Kydy a Litterate jedno jsou

Autor

Přátelé, je to tak. Během několika posledních dnů Litterate změnilo majitele. Náš Zakladatel – Alef Nula, se rozhodl, že Litterate předá Vidlákovi. Předevčírem došlo na poslední krok – převod domény. Od tohoto víkendu jsou Vidlákovy kydy a Litterate sourozenci.

Je to další vlaštovka, která sice sama o sobě jaro nedělá, ale vězte, že její přílet věští čas změn. Ne pro vás, jakožto čtenáře, ale rozhodně pro mě – Vidláka. Alefovo rozhodnutí do toho úplně dokonale zapadlo. Už delší čas jsem si totiž lámal hlavu, jak Kydy přizpůsobit pro mnohem větší čtenářskou skupinu, která v posledním roce vznikla. Nechtěl jsem z toho Alefa vynechat, protože to byl on, kdo Kydy před rokem zachránil a nebýt jeho Litterate, žádný Vidlák by už dneska nebyl.

Vůči Alefovi se budu už asi nadosmrti cítit dlužníkem. Na jedné straně jsem věděl, že musím Kydy nějak upravit, na druhou stranu jsem nechtěl opustit Litterate, když jsem tam dostal tak skvělý azyl. Alefe, děkuji Ti, mé morální dilema jsi vyřešil za mě. Dal jsi mi možnost, aby Litterate a Kydy mohly ještě více srůst.

A to se také stane. Alef si vždycky přál, aby Litterate bylo dobrou platformou pro blogery, aby fungovalo lépe než deník Ricin, aby to zde jiskřilo názory i argumenty, ale aby tu také vládl přátelský duch. A tak to také bude. V příštích měsících se Vidlákovy kydy a Litterate více propojí. Kydy budou mým osobním názorovým blogem a Litterate bude sloužit především ostatním autorům. Běžný čtenář nepozná rozdíl, stále bude i na Litterate každé ráno můj nový článek, ale sroste zákulisí.

Nebude to hned… mého bratra Mastera čeká velká kupa práce.

A nebude to jediná změna, která nás čeká.

Je to symbolické. Po zimě nastává jaro. Bez ohledu na katastrofy a okolnosti, bez ohledu na konce světa, války i armagedony, na jaře se prostě seje. Bez ohledu na to, co tomu předcházelo. Na jaře vidláci připravují budoucí úrodu. Bez ohledu na budoucí rizika. Bez ohledu na nesmyslnost takového počínání, bez ohledu na varování. Na jaře musí přijít semeno do země, aby byla naděje na budoucí sklizeň.

Události posledních měsíců mi udělily impuls. Už není možné přešlapovat na místě, není možné prostě jen glosovat příběhy této republiky. Je třeba udělat víc. Když vidíte, co se kolem nás děje, je nejvyšší čas začít pořádně a naplno dělat to, o čem jsem pět let psal. Poslední dva měsíce mě přesvědčily, že to udělat lze a udělat se to musí.

Za dva dny skončí únor. A skončí také možnost předplatného mé knihy. V březnu ji všem předplatitelům rozešlu a vyřeším případné reklamace. Pak se rozjedu za vámi do regionů. Mezitím se dozvíte víc.

Alefe, děkuji za všechno. Nebýt Tebe, nic z toho by nebylo. Navždy máš otevřené dveře nejenom na svém Litterate, ale i u Vidláka doma.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (108 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Haló, to je policie?

Ano, o co jde?

Několik kriminálníků nás drží jako rukojmí!

Kdo jste a kolik vás je?

Jsme Češi a je nás asi deset a půl milionu!

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)

RAJCHL:

Víte, jaká je definice absurdity?
Když ti, kteří v rusko-ukrajinské válce naprosto slepě podporují režim otevřeně se hlásící k nacistickým kořenům, nálepkují nás, kteří nepodporujeme ani jednu ze stran tohoto zcela účelově vyvolaného vojenského konfliktu a kteří otevřeně voláme po tom, abychom se soustředili na naše občany a jejich bezpečnost, proruskými štváči.

Já myslím, že už nastal čas, kdy je třeba odmítnout tyto pětikoaličními politiky a médii zcela vylhané konstrukty, a začít si říkat čistou pravdu.

Tudíž od nynějška vás všechny, kdo přehlížíte uctívání Bandery a Šuchevyče, pojmenování vojenské jednotky názvem Edelweiss, totenkopfy na uniformách či opakované hajlování ukrajinských vojenských jednotek, nazývat pravým jménem:

Pronacističtí kolaboranti.

