List Dezolátům...

Autor

Přátelé, děkuji za všechna přání k Vánocům. Nikdy nebudu mít šanci na všechny odpovědět. Mail i mesenger je beznadějně přeplněný. Pokud jste mi psali i něco jiného, než přání, jako třeba že vám nedošla zásilka s knihami, prosím napište mi znovu, protože než se všemi maily prokoušu, začne nový rok.

Vánoce byly optimistické. Objevilo se naprosté minimum hejtrů. Snad jen ti, kteří to mají jako placenou brigádu a doma je ani na Štědrý večer nikdo nečeká. Většina těch, kteří mají jiný názor a fakt se jim nelíbí, co píšu, přistoupila na vánoční příměří. Jen v baště liberálů – na twitteru, si nedokázali odepřít nenávist ani na jeden den. Ale i tam to bylo o dost mírnější, než obvykle. Přece jenom je vidět, že Vánoce jsou ještě stále nad rozdílnými názory a jsou víc než politika.

To nejhorší ovšem zase schytala moje drahá polovička. Celý rok se snažila, aby s místním evangelickým sborem udržela alespoň nějaký vztah a kontakt, koneckonců je to její širší rodina. A tak šla o Štědrém dnu do kostela a rozdávala tam naše rodinná vánoční přáníčka a různé fotografie, které se týkaly sborových akcí.

To víte, že si za ní místokurátor došel a vysvětlil jí, že se za naší rodinu stydí, že mu svojí smířlivou iniciativou zkazila Vánoce a že si nepřeje, aby jemu nebo jeho rodině ještě někdy dávala jakékoliv fotky nebo přání… Evangelický sbor v Miroslavi má opravdu pozoruhodnou schopnost, vyhánět ze svého středu ty nejvěrnější a nejaktivnější členy. Takové, kteří překousli dehonestaci své rodiny a nechtěli sbor opustit… Moje žena vydržela roční příkoří v naději, že se to nakonec v dobré obrátí… Neobrátilo se.

Loni by mě to mrzelo a asi bych truchlil. Letos hodlám naprosto cynicky konstatovat, že se v celé republice se o letošních Vánocích nenašel nikdo, kdo by chtěl zlé pro mojí ženu. Máme tu zřejmě dva miliony libtardů a lepšolidí, kteří nejdou pro silné slovo daleko, stačí se podívat na diskusi pod mými příspěvky na twitteru… liberální novináři, politici TOP09, Petra Mazancová, Daniel Takáč, Jan Rejžek, mladý Bartkovský, Šmarda i Faltýnek, televizní a rozhlasoví nálepkovači, Barbora Mercury… prakticky nikdo z nich nebyl takový, aby se za mojí činnost pouštěl i do mé ženy.

Čtou mě statisíce lidí a hodně z nich se mnou nesouhlasí. Ale jen JEDEN JEDINÝ si to šel vybít na mé manželce. Místokurátor evangelického sboru v Miroslavi. Paní Vidláková to zvládla statečně, je to holka do nepohody… poučila se zase, jak v praxi funguje místní křesťanská láska a odpuštění… Miroslavský sbor přichází o dalšího člověka, který by pro něj dýchal. Good luck.

Asi si prostě založíme novou „církev…“ Koneckonců, republika je plná odpadlíků, dezolátů a „lidí, na které není třeba brát ohled.“ Kdybych se někdy dopracoval svého vidláckého komunitního centra, budu myslet i na to, aby se tam v neděli mohli scházet lidé, kteří pracují, jsou obtíženi a potřebují dostat odpočinutí. Už dávno jsme komunita. Mé ženě se dostalo teologického a sociálního vzdělání – už rok to dělá pro vidlácké hosty a oba jsme dostali chuť, to pozvednout na nový level.

Navíc… svět ještě dlouho nebude lepším místem. Třicet let liberálové usilovně pracovali, utráceli miliardy dolarů, dělali pochod institucemi, než ovládli víceméně všechny orgány ve státě. Naštěstí se zároveň ukázalo, že tak moc makali na propagandě a public realtions, že už jim nezbyl čas se řízení státu také naučit. Paradoxně, hned jak se dostali k hlavním rolím, ukázalo se, jak ubozí herci to jsou.

Ale těch třicet let jejich práce, vytváření podpůrných struktur a politických neziskovek, ovládnutí školství i médií, to nezmizí ze dne na den. Čeká nás kupa těžké práce. Také budeme muset vytvořit své podpůrné struktury, také musíme zahájit pochod institucemi… a pro samou novinařinu a blogování nesmíme zapomenout, že nestačí být jen zvolen do vysoké státní funkce, ono se to musí i umět. Nečeká nás procházka růžovou zahradou, ale těžký a trnitý pochod. Čekají nás nezdary a zklamání. Vysloveně potřebujeme komunitu, která sdílenou bolest umenší a dodá naději pro další kroky.

Navíc, nejen politikou živ jest člověk. Ještě pořád potřebujeme praktické dovednosti, potřebujeme se učit soběstačnosti, potřebujeme umět fungovat v prostředí, které nám zrovna není nakloněno. Potřebujeme se vyvarovat tendencí, které by chtěly naší kotlinku anarchisticky spálit a čekat na Fénixe, který možná povstane z popela. Potřebujeme dělat změny, které skutečně budou k lepšímu a nejen rozbijí to málo, co ještě máme.

Potřebujeme, aby odchod od liberální demokracie, liberálních médií a liberální politiky zůstal stejně jednosměrný., jaký zatím je. Potřebujeme umět přijímat naše bývalé nepřátele, potřebujeme aby se stali našimi přáteli, potřebujeme je umět přijmout, i když ještě včera chtěli vidět naše krky v oprátkách. Potřebujeme ale také být důslední v tom, co je naše cesta a náš cíl. Potřebujeme, aby u nás bylo lépe než u liberálů, aby u nás lidé neměli důvod se zcvoknout a postřílet své kamarády.

Potřebujeme mít něco, co bude silnější než další rozštěpení. Něco, co bude silnější, než covid, než nové války… něco, co přemůže právě se rozebíhající diskusi o zbraních mezi obyvatelstvem. Potřebujeme být víc, než jsou všechny názorové rozdíly, které máme. Něco, co bude tak silné, abychom si názorové rozdíly mohli ponechat, ale nemuseli jsme se kvůli tomu navzájem dávat do klatby.

