. Prezidentuše bohužel mluvila, i když měla mlčet a jen se usmívat. Fischer ze sebe udělal blbečka, byl si příliš jistý, že Babiše odsoudí. Hilšer… ten tam kvůli ničemu jinému než odstoupení není, Středula se už odepsal i s ČSSD a odbory. Diviš nikoho nezajímá a Zima každým slovem vybízí k otázce, jak se mohl stát rektorem na Karlově univerzitě. Jen henten generál zatím hraje bez výraznějších chyb…

Líbodémo mohou udělat jedinou věc – zkusit v posledních třech dnech zmobilizovat voliče a uhrát to pro Pavla v prvním kole. Nic jiného už se podle mě vymyslet nedá. Ale abych řekl pravdu, nedovedu si představit, že by Čapuše odstoupila. Ona je přece mladá, pohledná a geniální, takže vyhraje i nad hypernaspídovaným Babišem. Myslím, že se z předpokládaného volebního dramatu stane nečekaná volební fraška.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (232 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Babiš osvobozen a Wollner, který vláčel Babiše bahnem a hnojem čelí obvinění :-))))) To jeden nevymyslí :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (91 hlas)

Když ho slepenec napadal, tak člověk měl tendenci ho nějak i bránit a jeho prezentaci brát s úsměvem. Dlouhou dobu vím, že to není nějaký lumen, ale to co předvedl v neděli, je neomluvitelné a podělal všechno. Vyřvávat něco o agentuře, u které má Bašta vysoké preference a poté vyjde najevo, že agentura neexistuje, to je tedy masakr. Je křivý jak turecká šavle.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

volič s trochu zdravýn rozumem nemůže volit ani okamuru, ani Baštu. Okamura, jen kjecá a dobře si v politice žije, protože mu na ty jeho kecy naskakují nespokojení, kteří zapomínají, jak si žili za babiše a chudák staříček disident bašta, je vláčen SPD v poslední křeči své=ho politického života, až je to smutné, jak je jeho pověst zneužíván člověkem, před klterým si musí každý rozumně myslící volič odplivnout. Lidi, nevěřte slibům Okamura a Bašty!!!! ani jeden z těch hloupých slibů, nemohou splnit. Jste fakt bez svéprávnosti??? Hájku,trikoloro, vzpamatujte se, co to zase opakovaně provádíte??, VY, jste hrobaři opozice!!!!§

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Který bude přísahat,že jen co ty svoje voliče zmobilizuje nejprve #dobrovolne#a pak je bude Policejní stát honit po ulicích a naloží do Antonu a cenzurou bude zavírat pusy těm,kdo budou protestovat proti inflaci,zadlužovani a bez elektriky si nemohou pak ani pustit plyn neboť pozůstale by ten účet za něj zruinoval?To je ,ale rána !
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Aničko, brnkni Okamurovi, ať ti pošle pár tisíc, má jich moc a až se to stane, mapiš. Cha, už ho vidím. Babiš poslal na samoživitelky 50 lelounů, maličkost, že??? Bože, musím napsat, že proti tvým názorům, je slípka filozof

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

JE TO PARAGRAF USTAVY 62 tak to sedí natvrdo a ne že se prý " pokusí"!Dyt je to jasné,že ten Rychetský ho chce zase mít v base jak ho měli jeho komunisti!
Proto bude proti Ustavé bojovat a zase zdemolovat nejen vládu ale i presidenta!Tak volbou Bašty mu to umožníme,mohla by to být tahanice jak guma Saláti a knedlíci by se mezitím vzpamatovali a.byl by v tom čert,aby to dopadlo bez boje!
Jen si vsimněte jak geniálně Bašta tzv "chtěl"ten vstup Švedska a Finska no a co se ukazuje?Plní se zase jeho slova,kdo chce kam pomožme mu tam! A SKUTEČNÉ jak to dopadlo je to asi tušil!Švédové by mohli,i kdyby chtěli ,vstoupit do NATO až za 8 let a to by musely jejich dvě různé vlády v 8 letech ten jasný průser odsouhlasit!
A Finsko,když nebude vstupovat Šwedsko se řídí podle nich a samo vstupovat nebude!
Tak to vidíte jak je to vedení SPD slabé?
Nejen,že nechce posilit náborem obrovského množstvi volicú z SV,aby mělo většinu,ale co si dřista,že se Bašta tzv pokusí,když je to natvrdo v zákoně a soudce Dorychtovany to chce zas zmrvi!HAMBA!!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

