Make Kydy great again

Autor
Štítky

https://www.litterate.cz/make-kydy-great-again/

Přátelé, už od prvního článku, ve kterém jsem nabádal, abychom se spojili, protože pouze tak máme šanci něco skutečně změnit (atd, atd, viz mnoho mých článků), jsem dostal celou řadu souhlasných reakcí. Objevily se v diskusi, leckdo mi napsal na mail, vznikla jedna iniciativa se sejít pomocí videokonference, dokonce jsem dostal i několik nabídek drobné finanční podpory. A nemohu si pomoci, jak jde celá Evropa před očima zu grunde, tak každý další článek má větší a větší ohlas.

Samozřejmě zazněla i celá řada pochybností. Většina z nich je zcela na místě. Hodně náčelníků, málo indiánů, ten nemůže jít za žádnou cenu s tímhle, pokud tam bude tamten, tak je to nepřijatelné, k tomu rozdílnost názorů na covid, židovské spiknutí, status pásma Gazy, banksterskou nadvládu, roli Okamury či Babiše… Jakýkoliv pokus o diskusi se v tomto ohledu vždycky rozplynul do vytracena. Děláme přesně to, co popsal Kryl ve své písni o demokracii… Zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

A to jsme byli jen u slov. A jakákoliv síla stojí na činech, nikoliv na slovech. Holadnské farmáře začali také brát vážně, až když zablokovali dálnice. Když je tak obtížné se dohodnout na věcech, které nás spojují, když je tak obtížné tolerovat názory, které nás rozdělují, jak obtížné by bylo skutečně něco vykonat.

Už jsem to tu psal, jediné, co máme a na čem se víceméně shodneme, jsou Vidlákovy kydy.

Takřka každý, kdo mi napsal mail, tak ho začal slovy, že v Kydech objevil ostrůvek normálního myšlení. Objevil místo, kde se na problémy dívá z různých úhlů, kde autor čtenářům nevnucuje svojí pravdu, ba dokonce ji zakazuje a hovoří maximálně o názoru. Zpravidla byl zaujat tím, že se na věci dívám z různých stran, klidně i protichůdných, že se dívám originálním úhlem pohledu. Zpravidla také zjistil, že jsou tu dobří diskutéři, do jejichž party se dobře zapadá a že se tu dají říci věci, které ve svém skutečném životě vlastně ani nemůže nahlas vyjádřit.

Kydy čtou na všech ministerstvech. Jsou dnes už běžným termínem mezi alternativními politiky. Pokud někdo na fejsbůku použije můj text a neuvede zdroj, tak se vždycky v komentářích odkaz na Vidláka objeví. Kydy čtou chudí i bohatí. Podnikatelé, idealisté, pesimisté, preppeři, zahrádkáři, zemědělci i politici. Troufám si tvrdit, že Vidlákovy kydy zná každý, kdo se projevuje aktivně na internetu a nepatří k líbodémo, protože ti mě mají zakázaného.

Kydy jsou na hraně rozlišovací schopnosti mocných. Jsou ještě akorát tak malé, aby se zdály být nedůležité pro mediální obraz politické strany či výrazného politického kandidáta, ale už jsou dost velké na to, aby byly slyšet.

Já jsem tady už vícekrát řekl, v čem vidím svojí roli. Stát se Benjaminem Franklinem české alternativy a českého vlastenectví. Nechci dělat další politický subjekt, kterým rozmnožím dlouhou frontu různých stran PRO, SPD, Trikolóry, Soukromníků a dalších a dalších a dalších. Nechci ani zakládat žádnou intelektuální organizaci, která bude politikům radit, protože těch pokusů už také bylo hodně, ale nikdy neuspěly. Kdyby někdo věděl, jak založit masovou stranu či hnutí, už by to dávno udělal. Kromě toho mají prakticky všechny alternativní politické strany v programu to, co bychom všichni podepsali. Není důvod si napsat popáté stejný program. Problém bude spíše v osobnostním nastavení, tahu na branku a nějaké dávky obyčejného štěstí.

Máme Kydy. Už pět let píšu sám za sebe, už pět let se každodenně potkáváme na těchto stránkách. Už pět let máte možnost mě sledovat, pět let spolu diskutujeme, vyvíjíme se a byli jste to vy čtenáři, kvůli kterým jsem Kydy nakonec neukončil. A byli jste to vy, kdo jste mi bez výčitek tuto mojí slabost odpustili. Spojuje nás moje každodenní psaní. Spojuje nás tento ostrůvek normálnosti ve stále podělanějším světě. Vyvíjíme se spolu. Já reaguju na vás, vy reagujete na mě. Moje články jsou dost dlouhé na to, aby u nich nevydržel žádný milený Jál, který po třetí větě ztrácí soustředění a pochopí jen maximálně 160 znaků na twitteru, předžvejkané video a nebo nový slogan z dílny Boba Kartouze. Kydy jsou svým způsobem výběrové čtení pro ty, kteří udrží myšlenku i na druhé či třetí stránce.

My už nic víc nepotřebujeme. Máme to, co už pět let funguje a i přesto, že se nedokážeme dohodnout na ničem dalším, dokážeme tu spolu žít, diskutovat a třeba se i vidět naživo. Naše politické dítě se už narodilo. Tenkrát před pěti roky, kdy jsme nevěděli, jestli bude životaschopné a nevěděli jsme, že bude mít i jiné zájmy, než zemědělství a soběstačnost. Má své nálady, má své chyby, jako každé dítě, ale má i své možnosti. Nemá smysl šilhat po jiných možnostech. Jsou to jen chiméry.

Náš diskutér Mandaladan tu už několikrát zopakoval, že je ochoten odvést práci, pokud mu řekneme, jaká by to měla být. Není jediný. V diskusi je můžete vidět docela běžně. Další množství dotazů se mi hromadí na mailu. Včera jsem v diskusi poprvé řekl, co můžete všichni udělat.

Pojďme udělat Kydy většími.