Sákryš… píšu o našich životech a ono to skoro vypadá jako apoštolský list… Na dnešní svátek svatého Štěpána se vysloveně hodí.

Přeji vám krásný sváteční čas.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (306 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Už jsem to psala – Na ženách se mstí a šikanují je pouze hyeny, nezralé osobnosti a mužský odpad, zkrátka sociopati. Váš místokurátor nechť si sám vybere, ke které skupině patří. Je to stejné jako kdyby lékař odmítal pacienty s jiným názorem než má sám. A to i takové, které se „provinili“ tím, že jsou něčí manželky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (127 hlasů)
Trvalý odkaz

Další potvrzení Vidláku že u Vás v Miroslavi v Evangelickém sboru 
máte opravdového zabedněnce a církevního fanatika v roli místokurátora.
Doufám že tak není celý Evangelický Sbor. Jestli ano tím hůř pro ně všechny.
Je mi líto Vidláku že tvá hodná manželka musela na vlastní kůži zjistit co znamená falešný křesťan a farizeus. 
Takoví zabedněnci a farizeové ukřižovali Ježíše Krista před 2000 lety. 
Ať se ale neraduje tento hříšník místokurátor, když přijde doba a dostaví se před Nebeskou branou, 
za toto jeho hříšné chování mu bude od Svatého Petra odmítnut vstup do Nebes, půjde rovnou do pekla tam kam patří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (91 hlas)

Vážení,

Evangelická církev je obecné označení pro církev, jejíž konečnou autoritou je evangelium, jakožto podstatné učení Bible.

Evangelium je dobrá zvěst, dobrá zpráva.

V evangelickém sboru by mělo být učení Bible podstatné.

Zdá se ale, že evangelíci v Miroslavi pravděpodobně názorově souznějí  s jejich místokurátorem. Ten se pravděpodobně zároveň vžil do role jakéhosi reformátora praktikujícího nápravu - reformu vhodnou pro libtardy. Evangelíkům  v Miroslavi to zřejmě vyhovuje, když vyhledávají jeho společnost a tráví v ní svůj sváteční čas.

Čeká nás dnes druhý den svátků klidu a pohody, svátků vánočních, svátek Svatého Štěpána, (který byl ukamenován za tvrzení, že jsou židé vinni Ježíšovou smrtí a že Ježíš je roven Bohu).

Dnes to takto vnímá již málokdo. Často se dnešní svátek smrskne na dobrý oběd, pohodlné křeslo, cukroví, TVbedna, lahvinka a někdy na nakonec procházka. Mnozí lidé se příští den vrátí ke své práci, ale někteří si prodlouží volno až do příštího roku. Děti nejdou do školy, budou doma dívat se na televizi, nebo do telefonu... Během letošních deštivých Vánoc, tak  jako obvykle, blikaly a měly hlavní roli vánočních oslav opět televizní obrazovky. Celé rodiny se dívaly. S nadšením sledovaly filmy a další pořady, ve kterých mainstream předváděl i během Vánoc svojí propagandu, nebo opakoval filmy těch správných libtardích autorů. A diváci děj se zájmem a oddaností po celé hodiny prožívali. V tomhle je důvod proč u nás se věci dějí tak jak se dějí. Posloucháme, díváme se, trávíme čas a necháme se ovlivňovat právě těmi, co se pasovali ke kormidlu a do role reformátorů. Jsou tam předevší ti co volíme!

Mocný blb, se musí obklopit samými blby. Chytří jsou zbyteční. Opravdový blb vedle sebe chytrého nesnese, ani nepotřebuje. Jedině blb spolehlivě dokáže vytvořit blbou náladu. Být blb je základním předpokladem k dosažení dobře placenéh fleku.

Přeji nám všem, abychom ty, co se nám nelíbí, dokázali příště včas rozeznat. Abychom včas poznali, kdo může získat a zasloužit si naší důvěru. Abychom včas rozpoznali jaký užitek a komu přinese náš hlasovací lístek vhozený do volební urny.

Snad to příště zvládneme. Snad to zvládnou i lidé v Miroslavi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

Na svém twitteru Pepe Escobar napsal:
Projekt Ukrajina je „mrtvý“.
Kyjevu se nedaří najít lidi ochotné bojovat.
Až 70 % vojáků na frontě odmítá jít do boje a zkouší vše, aby dezertovali.
Potvrzeno několikrát na místě ukrajinskými zdroji ruským zdrojům. 
Napsal jsem o tom dva sloupce - znovu zveřejněné v USA společností ZeroHedge.
Odmítači, říká Arestovič, "vynesli rozsudek nad tímto systémem, zpečetili jeho konec."
S tím, jak Kyjev stupňuje tlak na neochotné brance, dodal: 
"Brzy přestanou utíkat před brannými týmy a začnou po nich střílet."