A za všechny, kteří jsme si zachovali v srdci slušnost, objektivitu a lásku k naší zemi a jejím občanům, vám vzkazuji, že jste hanbou tohoto národa, jenž má se zrůdnou ideologií nacismu své kruté zkušenosti.
Podpora pronacistického režimu nemůže být ospravedlněna ničím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (108 hlasů)

Dnes je tomu rok, kdy začala na Ukrajině válka.

Po 365 dnech, které přinesly nezměrné materiální škody a především zbytečnou ztrátu mnoha tisíců lidských životů, jsme se neposunuli vůbec nikam.
Většina lidí už prozřela a odmítá dál jakkoliv podporovat tento uměle vyvolaný konflikt, jehož příčiny i důsledky jsou diametrálně odlišné od toho, co se nám snaží neustále vnutit naše lžimédia.

Politici však stále svorně bijí na válečné bubny. Bez ohledu na to, že si to občané této země, které ve sněmovně zastupují, v naprosté většině nepřejí. Naprostá většina už dávno pochopila, že nekonečné dodávání zbraní a peněz do bezedného zkorumpovaného režimu je slepou uličkou a pouhou zástěrkou pro obří kšeft na pozadí lidské tragédie.

Ve včerejším speciálu CNN Prima News byl představen průzkum, kde se 42% občanů vyslovil pro nezapojování ČR do konfliktu a 22% občanů odpovědělo, že neví. Abych to přeložil - to jsou ti, kteří se také zapojovat nechtějí, jen nemají chuť bavit se s agenturami.

Jinými slovy 2/3 všech našich občanů nepodporují jakékoliv vtahování naší země do vojenského konfliktu na Ukrajině!!!
A přesto se všichni 4 poslanci ve studiu svorně baví o tom, jak bychom to měli udělat, abychom více zbrojili a mohli v podobě dodávky dalších zbraní dále přilévat olej do ohně.

Takže pánové politici, laskavě se už proberte - vy nesedíte ve sněmovně coby šlechtici, jež mohou svévolně rozhodovat o tom, co se s naší zemí stane. Vy tam reprezentujete občany naší země, kteří si v naprosté většině žádné zapojování naší země do vojenského konfliktu nepřejí!

Vaší morální povinností nyní je se chytnout za nos, omluvit se za dosavadní zcela mylnou strategii a začít jednat podle toho, co po vás vaši voliči oprávněně žádají.
Česká republika prostě žádné zbraně do tohoto konfliktu (jakož ani do žádného jiného ozbrojeného střetu) posílat nemá! Tečka.

Za sebe a za PRO zcela jednoznačně znovu prohlašuji, že kategoricky odmítáme jakékoliv další dodávky zbraní do oblasti vojenského konfliktu na východě Ukrajiny.
Už ani jednu patronu!

Pojďme se společně postavit za bezpečnost pro naši zem a kategoricky odmítnout jakoukoliv variantu mobilizace našich občanů s výjimkou vojenského napadení
našeho státu. Pojďme se postavit mravní bídě, která naši zem soustavně sune tam, kde si ji 2/3 oprávněných voličů v žádném případě nepřejí mít!
Pojďme svorně vzkázat těm šílencům v poslanecké sněmovně, že naši občané si přejí mír!

Průměrný počet slepic: 4.9 (87 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

>22% občanů odpovědělo, že neví. Abych to přeložil - to jsou ti, kteří se také zapojovat nechtějí, jen nemají chuť bavit se s agenturami.
Tento "překlad" rozhodně nedává smysl. To, že někdo "neví" nemusí nutně znamenat, že se zapojovat nechce a jenom nemá chuť se bavit s agenturami. Může to také znamenat, že prostě ... neví. Není rozhodnutý.

Tím pádem není možné prohlásit: "Jinými slovy 2/3 všech našich občanů nepodporují jakékoliv vtahování naší země do vojenského konfliktu na Ukrajině!!!".

Člověk nemusí milovat Ukrajinu na to, aby si všimnul této demagogie, na které je postaven zbytek Rajchlova příspěvku.

Průměrný počet slepic: 1.4 (25 hlasů)

Komentovat nesmyslné uvažování člověka, který má ambice v české politice snad člověk může jenom ze zákopů na Ukrajině? Proč?

Vy nechápete, že můj příspěvek nemá nic moc společného s Ukrajinou. Slovo "nevím" neznamená "ne" bez ohledu na téma o které se bavíme.

Průměrný počet slepic: 2.5 (17 hlasů)

1. 64% lidí se nevyslovilo pro zapojování.
2. Více lidí se vyjádřilo explicitně proti než pro.
Pokud máme demokracii, musí to vláda zohlednit. Pokud máme fašismus může jet dále podle svého.

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

Pokud bylo 42% pro, 22% neví a zbytek (36%) byl tedy proti, tak neplatí ani bod 1 ani bod 2. Nebo jsem Vás nepochopil?