Kydy mají dneska dosah v desítkách tisíc čtenářů. Kdo je aktivní sledovatel české politiky na straně alternativy, ten je zná. Neznají je ale ti neaktivní, ti, co mají jiné starosti než politiku. A ještě nejsou dost velké, aby se s nimi muselo v české politice počítat. Ještě se nikdo nebojí, že by mu Vidlák mohl pocuchat preference. Ještě si nikdo nemyslí, že by do svého projevu, programu a politického chování měl zahrnout myšlenky, které vznikají zde mezi mnou a vámi.

Vy, kdo chcete pomoci, kdo chcete něco udělat, ale nevíte co, vy si prosím založte profil na fejsbůku, twitteru, instagramu, Tik Toku a těch dalších sociálních sítích. Kdo se nebojíte, založte si ho sami za sebe, kdo to udělat nemůžete, bo lidi jsou svině, založte si ho pod jiným jménem. Pokud to neumíte a fejsbůku jste se vyhýbali, poproste děti či vnoučata. Když to zvládla moje sedmdesátiletá maminka, zvládnete to taky.

Každý den tam odkazujte na aktuální článek. Vypište si tam myšlenku, která vás konkrétně zaujala nejvíc a dejte odkaz sem k nám. Přibírejte si tam přátele, aby se to dostalo i k těm, kteří o Kydech ještě nevědí. Ano, Fejsbůk vám může cenzurovat profil, ale nemůže cenzurovat všechny profily. Může cenzurovat jeden odkaz, ale nemůže cenzurovat dostatečně rychle stovky odkazů na stovky různých článků každý den.

Pojďme z těch desítek tisíc čtenářů udělat větší číslo.

Chci po vás něco, co je snadné a co se dá udělat při sezení na židli v teple a suchu. Nebezpečí je minimální, náročnost nízká. Pojďme Vrábelovi a jeho sémantických vizím dát nový fejsbůkový narativ – Vidlákovy kydy. Ať přemýšlí, kudy to Putin platí. Ať přemýšlí, kde se to vzalo, ať o tom rozčileně referuje svým chlebodárcům. Pojďme dělat gerilový marketing.

A vy, co fejsbůk nezvládnete, vy to alespoň posílejte v řetězových mailech… Vy, co umíte s marketingem něco víc, udělejte to.

Chci po vás jednoduchou věc. Nepochybuju, že leckdo mě vyslyší a udělá to. Ale také si nedělám iluze, že bych se dnes v diskusi nedozvěděl, proč je to zbytečné, proč to nebude fungovat, atd. atd. Nebudu se o tom hádat, nebudu to vysvětlovat… Tento text je pro ty, které jsem už přesvědčil.

Jestli alespoň trochu věříte v to, co pět let dělám, tak mi pomozte, aby o mě věděli všichni, kteří se ucházejí o vaše hlasy. Pomozte mi, aby pro českou alternativní politickou scénu existoval důvod za mnou jezdit. Neopominutelná komunita čtenářů, kteří nejsou prostí konzumenti, protože jsou schopni přečíst delší a náročnější text. Komunita čtenářů, která má svůj dosah na sociálních sítích, ale která se schází mimo jejich blokovací schopnost. Komunita čtenářů, která svým politikům píše, která se jich ptá, která je potkává na jejich setkání s občany a která je schopna smysluplně diskutovat, která je možná menšinou, ale aktivní menšinou.

Pojďte mi pomoci, aby si u mě všichni podávali dveře. A já vám o tom budu referovat. Budu dělat to, co umím – hostit a spojovat. Budu se ptát, budu předávat čísla, budu obrušovat hroty.

Zdráhám se o tom mluvit, protože se mi to vždycky zdálo nedosažitelné, ale pojďme pro Kydy najít tolik čtenářů, abych je mohl dělat na plný úvazek. Abych mohl být opravdovým českým Benjaminem Franklinem, aby kolem Kydů mělo šanci vyrůst i něco dalšího. Abych nemusel jen čekat, až přijede někdo za mnou, ale mohl já jet také za ním.

Neslibuju vám žádné hogo fogo. Jen postupnou práci na něčem, co už pět let funguje. Svět kolem nás jde do háje a brzy nás začne strhávat sebou. Nechci od vás peníze, nechci od vás nošení transparentů na demonstrace, nechci od vás poslušnost ani přísahu věrnosti. Chci od vás virtuální roznášení letáků. Takhle se to dělalo už od francouzské revoluce.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

neda mi povedat chlope vidlackej, ze sa mi javis temer ako bipolarne poruseny.
Po starom to je maniodepresia.
Pred 24.2 si mal manicku fazu, tesil si sa ako si ta Koudelka & co. vsimnu.

Stacilo, aby si ta vsimli susedia a skoncili si v depresivnej faze.

Trochu si sa oklepal a opat kracas do fazy manie.

To ze idei nezjednocuju je vidiet na krestanoch. Zijeme v monetarnych casoch a zjednocujucim faktorom su peniaze.

Bez solidneho balika penazi si bez sance. Mozno oslovis ludi 40+. Masu milenialov nie. Ak chces oslovit mladochov, potrebujes urobit cielenu kampan. A na tu potrebujes peniaze. A ludi co vedia. Robit kampane.
Aj roznasaci letakov do schranky to budu robit len za nejaky baksis.

No a hlavne - treba ratat, ze existujuce strany urobia vsetko preto, aby si sa do exkluzivneho klubu nedostal.

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

Ani náhodou!
Exogenní deprese?
S ohledem na extrémní psychickou zátěž záviděníhodně slabá a dobře zvládaná!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Když valná většina komentářů je od ANNA z Ksh. Ty bláboly odmítám číst. Jen mě připravují o čas, který mohu věnovat něčemu užitečnějšímu. Jestli to tak bude pokračovat, nebudu se, jako to už dlouho dělám diskuzí účastnit. Nicméně Vidláku, vaše články čtu vždy velmi rád. Už tu ale nediskutuju z výše uvedených důvodů. Margon

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

ale radßi napište jaak to půjde a bacha na to přidejte co se stane POTOM to bude teprve průser!Nenechte mě to všechno dělat samu!!

Oj oj oj bože muoj!
Dyt tu vechny komponenty do hrnca mame a stači to postsvit na ohen a bude gulaš. Aaaaaaaaassasaaaaaaaaaaa

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Doposud o nic nejdea,ale pokud by šlo mocipánl necovnou před nijakou špinavosti a svinstvem!Minule pry ohrožovali rodinu pana Šefa a web byl nucen přerušit provoz! To se můze aaaaaaaaa brzy opskovat znovu a znovu!