Zdroj: https://twitter.com/RealPepeEscobar/status/1738618440590459251

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

Panečku to je ale vývoj. Další "výbušný návrh" od Arestoviče se dozvídáme od Victor vicktop55 na jeho twitteru. Podle ruského internetového komunikátora Victor vicktop55 bývalý poradce Zelenského Oleksij Arestovič navrhuje sjednotit Rusko a Ukrajinu a podat hromadnou žalobu proti Západu!
Před rokem za tyto jeho slova Arestovič by byl odsouzen k trestu smrti jako vlastizrádce, teď ale nic takového se neděje. To je další ukázka že hodně Ukrajinců již pochopilo že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nevede nikam, že musí skončit a že jediné řešení je mírová dohoda.
Přetlumočené prohlášení Arestoviče viz zde:
"Teď se budeme navzájem zabíjet po stovkách, desetitisících, kvůli Avdiivce, Yar Hours a dalším. A proč? Co z toho máme -- Rusko a Ukrajina? Co získáme ztrátou 20 tisíc lidí zabitých ve dvou regionálních centrech s obou stran? Čeho jsme dosáhli v historickém smyslu? Líbilo se to strýcům z Washingtonu a Bruselu, kteří stáli kolem nás a tleskali při pohledu na dvě opice s noži, které po sobě skáčou? proč to potřebujeme? Ale je tu další rozhovor s Putinem. Putin by měl přijít a říci: "Drazí přátelé, Vladimíre Vladimiroviči! Uzavřeme s vámi mír? Ale dosáhneme to zvlášť těžkým způsobem: podáme společně hromadnou žalobu Ukrajina a Rusko proti Západu. A řekněme báječnou věc: "Kluci! Pojďme... Západu nic nedlužíme. Nikomu – ani jednomu, ani druhému. Naopak Západ nám dluží všechno! Věř mi."
Dále Arestovič prohlašuje: „musíme říct Západu, že evropský bezpečnostní systém nefunguje a musíme vybudovat nový bezpečnostní systém zohledňující všechny strany“. Pamatujete si to, říkal jsem vám totéž, že v Evropě musí být vybudován nový bezpečnostní systém za účasti Ruska? To je objektivní realita, jiné možnosti nejsou. Spojené státy se stáhnou na svůj kontinent a NATO přestane existovat. A to je jediná možnost mírového soužití zemí v Eurasii.
zdroj: https://twitter.com/vicktop55/status/1738902349328900264

Průměrný počet slepic: 4.7 (102 hlasů)
Trvalý odkaz

svým slovem, posléze zapsaným, hlásá svrchovanou velebnost Hospodinovu, která splní, co slíbila, jen je třeba počkat, až nadejde jeho doba. Do té doby je třeba se držet jeho smlouvy a věrně ji zachovávat. Vede tedy (Izraelity v babylonském zajetí) k pravé zbožnosti, mravnosti a k uchování naděje na lepší budoucnost.       (Wiki)

K založení nové církve jest třeba kromě pevně věřících, kteří nebudou klást všetečné otázky i Vykupitele, který bude nakonec veřejně ukřižován, aby mohl být posléze uctíván.

Jsem docela zmaten a nechápu, co nám vlastně Vidlák chtěl sdělit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (40 hlasů)

a Vidlák s tou církví krapet i ujel.

Na druhou stranu, co bych to byl za berrnarda, abych tuto myšlenku neuchopil a pořádně jí nepřestřelil. Jdeme na to.

Také už nějaký čas uvažuji, že bych založil novou církev, sektu, říkejte si tomu jak se vám to bude líbít. V první řadě bych ale potřeboval, abyste mi do majlu napsali, co chcete, abych vám to pak mohl slíbit. Pak si hlavně nezapomeňte pořádně přepsat číslo mého účtu, páč k čemu by vám byl spasitel, který u toho spasování zemře hlady.

Tento text není namíření proti Vidlákovi, i když vlastně trošku je. Za ty roky tady ho mám rád, věřím mu, ale po v poslední době těch větách "čtou mě statisíce", "všichni mě čtou", "berou mě vážně", "můj projev probírala všechna média", se o něj trošku bojím. Aby mu to nevstoupilo do hlavy ne nezblb. Mě se totiž takhle zblbnout podařilo v životě už 2x. Jednou na vojně a podruhé, když jsem se kdysi na jednom webu vyšplhal až do admin týmu. Když se pak člověk ale zpětně ohlédne a vidí, jak si připadal jako mistr světa, věřte mi, už to taková hitparáda není. Najednou zjistíte, že ta prdel světa je někde jinde a ne tak úplně ve vašich rukou. Můžete jí krapet pootočit, ale středem vesmíru prostě nejste.

Vidláku, zůstaňte svůj, trošku pokory a hlavně zůstante nohama na zemi. A pak, když se třeba ocitnete v průseru, můžete se spolehnout na své kámoše, ke kterým se poněkud neskromně počítám.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

Doporučím i jedno čtení - Mňačko: Jak chutná moc (pro obdivovatele PePy a Babiše a Konečné - za komoušů to bylo zakázané).

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

já měl Jak chutná moc v knihovně a napsal si to i do seznamu četby k maturitě. A v té knihovně mám Laca Mňačka dodnes, vedle Smrt má jméno Engelchen o bezohlednosti a zbabělosti partyzánů

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

že podle nějaké směrnice je něco přes 100 autorů a ještě nějaké další stovky knih jednotlivě zakázaných (knihy se musely stáhnout z knihoven) a viděl jsem i seznam, který byl součástí té směrnice. Například i Černí Baroni, Škvorecký, myslím že i Kundera. Samozřejmě to vedlo k tomu, že jsem tyto knihy vyhledával. Jak chutná moc jsem zmínil proto, že se tam ze slušného člověka stal papaláš.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zrodilo to Německo a .. Hitlera.

Upalování, topení a věšení "Čarodějnic" bylo velmi populární v protestantských zemích, a to tak, že dokázali doslova vybít geny ženského půvabu ze své populace. Probíhalo to tak, že šereda chtěla hezkého chlapa ze sousedství, a ten chtěl hezké děvče.. A tak šereda nařknula svou hezkou sousedku z čarodějnictví. V obecní šatlavě se na ní vyřádili bohatí úchylové z celého města, pak katovi pacholci a nakonec to, co z toho původně hezkého děvčete zbylo, ještě sprovodili ze světa, aby to na ně neřekla.. A tak jsou Němky, Angličanky, Američanky většinou šeredy.. 

Tahle mesaliance šeredných bab a úchylných chlapů se rozmohla i u nás. Feministky a LGBTxyz není nic jiného, kdyby mohli, také by upalovali..

Kdo vlastně založil Protestantismus?! V Německu odpadlý kněz, který se oženil s odpadlou jeptiškou.. V Anglii zase král, co chtěl zapudit manželku, a papežovi se to nelíbilo.. Mistr Jan Hus byl poctivý katolík, uctíval Pannu Marii. Většina toho, co hlásal byla hereze.. Například tvrzení, že náboženské úkony provedené knězem který hřeší, jsou neplatné. To by znamenalo, že by byly neplatné i křty a svatby. Kostely by tak byly zaplněné nekřtěnými pohany, ctnostné manželky by byly děvky, a rodily by smilníkům nemanželské bastardy. Tedy, naprostý rozvrat tehdejší společnosti.