tak se do něho musíme pustit společne vsichni!Už dlouho štve svoje voliče,že chce ten svůj projekt SPD vyuzit jen k svým finančnim účelům a ne,aby svůj čajovy program posílil, bo na změnu režimu,jak to furt deklaruje v programu a nic neplní, musí mít v Prdlamentu ústavní většinu a on se schválně motá okolo ulovených 10 % jak poplantanec!
Dávno měl hýbat tou línou zadnici a přát si aspoň toho Baštu na první místo,když sám leží na břuchu a tloustne!
No počkejte Ajo tu ostudu mu v te dopadne poražce pana Bašty hezký osladíme, když on chce pořád podporovat tu pétidemolici a na celou Společnost voličů SV,která se chystá mu za to zvedat mandle,kašle0!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Okamura víc procent ani nechce, mohl by se dostat do vlády a co by tam dělal? To by totiž znamenalo (mimo jiné) nést zodpovědnost za to říká a hlavně za to, co dělá. A do toho se moc nežene, řečnění z opozice, kritizování všeho a předkládání návrhů, jak to udělat líp, mu náramně vyhovuje...má své jisté a odpovědnost žádná! Myslím, že kdyby se do vlády jednou dostal, kdyby se s ním někdo dal do holportu, buď by měl hned důvod, proč ne nebo by se strachy pos...l, že hyn sa hukáže! A ono se v jeho případě jaksi nemá co!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jsem se zeptal jednoho ze svých přátel, komu to chce hodit. Bude zase volit srdcem, blb. Takže jeho hlas velmi pravděpodobně skončí pod splachovadlem. Nedokáže se odpoutat od svého milce a uvažovat takticky. Takoví umanutí voliči zvyšují pravděpodobnost, že do druhého kola voleb vstoupí jen P + N, které by tam chtěli vidět ze všeho nejmíň. Uvidíme, křišťálovou kouli nemám. Když trváme na tom, aby zvítězilo to největší dobro, tak to vyhraje to největší zlo. Už se to bohužel mockrát potvrdilo. Spasitelé celého lidstva dostali svých senzačních 3,5% a život šel dál.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Jirka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, to jsou ti, pro které je kompromis sprosté slovo :-((( Takových je bohužel kolem mě taky pár!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

..."Úplně vidím, jak si je jednoho po druhém maže na chleba a obzvlášť to přeju Fischerovi… kdyby se Andrejko na něj zaměřiti ráčil, tak to budu napjatě sledovat a ihned glosovat na fejsbůku…
...je stále schopen impozantních taktických manévrů, je schopen si vybrat ty správné lidi a zvolit správnou strategii a tím pádem mu to mohu s klidným svědomím hodit...
...Do politiky patří šachisté. Ideálně takoví, kteří umějí zvrátit i prohranou partii. Kteří umějí odhadovat hodně tahů dopředu a umějí klamat tělem. Kteří vědí, že k cíli je někdy lepší jít hodně křivolakými cestičkami...
...Babiš včera dokázal, že se politické šachy naučil dobře.
...Ale abych řekl pravdu, nedovedu si představit, že by Čapuše odstoupila. Ona je přece mladá, pohledná a geniální...
----------------------------------------------------------------------------------------

Já byla ještě skeptičtější, viděla jsem to tak na 99:1%. Zvláště poté, co soudce Šott nepříjemně ostře okřikl Babiše, že to už jsme slyšeli!
K tomu ta média..., vůbec jsem nevěřila, že to dopadne. Ta rozjetá "vychcaná" mašinérie proti němu byla posledních x-let omílaná dennodenně.
Soudce Šott mi způsobil šok.
Fischer, ten slizký had, nechť si to užije do poslední kandidátské minuty!
Babišovi nesahají po kotníky.
To, že vyhrál, je další známka, že se umí rvát (ačkoliv podle mě to odnáší na zdraví - což bylo evidentně i cílem všech těch parchantů-sociopatů), a rval by se i za nás.
Není to člověk, který by čekal, co mu kdo nadiktuje, jak to vidíme dneska u vlády a v EP, kde se Fiala nechá sprdnout nějakým cizáckým debilem).
Je to z nich jediný pragmatik a "šachista". Tož ať máme takového alespoň prezidenta, když už máme ve vládě, co tam máme, včetně jejich dalšího člena Rychetského.