Proto Solidarita i když jste moji mili salati možná hrozni zbabělci bude muset byt v zajmu všaaeach psana velkymi pismeny a i když nas na čas mohou zmrdi znova umlčet vše půjde stejně dal v oceanu času se my darebáci z čertovy zahradky stejně neztratime!Individualismu dame fuj,fuj,fuj odstranime stejně hnuj!
I tisiciletá řiše se rozpadla a tak na toto varovani nezapomente a to NIKDY!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Obyčejně by to znamenalo tzv stanoveni cilů!

1,Je tu nazor že kapitalisti se na nás pakuji kradou jak straky a my jsme bez peněz a to bude pokračovat!Zatimco se tu MY budeme bit mezi sebou ostrými mymyšlenkami a odejdeme domů brodic se po kostky ve vlastni krvi aaaaaáa majitele velkych peněz se sjednotili na tom jak nas obirat salamovou metodou o všechny naše aktiva tj hlavně penize,postupne zmizi!
Tak dobra budeme muset chtit ty penize taky a v ramci vyvaženosti JEJICH,,jinak to vykrádani dvou třetin našich platů bude pokračovat!

2.Ono se to lehce napiše,ale cenzura znamená,ze naši intelektálove nikdy nesmi prozradit jak na to!Budou asi současti vadneho systemu do ktereho nas dostali tj kapitalismu bez přivlastků neboli skrupuli,vychazejiciho z gangsterismu a těšit se,e je krokodyl kapitslismu seere jako posledni!
Došlo to tak daleko,že obanévoliči ohlupeni zcels zaměrně a bezmocni tim nami zaplacenym zmetkem a zločincem GŘ TV,tady ten svůj jim do hlav natlučeny individualismus předvaději a to v doporučenich typu
ANNA,když mate miliardy na tu změnu tak tu změnu udělejte!
To znamená,že v tom smradu vybuchujici žumpy chtěji zůstat a pozorovat ostatni jak oni sami budou za ně pracovat ,kydyt hnůj a oni budou čekat na to,až o svj majetek přijdou!

3.Změnu nelze uskutečnit povstanim to je nesmysl! Možné to je jen prostřednictvim Parlamentu,ale voliči v něm zastoupeni nejsou!Jen se podivejte na ty polit subjekty a jejich programy !Nikdo naše voličskè zsjmy de fakto nezastupuje a kakofonni masu voličů nelze na ničem sjednotit,to nesmi existovat a bude pokud se o to někdo pokusi okamžitě zabijem!Co tak dat si inzerat,že voliči hledaji opravdove zastoupeni!?
Proto jen HBS,HVS,KSH a dalši politicke formace,ktere pochopi co je napsano v Progsmu Narodni Zachrany a daji si ho do svych dodnes jen bobkovych listů mohou,kdyby chtěli s pomoci voličů něco změnit!
A vo tom holenkove je řeč a diskuse DO PRANICE !
No ni!?

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

Mame tu SOCiOLOGY,to jsou pry aaaaa ti,kteři popisuji co se v naši Společnosti děje,to je režimem podporováno a milostivě dovoleno!Běda tomu z nich,který áaaa by se pokusil navrhnout řešeni vzniku toho hnoje a metody jeho odstraněni!V tu ránu by byl nebožtikem!

Je tu jejich web www.kudyzkrize.cz no zpočatku tam byla diskuzni rubrika,ale režim to uviděl a bleskově ji ZARAZIL!
Ono cpat tam članky je povoleno,ale běda tomu,kdo se vyjadři k jejich obsahu a chce plnohodnotnou diskusi!
Šuaapáaaapajdá s nim do hladomorny!
Ti intelektuálove se houfuji kdesi mezi sebou a zkusili jsme je pozvat tady mezi BOHATYRY vznikajici Solidarity nebot slovo lidu je slovo boži no mazali jak ten jezevec ve svěle reflektorů a šup do křovi!
No a jejich nejlepši čislo je,e přišli na to,že pry neexistuje voličska zakladna a musi se teprve,samozejmě podle jejich domněnek sestavit a a a vytvorit jim tady ŠPALIR!No to je už super,tak my je platime a oni nam tvoři jen ty omyly a chimery?
MERDE!
At si tam hraji dale na svem pisečku s těma jejich babovičkami,když nas zpupně odmitaji tak naše SV tedy Společnost Voliců zvici

8 27t 732 zubožovanych a zklamanych dušicek, to může udělat taky!No ono je to stejně jak to vypadá marné proste se na toho Marxe,ktery jim dodal nakonec jako vysledek KAPITALU funkcionářskou buržoasii,ktero drži pod krkem pry vadnymi stanovami zabejčene a s bobřikem mlčeni!
No cely čas to byla naše dobrota a za to bude od nich teď za to žebrota nebo co si ti buržousti vlastne mysli!
At nam to tady přijdou radši včas tady mezi nas vyoslit!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

No slava bohu,ale že oni chtěji dělat úcet bez hostinského tj voličů!No pry je vznik konkurenčnich formaci zbytečný aaaaaaa!a!aaaa Podivejme se ,copak copak chtěji vechny ty formace převzit Program Narodnich Zajmu PNZ voličů nebo zas chtěji jen hrabat na svém pisečcku babovičky?

Pravě vyuka v individualismu je všechny porazila minule a jak se zdá stale asi nechtěji voliče nebot slovo lidu je holenkove slovo boži!?No probrat jejich programy to by bylo ono pravo a ne zas brat kočku v měchu nebo kdo tu napiše svůj nazor na jejich programy anebo je doda rozebrane na šroubkky,aby jsme opravdu z nich cosi měli?
No ni??

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

a ja tu mam do ni bufovat okna,aby se po zapadu slunce na tu zemljanku nezapomnělo?