Mistr Jan z Husi předběhl komunisty o několik století, navrhoval věčně opilému králi Václavovi zavedení Státního dozoru nad církví, dohled na mravopočestností kněží. Navrhoval dokonce i upalování svých odpůrců.. Upřímně řečeno, jen okusil vlastní medicíny.

Mimochodem, církev ho "jen" laicizovala, tedy, odebrala mu kněžské svěcení. Upálen byl světskou mocí. Kacířství byl ve své době trestný čin, a trestem bylo upálení. Dnes by Mistr Jan z Husi přijel do Prahy a mohl by si, třeba, otevřít stánek s párky v rohlíku.

Toto tušení, že něco není v pořádku, je součástí protestantského egregoru, a protože "Poturčenec je vždy horší Turka" jsou protestanti afektovaně nesmiřitelní a pravověrnější než katolíci. Bylo to vidět i v předválečném Německu. Mapa rozšíření katolického a protestantského vyznání a mapa volebních výsledků NSDAP je jako pozitiv a negativ. I v maličké katolické enklávě uprostřed protestantského Pruska se Hitler "nechytal", o Bavorsku nemluvě. Ale bylo jich méně..

Martin Luther svým překladem Bible kodifikoval psanou Němčinu a tak položil základy pro budoucí sjednocení Německých států, Bismarckovi už stačilo je jen všechny nahnat roku 1871 do Versailes u Paříže..

Mám děti s katoličkou, a chtěl jsem, aby, když už, byly pokřtěny v tradiční, latinské liturgii. Modernističtí soudruzi faráři Tridentskou mši dávno neumí, musel mi je pokřtít mnich, páter z Dominikánského řádu, který chodí sloužit mše do kaple kláštera sester Dominikánek.. Sestřičky byly skvělé, kvůli našim prckům si nacvičily i latinské chorály..

Jo, a nejsem katolík, ba ani křesťan.. Takže, Vidláku, nesmutněte a klidně si založte další protestantskou denominaci, nebo rovnou vyražte na mši k místním modernistickým Katolíkům, stejně už se dávno zprotestantizovali, ten modlitební ponk co mají na proměňování vína a hostií, stejně převzali od protestantů. Třeba se místní evangelický zastupující říšský kurátor konečně zastydí, nebo dostane za uši od synodního seniora, nebo jak se ti evangeličtí biskupové jmenují. To vaše jednosměrné odpadání od Lepšolidí k Dezolátům zřejmě nefunguje jen v médiích, ale i u Evangelíků..

Co se týče získávání kompetencí k řízení státu, ano, souhlasím, to se opravdu naučit musíme. Například taková Jungmannova Národní Akademie a spolek Svatopluk dělají velmi záslužnou práci. Možná Katka Konečná nakonec obnoví i VUML :D

Průměrný počet slepic: 3.7 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

další církev propána Jána raději ne.  Už z toho slova naskakuje husina.  Víru si každý nosíme ve svém srdci, tu nepotřebujeme zdůrazňovat v žádné církvi. Vždy se to nakonec zvrhne v něco, co se nás snaží ovládat viz. vaše zkušenost s evengelickým místokurátorem. Takže přeji všem přítomným klid v duši a víru v lepší zítřek, kterou si neseme ve svém srdci každý z nás.

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

a nikoliv církev. Církev je v podstatě neziskovka. Tahá ze státu a svých oveček prachy, aby následně jejich menší část okázale věnovala na cosi bohulibého. Chápu, že se normální chlap ožení se ženskou a stejně tak se normální ženská provdá za chlapa. To smysl evidentně má. Ale oženit se anebo provdat se s církví je hloupé, nenormální.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

Zauber to napsal přesně. A já jen dodám, že církev  vždycky byla a vždycky bude jen a jen nástroj na ovládání oveček. Původní záměry při zakládání  církví jsou možná  čisté, velmi brzy se ale dostanou do čela  vychcánci, kteří pochopili jak mocný nástroj církev je. A to co předvádí současný papež, to je hrůza a jsem  zvědav, jak moc špatně tahle slizká loutka dopadne. Viz  např. 1 ( papež sloužil děsivou mši v Budapešti ... ),  2 ( papež prohlásil ... ) a 3 ( papež vyzval k zlepšení vítání migrantů ... )

Danovi do hlavy nevidím,  myslím si však, že když napsal, že založí novou církev, tak slovo církev mělo být v uvozovkách a asi neměl na mysli církev s potentáty a aparatčiky. Spíš měl  na mysli to co napsal Zauber - že člověk potřebuje člověka.

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Taková Církev ušlechtilých neřestí, to by se mi panečku líbilo.

Sborové ochutnávky vín, mše za dostatek Rumu, zabijačkový advent, postní doba od popeleční středy do zeleného čtvrtku ve znamení kouření vlhkých doutníků, ....... ;o)

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

se však poštěstí mít svou církev neřestí? Pak bych i já si našel času fůru a popil bych si ethanol na tom kůru.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

velmi rozsáhle, ale upřímně a dřív, než Daniel zveřejnil další zkušenost. I tak se třeba k mému e mailu dopracuje, nemusí hned a není nutno odpovídat.

K prožitku rodiny a především manželky Daniela. Církev za nic nemůže, tvrdím to s plnou odpovědností ateisty. 

Církve mají zpravidla smůlu, že je nejvýrazněji představují propagandisté rozhodující o tom, co mají dělat a jak mají myslet jejich ovečky. V církvích se historicky, v dobách, kdy se vzdělanost k nejširším lidovým vrstvám nedostávala zcela běžně, objevovaly osobnosti nesmírně vzdělané s přesahem svých vědeckých poznatků přes staletí. Tyto osobnosti, pokud vystrčily "růžky" víc, než bylo libo propagandistům, byly umlčeny, vyobcovány a zatraceny. Jejich díla se jinými moudrými dařilo uchovat a i proto se postupně nejlepší výdobytky ducha těch pozoruhodných církevních učenců postupně realizovaly i ve společenských vědách a vývojových změnách lidského společenství.