Pro zapojování se nevyslovilo 58% (ne a nevím), proti se nevyslovilo 64% (ano a nevím).

Druhý bod také neplatí, protože "nevím" se nedá považovat za explicitní vyjádření toho, že jsem proti.

Nicméně tohle samozřejmě všechno stojí i na kvalitě průzkumu. To, že byl proveden průzkum bohužel nezajišťuje reprezentativnost vzorku. U průzkumu, který byl součástí televizního pořadu bych byl dvojnásob opatrný.

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

jestě jednou. Shrnu citáty :
42% občanů vyslovil pro nezapojování - tedy 42 explicitně proti
22% občanů odpovědělo, že neví
z toho vyplývá
36% je pro zapojování

Z toho jsem psal :
1. 64% lidí se nevyslovilo pro zapojování. ( proti 42 a neví 22 ) - téměř dvě třetiny
2. Více lidí se vyjádřilo explicitně proti než pro. ( proti 42 pro 36 )
Pokud máme demokracii, musí to vláda zohlednit. Pokud máme fašismus může jet dále podle svého.

Nemá cenu se přít, ale podle mého názoru, který vám nevnucuji, v době kdy se již zavírá za názory je asi pravděpodobnějsí, že "nevím" řekne človek, který je proti zapojování než spíše "pro". Samozřejmě netvrdím, že všichni "nevím" by byli maskovaní "proti".

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Podlehl jste trochu:-)?
Ale za výborné shrnutí palec nahoru:-)!

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale shrnutí snad neškodí a nebylo to cyklické.
Já beru jako možnost, že Jarin tomu opravdu věří a tím co mu naše moderní školství narvalo do hlavy se snaží bojovat. Párkrát tady nějakou objektivitu předvedl. Pokud je to tak, čeká ho krom naší společné reality i procitnutí a to je dost velká rána. Nechci být zlý.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Chápu to:-).
Mně to spíš trochu připadá jako: Šlápni na to, přidej plyn, teď zas uber, trochu míň:-)... takové vlny...
Samozřejmě z té jejich strany:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Co se týče čísel tak máte samozřejmě pravdu. Zaměnil jsem pro a proti. Měl jsem být pozornější. Za to se omlouvám.

Máte pravdu, na lidech, kteří hlasovali "nevím" se neshodneme. Koneckonců jde o názor skoro třetiny obyvatel.

Jinak pořád by mě zajímalo o jaký průzkum konkrétně šlo. Speciál, který zmiňuje jsem si zběžně proletěl a zmínky o průzkumu jsem tam nenašel. Našel jsem výzkum CVVM, kde posílání zbraní ukrajině explicitně schvalovalo 43%, ale je z prosince.

https://cvvm.soc.cas.cz/cz/tiskove-zpravy/politicke/mezinarodni-vztahy/…

Zatím bez slepic

22% není ani čtvrtina, dokonce blíže k pětině.
Nevím, ale Primu CNN bych asi nepodezříval ze stranění Rusům. Ono se ta podpora vážně začíná silně drolit, na ČR2 teď ve zprávách hlásili, že snad 49% lidí už není pro příjmání uprchlíků. Podrobnostmi nemohu sloužit, nebyl jsem pozorný, možná nemám ani přesná čísla, ale říkali že je to silný pád. Z toho moc radost nemám, myslím si že kdyby péťikolka od začátku podporovala jen ty skutečně potřebné a zároveň pobývají na našem území, nemusel tento propad nastat. Ono když jsem aktivistický hlupák ( myslím samozřejmě vladu, ne vás ) udělám více škody než užitku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Napsal uživatel včelka Mája (neověřeno) dne Ne, 26. 02. 2023, 14:25Trvalý odkaz
Rajchl
RAJCHL:

Víte, jaká je definice absurdity?
Když ti, kteří v rusko-ukrajinské válce naprosto slepě podporují režim otevřeně se hlásící k nacistickým kořenům, nálepkují nás, kteří nepodporujeme ani jednu ze stran tohoto zcela účelově vyvolaného vojenského konfliktu a kteří otevřeně voláme po tom, abychom se soustředili na naše občany a jejich bezpečnost, proruskými štváči….
...atd.
-------------------------------------------------------------------------

Napsal uživatel Vilík (neověřeno) dne Ne, 26. 02. 2023, 15:05In reply to Rajchl by včelka Mája (neověřeno)Trvalý odkaz
Proč kopírovat dvakrát to samé?
Včelko, ale tohle jste přece zveřejnila už na začátku, v 26. 02. 2023, 00:02.
Co to má za smysl?
-----------------------------------