Teda jo to jsou hezké vyhlidky!Všichni vidi,že pan Fidel je proti mě hadra!Co budeme dělat mili rebelove,když přijedou hasiči daji nam střikačku a zakážou nám hořekovat,že je inflace,kapitslisti nam kradou dvě třetiny platů,bencinu neni bo je drahy, elektrika pry jedine z domaci vyroby zelene brvy, plyn vybuchne ,georgiewske kameny už explodovaly a buldozery je odvezly,penze taky zůstanou trčet na NULE a KSČM funkcionařska buržoasie nam už bez kontroly odhlasovala direktivně v ramci vadnych stanov Prdlamentu POLICEJNI STAT a dostala za to účet tim,že ji voliči vykopli z parlamentu a oni dál nechtěji budit toho jejich Marxe a jejich doktoři a inženyri se mezi nami ojevit nechtěji protože tam tvrdi,že pry jsou jenom ti marxisti!Oj,oj,oj,boe moj!
Opovažte se tu dat slepice ,ja sama tomu nechci věřit
No ni?
AA t SV

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

a ja tu mam SAMA do ni budovat okna,aby se po zapadu slunce na tu zemljanku nezapomnělo?

Teda jo to jsou opravdu ,ale opravdu hezké vyhlidky!Všichni pry už vidi,že pan Fidel je proti mě hadra!Co budeme dělat mili vidlakove rebelove,když přijedou hasiči daji nam střikačku a zakážou nám hořekovat,že je inflace,kapitslisti nam kradou dvě třetiny platů,bencinu neni bo je drahy, elektrika pry jedine z domacich elektro vyroby ,zelne barvy, plyn vybuchne ,georgiewske kameny už explodovaly a buldozery je odvezly,penze taky zůstanou trčet na NULE a KSČM funkcionařska buržoasie nam už bez naši kontroly a souhlasu odhlasovala direktivně v ramci svych vadnych stanov v Prdlamentu POLICEJNI STAT a dostala za to hezky účet tim,že ji voliči vykopli z parlamentu a oni dál tim nepoučeni nechtěji toho jejich Marxe a jejich doktoři a inženyri se mezi nami objevit vúbec nechtěji protože tam ve straně tvrdi,že pry jsou jenom ti marxisti!Oj,oj,oj,bože moj!
Opovažte se tu dat slepice ,ja sama tomu nechci věřit!!!
No ni?
AAt SV

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale radßi napište jaak to půjde a bacha na to přidejte co se stane POTOM to bude teprve průser!Nenechte mě to všechno dělat samu!!

Oj oj oj bože muoj!
Dyt tu vechny komponenty do hrnca mame a stači to postsvit na ohen a bude gulaš. Aaaaaaaaassasaaaaaaaaaaa

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidite všichni jak se snaži pětikolka tim aaaa zuřivě branit a ten koment nahoře mi 2x zniči!i!Oni si mysli,že 59 kilová ženska,no priliš velka prsa a k tomu sprosťula to vytrhne?

Ted se mi tu objevuji vzkazy,že si mam dat pozor,ale nestačila jsem ty vyhrůžky přečist,no asi to bude ta ďoura!
Pacani ja bych začala tim,co nam vtloukaji do hlavy naši tzv intelektualove nepetržitě!
NEEXISTUJE pry nigdo,kdo by nas zubožene vidlaky,opirajici se o vercajk, chtěl volit a tedy je třeba ho vytvořit!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

na lidi je tlak neustále větší. Tvý texty čtu rád, Vidlaku, ty politický teda míň. Ale budeš nejspíš slusnej člověk a přeju Ti racionální úsudek a ať Tě tahle dojebana doba nesežere. K šílenství je křehká hranice, stačí mrknout na ANNU.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Anička a Sasin, "kdo z vás to má?"

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

kdo z nás by to mít chtěl 😁 Každopádně v Čechách je, myslím, na nějakou dobu rozhodnuto. Většina voličů chce Babiše, ten má tak silnej mandát, že se proti němu zbytek politický scény musel spojit, aby uspěl. A demokratickej volič, kterej se voleb účastní, touhle svou účastí výsledky legitimuje - tudíž by je měl respektovat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

a vy tu přijedete znovu s tim,že mame dále jezdit na mrtvych oslech a nic za tu jizdu do pekla nedostaneme a hrozi,že budeme bez enegie a ptak vam bude čumět na buty,bude mu sakra zima a co když vam upadne na zas nějakou epidemii??

Dejte si řict a zeptejte se toho Babiše, zda ho fakt daji na 10 let do hladomorny,nebo zda se tu objevi,třeba inkognito a vysvětli tu svůj program,na který mu snad jeho staré londonbanky nedaly noty!
Ten nešťastnik nasmolil presidenta a myslel,že natahne bačkory v nemocnici ,ted se mota a měl by radši vlezt pod sukni sve pěkne manželce,ktera mu pry zakazuje byt presidentem a nam tu neřekne ČAU VIDLACI podejte mi vidle a tady mate od mych london bank na pivo pro HBS,HVS a KSH,no zlaty voči!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

mé ignorování vašeho nicku má prostej důvod - nemyslím si, že by mě debata s vámi někam posunula, a ani nemám potřebu zkoušet si tuhle hypotézu potvrdit. Měl jsem zato, že je to zřejmý, ale očividně není, tak to píšu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

a režimni ohlupovani GŘ TV,že snad mam zajem vas o něčem pesvědčovat!Vbec ne!Stareho psa novým kouskům nena učiš,zvlaště,kdýž to už trvá 33 let!
Já mam zajem o Solidaritu a Solidarni stat!Vite co to je?