Noví propagandisté proto opakovaně vstávají a ječí se stejnou urputností, se kterou socialisté už ve svých preambulí dávno před vznikem socialistických společenství vyjádřili v hesle "Vstanou noví bojovníci". Ten vzájemný boj je nadčasový, nejspíš nikdy neskončí, ale dává naději, že se společnost pro většinovou občanskou část posune ve prospěch té nejpracovitější a nejnadějnější většiny. 

Manželky výrazných osobností bývají zpravidla víc na ráně, než přes ně napadané osobnosti. Je to nejsprostší hra na city.

Abych nebyl příliš stručný, přidám ještě drobnost k dobru.

"Pyšná princezna je kýč a socialistická agitka" - JAN ZIEGLER 20.12.2023

Jan Ziegler - klasik kritiky všeho, co by mohlo ohrozit ideovou čistotu snah současných mocných, se obul do Pyšné princezny. Jak asi prožil celé Vánoční svátky, pokud měl puštěnou televizi? Dnes na druhá svátek Vánoční běží od rána podobné a větší "hrůzy", které celé pětikolce musí připomenout něco, co jí musí dříve, či později poslat k zapomnění. Jakpak asi prožívá svátky Vašíček Moravců. Dozvíme se od něj po svátcích něco nového? A co to zrovna nejveřjenprávnější média - ČT a televizní vysílání SEZNAMu v naší zemi připravili? Mají pocit, že ty pohádky lidi ukonejší?

Já doufám, že snad mnohé proberou i v souvislosti s nedávnými událostmi i nastaveným balíčkem od ledna 2024.

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

je něco jako ve Švejkovi byl kadet Biegler. Pravda je ovšem i taková, že do dnešní doby by se více hodila pohádka o pyšné Pekarové, která nejen ke svetru přišla. Prostě pohádku o kýči bych vyměnil za pohádku o píči.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

.. láká sociopaty. Ty organizace musí mít kontrolní a samoočistné mechanismy. Katolická církev byla mnohokrát v dějinách ovládnuta všelijakými klikami a nakonec se vždy nějak vzpamatovala.. Myslím si proto, že i Českobratrská církev evangelická, která už existuje dost dlouho, si nakonec ve svých řadách udělá pořádek.
Pokud vím, tak v takové Francii jsou tradiční katolíci, tzv. Lefébristé silnější a bohatší než oficiální Katolická církev. Nejviditelnější tváří tradičních katolíků byl svého času Luis de Funes, ano ten francouzský komik, co ho tak pěkně daboval František Filipovský..

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejlepší pomocnou ruku, najdeš na konci svého ramene.

Přeji do dalších let nejen pevné nervy, ale i pevnou rodinou sounáležitost. Společná rodina je totiž to, co Ti kteří to nemají, nejvíce závidí. BB

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Když volby nedopadnou podle očekávání, strhne se proti demokracii řada demonstrací. A to podle železného zákona logiky – když volby nedopadnou po našem, mělo by se hlasovat znovu. Mohli jsme to vidět při přijímání Lisabonské smlouvy, kdy si Václav Klaus zažil svých 15 minut celosvětové slávy, než se staženým chvostem podepsal. Irové dali v referendu velké a důrazné NE. A tak museli po vydatné mediální i politické masáži hlasovat znovu, aby přišlo kýžené ANO. V současnosti také probíhá pár milých popírání demokracie. Protentokrát ze strany nespokojených voličů.

Ledva se na Slovensku dostal do křesla premiéra Robert Fico, zaplnila se náměstí nespokojenými voliči. Demonstrovali proti výsledku voleb. A to pár dní poté, co se Fico dostal na koníka a neprovedl nic, za co by si zasloužil odpor ulice. To se do křesla jen dostal ten, kterého jde označit za nevhodného. Ulice vyrazila do boje proti výsledku demokratických voleb, za opratěmi seděla opozice, která si se vztekem chtěla vytrucovat výhru. Její ochotní voliči, kteří mají pocit, že patří mezi tu lepší část skladby obyvatelstva země, ulici zaplnili transparenty.

Podobné laškování s demokracií se právě odehrává v Srbsku. Tam 17. prosince proběhly volby a od té doby opozice pod názvem „Srbsko proti násilí“ páchá násilí v ulicích Bělehradu. Vytloukání oken, rvačky s policisty, ne příliš politická přetahovaná. Tu už nejspíš neumíme nikde.

Podobný případ předvedl náš lokální Milion chvilek pro demokracii. Vzpomeňme na demonstraci proti Babišově v té době nově jmenované ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Nestihla ještě ani usednout do křesla, natož aby spáchala to, co jí Milion chvilek vkládal do plánů na vytunelování (dávno vytunelované) spravedlnosti, přesto na demonstracích volali po jejím odstoupení. Totožné s tím, jak opozice na Slovensku i v Srbsku volá po svém právu být výhercem i prohraných voleb. Pokud naše příští volby vyhraje opozice, můžeme se těšit na znovuzrození fénixe té jediné možné pravdy v podání Milionu chvilek, který za řádění Fialovy vlády tiše spí ve svém popelu záměrné slepoty a nedostatku úcty k demokracii samotné. Když vyhraje Babišovo ANO, Milion chvilek pro demokracii se probudí a začne demonstrovat proti samotné demokracii.

S větším důrazem na budoucí výhru pak pracuje nynější vládní klika v USA. Tam se snaží za pomoci soudů vyšachovat ze hry největšího protivníka. A to až do takové míry, že mu chtějí zabránit v tom, aby mohl vůbec kandidovat. Donald Trump už v jednom státě USA nesmí podat kandidaturu. Rozhodl soud na základě podivného výkladu legislativy z roku krále Klacka, který říká, že mocnář, který se zúčastní vzpoury, nesmí kandidovat. A tak Trumpovi přisoudili to, že podněcoval demonstranty pro vstup do amerického Kongresu, ač ten naopak demonstranty po prohraných volbách veřejně mírnil. Přidají se další státy Spojených států? A haraší už v USA s totalitními praktikami? Je snad rozhodnuto, že demokracie je v pořádku, ale jen když se vítězi stávají ti správní lidé?