Napsal uživatel berrnard dne Ne, 26. 02. 2023, 17:50In reply to Rajchl by včelka Mája (neověřeno)Trvalý odkaz
Jste si spletla hodinu, ne?
Tyhle dlouhý články dáváte hnedle po půlnoci. Pro mě to má výhodu, že když se mi to nechce číst, dá se celej ten balík přeskočit v celku.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Kde berete tu jistotu, že zrovna vy jste tu situaci posoudil správně? Co když má Raichl pravdu a vy jste ten lhář a demagog? Ostatně dikce většiny vašich příspěvků by tomu odpovídala.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já za sebe kategoricky prohlašuji, že odmítám jakýkoli druh cenzury včetně té, kterou vidlák provozuje na údajně již svém blogu litterate. Ono se nadarmo neříká, že kdo maže ten jede,,,

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)

síla. Pravda bez servítků.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Mája nebo Rajchl? To sou věci...

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

včelko, pusťte si video na KOSA NOSTRA Volyň a i, to druhé a kdo to z vás umí, poščlete to Fialovým pohůnkům, do Seznamu a pod. Pan rajchl, by to mohl prmítnou pražákům na Václaváku a nemuserl by říct, ani slovo, jen s pietou mlčet a nepozvracet se děsem!

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Ten komentář musím dát ještě extra..., je to zároveň i dobré doporučení, začnu se tím řídit.

-------------------------------------------------------
"Zdravím vás.
Dal jsem to video co jsem udělal loni na jaře na rumble. Vím, že to bohužel nepomůže. Mám zkušenost, že s fanatiky pro Fialu a Ukrajinu, jsou dobře zpracovaní propagandou a je ztráta času s nimi diskutovat. Přirovnávám to k přísloví : Házet perly sviním.. Na mé logické argumenty neodpovídají a přejdou mlčením a jen melou dokola svou naučenou propagandu. Takže jsem to přestal dělat.
Paradoxně většinou mladší je podporují, ale oni na to nejvíc doplatí.
Asi to tak má být. Už jsem se s tím trochu smířil. Sám to bohužel nezměním a u prezidentských voleb je vidět, že vládní propaganda vyhrála a opoziční politici nejsou schopni postavit osobnost, která by mohla vyhrát.
Pokud bych byl přinucen bojovat, tak vím kdo je můj nepřítel. Jsou to nacisti , jejich uctívači a jejich podporovatelé."

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten film jsem před pár lety viděla celý.
Je to tak silný a otřesný zážitek, že jsem ho nedokázala "dát najednou". Protože jak píšete, padá při něm na vás děs a nemůžete tomu ani uvěřit! Tak jsem ho musela vidět "nadvakrát", abych ho vůbec zvládla.
(i proto nějak pořád od začátku nechápu ten postoj Polska...?).
Teď už nějaký čas "sbírám odvahu", že se na něj podívám znovu, abych si připomněla s kým a čím máme tu čest!
Zrůdnost nelze v žádném případě bagatelizovat ani "zapomenout"!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale bohužel značně rozšířených pravidel : Nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Myslím že spousta lidí u nás adoruje USA ze stejného důvodu, pozůstatek studené války. Globálně je pro člověka přínosem si uvědomit, že ten nepřítel nepřítele může být ještě větší hajzl než nepřítel sám.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Bohužel i v tom můžete mít pravdu:-(. Dost to na to ukazuje...
Ale "vysvětluji si" to i tím, že jsou tam nějaké nedobré "vyšší zájmy" lidí, kteří mají tu moc to ovlivnit a navzdory všemu potlačit projev těch druhých.
Vždyť si přece pamatují! Copak se to dá zapomenout?!?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Volyně je 75+ let zpět, SSSR 30+ Navíc trojí dělění Polska, Stalin 1939 a podobné věci s Rusy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale funguje přece taková "rodinná" paměť. Kolektivní paměť vycházející z historických událostí...
Nemůžu uvěřit, že by to dokázali "zapomenout a neřešit"
Jen to asi nemají v rukách tak jako to nemáme my...?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