Danuše Čapuše sice jen tak neodstoupí, ale normálním lidem už musí být jasné, že za prezidenta nemůžeme mít malou, prdelatou blondýnu, s velkou hlavou a malým mozkem, která se sama sebevědomě uvedla, jak je "mladá" a "krásná", když člověk, který normálně vidí, jí nemůže věřit ani tento blábol.

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

Je to spoluvlastník největší právnické firmy u nás (mj, tato jeho firma dostala od Nerudové na Mendelce pěkných pár slušně placených zakázek) - a zřejmě za tou kandidaturou stojí on. Přes svou oddanou, tupou a snadno zkorumpovatelnou manželku by získal obrovskou moc. **Od počátku mi vrtalo hlavou, proč ten plastový marketingový produkt , který musel vědět, že moc rozumu nepobral a že se provalí všechny jeho skandály na Mendelce, vůbec do voleb šel - tady je možná odpověď. Ona je dost tupá na to, aby si myslela, že to bude ok a její muž to prostě zkusil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

Jak je vidět, není jediná přitroublá, kdo si usmyslel, že to "zkusí" (ona se tu hloupost ale nesnaží zamaskovat).

Vůbec se Babišovi nedivím, že nechtěl jít do debaty s takovými ambiciózními amatéry - a ještě aby mu na těchto úrovních dávali nějací joudové předpřipravené otázky... On je prostě (ať už někdo chce nebo nechce) jiný level. A proto od začátku tolik povyku kolem něj.
Jenom čekám, jakou špinavost ještě do konce týdne někdo z nich vytáhne - jako třeba že někde nespláchl hajzl.... :-))
Vosy sršáni se jistě ještě nějak shoufují a připraví do pozoru i Mináře (toho by měli zavřít do té klece, kterou před soud přitáhnul, Kretén Kretenovič z Kreténova.
Já bych všem dala pořádný trest za to, že celé roky používali tu svoji oblíbenou frázi o "trestně stíhaném premiérovi". To bych jim skutečně dala sežrat!! Každý z nich by se mu musel veřejně omluvit, nebo to zacálovat (případně obojí)!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

včelka Mája, a proč jste byla skeptická? Není to náhodou tím, co do nás od rána do rána, perou média? Mediakracie jak z praku.
"mediokracie

v doslovném přeložení: vláda médií. Myšleny jsou masmédia, tedy vláda masových sdělovacích prostředků (tištěných novin, televizních kanálů i masově navštěvovaných elektronických deníků a magazínů). Ty mají možnost interpretací nebo i pouhým výběrem zpráv a uveřejňovaných informací ovlivňovat veřejné mínění a nahlížení na společenské dění a problémy. Ovlivnění názorů lidí má poté vliv na výsledek voleb a masmédia (média) tak nepřímo vládnou - svým způsobem ovlivňují výběr vládnoucích elit."

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Proč skeptická? No protože po tom všem, co Babiše už roky zadupávají do hlíny a jakou to mělo (a stále má) podporu, jsem už nevěřila ani v naše soudy. Nevěřila jsem, že po takto dlouholeté každodenní masáži, plus s tím, kde všude mají svoje lidi (jako je Evropan Rychetský, který se "zasloužil" o to, že nám dnes vládnou "dozimetři" a válkychtiví jedinci), se vůbec může domoci spravedlnosti.
Právě kvůli tomu mě optimismus opustil.
Kromě toho jsem raději překvapený pesimista než zklamaný optimista. To už mám vyzkoušené. :-)
Takže skeptická ne proto, že bych si myslela, že je Babiš vinen..., v tom jsem si byla jistá, že není.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Putin dostal v Bosně vyznamenání. Trestuhodné, zní ze Západu
Vůdce bosenských Srbů Milorad Dodik u příležitosti Dne Republiky srbské udělil „vyznamenání a ocenění přátelům republiky“. Nejvyšší řád v nepřítomnosti získal i Vladimir Putin.
„Republika srbská je vděčná především prezidentovi Ruské federace Vladimiru Putinovi, který je spolehlivou oporou Republiky srbské. Díky jeho pozici a síle Ruské federace jsou hlas a pozice Republiky srbské slyšet a dostává se jim respektu,“ napsal v neděli na twitteru Milorad Dodik a západní představitele tím nadzvedl ze židlí.
Podle Ivany Korajlićové, výkonné ředitelky Transparency International v Bosně, se Dodik chce zdůrazňováním své blízkosti k Putinovi ukázat jako silný a relevantní vůdce, a to navzdory časté ostrakizaci Ruska. V září minulého roku se za Putinem lídr bosenských Srbů dokonce vydal až do Moskvy.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Miliardář mluví za ty dole, to se neodpouští, říká ekonom Šulc