(Proč nezmíním Rajchlovy demonstrace nebo protesty v Polsku proti zákazu potratů? Tam jsme na trochu jiné úrovni, kdy část společnosti v obavách ze zaváděných nových pořádků prostě chce, aby vládní činitelé slyšely jejich obavy a vztek. A jsou součástí demokracie. Konzervativní polská vláda minulého volebního období se minimálně v otázce potratů chovala dogmaticky a krátkozrace. A negativně tím ovlivňovala celé Polsko. Politika Petra Fialy pak podle mnohých vede k úpadku České republiky. To jsou protesty, které bojují proti konkrétním krokům vlády. A že se na tom přiživí i politici? Ale jistě. Rajchlovo PRO po demonstracích v předvolebních průzkumech vždy na chvíli poskočilo kupředu. Stejně tak v Polsku Tuskova progresivně liberální Občanská platforma, která letos vyhrála volby a která byla pevnou součástí protestů proti zákazu potratů. Na demonstracích se opozice vždycky ráda přiživí.)

Je v tom cítit jistá sebestřednost části populace jednotlivých zemí. Lidí, z kterých jde až cítit, že oni mají doslova právo na výhru ve volbách. A nikdo jim ji nebude upírat. Pak jej začnou nazývat populistou, autokratem, dezolátem a proruskou loutkou a pokusí se do demonstrací proti demokracii strhnout davy. Jako se snaží v případě Slovenska vládu vzniklou na podkladu demokratických voleb sesadit právem ulice, nebo si v případě USA pojistit budoucí výsledek voleb ve svůj prospěch tím, že všemi dostupnými kroky zničí konkurenci. Je tohle ještě politický souboj? Mám pocit, že demokracie je taková hodně ztrhaná kobyla těsně před chcípnutím.

Štěpána Cháb 26. prosince 2023 👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Když se dva lidé začnou bavit o tom, co přesahuje jejich všednodennost, a vyměňovat si představy o případném životě po životě, tak je to církev.

Na církvi coby principu není nic špatného, jako není nic špatného na lidské nesmiřitelnosti se smrtí, která je kořenem každého náboženství, a tím pádem jeho organizované podoby, jíž jsme uvykli říkat církev.   

Co je špatné, je lidské sobectví, které se objeví pokaždé, když si lidé začnou něco institucionalizovat. To se hned objeví funkce, posty, šéfové, čtvrtšéfové, nadšéfové, generální šéfové a všichni si připadají důležitější než ostatní. Současně s tím je všechny napadne, jak jsou nenahraditelní a jak pro celek dělají víc než ten či onen. Tudíž jim za to náleží náležitá odměna, úcta a vůbec všechny dostupné příjemnosti světa kolem nich. Rovnost,  kterou obvykle vzývají zakladatelé na počátku, se stane sprosté slovo, a původní idea – byla ji jaká,  neřku-li byla-li ve službách dobra pro všechny – se buď dostává na okraj anebo mizí docela.

Bohužel, člověk je nedokonalý, a tak jed sobectví najdeme v každém větším lidském společenství. Tedy i ve společenstvích duchovní povahy – o společenstvích světských ani nemluvě. Nakolik se dané společenství dokáže bránit zničující síle interních struktur postavených tu z větší, tu z menší části na bázi prospěchu, závisí na mravní a duchovní síle jeho členů.

Já patřím do římsko-katolické církve, jíž se výše popsané neduhy také nevyhýbají, ale existují v ní i síly působící opačně. Ty, pravda, nemívají na růžích ustláno, ale velmi těžko si někdo dovolí je ostrakizovat či dokonce vylučovat. Katolíci mají totiž jednu výhodu oproti jiným církvím, a tou je papežství a jeho celosvětová působnost. Na papeže jsme měli v posledních desetiletích opravdu štěstí a současný papež František je toho dokladem. Neboť všichni stáli na straně lásky člověka k člověku, proti válkám a provokacím vyvolávající války, proti zbrojení a také proti dělení na lidi „s námi“ a „proti nám“.

A tak si myslím, že to, co se stalo v Miroslavi rodině pana Vidláka, by sotva bylo možné v katolické farnosti. (Čímž nikoho nenabádám ke vstupu do Římsko-katolické církve.) To proto, že jednak v těch částech křesťanského učení, které jsou věřícím opakovaně předkládány při mších, je velmi silně zdůrazňováno odpuštění a hlavně neodsuzování, tj. nevylučování nikoho z Božího společenství. Vylučovat může jenom Bůh, člověk nikdy. Opravdu, těžko, přetěžko by se nějaký kněz stavěl proti obrazu, který o církvi šíří papež František, stejně jako proti učení, které kněz sám týden co týden předkládá věřícím při mši.

S přáním všeho dobrého, Jiří       

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

.. proto se jim zle vede.. Hereze a odpadlictví na počátku jejich církví je obdobou prvotního hříchu Adama a Evy.. Budhista by řekl, že mají špatnou karmu :D

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Už dlouho jsem se tak nezasmál jako dnes když jsem si přečetl Váš příspěvek. Hlavně ten poslední odstavec mne dostal. Jsem pokřtěný katolík a v mládí jsem chodil jak do náboženství, tak i do kostela. Ještě v 8. nebo 9. třídě ZŠ když v naší třídě suploval ředitel školy a položil celé třídě otázku kdo věří v Boha, jsem jako jediný ze třídy vstal i když jsem určitě nebyl jediný kdo chodil do kostela.

Na rozdíl od těch, co chodili do kostela, ale k víře v Boha se nedokázali přihlásit, já jsem o těchto věcech hodně přemýšlel, a nakonec se ze mne stal agnostik, to je člověk který je přesvědčený že Boha nelze ani dokázat ani vyvrátit a není hanbou uznat že něco nevíme.

Ale Vy patrně poměry v katolické církvi moc neznáte. Mezi kněžstvem jsou i alkoholici, děvkaři, pedofilové, a hříšníci všeho druhu včetně těch kteří se netají jinými názory, než má papež.

Samozřejmě že jsou v církvi také kněží, kteří berou své kněžství jako poslání a nic jim v tomto směru nelze vytknout rozhodně to ale není pravidlo. O věřících se vše výše uvedené dá říci také. To jsou mé vlastní zkušenosti.  