že ta obava z Rusů je v nich daleko silnější, třeba i proto, že Ukrajina je pro ne bojovatelný soupeř, Rusko ne. V nenávisti k Rusům jsou vychováváni asi jako poslední roky Ukrajinci.
Nevím, jen uvažuji nahlas, mohou ty Ukrajince brát i jako že to bylo jen jednou, vždyť oni sami také mají z tohoto pohledu dost másla na hlavě, Pogromy na Židy a boj s námi, obojí ještě po skončení druhé světové.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rozumím tomu co říkáte.
Bavila jsem se o tom i s kamarádem co má "druhou světovou" hodně nastudovanou a uváděl podobné argumenty.
Ale vždycky je to asi i úhel pohledu.
A je tam u nich i ten tlak jako u nás, zkreslovat historii... proto možná i úrodná půda?
Jiná kamarádka, ostravanda, se silnou vazbou na Polsko, říkala že to vidí podobně jako my...
Ale přece jen je to pro mnohé vzdálenější minulost. A osobní zkušenosti, jsou osobní zkušenosti...
Přiznávám, úplně se v tom zorientovat neumím...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vážení vydláci a vydlačky.
Nevím jak moc jste ochotni si toto poslechnout, ale je to jen hodina Vašeho života, která možná pomůže najít motivaci a řešení toho co se v současnosti děje a zajímal by mě Váš postoj a názor. Je potřeba začít konat a najít řešení a né jenom pořád dokola říkat co je blbě, ale aktivně prosadit změny. Řešení určitě je, jen o něm ještě nevíme. Důležité je to co nechceme a ne idiotské vize budoucnosti pár pomatenců zaslepených mocí a penězi. Asi by si to zasloužilo samostatný oddíl pro pochopení situace a souvislostí.
Děkuji
https://www.youtube.com/watch?v=hOUKznpyT60

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám takový dojem, že je nejvyšší čas soustředit naše roztříštěné snahy pod nějaký organizovaný útvar. Snad Rajchlovo PRO, ale muselo by se tomu přizpůsobit. A to nevím zda by Jindra Rajchl souhlasil, že by PRO přestala být jen jeho výsostným územím. Že by tam do vedení postupně zasahovali další osobnosti, třeba by vzniklo nějaké řídicí grémium nebo výbor. Chtělo by to člověka s diplomatickými schopnostmi, jako je třeba Vidlák, který by byl schopen si vytvořit osobní vztah s konkurujícími osobnostmi, které mají tendenci si hrát na vlastním písečku a mají obdobný program. A snažil by je přivést do společného útvaru. zkrátka tu alternativu postupně sjednocovat. Také by bylo vhodné obdobným diplomatickým úsilím vytvořit mozkový trust z vizionářů, kteří by se stranou spolupracovali. Myslím, že lidi jako je Hampl, Keller, Drulák atp. by nebylo třeba dlouho přemlouvat, pokud by viděli, že to někam vede.
Vytvořit společnou komunikační platformu, na které by probíhala otevřená diskuze o řešených problémech. Rajchlova facebooková komunikace je vhodná pro sdělování jeho názorů jeho fandům, pro svolávání lidí, ale pro upgradovanou stranu by nebyla vhodná.
Chtělo by to začít dělat politiku. Vytvořit program, seznam cílů, které chceme dosáhnout v dlouhodobém horizontu. Vytvořit druhý program postupných cílů, taktiku pro nejbližší dobu, např dostat stranu do vlády ve volbách 2025 a rozpracovat co je zapotřebí proto udělat. Třeba sejít s A. Babišem domluvit podmínky za jakých by byl ochoten jít po volbách s naší stranou do koalice. A zároveň vymezit časový úsek do kdy dojednané bude oboustranně závazné. Během tohoto období se může, podle toho jak se vyvíjí situace, připravovat další taktický krok, který by nás později zase o kousek přiblížil ke strategickým cílům.

Ještě zopakuji něco co jsem sem už psal:
Teď je před námi taktický cíl, odstavit Pětikoalici od moci v parlamentních volbách 2025 a každý kdo o tento cíl usiluje je náš spojenec. Největší a nejsilnější náš spojenec je Babiš s ANO. Bez něho to jsou jen platonické sny. Teď nezáleží na tom jaké má kdo strategické cíle, o tom se můžeme bavit až se ten postupový, dílčí (taktický) cíl podaří splnit. Reálná cesta ke konečnému cíli bývá klikatá, protože na té přímé cestě je tolik překážek, že na to naše síly nestačí.

To je jen okamžitý nástřel, nechtěli by jste se k tomu vyjádřit? Dík.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Dobrý nápad,tak jsem zvědavá!JA za sebe navrhují,aby jsme se dostali na název SV to je Společnost Voličů ,kdy už členkou jsem a vy INŽO taky ,ať chcete nebo ne!
Vázat se na nějakou politickou formaci je nesmysl!Dojde ke štepeni a jen SV může chtít,aby politické formace převzaly program jejich Šefa,který je světe div se PLATI a můžetakový program navrženy šéfem žadat k zařazení k posílení programu,které jsou 34 let tak zmetkove,že vedly do nynější situace vítězství satanismu !
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Jak říkáte, my jako SV - tedy voliči, máme politiku ve svých rukách. Jenže vystupujeme jako individuality, každý sám za sebe. Jsme snadno zranitelní, ovlivnitelní a zastrašitelní. Potřebujeme něco, co nás sjednotí, co nám dodá sebevědomí. Politická strana má mnohem větší možnosti. Má určitá zaručená práva, je mnohem těžší ji nějak politicky diskriminovat, má svůj politický program, který by měl vzniknout na základě široké diskuze, ale také na základě názorů odborníků a našich nejschopnějších lidí. U současné PRO si velmi cením poměrně velkého zastoupení špičkových právníků, což samo o sobě ji zaručuje, že může vystupovat s dostatečnou asertivitou - nejúčinnějším způsobem jak prosadit své záměry.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