Levicoví voliči by v přímé volbě hlavy státu měli dát svůj hlas tomu, kdo už v minulosti prokázal, že jeho smýšlení a reálné kroky mají na levici kladný vliv a že dělá opatření ve prospěch široké škály zaměstnanců včetně živnostníků. „Pravověrní pravičáci musejí být na Babiše nesmírně naštvaní, protože zběhl z toho pravicového zbohatlického praporu a přepádloval na druhou stranu hájit spíš ty lidi ze spodních příček společenského žebříku. A to se neodpouští, aby miliardář mluvil za ty dole,“ říká makroekonom Jaroslav Šulc.

V pátek a v sobotu nás čeká třetí přímá prezidentská volba. Dvakrát měl levicový volič koho volit. Před deseti lety vybíral mezi Milošem Zemanem a Jiřím Dienstbierem, kteří v prvním kole získali dohromady přes dva miliony hlasů. Před pěti lety získal Miloš Zeman sám v prvním kole téměř dva miliony hlasů. Po kom může levicový volič sáhnout letos, když navíc odborářský šéf Josef Středula na poslední chvíli z volby odstoupil?

Moje odpověď zní:
Volte toho, kdo už v minulosti prokázal, že jeho smýšlení a jeho reálné kroky v reálném životě mají na levici kladný vliv a že dělá opatření ve prospěch široké škály zaměstnanců včetně živnostníků. Žádného z kandidátů jmenovat nebudu, protože už mezi nimi není můj favorit Tomáš Březina. Jak známo, nějaká komise na vnitru konstatovala, že má neuvěřitelných třicet procent chybných podpisů sesbíraných od občanů, což je statisticky nonsens, to prakticky není možné. Myslím, že Tomáš Březina byl z volby vyšachován.

Tak proč se neodvolal jako třeba Karel Diviš, jehož původně lidé z vnitra také svými chybnými výpočty nepustili do voleb, ale on se nedal a uspěl?

Když jsem se ho ptal, proč se neodvolává, řekl mi, že je to pod jeho důstojnost, čemuž věřím. Když si budu porovnávat jednotlivé kandidáty, tak se budu ptát na to, co udělali pro zaměstnance, co udělali pro živnostníky. Když odstoupil Josef Středula, tak mezi nimi už zbývá jediný člověk, který prokázal, že je ochoten jít do obrovského konfliktu s velkou většinou Parlamentu, a který prosadil velmi silné a velmi drahé, ale nezbytně nutné anticovidové balíčky. Ty zabránily tomu, aby dnes stály na úřadech práce tisíce nebo desetitisíce živnostníků, o zaměstnancích ani nemluvě. Někdo tomu říkal rozhazovačnost, marnotratnost a zbytečné krvácení veřejných financí. Ale to je, jako když se ptáte, kolik stojí transfúze člověka, který by bez té dávky z krevní konzervy zemřel. Cena té konzervy může být libovolná, ale lidský život je neocenitelný. Takže to je moje odpověď. Pokoušel jsem se toho člověka nejmenovat, ale myslím, že si většina lidí pamatuje, kdo byl v pozici, že o té covidové pomoci s cílem zmírnit důsledky covidu rozhodoval.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pokud byl Babiš osvobozen, nabízí se otázka a není pro pětikolku lepší, nechat vyhrát presidentské volby právě jeho, než nějakýho Baštu? Babiš se v kauze Vrbětice ukázal, přitom nebyl na Čuka a Geka ani vydán mezinárodní zatýkač. Ano Babiš nebyl zase tak špatný premiér, ale jak bude jednat dál? Nechá si napovídat páníčkem ze Zaoceánu? Nebo se konečně pochlapí a bude uvědomělým presidentem,vlastencem, toť otázka.