Vy brouku se nechcete dělit o lup kapitalistů fifty fiftý? No to je naděleni!A co ostatni myslite,že ta krize jen tak přestane?Normane nebuďte sobec,podivejte se kolem sebe vydržite to 3 až 5 let?!
Co myslite proč jsou sousedi bohati a my tu budeme brzy třit bidu s nouzi a zničeni kdysi bohatého statu a co bude dal,to vas nezajima?
Klidne si smolte dal do sveho vlastniho hnizda ja vas jako solitera k ničemu nepodporuju ,tak se můžáaaáaaete dal mrcasiit až do dobý,,,kdy uvidite všechny assaaaaa svaté!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

vaše komenty mi ukazuji cestu v zaři světla konce tunelů,vim,že se domivate,že to svělo je ve vašich očich světlo apaá protijedouciho vlaku na jedné koleji,ale panačku co když ne!?
Napište mi každy den aspon jednou jak to nejdebatd,to je hudba pro mé hezké ušiska!
Brouku,že vy jste bezkulečnik,co?Ještě jste tu nedal ani jeden šilený navrh jak by to šlo a už se projevujete impotenci?!
Zkuste to budete nesmrtelny jako já,vždyt vidite,že je to pěkns fuška!Tak co z vás brouku vypadne?Bude vaše mosazna kedlubna na všech namestich nebo už trenujete skoky do rakve?Ozvěte se moje potěšeni,vždy vas řadně uvitam ranou rendlikem!
No ni bohatyre, možna pry z HBS!

Průměrný počet slepic: 1.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta sila,sekery svěži vzduch jak svišti vzduchem a zvuk benzinove pily,která dělá z usušenych stromů desky to je požer!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím s tím,aby se o mnoha lidech vědělo o jejich názorech a činech.
Zatím,jak někdo vystrčil hlavu,okamžitě po ní dostal.
Také musíme vžít v úvahu média,jak dokážou oponenta zlikvidovat.
Jedno prosazuji,až na několik jedinců ze současných politiků u mne nemá naději na zvolení.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Já fejzbůk nemám, cíleně. A taky se snažím vyvarovat, abych někde příliš otevřel svoje názory na politiku. Na tu dnešní válku už vůbec ne. To většinou začnou lítat banány. Tady mi to asi moc nehrozí, jsem zjistil, že Vidlák je v tomto celkem tolerantní a dost odolný. Na jiných webech už je to slabší. Tam se hysterky hned naserou a začnou mačkat adminské čudlíky.

Ale rád se bavím, tak vám tady zase napíši jeden post. Bude to totální blbina. Kdo je zde kvůli tomu, aby vyřešil tok světa, tohle přerolujte, to číst fakt nemá cenu. Ztráta času.

JEZEVEC:

Před pár dny jedu ráno do práce. Dělám v létě od půl páté, ale to už musím mít připravená fidlátka a být na místě, takže jedu takhle po čtvrté ráno na dvojku lesní cestou. A najednou mi před kola hupsne jezevec. Teď jak je dost tma ještě, tak ho osvítí moje reflektory a on se rozhodne prchnout. Ovšem on není zrovna přeborník v prchání. Tak je to logické. Ve svém přirozeném prostředí se toto umění moc nenaučí. On je krapet morous a celkem vazba, tak to on si každý rozmyslí ho nějak moc nasrat. Zkušený prchatel by to hned vzal do porostu. Tento se rozhodl, že mi zdrhne po té cestě. Takže já musel přešaltovat z dvojky na jedničku, abych uprchlíka nepřejel a společně jsme prchali. On jezevec ještě k tomu není zrovna lehký atlet, jako např. kuna. On je dost zavalitý, takže u toho prchání vypadal poněkud komicky. Takto jsme společně prchali asi 100 metrů, pak už asi nemohl, tak to vzal do houští (což měl udělat hned na začátku). A to je vlastně všechno. Jsem vám říkal, že to bude blbina.

Jenomže člověk si může pustit na prima zům antilopy, ale je to obrázek na obrazovce, něco, co se stalo někdy dřív a někde úplně jinde. Jo, dávají tam větší a zajímavější zvířata, ale když to já vidím z pár metrů naživo, je to jinačejší kafe a mě to ten den nějak prosvětlí. A podobné věci se mi stávajá dost často. A taky tomu lesu je úplně jedno, jestli bude prezidentem Petr, nebo Pavel, nebo Petr Pavel, až tito odkráčí a změní se režimy a systémy, tak ten les si furt pojede po svojom. A právě proto je mi tam tak dobře. Sice poněkud alibistické, ale já to tam mám rád.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

že Vám ten les Evropská komise ještě nezatrhla! Ale všeho do času - a pak Vás ten alibismus, bavení se i jezevci přejdou... Mimochodem, nemáte nějakej tip jak navnadit před mušku potkany?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

My na potkany používáme kočku. Ona sice, když se přijde pomazlit, tak vypadá velice jemňoučce a láskyplně, ale ve skutečnosti je to masová vražedkyně. Když někde kolem baráku objeví něco, co se hýbe a je to o drtek menší než ona, tak to uloví a přinese se s tím vytahovat do obýváku. K velké nelibosti mojí manželky. Jelikož ona to většinou nepřinese mrtvé, ale jen to tak zmrzačí, aby mohla na tom před krbovkami trénovat nové chvaty. A já to pak musím vyhodit. A viníkem jsem já, protože to je moje milovaná kočička. Taky jí žena říká Čůza. Což mě se nelíbilo, trochu jsem to zjemnil, tak já jí říkám Čůzičko.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

asi nepadá v úvahu, co? Já mám kočky tři, další čtyři se mi na noc stahují do stodoly, ale akorát kadí do sena a močí do pšenice. Dřív občas nějakýho potkana přinesly ale jelikož jsem nakoupil zásoby granulí pro husy, kachny a slepice, tak se na nich potkani přiživují a už asi přerostli možnosti standardních koček! Kamarád mi doporučil nějakýho psího specialistu, ale kvůli potkanům pořizovat dalšího psa nebudu. Chodím na ně s malorážkou - ale je to nekonečný, tak jsem myslel, že bych je někde seskupil a zjednodušil si to. Za slepici děkuji, těch není nikdy dost! Budu se revanšovat!

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Tři kočky by teoreticky měly vyčistit okolí od této verbeže dokonale. Asi máte nějaké míň akční modely.

