Malá pozvánka

Autor

Přátelé, v sobotu 23.9.2023 proběhne u mě na dvorku dlouho slibovaný workshop o víně. Bohužel jsem stále ještě nezískal žádný větší prostor pro konání takovýchto akcí, takže půjde spíše o komorní akci a počet účastníků bude omezen podle kapacity mé tisícovky metrů čtverečních a počtu židlí u nás doma.

Letošek je pro víno velmi dobrým rokem. Úroda je hojná, teplý srpen a pokračující vysoké teploty v září vínu rozhodně prospěly. Réva nemívá problém s nedostatkem vody a tak je toho letos nejen hodně, ale můžeme očekávat i velmi solidní kvalitu. Vína vyrobená v letošním roce, určitě vyhrají v nějaké světové soutěži.

V rámci mého workshopu se projdeme po vinohradě, posbíráme si várku červené odrůdy Dornfelder, vylisujeme z ní trochu bílé šťávy (ano, z červeného vína se dá vylisovat bílá šťáva) a zbytek pomeleme a založíme ke kvašení. Ve zbylém čase si budeme povídat o zemědělství, politice i filozofických otázkách a budeme hojně popíjet burčák, který bude nachystaný.

Začneme v 10.00 dopoledne. Nejprve to bude vypadat skoro jako práce, odpoledne to bude vypadat skoro jako piknik. Skončíme večer… až dojde jídlo a pití, což očekávám tak kolem 20.00

Cena na osobu bude 500,- Kč. V ceně je oběd i večeře a občerstvení po celý den + burčáku, co kdo vypije. A nebojte se, tak moc ho zas nevypijete, neboť je zrádný.

Zájemcům pošlu tipy na ubytování v nejbližším okolí, aby nemuseli vymýšlet, jak pít a zároveň řídit domů a mohli se ze svého zážitku pohodlně vyspat. Případně zajistím odvoz na autobus nebo vlak.

Zájemci, prosím pište na mail Institutu českého venkova. Na vidláckém mailu je takový přetlak, že není v lidských silách to zpracovat.

Prosím vás všechny o shovívavost. Je to první akce tohoto druhu. Nevím, jak velký bude zájem a jaký nápor mailů budu muset odbavovat. Očekávám, že se počet účastníků velmi rychle naplní. Má tedy smysl mi napsat jedině teď v sobotu večer nebo v neděli ráno. Kdo tento článek najde až v pondělí, nemá smysl, aby se zkoušel přihlásit. Všem pisatelům ale odpovím, aby alespoň věděli, že se na ně tentokrát ještě nedostalo. Podle náporu se pak zařídím pro další workshopy.

Rád se s vámi uvidím

Váš Vidlák

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (111 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Despocie 108: Drahota jako nikde jinde. Otrocké daně. Volební super podvody. To je, panečku, "vládní balíček"! Brzy i covidová tyranie č. 2! Jak dlouho ještě pod diktátem amerických a bruselských agentů? Pojďme do ulic a do stávky!

JINDŘICH KULHAVÝ komentuje zběsilou zteč fialové pětikoalice, která hystericky spěchá protlačit "stoosmičkou" ve sněmovně zdražovací balíček, jenž nás nejen v životní úrovní srovná do lajny s Ukrajinou, přičemž doufá, že v záplavě vládních ran i mnozí nepodvolení rezignují, a přesunou se do skupiny mlčících otroků.

Vládní ekonomický konsolidační balíček se stal středem pozornosti našich poslanců. Vzhledem k rozložení sil ve Sněmovně je prakticky jisté, že i přes řadu obstrukcí opozice ANO a SPD projde - a stane se zákonem. Pětikoalici už je jasné, že zůstat ve vládě v dalším volebním období pro ni bude víc než složité. Právě proto navrhlo Rakušanem vedené Ministerstvo vnitra nový volební zákon, jehož znění zatím přímo neznáme, nicméně je logické, že jeho úkolem bude udržet za každou cenu současné proamerické a prounijní liberály u moci.