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

.. než jsem sehnal kněze schopného sloužit tradiční tridentskou mši, tedy, v LATINĚ.. Když mi došlo, že křest dětí začal takřka na minutu přesně rok poté co se narodilo první z dvojčat (10:07 Anna, 10:15 Matyáš) tak to asi nebyla úplně náhoda..

Modernističtí faráři mi zkrátka nesedí, nejsem křtěný, ale v Boha věřím. Věřím ale i na Kvantovou fyziku a Vesmírnou zásilkovou službu. Mně to všechno, samozřejmě že pomocí Boží (jak jinak, že?!) funguje.. A tak volám: "Halleujah! Gloria in excelensis Deo!"

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

I vy, pane Freude tu šíříte dobrou náladu, což je v pořádku, a já Vám za to děkuji.

Když jsem začal číst Váš příspěvek, měl jsem obvykle se nabízející dojem, že to, co jsem napsal, bude řádně strháno. Ale na konci jsem zjistil, že se mnou vlastně souhlasíte. Vždyť ani já nikde nepíši, že v církvi působí ideální kněží, ani nepíši, že neexistuje opozice vůči papeži.

Mým hlavním tvrzením je, že vylučovat někoho z katolické farnosti pro své názory je docela obtížné, protože se to příčí tomu, co věřící v kostele slyší od svého kněze a také proto, že to neodpovídá obrazu církve, který utváří papež. Papeže samozřejmě znají věřící z televize, z internetu, z jeho knih apod. Nikoliv tedy z názorů jejich místních kněží.

Vše dobré Vám přeje a ještě jednou za porozumění děkuje, Jiří   

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Podstatou mého sdělení zase bylo že přejít od protestantů ke katolíkům, by bylo jako z deště pod okap. Snad jen v tom že nyní se z katolické církve nevylučuje Vám dám za pravdu. Je to dáno tím že vztahy jak mezi věřícími, tak mezi věřícími a knězem jsou až na výjimky velmi neosobní. Věřící si většinou každou neděli odsedí v kostele stanovený čas a jdou domů.

Můj bratr je na rozdíl ode mne hluboce věřící člověk, a navštěvuje jak katolické kostely tak modlitebny Jednoty bratrské a podle toho co říká, jsou tam vztahy mnohem osobnější, neformálnější. Proto konflikty mezi katolíky (Míním tím obyčejné věřící a nikoli církevní hierarchii.) zpravidla probíhají mimo kostel a víry se netýkají. V Protestantských církvích jsou vztahy osobnější a to znamená, buď mnohem vřelejší ale také v některých případech mnohem konfliktnější než u katolíků.

Jsou li rozhádaní dva katolíci, chodící do stejného kostela, tak stačí že si přesednou každý do jiné lavice a poperou se až venku, u protestantů kde lidé v modlitebně komunikují i mezi sebou, má každý konflikt mnohem horší následky a to přímo v modlitebně.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Vždy zde jako jeden z prvních skálopevně vystupujete s tvrzením, že přímá demokracie u nás fungovat nemůže ...

Proč považujete své bližní za nezpůsobilé rozhodovat tak, jak je běžné ve Švýcarsku - na základě vyvážených faktů a doporučení mnoha organizací i jedinců?

Přináší to mnoho výhod, nejen kontrolu a silnou zpětnou vazbu politiků k většinovým zájmům, navíc je to celoživotní vzdělávání národa.

Opravdu by mě zajímalo, jak jste dospěl k podobnému závěru jako Igor Stříž (PD jen přes mou mrtvolu), u něj to považuji za profesionální deformaci ...

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Teď když se blíží devátá večerní hodina, je už na nějakou podrobnější odpověď pozdě. To by mi tu už nikdo nedal ani jednu slepici ani by mi nikdo nevynadal, což by mne velmi mrzelo, už jsem si na to zvykl. Zítra jedu na sraz důchodců firmy, kde jsem celý život pracoval, tak to taky nebudu mít dost času. Možná později, pokud to připomenete, Vám sdělím svůj názor. Jenže Vy se ke Švýcarskému politickému uspořádání téměř nikdy nevyjadřujete, a Váš názor na Švýcarskou variantu Suverénního občana, aby z Vás člověk páčil heverem. 😊

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý pane Freude,

já jsem schválně v posledním odstavci svého původního příspěvku napsal, že nikoho nenabádám ke vstupu do katolické církve a myslím, že to ani pan Vidlák, ani kdokoliv jiný na základě mého povídání neudělá. Což je naprosto dobře.

Ke dvěma posledním větám Vašeho prvního odstavce Vám však chci sdělit dobrou zprávu: Ve dvou farnostech kam já chodím - Praha 13-Stodůlky a Ořech - je to přesně naopak, než vy píšete. Po nedělní mši se ti, kteří chtějí, scházejí na faře na tzv. "farním kafi" a tam si povídají o všem, co je napadne, případně o tom, co se četlo v kostele. Chodí tam pravidelně asi třetina kostela. Jinak v obou farnostech je spousta dalších možností k setkávání, které jsou dostatečně využívány. Dodávám, že nejen u nás, ale ve spoustě farností "farní kafe" funguje. (Možná je to ale spíše pražské specifikum, ale nejsem si jistý.)

O poměrech v protestantských církvích toho osobně moc nevím, ale z toho co vím, mám dojem, že si protestantští věřící více koukají do talíře než my, katolíci. Což netvrdím, že je vysloveně špatně.

S přáním všeho dobrého, Jiří   

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Sejít se na kafi na faře je jistě hezké ale myslím si, že je to spíše výjimka než pravidlo. Dnes je to už reálnější, než když jsem já ještě chodil do kostela. Tehdy byl kostel plný a část věřících stála venku mezi dveřmi, protože už by se tam nevešli. Na faru by se nevešel ani zlomeček z nich.

Samozřejmě že i mezi katolíky jsou lidé kteří do kostela chodí nejen si to odsedět, ale je jich velmi málo. Já jsem člověk zvědavý, a tak jsem se některých „věřících“ kteří chodí do kostela každou neděli ptal na to, čemu  vlastně věří a po křížovém výslechu musím konstatovat, že jsou to ateisté kteří z mi nepochopitelných důvodů chodí do kostela.