34 let tady měly příležitost politické formace,které nás voliče měly svými programy ZASTUPOVAT!To se nestalo a zastupovaly jen svoje zájmy!
Dnes vidíme výsledek a pokud budeme dělat to stejně a očekávat jiné výsledky ke změně NIKDY nemůže dojít!
Proto je na čase ,aby jsme my z SV sestavili SAMI co vlastně chceme my voliči,tj my sbor individualistu,ale ne rozdělených ,ale solidárních a integrálně závislých!
Napsala jsem vám k čemu došlo poté,když byl implantován CELE REPUBLICE JEHO vadný režim ODS ,který začal tím,že vyraboval co šlo a pod tímto režimem se dále RABUJE a bude se rabovat což nikdy neprestsne!
Vlivem toho,že dodnes to nikdo z intelektuálů nezpozoroval a nenašla se ani jedna politická formace,kromě SPD která by to měla v programu a NIKDY se nenajde viz

KAPRI SI SVUJ RYBNIK SAMI NIKDY NEVYPUSTI nepůjde ani nikdy režim,který krade dvě třetiny mezd a penzí zastavit a nebo dokonce změnit!
Žádná politická formace prozatím nemá potřebnou ústavní většinu a jak dopadla dnešní pětikolky,která má obyčejnou většinu z dnes víte!
Okamžitě začala rabovat své voliče a zneužívat své dost podivné získané moci!
Proto trvám na tom,aby bylo dosaženo změny a podívejte se k sousedům,kteří SOCIALNI STAT místo Policejního,který to swinstvo nyní bude pokračovat vadnými zákony realizovat!
Proto se domnívám,že je tu jediná SILA a to jsme my voliči,která může věci realizovat a to jen,když sestaví co chce a najde buď dnešní zástupce ,kteří pochopi o co jde,anebo nezbývá,abychom si dali inzerát,že hledáme JINE!
Strana PRO si prozatím do svého programu nedala návrh PNZ(+)a nepomůže,že to jsou právníci,když se dělají hloupí ,že neví o co jde!Klaus je profesor a jasně jsem vám napsala jak došlo k tomu,že osulil miliony domorodců a oni mu dodnes freneticky tleskají!
Doufám,že jsem se vyjádřila jasně a zkuste napsat jak jste tomu rozuměl a ostatní taky!

Tady je zapotřebí zastavit nás nynější typ myšlení a podívejte se na SPD timumenu v programu mají,ale nepíší na co a oni to asi ani NEVI!
Bez ústavní většiny je to tam prázdný BLUF a miglanci s dřevěným mečikem chce pouze 10% bude se spokojeně válet v křesle Prdlamentu a to by dělal domnívám se bez PNZ i pan PRO retor.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Říká se, že ve společnosti pouze asi 20% lidí se snaží pochopit situaci a nějak podle toho reagovat, zbylých 80% se chová podle zažitých stereotypů, podle toho co říkají ostatní a podle toho co jim podsouvají média a různé populární "osobnosti". Přitom u nás je ta 20% menšina rozdělena ještě na dvě přibližně stejně velké části. Jedna část část vsadila na svoji kariéru, jejich vzorem je globální elita a tak se aktivně podílí na prosazování neomarxismu, Geen dealu, zkrátka všeho co přichází z Washingtonu a Bruselu a vlastně i z Pětikoalice. No a těch druhých 10% je Alternativa, tedy my a ani ta nemá jasno jak přesně dosáhnout návratu k normálnímu stylu života. Nechytejte mě za uvedená čísla, ty poměry mohou být o něco jiné, ale asi jen o něco.
No a teď mi řekněte jak v takové situaci chcete dosáhnout, aby Alternativa dosáhla volebního vítězství ve volbách a to v těch příštích v roce 2025. Jakou z existujících stran by měla volit, aby vítězství té strany bylo vítězstvím Alternativy ? Pokud nebudeme mít politickou stranu, se kterou se můžeme ztotožnit, aby hájila naše zájmy. A to by musela získat ta strana nadpoloviční většinu a nebo se najít další strana, která by s tou naší šla do koalice. Jinak to v parlamentním systému nejde.
Myslíte, že je možné? Já si to rozhodně nemyslím.
Proto se snažím najít nějakou cestu, jak by to možné bylo. Ne, že by dosaženo v tom roce cíle, ale udělal by se k tomu postupný krok, dostat Pětikoalici od moci a třeba nám nakloněnou stranu do vlády.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