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Babiš, JE JISTOTA, že bude mít pětikolka protaženou držku stejně, jako po vynesení rosudku NEVINEN!!! Copak je na tom k nepochopení. Nad Baštou pětikolka jásá, protože vezme Babišovi pár procent, které bude MOC potřebavat, opozici je Bačta k hovnu s prominnuitím. Kecy Okamury, jsou až směšné, kdyby nepřesvědčoval opoziční voliče. Pětikolka musí blahem hýkat. Vemte rozum do hrsti, začínáte být fakt směšní, až tragičtí!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (28 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš je sice s Pětikolkou ve válce, bohužel to pro nás znamená pouze drobky. Bude zajímavé sledovat boj Babiše s Pětikolkou. Jedno je jisté, neodvolá ji, přestože Ústava umožňuje prezidentovi odvolat vládu. Stejně jako Pětidemolice, je i Babiš svázán s EU a Washingtonem, proto ji nemůže odvolat. Dokud bude Fialova vláda u moci, tak nám bude škodit, budeme v bídě, ve válce a o levných energiích si můžeme nechat zdát. Pětidmeolice se nakonec se skřípajícími zuby s Babišem domluví, domluvila se přece s ním i jako opozice, když byl premiér. Za Babiše padneme ke dnu jen o pár týdnů později. Tomu nelze říkat výhra. Pomůže nám už jen zázrak. Jediný Bašta není svázán s Bruselem ani s USA a tak může vládu odvolat. Nebojí se jít proti všem, nic na něho nemají. Alternativa se tentokrát až na výjimky sjednotila. Ukazatelem Baštových šancí je debata na Primě, tam s přehledem porazil soupeře. A teď mu nechtěně Babiš umetl cestu tím, že se všichni libodémo kandidáti odkopali, kromě Pavla. Jejich jediným programem je antibabiš a samozřejmě sloužit USA, EU a škodit nám, což zatím nemohou naplno říci. O Pavlovi je známé, že skutečně spolupracoval s STB a navíc nás požene do války proti Rusku. Je tak krvežíznivý, že nepřemýšlí o následcích a nebo si myslí, že včas uteče a nás v tom nechá. Dokud bude u moci Fialova vláda, tak nás potáhne ke dnu. Prezident ji může zastavit jen tím, že jí odvolá, Už se tak jednou stalo, je to precedens.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Vidím že jsi přímá účastnice taškařice Slunce, seno, ale volby, JSOU PRO OPOZICI MOC důležitá věc a blbé plky na pavlači Okamury a Bašty, baví jen pětikolku. Přeji ti, aby ti brzo nezmrzl optimismus v hlavě.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Být vidlákem, tak bociana tolik neadoruji, protože tuto strategii nevymyslel on, nýbrž ji vymyslel, objednal, zaplatil a realizoval GP a to již před tím než se Andrejko dověděl, že bude do klání o presidenta protentokrátu nasazen. Inu jak říkává Pjakin nebo i VK "nejsou kádry a tak výtah vynese k moci všechno co z něj cestou nahoru nevypadlo!"
Tah to byl mistrný, i když očekávaný, pouze práglkafilerní študiozi a jejich profesůrci to nějak nedomysleli (k myšlení slouží mozek).
Takže všechno jde podle plánu, protože do něj neměl kdo hodit vidle, že vidláku. Dlouho jsem se bláhově domníval, že konečně vzniká skutečná alternativa, která osvětlí gojimům co se to vlasně se současným světem děje, ale jak říká VK - nebylo dovoleno!!!

Ďuro Trulo alias Somárik Sprostučký, zvaný valašský staříček

P.S: doufám, že kydy nebudou následovat cestu blicích listů a národní demonkracie

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

Babiš umí mistrně využívat okamžité situace, umí kličkovat, ale to není nic složitého. Je to okamžitá reakce, improvizace. Na to, aby Babiš byl skutečným hráčem, je příliš svázán s EU a Washingtonem. Mistrně to hraje na všechny strany, inteligenci mu upřít nelze, ale změnu od něho nečekejme. Umí jednat, umí naslibovat, že mu lidé věří, ale to je vše. Je podobný mrakům, které se ženou nad vyprahlou krajinou a slibují ji déšť. Nespadne však ani kapka. Vítr mraky rozežene a opět je jasno a vedro. A zem je vyprahlá. Naděje na změnu zmizela spolu s větrem. Bašta je velmi chytrý, má velkou šanci se dostat do druhého kola, ukázala to debata na Primě, ve které drtivě zvítězil. Skutečnou změnu přinese jedině Bašta. Na rozdíl od Babiše není svázán s EU ani s Washingtonem a může proto odvolat vládu, Ústava mu to umožňuje, Odvahu na to má,

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Jak si můžete být tak jistá? Už pro nás někdy něco udělal?
Kromě toho, že hlasoval pro "humanitární bombardování Jugošky" a ani se za to neomluvil?
Taky věříte na "odvolání vlády" jako na Ježíška? Byl by druhý, kdo by sklopil hlavu v EP, když by ho někdo zpražil - hned po Fialovi. Nebo si myslíte, že by jim tam "ukázal" zač je toho "český loket"?
Máte to vyzkoušené z jeho posledních 30 let?