Fialova smečka se neštítí ničeho

Očekávejme proto "soubor opatření" umožňujících ještě více než dosud neprůhledné volby se snadno zmanipulovatelným výsledkem těmi, kdo budou sčítat hlasy. To ale není momentální bod sváru, nyní se bojuje o to, nakolik z nás tato vláda ještě dokáže sedřít kůži.

Čtěte ZDE: Posedlí eurofederalisté: Vládní bruselští patolízalové. PePa a Fiala milují válku na Ukrajině. Prezident chce elektronický podvod. Konec hry na demokracii. Vše rozhodnou režimní ajťáci a tajné služby. Čekají nás definitivně poslední volby?

Nebude to žádné povrchové zranění, ale spíše hluboká krvavá rána. Vyzbrojování zkorumpované Ukrajiny, vydržování si utečenců před vojenskými odvody a jejich rodin, dotování neziskovek, ponížené kývání Bruselu, podřizování (nejen) energetiky zájmům Německa a v neposlední řadě luxusní život politiků - to vše musí každý z nás zaplatit (buď přímo, nebo splátkami obřího dluhu). Stát nic neprodukuje s výjimkou několika málo pronájmů státního majetku (i ten však - formálně - patří občanům), takže odřít každého z nás, nejvíce ty, kdo žijí z ruky do úst.

Ve středověku se státu odevzdávaly tzv. desátky, tedy desetina produkce poddaných. My ale přece už nejsme poddaní - i když s námi tak zacházejí. Navíc po nás nechtějí "jen" desetinu toho, co vyděláme, ale skrze houštinu daní, poplatků a různých povinných "pojištění" nám tu desetinu asi tak akorát nechají. Ono to je o něco více, cca čistých 18%, což je v porovnání s feudalismem evidentně horší. Dobrá, desátky odebírala lidem církev, něco si vzal hradní pán, nicméně i přesto už mnozí skoro nemáme za co žít, když si spočítáme reálné peníze, které nám nechají.

Idiocie a chamtivost Fialovy vlády

Zvyšování daní je v rozporu s předvolebními sliby Petra Fialy a Pětikoalice. Výmluvy na Babiše, Ukrajinu a všechny další příčiny jsou pouze skrýváním reality. Tou je rekordní zadlužování státu ve jménu bojechtivé nálady vedoucí nás do inflační spirály, chudoby a války, kterou žádný jen trochu inteligentní Čech či Moravák prostě nechce. Skutečným důvodem je neschopnost současných (všehoschopných) pseudoelit, u části z nich doslovná idiocie a u zbytku chamtivost či ideologická zaslepenost.

Ten jejich "úsporný balíček" tomu svou kvalitou odpovídá. Priority vlády jsou jasné: Poslušnost Washingtonu, není-li tam Trump, podřazenost (nikým nevolené) Evropské komisi, podlézání americké loutce Zelenskému, provokace vůči Moskvě a plán rychle zakomponovat u nás žijící Ukrajince do volebního systému.

Také nástroje jsou zjevné: Vysoké daně, krádež (tzv. snížená valorizace) důchodů, navýšení dotací pro veřejnoprávní média sloužících jako hlásné trouby vládní propagandy, udržení stávajících podpůrných balíčků pro Ukrajince, pokračující dotace politických neziskovek, cenzura a ovládnutí justice, policie a armády pro případ nepokojů nepodvolených. Přičtěme uškrcené rozpočty ministerstev, která jsou pro občany důležitá: školství, zdravotnictví, sport. Vzkaz je to jasný: Zblbněte, dříve umřete - a sportování je vlastně úplně na nic.

Dělají si z nás legraci už zcela otevřeně

Vláda proti vážným nařčením kontruje směšně. Snížení DPH u potravin o 3% je úskok hodný pláče. V době, kdy obchodní řetězce pracují s marží přes 100% minimálně, často i 150%, jsou 3% DPH otevřeným výsměchem. Pro příklad jogurt nakoupený řetězci za 8,90 od výrobce, prodávají za 22 korun, v akci možná za 18,90. Pokles ceny o miniaturně snížené DPH je tak v řádu haléřů.