Já kdysi dělal zverimexy a jednou mi tam do jednoho skladu taky vlítli potkani. Tak já, jak byl nasrán, jsem zajel do železářství a jak jsem byl rozpumpovaný, tak jsem tam zakoupil takovou sklapovačku. Když jsem jí ale pak v tom skladu natáhl, zjistil jsem, že jsem to poněkud předimenzoval. Do té bych možná chytl medvěda, ale na potkana to bylo moc velký. Ale bylo mi líto vynaložených prostředků, tak jsem tam dal návnadu a potkanovi udělal z cihel cestičku, aby tam trefil tím správným směrem. A jednoho hajzlíka jsem tam chytil za čumáček. Bohužel, pak jsem jí půjčil švagrovi, potřeboval jí na kunu a on se krátce po tom rozvedl se sestrou mojí ženy a někam zmizel i s mou drahou sklapovačkou.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

jelikož nějakej kokot vám tam dal jednu slepici. Celkem netuším za co. Asi si léčí mindráky, chudák.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Někdy je ten jezevec - eh, hloupost, chtít ho porovnávat s politiky. Oni totiž už velmi dlouho neumí přinést úsměv na tváři.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Zatím co jezevec pohodu a úsměv přináší.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkuste iniciovat vy a ostatni probirku programy politickych formaci,které chtěji opět hlasy zdarma!

Mě by však zajimalo,jak dostanou do svých bobkových listů naše potřeby a ty jsou zhruba v PNZ to at to ti kandidati proberou,jinak se budou zase starat o sebe a své Sjednoceni na úderu typu

NAŠE PENiZE JSOU NA PRVNIM MISTĚ!

Vaše platy vykrademe ze dvou třetin a to šefů podoborniků z ASPENU pana Packaly!Kde je novy režim dobrych kapitalistů,kteři u sousedů verbuji pokladni z Lidlu obolusem 14 eur na hodinu a z toho pry bohatnou,no a hledaji dalši prodavačky!Tak mame taky dat inzerat,e hledáme NAŠE zastupitele a dobře platime?

To je sila no ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

Paní ANNA.
Studovat programy politických stran je strata času,když ten program pak plní jen do složení vlády.
Já bych uvítal novou levicovou stranu a pěkně od základu v této inflační době,má šanci na úspěch.
Jak komunisti,tak i ČSSD se zpronevěřily zakladatelům těchto stran

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

"Já bych uvítal novou levicovou stranu a pěkně od základu v této inflační době,má šanci na úspěch. "

Jsem nedávno četl zajímavý článek, jak v júesej se firmy podle statistik už nějakou dobu stěhují ze států, kde vládnou demokraté, tudíž levice, do států kde to drží republikáni, tudíž pravice. A jelikož amíci jsou dost variabilní, tak za těmi firmami se stěhují i zaměstnanci. Takže ve státech ovládaných levicí, firmy a zaměstnanci ubývají a ve státech ovládaných pravicí přibývají. Schválně si jen tak pro zajímavost vygůglete současné ekonomické úspěchy Texasu. Tvrdě pravicového státu. A vy byste uvítal novou levicovou stranu? I vy idealisto...

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Hele já chápu rozdílné politické názory, ale vocamcaď pocamcaď.

Když mi sem hupsnul poprvé zeťák, tak je mladej, to já byl taky a taky jsem byl blbej, takže mám jisté pochopení, ale on sem nakráčel v tričku s Che Guevarou. A to už bylo na mě moc. Ale respektoval jsem jeho politickou naivitu, tak mu říkám: " Hele, tohle si nos na rockové koncerty, nebo když se půjdeš ožrat s kamarády, ale po mojom baráku s ksichtem tohohle komančskýho, teroristickýho zmrda prostě chodit nebudeš!".

No, tak nechodí.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane zemědělce hezky upřimně pišete,možna mate i recht!Domnivam se,prozatima,že by se nejprve mohlo zkusit aaaaa se stavajicimi formacemi mluvit a zjistit miru zabejčenosti tamnich funkcionařů a zkusit u nich umistit naše požadavky PNZ i v jejich zajmu tj zvoleni!

Třeba ten doktor Skala ma na sve TV celý cirkus Humberto!SPD má program,kde v bodě 10 má změnu systemu ,ale nevi na co a tvrdohlavě se nechce dat přesvdčita,že ke zmeně systemu a dani do prvniho članku Ustavy je třeba většina ve Sněmovné, ovšem on dělá,že mu stači sice pěknych,ale. slabych 10 procent na jeho ne politicky,ale finančnim projektu tak to dá znova tady zkusit,pokud neni úplny ignorant a čte to tady pak at potáhne tu karu,dřive než my tady s prozatim virtualnimi formacemi HBS,HVS a KSH ovšem s OK vysvětlenim prima Programu Narodni zachrany to vyvěsime všem na nos a ještě něco k tomu vymyslime,nebo taky ne!
aaaáaa No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

To si takhle sedíme a na co budeme koukat večer v telce?

Kouknu na program.

"Dávaj Godzilu 2, to jsem ještě neviděl".

"To budou zase nějaké fantasmagorie, to mě nebaví".

"Tak dávaj Dokonalý svět. To je dobrej film, ale už jsem ho viděl. A je to na Primě, takže nemůžeme přeskočit reklamy".

"Ale Godzilu nééé".

"Tak jo, Dokonalý svět".

"A miláčku, je v bojleru teplá voda?"

"Pochopitelně".

"A mohl bys mi, až půjdeš kolem nechat napouštět vanu?"

"Jasná páka".

Takže teď ležím na gauči a zatímco někde dávají Godzilu 2, kterou jsem neviděl, koukám na film, který znám, moje žena se cachtá ve vaně a za chvíli, až přijde, tak jelikož film už běží, se zeptá: "a o čem to vlastně je?". A já jí zabiju. To byla pochopitelně nadsázka. Za těch 30 let, co jsme spolu jsem jí ještě nezabil, ale dost často si o to říká. Má kliku, že jsem mírumilovný člověk. A víte co je na tom nejhorší? Že tak půl hodky před koncem filmu se zvedne a s tím, že je unavená, si půjde lehnout.

jj, manželství je fajn, má svoje pozitiva, ale má i svá negativa.

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

vcerajsi clanok od nuly je len jasnym potvrdenim toho co som vravel....ked niekto robi z titulu svojej pozicie veci len preto, ze to MOZE.
Je jedno pod akym lozungom to robi.
Nula sa odkopala dokonale. Mala nevyznamna nula na pozicii cenzora, posledneho arbitra voci ktoremu rozhodnutiu niet odvolania.
Zakladny kamienok celeho bordelu v spolocnosti.