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Vidláku, zavolej prosím tě snažně všem, co můžeš a přehodnoťte volbu Bačty. Máme jako opozice jedinečnou šanci s Babišem nakopat pětikolce prdel!!!!! Copak jste všichni fakt, tak blbí. Babišovi 51 procent v prvním kole a žádné druhé kolo s generálem nebo tou trapnou blondýnou a všichni se pak na Václaváku zachechtai těm hajzlům z pětikolky do xichtu v přímém přenosu ČT!!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Máte vynikající predispozice. Gdyž vyladíme rezonanční spektrum prostorové vlny můžeme proniknout až na vaši subatomarní úroveň. Samozřejmě vystavíme vás maximální péčí, kerou si budete moci sami ověřit. Můžeme vás vylepšit a něco přidat nebo ubrat na základě medicínských pozatků pomocí naší holokamery a geneticky upravených mediálních synapsí. Všechny vaše snímky zavedeme do naší odborné lékařské databáze a ukážeme vám za poplatek jak vypadáte zevnitř na základech ontogenetické psychologie, pomocí níž vám sestavíme plán průběhů změn při přechodu z jednoho blboňského stadia do druhého. Mezi základní a podstatné zákonitosti průběhu vývoje patří zákonitosti týkající se struktury psychiky a dynamiky psychiky ovlivněné průběhem vývoje například diferenciací, integrací, centralizací a dynamiky psychiky vlivem nerovnoměrnosti vývojové retardace, čili samostatným individuálním průběhem vývoje. Fenomén archetypálního neverbálního imprintigu (,,vtištění´") vnímaného prostředí je dán geneticky a dochází k němu v prostředí ve kerém se pohybujete.
Prostředí ve kerém se pohybujete můžeme rovněž vylepšit za poplatek na základě pozatků pomocí naší holokamery a mediálních synapsí, pomocí nichž vám sestavíme aktualizovaný plán průběhů změn při přechodu z jednoho blboňského stadia do dalšího stadia....Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 2.9 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Mají pořád StB (ale tady má vojenský rozvědčík taky svou minulosti) a někdo už tahá Francii a ty "ofšóooore-motýle". Ale to je jeho voličům jedno a mně taky. Mně spíš vadí, že nejdřív jede za Orbánem a pak za Macronem. Na staré babky tím neudělá žádný velký dojem a nás vlastence tím tlačí k Baštovi, i když já odolám... Macron a Orbán, to nejde moc dohromady, i když spolu taky "musí jednat"... ale ideově je na Babišovi vidět, jaký je to kretén bez větších idejí. Ale zase menší zlo než plně neomarx Danuše Rychlotitulová a Generálrozvědčík Pávek. Ale prostě raději bych tam někoho úplně jiného, jenže realita je jaká je.

Babiš se může hádat s Fialou když bude ve funkci prezidenta a to nám může přinést prospěch. Je mezi nima nevraživost. A to je dobře.

Ale i tak si myslím, že to vyhraje generál, ale budu proti tomu bojovat co se dá...

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

Díky, za selský rozum a ne naivitu zdejších pisatelů

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

do "kapitalistické ciziny" založený svůj vlastní spis. Ti, kteří tam byli pracovně či dokonce na studiích, to měli kované - bez toho by se ani neuprdli. A poté bylo otázkou, jak aktivní byli v té spolupráci - jak se dá spolupracovat pro domácí scénu v pozici , kdy je dotyčný pracovně neustále mimo republiku,nevím - navíc se u soudu prokázalo, že stébák si mastil schůzky s Babišem (a nechával si proplácet "pohoštění" :)) v dobách, kdy tu Babiš prokazatelně vůbec nebyl, protože byl pracovně v Maroku. Všechny tři soudy na Slovensku Babiš vyhrál . O tom je u nás také ticho jako v hrobě.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Když jsme jeli se skupinou na západ, posílali na nás jako "přívěšek" jednoho takového placeného. Ani se nesnažil s námi navázat příliš hovor, protože jsme věděli, která bije. Nakoupil si tam pár maličkostí a zase hupky dupky zpátky. Věděl, že když žbleptne slovo, nikdo na něj nebude reagovat, tak se tvářil nakonec i přátelsky (i když my jsme mu ani to nežrali). Ne každý, kdo vyjel na západ, byl estébák. To je jako kdyby dneska někdo jel na Kubu a řekli o něm, že je komunista (nebo do Angoly - a že tedy musí být určitě černej) :-)).