To jsou prostě výsměch a arogance v jednom. A ruku v ruce s tímto ,,razantním“ snížením jdou extrémní náklady na bydlení, energie, vodné a stočné, pohonné hmoty, a stále na potraviny. A to jsme si ještě nekoupili nic nového, protože pozemky, domy a byty jsou dnes skutečně dosažitelné jen pro minimum z nás, auta jsou předražená a vše ostatní připomíná život v naprosté beznaději, bez reálně očekávatelného světla na konci tunelu. Celý ten konsolidační balíček nás tak neposune k lepším zítřkům, jen nám již poněkolikáté propláchne peněženky, v nichž už stejně skoro nic nezbývá.

Jak ještě dlouho?

Ve Sněmovně se mohou dohadovat, jak se jim zalíbí. Pětikoalice si prosadí svou. Vinit za to můžeme především sebe, respektive ty, kdo nešli k volbám, a nepokusili se zvrátit jejich výsledek - zmanipulovanému systému navzdory. Odpovědnost však padá i na ANO a SPD, protože si pořádně nepohlídaly sčítání hlasů, a ještě před tím se dostatečně dramaticky nepostavily zvůli Pavla Rychetského, který z pozice předsedy Ústavního soudu přihrál předvolebním koalicím šance na zvolení.

(Protiproud 9. 9. 2023)

Průměrný počet slepic: 4.7 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsem dnes ráno četl vaší pozvánku říkal jsem si super na tuhle akci bych rád jel. Pak jsem se kouknul do diaře a zjistil že mám volno čtvrtek pátek před ale víkend  musím otročit na panském.Takže bohužel. Třeba někdy příště . Dá se říci že mne to mrzí že mi práce nedovolí se zúčastnit. Chtěl jsem s vámi hlavně podiskutovat coby totální zemědělec amatér co začíná a chce cosi budovat. Načerpat rady nápady a tak podobně. Přeji vám ať se akce vydaří.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Meloniová se stala novou Merkelovou 10. září 2023 👉 @cz24news

ITÁLIE: V posledních dnech jsem zde v několika článcích upozornila na tristní stav Itálie. Země, která zaznamenává jak rekordní počty invazních vojáků, kteří přichází do země, tak rekordní zločinnost.

Italové jsou nešťastní, protože byli zrazeni politiky, kterým již téměř nikdo nevěří – a to právem. Jenže šlo skutečně o zradu? Nebo spíš o neschopnost zjistit si, koho volím?

V podstatě záhy po zjištění, že je Giorgia Meloniová členkou Aspen institutu mi bylo jasné, že politika Itálie bude přesně v tom duchu, v jakém ji povedou páníčci samotné Meloniové.

Jen nebylo tak úplně jasné, jaké bude její hlavní zadání. Po necelém roce již mámě jasno.

Očividně je hlavním úkolem Meloniové výměna obyvatel nejen Itálie, ale celé Evropy. Za tuto politiku má pak povoleny jisté ústupky voličům, které mají vyvolávat dojem, že se přece jen nějak vzepřela EU.

To znamená, že například italská vláda zakázala přidávat hmyz do tradičních italských pokrmů, zatímco na dalších potravinářských výrobcích musí být hmyz viditelně označen. Na území Itálie také zakázali prodej laboratorního masa.

K dalšímu zdánlivému odporu proti EU došlo po schválení zákona, který neumožňuje adopci dětí homosexuály a v oblasti LGBTQI byly přijaty i další zákony, které jdou proti politice EU.

Nicméně cílem těchto drobných ústupků zřejmě bylo zejména uklidnit naštvané Italy a odvést pozornost od tragické migrační politiky vlády.

Jenže podobné drobné „odchylky“ od bruselské politiky zřejmě nebudou stačit na to, aby „oblbly“ Italy, kteří jsou stále víc naštvaní, protože nyní již vláda posílá nově příchozí „obohacovače“ do obcí po celé zemi, včetně malých vesnic.