Uz dlho som sa neusmieval nad clankom, z ktoreho priam odkvapkava pycha a odhalenie charakteru autora. Nula s alter ego Zakladatel sa pod plastom anonymity obuva do niekoho, kto ide pod vlastnym menom a druzgne to na sklo? nula.

Je jasne vidlaku, ze potrebujes nejakeho bodyguarda, ale tu si sa dostal do osidel "charaktera".
Mal by si pouvazovat nad diverzifikovanim svojho posobenia a napriklad davat clanky aj k Lacovi. Laco asi nie je taky kamos ako nula, je trochen skrobeny, ale oproti nule ma same charakterne vyhody.
Aj tak chces aby tvoje slovo sa sirilo. Zober od nuly riadenie a riad sirenie svojho slova opat ty.
Nevyziadana rada a odporucanie. Kludne sa tym neriad, ale zamysliet by si sa mohol.
Laco prepaci, ze som ho zobral ako alternativu k nule.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pište si, co chcete, tady na Kydech. Diskutujte s těmi, kteří chtějí diskutovat s vámi.  Já už mám dvě hospody. Do jedné se chodí i s dětmi, ve druhé se to víc bije. Ale já osobně raději zajdu tam, kde si popovídám a kde nehrozí, že dostanu na budku.  Jdu raději tam, kde mi neříkají, že mám bipolární poruchu, kde mě povzbudí a nic mi nevyčítají. Sem na Kydy jsem dal dubové lavice a úzké výdejní okénko, tady se bijte dle libosti. Ale nedivte se, že tu nejsou na stolech ubrusy a že se sem stahuje pouze divoká čeládka a já jako  hostitel nemám moc chuť vás překřikovat. 

Třeba vám dojde, že ohleduplnost je také vlastnost a že je možná tím nejzákladnějším znakem civilizace. To mi došlo v těch čtrnácti dnech, co jsem nepsal. Že pokud z toho má vést cesta ven, tak povede přes schopnost spolu vycházet.

Předtím jsem dával důraz na svobodu, individualismus, snažil jsem se být maximálně tolerantní. Ale když jsem pak měl svojí krizi, tak jste se právě vy, co tak mluvíte  o svobodě, na mě vykašlali. Nestál jsem vám ani za mail. Ale naštěstí se ukázalo, že ostatní, které odsuzujete za konformismus, ti si na mě vzpomněli a povzbudili mě natolik, abych zase začal. Člověka nepředěláš, ale všichni jsme se v této krizi pěkně vybarvili. I já jsem si musel vybrat a vybral jsem si. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

som ti poslal mail.
Ze si si v krize nevsimol - to nie je moj problem. Ale radsej nepis nic, nez ze by si klamal, resp. v mene presvedcenia a emocii klamal.

....

Zdravim Vidlaku,

po takmer 5-tich rokoch ti pisem opat mail :).

V prvom rade je mi luto ze si do toho hodil vidle. Mas perfektnu vlastnost pisat clanky putavo a citatelne. Dobre sa to citalo i ked v niektorych veciach som si dovolil nesuhlasit.

....

Vyfarbovanie v plnej krase.

Ak vsak chces tvorit nejaku formu spolocenskeho hnutia, musis sa naucit ovplyvnovat ci strpiet aj nesuhlasne stanoviska. Volas po nejakom rozvijajucom sa hnuti a ides na to cez cenzuru a schopnost ..."vychadzat"? To radsej nerob nic.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Já nemám problém s jinými stanovisky a nabízel jsem každému, kdo měl jiné stanovisko než já, aby napsal polemický článek. Neměl jsem problém s tím, že někdo nevolil jako já, neviděl covid jako já, neviděl probléme tam, kde jsem je viděl já. Toleroval jsem kohokoliv, kdo přišel s něčím jiným. Nemám problém s polemikou a leckdo toho využil a polemizoval. 

Ale nemám žádnou povinnost jiný názor přijmout. Nemám žádnou povinnost být obracen na jinou víru. Každý si může říci, že to vidí jinak. Ale nikdo nemá právo po mě chtít, abych jeho názor přijal. Pokud sem někdo přišel, aby řekl, co si myslí, byl vždy vítán. Pokud sem někdo přišel, aby zvítězil, tak prostě narazil. A pokud sem někdo přišel, aby mi vysvětlil, že jsem hlupák, pokud se někdo přišel posmívat nebo škodit, tak jsem s ním vyrazil dveře také. 

Alef to dělá úplně stejně jako já, jen je efektivnější a rychlejší. 

Pokud jdete diskutovat, pokud si chcete přečíst článek, jste vítán. Pokud nám jdete vysvětlit, jak jsme blbí, jak to tu máme ošklivé, pokud nadáváte ostatním hostům, jak to mohou snést, tak s vámi bude vyběhnuto.  Abyste mohl být tolerován, musíte být také tolerantní. 

PS. Chodily mi mnohem hezčí maily než postesky, že jsem do toho hodil vidle.  Jiní mi nabízeli pomoc, ptali se mě, jak to prožívám, jestli by pro mě něco nemohli udělat... Leckdo se u mě zastavil, aby se ujistil, jestli jsem v pořádku.  Nabízeli mi azyl pro psaní,  nabízeli mi materiální i finanční pomoc.  Se nedivím, že vám bylo líto, že už nepíšu - dostat každé ráno zadarmo intelektuálně najíst, takových míst moc není. Ale nějak jsem nezaznamenal, že byste se zajímal, jak na tom jsem a jestli něco nepotřebuju. Že umím poutavě a čtivě psát, to vím sám. To jen abyste věděl, že jsem váš postesk tenkrát četl... ale k ničemu mi nebyl. Jen jsem se dozvěděl, že je zase někomu líto, že už nekrmím. 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

najskor mas kecy, ze mail nedostanes.
Ked sa pride na to ze mail bol, tak napises ze nebol dost kvetnaty v podpore. :)

Nulu nechas, aby ma oznacil za hovado a mna zmazes, lebo skonstatujem ze nula je nulou?

nule z Rousinova sa nedivim, ale teba je vyslovene skoda vidlaku. V tom P.S. je vsak kopec pychy. Pycha predchadza pad.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

Já jsem tohle nerozpoutal a nebylo ani nutné, aby se to stalo. Řekl jsem Vám, co si o tom myslím a proč.   Nijak Vás nenutím tomu věřit, nenutím Vás to přijmout.  Ale buďte si jist, že se postavím za  Alefa, protože vím nejlépe, jak je těžké udržet otevřený diskusní prostor. Pro Vás to nic neznamená, pro mě ano. Proto jsem smáznul vaše řeči o nule. 