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Bašta má velkou šanci, jen se nám to méédia snaží zatajit. Jeho velký úspěch v debatě na Primě, kde drtivě zvítězil, to dokazuje. Většina kandidátů se těšila na Babišovo zatčení a odkopala se. Libo démo mají jen jediný program - antibabiš a samozřejmě také práci pro cizí zájmy na úkor nás, to ale zatím nepřiznávají. Odkopáním se si snížili šance na zvolení. Generál Pavel se sice držel zpátky, ale o něm je známo, že skutečně spolupracoval s STB a netají se ani svou extrémní nenávistí vůči Rusku, a nepochybně se těší, jak nás jako prezident a současně vrchní velitel ozbrojených sil požene do války proti Rusku. Bašta má velkou šanci. Má také podporu celé alternativy, až na drobné výjimky. S Babišem je oddálení katastrofy, s Baštou je změna,

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Tak hlavně 5koalice si docela zavařila tím, že mají 4 kandidáty. Navíc na preferovaných pozicích mají lidi s probémy: Pavel je STB, Nerudová s tituly, podváděním s taháky a střetem zájmů manžela. Naproti tomu Fisher a Hilšer jsou zatím čistí jako lilie. Může se stát, že voliči 5koalice to naháží ve větší míře Fisherovi a Hilšerovi. 45%, které získala pětidemolice ve volbách se tak může rozložit na Pavel 15%, Nerudov 15%, Fisher 10%, Hilšer 5%.
Oproti tomu protistrana má jen 2 kandidáty: Babiše, který má svých 27% jasných od voličů ANO a Baštu. Bašta by měl získat 12% od voličů SPD, teoreticky mu tak stačí pár procent, aby se dostal do 2. kola společně s Babišem. Stačí když mu dá hlas část voličů KSČM, Trikolory, ČSSD nebo Přísahy a Bašta může být ve druhém kole.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Podle mne tím ukázal kam by jeho politika směřovala, samozřejmě v rámci možností. Vybrán byl pro politiku již dříve a to kruhy kam ani nedohlédneme, ale ne vždy se daří jít přímo. Podívejte se na současného presidenta kam ten jezdil a kde mu tleskali. Také komu vždy neopomene poděkovat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Šumák si odporuje úplně ve všem...." ideově je na Babišovi vidět, jaký je to kretén bez větších idejí."
..."nás vlastence tím tlačí k Baštovi, i když já odolám..."
---------------------------------------------------------------------------------------------
Kdybych já takhle smýšlela, tak na vašem místě bych Babiše nevolila.
Tak tedy neodolávejte a hoďte to Baštovi, když on není ten kretén.
Občas to u vás vypadá, že sbíráte body za každou větu zvlášť - za sprosté nadávání Babišovi, a pak zase, že mu to hodíte..., nebo že zlo je Danuše.., přičemž tyhle tři absolutně odlišné názory nemají žádný "tah na branku" a neříkají o vás vůbec nic. Snad jen to, že nevíte, co chcete.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Kde si odporuji? Píšu, že Babiš je menší zlo než Danuše a Petr Pávek a má šanci, Bašta nemá. Tečka...

Babiš není dobrý, ale je menší zlo... A bašta není vůbec ve hře...

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak si to po sobě přečtěte. Napsal jste, že Babiš je kretén. (a já bych prostě "kreténa" nevolila..., kretén je pro mě někdo, kdo je nevolitelný, ať už je to jaké chce zlo)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Májo, kretén, jsi ty s omluvou, ale volit srdcem v tak strašné době pro opozici, může jen idiot. Tak se měj a až to mhodíš baštovi, uroň slzu za svobodu slova. Bože, ty to vidíš a já jen zírám. Nespokojená včelka a volí srdcem místo, aby se nasrala a volila hlavou. picnu se fakt, co jste za hlupáky nešťastné.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