Na druhé straně jsou i zapálení „věřící“ kteří věří a neví vlastně čemu. Vzpomínám že asi před patnácti, nebo více lety byla na Xchatu místnost pro věřící. Jmenovalo se to tuším Bůh Tě má rád. Během chatování jsem tam napsal že nevěřím v Boha a jako jeden z důvodů jsem uvedl části ze Starého zákona, kdy Bůh přikázal židům aby na některých územích, kterých se zmocnili bojem, vyvraždili všechny jeho obyvatele, včetně žen a dětí. Ostatní účastníci chatu, většinou mladí lidé, mne nařkli že lžu, a že v Bibli nic takového není. Oni Bibli nečetli, a v kostele se takové „detaily“ raději vynechávají.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

mluvit o genocidě kterou provádějí židi !! To se dneska ani nesmí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

A to zas židům křivdíš. Oni totiž svého Boha neposlechli a část těch co měli zmasakrovat ušetřili což Boha naštvalo a židům se za tuto neposlušnost pomstil.

Z toho plyne že věřící mají svého Boha bez přemýšlení poslouchat a dělat co přikáže, jako například Abrahám:

 

A Bůh řekl: „Vezmi svého jediného syna Izáka, kterého miluješ, odejdi do země Morija a tam ho obětuj jako oběť zápalnou na jedné hoře, o níž ti povím!“

Za časného jitra osedlal tedy Abraham osla, vzal s sebou dva své služebníky a svého syna Izáka, naštípal dříví k zápalné oběti a vydal se k místu, o němž mu Bůh pověděl.

 

V tomto případě Bůh dal Izákovi milost, ale nic to nemění na slepé poslušnosti Abraháma.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Církve se prostě vzájemně nesnášejí, i když tvrdí opak. Lidí ochotných něčemu věřit je na světě prostě konečný počet. Ekumenické hnutí se sice snaží sjednotit křesťany všech nožných liturgií, jenže co s ostatními naukami? Co si myslíte že o křesťanech učí Korán? (A ten je po světě nejrozšířenější!)  Ovšem všechny církve na střídačku pohrdají nebo nenávidí bezvěrce. Ti totiž používají vlastní mozek, vlastní zkušenosti a ověřují si je. Musí, nemají jinou možnost.

To je ovšem konec úspěchu jakékoliv víry v jakéhokoliv Boha nebo jakéhokoliv učení. I komunisté nenávidí bezvěrce. Protože ti nejsou ochotni věřit ani v ideje komunismu. Nebo Green dealu, multikulturalismu či genderismu.

Nás, bezvěrce, nenávidí prostě všichni. Smiřme se s tím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Neboj se nabumbat, neboj se přejídat,

příští rok na to budem jen vzpomínat.

Svátky si užívej šťastné a veselé,

příští rok zbydou nám jen holé pr...e.!

Chtěli jsme dopředu,

couváme zpátky.

Vláda nás okrádá, příjemné svátky!!


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. To je hezký protestsong :D

Fušujete Zauberovi do řemesla..

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

to je stejná pakáž jako politické strany. Jde jen o to nic rukama nedělat a sehnat dost blbců, kteří mi to umožní.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

necítí tě ten Miroslavský místokurátor jako konkurenci ?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

.. Je to klidně možné, ba přímo Pravdě Podobné..

Vidlák je nadán mocí slova, lehkého pera a břitkého jazyka.

Byl by z něj velmi úspěšný kazatel. MístoKurátor to dobře ví, závidí mu a jako všichni zlomyslní trpaslíci mu alespoň okopává kotníky, protože výše nedosáhne..

Kdyby ale nebyl zakomplexovaný, a o to více kovaný Lepšolidní debil, tak ho zaměstná sepisováním nedělních promluv, a Vidlákovy kydy by buď měly každou sobotu (nebo neděli) evangelizační okénko, nebo by už neměl sílu sepisovat další filipiku, a čtenáři Vidlákových kydů by přišli zkrátka..

Stejní dementi jako Lepšočlověcí MístoKurátor v Miroslavi, jsou i v Českém Rozhlasu.. Dokud Martina Kociánová moderovala Kupředu do minulosti, byl to každý týden buď nejsledovanější či druhý nejsledovanější pořad ČRoDvojka.. Mohli jí otravovat, okrádat o čas, sílu a energii, směrovat ji jinam, AutoCenzurovat a nakonec buď otrávit nebo i zlomit a zglajchšaltovat..

Když Martinu Kociánovou z ČRo vyhodili, tak nad ní ztratili moc a RádioUniversum dnes "vysílá" 10x více než původní Kupředu do minulosti na ČRoDvojka

.. inu, cesty Páně jsou nevyzpytatelné..

P.S.: co myslíte, mají v Miroslavském sboru alespoň jednoho škodolibého podšívku, který MístoKurátorovi pošle do e-mailu obsah našich debat?
         Co myslíte, škytá?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

.. do češtiny překládaný ABSURDISTÁN.. - doporučuji shlédnout, pobavíte se a je to i k zamyšlení..

Tam měli u soudu nikoliv PROKURÁTORA,  ale ProKURVÁtora.  Jen má výchova a snaha o alespoň formální zdvořilost mi brání napsat MístoKur*átor, ale to si pište, že mne svrbí prsty i klávesnice..

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Maminka s tatínkem pokřtít mě nedali. 

Maminka je v Církvi českobratrské husitské, na jejíž mše ji občas vozím a tam hodinku posedím.

Ani po ředě návštěv jsem nepochopil, proč tam věřící chodí a co jim vlastně farář nebo farářka sdělují. 

Z Bible Starého zákona jsem pochopil jen, že Bůh je krutý, zlý, ponouká k bojům, množení a zabíjení jiných pro získání prostoru a moci.

Občas si někoho vybere za oblíbence a umožní mu nad-normální život. 

Církve beru jako politické obce, které žijí souběžně s lidskou obcí a prolínají se nebo na nich vlastně parazitují, přičemž hostiteli mohou přinášet užitek nebo ho jen vysávat.

Tisíciletou praxi církví však převzaly politické strany. 

Někde církve udělaly chybu a moc ji protéká prsty jako zlatý písek, který neumí zadržet.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)