O rostoucí kriminalitě hostů Meloniové, která jde ruku v ruce s klesající životní úrovní, nemluvě.

Bude to již téměř rok, co současná italská vláda získala většinu pod příslibem uzavření přístavů a pečlivého hlídání hranic. Nic z toho se neděje. Naopak, invaze je na rekordních číslech a další statisíce cizinců jsou do země dováženy letecky.

Z předvolebních slibů italské premiérky Giorgie Meloniové, která v otázce imigrační politiky kandidovala jako zastánkyně tvrdé linie, tak nezbylo vůbec nic.

Politika Meloniové je v tomto směru v plném souladu s politikou EU.

Nyní má být v navíc Itálii naturalizováno až 800 000 dětí migrantů, které získají automaticky občanství, i když mnohé ani nejsou v zemi příliš dlouho.

V současné době je již celkem jasné, že dosavadní invazní rekord z roku 2016 bude překročen.

Meloniová také prohlásila, pod tlakem podnikatelské komunity, která požaduje levnou pracovní sílu: „Itálie potřebuje migraci!“

Proto chce do roku 2025 do země vpustit asi půl milionu „legálních“ imigrantů. Drtivá většina má být z muslimských zemí jako Bangladéš.

Ale nyní se zkusme vrátit do doby, kdy byla v opozici. Jak vlastně tehdy mluvila?

V rozhlasovém rozhovoru v roce 2019 řekla:

Existuje organizované hnutí, které pracuje na tom, aby přivedlo stovky tisíc lidí do Evropy. Protože jim dává levnou pracovní sílu. Není náhodou, že Soros, finanční spekulant, financuje tyto neziskovky. Existuje také plán na dekonstrukci společnosti.“

A nyní sama totéž prosazuje!!

Pokračovala tehdy:

Je to, jako by nás chtěli okrást o naši identitu, vybudovat multikulturní společnost bez identity, bez kořenů, bez vědomí, aby se lidé stali spotřebiteli, kteří jsou stejně vydáni na milost a nemilost kapitálu.“

Nyní se ona sama stává urychlovačem tohoto katastrofického vývoje, který kdysi řádně analyzovala. Ona sama totiž patří k těm, kdo jsou tímto směrem instruováni.

Jen možná ne od Sorose, ale zcela jistě od jiných páníčků za oceánem, kteří ovládají „aspeňácké“ loutky.

Organizace „Save the Children,“ pravděpodobně také povzbuzená zjevným selháním Meloniové, zahájila ve středu kampaň za naturalizaci 800 000 dětí migrantů narozených nebo vychovávaných v Itálii.

Stejně jako jinde v Evropě také v Itálii podíl žáků z rodin migrantů nadále roste. V některých lokalitách již výrazně převyšují původní obyvatelstvo, takže je jasné, jaké bude demografické složení za pár desítek let.

Vzhledem k jejímu dosavadnímu dvojakému postupu nelze vyloučit, že Meloniová tomuto požadavku také vyhoví.

Mezitím nikdo neví, jak bude nadále její vláda pokračovat. A především italští voliči si stále více uvědomují, že vlastně nemají koho volit.

V každém případě naděje, že by konečně rozhodně bojovala proti invazi do Evropy přes Středozemní moře, byly zcela zmařeny.

A vzhledem k tomu, že nyní počty jejích cizokrajných „hostů“ lámou i rekordy z dob minulých, lze jednoznačně potvrdit, že Meloniová se skutečně stala novou Merkelovou…

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

jako vláda v ČR. Kde jsou předvolební sliby ??

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

Musk jim zkrátka leží v žaludku, už proto, že neřve "Sláva Uk", podle mě taky má pravdu. Oni zneužívají otázku židovství, kde a jak se jim zamane. 

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

někdo podporuje židy, proč by někdo nemohl být proti židům ??

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

podobně komické je, když se v baru Tepláreň postřílejí tři bukvice a veřejnosti je to předkládáno jako důkaz homofobie ve společnosti 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Plašič špačků je také vyhlášená pochoutka, podávaná se zelím a knedlíkem.

Zatím bez slepic