v klidu, míru, pohodě. Jakmile jde o přežití, určitě se minimálně otočí. A v tom je podle mého nejen odpověď, ale i naděje. Buď nebude až tak špatně jak se obáváme ( rád se pak omluvím Jarinovi a podobným ) nebo se ta čísla otočí a bude nás většina. Prosím nekažte mi naději vařenými žábami a podobně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Když bude tak špatně, že se ta čísla otočí, aby v té době nebyl výjimečný stav a volby pozastaveny. To by se také mohlo stát, i když si to nepřeju.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pokud by se toto chystalo, poznáme na velkém posilování represivních složek, rušení zbrojních průkazů atd.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vrchol absurdniho optimismu je asi....
Bojovat s demokraty a s demokracii , proti demokratum a demokracii..
Jako vrcholnej priklad blbosti, je imbecil. /Dneska demokrat/.
Jakych vysledku je mozny se dockat? Civilnich a jinych valek.
Pokrokovych demokratu ,nyni v Usa?
Demokrati a demokracie ,vlada obcanu prohrava na cely care?
Kazdej druhej clanek se zminuje o masovym rostoucim silenstvi..
Ktery vcera nemohlo existovat a neni mozny si to vysvetlit jinak nez ,ze jde o nejakej spatnej vtip ve zlym snu z kteryho se zejtra probudime.
Obzvlaste kdyz uz mame nejaky priklady.
Kdyz jedna Socialisticka strana vlady pracujicich pro vsechny pracujici /NSDAP/,se rozbesnila do nenavisti k jiny a uplne stejny Socialisticky strany vlady pracujicich pro vsechny pracujici , v Rusku../V Cine jeste horsi/.
Ani jeden z tech udrenych pracujicich, touzicich nepricetne po socialismu ,ve vedeni tech stran nikdy nepracoval....Ani by se praci neuzivil../Byly mensi vyjimky/.
Vo to vice mnozi z nich od malicka cetli a nekonecne studovali a vzdelavali se .
Na to. Proc se to opakuje..
Pokusim se tyhle zalezitosti nekdy patricne ,vystizne a strucne vysvetlit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Dam tu zezadu ten koment,který jsem vám tam napsala a asi jste ho nečetl nebo nepochopil a to jak se podařilo ODS za vedení KLAUSE ukrást tehdejší OF a na desítky let instalovat režim Kapitalismu BEZ přivlastkú vycházející z gangsterismus,nejhorší druh kapitalismu,který existuje a ten teď BEZ skrupulí RABUJE republiku a bude rabovat dále pokud se SV tj Společnosti voličů jeho doslova Satanismus nepodaří zastavit a režim zménit!
Napsala jsem vám jak p.KLAUS byl v německé televizi,kde se ho ptali,jaký režim dá Československé republice!Jeho odpověď byla, opakují

Bude to kapitalismus bez přivlastkú(jak nyní vidíte znamená to tzv BEZ skrupuli)To co Klaus neviděl,že za jeho zády se přísedící významné UŠKLIBLl!
Je to totiž výraz pro dřevní kapitalismus nejhrubšího zrna z AMERU!A ten tu teď máme instalován ve formě ,kdy krade dvě třetiny mezd a penzí!Dochází k tomu,že byla podvedena celá SV a GR televize a jeho žurnalisté tomuto režimu říkali podvodné SOCIALNI stát!To je podvod nejhrubšího obludneho zrna a naší tzv zastupitelé ho nesou sebou,přičemž ví,že nic takového jako SOCIALNI stát NIKDY v republice nebyl a neexistoval NIKDY!
Za tento obludný podvod se president ODS nikdy neomluvil a dnes ODS a její kamarila v rabování pokračuje!INZO ukažte mi jednoho tzv zastupitele ,anebo politickou formaci,která změnu na tento stát,který mají sousedé dávno v ZZ tj jejich Ústave má.
Rozuměl jste odpovědi do teto diskuse?Z porozumění vyplývá totiž další postup!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Dobře ANNO, popsala jste Klausův postup před třiceti lety, kdy ODS vyhrála volby. Ano byl to hřebíček do naší rakve, souhlasím. Ale teď mi, prosím, sdělte co z toho vyvodit, aby to bylo pro nás užitečné, když chceme v roce 2025 odstavit Pětikoalici od moci. Mě žádná souvislost nebo poučení z toho, případně nějaká inspirace nenapadá.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