No "ajo", je vidět, že jste nic z toho mého příspěvku nepochopila. Toho "kreténa" jsem přece citovala "šumáka", to jste nepochopila?
On napsal, že bude volit Babiše, i když je kretén. Já okopírovala jeho větu a dodala k tomu, že pokud já bych si o někom myslela, že je kretén, tak bych ho nevolila...
Já tady klofu už drahnou dobu ve prospěch Babiše, který je, byl a zatím pořád bude moje jediná volba.
Tak si to celé ještě jednou přečtěte i s tím "šumákem" - ale tentokrát pozorně. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Volit či nevolit Babiše? Nikdy jsem jej nevolil, ale nyní, po uvážení, mu to hodím. Právě proto, že není kretén a dokáže manévrovat v rámci možností. Znám ho, i jeho chyby. V politice není žádným nováčkem a není z koho vybírat. Zbyl nám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"a tím pádem mu to mohu s klidným svědomím hodit. Ano, mohu a hodím mu to."
Jasne, lumpovi, ktery mi zpusobil radu noci beze spanku, kdyz naridil povinne kovidove ockovani, lumpovi, ktery bezostysne lhal o Vrbeticich pred celym narodem, lumpovi ktery dosadil protinarodni ksindl do europarlamentu, o Jourove ani nemluve.... Ano, zvolte si neCecha neSlovaka!!!!!! "Jiste" bude hajit nas narod.
Ne, v prvni kole volim pana Bastu a neprojde-li, pak si smejda za (p)rezidenta zvolte sami.

Průměrný počet slepic: 3.2 (48 hlasů)

U covidu si ze začátku věděl prd co to dělá. Lockdowny docela chápu. A kdybych byl u moci já, napíchám do vás ty vakcíny povinně a ještě vám pustím 5g sítě do hlavy :)))

Nejsem liberál, jen jsem pro jinou diktaturu než chtěj neomarxové :)

Průměrný počet slepic: 3.7 (26 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Libtardy bych zavřel do stejného tábory jako neomarxisty. Práce šlechtí. Zdar :)

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Libtardy bych zavřel do stejného táborA jako neomarxisty. Práce šlechtí. Zdar :)

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

To že na tzv. alternativě nejsou jen svobodomyslní lidé, ale i řada autoritářů je bohužel fakt, který způsobuje moji jistou smířlivost k pětikolce - byť ji nevolím. Za mě první kolo Diviš a druhé možná Babiš - ale spíše ne.

Průměrný počet slepic: 1.2 (12 hlasů)

My jsme demokrati - volte si, koho chcete. A pak sklízejte, co jste zaseli a neremcejte.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Buďte smířlivý -- pětikolka je taky natolik "smířlivá", že toleruje i korupční skandál, za což by takový Babiš musel už dávno letět.
Inu - koryta jsou koryta, tam musí jít všechno ostatní stranou. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Mám to stejně. Taky Baštu a na druhé kolo kašlu. Ještě k s. Babovi. Těch vakcín objednal 100 milionů. Ještě celý tento rok budeme kupovat šlichtu od amíků potom se nemůžeme divit, že chybí léky. Zato máme mega vakcín. Tolik k Babišovi a jeho lidumilství.

Průměrný počet slepic: 3.3 (24 hlasů)

to udělalo např Polsko - a to je dávno v kompetenci fialovců - nehnuli prstem , i když viděli, že to lidi odmítají a jim se to hromadí ve skladech - jediné , co udělali, trapnou kampaň s Čtvrtníčkem, která přesvědčuje lidi, aby si píchli cosi experimentálního, co prokazatelně nefunguje. A o tom, že to přestanou nakupovat, jak řekli v cca prosinci 2022, "uvažují" pro příští rok. ** Tato vláda poslala 10 kamiónů léků na Ukrajinu. Ty musí, logicky, někde chybět. Tolik k vašim nepravdivým přesvědčením.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

No ale nic to nemění na skutečnosti, že to byla Babišova vláda, která legislativně zavedla povinné očkování proti C 19 těmi... vakcínami. Takže by nakonec i nás neočkované asi někde naháněli po lesích, aby nás mohli otečkovat, když se to nepovedlo někde na nádraží apod., ne? Byla to také vláda Babiše, za níž se vydávaly právní předpisy odporující zákonu s vědomím, že opakovaně odporují zákonů, soudním rozhodnutím a v nich obsaženým názorům soudů. A jak hlasuje ANO v europarlamentu (o fungování Jourové se radši ani nerozepisuji) a někdy i ve sněmovně.. Někdy je to smutné. Takže Bašta.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)