Než dneska zapadne slunce, celou tuto diskusi zapomenu.  Je to pro mě jen další výměna názorů, byť s výtkami.  Víc k tomu nemám. Nijak Vám neupírám právo na jakoukoliv reakci, včetně toho, že budete chodit číst někoho jiného někam jinam. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

sam sebe odporujes. Na intelektualneho krmica nic moc.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Zvedavče, vaše názory občas stojí za přečtení, někdy i k zamyšlení, a chyběly by mi, protože styl vyjadřování A0 na Litterate taky není moje kafe.

Ale, prosím vás, hlavně nikomu nic NERAĎTE, jak se kdo má chovat (viz vaše: "To radsej nerob nic." atd). Ono rady od člověka, který by sám zjevně potřeboval radu psychologa, jak se chovat ve společnosti, působí totiž kontraproduktivně - někdy to pak způsobuje i alergickou reakci :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

neni na svete clovek ten
jenz by vyhovel lidem vsem

Na alergie su uz lieky.

A vsimni si - zakladom tvojho pripevku je rada pre mna. :))) to je zaujimava rada/poziadavka od niekoho kto chce po mne aby som uz nikomu neradil. :)) Mas teda ulohu - napisat radu cloveku, aby uz neradil inym a a zaroven aby to nevyzeralo ako rada, pac nemozes chciet po niekom nieco co robis ty sam. :)))

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady je potřeba říct jednu věc, na kterou pořád jako by se zapomínalo: nikdy jsem nikoho nevyhodil (a nevyhodím) za názor. Z řad názorových oponentů vyhodil jsem berrnarda, z řad "souvěrců" vyhodil jsem Zvedavca a Štyse. Takže "souvěrci" nad oponenty zatím vedou 2:1.

Všichni tři byli vyhozeni nikoli pro názor, nýbrž proto, že jsou hovada, každý svým osobitým způsobem. Je mimořádně pikantní, že právě ti dva naposled vyhození, jejichž postoje ke společenskému dění jsou velmi blízké postojům mým, píší o cenzuře z mé strany. Cha! Jistě, je to pochopitelné a pohodlné: je daleko příjemnější namluvit sobě i jiným, že jsem byl majitelem webu zcenzurován (fuj!, jak odporné!), než přiznat, že jsem se choval jako hovado a tak se mnou admin prostě vyrazil dveře. - Nad těmito dvěma lesní dělník berrnard ční vysoko jak Čomolungma, taky je ho z těch tří největší škoda.

To je výhoda, kterou jako majitel webu mohu po libosti využívat: když se u mě doma začneš chovat nekulturně, chytnu tě za prdel - a poletíš. S tím je na litterate.cz třeba počítat, jiné to nebude.

A teď, pytlíci, spusťte kolovrátek o cenzuře. Husité z KSH vám pozorně naslouchají.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

n

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Vážený Alexy, jsem sice netušil, že se ve své velikosti admina na Litterate snížíte k tomu, abyste četl tady nás hovada na Kydech.net, ale patrně jste sem nějak zabloudil.

Když jsme fungovali ještě na Kydech.cz, na některé věci jsme měli dost rozdílné názory, ale mě přišlo, že se vzájemně respektujeme. Já vlastně s vámi si nepamatuji jediný problém. Pak ale vypukla ta zasraná válka a Vidlák se přesunul k vám. Mě válka vadí. Umírají tam nevinní lidé a já jsem nasranej. A když jsem nasranej, tak i nasraně píšu. Svůj první ban jsem obdržel oprávněně. To jsem se už dost rozvášnil a pak jsem imaginárně rastřelil a vyvrhnul Rusa. Uznávám, za to jsem si ho zasloužil. Pak jsem to ukecal, zase se u vás projevoval a začal vás točit, takže vy jste už pouze čekal na důvod, jak mě vyrazit. Ten důvod jste si našel v mém postu (lze dohledat), kde jsem se intimně a neslušně přitisknul ke kámošce. Jí, jelikož mě zná, toto neurazilo, vám to poskytlo důvod mě vystrnadit. OK.

Vidlák mi v mailu napsal, že zvažuje, že Litterate bude jeho mainstream a Kydy jeho underground. Ale zpočátku to dělal poněkud nešikovně, jelikož na Kydy dával pouze link svých článků. Tak jsem ho nenápadně navedl k tomu, že by je i tady mohl otiskovat celé. Což se zadařilo.

Jasně, Alefe, dnes jsme tady těžký underground. Jsem tady já, Zvědavec, i Sasin se párkrát projevil, Anička, tak ta je jasnej ándroš, ale když to tady Vidlák bude držet dál, já se s vámi vsadím o co chcete, že se začnou nabalovat další diskutéři a my tady budeme mít stejně plodnou debatku, jako vy tam u vás.

Víte, Alefe, já k vám žádnou zášť necítím, ale člověk by měl mít svou hrdost, takže pokud byste mě hodlal někdy v budoucnu tam u vás odblokovat, tak to nedělejte. Vaše Litterate si nabouchejte do uší, já jsem se rozuhodl, že budu fungovat zde.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Kydy jsou zatím otevřeny. Čím začít aby to zde také fungovalo? Chybí mi Gerd. Píše ještě? I někteří další, co zde psali.
Co se týká vulgarismů a vyvrhování Rusů - uznal jste, že to v pořádku není. Takže jako první navrhuji zachovávat klid. I když to není snadné, protože různé lidi vytáčí různí lidé a různé texty. Proč v sobě nechávat zbytečně bouchnout saze a vyskakovat jako čertík z krabičky?

Du k moři, je tam zrovna krásně :

https://www.youtube.com/watch?v=xlgBvBmbqg8

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)