nechápete?To,že proto dochází k rabování nasi levne elektriny taky nechápete?Zda se mi,že nejste sàm a tento obludný podvod si nedavate do souvislosti!?Jak je možné,že vedle mají Němci tak vysoké platy?Tak mi napadá zda mám já suplovat vysokou školu tím že rozbiju zarážku ,která stojí jako pancéřová zeď vyrobena ohlupovadly sdělovaly,které vám vytloukla do hlavy,že je vše OK a proto já tu pancéřovou desku prorazít prostě nemohu,beztoho ,aby jste přemýšlel!
Myslíte si,že je zbytečný první postulát PNZ (+),kde se žada změna režimu a sovo SOCALNI stát do Ústavy ,kde úmyslně chybí?? Dokážete dát si to do souvislosti?Tak zkuste znova udělat díru do pancéřové ohlupovaci desky a pochopit tak první postulát PNZ,kde se žáda ,aby si všechni "zastupitelé" dali do programu to PNZ (+)jinak je volit nesmíme!?
A jen tak může vzniknout Ústavní většiny!?Rozuměl jste a ostatní taky?34 let vás obírají vykrádání a ohlupeni voliči tomu spokojeně tleskaji!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ti totiž mají zaplatit dodávku zbraní na Ukrajinu munici tanky a transportery prave z těch 17 miliard LUPU a ještě zbude na pokryti dnešní inflacel
Tak stále nechápete rozdíl mezi asociální a sociálním státem,který záměrně v Ústave chybí,aby šlo nebohé voliče rabovat?! Proč tzv naši zástupci nešetří kapsy svých voličů tim ,že nesníží DPH zejména u potravin na nulu a kdo dnes může jede do Polska nakupovat,kde to udělali a proto jsou tam potraviny levnější!
Prý si tam jezdí nakupovat i náš budoucí president jak jsem se dozvěděla!
A po ohlupeni veřejnoprávním darebákem GR televize,jehož funkci se neodvážil zrusit ani mocný pan Babiš a dostalo se tak odměny ,že je mimo mísu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

S tím naprosto souhlasím. Na podzim si ty lidi "přivlastnil" Vrabel, ale to už se nesmí opakovat, byť je to pod "hlavičkou" PRO.
Musí to být demonstrace všech a pro všechny nespokojené, ať už jsou Rajchlovci, nebo z ANO, SPD, KSČM, Paroubkovci atd. atd.
Jakmile si to někdo přivlastní, bude to opět jen další začátek konce.
Vidlák má zdravý selský rozum, mohl by ty tendence korigovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trochu se obávám, že nebude vůbec snadné to "ukočírovat". Pokud se přidají další osobnosti, což je sice potřebné, bude to moc představ a rozumů na omezeném prostoru!
A lidé, kteří se vypracují v politice "výše" zákonitě mají ta ega poněkud "přebujelá" a také "své pravdy".
A pokora a vstřícnost asi nebudou jejich silnými atributy:-).
Více jsem psala včera Inzovi v reakci na jeho příspěvek...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Inza píše o organisovanosti kvůli platformě a plánům na dobu budoucí, Vy teď o demonstracích.
Na demonstracích by se mělo hlavně jednat o to proti čemu a proč jsme, jak se toho zbavit. Inza plánuje dále a tam už půjde i o ty představy jak by to tu mělo fungovat.
Mějte ale pořád na paměti, že ani jedno z toho ještě zdaleka neznamená hlas ve volbách.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Možná jsem to nenapsala srozumitelně...
Psala jsem, že bych vyčkala jak se "vyvrbí" dění kolem demonstrace a pak diskutovat o tom jaké jsou možnosti a vůbec jaká je vůle těch, kteří to budou "dost rozhodovat" pro něco takového.
Momentálně je tu akce "Rajchla" a on už má třeba jasnou představu svou...?
Něco vytvořit, ano.
Ale bude to fungovat? Budou to všichni chtít?
Tím si nejsem jistá...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná trochu nedorozumění?
Víc jsem toho psala níže v reakci Inzovi...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte já vždy bral označení pragmatik pejorativně. Nejen kvůli Klausovi ( ten u mne tu aversi dodělal ), ale spíše že se v tom ztrácí empatie, cit včetně sociálního. Ale teď asi je čas na pragmatičnost. Proto místo "Budou to všichni chtít?" bych se ptal "Bude to užitečné ?" Přemýšlím od doby, kdy to Inza napsal a kloním se ke kladné odpovědi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

V něčem je na pragmatičnost čas, to souhlasím, ale to neznamená, že by měla být opomíjena empatie, sociální cítění. Doufám, že se to skloubit dá:-).
Ale momentálně bych tu chvíli ještě počkala jaké kdo "vyloží karty". Resp. jaké mají představy, program a jestli jsou schopni všeobecné vzájemné vstřícnosti pro ty "vyšší cíle". Pokud by to haprovalo, pak můžeme vytvářet nějaký "nátlak" jaké představy máme my?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)